Ieri, au făcut oamenii ăștia de la pensiune niște storceag. Cum era prima oară în viață când mâncam așa ceva și cum pe mine mă lasă complet rece tot ce înseamnă borș sau ciorbă de pește, după ce-am balotat a treia porție, am simțit nevoia să mă bucur, că poate mai află și alții despre minunăția asta. Well, mai bine îmi băgam storceagul în locul ăla unde nu mă bate soarele. Imediat au apărut binevoitorii care m-au infirmat că, dacă nu e făcut cu sturion, ăla nu e stroceag.
Doar că eu, înainte să postez, avusesem deja nefericita idee să întreb la bucătărie cum se face, în ideea că poate nu mai trebuie să bat drumul până-n deltă dacă mai vreau să mănânc vreodată. Mi-au explicat că în mod normal storceagul se face din sturion, dar, pentru că în România este prohibție la pescuitul de sturioni până în 2023, sunt nevoiți să-l facă din somn.
La care io am râs superior și le-am zis c-am văzut cu ochii mei sturioni pe la supemarketurile din București. Da, așa e, ai văzut, dar sturionul de crescătorie are gust de mâl, de-aia preferăm să-l facem cu somn pescuit din Dunăre. Explicație care mie mi s-a părut arhisuficientă și de un maxim bun-simț. Plus că, nu știu de ce, oamenii îmi dădeau și impresia că se pricep și cam știu despre ce vorbesc.
Well, s-or pricepe ei, dar nu ca lumea de Facebook. Unde mi s-a comunicat limpede că practic mai bine nu-l mâncam sau măcar nu mai spuneam și altora despre el. Pe scurt, du-te, bă, de-aici cu imitația ta de storceag cu tot.
Bine, mie mi s-a rupt lejer lupa, la cât de bun a fost storceagul ăla puteam să aflu că de fapt trebuie făcut din mușchi de prepeliță și muguri de baobab virgin, ziceam doar așa ca chestie, că nu înțeleg ce-i mână-n luptă și de unde vine nevoia asta să-i strici bucuria omului? Că jur că nu mă prind.
Ca să nu mai spun cam ce s-ar fi întâmplat dacă scriam c-am mâncat storceag din sturion de captură, braconat din Dunăre. Cam în cât timp apăreau activiștii militanți să-mi comunice că sunt un inconștient care nu protejează natura?
Plm, oricum ai da-o, orice ai spune, cineva o să-ți comunice superior că nu e bine ce-ai făcut.
P.S. Poza e ca să mă laud cu unul dintre peștii pescuiți ieri, respectiv cel mai mare, ieri find singura zi în care dacă ar fi fost să trăim din ce pescuiam io, ne-am fi descurcat relativ onorabil.
Ăla e pește mare? Ai permis de pescuit vizat pe anul curent? Cum adică „ne-am fi descurcat relativ onorabil”?! Tu n-ai auzit de catch and release? Și dacă ai auzit, nu știi că peștele nu se ține suspendat de gută, că îi produci traume psihice? Și nu te gîndești că scriind că el e cel mai mare, discriminezi ceilalți pești pe criterii de gabarit? Și asta le va provoca alte traume, care vor duce la apariția crapului emo?
Asta e, de data asta lăsăm să treacă. Fire întinse!
Comentariu beton!184
„crapu’ emo” tare asta 🤣
Comentariu beton!30
Hmmm. Storceag. Muream dreak și nu știam că se face din sturion. Ceea ce știam sigur e că-mi place și aș baga o oală chiar amu’. Da’ nu-s in Deltă! Am impresia că atotștiutorii interneților nici nu au pus papila pe zama divină 🐟🥣
Comentariu beton!41
Păi, bineînțeles! Tocmai de-aia ei știu mai bine!
Faină captură! Fir întins în continuare!
Te cred pe cuvânt când vine vorba de storceag, că io nu (mai) pot mânca pește nici dacă viața mea ar depinde de asta.
P.S. De parcă n-ai știi că FB e tarlaua lui Gică Contra. 😀
Comentariu beton!33
John Temple,de ce nu mai poti manca peste ,chiar m ai facut curioasa…Pfff si eu fac salata de boef tot cu carne de vitel si fierb si morcovii cu vita aia ,nu suport mazarea iar de cand sunt in anglia si o vad zilnic o urasc de a dreptul dar in afara de mustarul cu care prepar maioneza eu mai pun si hrean in salata .Si asa ajunge blogul lui vasilescu ,blog culinar.
