M-am hotărât să scriu pe subiectul ăsta, pentru că în ultima vreme sunt tentat să fac din ce în ce mai des greșeala „nu mai zic și eu despre chestia asta, c-au zis destui din bula mea”, ceea ce este complet fals. Dacă există aici, pe blog, un singur om care nu știa despre ce e vorba, dar a aflat în urma articolului meu, și tot merită să scriu.
Tot mai mulți cetățeni se plâng pe net de diverse nasoale pățite cu cardurile revolut. De fiecare dată când citesc, mă mir cum pot oamenii să țină sume mari într-un cont afiliat unui produs/serviciu care, pe lângă că este la limita legalității, mai este și în afara oricărei zone de control, cel puțin pentru noi, pulimea.
După care să se plângă că li s-a blocat contul sau altceva de același gen și nu vrea nimeni de la revolut să-i ajute sau să-i bage în seamă. Pai cine să te bage în seamă, boss, când toată interacțiunea pe care ai avut-o vreodată cu revolut este instalarea unei aplicații și crearea unui cont virtual?
Prin urmare, o să vă las aici cum și la ce utilizez eu revolutul, pentru că sunt convins că așa ar trebui să-l utilizeze orice cetățean care nu vrea bătăi de cap inutile.
- Nu țin niciodată acolo sume mai mari de 200-300 de lei (de ce să mint, la un moment dat aveam peste 500 de lei adunați prin cont, dar s-a ocupat regina fashion-ului să nu mai am. Cred că s-a prins care erau riscurile și de-aia.);
- Când am nevoie să cumpăr chestii online de pe site-uri care mi se par mai dubioase, prefer să bag revolutul și în felul ăsta nu mă trezesc cu surprize nedorite;
- Pentru transferuri instant de diverse sume mici. Serios, eram la cârciumă, n-aveam cash deloc la mine și i-am lăsat ospătarului bacșiș pe revolut;
- Când ies din țară, îmi bag pe revolut suma pe care-mi propun s-o cheltuiesc cât hălăduiesc pe unde mă duc și cu asta basta.
- În mod cu totul și cu totul excepțional, dacă e nevoie să ajut pe cineva în regim de mare urgență, pot face un top-up mai mare, dar pe care îl și transfer în secunda doi. În rest, dacă nu moare nimeni, prefer să fac transfer bancar, clasic și bătrânesc, dar nedătător de emoții inutile;
Da, știu, are mult mai multe avantaje, beneficii și funcționalități. Well, prefer să mă lipsesc de ele, dar să dorm liniștit și dacă e să pierd banii, să pot să le urez drum bun și cale bătută fără să mă ia preinfarctul.
Desigur, poți să fii mai aventurier de felul tău, sau naiv, sau să ai atât de mulți bani încât o eventuală țeapă sau blocare de cont să te lase rece. Dar dacă ești un cetățean normal, pentru care câteva sute sau mii de euro contează, de ce i-ai ține într-un loc în care, dacă rusul a tras serverele din priză, s-a cam terminat cu șmecheria?
Că până la urmă, băncile sunt ele cum sunt, dar măcar, la o adică, te poți duce la sucursala ta la ușă, ai cu cine să te cerți, ai pe cine să tragi la raspundere sau cu cine să te judeci. Dar la revolut ce faci? Fluieri a pagubă, bați mărunt din buze și te plângi pe interneți că „mi-au blocat contul și nu mai vor să mi-l deblocheze”, aia faci.
Desigur, există și cetățeni care știu toate astea, dar pe care-i încântă comisioanele mai mici (sau chiar total inexistente) la schimbul valutar. Sau cetățeni care produc niște bani pe care ar vrea să-i țină departe de ochii fiscului, caz în care revolutul este soluția ideală pentru ei. Sau cetățeni din categoria „mie nu mi se poate întâmpla”. Well, în viață nu poți doar să câștigi sau să fii doar tu cel mai șmecher tot timpul. Așa că, dacă-ți place să riști, asumă-ți că într-o zi s-ar putea să și pierzi.
