5,436 cititori

Când se transformă datoria în țeapă?

Primii mei ani din București s-au petrecut prin niște cămine studențești, absolut mizere, din Grozăvești și Regie. Evident, nu regret nimic, pentru că acolo am învățat cum e să te descurci în ORICE condiții. Cum e să faci duș cu apă rece, iarna, într-o sală de dușuri unde temperatura cu greu urca peste 15 grade. Cum e să supraviețuiești câte trei săptămâni doar cu cartofi prăjiți pe reșou. În același ulei. Sau cum e să te bați parte în parte cu gândacii ăia maro și foarte iuți (căminiștii le ziceau bemveuri) care invadau camerele și orice bucățică de mâncare odată ce stingeai lumina. Era frumos, ce să mai. Un fel de hipstereală avant la lettre.

Atâta doar că la un moment dat mi s-a luat de toată boemia asta studențească și-am hotărât să mă mut în chirie. Păi până când o viață amară? Așa că, zis și făcut. Am găsit rapid o mândrețe de garsonieră în Berceni, am bătut palma cu doamna proprietăreasă și m-am mutat cât ai zice acid dezoxiribonucleic. Credeți c-a mai contat că pereții practic nu aveau nicun centimetru pătrat care să nu fie acoperit de crăpăruri? Neah, înarmat cu un tub de pastă de dinți și un teanc de postere rupte din colecția revistei „Cinema”, în câteva ore i-am tapetat pe toți cu Vandame și Cichicean. A propos, și în ziua de azi îmi pare rău c-am strigat revistele alea. Unele erau din anii ’70, ar fi fost aur curat azi. Mă rog, idiot.

Treaba e că îmi făcusem oleacă greșit socotelile financiare. Estimasem greșit bugetul, cum ar zice un corporatist respectabil. În sensul că, da, scăpasem de bemveuri (parțial, pe la bucătărie mai vedeam câte unul demarând scurt) și de dușurile scoțiene, dar nu luasem în considerare aspectul „ce mai mănânc și ce mai fumez eu după ce plătesc chiria”. Pe scurt, cartofii prăjiți, de data asta pe aragaz, se întorseseră în viața mea și promiteau să nu mai plece niciodată. Unde mai pui că nici în cămin nu mai puteam să mă întorc (de unde bani de șpagă pentru loc?).

Well, știți voi vorba aia cu barza chioară și bărbosul suprem care-i face cuib? Fix așa a fost. Deja mă chinuaim în stilul ăsta de vreo câteva luni când m-am întâlnit pe stradă, așa de nicăieri, cu un prieten din Vâlcea pe care nu-l mai văzusem de ani de zile. Omu’ stătea la o casă pe lângă Gara de Nord și căuta pe cineva cu care să împartă chiria. Cinci minute mai târziu bătusem palma. Și ca să fie treaba făcută ca la carte, m-am gândit io c-ar fi recomandat să nu mai plătesc chiria restantă la garsonieră. Să dau o țeapă cum ar veni. Că, na, ce român e ăla care n-a dat măcar o țeapă la viața lui?

Socoteala era simplă. Pe vremea aia nu existau telefoane mobile, madam proprietăreasa nu știa mai nimic despre mine și toate lucrurile mele se puteau căra în două sacoșe, iar posterele i le făceam cadou, ce să mai, condițiile perfecte pentru țeapă. Seara eram deja mutat și-mi frecam mâinile de bucurie c-am rămas cu banii de chirie în buzunar.

Dar după cum știți nu există crimă perfectă și doar nu era s-o comit eu pe prima. Un singur amănunt trecusem cu vederea: când am bătut palma cu proprietăreasa, îi lăsasem gazdei numărul de telefon de la Vâlcea. Adică numărul lu’ mama. Să fie acolo, dacă e să se întâmple ceva. O săptămână mai târziu îmi sună telefonul fix. Am ridicat receptorul și a urmat jihadul sub forma vocii maică-mii care dădea impresia clară că are de gând să iasă din aparat și să mă strângă de gât:

– Nesimțitule, nu ți-e rușine să mă faci de râs? Ai plecat de la femeia aia fără să plătești chiria? Mâine dimineață te duci și-i dai banii, altfel vin eu acolo și n-o să fie bine deloc!

Și, jbam, mi-a trântit telefonul în nas.

Nu m-am dus. Mi-a fost rușine să dau ochii cu femeia. L-am rugat pe prietenul la care mă mutasem și s-a dus el. Până și el s-a întors cam roșu la față și cifut. Asta-i, pățăști, când vrei să fii șmecher și țepuitor.

Ce voiam de fapt să-ntreb, voi de pe unde ați plecat și-ați ați lăsat datorii neplătite în urmă? Le-ați mai achitat sau a fost țeapă până la capăt? Hai, să v-aud, c-am constatat că aici, pe blog, reușim să fim destul de sinceri unii cu ceilalți.

Să știți că am scris acest text la invitația celor de la KRUK ROMÂNIA care, pentru că pe 17 noiembrie au aniversat a șasea ediție a ”Zilei fără datorii”, m-au provocat să scriu un articol în care să povestesc pe bune despre o situație din care să reiasă că în viață e important să nu lași datoriile să se transforme în țeapă. L-am scris. Acum să vă văd pe voi.

dog money and piggy bank

169 de păreri la “Când se transformă datoria în țeapă?

 1. Eu n-am dat țeapă niciodată. Până și datoria la bancă am plătit-o înainte de termen. :))

  PS-@Marius M, am scris de 4 ori ieri un răspuns pentru tine, dar nu a fost postat. Habar n-am de ce.

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • dar comision de rambursare anticipată ai plătit cred!!

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Anouk, acum apare. S-au dus în spam, nu știu de ce.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @ardei gras, n-am plătit.

   @Mihai, merci.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Anouk,probabil argumentele erau asa trase de par incat platforma le a considerat spam :))).Glumesc, acum ma duc acolo sa citesc.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 2. Eu le-am tras țeapă gândacilor din Regie. Am predat camera fără să le las nimic de ronțăit. Nu știu cum au trecut peste vară. Au trecut atâția ani și încă am mustrări de conștiință…

  Comentariu beton! Thumb up 34 Thumb down 0

  • @catalin, aaa… păi ţeapa asta am dat-o și eu. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 3. În mod conștient, n-am dat genul ăsta de țeapă nimănui, nu până acum 🙂
  În timp ce scriam m-am gândit repede dacă nu mi-a rămas ceva neplătit, să nu mă pomenesc, tocmai în timp ce mă bat cu cărămida în piept că vine careva și-mi bate obrazul 🙂
  Oricum marii țepari stau în fotolii confortabile și le râd în nas naivilor preocupați de corectitudine, onoare și alte principii perimate. Nu cu din astea se fac averi 😛

  Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 0

  • @miha ș, well, dar nu cred că dorm prea bine noaptea. Eu dorm.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • Ei, mici psihopați nu au chestii din astea pământești gen mustrări de conștiință, empatie, regrete pentru ceea ce au făcut, etc – bănuiesc deci că dorm buștean 😀
   La fel de bine dorm și cei cu conștiința curată. Sau fără tulburări de somn din alte motive.
   Așa că în alegerile făcute nu te baza niciodată pe felul în care doarme cineva, așteaptă-l să se trezească 🙂
   #filozoafa lu’peste 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 0

 4. mno…urmaș de-a lui neica Vlăduț Țepeș…m-ai prins!. O victimă a fost o oarece fermă națională dă tilifonie si enternet la preț de dumping, după ce s-au eschivat să-mi schimbe utilajul din dotare primit de la ei și după ce au uitat că le-am facut rezilierea în scris și verbal,mi-au trimis iar factură(deși doi ani contractuali trecuseră de mult)…am zis pas…țeapa voastră că eu v-am zis…au mai trimis ei ceva recipise….haidi pa și am rupt plicurile! O altă firmă tot de telefonie de telefonie imi trimite factură de plată după reziliere în condițiile în care anunțasem si facusem și o cerere scrisă (dupa expirarea contractului)
  Cu alții colaborez în același domeniu dar nu s-a pus problema. Mă respecți, te respect ani mulți înainte.
  TVR-ul trimitea scrisorele cu somație de plată la firmă, de parcă eu eram plătit să mă uit la tv…plăteam pe persoană fizică la domiciliu…sediul firmei era în același loc..o prostie să plătești așa ceva

  Deci, kruk, să mă iei de cuc zicea unul :))!!
  Îmi place rima…kruk..cuc..!!

  Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 0

  • @ardei gras, mno, chiar nu văd ce vină are Kruk în situați descrisă de tine.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 3

 5. O datorie se transformă in țeapă atunci când tu ca societate de recuperare după ce cumperi câteva mii de credite restante (cu maxim 10% din suma datorată) te apuci și “recuperezi” toată suma
  Exact ca băncile cu creditele ipotecare, după ce-ți luau casa mai plateai încă două vieți, bineînțeles sub atenta supraveghere a domnului Isărescu reprezentantul patronatului bancar pe lângă autoritățile române

  Chiar a existat un proiect de lege, care a dat frisoane recuperatorilor. Degeaba…….
  “Proiectul care limitează sumele pe care le pot obține recuperatorii de creanțe de la datornici, propus pentru respingere”
  https://www.avocatnet.ro/articol_41684/Proiectul-care-limiteaz%C4%83-sumele-pe-care-le-pot-ob%C8%9Bine-recuperatorii-de-crean%C8%9Be-de-la-datornici-propus-pentru-respingere.html

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 2

  • @Miorlau, să înţeleg că tu spui aici ceva de genul “dar eu n-am chef să mai dau înapoi suma pe care m-am angajat prin contract s-o returnez”. Mno, ce să zic, drăguț.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 6

  • @Miorlau, sunt total de acord cu ceea ce ai scris! Cel mai mare țepar este statul in frunte cu Isărescu!

