Sunt convins că una dintre cauzele pentru care trăim vremurile pe care le trăim este lipsa educației. Serios, uitați-vă în jur și-o să constatați că lipsa educației naște monștri în aproape orice domeniu.

Iar dacă în viața de zi cu zi chestia asta poate provoca, lipsa educației financiare a făcut posibilă de-a lungul timpului, pe lângă cele mai mari țepe posibile (vezi Caritas și FNI)  de-a lungul timpului, și o manipulare extrem de facilă a populaței.

Am făcut introducerea asta ca să vă spun că am dat peste o chestie extrem de mișto, am dat peste niște oameni care investesc o grămadă de timp și resurse pentru educarea financiară a cetățenilor acestei țări. Și ce să vezi, o FAC GRATIS.

Proiectul se numește www.banometru.ro și este un program educație financiară (mai bine zis, de inteligență financiară) derulat de Asociația pentru Relații Comunitare. E un program gândit să fie util tuturor celor care vor să-și organizeze mai bine veniturile și, mai ales, cheltuielile. 

Deși se numește Banometru, nu are doar consultant financiar, mai are și unul care consiliază doritorii în direcția apetențelor profesionale. Adică identifică împreună care sunt posibilitățile de a avea un al doilea job sau cum poate cineva trece de la ceea ce face acum la o meserie plătită mai bine.

Ei și ce să vezi, exact în aceste zile programul are o caravană prin țară, în câteva orașe. A fost la Giurgiu și Constanța, săptămâna viitoare, pe 23 noiembrie, mergem la Rm. Vâlcea (ora 18:00, Biblioteca Județeană), iar caravana se încheie pe 29 noiembrie la Zalău (ora 18:00, Casa de Cultură și Artă). Oamenii se pot înscrie accesând www.banometru.ro

În București și Cluj atelierele se țin in fiecare ultimă joi din lună, iar detalii despre înscrieri sunt aici (pentru București sau Cluj):

Care sunt subiectele abordate de consultantul financiar (Corneliu Ionescu îl cheamă) în cursul introductiv:

– care e ordinea corectă a cheltuielilor (în ce ordine se plătesc ratele, întreținerea etc.)

– ce poți să faci când ai ajuns în baza de rău platnici a băncilor – soluții expuse

– cum să gestionezi veniturile în cazul în care vrei să faci achiziții imobiliare cu credit bancar

– cum poți să ai venituri suplimentare folosind ceea ce știi deja să faci

– cum să-ți gestionezi cash-flow-ul când ești la început de antreprenoriat

După ce participă la cursul introductiv, oamenii se pot înscrie și la consultanță individuală cu unul dintre cei doi consultanți. Se stabilește o întâlnire telefonică și pot beneficia de patru ședințe individuale.

Acestea fiind zise, nu știu ce v-ar putea opri să vă înscrieți.

 

mihai_vasilescu_banometru_1