Am rămas fără lapte și m-am dus repede până la megaimaju’ ăsta mic de-aici de lângă mine. Doar că, când m-am văzut acolo între rafturi, mi s-a reactivat foamea ancestrală din adn și-am început să pun în coș și de-aia și de-ailaltă până l-am umplut. Noroc că era d-ăla mic de mână.
Am terminat și m-am îndreptat rapid spre case. De fapt, spre casă, că mergea doar una singură, la cealaltă tocmai se instala panou d-ăla transparent de protecție, ca să nu mai stai nas în nas cu casiera când îți scanează produsele.
Că mergea doar una singură, mai era cum mai era, da’ duamna care se pregătea să plătească era genul ăla care se hotărăște abia când ajunge la casă dacă are nevoie de toate produsele sau nu. Mai întrebă cât costă untul, mai țâțâie la căpșuni, mai lasă un produs, mai întreabă de altul, după care se răzgândește și-l vrea pe celalat înapoi, d-astea, știți voi exact despre ce gen de duamnă vorbesc.
Cert e că cât s-a coit și cât s-a foit a reușit să facă o mini-coadă din singurele două persoane care mai erau prin mega: eu și tipul din spatele meu. Și pentru că eu stăteam la minim doi metri de cucoana cu probeme de decizie, iar cetățeanul din spatele meu păstra și el o distanță sigură față de mine, deși eram doar doi, părea că suntem aliniați prin tot magazinul.
Nfine, în cele din urmă a dat ăl de sus și-a găsit doamna prin geantă și ultima monedă de 10 bani de care mai avea nevoie ca să plătească fix pe fix. M-am apropiat de casă, am pus produsele și-am aruncat o privire spre tipul din spatele meu.
Ăsta era cumva așa semi-îngropat sub un maldăr de pungi de pufuleți. Și zic „semi” pentru că doar picioarele le mai avea libere, partea de sus era sub un munte de pufuleți. Mno, aia e, fiecare își petrece pandemia cum vrea, nu stau eu acum să judec omu’. Cert e că m-am uitat la pungile dintre care se ițea locul unde ar fi trebuit să-i fie fața, loc pe care l-am identificat relativ ușor pentru că omul meu purta mască, și-am dat ușurel din cap:
– Merci c-ai păstrat distanța.
Omu’ a ridicat foșnind victorios o pungă de pufuleți:
– Un metru jumate, nu?
Și mi-a făcut cu ochiul. Cred. Că v-am zis că-l vedeam greu de blestematele alea de pungi.
Partea bună e c-am plecat acasă parcă un pic mai convins că avem totuși o șansă.
Lapte am uitat să iau.
7Da prolific esti boss…doua saptamani de izolare si deja doi copii🤣 Clar, ca specie mai avem o sansa..
Comentariu beton!63
Nu-s chiar așa de mici. Dar lapte halesc. 😀
Fete, băieți? Că la mine cu două fete e jihad…am pe unii cu băieți și cică ar fi mai bine..
Comentariu beton!20
Fete, fete. Dar încă nu e jihad. 😀
@Redoo sincer nu știu cum e… dar printre prietenii mei care au mai mult de un kinder… este jihad :). Așa că nu contează dacă sunt fete sau băieți 😛
A mea e mare si tot lapte cu cerealele sufletului haleste.Ba de vreo doi ani nu mai suporta nici laptele direct de la sursa, cica are gust.
gust/miros de ”a fi”. așa-mi zicea bunică-mea în copilărie când făceam mofturi d-astea.
încă n-am pătruns sensul expresiei. 🙂
cronica unei izolari anuntate: ziua 4. am vazut o scama pe covor si m am repezit ca nauca s o ridic ( acu’ o luna nici n o observam) , am apasat din greseala pe telecomanda si am dat pe trinitas. am ratacit telecomanda.am catat o 10 minute cu o nerabdare vecina cu disperarea. la noapte tre’ sa fac cateva ture de bloc sa ma revigorez. pas alert. maine e o noua zi.
Comentariu beton!42
😀 😀 😀
Tu te referi la mâtzele firmei?
Sunt totuși izolat acasă, nu la birou.
Cum adică izolat acasă ? Te țin fetele pe balcon ? Sper să nu începi să cânți 😋🤭
@HM, tot ce-ar mai lipsi în perioada asta ar fi să cânt eu. Pandemia o să ni se pară o binecuvântare, față de ce pot produce eu în materie de note muzicale.
