Am mai povestit pe-aici c-am lucrat 15 ani în vânzări, după care mi-am descoperit vocația de băgător de seamă pe interneții patriei și-am reușit să-mi văd visul cu ochii. Mai precis să-mi scot definitiv din vocabular cuvinte și expresii precum „target”, „comandă”, P&L, KPI, „raport” și altele de genul ăsta care-mi dau coșmaruri și acum. Serios, mă mai trezesc plângând noaptea, pe motiv c-am visat că nu mi-am făcut targetul și iar nu iau comision luna asta. Lasă, nu mă invidiați, că acum au intrat altele: „buget”, „idei”, „campanii”, „feedback negativ” și „nu ești bun de nimic”, d-astea.
În fine, nu despre asta voiam să va povestesc, ci despre clădirea în care mi-am petrecut toți cei 15 ani. Un mastodont de construcție, toată numai din beton din ăla de buncăr anti-rachetă, localizat, ați ghicit, în Pipera. Normal, unde altundeva poate funcționa o corporație serioasă?
Well, dragii mei, când am pășit prima oară înlăuntrul său, această minunată clădire avea lift din ăla integral din lemn, cum mai apucasem eu să văd numai la blocurile din perioada interbelică. Dar nu că era de lemn mă interesa pe mine, că până la urmă îl puteam considera hipsterish și vintage, ci ca pe toată perioada cât l-am utilizat, am trăit cu impresia (eram aproape convins) că liftul ăla era acționat mecanic, la manivelă, de niște băieți ascunși pe undeva prin subsol. Era atât de lent încât la un moment dat am făcut concurs cu un coleg. El a urcat pe scări, eu cu liftul, până la etajul cinci. Ia ghiciți cine a ajuns primul?
Revenind, clădirea n-avea gresie pe jos sau ceva similiar, era toată o placă de beton turnată, dar măcar avea valoare istorică, călcase pe ea tovarăsul Ceaușescu la nuș ce vizită de lucru din anii șaptezeci. Mai hipsteriș și vintage de-atât nu există, este?
În schimb, pe sus, pe tavan, era poezie pură. Oamenii încă nu descoperiseră nici macar rigipsul sau tavanul fals. Așa că țevile de apă și de gaze, cablurile, firele și cam tot ce se putea, treceau la liber pe sub tavan și se puteau admira cu ochiul liber întru liniștea și desfătarea privitorului. Exact cum ziceam, poezie în stare pură, boss.
Da, firma în care funcționam avea condiții cât de cât umane și acceptabile. Mochetă pe jos, tavan fals, uși de sticlă, chestii d-astea luxoase cu care nu te întâlneai în fiecare zi. Dar până și-acolo, într-o zi, așa dintr-o dată, prin tavanul fals a căzut în mijlcul încăperii o bucată de tub din ăla prin care trece aerul condiționat. Știti voi, din ăla mare prin care se târăsc catre încăperea cu seiful ăia din filme. Noroc, mare noroc, că nu era nimeni sub locul în care-a căzut. Și nu glumesc, povestea e cât se poate de reală, dacă mai am vreun fost coleg care citește pe-aici, o poate confirma.
Mno, acum imaginați-vă voi cam cum sunau pentru mine poveștile prietenilor mei corporatiști care veneau cu chestii din altă lume, gen „noi avem spațiu de recreere cu televizoare și console pentru jocuri”, „noi avem sală de sport”, „nouă ne-au făcut cafenea”, „la noi există sală de lectură” și alte minunății din astea pe care la un moment dat nici nu eram dispus să le cred. Și pe bună dreptate, despre ce sală de jocuri îmi povestești tu mie, când io merg zi de zi cu liftul ăla de pe vremea tratatului de la Versailles?
Probabil vă întrebați de ce v-am povestit toate astea. Simplu, pentru că zilele trecute am primit o informare de la Skanska România, informare din care am înțeles că oamenii au dus construcția de clădiri de birouri la un alt nivel. Moment în care am avut flash-uri cu toate cele pe care vi le-am povestit mai sus. Ca să înțelegeți ce zic, ia fiți atenți aici:
Skanska este primul dezvoltator de clădiri de birouri din România care introduce și implementează în proiectele sale WELL Building Standard™ (WELL). În București, Complexul Campus 6 va avea în premieră pentru România propria pistă de alergare, amenajată pe acoperiș, oferind spațiu pentru exercițiu fizic și o priveliște unică asupra zonei. Mai mult, proiectul cuprinde grădini urbane dotate cu prize electrice și Wi-Fi, precum și spații exterioare proiectate special pentru întruniri de business și sociale, restaurante și cafenele cu terase. Aici, chiriașii, angajații și partenerii se vor putea întâlni, lucra și relaxa.
Office life is life. Live it WELL.
Știu, știu, și eu a trebuit să citesc de trei ori și tot nu-mi venea să cred. Pe scurt, cetățenii de la Skanska susțin că preocuparea lor principală și permanentă sunt cei 7 indicatori de confort la birou: aer, apă, lumină, alimentație, fitness, confort și echilibru mintal. De altfel, pe siteul Skanska există o platformă cu informații despre toate cele șapte elemente pomenite. Platformă pe care, ca să fiu extrem de sincer, nici nu mi-a mai ars să intru când am citit chestii ca „grădini urbane” și „pistă de alergat pe acoperiș”. De parcă dac-o făceau pe pământ ce-avea, tușea sau cum?
Dar nu asta mi s-a parut cel mai tare, ci faptul că unul dintre cele șapte elemente măsurabile este sănatatea mintală a celor care vor lucra în clădire. Voi înțelegeți ce zic eu aici? Până acum dezvoltatorii construiau clădiri pe care doar voiau să le vândă cât mai avantajos. Ok, mai mult ca sigur și cei de la Skanska vor același lucru, dar cum sună treaba asta?
În ceea ce privește clădirile de birouri, placemaking-ul înseamnă integrarea spațiilor verzi și a zonelor de co-working exterioare în complex. În proiectele de birouri dezvoltate de Skanska, placemaking-ul înlesnește formarea și consolidarea comunităților la nivelul clădirii. Mai mult, accesul la spații exterioare reduce riscul tulburărilor psihice (cum ar fi depresia) și celebrează viața. În clădirile WELL sunt implementate optimizări la nivel de design, tehnologie și sistemele utilizate, promovând astfel sănătatea cognitivă și emoțională.
Trebușoara asta însemnând că băieții de la Skanska sunt primii din România care vor costrui o clădire ce va fi certificată și în funcție de cum se simt cei care vor munci în ea. De-aia spuneam mai sus c-au dus constucția de cladiri de birouri la cu totul alt nivel.
Acestea fiind zise, o să-i întreb pe toti corporatiștii de pe-aici (și pe cei care visează în secret să lucreze în corporații) care e treaba cu toate șmecheriile astea pe care le realizează cei de la Skanska? În condițiile în care la muncă petreceți mai mult timp decât acasă (sau tot pe-acolo) le considerați importante? V-ar impresiona cu ceva să mergeți la job într-o clădire care dispune de tot confortul amintit mai sus sau v-ar lăsa indiferenți? Pentru că eu, pe vremea când mai și alergam, nu doar dădeam din gură pe interneți, mi-aș fi donat un rinichi pentru pistă de alergat pe acoperișul clădirii unde lucram. Numa’ zic.
Alergatoru’ care presteaza pe pista de pe acoperiș la prima mărire de salar,salariu pentru cei care nu înțeleg ardeleana,poate fi transformat ușor în parașutist, fără parașuta, de un coleg invidios.Să punem umaru’ zic.
