Mă enervează de mor când o aud pe-aia cu „ar trebui să fii mândru că cineva a considerat că un text scris de tine merită furat şi republicat, plus că au dat sursa, ce mai vrei?”. Ei bine, uite că nu sunt mândru deloc. Iar cei care spun asta, deşi cred că nu au intenţia, practic îmi desconsideră munca. Înteleg de ce judecă aşa, până la urmă ce mare lucru am făcut, nişte cuvinte aruncate pe un blog, să zic merci că m-au băgat în seamă. Well, sunt curios dacă ar mai gândi la fel dacă cineva le-ar fura ceva făcut cu mânuţele lor (o masă, un scaun, un tablou, un mărţişor, o ulcică, orice), ar recunoaşte de unde le-a ciordit, dar asta nu l-ar împiedica să le pună în vânzare şi să facă bani cu ele. Iar lumea din jur, în loc să strige „hoţii”, să aplaude şi să zică „ce tare!”.
Da, să preiei un text INTEGRAL, fără să ceri aprobarea celui care l-a scris, este furt, chiar dacă se menţionează sursa. Iar cei care fac astfel de porcării ştiu prea bine asta, dar se bazează pe faptul că nu prea ai ce să le faci. Da, există varianta să-i acţionezi în instanţă, dar ţi-e silă numai când te gândeşti ce-ar presupune un efort de acest gen în România. Exact din acest motiv, se fură pe rupte, pentru că nu se apucă nimeni să-i dea în judeactă.
Dar uite că există o cale de atac la care băieţii nu se aşteptau. Aşa că v-am scris un scurt tutorial despre ce aveţi de făcut dacă vreunul dintre site-urile jegoase care au umplut online-ul v-au furat un text (expunere.com sau cyd.ro sunt două exemple care-mi vin absolut întâmplător în minte). Ideea este a lui Ovidiu Eftimie, dar o s-o expun un pic mai detaliat.
Pasul 1. Se accesează frumuşel unul dintre site-urile pe care le găsiţi la o simplă căutare pe google după „whois domain” sau „whois database”. Primele două care or să vă apară sunt acesta şi acesta.
Pasul 2. Scrieţi numele site-ului prăduitor în câmpul dedicat (e mare, în mijlocul paginii) şi o să găsiţi societatea juridică care a înregistrat domeniul pe care publică şmanglitorii (ca să fie limpede v-am pus cum arată rezultatele pentru expunere.com şi cyd.ro, sunt toate datele care vă trebuie acolo).
Pasul 3. Dacă domeniul respectiv este înregistrat în România, ştiţi ce aveţi de făcut. Mail către firma respectivă: „Bună ziua, unul dintre site-urile înregistrate de dumneavoastră [numele siteului] nu respectă legislaţia în vigoare pentru drepturile de autor şi a publicat un text scris de mine, fără să-mi ceară consimţământul. Vă rog să procedaţi în consecinţă, altfel voi fi nevoit sa mă adresez organele abilitate. Acesta este articolul care mi-a fost furat [link catre textul original] şi acesta este cel care apare pe siteul reclamat [link catre textul furat], mulţumesc, cu stimă” şi aţi terminat povestea. Doar că, fiind vorba despre România, rămâne de văzut dacă ne şi bagă cineva în seamă.
Pasul 3 bis. Dacă domeniul respectiv este înregistrat în altă ţară, nu se schimbă decât limba în care vom trimite emailul. Şi o să folosim chiar „template-ul” creat de Eftimie. Adică acesta: „Copright infrigment on a domain provided by you. The site [numele siteului] had used a copyrighted text on their site without my consent wich is a violation of your TOA, to be precise: 6.2.c. „You will not use Your Registered Domain Name to distribute malware, to abusively operate a botnet, or for phishing, piracy, trademark or copyright infringement, fraudulent or deceptive practices, counterfeiting, or otherwise engaging in any activity contrary to any applicable laws”. The stolen copyrighted work: [link-ul catre furăciune], the original text (mine) [link-ul către textul original]„.