Iată o soluție excelentă și rapidă de a goni oamenii în case. @Vasilescule, nu vrei să dai o tură de oraș, să rezolvi problema?
Comentariu beton!20
eu tb sa prestez de la birou, acum singura.
colega mea a plecat ieri plangand ca tb sa stea cu doi copii, sa faca scoala online, sa le gateasca&stuff. pana acum erau bunicii, afteru’, scoala.
perioada asta extrem de confortabila din ultimul timp ne-a facut sa pierdem din deprinderile de baza, existentiale.
eu sunt uimita cum oameni maturi, cu responsabilitati, intra in deriva daca pierd ceva din confortul cu care erau obisnuiti.
si ce-i misto, de-acuma vine.
Comentariu beton!28
Si nimeni, nici tu, nu i-ati returnat plansu’ cu „Cin’ te pusa sa faci?”
Parinti de tapet… Din cauza lor, apar tot felul de bizari cu deficiente & anormalitati fiindca mami & tati nu trebuiau sa fie.
Comentariu beton!29
@moatza, să înțeleg că colega ta s-a trezit într-o zi în casă cu doi copii, pe neașteptate, de e asa tristă că trebuie să aibă grijă de ei, DE COPIII EI, în plm. Gizăs!
da, pana acum mergeau doar in parc impreuna si la serbari… chestii de reprezentare.
cresterea si dadacirea erau in sarcina bunicilor, care acum s-au retras.
ba, mai mult, bunicii le faceau si menajul.
Comentariu beton!30
Mă întreb de ce o mai fi făcut copii.
@GabiI: pentru că-i la modă? De gura lumii? 😀
GabiI, probabil îi place sa se ….
Muhahah, ce porc îs.
Faza asta cu copiii imi aduce aminte de primul weekend cu barbatu-meu in garsoniera noastra.Ne-am asezat la masa, la pranz si asteptam…..dupa 1 minut ne-a pufnit rasul…nu mai era niciun mami in zona cu masa gata…asa se intarca copiii mai mari.
Comentariu beton!42
Și? Ce-ați mâncat? 😛
Ce vremuri … când ne hrăneam cu dragoste … și nu țineam deloc dietă ☺️
Comentariu beton!17
Zău dacă nu am ajuns să vă invidiez! Oameni buni, parcă trăiți în alt București. La mine, în Titan, oamenii se preumblă prin parcuri și pe străzi mai ceva ca în zilele de weekend, stau la coadă cu nasul în telefonul vecinului, iar la cumpărături sunt precum termitele – nu lasă nimic în urmă (nici măcar firimituri). Ce naiba, mă faceți să mă gândesc să mă mut de aici! Cred că mi-am și găsit un loc: în parcare. Că oricum este extra hiper goală. Iar au plecat oamenii la shopping.
Comentariu beton!16
Păi de-aia îi zice „Titan”, boss. Unde ai văzut tu vreun titan doborât de un virus?
În fiecare seară îl întreb pe bărbat cum e atmosfera pe-afară, zice că bate vântul pe străzi pe traseul lui de muncă (Sectorul 5 – Pipera), magazinele de unde face aprovizionarea (în ambele locuri) sunt ok cu marfa, ceea ce contravine binișor celor scrise de tine. Așa că mă gândesc că poate într-adevăr, or fi mai multe Bucureștiuri în București. Sau, după cum zice și Mihai, e chestie specifică Titan-ului.
@constantin încearcă să te muți undeva la țară, dacă ai posibilitatea
@ Mihai
S-ar putea să ai dreptate. Cred că aici sunt cei mai titanici bătrâni din București. Jesus, pe lângă mine stă Marius Țeicu. Dacă te uiți la el nici nu-l mai recunoști. Dar are un păr, negru ca abanosul!
@ Anduta
Ori, eu sunt cel mai ghinionist om care iese din izolare fix atunci când este aglomerația cea mai mare. 🙂
@ Toni
Am posibilitatea să mă mut la țară, fiindcă eu de la țară am ajuns în București. Numai că acolo de unde provin eu (jud. Dâmbovița) nu sunt cazuri de coronavirus și, în ciuda cererilor repetate din partea bunicilor (care sunt vecini), nu cred că este cea mai bună măsură. Avem super condiții acolo (casă nou nouță, centrală termică pe gaze, toate utilitățile) numai că, la capitolul spital și farmacii, lucrurile nu sunt atât de facile. Iar dacă i se întâmplă ceva celei mici, cel mai accesibil spital este cel din Târgoviște (la vreo 40 de km). Și, crede-mă, ăla nu este spital.