Comentariu beton!33
Iată o ipoteză la care nu mă gândisem. Să-ți iei un brânci de la un coleg invidios e ceva ce în România nu sună chiar utopic. Dar sunt convins că au garduri de protecție sau ceva.
Nu s-au inventat gardurile îndeajuns de sigure pentru o invidie sănătoasă.
Comentariu beton!47
Ba..ca o parere strict paralela, oamenii astia au nevoie de un arhitect. Or fi cladirile ale mai destepte si mai empatice decat toti angajati da…din exterior arata tare dubios.Albul ala de electrocasnice nu prea cadreaza
Comentariu beton!14
Șefu, clădirea Lidl nu e albă. Nici clădirea Orange nu e albă. Și tot de ei sunt făcute. Albul ăla este pentru că peste el vor personaliza viitorii proprietari/chiriași. 😉
Nu o să mă impresioneze niciodată o clădire de beton, gen birouri. Oamenii cu care lucrez însă, sunt altceva. Poate nu fac mereu ceea ce îmi place cu adevărat, dar măcar să am colegi faini. Găsim noi timp și locuri pentru cafele, alergat etc.
În schimb, îmi plac foarte mult clădirile vechi, bijuteriile arhitecturale, cele care spun cu adevărat ceva despre măiestrie, migală, artă.
Comentariu beton!20
Mona, eu locuiesc intr-o cladire din asta plină de măiestrie, migală și artă. Știi cât costă s-o încălzești iarna? Că măestria nu prea e eficientă energetic.
@Mihai, dar vara ai răcoare? Că atunci se echilibrează balanța.
Acum, ce să spun, astea îmi plac mie.
Îmi plac și construcțiile noi, dar nu cele care arată ca un paralelipiped neted, fără sare și piper. Faptul că are o grădină pe acoperiș aduce un plus într-adevăr. Poate compensează, nu știu ce să zic. Oricum, le doresc succes și mult zen celor care vor munci acolo.
Da, da, ai, doar că mie nu-mi place răcoarea!!!
Mamă, ce de chestii mișto! Dar ceva grădiniță, școală, au? Dormitoare cu pat dublu?
Că eu m-aș muta cu toată familia. Dacă tot aș sta așa mult pe-acolo.
Comentariu beton!23
Da’ de ce pat dublu?
Pentru confort și suficient spațiu de recreere, desigur.
Eu nu aș vrea sală cu consolă de jocuri, nici sală de lectură, nici sală de sport, nici pistă de alergare, ci aș vrea ca la închisoare – sală de vizite conjugale.
Bine, hai să nu fiu pretențioasă, mă înghesuiesc cu el și într-un single.
Comentariu beton!32
@Anduța Vai, dar ce de gânduri întru dragoste trupească, acu’ în post. Ai luat dezlegare ? Vine Hrisostom dă Patra cu Cinstita mână a Sfântului Apostol Andrei. Nu rata ocazia😋
Habare, unde am spus eu dragoste trupească? Am zis de recreere și confort.
Probabil te-ai dus tu cu gândul la asta de la comparația cu ”sală de vizite conjugale”. Deși comparația mea era alta.
PS mulțumesc că m-ai anunțat că-i post, deși este o informație care nu-mi este utilă în vreun fel. 🙂
PPS de la mine ai verde, pentru încurajarea lipsei de prejudecăți.
@Habar,
Ai grijă ce spui. ”cu Cinstita mână a Sfântului Apostol Andrei” – că @Anduța e pusă pe tranșări umane.
Ieri, o mână de femeie făcea ceva altei mâini de femeie 🙂
Laura :-)))))
Habarul e safe din partea mea, poate să spună orice vrea, atunci când are timp și chef.
Dar adevărul e că m-aș fi legat un pic (și) de partea a doua a comentariului lui, într-un mod cam necuviincios poate, dar m-am răzgândit. So proud of myself.
Probabil pista de alergat se face pe acoperiş pentru că acolo mai e loc. Ne-am întins cât am putut pe cele două dimensiuni de pe orizontală, încât clădirilor pare că le ies ochii din cap de atâta aglomerare. Pasul următor este axa verticală. După ce ne vom cocoţa pe ea până la limita de sus a biosferei, probabil vom trece la a patra dimensiune – timpul. Dar nu ca să călătorim în timp, ci să jonglăm cu el astfel încât să ajungem iute pe alte suporturi de civilizaţie din univers.
Acum, revenind cu picioarele pe … acoperişul ăla cu teren de sport – mi-ar plăcea ca ideile Skanska să se aplice în primul rând în şcoli.
Well, today’s topic is for dreamers.
Comentariu beton!24
Ahahahahahahahaaaa. Înainte sau după ce vor avea măcar manuale?
Eh… Dacă vrem să fie realizabil – clar înainte de a avea manuale.
P.S. Ce uameni, mi-ai stricat reveria.
Care sunt cele doua dimensiuni de pe orizontala?
@Mariuse,
Încerci să mă bagi în corzile Big Bangului şi ale lui 9 dimensiuni iniţiale? Au fost efemere. La fel ca şi răspunsul pe care îl aştepţi de la mine. 🔎 👿
1. Deci al lor e Equilibrium. Am trecut pe acolo și zău că mi-a atras atenția, arată foarte mișto. WELL done, Skanska!
2. Categoric contează orice formă de confort de care poți beneficia. Eu sunt ușor mai spartană, nu comentez dacă nu am sală de fitness (deși avem și noi la parterul clădirii câteva aparate pentru doritori) sau masă de ping pong (avem și d-alea tot la parter). Eu oricum nu folosesc mai nimic la locul muncă: îmi place întunericul, un ambient la 22-23 grade max, pun căștile și izolez orice zgomot, merg la sala de mese sau ronțăi ceva uscat și nemirositor la birou… sunt practic un șoarec nepretențios.
3. E încă forță și încă albastră. O să-mi fac un selfie cu ea, ca să te oftic că o văd zilnic. 😛
Fă-ți, fă-ți, că mi-era tare dor de ea.
De cele peste 1000 (cifră dată la plesneală) de mașini cu care se va „îmbogăți” frumosul cartier unde se ridică această minune arhitectonică nu se zice nimic? Nu de alta, dar deja prin Militari găsirea unui loc de parcare seara valorează mai mult decât un jackpot de sărbători la păcănele. Un mare „muie dezvoltatorilor” care construiesc clădiri în mijlocul orașului, în loc să le ducă la mama dracului în lanul de porumb, și să lase loc pentru parcuri și terenuri de sport. Da, știu, vor avea parcare cu spa și tratamente cosmetice pentru mașini. 😜 Bullshit! Așa au toate clădirile de birouri, dar nu știu cum naiba se face că toți care lucrează sau vin în ele parchează pe trotuare, în stații STB sau în spatele blocurilor din jur. Scuze, dar trebuia să fiu oleacă de heităr și să mă răcoresc!
E super tare ce face Skanska cu această construcție, am mai auzit și am mai citit despre acest proiect. Aia cu „sănătatea mintală” m-a dat pe spate. Cred că o să fie ceva deosebit să lucrezi în acea clădire, dar eu, nelucrând niciodată într-o clădire de birouri, nu am termen de comparație. Din ce văd, un fel de rai pe pământ pentru corporatiști. Să fie cu noroc, ce pot să zic! 😀
Revin mai târziu să povestesc despre două locuri ciudate, unul unde urma să lucrez și unul unde am lucrat.