Pasul 4. Vă puneti pe aşteptat. N-o faceţi degeaba, pentru că ăia de pe afară ştiu de multă vreme ce înseamnă copyright şi nu glumesc când e vorba de aşa ceva. Şi să vedeţi ce, în nici două ore chiar o să primiţi un răspuns pe email, iar articolul incriminat dispare ca prin minune. Sau, iar asta chiar îi doare, furăcioşii sunt constrânşi să reducă textul la maxim 500 de caractere, iar articolul complet se poate citi doar printr-un link catre siteul/blogul vostru. Aceasta este de altfel singura alternativă legală. Pe care, evident, nimeni dintre cei care fură texte nu o foloseste, pentru că ar însemna să redirecţioneze aproape tot traficul către cei de la care au furat.
Toată „procedura” descrisă mai sus ţine maxim zece minute. Poate chiar mai puţin, că v-am lăsat eu aici tot ce vă trebuie. Dar şi dacă ar dura un pic mai mult, este un preţ mic, pentru beneficiile pe care le oferă. Dacă toţi cei care-şi văd munca furată şi folosită de alţii ar proceda aşa, uşor-uşor s-ar mai curăţa din marasmul care a început să umple mediul online.
P.S. Desigur mai există şi o variantă alternativă. Faceţi un printscreen cu furăciunea, îl postaţi pe Facebook cu tag la pagina celor care v-au furat textul şi cu intenţia vădită de a face scandal. Dar asta are efect şi în funcţie de cât de tari sunt nervii ălora. Dacă-i doare la bască, s-ar putea doar să vă enervaţi şi mai rău, fără niciun rezultat.
P.P.S. Dacă există cineva care mai ştie vreo altă metodă, îl rog s-o lase aici.
sursa foto
Sar’mana !!!!
I-am trimis articolul și prietenei mele care a fost în aceeași situație.
@Elly, foarte bine. Hai să-l popularizăm cât mai mult.
Hai că dau share și la mine pe Facebook.
@Elly, bun aşe. 🙂
Ar mai fi metoda prin care sa preiei tu de la ei propriul tau text, cu indicarea sursei catre ei, astfel incat ei sa se intepe ca le-ai furat (propriul tau) continut si sa faca si scandal pe tema asta….
@fdd, ahahahaha. Da, da, hoţule, ai furat de la noi propriu-ţi text. Te dăm în judecată. :))))
)…si ajutoplagiatul este considerat furt daca nu se indica sura veche, doar ca nu este sanctionat decat moral.
cred ca mai merge si solutia…50 de bloguri fura articolul furat de ei si toti la final, dau sursa :Articol furat de la X, cei ce l-au furat de la Y
@Redoo, da, dar doar în teorie. În practică, ăia 50 de deţinători de bloguri se vor pişa pe tine atâta vreme cât nu e problema lor. Ştii cum e, ne place dreptatea doar când ne ajută pe noi, în rest „mai dă-l mă în p*la mea şi pe ăsta, cu articolul lui furat cu tot”. True story. Uită-te in jur şi ai să constaţi că este fix aşa.
pt whois se poate accesa direct http://whois.sc/ numa zic…
partea buna in .com/net/org/orice nu`i .ro e ca dupa vreo cateva plangeri direct la registrar, mai ales daca`i unu cunoscut gen godaddy sau dynadot, le ia efectiv domeniul.
@shutzu, ei, cum ar fi să-i vezi pe expunere plângând după domeniu? Minunat.
s’a cenzurat ceva aci. se poate accesa direct whois.sc/numedomeniu 🙂
@shutzu, păi şi ce s-a cenzurat?
in primul comment apare doar whois.sc for some weird reason. stiu ca nu ai cenzurat tu nimic
@shutzu, nici nu l-am văzut, d-apăi să-l cenzurez. 🙂
e bine ca s-a gasit o metoda 🙂
@nagaq, să ştii că e bine.
De nu am o boala pe astia de la expunere… si cand vad lume care da share… „ca e ceva interesant”
@Kathy, păi ştii ce ai de făcut. Butonul de share e în stânga jos. 😉
Dadui, dadui. cum sa nu dau?
@Kathy, :*
Excelenta informatie. Multumesc, Mihai.