@Constantin și eu locuiesc și dau cu sapa(într-un loc de-ăsta unde nu poți munci de acasă) tot în Titan. De parc nu știu, că nu am ieșit. Dar văd venind la cumpărături lumea ca și înainte, mămici cu copii, copii mai măricei singuri, găști de puștani și mai puțin puștani, bătrâni… Unii respectă distanța, cei mai mulți, nu. Să mai spun că majoritatea (95%!) ignoră cu grație dezinfectantul plasat strategic, pentru ei, la intrare? Făina și drojdia se caută tare de tot.
Jur ca nu pricep de ce naiba nu e faina si drojdie.Adica e, dar se cumpara.Cata naiba de faina poti sa iei, 30 kg, faci 30 de paini. Si?
Cel putin aici dupa o sambata, duminica, luni, ieri era full de paine in magazine. Și mălai, faina ioc.
Ce articol fain. Un simplu fapt de viata, desi intr-o situatie deosebita, dar scris foarte … viu. Si taman la pol opus fata de isteria zilelor acestea. O gura de aer proaspat. 🙂
Pufuleti … mmmmm, n-ar strica niste pufuleti.
@ Ana G.
Eu îi văd de pe geam cum trec către parc. De câte ori m-am uitat pe geam, minim 2-3 persoane pe stradă. Ieri, când am ieșit din casă, forțat de împrejurări, în intersecție, lângă metrou Titan, era balamuc mare. Mașini la greu, iar pietoni grămadă. Pe toate lateralele, unde sunt bănci și farmacii, cozi. La R#s în față, coadă de bătrâni să-și plătească factura la cablu și telefon. Iar asta era pe la ora 9 dimineață.
@ Marius M
Zici că toată lumea face pâine în casă. Parcă suntem neam de brutari, nu altceva!
Bineînțeles (că doar nu era soața mai prejos decât alte doamne biciuitoare de soți), că am căutat și eu drojdie (din aia la cub, umedă) și nu am găsit. Numai că, ce să vezi, după ce a căutat soția prin cutiile cu minuni (condimente, plicuri de zahăr, din astea) a găsit vreo 6 plicuri de drojdie uscată. Pe care eu, într-un moment de inspirație (fiindcă îmi place să fac pizza acasă) le-am cumpărat. Ghici ce? Nu le folosim (încă). Le păstrăm pentru zile mai grele (care sper să nu vină).
Mie nu mi s-au parut aglomerate magazinele din Titan, ci in mod evident mai goale de clienti, cel putin in cele cateva drumuri pe care le-am facut in ultima saptamana. Si drumul pana acolo, dealtfel. Nu mi s-a parut insa ca se respecta distanta intre clienti la case. Multi cu masti in schimb. Lipsuri pe rafturi doar la cateva produse. Si nu neparat la faina, de asta era mai putina, dar era. La fel si hartie igienica, carnea, mezelurile. Linte nu am gasit deloc si dintre dezinfectanti doar un sortiment, igienol parca. Nu prea inteleg de ce se mira unii ca apar gatuirile astea de aprovizionare atunci cand cererea creste brusc. Banuiesc ca supermarcheturile evita sa faca stocuri mari, asa ca au studiat si cunosc destul de bine obiceiurile romanilor, iar cererea la produse precum faina nu fluctueaza cine stie ce de la un an la altul. Ca urmare, pentru luna martie cel mai probabil ca au comandat cam aceeasi cantitate ca in luna martie anul trecut. Or putea ei sa suplimenteze comanda, dar banuiesc ca intr-o anumita marja, nu prea mare, sa zicem 50% in plus. Daca fiecare roman cumpara doua kile de faina, in conditile in care majoritatea cumparau cantitatea asta intr-un an, cum e cazul meu, cererea cred ca se mareste de cateva ori iar blocajul e inevitabil. Nici nu e nevoie sa fie multi cei care cumpara cu sacul. La fel la linte, care banuiesc ca in plus ca are si o cerere redusa, in mod obisnuit. Eu spre exemplu, desi imi place lintea, n-am mai cumparat de vreo 5 ani, ca imi place sa o mananinc nu si sa o gatesc. Acum as fi cumparat, pentru ca sunt obligat sa gatesc in casa, iar lintea se gateste usor. M-am gandit si sa folosesc masina de paine pe care nu am folosit-o nici macar odata de 5-6 ani cand am luat-o, asa ca am luat si un kil de faina, al doilea pachet in ultimul an. Pe celalalt l-am cumparat de craciun cand au venit socrii si fii-mea a vrut minciunele.
