4,696 cititori

Când trebuie pedepsiți copiii?

Pentru mulți dintre voi o să vină ca o lovitură, dar să știți c-am prins vremurile când partidul, în grija lui nețărmurită pentru popor, dădea apă caldă o dată pe săptămână, sâmbăta. Și nu toată ziua, că nu așa se construia socialismul, mai precis, aveam apă caldă două ore sămbătă seara. Cam cum a fost astă iarnă în sectorul trei, doar că mai rău. Și zic asta pentru că, spre deosebire de domn’ primar Negoiță, partidul mai oprea și apa rece câteva ore pe zi. Așa, să fie, să nu ne învățăm cu luxul.

Motiv pentru care educatoarele, de la grădiniţa unde mă formam ca viitor stâlp de nădejde al patriei mele, aveau grijă să existe în permanenţă o găleată plină cu apă de băut. Şi pentru ele şi pentru copii.

Mno, într-una din după-amiezele când toţi ne făceam obișnuitul somn de frumusețe, m-am trezit cu un acut sentiment că voi face pipi pe mine. Ca să nu mai păţesc ca în tabără la Navodari, unde ignorasem cu desăvârşire semnalele dinspre vezică şi le-am făcut ălora pe saltea  o mare pată de pipi în formă de inimă, de s-au crăcănat de râs câteva sute de copii şi intructorii aferenţi, am cerut voie să merg la toaletă.

Primesc încuviinţarea şi pornesc să rezolv presanta nevoie fiziologică, însoţit de un coleg aflat în aceeași situație. Și cum mergeam noi doi pe hol spre budă, la un moment dat am trecut pe lângă nenorocita aia de găleata cu apă pentru băut. Moment în care mi-a venit geniala și nemaipomenita idee să fac pipi în ea, în găleată. Ceea ce am și executat, chestie care-mi spune că de mic eram un tip hotărât.

N-aș putea să vă mint și să vă spun că aş fi avut vreo motivație reală, gen gânduri de răzbunare la adresa educatoarelor sau ceva asemănător. Nici pomeneală, totul fusese just for fun. În schimb, colegul care plecase cu mine spre baie s-a dovedit a fi total lipsit de cojones, n-a avut curaj să mă imite şi s-a dus la toaletă ca o găină lașă ce era.

Când ne-am trezit, după ce ne-au pus la masă și una dintre educatoare s-a dus țintă la găleata cu pricina să-şi ia nişte apă. Bea, se mai opreste, iar bea, iar se mai oprește, dar până la urmă dovedește o cană din aia mare de tablă. Ia ultima gură și se întoarce către colega cu care era pe tură:

– Gabi, tu ai văzut ce gust sălciu are apa asta?

Și atunci s-a produs dezastrul. Trădătorul, nemernicul, laşul care mă însoţise şi asistase la isprava mea se ridica în picioare și mă pârăște:

– Tovarășa educatoare, Vasilescu a făcut pipi în găleata cu apă!

Ce-aș vrea să fi văzut și voi fața educatoarei. Jur că nu-mi dau seama cum de n-a făcut pe loc icter mecanic.

Pe de altă parte, să fi văzut și fața maica-mii când a venit să mă recupereze și m-au turnat alea. De bătut nu m-a bătut, c-am luat-o înainte și n-am lăsat-o să se apropie de mine tot drumul spre casă, cum mărea pasul, cum o luam la fugă. Odată ajuns, taică-meu a fost și el informat despre ispravă, după care m-au exmatriculat la mine în cameră să-mi aștept pedeapsa.

Care pedeapsă nu numai că n-a mai venit niciodată, dar n-am înțeles de ce i-am auzit pe amândoi râzând câteva zeci de minute bune din bucătărie. Foarte ciudat, vă spun.

Nfine, ce voiam să vă întreb, cam ce-ați fi făcut voi într-o situație asemănătoare, cum ați fi procedat? Și mă refer, evident, la postura de părinte, nu la aia de copil.

56 de păreri la “Când trebuie pedepsiți copiii?

 1. As fi râs si eu din postura de părinte. Dacă as fi fost copilul, nici nu vreau sa mă gândesc ce bătaie aș fi luat. Am fost un copil bătut foarte tare de mamă, încă mai am sechele la 40 de ani si nici acum nu știu ptr ce. Am 4 copii și ei nu știu ce este o palmă si au făcut prostii mai mari decât pisatul in găleată:)). In clasă la fiimea (19 ani ) toți majori, au fost întrebați recent de profesor care a fost bătut de părinți. Toți au ridicat mâna in afară de ea. Nu le au venit sa creadă ca nici macar o palmă nu a luat.