@Dana, n-ai pentru ce. Hai doar să facem soluţia să ajungă la cât mai multă lume.
O sharuiesc si eu diseara, ai dreptate. (de la job nu am acces la FB si G+, )
@Dana, perfect. 😉
Pentru ca subiectul de azi nu ma intereseaza, imi permit o indiscretie fara intentia de a ofensa ci doar pentru cultura mea generala. Daca bloggeritul e un job si daca se poate trai decent din asa ceva?! Pentru ca m-a surprins de la bun inceput seriozitatea cu care iti postezi textul si punctualitatea cu care raspunzi la mesaje indiferent cat ar fi de insipide. Daca e un job din care traiesti vreau sa-ti spun ca te respect pentru seriozitatea cu care iti tratezi munca si interlocutorii. Asta nu ma va impiedica nici in viitor sa fiu pe cat se poate de virulenta . Cred ca cititorii unui blog trebuie sa combata si nu sa se curete reciproc de scamele imaginare de pe rever.
@zazania, mi-aş dori să fie un job full-time, aş face asta cu cea mai mare plăcere. Ştii cum se zice? Dacă faci ceva ce-ţi place, nici nu simţi că munceşti. Dar, ca să-ţi răspund punctual, deocamdată nu. Mai e mult până acolo.
Cât despre virulenţa ta, foarte bine. Asta e şi ideea. Atâta vreme cât cel care are o altă părere nu şi-o exprimă la modul „mă-ta e proastă” sau în alt mod care mă va face să-i răspund cu aceeaşi monedă. Sau şi mai rău.
@zazania, Si daca bloggeritul ar fi un job din care traiesti, atunci astia ce fac iti fura banii ????
@Dede Cati, exact.
Ddos… Flooding.
@Catalin, ha? Nu mă prind. 🙁
E doar un pic ilegal ce propui tu, Catalin.
@Roxana, tu măcar te-ai prins ce vrea să zică. 🙂
Flooding… sau DoS…. sau Ddos… sau …. un fel de care pe care…. :). Ii dai site-ul jos nemernicului. 😀
@laurentiu, aaa, atunci are dreptate @Roxana, nu prea e în regulă. 😉
Partial ai dreptate, dar efectele nu sunt intotdeauna cele scontate. N-am sa ma leg doar de limita de 500 de caractere stabilita arbitrar (nu exista nici o lege care sa mentioneze aceasta limita). S-o luam pe rand:
1. Mail catre firma respectiva. Efecte zero, ei stiu ca nu te vei obosi pentru un articol sa te plimbi prin instante.
Ar mai fi mail catre firma de gazduire. Idem ca rezultate. O sa revin mai jos cu o intamplare legata de o firma de hosting din Craiova.
2. Mail catre google (principalul motor de cautare). Efecte limitate, vor disparea din cautari cu articolul respectiv, dar probabil trebuie sa existe un numar foarte mare de plangeri ca site-ul sa fie penalizat cu adevarat.
Solutia pe care o folosesc eu nu prea poate fi aplicata blogurilor, care scriu si subiecte de actualitate. Avand un site cu foarte mult continut si textele redactate inainte de publicare, am recurs la o metoda ieftina, dar eficienta. Am grupat aproximativ 15.000 de texte intr-un singur document si l-am depus la ORDA. Costul pentru un document, fie ca are o pagina sau 100.000 de pagini este acelasi: 100 lei. Ulterior am procedat la fel pentru grupaje de 1000 – 2000 de articole.
Ulterior, cand descopeream ca am fost copiat copy – paste (de link catre sursa nici nu poate fi vorba, deja e SF), trimiteam o notificare insotita de o copie de pe dovada primita de la ORDA. Efectul era aproape instantaneu, articolele dispareau de pe site-urile incriminate.
Si acum povestioara cu firma de hosting din Craiova. La fel, descopar ca un site m-a copiat intr-un stil barbar. Pe site un singur email de contact, trimit email, asteptat degeaba, raspuns ioc. Iau legatura cu firma de hosting, le expun problema si respectivul imi raspunde: Daca este pe net inseamna ca este gratuit (raspunsul standard, presupun). Da, este gratuit sa-l citesti, nu sa-l copiezi.