Comentariu beton!14
@claudia: pur și simplu nu pot. Nu-s scârbos de felul meu, dar cum pun bucata de pește-n gură cum mă apucă greața.
În copilărie am mâncat pește-n prostie.
Poate să fie și din cauza diskineziei biliare cu care m-am trezit pe la 25 ani.
Habar n-am.
Cert e că nu mi-l trebuie deloc.
Atotstiutorii de pe internet crapa invidia si pofta in ei. Doamnee…sa fii intr o tara insulara ,sa fii inconjurata de mari,oceane,ape si sa nu poti manca un peste gatit decent daca nu ti l faci singur.Place cuiva porcaria aia de fish and chips daca nu e englez?
Comentariu beton!16
Acu și tu, bagi în seamă toți coclecții. Eu nu am mâncat storceag și mi-ai stârnit curiozitatea, nu contează din ce pește e făcut dacă e bun.
Comentariu beton!21
unde dau like? 🙂
Comentariu beton!17
1.Am prins cleni mai mari între Sețu și Siriu.
2.Pentru unu care împlinește în câteva luni cinzecisicinci de ani, te interesează cam mult ce căcat mănâncă niște unii, nimeni, pe țarcul ăla de platforma.
3.Esti rebel rău cu chistocul ala în gură, Clint Eastwood din 70 approve that shit.
4.Eu am intrat de fapt să te rog să îi dai emailul meu cetățeanului Ionuț Popescu care a postat ieri. Să vedem dacă ceva
5.Puteam să te rog asta în privat dar mă privam de plăcerea de a fi rău și absolut bulangiu in public.
6.Sa fii iubit.
Comentariu beton!65
Dacă peștele are aripi, de ce nu zboară ? Că are și multe…În cazul ăsta, ar trebui tras cu pușca după el…păi ar mai fi pescuit sau vânătoare ?!
Fir întins!
Comentariu beton!16
Indraznesc sa te contrazic. Aia nu incearca sa-ti strice tie placerile gustative. Ei, de fapt, isi arata inaltele competente in materie de bucatarie, nu conteaza ca vorbim de storceag sau de coq au vin. Ei stiu EXACT cum si cu ce ingrediente se face orice nebunie culinara de pe lumea asta iar tu esti un ignorant.
P.S. Sper ca din monstrul ala ai facut tot ce ti-am zis acum vreo doua zile.
Comentariu beton!15
Totuși, dacă în legea culinară scrie că storceagul se face cu sturion, n-ar fi chiar rău ca cel cu somn să se numească altfel.
Măcar ca la salata de boeuf vs. salata de boeuf cu piept de pui.
În altă ordine de idei, rețeta? Că am niște pește în congelator, zic c-ar merge un storceag de știucă. 😃
Se dezbate încă. Ce zici?23
Ai mei făceau salată de boeuf folosind carne de porc amestecată cu vită, pentru că doar vită era mult prea…seacă. Chiar dacă maioneza era ce trebuie.
Am gustat și cea făcută cu carne de pui, dar nu-mi place.
Ai mei nu puneau carne în salata de boeuf.
Comentariu beton!23
Ai mei nu puneau salata 🤭
Comentariu beton!64
O să le zic alor mei să pună carne de pește în salata de boeuf! 😀
Pui, vită, porc, pește, nu contează la mine, important e să aibă mazăre! 😛
Comentariu beton!34
@Anduța: mazărea-i prea de tot. 😀
Maică-mea nu pune mazăre-n salata de boeuf, c-ajungea prea dulce.
Comentariu beton!17
Mama o face fara nicio carne si fara mazare.o bunaciune,acrisoara 😃
Scuzaț’ că intervin, dar dacă s-a pus în discuție legea culinară, apăi știuca aceea e musai să fie umplută. Să nu ne batem joc, zic.