  Comentariu beton! Thumb up 77 Thumb down 1

  • Bun, man, felicitări!

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 0

  • Păi dacă ai făcut pipi găleata educatoarei, ce te așteptai, sa planga? Nimeni nu le înghite pe alea cu adevărat, orice ar spune. Poate intrebarea nu e bine pusa. Poate ar fi trebuit să ne întrebi ce am fi făcut dacă ne facea copilul sotia în cana noastra sau daca acesta era exmatriculat din scoala unde am platit o grămadă de bani și spagi ca sa fie admis. Asa nu sa pune.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 8

 2. M-ai pus pe gânduri acum…bunică-mea avea apă sălcie la fântână…o fi căzut vreun cal cu vezica plină, ceva ?!

  Eu i-aș fi spus că trebuia să facă și caca, să fie culoarea mai evidentă, mă gândesc…

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 4

 3. Acu’ înțeleg cum e cu sursa de apă din puț..ăa potabilă 🤣🤣

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

  • Executăm puțuri. 😛

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • Domnilor și perioada premergătoare construirii puțurilor se numește pre-puțuri?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 1

 4. Bivolaru like this. Si e tot barbos.

  Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 0

 5. L-as certa pe copil, dar de ras si eu as rade. In bucatarie, in baie, in dormitor, sper ca nu in fata lui, dar as rade, frate, de m-as prapadi. Nebun de mic, acum te joci.

  Comentariu beton! Thumb up 42 Thumb down 0

 6. Găleata aia ar fi trebuit ținută pe o masă ceva, la înălțime, cu un capac peste, dacă era cu apă de băut. Mie așa mi se pare normal.
  Ca educator este obligatoriu să știi că mogâldețele alea funcționează ca niște atomi care se combină în multe feluri și au reacții neașteptate.
  Deci, nu l-aș fi certat prea tare și i-aș fi explicat că toate găurile au un rol și este bine să știi cum și la ce folosesc. Așea, pentru viitor 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 57 Thumb down 0

  • Hai că pari un părinte pregătit pentru viață. 😛

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

 7. :)) kinderul meu de 4 ani are astfel de poante, prin urmare cand merg la gradi sa l iau mi se aduce la cunostinta “reusitele” lui. Pe drum spre casa ii spun ca nu e ok ce a facut si de ce, dar recunosc, unele intamplari sunt foarte haioase.

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 0

  • A făcut pipi în găleata cu apă?

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 8. Mi-am început ziua râzând în hohote. Mulțumesc, @Mihai!
  Bine, după meciul de aseară (Liverpooool! Liverpoool!), azi cred că, și dacă îmi arăți un deget, râd o juma’ de oră. Băi, nene, mi-aș fi dat unghiile de la o mână să fiu aseară pe Anfield. Să nu ziceți că nu v-am spus că sunt posibile surprize, că mă duc să-mi aduc aci comentariul de la articolul cu Telekomu’. 🤣
  Dar, ca să revin la tema articolului și întrebarea de la final, aș fi făcut la fel. De fapt, facem cam la fel, fiindcă cei doi pitici ai mei fac destule trăznăi la școală sau grădiniță, în special cel mic, “ghiavolul cu chip de înjer”. 🤣🤣 Nu pot să nu recunosc că eu simt chiar oleacă de mândrie când fac chestii d-astea (dar să nu mai ziceți la nimeni😉) . Înseamnă că au imaginație, că au curaj și iniațiativă (chiar dacă în direcția greșită😜), ceea ce nu poate decât să mă bucure. Până la urmă, nici eu nu am fost deloc ușă de biserică, dimpotrivă. Ca să citez din soție: “Nu ai vrut tu să nu fie blegi și cuminți? N-ai zis că vrei să semene cu tine? Poftim, dorință îndeplinită! Descurcă-te, că tu i-ai făcut!” 🤣🤣 (Ea a fost un copil foarte cuminte și blând.)
  Bineînțeles, păstrăm aparențele și întotdeauna le explicăm că nu e bine ce au făcut pe un ton aproape sever etc. etc., dar știți ce al dracu’ de greu este să-i faci cuiva morală la modul cel mai serios cu putință când ești pe punctul de a izbucni în râs?
  P. S. Tocmai ne-am întors din vacanță de la neamuri, iar “ghiavolul” a venit cu o paletă foarte colorată de înjurături de la verișori. Se fac remarcate în special câteva expresii artistice din limbajul minorității conlocuitoare, pe care i le-a băgat cumnată-miu în cap. Încă râdem când ne amintim fața nevinovată a educatoarei care ne-a întrebat, pe un ton misterios, dacă piticul se joacă cumva ceva nou pe consolă sau se uită la vreun desen animat interesant, fiindcă folosește la grupă niște expresii într-o limbă ciudată (ea e un pic mai naivă și nici nu prea a luat contact cu minoritarii, bănuiesc). Oficial, i-am spus piticului că îl spăl cu săpun în gură dacă îl mai aud că zice chestiile alea. Neoficial, însă…..🤣🤣🤣