Dupa un schimb de mailuri si telefoane nu ajungem la nici un consens, ei fiind convinsi ca au dreptate. Am utilizat ultima arma, documentul de la ORDA si notificare oficiala. Nu-ti exagerez, in 30 de minute site-ul era „down” si primit telefon cu scuzele de rigoare.
Cam atat deocamdata.
@Razvan, da, sună bine ce propui tu. Dar din păcate, aşa cum ziceai, nu pentru bloguri. 🙁
De ce nu si pentru bloguri? Scrii 30-40 de articole pe luna, la final de luna, le bagi in orda, 100 de lei. nu pare mult daca e asa.
just ca iti vor fura in ziua in care ai scris, folosesti cele expuse de tine in articol, dar la final de luna, stii sigur ca furaciunea e jos
Partea proasta e ca nu sunt numai hoti, ci si lenesi si prosti. De ce zic asta? Intrebare: @Mihai, daca as lua unul din textele tale si l-as transforma in asa fel incat sa-ti recunosti ideile, dar nu si stilul (cred ca mi-ar lua vreo doua-trei ore sa fac asta), si l-as da ca fiind al meu (pe sistemul „spuneti cu cuvintele voastre ce a vrut sa zica autorul”), cum ai proceda? Ce masuri s-ar putea lua sau ai putea lua, s-ar considera furt etc.? Daca zici ca le dau unora idei, sterge-mi postul si raspunde-mi pe mail sau fb.
@Ionut, deja se practică asta. Dar la scară mică pentru că trebuie să muncească. Iar hoţii, după cum ştii, nu au chef de muncă.
@Mihai, de aia am zis ca sunt si prosti si lenesi. Faceam asa ceva pe vremuri cu diverse imagini. Modificam pe ici, pe colo si le foloseam in scop propriu (ma rog, al firmei). Fara sursa, fara plata, nimic. Bine, atat timp cat conducerea zicea ca e ok, ma durea undeva. Eram un agarici care facea ce i se zice.?? Aveau ditamai departamentele care sa se ocupe de partea legala. E drept, imaginile erau folosite in diverse scopuri decorative si vizuale, obiectul de activitate era altul, total diferit, dar tot un fel de furt imi parea.
@Mihai, păi pentru că era. :)))
Furtul de subiecte nu este ilegal. Doar imoral.
Nu este intotdeauna furt de ideii. Sunt subiecte asa zise pe „trend” la care majoritatea blogerilor mari/cunoscuti se baga cu articol ca e clar aducator de trafic. Daca ai si putin fler sa ai un unghi interesant asupra problemei ai „flood” de trafic. Nu am blog .. inca. Da consiliez diverse persoane pe teme cu legatura ….
Am distribuit deși nu te ajută prea mult…am prieteni puțini și mai distribui și personalizat…Și știu ce înseamnă și când vrei să faci un bine pe care nu ți l-a cerut nimeni dar mai risc din când în când…Ideea e că ai dreptate și faci bine că îți respecți munca sau talentul…depinde cum privești tu…
@Corina, ambele. :)))
Mulțumesc ?
Distribuit !!!! Am dat si eu o manuta de ajutor atunci :)))
@Dede Cati, perfect. Mulţam!
Daca schimba 2,3 cuvinte deja nu mai e al „tau” si nu prea mai ai ce sa ii faci….tipic romaneste 🙂
@Cloe, la două-tru cuvinte cred că ai ce să le faci.
Dar dacă textul furat de pe blog este postat pe facebook? Eu am pățit asta și după ce i-am explicat (fără succes) că ar trebui să șteargă textul sau să menționeze sursa am raportat postarea la Facebook. Și nu s-a schimbat nimic.
@Bogdan, da, ştiu ce zici. Nu prea ai ce să faci în acest caz. Doar te enervezi.
Eu am avut pe unii care mi-au ciordit pozele si textul cu detalii tehnice de pe siteul firmei.
Am facut reclamatie la google si dupa 2 saptamani 3 concurenti sunt delistati de pe google.
Viața e mișto.
