Ce slabi sunt. Au avut acum o ocazie cu care nu se vor mai întâlni niciodată, au avut ocazia să fie liderii unei nații. N-au fost și nu vor fi. Pentru că sunt slabi.
Când apare Orban la televizor, pare că mai lipsește din cadru doar menestrelul care cântă în locul lui la mandolină, cât e el ocupat cu monologul către pulime.
Băiatul ălălalt, de la interne, Vela sau cum îl cheamă, când începe să cuvânte poate să ne anunțe și c-au luat legătura cu reprezentanții unei civilizații extraterestre care au antidotul și-au plecat deja spre Terra să ne salveze de virus. Și că vor să înceapă exact cu România.
Degeaba, nu ai cum să înțelegi ce-ți spune, pentru că efectiv ți-e imposibil să-l urmărești. Scoate cuvintele atât de bolovănos și împiedicat, că limbajul de lemn pare metaforă și cântec de dragoste, pe lângă frazele lui articulate în cadență de cadet repetent.
Despre posesorul de camel toe, cunscut sub numele de Raed Arafat sau despre curajul și verticalitatea „aproape prim ministrului” Cîțu, nici nu mai are rost să amintesc, s-a spus deja tot ce era de spus.
Ce neputincioși sunt. Au avut ocazia să arate și să se poarte ca niște lideri și, în loc de asta, ei arată și se poartă ca niște maimuțoi pe care i-a prins paznicul de la grădina zoologică afară din cușcă furând banane de la vizitatori.
Mă uitam la tipii ăia care sunt prim ministrul Italiei și prim ministrul Spaniei. Nu-s la curent cu politica lor internă, nu știu dacă ăștia doi fac bine sau fac rău în țările lor, tot ce știu e că, atunci când i-am văzut vorbind la tv, instinctiv mi-a venit să mă ridic și să iau poziția de drepți.
La noi, când îl văd pe Orban vorbind din izolare, îmi vine doar să închid televizorul și să-mi fac o cruce largă. Parcă niciodată nu mi-au transmis mai clar de atât că SCAPĂ CINE POATE. Și de virus și de ce va fi DUPĂ.
Ce slabi și neputincioși sunt!
Da, când tragi linie, asta e concluzia. Toți sunt oameni de vreme bună, atunci când maximul de necaz e să nu iei un procent rezonabil la alegeri. Sunt orice, dar nu lideri. Nu o sa vi se facă vreodată pielea de găină ascultând un discurs al unuia dintre cei enumerați.
Comentariu beton!27
Exact. Fix piele de găină mi s-a făcut când l-am văzut prima oară pe Conte vorbind.
Well, noi n-o să pupăm ăsta.
Nu sunt lideri pentru că România nu mai are politicieni adevăraţi de prin ’45. Și nici nu va mai avea. Ăștia nu pot fi lideri. Nici nu îi poţi compara cu Brătianu, Titulescu și alţii asemenea lor. Amintiţi-vă de Titulescu și până unde a reușit să ajungă. De discursurile lui și capacitatea oratorică desăvârșită.
Adevărul este că nu avem nici cu cine (conducători) nici alături de cine (conduși). Oameni buni, cu mici excepţii, suntem pe cont propriu. Luaţi decizii înţelepte de unii singuri și staţi în casă cât mai mult. După ce se plictisește și i se face milă de români, coronavirusul pleacă și singur.
Comentariu beton!49
Piele de găină? Mai degrabă părul măciucă! Primim acum o lecție usturătoare de civism, ni se arată brusc de ce e important să votăm responsabil
In politica ceea ce conteaza pana la urma sunt rezultatele, nu talentul oratoric sau imaginea. Acestea sunt doar mijloace pe care politicianul doar le foloseste ca sa isi atinga scopurile. E bine sa le ai, dar e departe de a fi suficient. Daca solutiile sunt proaste iar rezultatele sunt dezastroase, ce mai conteaza faptul ca in prapastie te-a impins un vorbitor talentat precum Titulescu, Macron sau Obama? Asa ca putem sa o lasam mai moale cu prestanta politicienilor romani intrerbelici, politica lor ne-a condus spre dezastrul perfect. Mai rau de atat cu greu se putea. Poate daca am vorbi de politicienii finlandezi interbelici, ar avea macar un sens.
Nici prim-ministri spanioli sau italieni, oricit de frumos ar vorbi si ar mima ca stiu ce fac, nu par a tine lucrurile in mana si in realitate sunt la fel de debusolati. Lucrurile sunt complicate in politica, in situatii de criza, marea majoritate a politicienilor nu fac fata. Iar de cele mai multe ori interventiile acestora nu fac altceva decat sa inrautateasca si mai mult lucrurile. Se poate ca, pana la urma, cand tragi linie, politicianul cel mai bun sa fie ala care nu face nimic si lasa lucrurile sa se rezolve de la sine, fara sa mai bage bete in roate cu nepriceperea lui.
Comentariu beton!53
Conte iese și schiaună bălării, ca o cotarla lovită pe stradă cu șpițul, când trebuia să ia măsuri drastice era pă dilaila, stai ca avem de apărat turismul, stai ca pierdem bani la buget, stai ca n-o sa fie așa rău, stai ca sistemul nostru de sănătate e ultra-mega-performant, stai că….stai că….si acum le mor câte 500 de cetățeni pe zi, mai rău ca-n WW2!
Suntem duși rău cu bidonul daca-am ajuns sa-i cântăm ode unui criminal în masă, care de dragul profitului a favorizat moartea a peste 3000 de italieni în 2 săptămâni!
Comentariu beton!55
Nu va suparati, Conte ala e premierul Italiei? Adica premierul tarii care a facut misto de epidemie si a fost pusa la pamant?
Comentariu beton!44
@Mariuse, uităm cu toții un lucru: nici italienii n-au știut de unde s-o apuce la început. În plus, eu am zis cu totul altceva în articol: ce-mi transmit oamenii ăia când îi văd și ce-mi transmit Orban și Vela. O să mai repet asta o dată, să dea ăl de sus să n-am dreptate, dar hai să vedem ce-o mai fi pe la noi peste vreo două săptamâni.
@Marius M,
Chiar el. Adică e vax albina că îţi dă furnicături pe şira spinării când îl auzi vorbind. Rămâi doar cu impresia artistică. Iar virusul joacă țonțoroiul şi îi scoate limba.
Comentariu beton!29
Pai si ce vrei, sa vina Orban cu Vela si sa priponeasca personal idiotii de calorifer ca sa nu mai iasa afara la plimbari? A spus o data sau de doua ori, ajunge. Cine intelege, bine, cine nu… are si selectia naturala rostul ei.
Nu zic decât atât:
Dăncilă prim-ministru în timpul acestei crize! Și guvernare PSD! Cu Iordache „Altă Întrebare” la Justiţie. Și alţi miniștri ca el (că nu-mi aduc aminte de ei).
Nici ăștia nu sunt vreo „sculă pe basculă”, dar cum ar fi fost să fie pesediștii la conducere acum?