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 3

  • Nu
   Vreau să spun că la o restanță de 10000 de euroi, pe care tu ai cumparat-o cu 1000, să am posibilitatea EU s-o cumpăr primul cu 1000,2000 sau 3000

   Pedeleii au schimbat cpc in 2012 în așa hal încât ești judecat la urgență și-n lipsă, pentru datorii.
   Cu termene de contestatie foarte strânse , cu cauțiuni enorme pentru contestația la executare oamenii s-au asigurat că cam toată lumea trebuie să plătească ce și cât vor ei . Adică triumviratul bănci-recuperatori-executori
   Noroc că li s-a mai dat peste bot cu darea in plată,cesiunea contractelor de credit, majorarile scandaloase de intarziere ale executorilor(fixate de ei insisi)
   Și totuși pentru a fi tratați ca niște cetățeni ai UE, nu iese nimeni in stradă

   Păi citeam pe un blog că o bancă cere comision la plata ratei . Mă intreb daca nu cumva suntem in Gambia

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 6

  • @Miorlau, deci cum? Să ai posibilitatea tu, cel care ai făcut contractul pentru 10.000 de euro, să ți-l răscumperi cu 1000 de euro? Păi în condițiile astea de ce ar mai rambursa cineva vreodată vreun credit? Eu n-aș mai face-o, aș aștepta până aș avea posibilitatea să mi-l răscumpăr plătind de zece ori mai puțin.

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

  • Îmi aduc aminte doar de fraierii cu francii elvețieni ( dăcât in franci boss, in lei nu te-ncadrezi) și cred că ar fi corect să beneficiezi de TOATE avantajele legii ca să combați un contract strâmb din fașă
   Vreau egalitate, de ce EOS sau KRUK pot să-mi cumpere restanța de 15000 cu 700 de euro și eu nu pot ?

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 6

  • @Miorlau, iti dau dreptate in tot ceea ce spui pentru ca am trecut prin situatiile aratate. Bancile vand aceste credite catre firme de recuperare, care sunt tot ale lor pentru a “spala” din provizoane (nu va mai explic ce inseamna dar este de rau pentru banca), acestea atarnand greu in cota de piata a fiecarei banci. Adica banca se spala pe maini, dar isi recupereaza datoriile prin alte subterfugii. Culmea este ca mie mi-a fost vandut creditul fara sa fiu restant! Si mai culmea este ca am aflat asta cand am vrut sa platesc anticipat. Si da, mi s-a cerut comision de rambursare anticipata!

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 2

  • Își recuperează datoriile prin alte subterfugii da la sfârsit de an au pierderi

   Tu ai impresia că scriu din ce-am visat ?
   În 2010, după o creștere a ratei d e la 780 la 1500 ( să traiti domnu Isarescu) și după taierea de 25% am cerut o reesalonare . De pomană
   Crreditul a fost declarat scadent, banca si-a luat banii din asigurare și mi-a vandut creditul restant la pachet
   Deci a câștigat de două ori
   Bancile au declarat pierderi, pa-pa impozite, taxe, venit

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

  • @Mihai Vasilescu , de contracte cu clauze abuzive e vorba. Campionii Kruk le-au cumparat pe toate si se folosesc de acele clauze. Regret ca-i promovezi, insa sunt convinsa ca nu stii exact ce fac ei. Altfel SIGUR nu-i promovai

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 6. Mie doar mi se dau țepe…sunt un fel de magnet…

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @Ananas, faci mișto sau chiar așa e?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Mihai, cred că am prea multă încredere în oameni. Viața viitoare am zis că mă voi schimba. Banii inainte, ca la…politicieni !

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • Poate ar trebui să își schimbi nickname în Cactus. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

 7. Eu sunt tatăl răniților. …și acum am vreo patru prieteni care au uitat ca le-am împrumutat bani …de vreo doi ani. Nu mulți, dar suficient cât sa îmi fie rușine mie sa dau ochii cu ei. Dacă ai ști de câte ori am jurat ca nu mai dau bani cu împrumut. …?.
  Nu am dat tepe. ..sunt prea timid și rușinos. ..și cam prostuț. ..consider ca toți suntem oameni de cuvânt

  Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 0

  • @Sorin, păi și nu le-ai bătut niciodată obrazul?

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • N-auzi, bre, nene, că eu mi-s mai prostuț, așa?

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • @SorinB, nu ai cumva sa-mi dai si mie 100 de lei pana maine ?

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

 8. Ajuns la varsta pe care o am ajuns la concluzia ca nici o teapa nu ramane neplătită, de multe ori multiplicat. Tot cu o chirie am dat si eu teapa acum multi ani, stateam la o doamnă profesor foarte drăguță. Numai ca tot din prostie am ales sa dau teapa la ultima chirie. Cea mai mare rusine a fost cand m-am trezit cu ea la locul de munca si m-a facut de tot rahatul…Bineînțeles ca am platit imediat dar rusinea pe care am simtit-o atunci a fost de neegalat. Dupa ani, am cumparat un apartament pe care l-am inchiriat. Am inchiriat unei firme care a folosit apartamentul pentru a caza muncitori in construcții. Au plecat fara sa plateasca chiria, întreținerea, utilitățile dar mi-au lasat amintire 10 cm de noroi uscat in dormitor…inclusiv in pat.

  Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 0

  • @MariusS, hai povestește cum a fost faza cu doamna profesor venită la tine la muncă.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • @Mihai, lucram intr-un magazin mare, tocmai fusesem avansat ca sef de departament. Am vazut-o printre raioane pe doamna profesor însoțită de soț si de mama dânsei moment in care am inceput sa caut cel mai întunecat loc unde sa ma ascund! Dupa ce au intrebat ei in stanga si-n dreapta de mine au fost îndrumați de un coleg la Informații. Nu a durat mult până sa imi aud numele prin stație…Bineinteles ca am ignorat anuntul dar colega de la Informații insista pentru ca doamna i-a spus ca sunt niste rude care au venit sa imi aduca niste bani din partea părinților…M-am dus pana la urma la Informatii cu fața unui condamnat la moarte prin injectia letală si speram ca pe drum sa dea cineva cu motostivuitorul peste mine sau sa inceapa cutremurul ala mare pe care il tot anunta Domnul Marmureanu la televizor. Acolo au sarit toti pe mine si m-au facut sa-mi fi dorit sa nu ma fi nascut biped. S-a creat o extorsiune de degajament de oameni amestecati, clienti, colegi… M-a ajutat atunci o colega de a case căreia îi aratasem colectia mea de casete audio cu Rolling Stone bagandu-se intre ei si linistindu-i. Am platit pe loc datoria, m-am intors pe calcaie si restul zilei nu am mai iesit din vestiar pe motiv de stricat la stomac.

   Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 0

  • Nici eu nu am dat tepe, dar am pățit ceva similar cu un apartament închiriat tot unei firme care se ocupa cu drumuri și altele asemenea…m-au anunțat printr-un SMS că nu mai sta nimeni și când m-am dus sa vad stăteam în ușă și nu știam dacă sa plâng, să râd sau să dau foc. 1 zi au lucrat 3 persoane sa facă curățenie în apart. cu 2 camere. Un sac de pet-uri, in frigider cred că murise ceva…si jegul îl adunai cu lopata. Și nu era o bomba de apartament din pacate. M-au sunat sa mă întrebe in schimb de garanție! ? Le-am explicat cum sta treaba cu mamele lor.

   Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 0

  • @MariusS, ce voiam să-ntreb, cum arăta… ăăă… colega de la case? 😛

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @Mihai, colega de la case arăta atunci intr-un mare fel…o amestecatura intre Nicole Kidman si Charlize Theron…Erau toti directorii in cwr dupa ea dar numai Dumnezeu stie de ce m-a ales pe mine. Bine, pe vremea aia eram mult mai haios decat acum.

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 0

  • @MariusS, nuș’ cum faci, dar trebuie să lași o poză aici pentru băieți.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Mihai, o poza in care i se vede numai piciorul (tre’sa o caut). Eram in autocar in drum spre un teambuilding la mare, ea era desculța si se relaxa. Atunci m-a lovit inspiratia divina si am inceput sa ii fac masaj la tălpi. Am primit din partea ei o cremuială buna pe plajă. Si in cameră…

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 0

  • @MariusS, ia să-ți dau eu block. 😛

   Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 0

  • Am intrat numai ca sa va spun ca nu am primit block de la @Mihai. Am fost ocupat pana acum, am aflat ce mai face fosta mea colega de la case. Revin.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @MariusS, pune, bă, poză!!!

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 9. N-am dat nici o țeapă de bani de genul ăsta, n-am datorii neplătite, nici măcar amenzi. Cu o singură chestie am rămas, oarecum, dator. Când mi-am luat ultimul telefon de la Orange, acu’ vreun an jumate, pe lângă prelungire de contract și alte alea, trebuia să duc un telefon vechi la schimb. Nu mai țin minte exact de ce. Cum nu aveam la mine, dar eram sigur că am acasă o cutie plină, tipa de la Orange mi-a zis că o să pună ea un jaf (avea vreo câteva) și m-a rugat să trec ulterior să-i aduc telefonul. N-am trecut nici până în ziua de azi fiindcă nu mai găsesc cutia cu rable. Ori le-am aruncat, ori le-am pus atât de bine și nu le mai găsesc. Aia e! În rest sunt destul de corect (a se citi “fraier”) și încerc să-mi plătesc toate datoriile, de multe ori chiar la timp.
  Bănuiesc că datoria la bancă nu se pune, că mai am vreo 20 de ani de plătit la un credit.??

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • @Ioaneee…și nu le dai țeapă??!! Că tu oricum ai luat țeapă…deci e reciproca!!