  Comentariu beton! Thumb up 38 Thumb down 0

  • Hai să-ți zic ceva tare. Am un coleg care a fost aseară pe Anfield.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • Ehe, dacă vorbim de imaginație și de stimularea și încurajarea ei, las și eu povestea asta mai jos:

   Test de evaluare națională la clasa a II-a. Problema la matematică avea trei posibile răspunsuri: a, b sau c.
   Trebuia făcută o socoteală simplă și încercuită litera cu răspunsul corect. După multe și complicate calcule matematice, copilul constată că niciunul dintre răspunsuri nu era corect. Doar doamna le recunoscuse de câteva ori în clasă că problema din manual are strecurată o greșeală de la editură. Copilul a reținut că cei cu manualele mai fac erori😜.

   Ce credeți că face copilul?
   Pune pe foaia de test litera “d” sub litera “c”, trece răspunsul “8” și îl încercuiește ca răspuns corect.

   Pam-pam!

   Comentariu beton! Thumb up 62 Thumb down 0

  • @Ionut ma bucur ca am fost partasi la asemenea meci, daca e vreo echipa capabila de asa ceva atunci Liverpool se incadreaza perfect, plus suporteri, Klopp, legendele in tribuna, tricoul lu Salah. Minunat, pentru asta e frumos fotbalul.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 1

 9. I-am luat copilului o pereche de căști de gamer. Le-a rupt mufa. I-am luat altele. Le-a pierdut într-o excursie. I-am luat altele. Le-a rupt o cască. Sătulă să-i mai explic că trebuie să aibă grijă de lucrurile lui, nu i-am mai cumpărat. Păi fwtuți copilu’ mă-tii, stai că te pun eu la punct!

  După vreo trei zile în care se tot chinuia cu niște căști in-ear, am cedat. I-am luat a patra pereche. Când i le-am dat, i-am zis “gata cu pedeapsa. Sper că ți-ai învățat lecția”. Răspuns: da’ ce, eu am fost pedepsit?

  Comentariu beton! Thumb up 42 Thumb down 0

  • Chiar aşa!

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • Exact. :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • Si bun, milostiv, si drept n-o sa ajunga nimeni la viata asta. Dincolo de povestirile voastre de astazi e unul din punctele de suspin, contestabile, ale religiei in care am crescut, zic io. Nu poti fi si una si alta. Ba as putea spune asemeni lui CTP, inginereste, ca nimic nu se pierde, totul se transfera, iertand generos, faci o nedreptate victimelor (da, bai, Mihaie, ce smecher ai fost tu !). Doar ca nu-i tocmai asa …

   Maica-mia, dupa terminarea facultatii, chimie industriala (se aude, Solandi ? Nu va tinut nici dracu’ in bezna ignorantei ! Nu-a de vina barbatii ca tabelul lui Mendelejev a aparut doar pe la 1870)), a fost repartizata la Padurea Neagra, langa Cluj (dar e la aceeasi distanta si de Baia sau Satul Mare), pentru stagiu, la o sticlarie. Si a ramas prietena pe viata cu localnicii de acolo. Odata la cativa ani, doamna inginera, ii mai vizita, mai dadea pe acolo. Si se intelege ca se intorcea la Bucuresti cu artizanate, cu niste minunatii din sticla primite din partea lor.. Odata s-a intors cu un mar suflat, mare si frumos, cadou, unicat, lucrat special pentru mine. Navaliseram pe mama inca din holul locuintei, fiecare sa-si primeasca darurile. Al meu era asa frumos incat de bucurie l-am aruncat in sus si, nu stiu, probabil din inconstienta si din ignoranta copilariei nu-mi inchipuisem ca-i si usor casabil, asa c-a aterizat pe jos, facandu-se praf in o mie de bucati. (Zau, Mona ! Ce-ar fi trebuit sa faca maica-mea ? Sa ma previna ca sticla-i casabila ? Sa ma taiem din ele, din scuze.am fost un idiot). Una peste alta, ce-mi aduc deslusit aminte e chipul maica-mii, jumate crispat, jumate indurerat, inca inainte c-a marul sa atinga dusumeaua si pieptul ei golindu-se de aer in clipa urmatoare. Ca sa intelegi, era printre putinele cadouri pe care putea sa ni le faca. N-a mai gasit glas femeia decat sa ma trimita in camera mea. Nu m-a certat dupa, nu nimic. Astazi, la decenii dupa, pe chestia asta, imi amintesc cu mult drag de mama si drept sa va spun as fi preferat un parinte sa ma fi batut lat si astfel sa ma simt absolvit de greseala decat sa revad privirea aia indurerata. Ca as da orice s-o fac pe facuta nefacuta, nici nu va spun.