Da’ muștar în maioneza de casă se pune sau nu? Să știu dacă mă autodenunț 🙂
Comentariu beton!20
@Mona se pune, se pune … da’ numa’ o țâră … important e să hie oO-lele de „casă” și frecate bine, cu patimă și dăruire plus niște ulei ținut la frigider… și niște stropi de zamă de lămâie … pă finalizare așea
Ps. Să ne detalieze doamna cu șorțulețu’ și rețetele dă cozonaci restante 😋
Comentariu beton!19
Maică-mea punea o linguriță de muștar iute „să nu se taie” că o făcea folosind lingura de lemn, io care fac maioneza folosind mixerul, nu pun, doar dacă vreau să-i dau un gust aparte.
văd că se trece prea ușor peste controversa lansată de @Anduța; ok, suntem de acord, se numește „de boeuf” da’ se face cu orice fel de carne (mai rar boeuf) însă dilema mare este „to be or not to be” with mazăre?!
Comentariu beton!13
Confirm. La oole mângâiate …..ăăăăă, frecate cu ulei și lămâie, puțin muștar iute dă un gust aparte.
Comentariu beton!14
La noi salata de boeuf se face cu orice fel de carne, nu numai boeuf. Muștar în maioneză și fără mazăre. Ocazional (când sunt și eu acasă la ai mei) primim salată de la o cunoștință, care pune și mere. Știu, blasfemie, dar ne placeeee
Mda, vă dați voi dăștepți…
Salata boeuf fără carne se numește salată a la rouse. Mazăre se pune numai dacă vrei. Io nu vreau.
În maioneză se pune un pic de muștar, iar dacă faci sos tartar se pune ceva mai mult.
Na!, să mai zică unii misogini ca nu-s gospodină 🙂
Comentariu beton!29
@Laura G. Salată ” a la rouse” am gustat, dar nu-mi place.
Sos tartar la salată de boeuf? 🤔
Salata de boeof este de fapt urmaşa salatei ruseşti sau Olivier salad, Care are foarte multe variante. A fost prima oară preparată în 1860de un bucătar belgian, Lucien Olivier, la un restaurant renumit din Moscova. Varianta originală avea ingrediente scumpe: caviar, cozi de rac, aspic, măsline şi dressingul (maioneză cu o reţetă secretă). Ulterior s-a răspândit şi în restaurante mai modeste, iar ingredientele scumpe au fost înlocuite cu orice tip de carne, cartofi şi morcovi fierţi, acrituri, ou fiert, mazăre, maioneză. Varianta cu pui fiert sau afumat, se numește salată Stolichny. Restul simplu salată rusească sau Olivier.
Reţeta s-a răspândit apoi în toate ţările vecine, cu nume diferite, în funcţie de ingredientele folosite.
Varianta românească a salatei ruseşti se numeşte salată de boeuf („salată de vită”) şi este considerată o mâncare tradiţională românească (deşi…). Este o combinație de carne de vită (sau de pui) și legume rădăcinoase mărunțite, amestecată cu maioneză și murături. Poate fi preparată și vegetarian. Mama doar de câţiva ani pune mazăre.
Comentariu beton!23
Costicămusulmanu, până la ”to be or not to be” with mazăre, eu ar trebui s-o rezolv pe ”why to cook” orice fel de salată de boeuf, când există salata cu roșii, castraveți, ardei gras, măsline, brânză, sare, ulei de măsline extravirigin și pâine.
Dar dacă altcineva cooks și nu am suspiciuni întemeiate că ar intenționa să mă otrăvească, în salata aia de boeuf poate pune ce-i place ei/lui și n-am vreo problemă. Inclusiv mere, după cum a scris Ametist. 🙂
Comentariu beton!18
@Anduta, daca vrei sa pui peste, mai bine faci o „shuba” cinstita. 🙂 mananci pana explodezi.
la mine acasa se face ori cu vita, ori cu pui, ori fara carne, cum si ce se gaseste la indemana.
si fara mazare. cumnata insista pt mazare, dar sa puna mazare cand o s-o faca ea. 🙂
punem si mustar la maioneza. daca maioneza e cu galbenus fiert si crud, mustarul e la final de obicei, dar e numai cu galbenus crud (atunci cand vreau mai putina) o incep cu galbenus, mustar-cantitate similara ochiometric cu galbenusul si zeama de lamaie (otet in cel mai rau caz).
@John T.,
Nu, nu, am zis de sos tartar în contextul discuției despre maioneză și cât muștar se pune la ea 🙂
@all,
Dacă sunteți fani maioneză/sosuri, zic să încercați lactoneza. Maioneza din lapte cu usturoi. Fără glumă. Rețeta e pe net, simplă, ingrediente puține, un blender și aprox. 5 minute.