Comentariu beton!25
Acu’, ultima oară când verificasem, dezvoltatorii nu erau niște filantropi altruiști. Deci sunt tentat să cred că nu e vina lor că găsesc terenuri, pe care pot construi, în centrul oraselor ca să poată face bani.
Hai cu poveștile alea două.
Ionuț,să vezi selfie ce isi fac corporatistii in lifturi dupa ce-s gata cladirile alea:))))
@Marius M Jesus!!! M-ai făcut să verific! Ultimul selfie la lift a fost pe 31 Oct. Remediez numaidecât!! Mă rog, mai întâi infulec ceva, îs hămesită! 😀
Știu că nu sunt filantropi, dar nu pot să-i înjur doar pe ăia care le dau terenurile și autorizațiile. Nu te lauzi cu ce clădire minunată vei construi tu în cea mai aglomerată și mai poluată zonă din București fără să-ți iei și oleacă de mwie de la mine (și de la alții, probabil😜).
Am lucrat o perioadă la o firmă de producție publicitară. Birourile se aflau într-o casă renovată în fundul unei curți, iar lipită de clădire era hala de producție rudimentar construită. Nimic special. S-au hotărât patronii la un moment dat să modernizeze și hala și să-i mai ridice un etaj, așa că ne-am luat catrafusele și ne-am mutat provizoriu într-o altă locație. O fostă grădiniță. 😀 Era frumos acolo, curte cu balansoar, leagăne, multă verdeață… Avea un neajuns major: wc-urile și chiuvetele erau pentru…pitici. 🤣Cum singura toaletă pentru adulți o ocupasem cu server și alte drăcii de IT (fiindcă avea o poziție avantajoasă pentru așa ceva), a trebuit să folosim mini-toaletele. Închipuiți-vă niște namile spălându-se în niște chiuvete mici și aflate la 50 cm de podea, sau făcându-și nevoile în niște ibrice. 🤣 De vis! Dar aveam dulăpioare și cuiere dedicate, cu plăcuțe cu personaje din desene animate pe care ne scrisesem numele (după ce le ștersesem pe ale copiilor cu alcool izopropilic), aveam măsuțe colorate pe care luam masa de prânz, dacă ar fi rămas și pătuțurile ne-am fi trăit a doua copilărie acolo, că jucării aveam destule (că doar și cu asta ne ocupam, printre altele😜). Ne simțeam ca Gulliver în țara piticilor. Ne-am întors după vreo 8 luni la vechea locație, cu o hală nouă despre care, când a fost inspectată de cine trebuia, am aflat că era, de fapt, o frumoasă casă de locuit. Ca să citez din inspectori: „Ia te uită ce sufragerie spațioasă!” uitându-se la zona unde acționa printer-ul. „Aaa, și aici este dormitorul!” cu ochii la vopsitorie. Ați înțeles ideea, da? 😉 Locuri de parcare obligatorii pentru firmă? Canci! Că nu era firmă acolo. 😜Că așa e la noi.
A doua clădire mișto în care era cât pe ce să lucrez este cea de la Universitate, de deasupra librăriei Eminescu. Eram între două job-uri, acu’ 10 ani, și mi-a „aranjat” un prieten un interviu la o super agenție de turism într-un super birou (așa a zis el – i-am dat șuturi mai târziu pentru asta! 😜) Trebuia să fiu ceva pe marketing și publicitate. Nu știu cum se prezintă clădirea aia acum, dar atunci… Băbăiatule!! Eu veneam din hipermarket, dintr-un atelier din spate din depozit, dar care părea lux pe lângă locul ăla. Coridoare pline de igrasie, uși d-alea mari capitonate din perioada interbelică sau din lemn confecționate de Noe însuși, o lumină difuză ca în filnele horror. Iar biroul unde urma să lucrez era…. un birou mare cu o mochetă antică roasă de….chestiile care rod mocheta de obicei, pusă peste un parchet în valuri, cu vreo 4 mese și 6 scaune, fiecare alt model, hărți, pliante, foi aruncate alandala peste tot sau agățate pe niște pereți cu vopseaua scorojită, și două fotolii paradite în fața unui birou mai mare care avea două cărți sub unul dintre picioare. Mi-a deschis o fată care a zâmbit compătimitor când a auzit că venisem la interviu. A venit șeful, un nene în vârstă, m-am prăbușit într-unul din fotolii la vreo juma’ de metru sub birou și a început interviul. În timp ce eu mă „vindeam” cum știam mai bine, iar nenea îmi prezenta pretențiile pe care le are de la mine și condițiile „excepționale” de parcă urma să lucrez în ditamai corporația, un gândac de bucătărie se urca ușor pe mâna mea. Fata care stătea la un birou lateral observase gândacul și îl privea atentă rânjind. Kafla, frate! Cum mie mi-e scârbă de insecte, am sărit din groapa unde mă aflam, agitându-mi mâna și trăgând o înjurătură sănătoasă. Bătrânul și-a dat jos ochelarii și mi-a zis cu voce severă: „Domnul meu, consider deplasată reacția dumneavoastră la oferta noastră! Nu cred că putem colabora!” (aparent, el îmi comunicase salariul cât eram eu ocupat cu gândacul). Clar, nu am fi putut colabora.🤣🤣 Tipa a izbucnit în hohote de râs, eu mi-am cerut scuze în timp ce mă îndreptam fulgerător spre ușă și am ieșit aproape alergând din universul acela. Așa am ajuns la firma cu grădinița de mai sus. 😜
Comentariu beton!36
Bă, am râs cu muci, după care te-am înjurat. Pe motiv că aici era material pentru DOUĂ articole!!!
Marius M Jesus?!? Ăsta-i numele întreg? 🤔
Nu,Jesus e porecla.Ce-i drept mi s-a spus ca semăn,dar nu cu Jesus ci cu magarul pe care a intrat in nu stiu ce cetate.Numele e Gekicean de la Kuweit.Prescurtat M.Înțelegi,nu?
@didina, fu.tu-i, iar sunt barabulă 🙁
@Gekiceane, e ok, nu te-ntrista. În loc de mesaj cu lamulțean, luna viitoare-ți trimit d-ăla cu fieca. Nu scapi. 😈
@Vero, dă poză, că nu te cred. 😛
@didina n-am mai îndrăznit să port bluza aia. Deși am cules patruj dă Like-uri și 7 inimioare. Un succes, ce să mai :))
Bine că ai schimbat jobul și n-ai donat rinichiul ăla. Îți dai seama cum zburai de pe acoperiș la 666 ml bere consumată benefic și responsabil dacă nu te țineau frânele la păpucii dă hipstăr/BOcanci 😋
Trăiască berea! Trăiască pionierii … în tăte domeniile.
Acoperișurile false sunt moartea pasiunii. Clădire în Pipera, nouă. Acum vreo 3-4 ani unei colege i-a căzut o găleată de apă-n cap. Brusc și dintr-o dată. Nu găleata, să ne înțelegem, ci o cantitate de apă cam cât încape într-o găleată.
Și azi biroul ei e puțin depărtat de celelalte să fie mai departe de zona aia de tavan.
Treaba cu lumina nu ține doar de clădirea în cauză ci mai ales de clădirile care se vor construi pe lângă.
Aceeași clădire, am aflat abia acum câteva zile că o prietenă lucrează „la scara cealaltă a clădirii”, dar pe partea cealaltă. Nu vede soarele nici vara, e aproape beznă tot timpul. După a noastră s-a mai făcut una în spate (bine, aproape un micro-cartier, dar aia e foarte aproape și suficient de înaltă să obtureze lumina).
