De ieri noapte mă tot roade un gând. Efectiv nu înțeleg de ce jegoșii au trebuit să aprobe ordonanța în felul ăla, noaptea, pe șest, ca hoții. De ce? Când psd-ul are majoritate parlamentară si putea să treacă legea fluierând prin Parlament, după care să ne-o fluture batjocoritor pe la bot, să ne spună „csf, n-ai csf, așa au hotărât aleșii voștri” și să ne râdă sfidător în nas. Nu mă duce capul să pricep și nu văd decât două explicații posibile pentru care au procedat ca niște borfași de rând:

Unu. Le-a fost frică de propriii lor oameni. Serios, cred că le-a fost teama că vor exista parlamentari de-ai lor care nu vor vota o asemena mizerie. Și în cazul în care se trezeau că nu trece de Parament, ar fi fost o lovitură pe care n-ar fi putut s-o ducă. Credeți-mă, nu aberez, am un amic care e senator psd și este unul dintre cei mai inteligenți și de bun-simț oameni pe care-i cunosc. Iar eu pe omul ăsta nu-l văd votând mizeria aia de lege. Și dacă mai erau încâ vreo câțiva la fel, se trezeau cu legea înapoi la Guvern, iar în coltul din dreapta sus ar fi scris mic: „muie, mă”.

Doi. Ca să ne arate că nu le pasă. Da, da, fix așa. Demostrație de tupeu, forță și nesimțire în stare pură, al cărui singur mesaj este: nu ne interesează ce vreți voi, contează doar ce vrem noi. Ciocu’ mic și joc de glezne că asta e țara noastră. Cui nu-i place să se ceară afară! Știu, pare fantezistă explicatia, dar nu uitați că „băeții ăia” din fruntea psd-ului sunt niște lepre unse cu toate alfiile care nu gândesc ca noi, oamenii normali și cu bun simț.

Așa că mi-am zis să vă întreb pe voi, poate e cineva pe-aici mai informat sau pe care-l duce capul mai mult: aveți idee de ce-au procedat ca niște tălhari când ar fi putut să nu?

În altă ordine de idei, mai voiam să spun că de ani de zile aud cum se spune „mămăliga românească nu explodează” sau că „românii nu ies în stradă până nu le ajunge cuțitul la os”. Ei bine, cred că a cam explodat mămăliga. În viața mea nu am văzut atâția oameni la un loc ca noaptea trecută. Și să nu uităm că era o biată zi de miercuri cu temperaturi negative afară. Sunt tare curios ce va fi în weekend când se anunță vreo 10 grade în București.

P.S. Trebuie să fim tare fraieri să punem botul la diversiunea cu descreierații din galerii și din cauza asta să nu mai ieșim în Piață. Pentru că este exact ce vor și ei, doar de-aia i-au plătit să fută tot meciul.

mihai_vasilescu_piata_victoriei_miercuri

 

Sursa foto