Legat de iesitul afara, o amica din Franta imi spunea ca nu mai poti iesi decat pentru vreo 5-6 motive urgente, strict limitate cum ar fi: cumparaturi de prima necesitate, plimbat cainele, ingrijirea personelor in varsta, deplasare loc de munca. In toate situatiile trebuie sa porti o declaratie pe proprie raspundere care sa contina motivul, traseul si perioada deplasarii. pentru a o prezenta politiei ca sa nu fii amendat. Nu prea inteleg de ce nu ai iesi afara pur si simplu, ca sa te plimbi, atata timp cat pastrezi distanta. Pana la urma, rezistenta organismului scade drastic daca stai in casa.
”Nu prea inteleg de ce nu ai iesi afara pur si simplu, ca sa te plimbi, atata timp cat pastrezi distanta”. Ventidius, cum s-ar petrece treaba asta in București, să zicem, astfel încât fiecare om să beneficieze de plimbare zilnic și fără să se creeze aglomerație?
@Ventidius
Ieri era linte la Mega Image de pe Rebreanu (cel mare, care este aproape de Lidl). Poate mai găsești. Total de acord cu ceea ce ai spus.
Multumesc @Constantin, o sa verific.
@Anduta Bucurestiul e unul din cele mai intinse orase in suprafata raportat la populatie. Chiar ca ai pe unde umbla daca eviti locurile aglomerate si orele de varf. Iar daca nu poti, te poti pur si simplu intoarce si incerca mai tarziu. Stradutele de la mine sunt pustii cam tot timpul, pericolul real e in lift, nu pe strazi. Daca folosesti scarile poti face oricand o plimbare fara sa te apropii de ceilalti. Banuiesc ca sunt si zone mai aglomerate, dar intre orele 11 si 6-7 dimineata nu cred ca vor fi vreodata multe locuri aglomerate in Bucuresti. De ce mi-ar interzice cineva sa ma plimb in aceste conditii?
Ventidius, adică tu zici să ne distribuim uniform în timp (de-a lungul celor 24 de ore dintr-o zi) și spațiu (pe toată suprafața Bucureștiului – tocmai ca să nu se creeze aglomerație), folosind exclusiv scările și propriile picioare pentru a efectua o plimbare, fiind în același timp dispuși ca odată ce-am ieșit pe ușă să ne reîntoarcem în casă, dacă ni se pare că e prea aglomerat.
Închid ochii și vizualizez astfel un București văzut de sus, cu adulți ȘI COPII calmi, liniștiți, disciplinați, care se plimbă toți agale pe străzi doar de dragul de a lua puțin aer, păstrând distanța regulamentară dintre ei. Un București care altfel era comparat cu o junglă populată de specii de ”animale” care mai de care mai diverse, acum devenit exemplu de disciplină, autodisciplină și conștientizare. Scuze, dar nu, eu una nu pot să vizualizez așa ceva, chiar nu văd cum ar putea funcționa. Dimpotrivă, mai degrabă văd haos. Pentru că dacă unii ieșim acum din case respectând aceste condiții, alții vor vedea doar acțiunea noastră (nu și regulile din spate) și vor face la fel.
E pe principiul traversatului pe roșu – eu una (și mulți alții) aș putea oricând s-o fac, asigurându-mă că nu e poliție împrejur (sau asumându-mi o amendă ulterioară), că nu se apropie vreo mașină sau vreun alt pericol amenințător de integritate fizică. Dar nu pot să mă asigur că acțiunea mea nu o va vedea de la fereastră (sau de oriunde) altcineva, să zicem vreun copil care nu cunoaște sau n-a înțeles regulile de circulație și care va vedea în ea un exemplu de ”hai că se poate și așa”.