Ps. Degeaba cladirea are x facilități de relaxare dacă angajatorul e dus cu capul și abia găsești timp să mergi la budă o dată pe zi.
Comentariu beton!16
Dupa ce 11 ani am avut birourile in fabrica s-a luat decizia sa ne mute pe cativa dintre noi intr-o cladire de birouri in centru. Nici acum nu ma dezmeticesc 🙂 si am cosmaruri noaptea ca vor se ne mute inapoi… Pe unii ii faci fericiti numa’ cu geamuri, lift si „view” de la etajul 7 😀 :D! Daca imi dau si piste de alergare nu mai plec acasa :D.
Buei, de ce vorbiti voi acisilea? Ce povesti demne de ,, martianul” spuneti voi cand in urbea mea nu e acceptat macar proiectul de o mica autostrada?
DA, categoric mi-as dori sa lucrez intr-o cladire de acest fel , in acest moment lucrez intr-un birou mic, suntem 6 suflete ingropate in munti de dosare iar pentru a-mi vedea colega aflata la 3 metri de mine trebuie sa ma ridic de pe scaun, minunatul arhitect care a realizat design-ul interior ne-a orientat pe unii dintre noi cu fata in geam si spatele la usa asa ca zilnic lumina ma orbeste atat de bine incat la un moment dat nu mai vad ecranul calculatorului, iar coloana mea face zilnic rotatii de 180 grade pentru a vedea cine intra in birou (trebuie sa ma rotesc ca sa pot comunica cu persoana care solicita ceva, ea nu are loc in fata biroului meu pt ca acolo e lipit alt birou dar nu are loc nici in laterala biroului). Sanatate mintala? WTF?Tu deja ai lasat sechele in sufletul meu cu articolul in care aproape toti comentatorii tai povesteau ce mult le place lor ceea ce fac la serviciu, in momentul asta deja am inceput sa marai agresiv.Skanska? In orasul meu inca nu au venit, SF-urile enumerate de tine sunt pentru orasul meu probabil in stadiu de ,,cercetare pt nasterea in eprubeta”, astfel incat, ca la orice cercetare, va dura pana cand va fi testata si pe factorul uman din urbea mea😀😀.
Comentariu beton!13
Habar n-am câte clădiri de birouri are Skanska în construcție acum, dar dacă e vorba de aia de peste drum de mine, nu știam că vor să o „ordoneze” în halul ăsta.
Dar știu căde vreo 2 luni visez să mă mut în ea. Asta dacă mi se aliniază planetele și nu e Marte retrograd.
Doar că de unde mă uit eu nu pare că ar fi suficient spațiu pentru tot ce spun ei. Poate că ar trebui să schimb unghiul.
Bazil, clădirea cu lift de lemn e aia pe care o știu și eu? Că eu n-am prins Versailles-ul.
Fix aia e. N-ai prins liftul de lemn? Moamă, nu știi ce-ai pierdut.
Prima dată am călcat în ea acum vreo 13 ani.
Erau spoite lifturile.
Dar tot manual ridicate. Cred că fără manivelă.
well…..eu lucrez de un an la o firmă care proiectează clădiri, cele mai multe rezidențiale, dar și de birouri.
Lupta noastră cea mai mare este cu beneficiarii care insistă să facă cât mai mult spațiu vandabil în detrimentul esteticii sau al confortului. Chiar am lucrat la proiecte pe care le-am dat beneficiarilor gratuit pentru că noi, ca firmă, nu am fost de acord cu varianta dorită de ei și nu am vrut să ne punem semnătura pe ceva ce nu ne reprezintă.
În altă ordine de idei, deși nu e o corporație, mi-am ales locul ăsta de muncă tocmai pentru că mi-au plăcut oamenii. Iar aici oamenii chiar au creat un loc minunat în care ne petrecem juma de zi.
Jos pălăria pentru politica firmei.
Știu că e o utopie, dar aș acorda doar unor astfel de firme toate proiectele urbanistice din capitală.
Aș „rechiziționa” tot patrimoniul dă interes și l-aș da pe mâna unor firme gen Skanska….
Cum bine a scris Solandi … today is 4 dreamers…
Am fost în ultimii 2 ani la majoritatea târgurilor imobiliare, cele mai cele … bla bla. Plin de mizerii, ca mai toată țara.
Mă încântă florile de primăvară… îmi dau speranța că se poate, păcat că nu se prea vrea și nu se face.
Intr-o zi, asa, dintr-o data, pe masa complet nepusa, la mai putin de doua saptamani de la mutarea noastra, micul balcon pe care ieseam zilnic la fumat, in cladirea aia istorica si draguta din buricu’ orasului, s-a prabusit in strada. La alte cateva zile, echipa de muncitori s-a gandit sa adune undeva toti sacii aia cu materiale si, pentru ca aveau ditai open space-ul obtinut din doua camere, i-au pus in mijlocu’ acestuia. N-au rezistat mult acolo, nu pentru ca erau spornici lucratorii si isi doreau sa finalizeze inaintea unui deadline, ci pentru ca, o parte din saci, au ajuns la vecinii de sub dupa ce s-a surpat podeaua din parchet d’ala antic si pretios.
Cum s-ar zice, ne-am mutat la timp.
Ce vreau de fapt sa spun… am terminat istorie, nu dintr-o dorinta aparte ci mai degraba dintr-un pariu cu viata 🙂 am batut Parisu’ si mai toate orasele europene sau ne, la picior, sa ma bucur de arhitectura cladirilor vechi sau noi, dar mai ales vechi. Am stat mai mult pe trotuarele din fata lor decat in interioarele muzeelor. Am incercat sa gasesc portite sa si vizitez cat mai multe. M-au ras astia (nu degeaba am dat exemplu’ Parisu’) ca am stat 2 ore in Louvre, da’ 6 in domu’ invalizilor, in zona veche, inca functionala si complet nevizitabila daca n-ai vreo ruda inchisa acolo (nici io n-am, da’ am zis deja ca’s descurcareata). Dar, ca loc de munca, am tanjit mereu la… stii cladirile alea de la intrarea in Viena dinspre aeroport? Din pipera lor? Alea de au parcuri, iazuri, piste de alergare sau de biciclete? Da, ma, pentru fotografii, intru in cele mai vechi, in ruine in care adesea paznicii iau banii si ma anunta ca nu m-au vazut si ca pleaca la masa cat stau io acolo ca’s periculoase si prabusibile, da’ pentru munca, daca iti lasa timp angajatoru’ si proiectele la care lucrezi, prefer un spatiu safe. Un patrat banal, un hangar solid, o cladire d’asta de o colorezi tu frumos in cuvinte alese. Ii felicit pe oameni ca vor si ii aplaud pe angajatorii care o vor alege.
Comentariu beton!17
Știu că nu trebuia, dar am râs cu muci la aia cu balconul prăbușit. Mi-am adus aminte de asta: https://youtu.be/KB_vwPIFydg
cum adica „nu trebuia”?! am ras eu cu lacrimi, dar tu? eram singurul fumator si la fiecare tigara cineva ma punea sa stau in bucatarie si doar sa suflu pe usa deschisa a balconului :)) cat despre fumat, claimu’ ala e scris de unu’ ca tine, probabil cu tigara in coltu’ gurii. mai trag un fum, mai citesc un comentariu p’aici 🙂
Moamă cum mi-a picat asta. Dacă ai știi …
HabaRnaM povesteste-mi 🙂
H, cum a picat, ca un balcon? 😛
Șef, proiectul e vis. Și mă înclin. Dar să nu uităm de „șeful român” care te întreabă când ți-e lumea mai dragă: să înțeleg că v-ați terminat treaba?!