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @ardei gras, n-am ce țeapă să le dau ca să egaleze aia pe care am luat-o. Asta dacă te referi la creditul bancar. Că e credit imobiliar făcut înainte de criză, așa că…..Practic, nici n-a fost țeapă fiindcă mi-am făcut-o cu mâna mea, în deplină cunoștință de cauză.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Ionut, hai, treci pe la mine că am io un nokia 3310. Ți-l fac cadou. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Mihai, 3310-le ăla o să fie aur curat peste câțiva ani. Cum să-l dai? Lasă, că la ce prietenie am eu cu ăștia de la Orange, nu cred că s-au supărat.?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 10. eu am o regula nu dau si nu iau bani. Acolo 100 de lei ma fac ca uit dar nu mai mult.
  In rest daca eram tac-tu nu sunam – eu te facui eu te cafteam pentru asta.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @radu, alooo, n-a sunt tata că atunci chiar era groasă.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 11. Întrebarea e: când ei ne dau țepe ambalate frumos și aspect legal, cum se numesc???

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @ardei gras, păi nuș, dacă ai semnat în deplină cunoștință de cauză…

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 12. In afara chestiilor care tin de agricultură,apia,plăti,interacțiunile mele cu băncile sunt zero.Am avut foarte demult un credit,după două luni am vrut să-l lichidez,ăia mi-au arătat in contract ca pot dupa 6 luni si nu cand vreau eu si am decis să-mi bag pl in bănci.Nu am dat teapă iar ăia care mi-au tras-o mie,le-a iesit pe nas.
  Eu credeam că sărbătoresc camatarii astia a sasea editie de cand s-au cărat din România.

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @edelweiss, io zic că au rolul lor bine definit în economie, la modul că unii dintre noi cam trebuie să învete pe pielea lor că datoriile trebuie plătite.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 13. Camera predata in regie, varuita, mocheta… gandacii aia au fugit mai ceva ca aia din reclama la Domestos.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Bogdan, eu am adus un nene din ăla care stropea cu nuș ce substanțe. Juma de an am stat ca boierul, nici picior de bemveu, fugiseră toți la camerele vecine.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 14. Le am dat țeapă celor de la Vodafone, când mi am încheiat socotelile cu ei. Vezi dom’le, rămăsese o “restanță” de doar 50 de lei pe care trebuia să o achit, în condițiile în care cred că-și renovaseră un sediu întreg pe banii mei, de-a lungul anilor. Nu le am mai dat niciun leu, în ciuda presiunilor firmelor de recuperare.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @daniel, și mai ai abonament la vreo societate de telefonie?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Da, la una la care netul de acasă, mobilul și cablul costă mai puțin decât la Vodafone. Nu-mi place să dau țepe dar nesimțirea lor mi s-a părut fără margini când au mai adus vorba și de restanța respectivă, în condițiile în care le plăteam lunar o mică avere…

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 15. Țepe n-am dat. S-au încercat niște țepe asupra mea, dar n-au prea mers. Sau dacă au mers, au fost mici și le-am uitat.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Ady, așa are unii noroc.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Dacă stau să mă gandesc bine, s-ar putea să fi dat o țeapă, dar a fost complet neintenționat. Abia mă angajasem la locul de muncă în cauză, veneau diverși cu diverse de vânzare, plata la salariu. Am luat un ineluș de argint. Doamna n-a mai venit, mi-am întrebat colegele de ea, nu știa nimeni, foarte curând după aceea ne-am mutat în alt sediu, n-am mai plătit inelul.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 16. Din fericire (sau pacate?) nu am tepuit pe nimeni cu banii. Ba mai mult am platit de cateva ori facturile de telefon sau curent ale altor persoane din vina doamnelor de la ghiseu care nu reuseau sa scrie un cod de client dupa dictare. Fericiti sa fie cu totii, ma consolez ca fac un bine unui strain. Macar de mi-ar face si mie un bine cineva si din greseala sa imi plateasca toata datoria la banca facuta pt apartament :P.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Ana, vrei să-ți pun o pilă la Bărbosul suprem? Că mă am bine de tot cu el. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Mai este nevoie sa intrebi??? Forever grateful I will be, ca sa il citez pe Yoda.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Ana, gata, am vorbit. Să fii pe fază zilele astea.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 17. În studenție, în zona complexulului studențesc era o cârciumă destul de mare (într-un parc). Toți studenții se adunau acolo la bere și, când le veneau banii de acasă, mai băgau și-o friptură sau ciorbă de burtă. Acolo se trăgeau țepe destul de des, nici nu știu cum naiba n-au falimentat ăia. În grup mare, mai plecam fără să plătim. Asta doar din când în când și nu știu cum naiba ca ne primeau mereu. Cred că vreunul mai isteț dădea șpagă la ospătar să nu raporteze țeapa, nu știu… Oricum, degeaba m-aș simți vinovată, eram în gașcă, n-aveam ce face 🙂

  Și cu ceva ani în urmă, pe pârtia de ski din Bansko: unii schiază cu noaptea-n cap până la pranz, alții mai somnoroși schiază după prânz. Ei bine, ăia matinalii își vindeau pass-ul zilnic ălora somnoroși. La juma’ de preț. Toată lumea fericită, cu excepția casierei care vindea pass-uri. Am executat asta doar un sezon, că-n anii următori eram așa de leneși încât până și asta ni s-a părut obositor 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • @Laura G. și atunci la ce mama naibii vă mai duceați până în Bansko? 😀 😀 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Ca să schiem pe pârtie de 7 km, să mâncăm papa bun și să ne cazăm în aparthotel la 1/2 de preț față de o cameră de hotel în Ro 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • @Laura, păi io înțeleg că vă era prea lene ca să schiați. :)))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Mihai,
   Nu măăă! ☺️
   Ne era/este lene să ne trezim dimineață. Ne apucăm de schiat când alții-s deja obosiți.

   Am văzut unii împătimiți care la 8 dimineața sunt primii pe pârtie, iar la 12 sunt praf, abia mai merg (ăsta-i concediu?!)
   Nu știu de ce, că pârtia nu fuge nicăieri și nici nu se consumă din ea.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

 18. N-am datorii decât la frati-miu, fro sutică ce tinde să se facă fro doo sutici. De coco 🙁
  În rest, sunt curată ca lacrima, dar mă bate gândul să mă bag sclavete la bancă, numai ca să mă pot muta în chirie cu fetilii. Încă rumeg ideea.

  În altă ordine de idei, sunt ţepuită constant de un personaj sinistru, care niciodată nu e pregătit, mereu uită sau se face că uită şi îmi zice pe-un ton perfect senin “pune tu, Vera, şi ţi-i dau eu”. Şi Vera pune. Nu pentru că are de unde, ci pentru că n-are încotro. Îs buni şi covrigii, ce atâtea meniuri ^^

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 3

  • @Vera, știi cum se zice “fool me once shame on you fool me twice…”

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Mihai Nu e valabilă când efectiv nu ai cu cine te înţelege. Şi când îl ai pe ţepuitor de gât pentru o luuungă perioadă. E boss la găinării. Mi-e şi silă când mă gandesc. Jur. Silă… Am o tolbă întreagă de mici povestiri despre personaj care te-ar face să verşi. Este izvor nesecat, jur. Ah well 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

  • @vera, mereu ma intreb de ce unii au dreptul “sa nu poata”. Si daca intr-o zi hotarasc si eu ca nu mai pot? oare ce se intampla? Las’ ca vine ea si apocalipsa aia intr-o zi. Odata s-a lasat cu unghii in gat. Mai vedem.

   azi nu sunt zen deloc.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • @Vera, păi, bagă povești aici!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Mihai, e ok, cred ca voi sari peste aceste detalii. Important e ca am martori pentru toate aceste tepe date mie si copiilor, va veni ea vremea sa fie facute publice. Dar e ironic, zau, raporturile financiare imi sunt zdrobitor in defavoare si culmea, tot eu ajung sa rezolv. E noaptea mintii, jur. Noroc ca-s obisnuita cu putin, foaaarte putin hahaha.
   Baaaa, noi sa fim sanatosi, da-i draq de bani, ca am de ma enervez :))

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 2

  • @Vera,
   ”Sclavete la bancă” – hmm, evită cât poți chestia asta. Nici nu știi cât de liniștită dormi acum…

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • @Laura stiu ce zici, dar… it’s complicated. Nici asa nu stiu cat mai putem sta (la mama, zic), sa ne mutam in chirie = sa ma spanzur financiar.

   Mate Rimac, if you read this: I love you, marry me! 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • Știu că noi avem vorbitoru stricat da mi se pare cea mai jegoasa țeapă aia dată in detrimentul copiilor proprii
   Bravo boss, i-ai păcălit si de data asta
   Pă cine ?

   Mai ales că am trecut prin asta…

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Colonele Am n exemple de magarii de la personaj. Probabil considera ca se rascumpara cu rasfatul ala o data la 2 sapt. Aseara au venit fetele cu set complet de haine, un rucsac intreg de hainute noi. Dar nu stiu cum sa-i explic ca nu hainele sunt problema, ca haine au sa imbrac 4 copii. De exemplu, am de platit EU doua seturi de taxe pt serbare si pachete foto pt serbare pentru ca, desi s-a batut cu pumnul in piept ca asiguram 50/50 (si cheltuiala asta, ca si altele), aseara a zis fix asa: “zi-le ca le dam mai tarziu cand mai scot eu bani de pe card”. Iar la plecare “hai pa, ne vedem de craciun”… Sa fiu eu sanatoasa de cate cheltuieli mici (sau mari, de genul spitalizarii) am platit singura sau ajutata de satul meu (pentru ca, da, IT TAKES A VILLAGE!) dupa ce el zicea “facem, dregem, platesc jumate, asigur eu tot”… si ajung eu mereu sa ma imprumut.
   Omul nu a inteles ca treaba asta de parinte este cu implicare 1000%, cu sacrificii 1000%, ci doar cand poate/are timp/chef… nu stiu nici acum care e rationamentul lui. 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

  • @Vera
   Daca te incalzeste cu ceva, eu am vazut varianta inversa: desi platea pensia alimentara pe ceas, prietenul meu a fost dat in judecata de fosta sotie pentru marirea pensiei alimentare, ca stia ea din surse sigure ca i s-a marit salariul de cand se despartisera.
   Si-a luat o teapa de zile mari pt ca atat cat stabilisera la divortul de la notar, atat insemnau si aia 25% din venit (e doar 1 copil la mijloc)…mi se pare ca era o usoara diferenta de 10 lei, in defavoarea ei. Mai mult a platit onorariul avocatului, desi mi se pare ca e o reducere sau ceva pt procesele de pensie alimentara.