Comentariu beton!75
Nu știu. M-am gândit și eu la asta.
Ai dreptate. Și nici nu mai puteam ieși în piață ca la OUG 13. Ar fi zburdat liberi 🙈
Comentariu beton!28
Treceau fluierand toate mizeriile lor anti justitie sub protectia starii de urgenta. Nici dracu’ nu i-ar fi deranjat. Intre momai si canalii, nu-i prea greu de ales. Bine, ca nici pnl nu duce lipsa de canalii la urma urmei, doar ca ceva mai temperate.
Plus sa nu uitam ca aceeasi jivina de Tariceanu impartea bani ca de la ma-sa din casa si inaintea crizei din 2008, si acum, cand, dupa ce-om trece de criza virusului cu un numar respectabil de decese, luam in dinti o criza si mai si. Dupa care, la alegerile viitoare pezede se va prezenta imaculat, pe principiul „noi am dat, altii v-au luat”.
Comentariu beton!46
Nu vă fie cu supărare pe mine, numai că, atunci când mă gândesc la o asociere între coronavirus și un politician român, eu îl asociez cu Dragnea. Un zâmbet fals, îţi intră în casă și face ravagii. Cu dinţii ăia lipsă, faţa de pomanagiu în prima fază și mai apoi o m*ie de învingător, care a luat totul.
Comentariu beton!42
Strict cu referire la criza Coronavirusului, cu certitudine PSD-ul ar fi gestionat-o mai bine. Pentru ca PSD-ul este mostenitorul natural al mecanismelor de leadership si de putere ale PCR. Care si le-a construit, filtrat si perfectionat vreo 30-35 de ani. De pe la inceputul anilor ’60 si pana pe la mijlocul anilor ’80 PCR a inteles ca, pentru a conduce o ramura industriala, un oras, un judet si o tara este nevoie inclusiv de abilitati de leadership.
Dar sunt la fel de convins ca, daca erau la putere, pesedeii faceau harcea-parcea prin justitie si prin buget, ca sa isi alimenteze clientela si conturile proprii.
Se dezbate încă. Ce zici?30
@alphas – dacă pui PCR și leadership în aceeași propoziție… laudativ, nu știu ce să cred despre tine.
Comentariu beton!38
Dr Acula, felicitări!
Mie mi-ai dat o nouă idee de dezbatere, uite așa putem face educație reală a electoratului deformat, dar mai ales al tinerilor.
*Când sau dacă pui PCR și leadership în aceeași propoziție?
Comentariu beton!17
PS – Parafat nu are camel toe, acolo își ține rezerva de măști.
Comentariu beton!23
@Dr. Acula
Nu stiu cum s-o formulez mai „moale” de-atat: sa lasi sa te penetreze rational propriile preferinte, simpatii si antipatii politice cand faci analiza unei situatii, mi se pare extrem, extrem de neprofesional… Asta daca vorbim de profesii si profesionalism, nu de suse la o bere cu baietii
@Sandra Maria
Ca sa faci educatie tinerilor, trebuie ca mai intai sa stii tu mai intai despre ce este vorba, ceea ce…
PS Sper ca printre tinerii astia nu ma bagi si pe mine. Ca tanar fusai si eu candva, da’ mai de demult
Se dezbate încă. Ce zici?9
@alphas – istoria ne-a dovedit eșecul comunismului, și lipsa de leadership a fost una dintre principalele cauze. Nu-i vorba de opinii personale aici și nici n-am nimic cu tine. Am crezut că „evidențiez evidentul”, dar se pare că nu. Regretă-i liniștit pe comuniști.
Se dezbate încă. Ce zici?16
@Dr. Acula
Asa este, cum zici tu: istoria ne-a dovedit eșecul comunismului. Dar al dracu si lunga a mai fost istoria asta!… Si asta se datoreaza inclusiv leadershipului, uneori chiar bun (bun = performant, nu bun = aducator de bine social). Pentru ca problema comunismului este funciara, adica fix ideologia marxista si, mai ales, update-ul ei leninist. Care intra in coliziune flagranta si brutala cu psihologia naturala a individului (ceea ce la englezi se numeste common sense). Daca n-ar fi existat acei lideri carismatici si autoritari, comunismul ar fi ars ca un foc de paie si nu ar fi ajuns sa distruga, sa chinuie si sa deformeze destinele si vietile a sute de milioane de oameni timp de zeci si zeci de ani. Asa ca daca tot vorbim de regrete, al meu este ca aceasta anomalie diabolica, produs al unor mari minti omenesti a reusit sa capaciteze atatea alte minti si persoane extrem de dotate si a facut atata rau omenirii si, mai ales, noua, romanilor.
Se dezbate încă. Ce zici?19
Alphas, cu mitraliera și gulaguri orișicine are lidășip, asta-i diferența între China & Rusia și Spania & Italia.
Arafat a avut o tentativă de suspendare a drepturilor cetățenești, ȘTIA că doar așa poți impune reguli nepopulare.
Cât despre PSDu, să pui în situație de criză să te conducă mafihoții este sinucidere curată.
Nu sunt fan PNL, n-am uitat USLul și restul fazelor najpa, dar sunt de vis la comparație.
Când îți mor sute, mii de cetățeni te forțează situația să-ți schimbi tonul și atitudinea.
Fix ca părintele ăla, de i-o venit poliția la ușă din motive de copil nestrunit.
Toți liderii din democrații sunt slabi, neputincioși, abia cănd situația dezastroasă obligă la măsuri ferme, dictatoriale, devii lider cu prestanță.
Părerea mea.
Se dezbate încă. Ce zici?16
Zici? Eu nu cred că prestanța se capătă. O ai sau n-o ai.
Și eu cred că te naști cu ea. Dacă n-o ai, poți să te mai șlefuiești, poți să dai bine în poză, dar emoție nu transmiți.
Daca te referi la prestanta ca parte componenta a charismei, da, cu asta te nasti ori nu. Numai ca tot teoriile comunicarii politice spun ca liderii buni si performanti nu trebuie sa fie obligatoriu charismatici in sensul traditional al carismei. Practic, momentul in care este mare nevoie de lideri carismatici de tip traditional este cel al crizelor majore. Cu conditia ca in spatele liderului icon sa fie un aparat administrativ performant si competent. Care, acesta, este de fapt sursa succesului guvernarii. Drama noastra mare este ca nu ii avem nici pe unii, nici pe ceilalti.
Comentariu beton!21
@Mihai
Daca cineva are prestanta innascuta dar nu e valabil fiindca n-are icspiriãntz?
Mutul săsex are prestanță, și-a exersat-o ca prof de liceu, carisma îi lipsește, dar aia este necesară la condus turme, Cozma al nostru avea din plin, da, probabil c-ar folosi politicienilor la ieșirile pe sticlă.
oooh, cate lacrimi ar fi varsat acum Basescu!