Poți să ai cel mai cel confort. Dacă ai un șef tâmpit, doar o să te lauzi la o bere cu prietenii în ce cladire dotată lucrezi tu.
Comentariu beton!26
Mie: ‘… să înțeleg că v-ați terminat treaba?!‘ – mi-a amintit de tata:’ ţi-ai terminat temele de stai la tv?!’
Mai, şi jur că nu se terminase ziua! 😀
Comentariu beton!15
@Elena, Se poate și clădirea și șeful mișto.
@Anouk, normal că se poate. Look at me!
@Solandi, ești tânără. Pe vremea mea, televizor însemna două ore.
@Eelena,
Zic de alea mai multe ( 5-6 ore ) de sâmbătă şi duminică. Cum se încheia gala desenului animat, cum mă lua tata în vizor. La ‘Mihaela’ sau ‘Bălănel şi Miaunel -‘ e adevărat că nu apuca să-mi zică, că se şi terminau până să deschidă gura. În zilele alea găsea alt motiv.
Pe mine de obicei mă interesează să aibă o cameră unde pot plânge liniștită.
Hmmm… trolezi sau? Te putem ajuta cu ceva?
Elena P, cateodata, ai sansa sa fii anuntat ca au bagat paine calda. daca in loc sa te profiti de asta, o sa alegi sa te gandesti ca undeva sigur exista si paine veche sau rascoapta la raft, risti sa nu te poti bucura pe deplin de ce exista acum in fata ta 🙂 cunosc si eu cativa „sefi romani” pe care nu-i intereseaza sa emita judecati, ci se bucura de ce livrezi. generalizarea face rau. probabil atat de mult, ca nu mai stim sa profitam de o veste buna sau sa ne imaginam binele, asa cum ar putea el sa fie in locul unui potential rau.
ps. no harm intended. 🙂
@Jamilla, întâmplător (sau nu😜) sunt șefă. Nu lua comentariul meu ca fiind o generalizare. Pentru că nu prea-mi place să fac asta.
tot intamplator (sau nu 🙂 ) n-am avut niciodata sef. cum sa iau altfel „seful roman”? 🙂
Tocmai mă gândeam că un balcon nu poate cădea de două ori. Na că m-am înşelat. 😀
Păi vezi?! Dacă n-ai avut, nu „îl lua”. 🙂
Solandi e ok. si eu mi-am imaginat mult timp ca sef e sinonim cu lider si in Romania. toti ne (mai si) inselam 🙂
Elena P m-ai convins. tu esti sefa, iar eu nu mi-am terminat treaba la care revin acum 😉
ganduri si voie buna! 🙂
@Jamilla, ai intrat într-o discuție în care mi-ai spus să nu generalizez, ca după aia să spui că nu ai avut șef niciodată și ai finalizat cu: tu ești sefa.
Din toată discuția asta, mă ierți, dar n-am înțeles nimic.
Pace și ție!
Elena P… mi-am dat seama. D’aia m-am oprit. E ok. 🙂
@Jamilla, păcat că te-ai oprit. Devenea interesantă discuția.
@Elena P. Cică total întâmplător se zice că șefu’i șef și-n pielea goală😋. În cazul de față- șefe, cochete și discrete.
Elena P regret ca nu pot sustine afirmatia ta. din pacate, in momentul in care trebuie sa reformulez sau sa-mi simplific exprimarea doar ca sa fiu sigura ca sunt inteleasa corect, devine enervant si plictisitor. Ti-ai negat generalizarea „sefului roman” care-i mai sus. adica… nu-i ca si cand a disparut si n-o mai vede nimeni, iar eu ti-am rastalmacit afirmatia. N-am avut sef, dar am lucrat v’o 16 ani cot la cot cu un lider, fiind la randu-mi, din convingere, colega, nu sefa echipei din care faceam parte – am asa un obicei prost… eu spun colega mea, nu subalterna, nu asistenta, nu soferul (pff!) Ba chiar am facut ditai campania pentru CE, cu caravana prin liceele din tara, tocmai ca sa le explicam viitorilor „ce-si vor dori ei, sau vor putea sa ajunga” diferenta intre cei doi termeni. Nu doar ca ai afirmat ca esti sefa (regret daca din exprimarea mea ai inteles ca ai fi si aici, sau mie. promit sa nu mai fiu la fel de subtila pe viitor), dar atitudinea si modul de abordare convinge in sensul asta.
Altfel, aplaud sentimentul de imprietenire si indatorare care exista intre comentatorii postarii, mai ales ca, din fericire, balconu’ s-a prabusit o singura data.
Sfat: data viitoare ai putea lua de bun „no harm intended”. Poate exista sansa sa purtam dialoguri constructive, sau macar placute, ideal la subiectul postarii, nu pe langa.
Thumbs up pentru sefii romani care vor ajunge in cladirea descrisa de Mihai. Sa-i incurajam sa nu fie meschini si idioti cu subalternii lor, afirmand ironic, retorica „să înțeleg că v-ați terminat treaba?!”
Ma retrag acum, in calitatea-mi de sef arab, ca mi-am invitat echipa la masa.
Iti doresc o zi atat de buna, ca pana la finalul programului sa uiti ca a existat una care te-a enervat pe un blog.
@Jamilla, :))))))) hai c-am dat-o în chestii prea serioase: ce mișto sunt eu, nu te supăra că eu mă supăr că trebuie să-mi explic intervenția, ia și-un sfat de la mine că merge și-l meriți, nu ești șefa mea. Really?!
Și asta doar pentru că n-ai înțeles comentariul meu.
@Elena și Jamilla – bun, bun, m-am râs…
@Elena P – e ok. inteleg ca nu ti-ai priceput concluzia. de fapt, ai si spus ca n-ai inteles. vezi? pan’ la urma cine-i de vina? :))
@Mihai V – incepe sa-mi placa la tine. ma duc sa-mi fac abonament, sa vin mai des 🙂
@Jamilla, să înteleg că acel al meu „nu am înțeles nimic” te-a dus cu gândul la faptul că eu nu am înțeles ce scriu?! Hahaaahaaaaaaaaa.
Vină?! Gezzz! Deja mă simt aiurea și discuția se duce într-o zonă fără noimă. Eu mă retrag. Până la urmă suntem pe net. Locul ăla mirific unde fiecare poate sa fie exact cine își dorește să fie. Și cât de minunat își dorește.
Baftă!
Elena, in continuare esti pe langa tema, dar aplaud retragerea 🙂
@Jamilla – ești destul de 9 pe aici, faza e că multi dintre cei care comenteaza au multe interacțiuni din trecut și se înțeleg în noțiuni mai „abstracte”. Facem mișto de comentarii/opinii mai vechi și legăm unele răspunsuri de comentarii de acum 2-3-15 luni.
Nu te ambala, că nu câștigi nimic. Cât despre Elena P, nu am avut placerea să ne cunoaștem în viu, dar pot afirma cu tărie (chiar pălincă) că o duce capul și știe ce-i aia mișto/troll.