PS a se înlocui ”copil” cu orice categorie socială ce poate fi suspectată că nu ar respecta regulile și condițiile menționate de tine și motivele pentru asta și vezi ce-ți iese.
@ventidius,
“De ce mi-ar interzice cineva sa ma plimb in aceste conditii?“
Pentru că virusul ăsta rezistă până la trei ore în aer, 24 ore pe suprafețe de carton și trei zile pe suprafețe de inox sau plastic.
La noi vine un nene cu lapte proaspăt de vacă. Ieri a venit gata echipat cu mască și mănuși. Mai să nu-l recunoască soțul. Menționez că, deocamdată, în județul Sibiu nu au fost depistate cazuri de covid. Tocmai de aceea l-am apreciat și mai mult pe om că respecta aceste reguli. Uite că se poate.
Mie mi se întâmplă destul de des să uit de unele cumpărături, ca tine cu laptele. De aceea mai sun, din magazin, uneori, pe fiică-mea: ” Mamă, ce ai zis că mai vrei?” Deh, evit frumos ironiile ei acide. Alteori o iau cu mine. Și ne „discutăm” în magazin ca să nu umplem coșul precum domnul cu pufuleții.
Menționez că, de obicei, am banii pregătiți la casă. Sume mari, rotunde.😅😅😅
Da’ de ce nu banii pregătiți pe card? Mai ales în perioada asta când mie mi-e cam siluță să pun mâna pe cash.
@Mihai: Înțeleg ideea cu cardul, nu agreez ideea cu cardul. Nu-mi place deloc. Îl folosesc destul de rar la cumpărături, soțul deloc. Fiică-mea, în schimb e de aceeași părere cu tine și îl folosește.
E ca în bancul următor:
Îțic și Gheorghe se întâlnesc și Ițic îl întreabă pe Gheorghe: „Îmi împrumuți și mie o sută de lei?”
Gheorghe îi zice: „Da’ la ce îți trebuie?”
Ițic îi răspunde: „Merg la ședință și altfel pui problema când ai bani în buzunar”.
Vaaiii … voi cei ce o stalkeriți pă RMD vă rog să păstrați distanțe mari, rotunde !!! ☺️🤭😋
@HM, eu am recepţionat. M-am poziţionat pe orbită.
Măi, @Vasilescule, cre’ că ai ceva gene de programator, ai făcut fix ca-n banc.
– Ouă aveți?
– Da.
– Atunci dați-mi 5 pâini.
Cum facem cu pufuleții ăia, mi-ai făcut poftă și n-am de un’ să iau. Vă trimit eu spirt și drojdie, dați voi pufuleți la schimb? 😁
Comentariu beton!19
Pfff, dacă știam, cumpăram și io pufuleți. Așa, mi-e teamă că i-a luat omu’ ăla pe toți.
Spirt se găseste , de la 10 lei in sus jumatea. Nu Mona, ala deja e un fel de Johhny Walker al Spirturilor, deja e legendă. Cam ca si userul.:))) Drojdie am auzit ca au bagat dar s-a topit repede. Deci daca vrei pufuleti, fa o oferta mai consistenta, nu veni cu faramituri.
@Marius Mî, pentru ‘mneavoastră am o ofertă de neegalat, de nerefuzat: comprese sterile, aplicate cu tigaia. Bonus, că-mi sunteți drag precum sarea în ochi zilele astea, la fiecare două tigăi preluate cu fruntea, primiți gratis pălmi pe ceafă.
Comentariu beton!18
2 pungi, dar nesărați, mere?
pe-un spirt ș*un link, pare corect?
Nu este permisa violenta pe blog!
@Sandra Maria, buni și nesărați, îi asortez la glume. 🙂
@Marius Mî, nu pe blog, vă trimit prin curier.
Eu am pufuleți tăvăliți prin ciocolată. Trimit dacă îți plac.
până la urmă ai mai luat lăptic?
Neah. Trebuie să mă duc și azi.
Nu prea am tangente cu strada decat la plecarea de la munca, la ora 3. Ieri era o frumoasa zi de primavara, lume la povesti pe strazi, pe aici ii cam doare-n pwla pe majoritatea de covid. Până o aparea primul caz sau vreun deces. Atunci n-o sa mai gasesti unul pe strada.