   Poate ar trebui sa vezi ce poti face legal…daca tot da astfel de tzepe. Adica pana sa ajungi la proces poate merita o plangere penala pt neplata pensiei alimentare, chit ca nu se intampla mare lucru, dar poate se sperie putin.

   Si din banii recuperati, poate reusesti sa te muti cu chirie.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Mimi Inca nu e cazul de o miscare legala. Sper sa nu ajung niciodata la asa ceva, mi se pare mizerabil. Desi ceva imi spune ca se apropie timpul sa-mi ascut sabiile… Ah well!

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  • Mizerabil, nemizerabil, pana la urma e dreptul copiilor tai si e perfect legal.
   Daca o sa mai faca si el inca un copil, o sa fie si mai mica pensia.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @vera, guess what. Pe fostul meu, adica donatorul biologic ca tac-su lu’ fii-mea nu il pot numi, a trebuit sa il sun pe ascuns in cursul zilei de nastere a fetei, sa o sune macar sa ii zica la multi ani. Nu mai zic sa ii faca vreun cadou, ceva, ca n-are rost. La fel de craciun, paste, etc. Eu il sun si-l iau la pwla sa o sune, altfel ciuciu.
   Suntem in tara din februaire anu asta. A vazut-o de doua ori, ne-am nimerit la semafor unu’ langa altu’.
   A fost o perioada de vreo 4 ani aproape in care nici n-a stiut pe unde e fata, nici daca e bine merci sau are vreo problema.
   Acum fii-mea e mai maricica si a inteles singura cum sta treaba cu tac-su, din pacate.

   Ca doar nu degeaba i-am bagat mana-n beregata.

   Stiu ca nu te incalzeste cu nimic, era asa, de chestie.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @singlemum Mai, sa stii ca “al nostru” a facut progrese. Dupa ce a clocotit o perioada si s-a purtat ridicol, acum suntem intr-o perioada de acalmie, avem o oarecare rutina, animozitatile rar isi fac aparitia. Incepem sa ne intelegem. Adica el inca ma tepuieste cu chestii si face nefacute, dar eu las de la mine (spune-i cum vrei) doar ca sa fie liniste. Desigur, el ar putea fi 100% civilizat, dar deja vorbim de chestii SF. E asa usor sa faci rau, daca pot sa evit un circ dezagreabil, o fac! Orice numai sa nu ajunga mizerii la copii.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

  • Vera, dar celebra intuiție feminină nu te.a ” anunțat ” nimic despre sinistrul personaj !?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @oviwan Nop! Blind as a bat! ?
   Dragostea e oarbă. Dar și când se duce… pfuiii! Ah well 🙂
   Un cânticel vesel să cântăm și crutoane să coacem, zic!

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

 19. Cu două apartamente închiriate,am trecut prin toate tentativele posibile de țepuire:chiriași plecați,chei găsite în cutia poștală,datorii la întreținere,facturi neplătite,inclusiv un chiriaș a vrut să îmi plătească cu euro falși.După câteva de genul mi-am învățat lecția:chiria plătită la zi fără scuze și tânguiri,altfel zburați afară,voi dați banii toate facturile le plătesc eu personal,obligatoriu copie după buletin și un telefon de preferință fix de acasă,verificat săptămânal tabelul de întreținere și nu în ultimul rând luat legătura cu președinții de bloc.O cafeluță cu președinta,o bere cu domn președinte m-au scutit de multe neplăceri.La studenți am închiriat foarte rar și obligatoriu în prezența unuia dintre părinți.

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

  • @Paco, apartamentele alea sunt aici în România, da?

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Paco, bine că ai găsit cheile în cutia poștală!

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Paco, eu am fost de partea cealaltă. De unde am plecat, am lăsat tot plătit la zi plus bani pt facturile ce urmau să vină pt ultima lună stată acolo (recunosc, la un moment dat plăteam cu mare întârziere întreținerea pt că la casierie era ceva program de lăuze bolnave, teoretic o dată pe săptămână, practic de două ori pe lună, după ce veneau pensiile, la niște ore pt care noi, corporatiști în porumbii Piperei ar fi trebuit să ne teleportăm; stăteam cu banii teanc în casă și așteptam să prindem casierul în toane bune. Nu locuia în bloc). Dar la un moment dat un fost proprietar a încercat să ne dea o țeapă cu banii de cablu. Aveam cablu (programe tv), el a zis că e plătit pe x luni. Apoi n-a mai fost. El ne cerea o sumă “pt rebranșare”. M-am dus eu personal la casierie, pt apartamentul respectiv nu existase niciodată contract pt cablu. Suma cerută de el era pt branșarea inițială, “pt rebranșare” suma era pe jumătate. Dacă nu m-aș fi dus eu personal mi-aș fi putut închipui că vor colegii mei de apartament să-i dea o țeapă. Nu i-am plătit suma asta. După vreo 2 ani a ajuns în magazinul unde lucra frate-meu. Îi arsese nu știu ce vilă. Because karma. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 20. mie mi-au tras teapa niste studenti pe care i-am avut in chirie. Prostia mea a fost ca nu le-am cerut garantie.
  Si mi-a mai tras teapa o tipa la care i-am dat niste bani imprumut si s-a carat “dincolo” si n-am mai vazut nici un euro.
  Eu am “tepuit” Orange-ul , in sensul ca mi s-a furat telefonul, am anuntat sa blocheze cartela si cand mi-a venit factura cu vreun milion jumate(pe vremea aia erau miilioane si suma aia era jumatate de salar), am zis pas.
  Intre timp am divortat, mi-am schimbat numele si mi-am facut abonament pe numele lu frate-meu, pe care sunt si in ziua de azi. Datoria aia s-a prescris de mult,(acum 15 ani a fost faza), dar luna trecuta m-am trezit cu o scrisoare de la recuperatori, pe numele vechi, in care ma invitau sa platesc datoria de acum 15 ani, in caz contrar imi citau niste paragrafe din normele de executare silita gen venit cu politie peste tine. Din fericire stiu exact care sunt procedurile de executare silita,asa ca le-am admirat consecventa lor staruitoare si am aruncat plicul.

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • @Kitana,
   Știu o familie care a împrumutat de la bancă 100.000 de euro pentru niște foarte buni prieteni (ceva afaceri). În săptămâna următoare prietenii ăia s-au cărat în nu-știu-ce-străinătățuri. Poveste de câțiva ani. Ăștia care au rămas plătesc și acum rate la bancă…

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

 21. N-am tepuit pe nimeni, dar am fost tepuita de o verisoara buna. La vremea cand i-am imprumutat 10 mil erau o suma frumusica. M-am ales cu teapa si rusinea mea, ca ii ceream banii de la luna la luna si venea cu scuze care mai de care mai tampite. N-am primit banii, am trecut peste, ca nu-s ranchiunoasa. Ne avem bine in continuare, ea tot cu probleme cu banii. Doar ca acum cand povesteste de ce nevoi are de bani, ma intorc cu spatele si o ignor complet.
  Dar fata pizmuitoare rau cu banii altora, tot universul e dator sa o imprumute dar ea nu face nimic sa indrepte situatia.

  Sa aveti o zi de luni precum o duminica.

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Kittygreeneyesbitch, se spune că dacă împrunuți un prieten cu bani poți să descoperi că ăla e este de fapt prețul prieteniei voastre.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • Stii cum se zice, increderea e pentru prosti. Cu fiecare teapa se face tot mai mica. Sunt aromanca (machidoanca pentru cine nu stie ce inseamna:)) ). Stiu cum e cu banii. Mi-ii dramuiesc, incerc sa nu ma imprumut, sa nu ma intind mai mult decat plapuma.
   Dar la vara-mea, m-a durut mai mult ca m-a mintit pe fata.
   Singura persoana caruia i-as da si camasa de pe mine e frate-miu, daca il imprumut (lucru rar) atunci nu-i vreau inapoi. Daca ii da, bine, daca nu, nu ma cert cu el pentru bani. E de rahat. Am vazut certuri in neam pentru bani de mi s-a acrit de ei. Cunosc valoarea banului, dar nu ma cert pentru ei niciodata.
   Dar minciuna pe fata nu o suport. Daca vrei bani, zici din start ca nu ai cum sa i dai repede, ca te pui pe picioare si poate dupa. Sa stie omu din fata ta la ce sa se astepte, sa-si faca si ala calculele la zi.
   Am o parere foarte clara despre imprumutatul de bani.

   Si apropo, urasc banii si tot rahatul pe care-l aduc cu ei, pacat ca platesc intretinerea cu ei, ca altfel m-as …. pe ei.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

 22. n-o sa mint. Am dat teapa, da, in vremurile tineretii, tot asa, cu chiria. Ma tot intandeam la chirii pe care nu mi le puteam permite dintr-un amarat de salariu. Dar wtf, la 19 ani se intampla sa nu-ti calculezi bugetul cum trebe si sa mai si ai impresia ca salariul ala iti va ajunge pt toata luna :)))) M-au sunat, le-am zis ca daca prefer sa stau in casa fara sa platesc sau sa platesc cat imi pot permite, sa-mi zica. Mi-au urat drum bun.
  Am primit in schimb ceva tepe iar cea mai dureroasa a fost de la my best friend de atunci si era si vb de bani seriosi. Au trecut o groaza de ani in care nu am vazut-o deloc. Dar si acum daca-as vedea-o, i-as bate obrazul.
  La banci nu m-am bagat ever si nici nu am de gand vreodata.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @singlemum, adică ți-a dat țeapă cea mai bună prietenă și s-a cărat? Pfff, urât de tot. 🙁

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @mihai, da. Era prietena mea cea mai buna, imparteam casa, masa, pwla si jobul cu ea. Eram in propriu si lucram la un proiect de mi-a iesit pe nas. Ea adusese clientul, eu faceam munca. La final, cand trebuia sa impartim castigul, m-a furat si mintit. Mi-a dat 10% din cat era partea mea si dusa a fost. Nevermind.
   De curand am auzit ca vinde vara pepene verde unde pe-un camp. Poate-o vizitez la vara. Ii sunt datoare cu un batut de obraz.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @singlemum, vezi că ăștia care vând pepeni sunt periculoși, au cuțit din ăla pentru făcut dop. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @singlemum,
   Poate-ți plătește datoria în pepeni 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • @Laura, când zici “pepeni” la ce te … ăăă… referi? 😛

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @Laura G, @mihai, pepenii ei nu ma intereseaza :)))))))))))

   stii cum se zice: cine nu moare, se revede. Sooner or later.
   Asa-s io mai ranchiunoasa, ce sa-i faci.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 23. Țepe așa mari n-am dat în viața mea. Si nici n-o să dau.
  Si totuși, țeapa 1 a fost așa: plecat în TB dimineața la ora 5, cumpărat 3 pachete de țigări de la benzinăria din colț, plătit 2 că era casiera adormită. Întors din tb, ultimii bani (zi le salariu, da?!) Cobor să-mi iau țigări și urletele casierei se auzeau în tot cartierul că trebuie să-i platesc încă un pachet că ea a pus banii. Știti povestea.