Nu că îi aduc osanale, dar aici ea e ȘEFĂ. Înțelege asta cum vrei…
Dr Acula n-am ce face. indiferent de subiectele voastre comune si de comunitatea construita aici, din cand in cand, spre binele blogului, mai apar oameni noi. unii mai slabi de inger, altii mai ne, dar toti se vor raporta la un text prezent si vor comenta ca atare.
altfel, niciodata n-am fost genu’ de groupie. mi-e bine ca individ simplu, dar obiectiv, indiferent de subiecte sau oameni.
sigur, ai libertatea sa intelegi cum vrei…
@Jamilla
Ne-ai repetat până, cred eu, am priceput cu toții: ești specială, ești deosebită, n-ai șef, dar ești un șef model, înoți în amonte, niciodată în aval, nu îți freci coatele de pu.lime etc.
Ce nu am înțeles (nici eu, quelle surprise) este primul tău răspuns către Elena. Și mai nimic din ce-a urmat. Ai scris mult și coerent și chiar ok primele comentarii aici pe blog, le-am citit pe toate la timpul respectiv. Dar ieri chiar nu am înțeles ce ai vrut să zici sau să faci.
Cartea asta de “groupies” pe care o joci nu stă în picioare, zău. Ai să vezi că nu ne sfiim să ne atragem unul altuia atenția când derapăm, oricâtă simpatie am avea unul pentru altul.
It’s a fun bubble here, să zâmbim, așa o decretat tătucu’ nost’!
@Vera,
În sfârșit, am găsit momentul din zi când rezonez 100% cu tine: 7 dimineața 😊 👍
Vera, fix asta era si primul mesaj, cel pe care zici ca nu l-ai inteles: semnalarea unui derapaj. Elena a preferat stilu’ fetei pescarului: nici nu ignor, nici nu iau de bun si s-a creat ditai carambolu’.
Si daca am semnalat generalizarea, a fost ca o cunosc bine pe toate partile. Apreciez nefina ta ironie si o iau ca pe o constatare compliment. Tocmai pentru ca, de cele mai multe ori, fac parte din generalizare. Sa moara toti arabii! Gen. Altfel, am inteles ca e ca pe patinoar: toata lumea se invarte in directia in care s-a dus primu’, nimeni nu se abate sa se plimbe brownian, daca asa il duce capu’.
Da, am alergie la generalizari. Iar dialogul asta surd n-ar fi existat daca Elena ar fi ales sa spuna: ba, mi-a scapat un “unii” dintre sefii romani. 🙂
Weekend placut si voie buna!
@Laura bucură-te și bucurați-vă, e ofertă limitată de BF să scriu și eu ca o persoană normală. Am zis să vă fac o surpriză! 😂😂😂
Boy, oh boy, @Jamilla, să zboare mamaie dacă e ok ce scrii. E a două oară când joci cartea cu “arabii” aaaabsolut gratuit. E noaptea minții… the issues… pffff! Nuș care e problema ta, da’ categoric nu vreau să mai fac parte din discuția asta.
Toodles!!!
@Jamilla,
Și eu am apreciat postările tale anterioare, exceptând dialogul de la acest articol – neînțelegeri pe amănunte (nesemnificative, zic eu, dar poate mă înșel).
Totuși, cred că bați prea mult moneda pe partea cu ”arab, musulman, islam, câh” – pe-aici extremiștii sunt rari și nu rezistă mult. Iar celorlalți nu le pasă ce rasă, religie, apartenențe au interlocutorii.
Ei, da, ce-i drept, le pasă de sex (în general, dacă-mi permiți generalizarea asta) 😂
:)) bine ca exista punctuatie si ajuta sa scriem mai multe cuvinte. Daca ati fi reactionat vreunu’ la simpla observatie asupra generalizarii, nu stiu cum ar fi fost. Sa fie simplu. Zic 🙂
@Jamilla,
Postarea mea s-a vrut o încurajare (cu amendament). Dacă s-a înțeles altfel, asta e! 🙂
@Jamilla,
Eu pot să îmi ţin respiraţia şi să pronunţ foarte multe cuvinte fără pauză, deci nu mai pun virgule. Fii atentă aici:
Şi mie mi-a plăcut ce ai scris pe blog ai poveşti interesante şi amuzante însă ieri deşi acum elogiezi semnele de punctuaţie nu ai observat totuşi ghilimelele puse de Elena la şeful român ceea ce trebuia să te ducă cu gândul la unele exemplarele de acel tip descris mai jos şi nicidecum la toţi şefii din ţară.
Acum: inspiraţie! Şi final de experiment.
Continuare: referitor la comentariile tale de ieri – nu că nu am înţeles nimic din ce ai scris, dimpotrivă – am observat de fapt că tu nu ai sesizat ceea ce îți comunica partenera de conversaţie. A fost mai bizar decât telefonul fără fir.
A, şi balconul ăla – era o parabolă să ştii. Literară, nu matematică. Şi ţi-o pot explica prin legile fizicii dacă doreşti. Relativitatea din punct de vedere al sistemului de referinţă ales. Tu fiind în balcon şi raportându-te doar la el – nu îi observi mişcarea inerţială. Dar cei din jur o remarcă.
P.S. Să ştii că am vorbit serios când am zis că îmi place cum povesteşti.
Solandi – am observat ca pe postarea de azi a punctat “unii sefi”. Deci io’s multumita.
Seara faina!
Ei, iată, așa da. Bravo, Jamilla, perseverența e mama succesului. 2 zile și 12 replici mai târziu ai reușit să-i dai o lecție usturătoare unui necunoscut, pe net, despre un subiect inexistent. Felicitări!
Jamilla, Jamilla, haide că mi-era teama că n-o să observi ironia de azi. Bine, oricum n-ai observat-o. Tu ai luat-o ca pe o victorie. Deh, fiecare cu nevoia lui.
Enjoy!
Elena… inteleg ironia mai bine decat crezi. nu cred in victorii acolo unde nu exista nicio lupta.
Acum o sa-ti si explic: da, ma irita generalizarile. Si, pentru ca treaba cu islamul era doar un test – o sa-l intelegeti mai tarziu, o sa-ti exemplific prin „romanii sunt hoti, betivi, curve”. Am continuat dialogul cu tine si cu ceilalti pentru ca imi place sa cunosc oamenii cu care intru in contact intr-o forma sau alta, iar cu voi… cum spuneam, o sa intelegeti mai tarziu. Sigur ca v-am citit comentariile pe cateva postari, tocmai pentru ca am inteles ca exista o comunitate restransa de comentatori permanenti. Am inteles ca va stiti – cel putin virtual, dar aveam nevoie sa vad cum si daca reactionati si la sau in exteriorul bulei cu caracter permanent. Tine mult de atentie, sensibilitate, emotie, stare, chef, deschidere si bunavointa atunci cand alegi sa raspunzi cuiva – intelegand sau nu subiectul si intentia. Nu stiu daca ai ales, dar sigur ai mers cu valul, iar asta mi-a permis sa inteleg lucruri despre voi si in afara universului controlat si armonios in care dialogati de obicei. Nu stiu despre voi, dar eu mi-am tras concluziile. Stai linistita, n-a fost personal, mi-a fost prielnic si la indemana. 🙂
Duminica frumoasa! 🙂
@Jamilla mă bucur că știi și tragi … dar totuși nu ne împărtășești și nouă concluziile tale? Cică share iz care/pe care 😋
Jamilla, au fost niște ghilimele păcatoase cărora nu știu de ce nu le-ai putut da rolul pe care li le-am dat eu. De aici a pornit totul. Trec peste ele. Nu-i natura mea una ciudoasă și certăreață.