Nu prea cred. Ar fi trebuit să se șteargă prea des pe față. 🙂
Draga Stolo…
Cata vdca ar fi baut…
Oh wait
Problema noastra numarul unu nu sunt politicienii, ci statul, mai precis slabiciunea lui, lipsa lui de autoritate. Cand citesc articole ca acesta (https://adevarul.ro/locale/ramnicu-valcea/butoiul-pulbere-dintr-o-comunitate-romi-intorsi-strainatate-sa-dea-primarul-malai-sapun-faina-1_5e7368475163ec4271095d53/index.html), imi dau seama ca daca situatia o ia razna o sa ajungem ca fiecare sa ia ce are nevoie din apartamentul ori gospodaria vecinului, fara ca sa il intrebe cineva de sanatate.
Comentariu beton!16
Statul suntem noi…
Ăsta e unul din motivele pentru care m-am mutat în Austria:
„Dumneavoastră nici măcar nu aveţi forţe de ordine, precum austriecii. Păi când ăia ne-au pus pistoalele la frunte, n-am mai spus unul pâs!”, au spus țiganii râzând.
Un Glock 19X sau Glock 45 face minuni.
Comentariu beton!32
@Constantin
Sper ca glumesti.
@Alphas
Eram doar ironic. 🙂
:))))))))))) Ăia sunt pistol cu apă față de ortacii mei.
Acolo problema este sistemul PCR. Pile, cunoștința, relații.
Jandarmii ăia nu fac nimic fiindCĂ COmandanții lor nu își asumă luarea de măsuri decât când primesc garanții că vor fi acoperiți de politic, cam ca-n 10 august-Victoriei.
Mai știți minte mineriadele din `99?
Când minerii erau să demoleze statul, fiind sprijiniți de bătrânii generali foști securiști, grupați în jurul lui Cordeliu Vagin Tuborg.
Au bătut ortacii la jăndari ca la făsui.
Până o venit unul cu coaie, Dudu parcă se interpreta, care a trimis unitățile alea speciale de jăndari, de le-o trimis Carmen pronume Dan pe noi cu gazele, și-or bătut ăia la ortacii mei de le-o sunat apa în cap.
Și în cazul ăsta, de acum, cu mexicanii noștri, trebuia aplicată legea cu strictețe și fără frici.
Dar cine să dea ordine?!, la jăndari comandanții s-or rotit între ei după 10 august.
Sunt tot ăia, numiți pe sistemul PCR.
Părerea mea.
0 0
Maestre, culegem ce am semănat… de ceva decenii lucrăm numai cu oameni „frumoşi”, neconflictuali, drăguți sau cum vrei să le spunem… Liderii nu au fost niciodată aşa. Trăim vremuri grele şi le înfruntăm cu oameni drăguți.
Comentariu beton!19
#mindfulness
pe lângă sărăciile astea de la conducere, pregătiți’vă fizic pentru gunoaiele din diaspora care nu mai pot fura/ șmenui/ păcăli/ prostitua/ cerși/ viola în UE și revin acasă să facă ravagii aici
Sunt curios ce măsuri o să ia MAI în căzu leprelor care au revenit și se apucă de furat, tâlhărit, păcălit, cerșit și prostituat
Vă spun eu că împreună cu mega criză economică care se profilează, venirea acasă a paraziților din UE este foarte gravă
Problema cu proștii ăștia din conducere care țin cu dinții de funcții bănoase și pline de privilegii mi se pare cea mai mică, comparativ cu noua criză economică și rebuturile cu cetățenie rromână revenite acasă
Comentariu beton!48
Văzând reportajul de la granița dintre Austria și Ungaria, realizăm și noi ce fel de „români” erau plecați dincolo. Desigur, nu sunt reprezentativi, dar, dintre toți românii de pe acolo, cei mai mulți erau țigani. 🙂
Și, încă o întrebare: de una până cucului aveam bani de BMW și Audi, că în țară zic toți că sunt săraci și îngroașă coada la ajutoare sociale?
țiganii din timișoara care au cumpărat tot centru vechi cu acordu și sub protecția lu ciuhandu, robu & acoliții s’au dus în UE și se întorc în fiecare august cu ultimele modele de bmw și mercedes… Închiriate
Mă gândesc că ori le închiriază sau le cumpără pe o nimica toată, pentru că în occident asigurările și impozitele te rup
@Constantin: țiganii se ocupă exclusiv cu prostituția în Vest, deoarece le e frică de pușcăria de acolo, pentru că-s linșați înăuntru.
O țigancă cu 10 prostituate poate face și 1 milion de Euro pe an. Asigurarea de 300-500euro/lună e un mizilic pentru ei.
@Toni Montana eu zic să nu îi confundăm pe cei din diasporă cu alde d’ăștia gen Bombardieru, cei care au absolvit școala vieții și alți retarzi care au plecat pe afară la șpârlă în dauna unei munci cinstite. Numa zic!
Trebuia să-l lase doar pe tipul cu limbajul surdo-mut, pare cel mai diplomatic de acolo.
Comentariu beton!31
Și cum ai vrea tu ca lumea să ia în serios acești măscărici penibili și să stea în casă, să se protejeze, să nu se panicheze etc.? Ce credibilitate să aibă ăștia? Sau primul retardat al țării care parcă nici nu există de când a luat al doilea mandat?
Am pus zilele trecute o întrebare aici pe blog și mi-am luat vreo 10 sau mai multe roșii, dar nimeni nu m-a lămurit, deci revin: cum convingi pe cineva să stea izolat în casă? Fiindcă, dacă îi privești pe tăntălăii ăștia care ne conduc, te apucă râsul în loc să te îngrijorezi și să te panichezi.
Sunt oameni care nu sunt „conectați” la net la fel ca bula noastră. Oameni pentru care „știrile” și comunicatele oficiale sunt principalele surse de informare. Și la „știri” apar maimuțoii ăștia.
Rămân la părerea că, pe parte de măsuri de prevenție, s-au mișcat mai bine decât alții. Faptul că s-au închis școlile, instituțiile publice și alte locuri unde aglomerația ar fi dus la răspândirea mult mai rapidă a virusului, atunci când încă nu aveam multe cazuri, este un lucru foarte bun. Dar pe partea de comunicare e jale.
Umblă o memă pe net cu un nene care ține în mâini o bucată de carton pe care scrie „can we please put the smart people in charge now?”. Fix cam așa e.
Comentariu beton!26
oamenii inteligenți nu sunt lăsați intenționat la conducere, ca să aibă loc leprele și paraziții ăștia care ne conduc de 30 de ani, cu ramificații și legături de pe timpu lu dej și ceaușescu
Eu am mai scris aici, singura soluție e exterminarea tuturor proștilor care au fost și sunt la conducere, dar cine dracu s’o facă?