Să nu interpretați textul de față ca pe o pledoarie anti-revolut, că nu este. Dimpotrivă, vă încurajez să vă faceți, dacă nu aveți, pentru că la ora asta este imbatabil dacă-l folosești cu creier și nu ții pe-acolo sume a căror eventuală pierdere te-ar da peste cap.
Gata. Atât pentru azi. Aștept experții în finanțe să mă ia la lupă.
Vad avantajele Revolut-ului dar la fel ca și tine nu țin sume mari de bani în el. Îl folosesc la țigări sau la plăți sub 100 de lei. Nu am avut niciodată sumă mai mare de 150 de lei.
Nu folosesc acest Revolut, nu știam despre ce e vorba, good to know. Mulțam.
Comentariu beton!20
Io zic să-ți faci, că și voi ieșiți mult din țară.
Dar de ce nu aș continua să folosesc când ies din țară card clasic de bancă și ceva cash?
Comentariu beton!22
Cardurile bancare clasice fac conversie valutara la cursul bancii – uneori si cu 15-20 bani peste BNR.
Utilizat cu cap, in Revolut se pot face conturi in orice valuta, si la plata cu cardul e recunoscuta valuta respectiva. Schimbul valutar se face uneori la curs BNR sau mai bun (in timpul sapatamanii 1 ban diferenta vanzare/cumparare, in w/e marja e ceva mai mare dar oricum mai buna decat la multe banci sau case de schimb valutar).
Am card George de la BCR: cand fac plati afara, imi da curs BNR, si comision zero. Deci se poate si la autohtoni.
Deci atât timp cât cineva lucrează cu o bancă ce face conversia valutară la curs BNR sau la un curs mai mare, dar pe care îl poate accepta, poate
trăi bine mersi și fără Revolut.
@Mi, la Gheorghe ai curs BNR până prin martie dacă bine țin minte. După aia, se aplică procent la conversie. Știu asta pentru că au venit cei de la BCR la firmă să ne încurajeze să ne facem George. Când am întrebat care-i avantajul față de ING, ăsta a fost singurul argument: că până prin martie ai curs BNR la schimb.
De când am ajuns să lucrez online am încercat multe servicii de tranzacţionare. Într-un final, după toate încercările, am rămas la PayPal. Nici ăștia nu sunt prea străluciţi, dar nici nu ţin banii în cont mai mult de 5 minute. Pentru că mă trezesc taxat la intrarea lor dacă expeditorii sunt din alte zone neagreate de ei. Ori că au un curs un pic ciudat. Dar nici la intrarea în bancă nu este mai bine. Pentru că găsesc și ăștia ceva de ciupit. Adevărul este că toţi vor o părticică din banii tăi. Mai nasol este cu cei care îi vor pe toţi.
Comentariu beton!32
Nu m-am înțeles niciodată cu paypal ăla.
Nu ţin banii acolo mai mult de 5 minute.
Cum zicea bardul: Tot ce-i al tau mi se cuvine mie…valabil atat pt revolut cat si pt regina fașonului..
Comentariu beton!30
Exaaaaaaact. 😀
Bă bajeti, mie îmi place vorba spusă de înțeleptu’ ăla, nu știu cum îi spune:,,bogat nu e ăla ce are multe lucruri, ci ăla care are nevoie de puține lucruri”! Cu alte cuvinte, viata simplificată, traiul minimalist! Eu nici nu-mi bat capul cu toate inovațiile astea din care mai mult pierzi decât castigi! Știu că toate au fost inventate de cineva nu pentru binele nostru, ci pentru binele lor! Salariul mi-l baga pe card, e adevărat, mi-l scot tot odată și restul lunii plătesc cash! De fapt cardul de salariu e singurul din portofel! Din faianță always cash! Cash is the king! Cu mine băncile dau faliment! Cash-ul este libertate și libertatea este cash!