Dar, lupa sub care ne-ai/m-ai pus, ți-o pot traduce eu simplu. Ca la mine la țară: Mihai, nu știu prin ce minune (de fapt știu, dar nu vreau să spun) a reușit să strângă aici niște OAMENI. Care sar să ajute, să împartă, care sprijină cel puțin verbal pe cei aflați într-o situație mai puțin plăcută. Eu te cred, și cred pe oricine, că ar vrea o astfel de bulă. D-aia au și sărit oamenii să-ți explice cum sunt eu de fapt. Nu-i înțelege greșit. Suntem atașați unii de alții.
Normal că e ușor să-mi spui mie că mă duc cu valul. Dar eu VREAU să fac asta. Pentru că valul ăsta cu care mă duc este plin de niște „specimene” pentru care 99.9% din influiencerii pământului și-ar vinde și mama. Sunt mulți cei care nu înțeleg ce se petrece aici. Dar știi de ce? O să fiu brutal de sinceră: pentru că cititorii, „unii”, îi pun pe locul doi. Contează fix cât o statistică.
Noi am rămas aici de mulți ani pentru că hipsterul ăsta turbat cu șosete vernil ne baga în seamă. Și ne-a transformat.
Asta ar trebui, după părerea mea, să fie concluzia pe care ai tras-o: la vasilescu e o nebunie. Plăcută.
“universului controlat si armonios in care dialogati de obicei”
Ahahahahahahahahahahahahahahha
Haaaaahahahahahahahahahahahaha
Mmbbhhaahahahahahahahahahahha
@Jamilla Porți ochelari, așa-i?! 🤓
@Jamilla,
Degeaba ai observat tu sâmbătă că ‘unii şefi’, dacă nu ai citit tot, şi anume – citez ce a scris Elena – Eu îmi susțin părerea spusă ieri: există șefi tâmpiți!
Remarci formularea: ‘eu îmi susțin părerea spusă ieri’?
Ceea ce mă duce la concluzia: dacă observai tu de vineri ghilimele puse la „şeful român”, vreo 32 de comentrarii fără sens nu ar fi existat. Sau dacă, măcar, la un second chance – după ce Elena te-a informat că ea însăşi este şefă – putea să îţi pice fisa că nu şi-ar fi turnat cenuşă în cap (asta lăsând la o parte faptul că ea nu generalizează defel, dar să zicem că tu fiind nouă, nu aveai de unde să ştii).
În altă ordine de idei: nu ştiu în ce măsură am fost noi cobaii tăi. Dar cu siguranţă tu ne-ai oferit câteva repere pentru a ne face o părere despre tine. Aş vrea doar să îţi spun că nu este nevoie să mai întinzi undiţe cu momeală pentru a pescui discriminări. Nu o să prinzi nimic în ele pe acest blog.
Restul justificărilor tale – experimentele psihologice pe care le-ai făcut chipurile aici – mă amuză.
Plm, Solandi, experimente psihologice my ass. Am râs să mor. Hahahaaaaa
Bă, realitatea e că a scăldat-o în tot soiul de explicații puerile: ba generalizare, ba „era altfel dacă Elena recunoștea” (nu știu de unde impresia că aș fi vreo leșinată după părerile unor străini și că aș face sau aș spune ce vrea lumea), ba experimente, ba părerei, lupe și alte chestii de studiu amănunțit.
Pentru mine e simplu: aici se întâmplă lucruri greu de înțeles când coroana pe care o ai pe cap, ți-ai pus-o singur/singură.
atat? :))
„Mai mult, accesul la spații exterioare reduce riscul tulburărilor psihice (cum ar fi depresia) și celebrează viața.”
Faza e, că majoritatea clădirilor de birouri „comemorează” viața – asta așa ca sa fac mișto de traducerile din engleză.
Eu lucrez într-o clădire inteligentă. Are cam tot ce zici mai sus, minus pistă de alergare pe acoperiș și console de jocuri. Pistă de alergare există la 2 minute de clădire, vreo 10km, pe malul Dunării. Cu consolele mai așteptăm…
Eu ce nu înțeleg și mă seacă de mor, este lipsa unor spații pentru fumători. Nu interioare, că deranjăm, dar măcar ceva acoperit, să nu stau ca hieroglifele egiptene lipt de pereți când plouă. Cică firma nu încurajează fumatul, ok, dar nu te căca pe mine, că sunt și eu ca un fel de om…
Comentariu beton!22
@Dr. Acula te înțeleg perfect la faza cu locul de fumat. Noi avem vreo 3 bănci pricăjite, cerul liber și cam atât. Bordurile din parcare…
I mean c’mon! Unii ies la pensie de la masa de ping-pong, dar eu nu pot pufăi alea 4-5 țigări pe zi în tihnă.
Ok, nu mai e cazul, că deja am… nuș cât am, mai bine de 2 luni de când nu mai fumez deloc.
WELL, asta a fost așa bună pentru voi cum a fost și pentru mine? Mai mergea niște ketchup, nu?! Ah well, e timp 😀
@didina și @Ionuț dormiți, băbăieți, dormiți, că popcornu’ ăla se face singur ^^
@Vero, la ce să stric bunătate de popcorn? Tre’ să veniți cu chestiuni serioase ca să-l meritați, nu cu zen și emoticoane zâmbărețe. Pfff… 😂
@didino, îmi cer dreptul la popcorn. In calitatea mea de cetățean klingonian, desigur!
via GIPHY
ia baga un ochi la VOX Timisoara.
pe langa tot ce scrie pe site, in parcare au locuri cu alimentare pt cele vreo 5 masini electrice pe care le pun la dispozitie oamenilor din birouri.
E gata si functionala.
Cand o fi nevoie sa.mi mut biroul din living, acolo ma mut :)))
bre, boss, da’ ce are blogul tau, ca ba imi modifica, ba nu, ba imi da un 403 forbbiden si nu ma mai lasa sa comentez. Vorbesc prea mult? :))))s
Să mor eu dacă știu. 403 forbbiden îmi mai dă și mie din când în când. 🙁
@boss, zilnic imi iau cate un forbbiden dar doar la commenturi, situl il pot accesa. Vezi, poate stie developeru’
Ce voiam sa mai zic, e ca astia de la VOX au inclusiv vestiare cu dusuri in parcarea de la subsol pt aia care vin cu bicicleta la lucru. Imi amintesc de un articol al tau pe tema asta. See, problem solved :)))))
Foarte mişto.
Care a stricat Paco-leul să-l repare! Eu nu pot citi dăcât doo cuvinte de la Paco. I need my fix!
Comentariu beton!13
@Paco, boss, ești bine? Clipește de două ori dacă te putem ajuta cu ceva.
@Paco, ce faci, închiriezi mașini acum? Că îmi aduci aminte de Rentăcar.
@Vera mămică, nu mă dau cu părerea pă subiect din două motive: eu în general nu mă prea omor cu munca şi atunci când sunt nevoit să o fac, cel mai bun randament îl dau în condiții under presure , nu prea mă motivează hipsterisme gen pistă de alergat, mese de ping pong, păuni sau ghivece cu flori de colț. Mai mult decât atât , sunt o fire solitară, nu agreez noțiunea de muncă în echipă, grup, team şi alte băşini.
Dacă e cazul şi imperios necesar dezvolt subiectul măi pă seară.