Știi de ce mi-e mie ciudă? Au avut șansa să aibă exemplul Italiei. Și ar fi putut acționa mult mai ferm, pentru că e clar că acolo ne ducem și noi. N-au făcut-o. Să vezi ce va fi aici in două săptămâni. 🙁
@ Ionuț
Fix acum câteva minute am terminat de vorbit cu tovarăș din copilărie care lucrează la IFA la Măgurele. Îmi zice că în fiecare zi iese la cumpărături, iar la prânz își scoate copiii în parc. Tipu’, un intelectual rasat. Dacă el este convins că totul este în regulă, crezi că pe cei din „pulime” îi poate convinge cineva? Cum crezi tu că îi poate convinge cineva pe oamenii care vin la barul din localitatea mea de baștină (care nici nu ar trebui să fie deschis acum)?
Răspunsul este unul singur: doar dacă are loc o explozie de cazuri și decese. Numai atunci. Pentru că la noi, nu puterea statului este de bază, și exemplul puterii molimei o poate face. Degeaba dau ăștia la TV clipuri cu morți și declarații terifiante ale doctorilor din Italia. Atât timp cât ai posibilitatea de a schimbă canalul, așa o să faci și-n realitate.
@Mihai, Italia a închis școlile la 4000 de cazuri, noi le-am închis la 40. Repet ce am zis mai sus, și ce văd că au mai spus și alții mai jos: autoritățile noastre s-au mișcat mult mai repede și mai eficient decât multe alte țări. Spre marea mea uimire. Și, după cum știi, am părerea avizată lângă mine care confirmă. 😜
Ce vom vedea și trăi de acum înainte va avea două cauze:
1. Dezastrul din sistemul de sănătate, pentru care nu sunt vinovați doar ăștia de acum, ci toate conducerile din ultimii 30 de ani. Și dezastrul ăsta nu se poate îndrepta peste noapte.
2. Lipsa de educație a oamenilor care nu înțeleg și nu se supun unor reguli menite să îi protejeze, cu punctul 2.a. despre care vorbim aici: neputința autorităților de a convinge cetățenii să facă ceea ce trebuie făcut.
Dacă vom ajunge ca Italia, astea vor fi cauzele, nu măsurile luate. Și, din păcate, dacă la punctul 2 cu 2.a. s-ar fi putut și încă se mai poate umbla, punctul 1. va fi decisiv.
Nu mă bag în alte polemici. Ce a ținut de autorități au făcut mai bine decât alții. Ce ține de oamenii de pe stradă și de sistem ne va duce pe tobogan rău de tot.
Comentariu beton!41
@Ioane, eu aș fi vrut să ia măsurile astea pe care vor să le ia de luni, încă de acum o săptămână. Plus, toți care au intrat în țară în izolare obligatorie 14 zile.
Am văzut aseară filmul “Colectiv”.
M-a umplut un amestec de tristețe și furie. S-a ales praful de tot ce a încercat Vlad Voiculescu să să facă în sănătate.
Nu mă gândesc cum ar fi fost să fie psd acum la guvernare. Ăștia nu-s prea diferiți de psd. Mă gândesc cum ar fi fost guverul ăla tehnocrat. Cu Cioloș lipsit de carismă, dar implicat și dornic să facă bine. Pentru toți.
Se dezbate încă. Ce zici?19
Iar pe Vlad Voiculescu au ales ăștia să îl discrediteze la maxim. Ne merităm soarta, fără supărare! Cum iese la suprafață unul cu mintea destupată, cum îl tragem înapoi, la fund. Că așa este neamul ăsta învățat de la comuniști: să fim toți egali – adică, toți o apă și-un pământ! De aia nu o să ne învățăm minte nici cu o mie de Colectivuri, nici cu o pandemii și nici cu nimic.
terminați’vă cu vlad voiculescu că mă iau toți dracii
A ajuns ministru sănătății la 34 de ani și a făcut rahatu praf
E un nepot de securist și copil de turnător la securitate care nu spune nimic de unde a avut zeci de mii de € să’și facă studiile la viena în anii 2000 și în afară de cioloș nu l’a mai remarcat nimeni altcineva în politică
Deja își făcea planuri ca primar al capitalei cu niște sifonări de fonduri ale celor 19 spitale din bucurești
Dacă el are tot ce’i trebuie la viena, de ce tot insistă la primăria capitalei, știind că are maxim 5% din voturi?
Eu am pretenția că aici majoritatea care comentează și citesc sunt întregi la minte, treziți’vă din somnu rațiunii oameni buni!
Se dezbate încă. Ce zici?23
Întâmplarea face să fiu din aceeași zona cu el. Am învățat cu văru-su la liceu. Spre deosebire de cei care nu știu cum stătea treaba în zona și pe vreme comunismului, vă zic eu că era al dracului de nasol. Ai mei nu s-au înscris în Partid din prima și erau săriți la tot ceea ce însemna prima, bonificație la plan și alte kkturi. Nu erau săriți la imputări de rebuturi, plan nerespectat și alte chestii. Acolo erau bifați la greu, că erau „elemente”. Asta, în condițiile în care, bunica-meu era „hiper roșu”, iar unul dintre frații lui era „the big boss” în Partid pe regiune (alături de Găvănescu). Așa că, într-un final, forțați de împrejurări, au intrat în Partid. Puțini erau cei care nu erau „roșii” atunci.
Să nu mai aud de kkturi că se putea altfel. Se putea altfel atunci când erai cunoscut în afară și te protejau străinii și Europa Liberă. Altminteri, dădeai cu subsemnatul de îți săreau flocii la cur. Că erai băiat deștept și scriai inteligent ca să nu afecteze pe ceilalți, asta este altă treabă.
Nu îi ridic statuie lui Voiculescu, dar, ce treaba are el cu faptul că tac-su a dat cu subsemnatul la Secu? Iar judecăm oamenii după faptele altora? Așa s-ar spune că dacă bunicu-meu a fost hiper alcoolic, eu ar fi trebuit să fiu astero-alcoolic. Și-n pana mea, sunt anti-alcoolic. Hai să nu mai judecăm oamenii după ceea ce auzim. Să îi judecăm fix după ce au făcut!
Comentariu beton!29
@constantine n’ai spus nimic că unchiu lu voiculescu era ofițer de DIE precursoarea comunistă a SIE, nici de unde a avut bani să facă facultatea la viena în 2001 și de ce tot insistă să fie ba ministru, ba primar, deși are maxim 5% din electorat și nu’l bagă nimeni în seamă, că cioloș e tot nimeni
Adică ai omis tot ce era important
Se dezbate încă. Ce zici?15
@ Toni
Te rog să citești ce am spus eu: nu trebuie să îi judecăm pe oameni după ce sunt rudele lor. Nu te supără, dar chestia asta am trăit-o eu la țară. Atunci când eram mic și întreba cineva al cui este, se spune: este nepotu’ lui Costel Iordănescu, ăla care face și drege. Plm, nu se apropia nimeni de mine că bunica-meu a fost leu în tinerețe. Kkt. Eu nu am vrut niciodată să se spună asta despre mine. Nimeni nu își dorește să fie apreciat sau dimpotrivă, acuzat, pe baza a ceea ce sunt rudele lui. Și, de unde până unde ai scos-o pe asta cu unchi-su care a fost în DIE? Arată-mi o chestie OFICIALĂ în care este scris asta. Vezi că este vorba despre cu totul altcineva din familie. Și nu a fost în DIE.