   Cu taica-miu era cu totul alta poveste, alta daravela. Intr-a opta o boala m-a condamnat la pat un an de zile. Ca sa am un companion pentru timpul in care ramaneam singur tata mi-a adus un radio. unul portabil, import Rusia, temeinic facut, foarte bun. Aveam sa aflu cu un sentiment de usurare ca nu eram singurul idiot din casa, frati-miu era si mai si. Era genul care-si inchipuia ca poate face din magnetofon video, ca-i este predestinat sa descopere el un perpetuum mobile, asta la doar 13 ani, asa ca desfacea orice aparat ii cadea in mana si dupa de asteptatul esec nu-l mai monta la loc. Ma rog, aproape orice aparat, ca de ce era a lui, nu, nenciule, nu se atingea nici el, nici nimeni. Si intr-o buna zi i s-a casunat pe radioul „meu” (ghilimele datorate faptului ca era a lui tata), ca cica nu recepioneaza cum trebuie, nu-i bine bobinat si musai sa-l rebobineze el. Va jur, nu avea nimic aparatul, prindea Europa Libera in valuri, ce-i drept, dar ca toate celalalte, deh, buruiajul. Si vine si ziua aia in care vine tata dupa el. Cand la vazut cu lite pe dinafara si l-a auzit cu piesele zornaind in el, l-a luat si l-a trosnit cu forta de masa din nuc masiv din sufragerie ca sa termine definitiv cu el. Ca sa intelegeti, nu stiu daca taica-miu era chiar #1 din tara in materie de electronica, asa ceva nu se poate afla vreodata, dar era chiar materia pe care o preda si la fecare manual pe care-l publica obisnuia sa ni-l daruiasca pe primul semnat pe pagina de avantgarda. Proiectase el in insusi zeci de aparate la viata lui: Si frati-miu fara sa-l previna macar de intentie se crezuse mai destept decat el si decat inginerii rusi ?! Tata avusese perfecta dreptate, gestul lui fiind usor incadrabil ca reactie justificata la nervi si totusi trosnetul ala, in ciuda educatiei cazone pe care o admiram la el si pe care incerca sa ne-o transmita, nu mi s-a sters vreodata din minte. It’s a fuckin’ radio, not more, fute-m-as pe el ! Nu cred ca trebuia sa faca circul asta in fata noastra. Spre diferenta de maica-mea nu avusese deloc viteza de reactie sa-nteleaga intr-o clipita ca „E un doar un copil, unul cretin, dar totusi copil ! . Singura scuza pe care i-o atribui e ca nu era experimentat cu copiii.

   Habar nu am cum e pe la voi, Elena, la ALTEX, dar stiu cum e la Sevenoaks http://www.sevenoakssoundandvision.co.uk/c-7-Clearance.aspx#pgnum=&sort=. Lantul asta de magazine pierde constient si resemnat cateva sute de mii de lire anual cu produsele desigilate si returnate (linkul e spre open box clerance), pierderea fiind asumata ca ceva firesc. Asa-i probabil si cu copiii, nu te astepta sa-ti vina numai cu vestii bune.

   Cred ca lucrul asta, pe cat de simplu e, nu l-a inteles taica-miu si drept fireasca consecinta de maica-mea imi amintesc cu drag, de el nu, fara sa-l condamn pentru asta. Asa-s barbatii ! Punctul asta merge definitiv in favoarea voastra,a femeilor.

   Cum sa concluzionez ? Nu ma cred in stare. ci dimpotriva, lucrurile imi sunt si mai enigmatice ca inainte, in viata e nevoie si de una si de alta, probabil ca fiecare parinte invata lectia asta pe cont propriu.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 12 Thumb down 4

  • @Faiantaru’,

   Pe scurt.
   Dacă e liniște în casă, copilul este bolnav. Prefer de o mie de ori să spargă, să mâzgălească pereți, să facă papalești, să fie vesel, să se zbenguie și să facă orice îi trece prin cap. De explicat, îi explic pe măsură ce mă confrunt cu câte o situație.
   Nici nu îmi pun cenușă în cap, nici nu sunt în al nouălea cer, sunt doar un om care se străduiește.