Comentariu beton!20
@Paco aşa, vezi că poți?! Nu mă interesează dacă ai ceva pe subiect sau nu, da’ mie nu-mi scrii dăcât doo cuvinte că intru în sevraj. Si nu te umfla în pene că te plac sau că vreau nuş ce cazare, că te dau de-a rostogolul. Adică ba da, te plac, da’ cazare tot nu vreau :)))))
Comentariu beton!17
@Vera, muahaaaaa, so smooth, baby!
Deci mi a- ieşit involuntar un combo şi am consumat toate bilele albe alocate pe acest trimestru. Drept pedeapsă , trebuie să zugrăvesc bârlogul. În culorile alese de vrăj…Doamna. Task cu termen limită şi control tehnic de calitate la finalizarea lucrării.Nu se acceptă muncă īn echipă sau ajutor specializat.
Comentariu beton!14
Senor, auto portreți execuți ? Da’ troty portreți ?
Paco, da la sfârsit , dupa controlu de calitate cine ia premiu !?
Cum cine? Nu iE evident că doamna Paco, dăă… doar e chéf român 😋
Eu lucrez de doua saptamani in Campus 6.Nu am vazut pista de care scriai,insa cladirea arata chiar bine,iar birourile sunt mega faine,se regleaza la diverse inaltimi in functie de pozitia in care vrei sa (te) produci in munca.
Sistemul de rezervare al salilor e mega destept si in general cam totul este digitalizat in interiorul companiei.
Repet,nu stiu cum este pe acoperis,dar stiu cum e in parcare,iar aici nu pot spune ca e chiar misto.
Dar presupunand ca nu e totul gata,mai exista sansa sa se imbunatateasca lucrurile!
Fata de alte cladiri corporatiste arata ok dar nu cel mai cool,exista si mai faine decat atat!
@Szqwer, de ce zici că nu e mișto în parcare? Poți să dezvolți? Nu sunt chiar obsedat cu asta, dar mi-aș dori o confirmare măcar de formă a ceea ce am zis mai sus: o clădire nemaipomenită care va sufocă și mai mult cartierul prin lipsa sau impracticabilitatea (10 minute mi-a luat să scriu cuvântul ăsta😀) locurilor de parcare. Dacă tot îi înjur, măcar să știu că n-o fac gratuit.
In primul rand este o parcare mica( pentru o companie in continua dezvoltare cu 500 de oameni actualmente,sa aloci doar 70 de locuri de parcare…mi se pare SF,mai cu seama cu cat in zona chiar nu ai pe unde parca!) cu locuri destul de ingust delimitate,ceea ce mie imi produce panica gandindu-ma ca oricand se va deschide o usa de la o alta masina portierele mele vor fi bulite,oricand iti poate sifona masina vreun sofer mai nepriceput in timpul parcarii.De asemenea e ciudata si impartirea locurilor – exista unele cumva amplasate fix in mijlocul drumului,greu de explicat.Iesirea din parcare iar este destul de dubios amenajata in sensul ca din rampa iesi direct in curba,asta nu inainte de a te pozitiona foarte aproape de bariera unde e senzorul de citire al numarului masinii de unde nu mai poti vira ci trebuie sa te dai inapoi ca sa poti vira dreapta dupa ce bariera e cumva in fata si nu spre dreapta.
Anyway…cu toate neajunsurile astea,eu sunt mega happy ca am loc de parcare!
@Szqwer, mulțumesc pentru lămuriri și să te bucuri de facilitățile din clădirea respectivă. Și să ne mai povestești cândva cum e viața acolo. Și mai ales să încerci celebra pistă. 😜
Ti-e dor dupa liftul de lemn de la noi, nu ? Nu mai e din lemn… dar tot lent a ramas…. 🙂 Esti nostalgic dupa vremea cand se fuma pe scara secundara…. 🙂 In plus, acum oamenii platesc bani grei sa aiba un loc intr-o fosta fabrica cu totul la vedere….. :). Nu se mai construieste asa ceva frate imi pare rau. Ai plecat… a fost decizia ta. Acum stai in cladire moderna. 🙂
@Laurentiu, mi-ai adus aminte de discutiile de genul acesta cu fratele meu. Bine, el adăuga la final:Prostule care esti prost!
Multumesc.
Bag sama că e în trend utilizarea tehnologiilor aerospațiale în construcții civile.
http://www.delfintower.com/ .Se face la mine în sat.
Se pare că cererea e mare.O păsărică epilată mi-a șoptit că
toate apartamentele sunt văndute deja, deși construcția e abia la faza de macarale, macarele.
Sărăcieeeeeee……..
Paqito, de mic copil am fost bolnav cu multe boale de oase şi toţi medicii mi-au recomandat mult soare. Poţi vorbi cu partronu’ hotelului de o chirie eftină acoloşa la el ?
@Shoric care sunt ultimele 3 “chestiuni” care te-au „mișcat”?
Asta cu Skanska îi pă stârnirea interesului domniei tale ?
HabaRnaM, am în vedere doar 3 indicatori de confort oferite de Skanska : apă, soare, alimentaţie… poate să fie şi bere că nu mă supăr.
Îmi aduc aminte primele mele zile pe blog. Mă intimida Elena. Pentru că scria mișto, pentru că avea toate vorbele la ea, pentru că avea un umor flegmatic heheee. Îmi plăcea, dar ceva la ea mă ținea la respect. Ca o profesoară așa. Și normal că mă stârnea sentimentul ăla. Și-mi ațâța spiritul de competiție. O competiție din mintea mea, desigur. Mă ambiționam să demonstrez Dumnezeu știe ce. De niște ori m-am și făcut de râs din cauza asta. Happens…
Dar… pentru că așa sunt eu norocoasă (și ea ghinionistă), am ajuns să o cunosc. Și să realizez ca că nu există nicio competiție. Pentru că Elena e genul de femeie care nu dărâmă pe alta, care nu are răutăți gratuite și, mai ales, nu caută să provoace oameni necunoscuți. Este o doamnă! Una foarte mișto!
Comentariu beton!18
Da mă, da ElenaP este bătr…ăăă, are şcoala vieţii… am vrut să zic că are experienţă. Plm, e bună. De Şefă. 🙂
Şi are dreptate Elena P, te pişi pe ea clădire cu pistă de alergat, spa şi 20000 de locuri de parcare dacă oamenii sunt de căcat.
@Shoricule,
Te dai tinerel pe-aici, boss?
Ia zi-ne tu cam de la câți ani e cineva ”bătr…ăăă, cu şcoala vieţi” 🙂
Doamna @Laura G, pentru dumneavoastră am cel mai mare respect.:)
Shoricuț, faci pă tinerelu’, îți cam tremură făptura😏 doar că vine … tăietura 😏. Ești cam sărat/spurcat în ultimu’ timp. Di ce ?
Ps. Epiderma dă suină îi la gust uM pic sublimă când o dai cu sare fină 🐖
Băieți, io v-am dat cu verde, să știți 🙂
@Shoricule, mersi. Dar ia zi tu sincer, respectul ăla are legătură cu vârsta? Ai grijă ce răspunzi 🙂
Adică ne-ai dat cu verde la mansardă? … așa dă blec fraidei 😏 săr’na
Baaah! Elena e zeiță. Și ca ea mai e doar una, Vero! Trazni-m-ai 😛
@Papi Niet, nu te trăznesc! Pot eu să te contrazic?! 😍😂😂😂
Oricand, Vero 🙂
Pentru mine e cel mai well nes o locatie de office in primul rand cu loc de parcare inclusiv pentru femeia de servici