Hai să încercăm să vedem ce a făcut omul până acum. Nu avem niciun drept să judecăm altceva decât ceea ce a făcut!
Se dezbate încă. Ce zici?18
Nu exista anomalie politica si de leadership mai mare decat guvernele tehnocrate. Din punct de vedere al real politik un guvern tehnocrat nu este decat un indiot util si dispensabil. Poa’ sa fie el alcatuit numa’ din laureati Nobel si pe ici pe colo cate unul cu Medalia Fields.
Chiar vorbeam zilele trecute cu colegii mei, că mă ia somnul când îi aud. Nicio trăire, niciun sentiment de siguranță, nicio stare de liniște sau neliniște măcar, nimic nimic. Efectiv mă bagă într-o stare letargie.
Și mi-am adus aminte de tata. Când m-am dus la discotecă la 15 ani și m-am intors la 10 noaptea acasa. 10 noaptea pe vremea aia era ceva de neimaginat. Păi când a urlat o data la mine că mă omoară în bătaie dacă mai fac asta, până la 19 ani am ocolit Palatul Culturii (acolo se ținea seară dansantă) de frica sa nu mă vadă vreun vecin în zonă și sa-i zică tatei că am fost la discotecă. Cam asta e cu autoritatea.. O ai sau nu.
Comentariu beton!46
E ca erecția.
@ ElenaP
Și eu care credeam că s-a bucurat că i-a ieșit „băiatul” în lume. 🙂
P.S. Că parcă erai băiețoasă când erai mai mică. 🙂
@Constantin, eram. Până târziu, în anii ce au urmat, nu mă hotărâse încă dacă vreau să fiu față sau băiat. Însă pentru tata am fost mereu fată.
P.S. băi, mie mi-e dor tare să râdem.
Se dezbate încă. Ce zici?17
@Eleno, și mie. Dar să mor io dacă-mi vine. Nu știu, poate o să încerc zilele astea să postez ceva de hăhăială, dar acum mi se pare fals și forțat. Mno, poate e doar în capul meu. 🙁
Și mie, @Eleno. Și știi de ce-mi mai e tare dor? De textele tale de sâmbătă. 🙂
Cică unul mergea ieri cu ditamai lanțul de aur de gât prin Ferentari. Deodată, hâști, apare unul și-i fură masca de la gură.
Comentariu beton!33
@Constantin, am râs tare. 🙂
Măcar atât mai putem face. Până la urmă, motto-ul blogului este „Viaţa-i mult prea serioasă ca să n-o luăm în râs!”
@Elena ce melodii erau la modă în discotecă… pe vremea ta?
Eleno ,parca am fi avut acelasi tata ….mama ,saraca putea sa ne si bata ca noi tot ce aveam chef faceam
Se poate o intrebare ,dl Mihai Vasilescu…Cum ati avut presimtirile alea cu ceva naspa se va intampla ca nu cred ca auzisem atunci de coronavirus sau om fi auzit dar era hat ,departe in China aia ,tu cred ca ai chemat virusul asta la noi ca tot ziceai ca nu am mai avut un dezastru de nu stiu cati zeci de ani.O sa te intreb de acu mai bine pe tine de ce ne rezerva viitorul decat pe baba Omida.Cat despre politicieni…..puteti injura dar singurul cu carisma a fost Basescu ,nu stiu ce mai invarte acum ca nu l am mai urmarit ,in rest ori te apuca somnul ori scarba.
Stai, stai, stai! Pune pe pauză! De când o bănănăi pe-aici @claudia? Sau poate ești de măcar doi ani dar ai uitat ce catastrofă naturală e Mihai la predicții meteo!!!!
E securist Vasilescu, de-aia știe. 😄 Sau mason. Sau face parte din categoria „ei”, adică ăia care conduc pământul ăsta, care știu ca e plat și că numai dacii au fost miezul. 😆
Când am avut presimțirile alea, nu mă gândeam totuși la o pandemie. 🙁
Vasilescu Președinte! Vasilescu Secretar General! 😀 😀 😀
Nativii din Săgetător au un al 6-lea simt. Așa că, nici lui @ Mihai Vasilescu nu îi putea lipsi. Să nu uităm că Nostradamus a fost Săgetător. Să vă mai spun că Săgetătorul este SINGURA zodie protejată de Univers?
@Constantin, se mai poate schimba zodia sau e prea tarziu?…
Pentru suma potrivită orice se schimbă … 🙂
De fapt, cică ar fi vorba despre o altă zodie, a 13-a -Ophiuchus 29 noiembrie – 17 decembrie. În traducere liberă (via NASA) Omul cu şarpele. Acum, rămâne de stabilit care-i treaba cu șarpele…
Cică azi a zis Neti la horoscop că ați belit-o toate zodiile, europene ofc😜
Ps. Remember „viperele” ?
https://mihaivasilescublog.ro/2018/08/29/vipera-musca/
@Habar frate… mi-aduc aminte cu plăcere de acel articol… Am râs … grav.
Doi șerpi fac dragoste. Șerpoaica către șarpe:
-Vorbessste-mi urât!!!!
-Sssula….
-Daaa….dar sssspune-l cu ppp….
-Ssssssuuupaaaa….
Nici pe Conte nu l-au ascultat toți italienii, au și ei inconștienții și iresponsabilii lor.
Cât despre politicienii noștri, eu nu îi mai cred de mult timp.
Dacă voi vedea la știri:
1. că îl exclud din partid pe Chițac care a îmbolnăvit atâția oameni și ÎL DAU AFARĂ DIN PARLAMENT cumva, că îl trimit la închisoare ani buni și îl pun să plătească daune și cheltuielile medicale pentru toți cei infectați de el și îl retrogradează – nu vreau să beneficieze de pensie specială de parlamentar și militar;
2. că îl retrogradează pe „polițistul” de la Gerota și îl pedepsesc cu închisoare ani buni și îl pun să plătească daune și cheltuielile medicale și administrative cauzate de el, inclusiv închiderea spitalului
3. Că sunt pedepsiți speculanții cu produse medicale și de igienă, inclusiv de pe net, din această perioadă
ABIA atumci voi începe să apreciez cu ceva această clasă politică. Nu să îi votez.
Doar un lider adevărat va dispune astfel de măsuri. Noi nu avem așa ceva. Corb la corb nu scoate ochii.
Din păcate, cred că voi rămâne cu speranța.
Comentariu beton!34
Apropo de asta: cu toate negocierile lor mizerabile, am ajuns în situația de a nu avea în acest moment de criză maximă ”al doilea om în stat”. Nu că ar fi fost vreo sculă, dar măcar așa, de formă, să fi avut o minimă viziune la ce tsunami venea. Așa că, dacă Iohannis pupă covidu și trece pe aparate, cine ne va fi far călăuzitor? Că dacă e Ciolacu, putem ieși liniștiți și să ne îmbrățișăm pe străzi. Efectul ar fi același.