   Prostii am făcut toți cât am fost copii, mai mari, mai mici, amuzante sau nu. Ce ar fi acum să ne credem adulți perfecți? Eu i-am spart capul lui bunică-miu cu o bâtă (evident, a fost un accident), frate-miu s-a căcat pe covorul maică-mii, că a stat la joacă până a uitat de el și doar acolo a reușit să ajungă în drum spre baie, dădeam telefoane incognito și debitam prostii, am omorât rațele lui mamaie cu capcane improvizate, etc etc. Mare brânză. Chiar nu simt nici un fel de vină. Și sper ca fii-miu să nu se simtă vinovat și să râdă de mama focului, când adult fiind, își va aduce aminte de năzbâtiile pe care le-a făcut.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

  • Se aude distorsionat, @Faianţare. Ca de obicei. În special de la mine spre tine. Şi, ca atare, nici dialogul înapoi nu poate fi altfel decât fără sens.
   Iar Mendeleev putea fi foarte bine şi Mendeleeva dacă lucrurile ar fi stat echitabil între femei şi bărbaţi de-a lungul secolelor şi nu doar în ultimul veac.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 10. Eu aș fi râs. Și ți-aș fi dat să bei și tu din găleata aia…..
  ce ție nu-ți place……

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 4

  • Ei cum ar fi fost?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Exact la asta m-am gândit și eu când am citit textul. Băut din găleata aia 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 5

  • Doamneeeeee @Anouk cum a fost asta!!!! Sau să-l punem acum să bea Tuborg!

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 0

 11. Eu i-am preschimbat bunica-mii toata tuica in apa 🤣🤣 scoteam pe furis si ii dadeam bunicului care avea piciorul amputat si nu ajungea pe unde cocota ea sticlele. A fost genial cand a pus unui musafir “tuica” sa bea 🤣 eu am fugit si am auzit doar un “futu-ti Dumnezeii ma-tii de copil” 🤣. Am spart vitrina dand la tinta cu pistolul cu ventuze, am hranit iepurii cu grau tratat, am dat orez la capra si bonus i-am dat si apa, am facut rochite la papusi din perdelele ei si am chituit cu lut de sus pana jos geamurile unui vecin si cate si mai cate. Bataie nu am luat, ma mai incuia in camera dar s-a lasat dupa ce i-am facut pipi in vaza cu flori 🤣🤣 . O singura japaiala cu nuiaua am luat cand aveam 7 ani si am plecat la o colega si la intoarcere m-am ratacit ca m-a scos pe alte strazi si m-au cautat disperati peste tot.
  Am facut o groaza de tampenii si inca mai fac 🤣

  Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 0

  • Am facut si eu din astea. Bunicu facea vin si tinea butoaiele in pivnita. Uneori mai mergeam , scoteam cepul di trageam o gura ( bine, ne mai dadea el oficial cate un paharel la masa, dar un supliment nu strica). Butoiul era mare , nu cred ca de acolo s-a prins dar retin ca dupa o vreme pivnita a fost inchisa cu lacat. N-au fost alte repercursiuni.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • razvan, REPERCUSIUNI….

   Îţi place sau nu: Thumb up 7 Thumb down 3

 12. Executat un șușu în căciula de blana a lui,,nea Costică”, ăsta era unu ce muncea la o întreprindere la care era afiliat liceul.Cum stăteam în internat,dupa ore mancam la cantină,faceam temele și când sa avem timp liber ne lua ăsta să punem lambriuri prin liceu și altele.Așa că o dată i-am prins căciula si m-am pișat în ea.Băi copile, ce am transpirat astazi, dar am și făcut treaba…dacă ,, transpira” vreun coleg, mă păștea exmatricularea in doi timpi si trei miscari.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 3

  • aaa, asta cu caciula imi aminteste de altceva, povestita de omu’ meu.
   avea vreo 10ani cand in oras, la cinema, a venit Nea Marin miliardar.
   si in ziua aia era cerc pedagogic, toata copchilaraia orasului era la film, la matineu.
   asta al meu era la coada la bilete pe-o pozitie fruntasa, cu reale sanse de izbanda. niste tiganusi mai mici erau impinsi de aia mai mari in fata randului, la bilete.
   omu’ meu a fost un tip mare inca de cand era mic 😆 dar nu chiar asa de mare fata de tiganii care-i impingeau la coada.
   il ia pe unul de-asta mai mic si-i face vant din rand.
   tiganu’ mai mare se da la el, dar in imbulzeala aia nu-l atinge.
   asa ca se mai avanta inca o data si-i salta fesul din cap, si-l pune la koor si-i trage o fâsâita chiar in caciula, apoi i-o arunca astuia fix in cap.
   a fost asa de marcat omu’, ca si-a aruncat fesul la primul cos.