@Mona: io pun smântână, în loc de lapte. 😉
Gura lumii n-o astupa nici pamantul!
Si cand n-are cine-i fute, ii fute grija de treaba altuia…
Bucura-te de vacanta, de locul in care esti, de experientele din acel loc!
Si poate trimiti un ceaun cu zeama de aia spre Bucuresti, mmmmm… si il imparti cu ignoranti care se pot bucura si daca reteta este adaptata/un pic modificata pe la colturi 🙂
Comentariu beton!17
Dar de ce un ceaun doar la București? Niște castronele mai mici în toată țara!!!!
Comentariu beton!21
Ar putea chiar îmbutelia … la sticlă 😋
Remember sticlele alea dă iaurt … nu se compară cu … anumite sticle, știm noi de care/ce 🤭😋
Punem de o mica afacere impreuna? 😀
Si juram toti la inceput de drum sa fim patroni corecti, bine intentionati si sa ne dam interesul total pentru ca toate partile implicate sa fie multumite? 😀
Storceag bun am mancat in Navodari, la cherhanaua Tasaul (e mai aproape decat Delta). Aproape la fel de bun si mult mai aproape gasesti la Ivan Pescar, in Bucuresti.
Comentariu beton!18
Mersi de pont !!
Ptiuu … să mă spăriu iremediabil domnu’ Vasilescu, nu alta. Ce ați făcut cu captura ? Sper că n-ați împuțit Meganu’ 😋
Mno, amintirile mă chinuiesc și cum cele olfactive sunt cele mai persistente …
Se întâmpla după revoluție când unchiul meu poseda sălbatic un Olcit c19 și …, cum în familie suntem d’ăia cu kkt pe țeavă, pentru aprovizionarea cu pește am fo’ la păstrăvărie. Cei câțiva păstrăvi curcubeu și fântânel au fost iute eviscerați și aruncați într-o pungă depozitată strategic în spatele locului mortului. Țin să precizez că unchiul nu a omorât pe nimeni în mod conștient și accidental, da’ după un dărab de timp puțea în mașina lui de abia mai puteai respira. La o super inspecție s-a descoperit și sursa: un nenorocit de păstrav care în spasmele zvârcolirilor finale a sărit din pungă . Mărturisesc că e în top 3 mirosuri pestilențiale ce mă urmăresc până și în ziua de astăzi.
Comentariu beton!29
@HM, laptele imputit il stii?
candva, la un fost job cineva a uitat o „linie” de lapte intr-o cana, ascunsa printre niste ghivece (mari, tip „ciubar”) pe un fel de masca d-aia care ascundea caloriferele.
s-a ajuns la mutat tot ce insemna mobila din birou, intrat sub masca, ba chiar un domn curajos a iesit pe pervaz (foarte lat, dar la etajul 7) in cautare de soareci sau porumbei morti.
intr-un final ne-am chinuit sa miscam ciuberele alea si-am gasit sursa. am o vaga amintire ca acea cana a fost aruncata cu totul.
Nu înțeleg de ce îți pasă ce spun alții. Eu am învățat deja că întotdeauna o să existe cineva căruia să nu-i convină ce fac. Și m-am împăcat cu asta.
Comentariu beton!15
Hmm, trebuie să mai consum pește să ajung la un asemenea grad de înțelepciune 😋 Cum era … nici o masă fără pește …
Comentariu beton!18
@HM, ABSOLUT. 😛
Vodka ?
Am facut clatite cu biscuiti si au lesinat freo doo trei cucoane de indignare. Ghici ce? ele tot indignate sunt iar eu tot tanar si frumos.
Pam, pam!
Comentariu beton!25
Brioșe ați făcut, domnu’? Că la biscuiți se pricepe tot poporu’.
Comentariu beton!13
Briose faceam la gradinita, grupa pregatitoare.
Aşa arată şi acum, ca de grupa pregătitoare.
Comentariu beton!14
Invidioaselor!
Fetele, @Marius Mî a omis să spună ce sunt clătitele cu biscuiți. El ia biscuiții, îi clătește un pic să se-nmoaie și-apoi îi unge cu dulceață. Că așa se face la grădiniță 🙂
Comentariu beton!13
Chiar mă întrebam ce le face biscuiţilor să-i leşine, ca să-i facă sul ca pe clătite.