Comentariu beton!19
Iată, nici nu m-am gândit la asta.
Vela e decent (poate si pentru ca ma raportez la Carmen Dan)
Lui Vela ii lipseste clar coloana vertebrala. L-am urmarit prin interviurile date si mereu ajunge sa ii dea dreptate intervievatorului indiferent de subiect doar ca sa ii faca pe plac si sa nu se iste discutii in contradictoriu.
Ia o decizie acum si cum pune presa un pic de presiune pe el se intoarce la 180 de grade. Spre ex: trebuia sa zica „nu” cand a fost vorba de primit in tara miile de romani care se intorc fix in momentele astea. Si nu, nu e gresit sa ceri mai mult de la politicieni. E foarte usor in viata sa arati cu degetul in stanga si dreapta ca e altul mai slab ca X, dar pe acest rationament ajungem doar sa coboram stacheta tot mai jos si nu ne mai facem bine.
Aha, deci, să recapitulăm
– după China, epidemia ajunge și în Europa, în Italia, mai exact. Autoritățile de acolo nu mișcă un deget, iau totul prea ușor, nu emit avertismente către populație, nu fac anchetele alea epidemiologice, nu bagă oamenii în carantină.
– când le explodează bomba în față, e prea târziu, ba mai mult, din prostie/grabă fac greșeli, de ex. bagă bolnavii gravi alături de bolnavi cu alte diagnostice.
-măsuri care trebuiau luate de la bun început sunt luate cu săptămâni intârziere.
-rezultatul este unul catastrofal, au ajuns la 30000 de cazuri de îmbolnăvire și peste 3000 de morți.
-în România, cînd epidemia ajunge din Italia la noi, se declanșează anchete epidemiologice încă de la primul bolnav, acel italian pripășit pe aici, toți cei apropiați sunt băgați în carantină și testați.
-la câteva zile, se interzic zborurile din Italia plus alte masuri restrictive pe care nu le mai menționez aici.
-rezultatul, avem sub 300 de bolnavi, 0 morți.
Iar tu îți exprimi admirația pentru un premier incompetent și cu multi morți pe conștiință. Mda, după femei și fotbal, tot românul se pricepe acum și la epidemiologie și virusologie…
Comentariu beton!30
Am râs la aia cu 300 de bolnavi și 0 morți. Sper din tot sufletul să n-am dreptate, dar mai ai răbdare vreo două săptamâni.
Eu, unul, sunt sătul de politicieni care știu să treacă sticla, buni actori, buni oratori, buni pocnitori din degete dar care, când e vorba să miște ceva, sunt catastrofe. Mai bine unul insipid, incolor și inodor, dar care are rezultate. iar ăștia de la putere, nu spun că ar fi vorba de Arafat, Orban, Vela sau cei de sub ei, au avut rezultate, sub 300 de bolnavi, până acum 0 morți, spre deosebire de italieni cu peste 3000 de morți și jdemii de bolnavi. Dar nici cu spaniolii nu mi-e rușine, și ăia s-au mișcat greu și ieri aveau peste 700 de morți și 17000 de îmbolnăviri. Este adevărat că ai noștri sunt acum acduzați că nu au făcut suficiente testări și numărul real de bolnavi ar fi mult mai mare, dar, totuși…
În fine, să mai așteptăm 2-3 luni până se stinge epidemia, apoi tragem linie și vedem dacă ne dă cu virgulă.
Comentariu beton!24
Englezii estimau vreo 55.000 de infectati real cu trei zile in urma, la sub 2000 de cazuri confirmate. Tot ei erau de parere ca sub 20000 de morti la sfarsitul balului asta ar fi un rezultat bun. Acum, tine cont de faptul ca ei testeaza mai mult decat noi, si intreaba-te cam care e legatura dintre sub 300 de cazuri confirmate si numarul ridicol de mic de teste efectuate in Romania. Bine, pentru papagali, unele gonade cu cravata gen Chirica de la Iasi se testeaza saptamanal, asa, din principiu.
Asa ca sunt vag circumspect legat de 300 de cazuri la noi. Bine, si de 200 la rusi, 0 la nord coreeni sau nimic nou la chinezi, da’ nu traiesc acolo.
Peredhil, succesiunea corectă a pașilor care trebuiau făcuți, poți întreba orice epidemiolog, era ceea ce au făcut ai noștri. Știu, și pentru mine a fost o mare surpriză că s-au mișcat.
Din păcate, italienii nu au băgat in carantină pe cei veniți din zonele băgate în carantină din China și nu i-au testat de coronavirus, i-au lăsat sp se plimbe in voie, permițând răspândirea virusului atat de mult că o anchetă ulterioară ar fi devenit inutilă.
La fel s-a intâmplat și-n Spania, căt despre UK și Olanda premierii de acolo au spus că ei vor să dezvolte o imunitate colectivă, mai exact, să lase să se răspândească virusul in voie si cine scapă, bine, cine nu, asta e viața. Doar după ce a început lumea să-i critice, au început să ia măsuri, dar deja răul fusese făcut. Da, acum sunt nevoiți să facă mii de testări dar nu e deloc un lucru de lăudat.
Update, stai că Spania acu a anunțat că au ajuns la 1007 de morți. Trist!
Comentariu beton!15
@Alphas, să ințeleg că tu știi, dar noi/eu nu?
Poate nu ai fost clar nici prima oară, poate de asta unii poate mai hârșâiți de vremuri apuse, adica noi, am reacționat.
Cu plăcere aștept argumentele formulării tale. Până atunci poate-l rugăm pe specialistul Staș să aibă o opinie argumentată.
Zi frumoasă acasă!
@Sandra Maria
Sunt indeajuns de arogant si de batran ca sa stiu ce stiu si ce nu. Ecluzand chestiile superclare si punctuale, in general ma abtin sa dau sentinte cu privire la ce stie si ce nu stie cineva.
In ce ma priveste, eu ma refeream la faptul ca, dupa re-romanizarea conducerii PMR (mai ales odata cu plecarea Armatei rosii) si, mai ales, dupa amnistiile de la inceputul anilor 60 au intrat in PCR si in bratului armat (Securitatea) din ce in ce mai multi indivizi inteligenti si educati si cu talent de conducatori. Ca talentul asta era real si autentic poti verifica si singura. Ia oricare mare centru universitar de dinainte 89 si ai sa vezi ca a produs elite ale UASCR care, unii, au intrat in politica mare si au avut succes, iar altii au intrat in afaceri, cu la fel de mare succes. Astia, cei stiuti public, ca baietii cu ochi albastri au au fost constransi saracii, in imensa lor majoritate, sa aleaga discretia afacerilor de succes.