  Țeapa 2: la Mega au niște gogonele la butoi demențiale. Costa 9.90 lei/kg. Am umplut o caserolă de 1kg și la casă am plătit 0.90 lei. Plecat bucuroasă, a doua zi herpes la gură. Cred că-s prea sărate totuși?.

  Țeapa 3: mers la carmangerie, comandat 2 piepți de pui, dus la casă plătit, mă întorc cu dovada plații, îmi dă vânzătoarea punga și când ajung acasă aveam doi mușchiuleți de porc și două cefe. Am zis bogdaproste?, le-am băgat direct în cuptor și fiu-meu a dat cuptorul la maxim (că era fascinat de butoane) și s-a ars carnea.

  Și teapa 4: mi-am luat o pereche de ghete și la casă mi-a scanat unele mai ieftine cu 100 lei. Bucuroasă mi-am luat o cămașă albă de banii ăștia, am băgat-o în mașina de spălat și mă uitam pe hublou și nu întelegeam de ce era apa roșie. Tot copilul băgase o roșie în mașină pentru că-i spusesem să n-o mănânce nespălată.

  În rest, n-am niciodată cash. Mai cer 2-3 lei pentru un covrig și uit să-i dau. Dar nu mult, vreo săptămâna-două.

  Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 0

  • @Elena, bă, să nu râzi, dar am început și eu să cred în chestii din astea. Și uite-așa am ajuns să bat tot coridorul ăla de la Otopeni dintr-un capăt în celălalt ca să-i dau unei vânzătoare leul în plus pe care mi-l dăduse la rest. Nu de alta, dar la fiecare turbulență m-aș fi gândit că e gata, se termină tot, pentru nenorocitul ăla de leu.

   Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 0

  • @Mihai, cum naiba să râd? Cine știe ce mi se mai întâmplă. După patru țepe d-astea am învățat că trebuie sa fiu dementă ca să mă mai pun cu karma.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @Mihai, @Elena,
   Aoileu, acum realizez, cu karma voastră. În anul ăla cu țeapa la pass-ul de schi, cu 2 zile înainte de plecare am căzut nasol și am facut întindere de ligament la un genunchi. N-am mai putut schia…

   O neclaritate am: bărbată-miu de ce n-a pățit nimic? ? ? ?

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

  • @Laura G., păi la el s-a terminat ghinionul când te-a luat pe tine. Muhahahahaaaaaaaaaaaaaaaaa.

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 0

  • @Laura, dacă-i aşa am şi eu o neclaritate: de ce n-a pățit fiu-meu nimic că a umblat la cuptor şi că a spălat roşia în maşina de spălat? Ha?!

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 24. Io-s fricoasa, mai bine dau de la mine decat sa vina portareii pe urma mea.
  Totusi am ramas c-o amenda neplatita, din Budapesta.
  Acum cativa ani am facut un tur de Balaton dar mai inainte am stat cateva zile in Budapesta. Intr-una din zile am ucat cu masina pe Gellert, la Bastion si Citadella. Noi am avut cele mai bune intentii, chiar facusem rost de monede pentru automatul de parcare, dar ala de pe partea noastra nu functiona. Am continuat cu bunele intentii si am traversat sa taxam la cel de peste drum, da’ ala nu zicea decat in maghiara. Ei, chiar asa de bine intentionati nu eram! Si ne-am propus sa ne plimbam cat vrem pe-acolo, sa intram la toate obiectivele turistice si-om vedea dupa care-i treaba.
  Treaba a fost ca erau trei tzidule-n geam, toate numai in maghiara, da’ oricum, razbatea din ele ceva amenintare. Le-am pus in torpedou, le-am plimbat pana-n Heviz si-napoi, eu am avut ceva emotii la granita, ma gandeam c-o fi vreun sistem de paraciosi pe-acolo, dar nu! Si nici acasa n-a venit nimic, aia e, sa fie primit!
  In schimb, cand am cumparat un apartament in Buzau, am patit una haioasa. Apartamentul era al unora stabiliti de mai multi ani in Turcia si acum il locuia o bunica de-a lor, o baba zurlie rau (si f imputita, daca e sa zic tot!). De acte se ocupa fiul babei, stabilit prin Campina. Asta venea periodic si-i platea babei toate daravelele, baba era aeriana rau, cu toate ca nu era f batrana si fusese telefonista – deci avea habar cat de cat de cum merg lucrurile.
  Am cumparat casa pe la jumatea lui mai, proprietarii reprezentati de taica-su de la Campina. Baba era f suparata ca i se strica apele si urma sa se mute intr-o vila de toata frumusetea la padure. Ea era multumita aici. Termenul de eliberare a casei l-am stabilit la sfarsitul lui iunie.
  Pe la inceputul lui iunie, vine baba c-o falca-n cer la birou la om (nu-mi pot imagina de unde naiba a aflat unde e biroul, ca altfel, parea f aeriana) si-l porcaieste pe asta ca nu i-a platit lumina si ea a ramas fara curent, nu mai vede serialu’ – care-o fi fost ala! Si ce cearta a fost pe baba, nu intelegea ca noi nici macar clanta nu o mai atinsesem de la vizionarea apartamentului. Doar ea locuia acolo, dar nu-i pasa de nicio datorie, nu era proprietareasa.
  Treaba s-a rezolvat usor, ca l-am sunat pe omul de la Campina si-a platit ala tot, dar baba mai ca ne-a pus la blestem ca-i dam tzeapa si nu-i platim ce-a consumat ea, ca doar noi suntem proprietarii acum!!!

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • @moatza, ahahahahaaaaaaaaaaaaaaaa. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 25. Am plecat dintr-un loc unde stateam cu chirie, cu 2000 lei datorie la intretinere si 3 luni de chirie neplatita.

  Am platit dupa, in contul Karmei, de vreo 3 ori mai mult.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @Xulescu, te-ai oprit cu povestea unde era mai interesant. Zi cum a fost cu Karma după țeapă.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Am pastrat cheile de la garsoniera in masina. Masina cu care am avut un accident foarte puternic la vreo cateva luni dupa ce am plecat din chirie. Stiu ca suna aiurea, dar atunci am zis: Karma, frate.

   Reparatia masinii, 3000 euro…

   Daca nu dadeam teapa, poate nu trebuia sa platesc nimic…

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Xulescu, nu sună aiurea deloc, toate se leagă în viața asta.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 26. N-am dat, n-am luat. Urăsc ideea! Nu întotdeauna valoarea te omoară ci sentimentul de după. Şi mai urăsc nişte vicii umane, dar nu e momentul…

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @VictorR, ba e, ia bagă.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • 1. Punctualitatea. Dacă- i 10.53 apăi 10.53 să fie nu 10.50 nici 10.55. În ălea 2 minute pot muri oameni!
   2. Parolismul: Deşi aici am călcat şi eu o dată oarecum strâmb (poveste veche cu un tractor şi edelweiss, poate el îşi mai aduce aminte…) şi aici e de discutat foarte puțin: ai promis? Atunci ține-te tată de cuvânt, ca vorba dată e datorie curată!

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @VictorR,
   La punctul 1. m-ai debusolat 🙂 Și mie îmi place punctualitatea, da. Însă așa, la 1-2 minute, e greu.
   Am in casă vreo 5 ceasuri, inclusiv cele de la laptop și mobil. N-arată 2 din ele aceleași minute. Ba chiar, ăla din dormitor e cu 1 oră și 15 minute înainte – a rămas la fusul din vară.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • Laura: e simplu: pleci după ceasul care arată ora cea mai înaintată. Nu e OK cu cele 1-2 minute: se crează precedențe. Şi se va ajunge la mai mult. Trenurile şi avioanele nu-şi aşteaptă pasagerii

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @VictorR, iti da mana sa vorbesti despre punctualitate pentru ca traiesti intr-un oras minunat! Te invit in Bucuresti ca sa vezi cat de bine sunt corelate semafoarele iar asta cu “Managementul Traficului” este o mistocareala inceputa de Oprescu si continuata de Țața Găbița. Azidimineata la ora 8.15 am stat 20 de minute in spatele masinii de gunoi! La ora 8! Cum sa iti explic eu tie ca nu am putut fi punctual?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Apropo de traficul din București și de punctualitate, aveam întâlnire la un client – drum de 20-30 minute în condiții de trafic normal. Plecăm cu o oră și jumătate mai devreme, în ideea că e iarnă și că, eventual, bem o cafea dacă ajungem mai devreme. Am făcut două ore și jumătate în minunata urbe a coanei Firea, pentru că deszăpezirea se făcuse ca la carte – locurile de parcare erau acoperite de munți de zăpadă și nu am avut unde lăsăm mașina, ca să putem lua metroul.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @MariusS: ? Nici aici nu mai e rai…

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 27. Si pe astea cu inapoiat rest la orbi de 10x mai putin, cu medicamentele contrafacute, fugit cu pensia batrinilor sau amenintat copiii strazii cu bataia daca nu-mi dau parte s.a.m.d. am voie sa le pun ?