Credeam că le dă cu linguroiul în cap:
– Biscuiţi precum clătita!
– Nu biscuim, Maria Ta! Suntem prea ţepeni.
Jap! Jap!
– Dar acum?
Comentariu beton!16
Mișule,
Și eu am descoperit abia anul acesta storceagul. Tot în Deltă, așa mai prin iunie cum ar fi. Și tot cu somn era făcut. Jur că nu cred că am mâncat vreo ciorbă mai bună și dacă nici io nu sunt maestra ciorbelor, nu știu ce să zic.
Cât despre profesorii ăștia de pe interneți, ce să zic, am senzația că pe mulți dacă îi bagi într-o bucătărie și le ceri o cratiță, se uită ca vodă-n lobodă. Bine că le au cu trufandalele.
#trăiascăsomnuînstorceag!
Comentariu beton!18
In primu’ rand , mi-am inchis faimosul feisbuci,mai mult a 2a silaba,acum.ani…poate il voi redeschide intr-o zi…acum zic nu.
In.al 2 lea rand, a scazut atat de mult calitatea.umana si pe fb si-n real life, incat atunci cand dau peste un Om bun, raman 😵…cu ochii bulbucati si mirata de zici c-am intalnit un reptilian.
In al 3 lea rand, multi,da’ prosti.si.invers.
Concluzie- faceti ce vreti! Si ce va place! Oricand,oricat,oriunde….have fun!. Atat.
Față mirată cu ochii bulbucați …
😳 cu 👀 meet 🦎 … Hmmm
Ce face storceagul din oameni … această rețetă ar trebui interzisă!!!
N-am.incercat storceag..iti dai seama cand l-oi incerca cum.oi fi 😁
Șerif, n-am ce-ți face! Tu ești cu soșăl media, cu d-astea, știi la ce te expui când postezi pe rețele. Tre’ să faci față la tot felul de cretini care se leagă de orice scamă imaginară, din lipsă de altă activitate.
Acu’, nu știu, bănuiesc că, în anumite cazuri, tu trebuie să dai dovadă de mai multă diplomație în interacțiunea cu publicul tău, fiindcă, în cazul meu, ca simplu muritor, e mult mai simplu să răspund oricui (cu excepția nevesti-mii😜) cu nemuritoarele cuvinte „Cui, pwla mea, îi pasă?”. 🤣
P. S. Mișto chestia din poză! Și peștele pare ok, dar nu prea mă pricep, după cum am zis.
Comentariu beton!20
Azi o iau pe urmele lui HM: care chestie din poză? Barba? Chiștocul? Rama ochelarilor? Că nu mă prind!
Hmmm … Adică cum ? Mă siMpt înFIeR@ 😋
Ps … io cred că Ionuț se referea la pește … sau ce e zglăvoaca aia prinsă fără a bea berea corespunzătoare 😋
Dacă nu bei ce trebuie!!! Ionuț a menționat peștele (frumos exemplar) separat! Luaț de beț dom HM că e vineri deja și e voie!
N-ai cum să te superi pe un popor care a purtat până la rupere branduri ca Adibas, Mike și Puna. Când la noi punătoarele de gene false, meșe de păr și plastic d-ăla ordinar pe unghii se numesc make up artist, stilist artist și nail artist, chiar nu inteleg reacția ta. Nu înțelegi că nu suportăm falsurile?!
Comentariu beton!34
Te superi dacă le punem pe lista ta și pe cele care își dermopigmentează sprâncenele? Simt așa, că ar fi o nedreptate să lipsească.
@Sarina, cum să mă supăr? 😀
Lista rămâne deschisă.
@Elena, welcome back! 😊
Ai pus pe masa un subiect tare sensibil. In România “Cruduța” e vedeta și are fani, Vulpița și Viorel aveau cel mai mare rating, Becali e al doilea Mesia, iar una ca FiRea conduce un oras de 2.5 milioane de locuitori…vrei sa continui? Cred ca o sa scriu o săptămâna! 😂
De aici privit, ceea ce se întâmpla acolo este peste puterea de înțelegere a unui om normal (nu ca eu as fi unul). 😉
Comentariu beton!15
Ce falsuri, nene? Eu am citit falusuri și îmi dădea cu virgulă. 🤭
Comentariu beton!22
@didino, tot în concediu, este? :)))))))
Am putea sa adaugam si pe coafezele devenite hairstiliste daca nu ma insel. Adica alea care folosesc forfecuta sa taie bucle , nu falusuri. Pfff, doua dintr o lovitura!