Se dezbate încă. Ce zici?15
Probleme poți să ai la orice card, de orice natură ar fi el. Iar bani mai mulți se pierd prin…cardurile emise de bănci, e știută statistica. E adevărat că toate sunt roz, până ți se întîmplă ție.
Unui coleg i s-a blocat cardul, pe motiv de fraudă, undeva prin Cipru. I-au emis altul la loc, banii sunt la locul lor, totul e ok.
Le mai pică serverele (știam că sunt în Anglia, nu Rusia…), dar se întîmplă peste tot, chiar și la case mai mari.
În excursia planificată în Islanda am de gând să folosesc doar Revolut. Mașina am închiriat-o tot prin el.
De acord cu tine, nu l-aș face card principal (de ex, de salariu – nici nu e rentabil pentru RON), sumele ținute pe el sunt mici (pun în el doar când arde), dar atât cât eu și cei din arealul meu suntem mulțumiți, restul nu mai contează.
Pai și io-s mulțumit. Dar tocmai de-aia sunt, că-l folosesc în așa fel încât să nu mă doară capul.
Chief, la faza cu „am de gand sa folosesc doar un card”, trimite neuronii la joaca pe scenariul asta: pleci 2.5 sapt prin lume, cu banii doar intr-un card (la vremea aia Revolut era doar numele unui joc). Dupa 2 zile, se alege puradiciu’ fix de cardul ala, dintre toate. Cum o scalzi? Palpitant, este? De atunci am 2-3 carduri, musai la banci diferite (se stie ca ING da rateuri si afla de pe FB ca nu le merge sistemul, de ex). Daca ai nevoie de top-up, il faci inainte de plata si aia e.
Alt exemplu: abia am revenit din Israel. Acolo, platile se fac exclusiv prin swipe (folosind banda magnetica). Ei bine, revolut nu prea e prieten cu sistemul, asa ca la multe plati, dupa cate 10 incercari, scoteam ING. Care, stiuta e treaba, e prietena cu Euro, iti face conversia NIS=EUR, si euro ti-l vinde pe prietenie, la 4.94 lei. Deci, daca unul nu merge, si altul e hotie, tu unde mananci? 🙂
@v4li0, am spus că am de gând,în sensul că voi da cu el prima dată. Nu am spus că voi avea doar un card la mine. Logic că voi avea și back-up.
Recunosc că nu prea știu cum funcționează Revolutu’ ăsta. Adică știu în mare, am tot citit peste tot, dar nu prea am fost curios, din două motive:
1. Noi cheltuim, transferăm, retragem mult. Indiferent că suntem în țară sau în vacanțe pe afară. Așa că, având vreo două conturi la două bănci diferite și un card de credit, conturi în care permanent se întâmplă tot felul de operațiuni (adică nu sunt d-alea de economii, că nu prea avem ce economisi 🤣), nu ne mai trebuie încă un „ceva” de acest gen, oricât de minunat ar fi.
2. Eu am crescut în zone unde, de dimineață de când ieșeai pe ușă până seara când puneai capul pe pernă, auzeai în jurul tău de minim 5 ori pe zi nemuritoarele cuvinte „ce țeapă i-am dat la fraier!” Așa că am devenit destul de sceptic și precaut când este vorba să mă bag în chestii nesigure pe care nu le stăpânesc cum trebuie. Sunt pesimist (aș putea zice „prăpăstios” de-a dreptul) și mă gândesc mereu la ce se poate întâmpla mai nasol. Fiind într-un punct al vieții noastre când orice bănuț contează și citind tot mai des chestii nasoale despre Revolut, nu prea mă atrage.
Comentariu beton!31
Ioane, dacă-l folosești cum fac și eu, fă-ți. O să fie aur având în vedere plecarea voastră care se apropie.