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Faiantaru’, cine sunt eu să te împiedic să le pui? 😀 😀 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 28. În urmă cu câțiva ani am avut o aventură interesantă, în 3: eu, o firmă de telefonie mobilă și una de recuperări. Aveam un abonament și, la un moment dat, mă trezesc cu o factură uriașă. După multe certuri cu ei, după multe notificări și hârtii plimbate, pasează povestea unei firme de recuperări. Le-am explicat degeaba că nu aveam cum să vorbesc atât, că nu am depășit niciodată abonamentul, răspunsul a fost că trebuie să plătesc și să îi dau în judecată ca să îmi recuperez banii. Ei bine, a început circul: telefoane noaptea, în weekend sau la 7 dimineața, hăituit părinții. Maică-mea se ruga de mine să le plătesc, numai să îi lase în pace. După câțiva ani de scandaluri am primit o scrisoare de la firma de telefonie mobilă, prin care își cereau scuze pentru “eroarea de sistem”. Am păstrat-o, să nu le vină idei la un moment dat cum că aș fi datoare.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 29. “Inculpat de ce ai jefuit banca ?”
  “Onorata instanta, ea a inceput prima”

  Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 0

 30. Eu nu am dat nicio teapa, platit tot ce trebuie platit, in ciuda vietii tumultoase (de corporatista) am intretinerea la zi ?. Ba mai mult in facultate toata gasca mergea fara bilet cu 601 si eu imi luam, prin urmare pana coboram in statiese faceau ca nu ma cunosc ??? pt ca le stricam distractia.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 31. Eu am tras o ţeapă ANAF-ului, sper că nu urmăreşte pe aici. Fără să vreau, iniţial. Să vă explic: eram angajată full-time ca bugetar şi part-time, cu 2 ore, la o firmă privată. Pe part-time luam o sumă, care dacă era singurul venit, nu se impozita. Deci programul îmi reţinea CAS, CASS, dar nu şi impozitul, că aşa era programul, el nu ştia că eu mai lucrez în altă parte. Contabila însă ştia, dar nu a observat. După vreun an m-am prins eu şi am intrat în panică. O întreb: ce facem acum?La care ea: nu facem nimic, îţi iau de acum încolo impozit şi gata. Ar fi trebuit să îmi facă recalculări. Aşa că am rămas datoare cu impozitul pe perioada aia. Între timp s-a prescris. Sper.

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @GabiI,
   Cititnd, m-a bușit plânsul de mila ANAF-ului. Așa ceva…

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

  • @Laura G, şi pe mine mă buşeşte uneori plânsul, aşa, mai pe seara.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • Aaa, cu anafu’ (anafura mortilor ma-sii!) am avut alta treaba: avea omu’ niste chestii de platit care generau penalitati,
   De gura mea s-a dus sa plateasca, bine intentionat, dar ptr ca functionarele de-acolo (a ajuns pana la sefi, de fapt) n-au putut sa-i explice de unde provin datoriile, s-a incapatanat si asta si n-a platit.
   Peste ceva timp m-am hotarat sa i le platesc eu (vreo 300 de lei) numai sa nu-i vina naibii popriri pe la birou.
   M-am dus, alea dornice sa incaseze, inca au fost si dragute, mi-au zis ca doar vreo 200 erau datoria propriu-zisa, restul erau accesorii (penalitati) si astea nu genereaza alte penalitati. M-am hotarat pe loc sa-i platesc doar datoria, nejustificata totusi. I-am injurat in gand, ca-s o doamna, am luat chitanta si am considerat ca la vreo sarbatoare am sa fac alta pomana sa platesc si penalitatile.
   Peste vreo juma de an, ii vine omului poprire pe toata suma, mai mare rusinea!
   Ma duc la anafu’ vietii cu chitanta ca sa dovedesc plata, cucoana de la ghiseu nu stia sa zica nimic, la ea nu aparea plata, ma trimite la un birou, cauta aia; stinsesera partial datoria altuia care avea cnpu’ diferit putin. Tot pe mine m-a pus sa fac o cerere in care sa explic ce-au facut ei – noaptea mintii! – ca altfel nu pot face modificari in inregistrari deja facute. Pai, bai tampitzilor, am facut eu cerere sa platesc cu banii mei datoria altuia?
   N-am ajuns la intelegere, a trebuit sa fac cererea explicativa a prostiei lor, au stornat plata de la ala si-au trecut-o in contul omului, care acum avea datoria platita, dar mai multe penalitati. Pentru ca atat timp cat banii lui s-au dus in contul datoriei altuia, penalitatile au curs.
   #numaipotcuastia, fmm!

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

 32. La chirii nu am dat țeapă dar am dat țepe mici cum ar fi resturi mai mari decât mi se cuveneau când cumpăram ceva. O dată sau de două ori pe la moldoveni în piață acum n ani, ei nu cunoșteau prea bine banul românesc și altă dată într-o librărie . Pur și simplu nu am restituit ce era în plus și m-am bucurat. Asta a fost…eram intr-o continuă și epuizantă lipsă de bani, nu-i scuză ci o biată explicație rușinoasă.
  Am plecat aiurea din a doua căsnicie, l-am așteptat cu lucrurile -mele!- într-o mașină și i-am dat vestea fix în acel moment. A fost o căsnicie foarte proastă și am considerat că nu merita să am vreo discuție prealabilă, cu explicații. Plus că el ar fi căzut în genunchi, chestii din astea penibile. Trebuia să mă concentrez pe chestiuni cu adevărat importante cum ar fi creșterea copilului…
  La bani am fost în general onestă, am țepuit sentimental dar am și fost țepuită.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 33. Eu nu am dat tepe ca -s fricoasa, m-am facut ca uit de o datorie din cauza banilor , dar am reusit dupa 2 ani sa o platesc si aia a fost ultima datorie neplatita, in rest iau tepe la greu csf…

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 34. Eu nu înțeleg cum ați dat țepe la chirii. Mie toți îmi cereau garanție 2-3 luni în avans.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • chirii fara contract, patzasti!

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Mira, eh, au fost niște vremuri intereante în țara asta.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 35. Pe mine știi ce mă preocupă ?
  N-am văzut nici măcar o luare de poziție a USR ( i-am votat) vizavi de cresterea bugetului SRI
  Cred că e important să intre Draknea la pușcărie, dar mai important mi se pare ce se-ntâmplă cu serviciile

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 3

 36. Am luat si eu o teapa , dar am dat-o inapoi cu varf si indesat.
  Tanar inginer fiind , plec cu in coleg la una mica la terminarea programului.
  Actiunea se desfasura in Constanta , in anul 1986 la in restaurant de cartier pe langa Far.
  Din vorba in vorba si din pahar in pahar, am ras fiecare cate 900 de cognac Murfatlar cu Pepsi.
  Am platit si am plecat acasa pe picioarele noastre (Doamne ca ficat aveam !).
  A doua zi era sambata si zi de leafa.
  Am inceput eu :
  -bai frate , ai sa-mi dai banii de aseara de la baut
  -el : ba tu ai sa-mi dai mie , ca eu am platit !
  – cand ai platit ?
  -cand te-ai dus tu la pisat !
  – si eu am platit cand te-ai dus tu la pisat !
  In final , ne-am prins. Tanti Maricica , ca asa se numea chelnerita , ne lucrase la marea arta , ne luase banii de doua ori .
  Dupa o saptamana , la orele pranzului I-am tras o teapa de zile mari. Am parcat masina la intrarea in Port , am facut o consumatie cu de toate si ne-am carat.
  Trei luni n-am mai dat pe-acolo , pana am aflat ca tanti Maricica schimbase serviciul.
  Colegul a fugit in Germania in 1988.
  Eu n-am mai apucat.

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • @netplusultra,
   Inginer stagiar, Constanța, 1986? sper că nu ești bărbată-miu… 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

  • @netplusultra, țeapă pe vremea ailată. Bun, mare curaj, în mod normal vă trezeați cu Miliția acasă până să apucați să digerați consumația. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 37. În afară de mersul cu trenul fără bilet (mergeam în grup cu naşul) când eram studentă şi de faptul că uneori, când eram la liceu, nu-mi reînnoiam abonamentul pe RATB (adică mergeam o lună fără abonament, cu cel vechi în mână şi răspunzând imperturbabil taxatoarei: “abonament!” iar ea nu verifica) nu am ţepuit pe nimeni.
  Ţepe minore am mai luat, gen împrumutat lucruri la o vecină anume care e un adevărat triunghi al bermudelor: nu le-am mai văzut înapoi. Dar nici nu am perseverat în împrumutat. Brusc nu mai aveam nici eu de niciunele.

  Nu-mi place să primesc ceva nemeritat; ca şi Elena am aşa un sentiment nedefinit că până la urmă o să mi se ia înapoi pe altă parte.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Solandi,
   Blatul cu trenul în studenție nici nu-l pun la socoteală. Era un stil de viață. Și oricum, îi dădeam bani ”nașului” 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @Laura,

   Ai dreptate, asta e “pe conştiinţa naşului”.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 38. Voi imi aduceti aminte de testul asta de inteligenta:

  O femeie intră într-un magazin și fură 100 lei din casa de marcat, fără să-și dea seama proprietarul magazinului. Se întoarce 5 minute mai târziu și din acei 100 de lei își cumpără produse în valoare de 70 de lei, proprietarul îi dă 30 de lei rest. Cu cât a ieșit în pierdere proprietarul?

  Răspuns: A. 30 lei B. 70 lei C. 100 lei D. 130 lei E. 170 lei F. 200 lei.