@Emil, pai d-aia zic și eu că Mihai se supăra degeaba. În loc să stea relaxat în concediu, el își bate capul cu d-astea.
@Eleno, tot. De ce, se cunoaște? 😂 Abia am început, mai avem o săptămână. 🤪
Boss, ți-a plăcut? Sa-ți fie de bine! Mai bagă câteva portii cât stai pe acolo. 🤪
“Chefs” din astia care le stiu pe toate, sunt in toate domeniile. Daca ai fi spus ca a fost facut cu sturion, te-ar fi întrebat dacă ai purtat basca in timpul ingurgitarii!? Și dacă ai avut basca, ce culoare era? 😡
Fir întins, nu-i rău exemplarul! 👍
Comentariu beton!13
Orișice lipovean o să-ți spună că storceagul se face din pește ALB DEZOSAT, nu obligatoriu sturion, că nici lipoveanul nu are tot timpul morun, nisetru, cegă sau păstrugă în plase.
Comentariu beton!21
Cred că ți s-a tras de la faptul că ai râs de burgerii vegani și ciorba de burtă de pleurotus. 😂
Eu am găsit un exoschelet în zamă și am întrebat ce pește e, și s-a bâlbâit bucătăreasa că „e de cultură”, dar nu a zis ce, inițial știam că ciorba respectivă e și cu somn, pe care l-am și identificat, dar somnul nu are exoschelet, peștii din clasa sturionilor au.
Am leorpăit fascinată în continuare, era extraordinar de bună, la urma urmei, who cares? Nu e ca și cum acasă respectă toată lumea rețetele de ciorbe… figuri. Sau poate am fost înainte de prohibiție, dar atunci de ce s-o fi ferit să zică? 🤔
Să-ți fie de bine și să ne apui cu cine ai făcut masterul de photoshop, că am nevoie pentru diseară, să pară că am gătit ceva pentru cină. 😂
Comentariu beton!16
Vaaai … pleurotus … îmi plOo-n gură. E cod roșu … mă ia și cu căldură 😋
Ceva rețete aveț de împărtășit?
Ps. Oare despre ce era articolul de azi ?
@HM, e simplu, niste pleurotus pane cu un mujdei light! Delicious!
Păi bucătăria e mai strictă decât farmacia. Și dacă ești bolnav, dar nu găsești medicamentul pe care îl iei de obicei, doctorul / farmacistul îți poate da altceva. Dar în bucătărie nu e voie cu derapaje din astea, da?
În altă ordine de idei, am remarcat că reacțiile de acest gen vin de la oameni care au făcut puține lucruri, știu puține lucruri și au citit puțin. Păi când nimerești pe felia lor (care felie este, de fapt, o firimitură), să te ții!
Hmm…sigur nu e ala de l-ai imprumutat de la vecinul de undita pentru photo shoot? 😉 Dar arata tare bine, si mi-ai facut o pofta…n-am mai mancat peste de apa dulce de cativa ani 🙁 Vacanta insorita in continuare!
Știam că suntem pricepuți în sport, zilele trecute am descoperit aici, pe blog, ca suntem pricepuți în medicină, bine, în politică nu mai zic, astăzi aflu că și în zona culinară. Oare de ce n-am apelet la distinșii „profesioniști” în ăștia 30 de ani?
Altfel, prefer orice pește de Dunăre în locul sturionilor, păstrăvilor etc.,de crescătorie.
Vacanță plăcută şi fir întins! M-a distrat articolul, am admirat chiştocul că sunt fumătoare, am învățat ce-i storceag că nu auzisem… mno, cred că-i deajuns să spun: mulțumesc! Unii îşi schimbă părerile de la o zi la alta, oare merită să le acordăm atenție?Dar dacă iese un text fain, de ce nu! 🙂
Am auzit de storceag, dar habar n-aveam ce fel de pește conține. Sună bine oricum 😋 până la urmă nu contează dacă te abați puțin de la rețeta originală, gustul e important.
Poza e beton (epitet inspirat din tipurile de comentarii 😁)
Iar în altă ordine de idei, mereu o să existe cârcotași care să comenteze orice aspect..probabil asta e singura satisfacție de care au parte și ei. Nu-i poți mulțumi pe toți, exact ca în pilda cu măgarul și mama, tatăl și copilul.