Ei, nu chiar aur când ai venituri și cheltuieli în euro, că nu mai ai schimb valutar. Noi ne descurcăm cu card de debit, card de credit și PayPal. Bacșișul îl va putea plăti cu cardul, nu are nevoie de revolut. 🙂
@mv – „să mă ia la lupă” – vezi ca ai scris gresit plwa..😎
Da, da, iartă-mă. 😀
Dupa un reset la factory default al telefonului, nu am mai reusit sa imperechez aplicatia Revolut cu cardul fizic, si asa sau dus ceva lire turcesti, zloti si niste lei (sub 10 ron).
Nu ai la cine apela, contacta pentru ajutor, iar pe twitter sunt roboti.
Nu as pastra bani pe revolut
Initial iti raspunde un robot dar poti cere transferul catre un operator care te poate prelua.
Timo ăla, de care a scris Zoso, zice că a luat până la urmă legătura cu Revolut și și-a recuperat banii:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2204998546232815
citește mai atent. tipul e din bula noastră, știe cu tehnologia, dar el habar n-avea în ce își ținea banii. asta e înfiorător.
@Tiberiu, din păcate, tipul ăla nu e singurul care a scris. Și da, o fi luat legătura cu revolut, dar „pănă la urmă” ăla nu e prea dătător de gânduri încurajatoare.
:))))) Dreacu` știe în ce-ți ții bănuții, dacă nu-s la tine-n jeb, cum e vorba aia veche cu oule de să nu le ții într-un singur coș?!
Prefer cheșul, e drept că la mine-n gospodărie tre` să fii dilău rău să încerci să intri.
mie imi plac banii cash, si asta imi rezolva problema :))) asa stiu eu de cand eram mai tanar.
cat priveste revolut trebuie sa iti spun ca daca lucri la multinationala si nu ai card revolut ca sa platesti punga de pufuleti atunci chiar nu existi. Cum adica , sa te vada toti colegii ca tu inca mai ai card din ala clasic cu banca srisa e el?Rusine mare.
Comentariu beton!29
Da, în câțiva ani cred ca li se va desface automat contractul de muncă celor care nu au revolut.
Sincer,nu știam ce e până n-am văzut pe aici,pe internet despre ce e vorba, deci MULȚUMESC.
Trăiască Revolutu’ ș-alte carduri. Io n-am Revolut, iar în cont am cât să-mi plătesc „facturle”, motorina și mâncarea.
Nu-mi place deloc ideea ca altcineva să dispună de banii mei după bunul lor plac.
Comentariu beton!14
Habar nu aveam ce este cardul asta revolut pana nu mi a zis al meu sot zilele trecute …trebuie sa ne facem card revolut ptr la vara cand mergem in Muntenegru ca sa scapam de grija cu schimbul valutar.Sincer ,cum vara imi pare inca departe am mormait doar un ok gandindu ma ca vad eu atunci ce si cum. Eu s ca Razvan ,prefer cash vad exact in orice moment cat cheltui si cat mai am ,imi place mai putin cand plec in locuri unde nu s obisnuita cu moneda nationala .Ziceti ca e bun in excursii?
E, da. O să vezi.
N am Revolut dar am o intrebare: ai zis ca ai dat bacsis ospatarului de pe el, merge sa platesti cu el si când mergi la ,, femei”. Stiu, nu mergi, intrebam asa, ipotetic.
Comentariu beton!14
N-am mai prospectat de ceva vreme zona asta de piață, dar eu dacă aș fi în bussines-ul ăla, nici n-aș concepe să n-am revolut.
Încă o întrebare: E acceptat și la Altex? Nu de alta dar am o afacere cu un cimitir și mi aș lua niște smart tv diagonala mare. Nu multe, așa, cam câte intra intr un tir de 40 t. Si doua tigăi mai ieftine.
Comentariu beton!20
@Mariuse tot aștept comentariul @Elenei, dar văd că se lasă așteptată. Oricum mai mult ca sigur că se încheia cu… 2 tigăi peste ochi/după ceafă!
mihai , e bine ca ai facut un pas in sensul asta , nu ca mine care sunt sceptica si am ramas la clasicul card de debit si …poate nu i asa bine. lumea e intr o continua miscare, transformare si trebuie sa te adaptezi ca sa supravetuiesti. si cum soarta ii favorizeaza pe cei curajosi..imi place ca incerci macar . 👍
E bun la casa omului! Am plătit prin Portugalia și Cehia cu el.