   Îţi place sau nu: Thumb up 8 Thumb down 2

 13. noi aveam in spatele blocului o gradinita inverzita, plina de boscheti si verdeata, imprejmuita, unde se jucau toti copiii.
  al meu era f prieten cu doua fetite gemene,erau singurele care-l acceptau la joaca.
  ceilalti erau mai mari si nu voiau sa se-mpiedice de el.
  si jucandu-se ei cu foc, asta al meu a vrut pipi, dar nu s-a gandit sa vina sus sau sa se dea mai incolo.
  cica i-a spus parterei de joaca sa plece ea, si fiindca asta nu a vrut, a facut pipi in capul ei.
  va-nchipuiti ce hai a fost cu ma-sa!!!
  degeaba a spalat-o maica-mea pe aia mica, a dat-o si cu parfum 😆
  ei, au fost suparati pana la amiaza, dupa aia le-a trecut.

  acum, gandindu-ma, nici n-ar mai fi posibil, care-si lasa copilul de 4 ani, nesupravegheat, sa se joace in spatele blocului!

  Îţi place sau nu: Thumb up 7 Thumb down 1

 14. Tot citesc aici comentariile si, trebuie sa marturisesc, eu personal nu prea am avut tendinte antisociale de acest gen.
  Sa ma pazeasca Dumnezeu de copii cum ati fost voi!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 11

  • serios acuma, pai face parte din farmecul copilariei sa mai faci o tampenie , doua. Mai bine in copilarie dacat sa tai gatul cuiva ca adult. Zic si eu.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • Boss, să faci pipi în găleata cu apă e tendință antisocială? Aham și să stai toată ziua cu ochii-n tabletă ce căcat mai e? Io zic sa te rogi să-ți dea ăl de sus, sau cine vrei tu, copii sănătoși la cap. Știi, copiii sănătoși la cap mai fac căte o prostie, că de-aia sunt copii, în pwla mea.

   Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 0

  • „Tendințe antisociale”, când e să fii xenofil, scrie dracului în forma romenglezească să nu te mai chinui în română.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Esti exact genul de om in căciula caruia as face din nou…

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 2

  • Tendinte antisociale, pe bune!?
   Fiica mea ajunsese la concluzia ca cele doua diriginte ale ei au avut numarul meu de telefon pe apelare rapida. La sfarsitul liceului, i-a zis diriginta: ,,Ana, macar intr-un an sa fi avut si tu 10 la purtare!”. ,,Antisociala” i-a raspuns senina: ,,La Academia de Politei nu dau ca nu au si grupa pregatitoare(ea are 1.55m si 40kg) si la drept nu se mai cere.” Si cu toate astea cred ca m-am mai laudat pe aici ca nu a avut medie mai mica de 9 niciodata, nici in facultate. Si munceste de la 18 ani.
   Despre pedepse nu stiu ce sa zic, pentru ca facea asa o mutra spasita cand o luam la rost, de ai fi jurat ca nu mai face nici o boacana in veci. Veci care durau maxim 2 zile

   Îţi place sau nu: Thumb up 10 Thumb down 0

  • E.O, dar ce fel de tendințe ai avut? Sau, mai bine, dacă tot ai terminat de citit, o năzbâtie, o boacănă făcută de tine la grădiniță, sau la orice vârstă și de care să te amuzi acum, ne poți împărtăși?

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • Sa stai la tableta este o actiune asociala, nu antisociala. Ai prefera sa se joace cineva pe tableta sau sa urineze in bautura ta?
   Care e treaba cu romengleza? Sunt sigur ca sintagma “tendinte antisociale” e in romana.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 15. Clasele primare, lucru manual. Trebuia să facem câte un iepuraş din ceva postav pentru ca era aproape Paştele, să-l umplem cu vată şi să-l coasem pe margine. Până în ziua când aveam ora de lucru manual nu le-am zis nimic la ai mei, habar nu am de ce. Dimineaţa, plecarea la şcoală. Mă intorc rapid spunînd că am uitat ceva. Iau foarfeca si tai o bucată din pătura cu care mă înveleam seara, o ascund şi plec. A ieşit un iepure mişto de tot.
  Acasă, nimeni nu zice nimic. Eu, cu mintea mea de copil urmăream ca să desfac iepurele şi să cos bucăţile la loc înainte să observe ceva ai mei, pentru că nu aruncasem resturile.
  Şi vine Pastele! In grădină, printre narcise albe, ca în fiecare an, plin de punguliţe şi pacheţele, platouri cu prajituri şi cu oua roşii. Plec hotarât şi le adun ştiind că in ele voi gasi bomboane, ciocolată şi ceva jucarii. Le aduc in bucătărie şi când colo, doar pietricele şi nisip! Iar iepurele meu, chiar in pachetul cel mai mare! Iertare nu mi-am cerut, niciodata nu-mi ceream. Ai mei doar atât mi-au spus, ce a fost in mintea mea ca să tai pătura chiar in mijloc!
  Am fost mielul negru intre ai mei iar mama mea mi-a spus intr-una din zile, eram deja student, că nu-mi doreşte nimic altceva decât sa am un copil leit mie. S-a împlinit dorinţa, am două, una dintre ele chiar leită mie! Când băgau câte o trăznaie, primul lucru era să-mi amintesc copilăria mea, să zâmbesc şi să mă opun soţiei.

  Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 0

 16. O fetiţă i-a spus lui Virgil Ianţu odată “Copiii nu fac lucruri rele, ei fac numai lucruri bune dar unele lucruri se termină prost!”

  Comentariu beton! Thumb up 38 Thumb down 0

 17. In prima si ultima mea tabara (aveam fro 4 ani, sorry, eu nu am anisori) la Mamaia, ne asezau pe niste cearceafuri galbene in careu. Am avut un cod maro pe care l-am comis undeva pe plaja , l-am adapostit ca pisica, am pus un coleg sa bage degetul in gramajoara…blabla. Apoi nesters m-am asezat pe cearseaf pt gustare. Am constatat stampila, deci ? am schimbat locul! Ghici ce ?
  Nenorocire ! Alta stampila ! Nu s-a lasat cu violente, cert este ca nu am mai vrut in alta tabara ever 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

 18. La grădiniță ”just for fun” pentru mine erau cântecelele, poeziile, serbările, dulapul cu jucării la care aveam acces limitat (când și când, cu program și sub supraveghere, să nu le stricăm, probabil), legănatul pe balansoar în gașcă (toată placa aia era plină de copii, nu doar de doi) și gâdilatul la tălpi la neplăcuta oră de somn (neavând paturi suficiente, ne puneau câte doi în pat, unul cu capul la picioarele celuilalt). Cel mai nasol era când mă nimeream cu câte vreo ciudățenie de copil căreia chiar îi plăcea somnul de prânz, că trebuia ori să-mi cânt în cap, să mă uit la dulapul cu minuni, sau, dacă poziția patului nu permitea acest lucru, să stau cu ochii beliți pe pereți alea 2 ore sau cât dura chinul.
  Mu m-am confruntat cu situații similare la copii în perioada grădiniței, deși au făcut și ei mici năzbâtii (mai ales prin excursii sau tabere), dar care mi s-au povestit zâmbind, sau chiar râzând de către oamenii din grădiniță. Dar aș merge pe varianta cu explicații descrisă de Mona, sau cu așezatul la marginea găleții și încercarea micului exercițiu de imaginație propus de Anouk și Laura.

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

 19. “cam ce-ați fi făcut voi într-o situație asemănătoare, cum ați fi procedat?”
  Aplic o singură pedeapsă. Tăcerea. E dureroasă…
  Ah… în cazul în care nu v-ați prins … vorbesc mult și argumentez/disec o grămadă … ☺🤗

  Îţi place sau nu: Thumb up 9 Thumb down 0

  • Aha! Deci de asta mă apostrofezi că despic firul în patru. Îţi fur din spaţiul oratoric. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 8 Thumb down 0

  • Mno, io îmi fac datoria deși uneori ajung la vorba tatălui meu : copile, ori vorbesc cu zidul – ori cu tine – tot aia e 🤣