Zile frumoase în continuare!
Am mancat acu 2 sapt la Sfantu si storceag din somotei (somn mic) si din pastruga de crescatorie. Au fost amandoua la fel de bune de imi venea sa fug cu bolul ala mare, sa ma ascund si sa imi bag capul in el. Nu am sesizat mare diferenta, nici nu-s mare cunoscator.
Storceagul e mâncare, nu șampon! 😀
@John, „bol”, „cap”..
Oare de ce nu te-ai gândit la prezervativ, ci la șampon?🤭
@John, @Elena…eu cred ca storceagul vostru a fost stricat! Voi nu aveți toți boii acasă! 😂😂😂
@Elena P: 😀 😀 😀
Recapitulare ciorbe mâncate saptamana trecuta in Deltă – Mila 23:
-storceag (cu somn)
-borș de pește (4 feluri de pește)
-ciorba de perișoare (de pește)
-borș rusesc (vită)
Peştele din poză e broscuţa hâtră de pe nufăr, cred.
Exasperată că nu prinzi pești, s-a dat de 3 ori peste cap şi a sărit în undiţă.
– Fă repede poză, Vasilescule! ți-a zis. Că scap cârligul, iar vraja ţine doar cât clipeşti de 3 ori!
Sigur de asta nu văd poza nr 3 cu ea azi, așa cum ne-ai obișnuit de două zile… 😀
Comentariu beton!12
Alta manifestare a trasaturii asteia de caracter: orice ‘meserias’ in Rmnk o sa-ti spuna ca cine-a facut inainte n-a fost bun, n-a fost meserias. Trebuia X/Y + o sa te coste mai mult pt ca el trebe sa repare inainte sa faca bun! 🙂
Să înțeleg că asta fu primul tău contact cu arhanghelii gastronomiei de pe FB? Cu jihadiștii polonicului, pentru care nu există decât alb și negru, eventual albul și negrul lor? 🙂 Lasă, tu să fii sănătos și să-ți meargă storceagul la suflet 😀
Sunt de ceva vreme pe aici, dar spre rușinea mea, am stat ca struțu’. Dar când vine vorba de pește, pescuit, Deltă și mai ales ce am mâncat acolo, nu de puține ori ‘cunoscătorii’ (care nu știu să răspundă rapid în ce parte a țării se află Delta Dunării) mă loveau cu argumentul suprem: ‘Boss, dacă borșul nu e făcut cu apă din Dunăre, n-ai mâncat borș’! Așa că vă urez doar Poftă bună! p.s. Delta Dunării și Szeged sunt singurele locuri unde am mâncat pește până nu am mai putut să mă ridic de la masă!
Mie mi-a plăcut că cineva recomanda pe feisbuk un restaurant din Bucureşti care face storceag de ăla bunu, cu sturion, nu ca fake-uri alea care se face în deltă cu somn şi a intervenit instant cucoana patroană, că da dragă, aşa e, facem cel mai bun storceag, reţetă originală dar avem acu’ probleme cu covidu’ şi nu prea mai avem clienţi dar vă aştept să ne distrăm ca pe vremuri.
Eu, deşi nu sunt pescar, ştiu diferenţa dintre peştele sălbatic şi cel cu miros de mâl din crescătorii pentru că am copilărit pe malul Prutului. Este mai bun un macrou cinstit, chiar dacă este congelat, decât un sturion de crescătorie.
Fără sfaturi de la snobi sau masterchefi,balotează absolut tot ce îți place fără să ții cont de cum se numesc.Burta nu are geam 🍽️
Întrebarea ta este în mod evident retorică. Ai dat răspunsul la ea de mai multe ori aici pe blog și pe fb: sunt o groază de oameni care ȘTIU!!! De la storceag la 5G, de la gestionarea pandemiilor până la ORICE. Mă gândesc că există o criză la oamenii care suferă de lipsa validării și caută permanent să iasă la suprafață încercând să le explice celor din jur cât sunt de ignoranți.
Comentariu*ce-i storceagul? vreau rețetă!
Îţi aduci aminte de postarea în care tamponai persoanele (parcă de sex feminin mai ales, sau exclusiv, nu mai ţin minte) care se laudă pe fb că-s fericite?
Şi tu ai impulsul ăsta.