În țară e în afacerea cu Uber … plătesc cu Revolut la Uber.
Mai plătesc reclamele la Facebook.
Am doar 50-100 lei pe el.
Eu am Revolut pe care pun sume mici. Bune sfaturile. E foarte folositor daca ai de primit/dat rapid, practic toata agenda telefonului, posesori de R din ala bleu, poate fi partenerul tau de transfer.
Si il mai dau copiilor cand suntem in mall la filme diferite de exemplu sau noi la o cafea si ele prin magazine. fac un top-up si le instiintez cati bani au de cheltuit si pe masura ce cheltuie, mie imi apar mesaje cu magazinul, produsul si suma :D. Pentru asta e foarte folositor.
bine, dar asta stie face si ala de bt
cel mai bun comentariu de aci este cel al lui @ionuț, ca de obicei
și mie mi-e frică de țepari atât din rromânia / fostu bloc comunist, cât și din vechea europă, fiind escrocat de rromâni, ruși, fini, nemți și franci, printre alții
așa că eu prefer băncile mari cu sucursale și filiale câtă frunză și iarbă, tel verde apelabil 7/7 și bancomate oriunde
@Toni, Si cea mai buna intrebare e a lui @Marius M 😉
am avut o prietenă fostă maseură și prostituată, una care după ce ne-am despărțit s-a prostituat prin bacău și bucurești, dar N-AM PLĂTIT NICIODATĂ FEMEILE DIN VIAȚA MEA ȘI EVIDENT NICI LA CURVE N-AM FOST
chiar și așa tot am luat sifilis și alte boli venerice, am avut prietene cu dinți stricați/ cariați/ strâmbi/ lipsă
dacă mergeam la prostituate luam și hiv dracu
@Toni, șerif, și care e legătura? Plateai la ea cu cardul sau?
@tata vasilescu le dădeam de mâncare la restaurant, le plimbam cu mașina, mai vedeam un film la cinema și mergeam la mine, iar eu evident plăteam totu, că gândeam cu capu sulii
dar să le dau bani cash sau cu cardu ca să facem sex nu le-am dat NICIODATĂ, chiar și pentru mine era sub demnitatea mea
auzi, dar daca mergi la curve chiar vrei sa platesti cu cardul , revolut sau nu? sa ramana scris acolo in extrasul de cont o denumirea din aia ciudata , cocosul ros chinezesc sau mai stiu eu cum? Asta creeaza o urma si apoi nu stii la cine ajunge extrasul ala, poate la nevasta , poate la amanta, poate se uita cipii prin telefon. Vorba zice ca ” cash is the king ” si zic ca in situatia asta sa ramana asa.
Dacă ai nevastă, eventual și amantă și mai mergi și la curve, modul în care o plătești pe aceasta din urmă eu zic că este cel mai mărunt lucru care ar trebui să te preocupe.
Comentariu beton!27
nu as putea sa spun cum functioneaza respectiva combinatie ( nevasta, amanta, curve) , imi dadeam si eu cu presupusul despre diversele utilitati ale cardului revolut. Daca tot ne aberam in lipsa de subiecte politice.
@Toni: cred ca dupa ce le scoteai la film+masa+dat cu masina, daca trageai linie ieseai mai bine daca le plateai direct, eventual in bonuri de masa. Bine, exista si varianta de criza, cu masa=pufuleti si masina+transportul in comun, dar la momeala mica nu pica decat babusca.
Revenind la carduri…cea mai buna varianta sa ai mai multe cu sume cat sa nu plangi dupa ele daca te parasesc brusc si fara explicatie. Au patit si cunostiinte de’ale mele dude cu Revolut-ul, dar la cati bani am eu de obicei…pot trai si fara pufuleti!