  Ca sa revenim pe subiect – tepe nu am dat, sau nu imi aduc aminte, sau daca am dat –
  poate am primit ceva din neatentia celuilalt, dar ori am pierdut pe alta parte ori le-am atras atentia ca au gresit, dar in schimb am luat cateva:
  1. Cat inca locuiam cu maica-mea, aceasta a angajat un tip la care a mai apelat in trecut sa ii inchida in termopan unul din balcoane. A venit omul a luat masuratorile si mama i-a dat toti banii. Bineinteles ca nu a mai pus ala nimic si a plecat cu banii. Nu stiu cum, dar ala s-a ales cu o bataie zdravana si cu cateva zile de spitalizare!
  2. Imprumutat bani si nu i-am mai vazut inapoi nici in ziua de azi mai multor persoane din fostul meu anturaj de la bloc. Nu a fost o suma mare adunat ar fi in jur de 1000 de lei, dar nici nu au mai venit la mine sa imi mai ceara.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • C. 100 lei

   – 100 furaţi – 70 cât costă hainele – 30 cât îi dă rest +
   100 pe care îi dă ea vânzătorului = -100 (pierderea lui)

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

  • “Nu stiu cum, dar ala s-a ales cu o bataie zdravana si cu cateva zile de spitalizare!”
   Stii de ce-i zice Karma si nu Carma? Pentru ca stie Karate =))

   R: O suta zic si eu ca e paguba 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

  • 200=100 initiala+70 marfă plătită cu bani furati+30 rest la bani furați!

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • VictorR,
   Ai omis că îi dă înapoi cei 100. Deci 200-100=100.
   Dar cel mai uşor merge ca la balanţă, cum am arătat mai sus: pui cu minus tot ce iese din magazinul ăla şi pui cu plus tot ce intră în casă.
   Deci cu minus:100 furaţi, 30 daţi rest şi 70 cumpărăturile=
   – 200
   Cu plus: intră cei 100 de lei daţi la final ca plată = +100
   Clacul final : -200+100 = 100. Semnul minus indică pierderea vânzătorului.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • @ Solandi – la socoteala asta de clasa a 2-a nu m-am gandit. Eu gandeam asa 100 de lei plasa si 100 de lei (30 rest si 70 marfa) putea fi alt cumparator deci in paguba 100 lei.
   @Vera – omul si-a luat-o rau de tot si probabil s-a gandit ca am tocmit pe cineva sa il bata. Dar cum am spus am lasat lucrurile in plata barbosului suprem. Are un fel de a intoarce roata mama mama. Si s-a vazut!

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @YO,
   De clasa a 2-a sau nu, uite câte mânuţe roşii am. În traducere însemnând: uite câţi nu sunt de acord cu rezultatul, deşi e corect. Concluzia: ar fi trebuit să explic ca la grădiniţă.

   Mai simplu ziceam şi eu: suta aia de lei se plimbă doar (furată / înapoiată ca plată), pierderea e doar restul ăla 30 şi marfa 70.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @Solandi,
   Lasă mânuțele roșii, alea apar și când nu zici nimic 🙂

   E ok că explici, dacă n-aș fi înțeles, aș fi avut nevoie de explicație.
   Eu am gandit altfel: făcând abstracție de poveste care zăpăcește, dacă femeia aia a plecat de acasă cu 0 lei, cu cât s-a întors acasă? marfă de 70 lei și rest 30 lei = 100 lei. Asta e paguba magazinului.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Laura,
   Să ştii că pot explica şi mai pe larg. 😀
   Şi nu numai pentru că sunt în clasa a 2-a cu copilul cel mic, şi trebuie să mă adaptez. Ci şi datorită unei întâmplări vechi, de pe vremea când eram studentă şi lucram cu juma’ de normă într-un magazin şi am fost fraierită cu o sumă frumuşică. Au intrat 2 persoane care păreau străine (doar păreau) şi m-au zăpăcit alternativ de cap cu întrebări şi mofturi despre produse, ba că le cumpără, ba că nu, încât la final una dintre ele m-a făcut să-i dau rest la o sumă pe care de fapt nici nu mi-o dăduse ( doar o fluturase prin faţa mea, o dăduse, o luase, etc.). De atunci am ochi de vultur, urmăresc orice mişcare, în general.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 39. Eu sunt ca neamtu’ – primul lucru pe care-l fac, cand iau banii, e sa-mi platesc datoriile. Urasc sa urle cineva dupa mine. Si nici nu iau bani cu imprumut pentru ca sunt uituc si senil. Mai bine ma descurc cu ce am.
  Dar am avut o experienta cu KSI-ul pe o factura neplatita la portocalii. Paguba era facuta de altcineva pe abonamentul meu. Ca sa stingi o creanta cu recuperatorii ai nevoie de un prieten avocat. Altfel te pacalesc si-ti iau de 3 ori suma.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Florr, ia uite aici cum stă treaba: “In momentul in care o creanta este preluata de catre KRUK, acestia nu percep dobanda pe creanta preluata. Alaturi de clientii lor, stabilesc un angajament de plata adaptat la potentialul financiara al acestora. Basically se realizeaza un angajament de plata personalizat”.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • Îmi dau lacrimile ca alde KRUK NU POT pune dobânzi la creanțele cumpărate la kilogram
   NU POT ,nu că nu vor
   “Dacă între Bancă şi Recuperatorul de creanţe se încheie un contract de cesiune de creanţe atunci recuperatorul nu are dreptul să perceapă dobânzile aferente contractului de credit fiindcă nu a primit contractul, ci doar creanţa, ce poate avea doar o valoare FIXĂ, respectiv, suma pe care împrumutatul o datorează băncii la momentul cesiunii creanţei.”
   Dacă între Bancă şi Recuperatorul de creanţe se închide un contrat de cesiune de contract, acesta este ILEGAL ŞI NUL şi evident că recuperatorul NU ARE DREPTUL SĂ ÎNCASEZE DOBÂNZI”, mai spune Cuculis.”
   https://www.cotidianul.ro/un-avocat-dezvaluie-o-practica-ilegala-a-bancilor-si-recuperatorilor-de-credite/

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 40. Cea mai tare patanie cu tepe, cel putin intamplata mie? Luasem de la Altex un pc in rate in perioada milioanelor. Toate bune si frumoase, imi plateam lunar ratele cu eventual una-doua zile intarziere, nu mare lucru, dar cand mai aveam 2-3 rate a cate un milion, ce-mi bese creierul: bai astia iau imprumuturi de sute de milioane si pleaca “afara” iar eu cinstitul vietii platesc ca un bou? hmmm, ia sa nu le platesc, vedem ce-mi fac! Buuuun, toate bune si frumoase vreo doi ani pana cand la un moment dat trebuia sa plec intr-o tabara pe la Cincu sau Cartisoara, nu-mi mai amintesc exact! Merg la bancomat sa-mi scot niste bani fiindca-mi comandasem vreo 10 litri de palinca si sa-mi fac si celelalte cumparaturi; tastez eu acolo pin, suma si alte alea iar bancomatul imi da o hartie in care-mi povestea ca nu se poate; hmm, defect aparatul asa ca merg inauntru la ghiseu, se uita tanti aia prin cont si ma anunta ca am contul blocat. Wtf? Blocat? -“De cine?” Poi, ceva firma din asta de recuperari pentru ceva de la Altex… blablabla! Bai nene, parca m-a lovit metroul in plin, pe loc mi-am amintit toate fazele! -“Si cat am de plata”? Poi, zice ea, “douj’ de milioane” Ai sa-mi bag pla! Bani aveam in cont, dar contul era blocat….. -“Pai stiti, sar’na, banii sunt in cont, luati-i si deblocati-l”! -“Nu putem face asta”! -“Depuneti banii la ghiseu, se inregistreaza si maine aveti contul deblocat”! Sa stau sa ma cert? Ma grabeam, in cateva zile trebuia sa plec si eu nu aveam bani pentru pregatiri, bani in buzunare nici cat sa cumpar o bricheta! Hmm, telefoane la frate-miu: cohones, uite ce-am patit si da-i poveste. Asta-mi spune ca ma poate ajuta dar numai pentru cateva zile ca oameni angajati, isi renova casa si alte alea. Promisiuni ferme ca-i inapoiez in maxim doua zile chiar daca-mi vand rinichii primului chinez interesat de ei. In fine, imi trimite asta banii prin Western, i-am pus in vedere sa nu-i transfere pe cont ca acolo ramaneau si problema tot nu era rezolvata! De atunci m-am invatat minte sa nu mai dau tepe!

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @shpaganini, da, da, descoperisei gaura din macaroană. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 41. Romanii sunt specialisti in datorii.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • Băi, @Rentă, nu-mi place identitatea asta a ta. Revino la cea normală că-ți pierzi fanii.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 42. Eu am inchiriat odata un autoturism si l-am dat inapoi cu rezervorul gol.inca am cosmaruri.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 43. Lucrez cu banii si viata sau Karma mi-au aratat de zeci de ori ca orice plus se transforma in minus asa ca in momentul in care trag linie la sfarsitul zilei transpir al naibii de tare daca este vreun plus, chiar daca e doar 5 lei . Aproape de fiecare data descopar un document inregistrat gresit si cand fac corectia poate fi cu minus pt mine. Parintii mei m-au invatat ca nu am voie sa pun mana pe nimic ce nu-mi apartine, ca nu am voie sa ridic bani (sau stilou chinezesc ca asta era tare rar la vremea aia) de jos pt ca nu e al meu…m-au invatat asa de bine incat daca gasesc 5 lei pe jos, ma uit cu atentie in jur sa vad daca nu lacrimeaza cineva (si mi s-a intamplat sa gasesc 5 lei pe jos si sa vad pe unul cum cauta infrigurat la ghiseu pt ca nu ii ajungeau banii pt gaz …erau ai lui asa ca i-am scos din adancul buzunarului unde-i pitisem si i-am dat banii omului). In schimb nu am nici o problema daca la supermarket vad ca am platit 39.99 in loc de 49.99…din cauza ca ma simt de multe ori furata de supermarketuri, din cauza ca am aruncat de multe ori cate un produs cumparat gata vechi. Consider ca oarecum karma mai regleaza pe acolo prin supermarket. Dar nu pot sa inchid ochii daca primesc restul gresit in favoarea mea, atunci stiu clar ca la sfarsitul zilei acea casiera ar trebui sa-si deschida portofelul si sa acopere greseala .