Daca esti ceva mai clara, poate iese de-un dialog…
Alphas, exact ce ai spus tu era argumentul meu pentru a nu urma asemenea lideri. Tu abia acum mi-ai confirmat cam ceea ce doar bănuiam.
Bun, eu mă refeream la dezbateri reale pe modele de leader si leadership, cel de mai sus pentru mine este cel mai nepotrivit. A spune ca pentru educarea in acest sens nu avem specialiști care chiar știu multe cred că pentru mine sună exact ca o campanie electorală din anii 90, adică leadership-ul unui tătuc. Unii chiar ne amintim bine ce a fost inainte și după 1989, și a fost îndobitocire reală. Pentru mine nu se potrivea nici măcar ca structură
personală, eu ieșeam mereu din turmă.
Domnul Staș este unul dintre specialiștii cu o logică impecabila care a lucrat mult si cu mulți tineri ca noi sau de lângă noi pe această temă. Modelul tătucului credeam că era epuizat.
No, în rest o zi/seară frumoasă, in casă.
Ce inseamna asta cu „argumentul meu pentru a nu urma asemenea lideri”? Sa inteleg ca esti unul dintre fanii iluziei rationalitatii marilor multimi? Adica un fel de gugustiuc naiv si optimist? Scuza-ma, dar eu la asa ceva nu as putea marsa. Societatea este fix asa cum este. Cred ca alegoria cu puii de randunica cu ciocurile larg deschise si dispusi sa inghita ce le serveste primul venit este de departe mai adecvata realitatii. Si nu pentru ca, vezi Doamne!, am fi noi, romanii, inferiori altor popoare. Toate-s la fel. Atata doar ca la altii sunt mecanisme de interceptare (aka cenzura) care ii impiedicau si inca ii mai impiedica pe cei care livreaza bazaconii, la diverse niveluri. Mecanisme care si in societatile vestice cu vechime in democratie au cam inceput sa dea rateuri (fam. Le Pen, miscarea Brexit, Trump etc.). Iar dupa criza asta ma astept sa ia un avant fantastic aceste miscari. Inclusiv sub forma unor centrifuge din interiorul UE. Am avut ocazia sa afirm public in 2008 ca UE este in postura unui cuplu non-formal, in care partenerii trebuie sa rupa pisica in doua: ori isi oficializeaza relatia, ori isi spun la revedere.
Ai trecut de la leader si leadership la UE, la opinia ta și mi-ai zis că e mai importantă si mai valoroasă decât a mea. Asta e ideea, leader-ul meu va fi unul care imi respectă dreptul la opinie/alegere/contrazicere și așa mai departe.
Da, linia a doua, a treia sau a zecea a fostei protipendade(leaderi) ai PCR nu există în vreo opțiune electorală pentru mine. Nu vreau să începem cu exemplele. Vreau să-ți dau contraexemplele care te vor convinge că acum cu mine muncești degeaba.
Provin dintr-o familie care s-a sacrificat pentru patrie, apoi a fost deportată in Bărăgan sau in pușcărie – Pitești/canal, normal, nu? Crezi că mă mai poți convinge?
Sunt uluită că incerci, nu înțeleg ce mai vreți de la noi, chiar nu înțeleg și acum chiar m-am înfuriat. Oameni buni, cât de mult credeți că ne puteți călca in picioare, până la a vă lăuda dupa ce v-ați ridicat călcându-ne pe noi în picioare?
Aveți libertate, multă putere, aveți mult mai multe beneficii încă, acum vă doriți a fi leaderii noștri?
Cum să-ți explic că incă nu am murit toți cei care ne cunoaștem istoria și voi nu ați fost leaderii noștri?
Seară frumoasă și să rămânem sănătoși!
Comentariu beton!20
@sandra Maria
Simata Doamna, asa cum incercam sa sugerez mai sus, intr-un fel se vad lucrurile „from a personal point of view” și cu totul alta este treaba „from a professional point of view”. Sunt prea cinic și prea deformat profesional ca sa actionez și sa ma exprim pe principiul mamei-broasca: „bolditei, cracanatei, ce frumosi sunt puii mei!” Nu stiu cum s-o exprim mai clar fara sa jignesc.
Spui tu ca „linia a doua, a treia sau a zecea a fostei protipendade(leaderi) ai PCR nu există în vreo opțiune electorală pentru mine”. Uau! Ce te face sa crezi ca pentru mine exista? Pentru ca și eu, cand ma duc la vot, dau cu ștampila inclusiv ca sa imi exprim o opinie personala. Votez din 1990, fara nici o pauza (discutam de vot la tot felul de alegeri, nu de referendumuri) și, cu o singura și usor de ghicit exceptie, am votat constant impotriva PSD. Nu neaparat și nu intotdeauna cu aceiasi, dar constant impotriva PSD și a setlitilor sai. Pentru ca profesia m-a invatat ca inainte de a lua o decizie in situatii de criza, trebuie sa incepi prin a face curatenie printre alternative. Pana sa cantaresti variantele existente pentru a gasit cel mai bun raspuns la intrebarea „cu cine DA?”, mai intai raspunzi la „cu cine NU!”. Iar listele mele de NU au inceput mereu cu PSD și partidele sale satelite.
Trecand la punctul de vedere profesional, toata antipatia mea personala (care s-a manifestat la vot) nu poate rasturna suma de argumente și observatii in baza carora pot argumenta cinci ore ori 30 de pagini de ce cel mai puternic guvern post-revolutionar a fost guvernul Nastase (2000-2004). Și tot abordarea asta profesionala ma face sa zic ca PLUS-ul lui Ciolos este o incropeala de oportunisti naivi, fara cap și fara coada, iar USR-ul o adunaturi de mucosi cacaciosi, care habar n-au ce-i politica și administrarea unui stat (ce stat?! nici sat). Asta nu m-a impiedicat ca sa-i votez de cateva ori in ultimii vreo patru-cinci ani.
Revenind la tema postarii lui MV, care-i un fel de „vai de curul lor”, chiar nu mi-ar pasa prea tare de subiect, daca concluzia necesara a entimemei nu ar fi „deci, vai de curul nostru”.
PS Cine-i Stas? Cumva dl Marian Stas? Este pe aici, pe blog? Am citit candva una-doua chestii despre invatamant, dar mi s-au parut naivitati optimiste (ceea ce nu-i rau deloc; este chiar bine) si imposibil de operationalizat și de aplicat (ceea ce anuleaza tot efortul). Eu am invatat ca a produce efectiv ceva inseamna sa propui o solutie și caile concrete de pus in practica. A avea idei nu inseamna a produce ceva. Numai Becali se intindea pe canapea la siesta și filosofa. Iarasi, sa spui ca implementarea o vor face o caruta de specialisti care vor vedea ei cum, asta nu reprezinta o solutie. Ultima daca cand am crezut asta a fost in 1996. Și-am fost incantat cu ditamai 15.000. Am inceput prin a sarbatori cu o lada de sampanie și patru ani mai tarziu am sfarsit prin a-l vota pe Iliescu, scuipand in san și dand cu tamaie pe buletin. A fost ultima data cand m-am entuziasmat și mi-am facut sperante de felul asta, mai ales in legatura cu politica.