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 20. fiica-mea, in jur de 4 ani, o imbracam la gradinita inainte sa plecam spre casa. ma intorc sa-i caut fularul si manusile, care bineinteles ca erau puse in caciula, caciula o avea deja in cap, pusa tot de mine….in fine pret de cateva secunde ma intorc cu spatele ca-i caut obiectele si dintr-o data incepe sa sune alarma de incendiu. o sirena in genul celei trase de vasile roaita in ’33. nu stau sa analizez, o iau repede pe cea mica si coboram pe scari in curtea gradinitei. deja, cateva persoane erau acolo( vreo 6-7 atatea mai ramasesera in gradinita) si incep sa soseasca camioanele de pompieri. vreo 3, in fiecare 2 echipaje. era vorba doar de o gradinita , nu? :))) desfasurare de forte, dar cineva intra inauntru sa verifice si repede isi dau seama ca era o alarma falsa….in drum spre casa, cea mica ma priveste si-mi zice:” tati, sa stii ca nu m-o vazut nimeni cand am apasat pe buton”. :)))……alta data, tot ea, cu ceva ani inainte era in bratele maica-sii, avea in jur de 11-12 luni si vorbeau cu cineva pe skype. dintr-o data suna cineva la usa, merge nevasta-mea sa deschida; 4 pompieri abia dati jos din calendarele de marketing o privesc intrebatori, si cel mai aproape o intreaba: ”de aici s-a sunat la 911?” whaaaat? :))) nevasta-mea ramane masca le zice alora ca s-au inselat si privirea ii cade pe telefonul de pe birou. receptorul era scos din furca. 🙂 il ridica si la celalalt capat al firului era receptionera mesajului care ii explica nevestimii ca intr-adevar a fost un apel la 911 dar nu zicea nimeni nimic, doar cineva gangurea si baiguia la telefon…..da, se pare ca exista o aplecare a fiica-mii inspre domeniul asta al pompieritului :))))) cea mica are acum 12 ani si radem cu totii cand ne aducem aminte. culmea, mai avem doi baieti, dar se pare ca sursa peripetiilor este doar fata :)))))

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

 21. Nu de la gradinita că alea erau nevinovate…in clasa a XIa, în practica agricolă, eram cantonați la un çămin de muncitori, langă un camp de unde culegeam sfeclă. Toaleta era intr-o cladire alăturată.Și tot alaturi era căminul cu tractoristi.Profa de mate ne amenința in fiecare zi ca dacă ieșim afara noaptea ne exmatriculeaza, intai ne trimite la gineco si ne expune in sedinta publica(sa se arunce cu chietre in ticăloase). Adevarul e ca nimănui nu îi ardea de o partidă de sex cu tractoriștii dar un pipi ne mai inghesuia noaptea . Aveam o colegă care in fiecare noapte incepea pe la miezul nopții ,,ni-i a chișa… Mihaielîîi, ni-i a chișa”. Noi , paralizate de frica, ne făceam lovite de boala somnului în timp ce ,,ni-i a chișa” se tanguia pe la fiecare pat. Azi așa, maine așa, se pișa toată lumea in ligheanul, unicul lighean care se afla in camera cu 10 suflete. Dimineața, cand se dădea trezirea, se auzeau geamurile din întreg căminul cum se deschideau, si din fiecare cameră se golea ligheanul de pipi colectiv. Au inceput sa se ofilească trandafirii, administratorii s-au plans, profa de mate again amenințari în capul nostru. Astfel incăt am pus-o de o revolutie. Toată lumea s-a pișat în pungi de plastic, și credeți-mă că ne-am străduit sa reușim (ia încercați acasă, vă garantez ca e extrem de dificil pt fete), și am stivuit pungile cu lichid galben , fix in ușa profilor, profi care evidement au puțin patinat dimineața pe covorul de pungi cu pipi. Unele s-au spart. Nu vreți să știți ce scandal a fost. Pe mine nu m-au pedepsit acasă ,dar cand imi amintesc de eveniment nu țin minte foarte clar amenințările profei ci doar fața Nicoletei cu,,ni-i a chișaaa-ul ei disperat”.

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

 22. Și una proaspătă, făcută de copilașul meu de doujdoi de ani. De cateva zile îmi cam rup gatul pe hol. Spre nedumerirea mea, deși am același tip de șosetă,acèeași papuci alunec ca la desene animate de trebuie să mă țin de pereți pt a mă deplasa spre alte încăperi. Ieri am elucidat misterul. Criminalul a recunoscut de bună voie.Copilașa mea a dat cu nuș ce spray cumpărat de la Deichmann, achiziționat pt luciul ghetelor, adică a așezat ghetele și a plimbat generos jetul peste tot, evident a ,,prins” si tot parchetul din jurul ghetelor. Nu s-a modificat culoarea
  sau textura parchetului ca sa te pună în gardă dar e patinoar în adevăratul sens.Desi am încercat să ștergem cu diverse substanțe, rezultatul e nul. Azi soțul meu a ajuns cu capul in perete și a găsit vreo 3 vinovați: copilul cu sprayul, eu că am cumparat sprayul, tot eu că am cumparat jucăria pisicii care era și ea la locul crimei , jucărie pe care a călcat în momentul patinajului, pisica pt că și-a cărat renul de pluș fix în zona lucioasă. Eu sunt bine, dar nu ma mai pot opri din ras.

  Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 0

  • Profi ! WD 40 ! Rezolva. Altfel sa vezi cum arata o Dacie data toata cu silicon 🙁

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.