Stirea diminetii mele …Claudia ,probabil ramanem in lockdown 2 saptamani ,aflam sigur azi la ora 5pm.La mn va fi la locul de munca,un stabilement ptr batranii care vor sa si pastreze o oarecare independenta si nu sunt asa de bolnavi incat sa vrea la un azil dar nici atat de puternici incat sa poata locui chiar singuri.Nu s ingrijorata cu mancarea ca ne am tot facut stocuri si la nevoie facem si pe bucatarii dar ma gandesc in plm bine ca ti ai luat make up in geanta ,nu puteai sa ti pui mai multe schimburi ,ma gandesc acum doar cum sa o roiesc pana acasa sa mi arunc in geanta cate ceva si eu care ma gandeam ca mi trimit ei, englezii, e mail ceva macar cu o zi inainte….asta e…keep going,fratilor ca mai e mult pana departe.
cred că e a n oară când scriu: Fetelor, voi nu aveți pu*ă, deci nu mai scrieți ÎN PLM 🤨
Norocosule! Eu am fost pân’ la Kaufland să iau niște chestii pe care nu le găsesc la Mega. Și surpriza a fost să văd o mulțime de oameni în vârstă care se plimbau printre rafturi.
La casă s-a așezat unul din ăsta în spatele meu. La vreo 20 cm de mine. L-am rugat să stea mai departe. A pufnit la mine. L-a rugat și casiera să stea la doi metri de mine. Nici vorbă. L-a rugat casiera de încă vreo două ori. Degeaba. Mi-am plătit produsele și am plecat repede.
Anouk, dacă el a pufnit către tine, tu ar fi fost drăguț să tușești în direcția lui, poate ar fi prins ideea. Doar că e un gest riscant, însă, a se folosi cu mare atenție.
@ Anouk
Eu am văzut niște bătrâni care erau pe rafturi. Din câte am înțeles, nu ajungea niciunul la baxurile de ulei de pe rafturile superioare, așa că au făcut o scară umană. Cred că tocmai citiseră titlul articolului lui @ Mihai Vasilescu ” Hai că se poate” și au zis să încerce. Numai că nu s-a putut. Așa că, subsemnatul, cu o înălțime corespunzătoare, le-a dat baxurile jos. Pe care le-au luat și au fugit la casă. Lăsându-mă pe mine în urmă, cu o istorioară de povestit, dar cu buza umflată.
@Anduța, eu nu răspund niciodată cu aceeași monedă. Nu văd ce bun se poate obține din asta.
@Constantin, în mod normal și eu fac asta.
Adică, ai rămas cu buza umflată (ca mine)? 🙂
P.S. Știu. Nu putem rămâne impasibili. Ieri am desfăcut pungi din plastic pentru o bătrână la Mega. Unui bătrân i-am căutat amoniac la raft. Să ne păstrăm umanitatea este cel mai bun mod de a lupta cu coronavirusul. Desigur, în afară de acela de a sta în casă. 🙂
Constantine, Constantine …
S-a luat Mega și la tine😋
Vasilescu-i virusat,
Acum ești contaminat ☺️
Fapte bune de vei face,
Să știi că mie îmi place 😜
Ps. Fiecare are locul lui … 1&½ m
HM, a dat lirismu’ în tine.
Anouk, din unghiul meu de vedere, nu este vorba de a răspunde cu aceeași monedă, ci de a diminua timpul tău de expunere la potențialul pericol reprezentat de apropierea inacceptabilă a omului respectiv în aceste vremuri, speriindu-l și făcându-l să se dea totuși înapoi. Dacă nu din respectare a noii reguli sociale menită să ne protejeze pe toți, de frică să nu se îmbolnăvească el.
Dar m-am mai gândit între timp, deoarece va veni momentul în care probabil mă voi confrunta cu o situație similară și nu aș vrea să aplic această metodă, dar nici pe cea cu scanatul și plătitul în grabă, care, pentru mine înseamnă a lăsa ”răul” să câștige.
La acest moment, cea mai bună variantă care-mi vine în cap este să fac eu un pas, nu înapoi, ci înainte până după casă în traseul unui cumpărător, astfel încât distanța de 1m jumate (poate chiar mai mult) să fie respectată, cu produsele lăsate în coș sau pe bandă. Și uite-așa de la distanță sigură, să pornesc o dezbatere publică cu cei prezenți pe-acolo. Ce părere aveți, oare ar ar fi ceva bun, sau nu?