Aici la tine am citit prima data de revolut, habar nu am cu ce se mananca si cred ca nici nu ma intereseaza atata vreme cat merge cardul de credit, banca emitenta a cardului imi da si ceva puncte in functie de cat am utilizat cardul care se transforma in bani, asa ca nu sunt pe minus la utilizarea cardului de credit
N-am. Dar merci de atenționări.
dar ce e cu subiectul asta pasnic cu revolut? mai interesant e ca a picat guvernul. nu ne aberam si noi un pic pe tema asta? mai bagam un # , o ciuma rosie, un aburitor de la finante, o noapte ca hotii, in fine, sunt nenumarate teme . Spune drept ,o sa scrii ceva maine pe tema asta ? sa stiu sa ne pastram aberatiile sau putem de pe acum sa ii dam drumul.
Nuș’cum să spun, dar mi se pare mult mai interesant subiectul cu revolut decât c-a picat guvernul Orban.
nu contest dar parca pe teme politice se poate abera omul mai bine doara la aia ne pricepem toti.
Mi-am facut revolut in Decembrie 2018 deoarece urma sa calatoresc in 2019 Ianuarie in China.
Pentru China l-am facut degeaba. Ei nu recunosc nici Visa nici Mastercard doar marcile lor. A trebuit sa caut destul de mult sa gasesc vreun bancomat care sa-mi accepte Visa ca sa scot niste Yuani.
De platit la vreun magazin sau restaurant nici vorba. Insa pentru cumparaturi online este minunat. Nu atit pentru cursul de schimb avantajos cat pentru faptul ca dupa orice tranzactie il poti bloca. Acest lucru mi se pare genial.
Am intrebat la ING daca pot sa-mi blochez cardul prin aplicatia mobila. Binenteles doar ca acel card este pierdut pe vecie. Trebuie sa mergi din nou la banca sa ceri emiterea unui nou card si sa astepti pina acesta este produs si trimis.
1-0 pentru Revolut.
Mai e o mare problema cu Revolut. Unele banci te taxeaza daca transferi bani la ei. Vad tranzactia ca una in strainatate si te incarca cu un comision frumusel. De pilda BRD.
ING nu ia comision.
Deci din contul de salariu de la BRD fac o tranzactie in ING, necomisionata , si de la ING in Revolut si am scapat de comision. Totul in 2 minute. Suma minima cat sa acopere cumparaturile online.
Am folosit anul trecut cardul Revolut in muuulte tari fara nici o problema. Mexic, Nicaragua, Germania, Austria, Ungaria, Moldova, Serbia, Tunisia, Grecia, Macedonia.
Nu China!!! Acum sunt in India dar inca nu am facut inca cumparaturi.
Am platit Uber, restaurant, cumparaturi, retrageri de la bancomat dar la bacsis cu transfer direct nu m-am gandit. Mersi de idee, mi-am notat-o.
@Gingko, mastercard de la raffeisen am folosit in 2009 in china si pentru a plati si pentru a lua cash
E curatel prin india? 🤔
Asta cu lipsa de cash pentru bacșiș mi s-a întâmplat și mie, acum ceva ani, e adevărat. Un restaurant prin Herăstrău, aveam doar cardul și niciun bancomat în proximitate la acea vreme. Am plătit frumos, m-am dus până la primul bancomat de pe Nicolae Caranfil, am revenit, i-am dat omului bacșișul. Problem solved, fără toată bătaia asta de cap cu Revolutul, la fel aș face și acum.
@Anduta, bani pentru bacșiș nu am mereu in portmoneu, de obicei inainte de a intra indeva sa consum ceva ma asigur de asta 😀
Keepcalm, de obicei aveam și am în continuare mereu cash la mine când ies din casă, nu mult, cam cât țin oamenii pe Revolutul ăsta, deci nu prea mă asigur de existența acestuia specific pentru bacșișuri. Dar mai sunt situații excepționale în care se încurcă ițele universului, precum cea pe care am povestit-o. Bine că măcar aveam cardul la mine, că dacă oamenii ăia la restaurant aveau deja mașină de spălat vase, zău că nu știu cum o scoteam la capăt. 🙂
sorry ca intreb. in rom nu se poate lasa bacsis de pe card?