Bună dimineața, Alphas.
Acum m-ai convins că ai convingeri clare – nu ai mai folosit limbaj de lemn, nu e momentul, acum spun, să le combat eu. În general faptele pot convinge, e imposibil aici.
Interesantă propunerea ta, dar iți spun același lucru legat de un anume tip de politică, niciodată nu m-ar putea convinge. Dacă vorbim de politici publice e altceva. PSD – ul, apropos de opinia ta a distrus sistemul medical, sistemul nostru medical nu va face față la o asemenea provocare. Chiar dacă medicii cer ajutorul autorităților acum, ajutorul primit e un mare zero. Am încercat să transmit asta aici, acasă, autoritățile sunt neputincioase. De exemplu DSP refuză teste pe bandă la cetățeni confirmați ulterior, recomandă neizolare persoanelor ce au fost in acea sală cu Vergil Chițac, doar e campanie electorală și în secunda doi contracandidatul psd atacă. Hiene, efectiv hiene sunt structurile vechi, eu nu pot aprecia asemenea oameni. S-a spus(scris) suficient și foarte bine aici despre cum ar fi gestionat ei, doar in favoarea lor, strict a lor.
Am văzut doar că măsurile luate au fost corecte, dar nu asta era tema, ai dreptate tema propusă de MV putea fi „deci, vai de curul nostru”. E corect pentru că într-adevăr sunt neputincioși, vom vedea cum se repliază din mers, dar fără noi raționali și informați nu vom și nu vor putea face nimic.
Crezi că era momentul să deviem de la criză la liderul charismatic, autoritar, dar fără Dumnezeu?
Mie îmi seamănă cu atitudinea DSP-ului, mă fac doar că te ajut și te ucid, de fapt.
Crezi că suntem unde trebuie după ce lideri pe care i-ai enumerat au avut puterea atâta amar de vreme? Puternic nu inseamnă eficient, nu pentru mine.
Putem dezbate, dar acum mă opresc. Vă urez o zi frumoasă, chiar dacă stăm in casă.
P.S. Da, de Marian Staș vorbeam, dar din nou punctul meu de vedere diferă de al tău. Oricum noi doi, ne adresăm/raportăm evident unor categorii sociale și/sau de vârstă diferite. (noi doi, adică eu & alphas)
p.s.
corectez formularea în care după corectare am lăsat o virgulă, rămâne „Noi doi ne adresăm/raportăm evident unor categorii sociale și/sau de vârstă diferite.”
La fel s-a impus si Merkel in Germania, in discursul tinut pentru populatie, unde nici macar nu sunt foarte multe decese sau cazuri critice si care are recunoscut sistemul sanitar inalt performant, cu un numar impresionant de paturi de terapie intensiva). In istoria Germaniei cancelarul s-a adresat direct populatiei (cu exceptia celor cu urari) de 3 ori: 1977, 1990 si acum. Astfel de mesaje conteaza, macar sa justifice masurile luate (in Germania se pedaleaza foarte mult si pe protejarea efectelor pe economie).
Îmi pare rău D-le Vasilescu, dar ați uitat că noi i-am ales? Atunci ce pretenții să avem!
Blogul a ajuns zilele astea ca „Poiana lui Iocan” din Morometii.
Moromete facea evaziune fiscala dar avea abonament la ziar si toti discutau politica.
Daca gandesti asta pe modul comunist, suna ca o „perla de la bac” si hai sa radem toti de ea.
Era mult mai interesant dacă făceai și repartizarea personajelor. 🙂
@Mihai Vasilescu este Iocan? 🙂
@drăculescu
In politica sunt minim trei pasi, unde este nevoie de trei profiluri diferite de comunicatori si de lideri:
1. cucerirea puterii
2. administrarea puterii
3. reconfirmarea (pastrarea) puterii
Acum doar ies la suprafata niste probleme care existau de mult….
Știți ce e mai grav și sinistru?!? Că acești indivizi ascund adevărul, că mint cu seninătate să-și ascundă incompetența,că nu se fac teste pentru Cv-19, că secții întregi din spitale se închid din cauză că Dsp-urile nu testează- că nu se încadrează cazul (pe bune, când el are febră,insuficienta respiratorie și este contact cu fiul venit din Franța la începutul lunii?!), că personalul medical nu are materiale de protecție și nu este testat, deși, pacientul internat/consultat vine din Belgia acum o săptămână sau este contact cu fiul/fiica venită din Italia, că măștile pentru pacienții dintr-un întreg ambulatoriu au fost azi in nr.de 30. Da, ați citit bine-30. Restul ,peste 100-150 pacienți(că jumătate din pacienți nu se prezintă-au înțeles că dacă nu e urgență mai bine stai acasă) au suflat peste personalul medical…Că nu sunt in stare să aprovizioneze spitalele cu cele necesare, că nu sunt in stare să izoleze și carantineze pe cei ce vin din țările Europei, că nu sunt in stare să ia măsuri de limitare a circulației inconștienților pe străzi.. Că ne spun să stăm liniștiți (parcă așa spuneau și la Colectiv,nu?), că totul este sub control și autoritățile statului sunt la datorie. Nici măcar un minut nu-i pot urmări,dar să termine tot discursul… Oameni buni, STAȚI IN CASĂ!! În România, doar asta poate să fie șansa noastră!
Ahem, adicătelea acești imbecili care se folosesc de România de 30 ani ca de propria curvă, voi aveți pretenția și curajul să credeți că acum vor face ceva pentru Ea???
Sunteți naivi…
Articolul este mai degraba o analiza a STILULUI de conducere si comunicare, nu a masurilor propriu-zise. De altfel, e mult mai greu sa judeci obiectiv masurile decat cum arata si vorbesc astia care ne conduc acum.
Comparatia cu premierul Italiei nu e chiar fericita, in conditiile in care acolo curg imbolnavirile si mortii. La fel, ideea fatalista trambitata de o gramada de oameni, cum ca e OBLIGATORIU sa se ajunga si la noi in aceeasi faza nu ma convinge.
La ai nostri mi-e frica de tendinta innascuta de a minti si de a ascunde gunoiul sub pres. E undeva bine infipt in creierul „decidentului” roman sa manance cacat public in situatii din astea: suntem, bine, avem de toate, nu e nicio problema. Sper ca dupa Colectiv sa se mai fi atenuat si sa recunoasca ce nu e ok, macar partial.
Eu as zice ca asta este Colectivul PNL-ului. Numai ca unul mult mai mare. Desi mi-as dori sa fie al actualei clase politice. Drama noastra este ca privind in urma astora de-acuma vad un drum pe care merg impiedcandu-se in propriile sireturi niste gugustiuci care se declara sensibili si empatici. Dar care-si infing unii altora cutitele-n spate cu o lejeritate totala, zambind profi . Cam ca in upgrade-ul individual din mediul corporate.