Constantin, eu zic că și bătrânii pe care i-ai ajutat prin magazin au ceva povestioare de spus prietenilor lor. Poate și de-aia ies mai mult în Titan, că s-a dus vestea că e mai multă umanitate acolo.
PS sper că ai mai apucat să le dai și lor sfatul cu statul în casă.
@HM
„Contaminarea” cu Mega Image este cu mulți ani înainte de a afla că există și un alt Mihai Vasilescu (în afară de fostul meu coleg de bancă din liceu). „Din cauza” magazinului Mega Image de pe Rebreanu am cumpărat apartamentul în zona. Pur și simplu, am trecut de la un Mega Image mic, de pe L. Pătrășcanu (unde îmi făceam cumpărăturile cu Bendeac – cât de amabil era pe atunci) și am ajuns la unul care chiar era „Mega”. Am văzut apartamentul, am mers pe jos și dat cu ochii de Mega-ul ăsta. Am intrat, ne-am plimbat printre rafturi, soția s-a uitat la mine, eu la ea și am zis: „O sunăm pe agentă”. Așa am cumpărat locuința. Mega Image a fost „de vină”. Și chiar este o chestie pe bune, de care ne amintim cu zâmbetul pe buze de fiecare dată.
@Constantin, ce chestie, si pe colegul meu de banca din liceu tot Mihai Vasilescu il chema 😁
@ Gabi D.
Eu am avut doi colegi de bancă. Amândoi masivi. Bine, nici pe mine nu mă dă vântul jos așa ușor. Decât dacă bate cu peste 150 la oră. Foștii mei colegi erau amândoi rugbiști. Mihai Vasilescu era alintat și „Ursu”. Ca să înțelegi cum era. În rest, faini oameni. Cu Ștefănescu, celălalt coleg, m-am reîntâlnit de curând, într-o benzinărie. Au trecut atât de repede anii…
Acest virus ne-a adus într-un punct în care efectiv avem un nou mod de viață, un nou mod de a-ți duce zilele, deloc plăcut, plin de griji și de reguli. Plin de restricții și de limite, dar, poate, dacă oamenii ar fi făcut așa mai din timp, nu am fi ajuns aici.
Nu știu de restricții sau limite, dar la mine-n oraș e de bun simț să nu-i sufli-n ceafă celui din fața ta la coadă, să nu umpli căruciorul de la magazinul din colț ca și cum ai fi la depozit en-gross, să te gândești că mai sunt și alți oameni care ar cumpăra o sticlă de suc sau o cutie de lapte.
Singura restricție nașpa e că acum copiii nu se mai pot desfășura-n parcuri sau terenuri de sport, dar asta e ceva temporar.
@Toni Montana
Nici voi, bărbații, nu aveți toți!
eu o folosesc doar la pișu, că sunt impotent 😐
@ElenaF nu știu ce bărbați ai întâlnit tu, fără pwlă, dar mă rog… eu zic ca la următorul – dacă există actualul poți încerca și cu el – dacă primul număr este dezamăgitor, după vreo 15-20 minute apasă redial și mai bagă un lemn în sobă… o să vezi că produce… căldură!
In Iași,ăn zona unde locuiesc ,lumea respectă ce spun specialiștii.Si e grozav!! Nu ămi mai stă nimeni pe spinare la casă, nu dă nimeni peste mine pe stradă,….Cam dificil că nu mă mai pot plimba aiurea….Mă gîndeam că nu voi mai cheltui la hipermarket ca în timpurile normale….VAX…
@Daniela ca și o curiozitate… de ce uneori scrii „ăn” care este greșit și uneori scrii „în” care este corect?
De obicei nu fac observații de genul, și nu mă dau balenă în găleată, făcând pe nazistul gramatical… dar mi s-a părut puțin ciudat că lipsește consistența!
Mona , celebrul spirt e 15 ron acum, unde ati gasit la 10 ?
Oare numai eu simt asta? În fiecare dimineață cand ma trezesc am impresia ca am uitat sa fac ceva. Incep sa ma gandesc mai profund, apoi imi dau seama ca nu am uitat nimic, sunt acasa pe bune, jobul este inchis tot pe bune, asa ca incep sa ma relaxez.
După care realizez ca de fapt nu este nimic pe bune , e realitate si incep gânduri, etc.