@Radu, nu. Tot ce se încasează de pe card, deci prin bancă, e fiscalizabil, iar bacșișurile nu prea fac parte din categoria asta. În plus, ca să fie posibil, ar trebui regat și contailicește, că banii ăștia apar la încasări pe firmă și tu, contabilul firmei, nu prea ai cum să justifici încasarea. Dacă s-ar legifera, ar fi posibil, dar nu intersează pe nimeni să legifereze bacșișul.
https://www.profit.ro/taxe-si-consultanta/ultima-ora-fiscalizarea-bacsisului-in-restaurante-si-baruri-19079658
De discutat se tot discută pe treaba asta de câțiva ani și de aici înțeleg că ar exista acum cadrul legal care să permită plata bacșișului cu cardul. Probabil e chestiune de timp până ce se va întâmpla acest lucru și în lumea reală, nu doar pe hârtie.
Acum ceva vreme am uitat sa platim la timp ceva impozite locale aka 235 de lei.
ANAF ne-a blocat toate conturile mie, sotiei si contul de alocatie al copilului.
Nu puteam nici macar sa-mi platesc rata la banca.
Am mers la taxe si impozite am achitat si o don’soara de la ghiseu a vrut sa fie amabila si mi-a dat hartia prin care se sista poprirea.
Am mers iute la …BCR Militari (imi pare rau dar trebuie sa le dau numele) si o cucoana vegan fan lamie imi spune ca nu imi poate debloca conturile pentru ca procedura prevede ca ANAF sa trimita hartia la BCR sucursala centrala si aceasta sa o trimita in sucursala de cartier.
Am facut tensiune…m-au scos cu paza din banca…in fine.
A mai durat o saptamana pana am avut acces la bani.
Morala : Acum avem mereu o rezerva de bani pe Revolut accesibila si disponibila noua si inaccesibila unei alte institutii de stat sau nu.
@Sorin, un caz fericit daca ai putut plati, eu am mers cu hartia trimisa de ei(ANAF) sa platesc impozitul si m-am plimbat din birou in birou si se uitat unul la altul si nu stiau ce si cum, cine sa incaseze, unde sa platesc, mi-am pierdut rabdarea, am lasat conturile blocate, nu depindeam de ele, venisem in concediu cu ceva lichiditati, m-am dus la banca(raiffeisen) si au rezolvat ei problema dupa ce am plecat din concediu parca, cum habar nu am, doar mi-a trimis mesaj doamna de la banca, ca am conturile deblocate si am acces iar.
Situatia de la ANAF a fost penibila rau, umblam cu hartia de la un ghiseu la altul, prin birouri cu bani in buzunar sa platesc etc pana am facut urat si am iesit nu adresandule cuvinte frumoase
eu am o problemă cu o chestiune subsidiară. faptul că anaf ți-a blocat contul de alocație al copilului. ți l-a blocat pt că era pe numele tău.
(dacă era direct pe numele copilului, ăia de la anaf ar trebui dați în judecată, nu poți bloca conturile cuiva care nu e dator la tine).
din nefericire dgaspc vrea musai (m-am interesat) ca alocațiile să intre într-un cont pe numele unuia dintre părinți. nu știu de ce, copilul e titular de drepturi de la naștere, poți să-i deschizi cont (cu tine și/sau nevasta împuterniciți) de când emite primul oaaaa pe lume.
și pt că alocația se duce într-un cont pe numele părintele, de câte ori se întâmplă dude cu contul părintelui (popriri, deces, etc), pauză alocație. am deblocat conturi de alocație care fuseseră poprite de mi-a venit rău.