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 44. Consider totuși că această karmă se ocupă de mizilicuri și n-are putere de execuție la nivel macro.
  La câte țepe ne trag zilnic, de ani, ăia de ne conduc, ar fi trebuit să li se întâmple numai nenorociri. Dar ei sunt bine-mersi, prosperă și ne trag țepe nestingheriți.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

 45. 27 euro. Se intampla prin 2002. O banca de rahat, dintr-o tara de rahat, din vest, mi-a facut zile fripte, cu fel de fel de taxe, reguli, samd. Gen, quae, esti roman, esti de-a dreptul periculos, unul dintre aia care au dat jos turnurile gemene, si ca sa combatem terorismu’ daca vrei sa extragi numerar peste 1000 de euro trebuie sa faci cerere scrisa si sa astepti 48 de ore. De parca nu erau banii mei. De parca era vorba de milioane. Eram si eu un pârlit, cu un 4-5,000 in cont..Ca sa inchid contul trebuia sa platesc comision. Am considerat ca mai bine nu, ma lupt pt fircare șfanț..Asa ca am scos treptat de la bancomat majoritatea banilor, pînă au mai rămas parcă vreo 170. Am cam uitat de ei, sau ma rog, nu mai erau asa importanti, apoi m-am tirat in State, unde m-am gandit ca ar fi bine sa imi iau totuși inapoi și cei 170. Scos bani de la bancomat, plecat fericit la bere, dupa vreo luna primesc mail ca am facut overdraft. Comision de retragere in afara tarii, comision de schimb, draci, laci, am de dat 27 de euroi. Cam un an dupa aceea mi-au trimis saptamanal scrisorele de dragoste, eu le trimiteam (mental) jeturi calduțe si aurii. Intr-un final mi-au spus ca mi-au inchis contul, la datoria de 27 de euro se mai adauga 6€ penalitati, si ca daca vreodata ajung pe la ei sa le dau banu’.. Am promis, din nou mental, ca daca mai ajung pe la ei o sa le dau un jet cat se poate de real.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 46. In studenție îmi vizitam si eu colegii căminiști destul de des, la un moment dat o căminista focoasă, și m-au șocat teribil unele chestii. Cum ar fi sa vad ca se duc La cacastoare cu colacul de wc, sul de hartie igienica si bec. Sau cum nu exista decat un imens coș de gunoi comun, in fața (sau spatele) căminului, toata lumea arunca pe geam gunoaiele. Sau cum, dupa sarbatori, a fost furata de pe reșoul din fața camerei o tigaie cu cârnați puși la prăjit, abia aduși de “acasă”…. S-a lăsat cu un anunț lipit prin tot caminul, care conținea rugăminți de înapoiere a tigăii, insoțite de blesteme referitoare la sesiunea care stătea să inceapa.

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 47. Am impresia că ai cei mai corecți cititori și scriitori… dar eu o să fiu pe genul tău… dar mai rau! 2003 anul… cunosc o ființă care merită mutată cu mine… gen impreună… în chirie… Nerva Traian… eu ajuns la buc in sep 2002… colocuitor cu al meu frate intr-o garsonieră in dristor… parca la parter aveam o pizzerie.. no5 ceva și o sală de net… si în celălalt capăt o avicola… ceva de genul… o cunosc pe donsoară… dar avem nevoi… destul de greu de indemplinit… ba ne surpind cateii vecinului de la etajul noua… liftul urca pana la 8… prin drumul taberei… (unde statea ea)… ba avea fratemiu dureri de cap sau vizite anuntate… ideea este că nu ne puteam desfășura! Și am hotărât să ne mutăm cum spuneam pe Nerva Traian… Totul bine și frumos… gasim apartament… doar că nu aveam toți baniii… chirie … garanție… și-i expilc omului… uite aici 8 mil… până în ora 5 vin si cu restul de 4… chirie vroia ceva de genul 170 de dolari… si parca era 2.7 lei dolarul…și vroia banii pe 3 luni plus una garanție… ideea este ca atunci când i-am dat banii aia … pe la 10 dimineața l-am rugat să-mi scrie o chitanță de mână pt că mi-era frică că nu o să mai recunoască ca i-am dat baniii. Zis și făcut! Ne găsim după câteva ore si-i dau restul de bani. Daaar omul mă anunță că trebuie declarat la financiar (om corect nu glumă) și mă întreabă dacă e vreo problemă pt mine dacă declară chiria 1 mil.. in loc de aproape 4 … i-am spus clar… pt mine… nici o problemă! După ceva timp… văd propietarul în față blocului… cu soția… la aprox 2 luni… timp în care am descoperit că frigiderul nu merge și în același timp ne-am luat și cățel… și cățelul era în perioada aia de nu se scoate afară…cățel care rodea orice… de la cuierul lor de piele… colț de canapea… sau unde se ascunde in spatele unui fotoliu… dadea gauri in perete sa iasa din casa… și au venit prima oară… și au văzut că ne-am luat cățel… și au văzut dezastrul… nu au putut să comenteze mare lucru… până în ziua în care eu eram plecat din oraș și s-a dus soția domnului care ne-a inchiriat la noi acasa. Eu eram plecat in vizita la ai mei parca. I-am spus ca trebuie să platească chiria pe urmatoarele 3 luni … avea bani pt asta și asta a considerat că a făcut!
  Surpriză!!! După nici 2 luni ii vad pe propietari in fata blocului in masin ca ne asteptau… am zis ca plec o ora si se plictisesc… asta era la ora 11… de ce mi-era frica? Pt ca nu era curat in casă… cățelul încă nu era pe deplin învățat să facă afară… Mă rog…m-am învârtit în jurul blocului și pe lângă mult timp… și oamenii nu au plecat. Și în sfârsit am înteles de ce… pt ca soția era agent imobiliar! Și pt că știa cum se face! Doar că nu știa că a dat de mine!
  A început să-mi spună mândra ca vrea să plecăm in noaptea aia de acolo… pt că ea fiind o agentă imobiliară de succes a pacalit-o pe respectiva când a platit si a semnat … pt ca de fapt i-a mai oprit o luna de garanție… și ori plecăm ori plecăm… pt că nu ne mai vor… toată treaba asta se întâmpla la 4 dimineața!
  Și atunci mi-am adus aminte… și spun… adu-mi și mie chitanța aia de mână semnată de desteptul de barba’su … Rezultat? Au plecat din apartament șî cheia si-au recuperat-o din poșta… dupa aproape 3 luni… ah… m-a rugat frumos să nu stăm totuși pt încă 3 luni… nu am facut-o… mai era o săptămână… se pune?

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 48. Sau ma sună de la talhari (crook ~ kruk) … sunt de plată 13 lei la un abonament…. la o companie le numele tatalui… raspuns… cat are dr plata?… 13 lei… pai și de ce nu e dat în judecată? Aia ai lui Dragnea votează… poate vă plătește si tata…

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 49. La capitoul tepe date sau primite am iesit in general pe minus.
  1. Cand am cumparat apartamentul proprietara mi-a lasat datorii la toate utilitatile, pe care am fost obligat sa le platesc si cate 2-3 plicuri pe luna de la kruk si altii..pe care le arunc direct in cisul de sub cutiile postale. Apropo de plcurile astea, intreb pt ca vad ca „cineva” se pricepe bine la treburile kruk: cum pot scapa de baraiala astora? Le-am explicat ca aia a vandut apartamentul si daca as stii unde locuieste acum i-as da foc la casa dar ei continua sa trimita scrisori. Sper sa nu ma caute pe la usa ca ii blestem si pe ei.
  2. Am imprumutat un fost coleg de munca intai cu 10lei, returnati a2a zi; apoi 100lei returnati in 2 zile; apoi 500lei returnati la salariu; si intr-un final apoteotic, cu povesti nemuritoare 2000lei recuperati partial din ultimul lui salariu dupa ce m-am facut de ras pe la sef. Gagiul a disparut in triunghiul bermudelor.
  3. Dupa un accident rezolvat elegant de casco la al2-lea am nimerit ca boul la un service care imi tine masina de 4 luni pe diferite motive..macar dupa 2 luni si tiganeala mi-au dat masina la schimb..dar vine iarna si „junghiul” nu are cauciucuri de iarna..naspa!
  4. Tepe am dat la controlori, dar nu multe ci doar cand nu intelegeau ca am fugit sa prind masina cu abonamentul expirat sau cu biletul in mana gafaind de oboseala, si ei hop pe mine..Si controlorii sunt niste fiinte meschine si cu un job de rahat dar din fericire pt mine daca m-au coborat din autobuz nu mai au nici o putere asupra mea decat cu militia.
  Si alte mici gainarii unori justificate alteori nu..

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 50. tepe am luat multe. nu ma invat minte mai ales pt cele financiare. se pun tepele date la nunti?

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 51. mihai, chiar asa rau ai ajuns ca ptr un piscot amarat sa le faci reclama celor de la KRUK?

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 2

  • @speedy.gonzales, boss, cum am ajuns io e mai puțin important. Da’ așa rău ai ajuns tu să pierzi vremea pe blogul unuia care pentru un pișcot amărât le face reclamă celor de la KRUK? Nțțț, n-aș fi crezut una ca asta despre tine.
   Jur că nu înțeleg oamenii de genul tău. Efectiv mă depășește de ce simțiți nevoia să scoateți pe gură așa ceva. Dar când dai click pe blogul ăsta și-l vezi în picioare și cu articol în fiecare zi, de ce căcat nu vă întrebați “bă, omul ăsta oare din de plătește hostingul?”. Mi-e silă de căcănarii de genul tău, jur. Sunteti cea mai rea specie, specia care nu se întreabă “cum să fac să am și eu”, ci se roagă să nu mai aibă alții. Mi-e silă, jur.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.