Am folosit jumatate de an revolut pentru a transfera bani din carduri de credit si apoi in cele de debit. Tranzactiile sunt identificate ca transferuri catre comercianti, adica nu platesti dobanda. Asta pana m-au blocat, si deblocat abia dupa ce m-au pus sa iau la cunostinta ca nu mai fac astfel de transferuri dubioase 🙂
Cu rusii e cum a fost si pe vremuri, noi le dam grâul si la schimb ei ne luau porumbul!
Bai astia de la revolut doar ce au facut un mare hub de shared service center la mine in localitate, afica Cracovia, si trimit „cereri de prietenie” pe linkedin in dragi ..asa mass la tot poporul.Daca au serviciile de banking precum HR de recrutare ma gandesc de 10 ori inainte sa imi tin banii pe la ei 🤣🤣🤣.O bezmetica de la ei m-a spamat cu propunerile ei ce nu au nici cea mai mica legatura cu expertiza mea si ce stiu eu sa fac..intr-un final i-am spus ca semnez contract cu ei daca ma platesc sa nu fac nimic asa cum incaseaza ei comisiosne fara sa faca nimic..si sa iau leafa…s-a oprit din trimis kkturi de propuneri de joburi de vis
Eu țin banii pentru Netflix, Spotify etc.
Am o vagă impresie că ies mai bine la plată pentru că au cursul Ron-euro mai bun.
Un card de la banca in Euro/USD nu e la fel de avantajos?
Pentru ce? Doar când ieși din țară.
Pentru orice.
Cand iesi din tara sau cand faci cumparaturi online din afara.
Nu e musai sa fie de credit. poate fi si de debit.
Cu sume mici pe el, fix cat ai nevoie de cumparatura respectiva.
Hai sa nu mai aberam. Chiar daca revolut iti blocheaza contul (pana dovedesti cum ai pus banii la ei) poti plati cu cardul si sa cheltui toti banii de pe el fara probleme deci nu pierzi nimic. Apoi poti sa-l inchizi.
Iar cei care zic ca nu sunt bagati in seama de suport nu stiu sa foloseasca probabil chatul. In max 2 minute ai raspunsul la orice intrebare sau problema si am folosit de 5-6 ori.
Sunt niste reguli clare pentru care contul se inchide si sunt niste bizoni care nu le citesc dar sunt primii la victimizare. Prima si cea mai importanta e ca nu pui bani de pe contul altei persoane pe contul tau de revolut din motive evidente. Si daca o faci trebuie sa dovedesti de ce ai facut-o sau daca ai acordul persoanei, firmei, etc. Altfel se cheama spalare de bani.
Pentru mine cel mai mare avantaj al Revolutului e ca la o iesire intre prieteni putem imparti nota – adica unu’ sa plateasca si restul sa-i trimita partea lor.
L-am folosit pana acum si in Turcia – cred ca in avantajul meu, n-am stat sa calculez sa vad daca am economisit macar de-un pachet de tigari.
Peste doua zile plec la Chisinau – leu’ moldovenesc nu-i in Revolut, sa schimb, dar am de gand sa platesc tot cu el, asa, din contul in roni.
Revolut e bun atunci când il consideri o alternativa la cardul clasic când vine vorba de plăti in alte monede. Eu am câteva călătorii anuale în UK si am trecut de la plecat cu cash pt ca ing îmi făcea paritatea de 2 ori si pierdeam ceva bani – la ajuns sa nu mai am nici o hârtie de 5£ la mine pentru ca am folosit revolut peste tot. Pe lângă asta singura data când am pus și eu mai mult de 200-300 a fost de când folosesc revolut si am activat acel seif. Pentru plăti normale si nu ‘sute de mii de euro’ cum am mai citit la unii, este ideal.
Nici eu nu folosesc încă Revolut, dar mi se pare genial doar pentru vacanțe sau plăți de-astea micuțe. Sub nicio formă nu aș ține salariul la ei.
Pentru salariu, este indicat să îl verși direct într-un cont de economii, iar pe contul curent al cardului să rulezi sume mici de bani, necesare plăților de zi cu zi.