Unde mai pui ca pe unu l-am si atentionat ca nu e frumos sa-mi ciordeasca poza. La care raspunsul lui e: „ce bă, te oftici ca apar in prima pagina de cautari”.
Acum nu mai apare deloc, asta si pentru ca a pus poza ciordita in prima pagina.
@Cosmin, ah, m-ai uns pe inimă. Bun aşa.
Distribuit. Mai multe n-am ce zice. Încă mă mai gândesc la replica pe care vreau să ți-o dau la faza cu ”nu-ti cade mâna un an de zile” din povestea de ieri dimineață cu ce luăm pe insulă. Doar știi că-s răzbunător … 😀
@VictorR, hehehe, chiar mă gândeam cum de taci. :))))
Pai o solutie simpla ….si la indemana…si aproape moka… e domeniu personal adica veveve.nume.com plus protectie anti-„copy”. Am intalnit site uri unde nu puteam sa selectez si sa „copy” un text. Rezolvat cu „no-script”. Am intalnit pagini ( in java ) care nu poti vedea nimic pana nu „o permiti” din „no-script” (add on firefox ) . Astfel ca daca permiti pagina , permiti si scriptul „anti-select” text si va functiona.. Ca ne gandim ca nu stiu atat de multi cum e cu scripturile astea. Am rezolvat si asta. :)))))))
O alta varianta e sa pui textu in pdf. Pui in pagina un pdf viewer. Adobe are niste scripturi bune de protectie la copiere
O alta varianta e sa pui textul JPG.. E adevarat ca se poate salva poza si apoi cu un „recognizer” de text gen abby fine reader ,o rezolvi.Iarasi….nu toata lumea stie.
O alta varianta e gen „slideshare net” sau „scribd”. La slide share am solutia :)))
Si ar mai fi…. Dar cea mai buna varianta este cea cu inregistrarea documentului la orda .-Razvan la 10:08-. Un text e ca o inventie. Daca nu o inregistrezi legal,nu poti avea pretentii.
ADICA……nu poti lasa masina cu portierele deschise si cu o bucata de slanina pe bord….si sa te astepti ca a doua zi sa gasesti si o ceapa langa ea, da??? 😀
@meshteruyoda, şi toate astea pentru că în jur e plin de nesimţiţi care cred că „dacă e pe net, e gratis”.
” daca e pe net , e gratis” – 😀 Am inteles. deci tu vrei si mustar, nu numai o ceapa langa slanina…Si paine..da. :)))))) Eo zic ca nu o sa mai gasesti nici masina nici slanina.
REMEMBER DUDE 😀
The secret to creativity is knowing how to hide your sources – Albert Einstein
Secretul creativitatii e sa stii cum sa iti ascunzi sursele.
Pana si Einstein era un bulangiu furacios =)))))))))) . ce sa mai cerem la restu’?
@meshteruyoda, exact. 😀
Si era sa uit. Am gasit texte reluate de 15 ori. Am facut o poza EU AM FACUT-O…..EU… si a fost reluata pana acum de nustiu cate ori. Cum am gasit? Am selectat pasaje din text si le-am dat cautare pe google cu ghilimele . Mi-a returnat toate site urile unde era textul integral. Google stie sa caute si dupa fotografie. Sa moara tantza …daca goagal asta nu e tehnologie extraterestra. A trebuit sa ma uit care e cea mai veche data. Absolut ca ala trebuie ca era autorul original. si restu copii… ca nu poti sa copii un text din 14mai2014 in 10 septembrie 2010. Logic , nu?
@meshteruyoda, da, frate, dar cine naiba stă să caute pe google aşa din senin. Când ştii că te-au furat, o faci şi pe-asta, da.
Nu se discuta posibilitatea de a face copzy+paste, ci de a copia textul, ceea ce poti face oricum. Se poate fura text si din audio sau video. Doar ca e ceva mai multa munca. Faptul ca hotul se chinuie furand nu-l incalzeste cu nimic pe autor. Trebuie sa vedem cum impiedicam furtul, nu cum le facem hotilor viata mai grea.
La legile din ziua de azi, nu putem decat sa ne unim fortele si sa-l bestelim pe nesimtiti. Daca am face un grup antiplagiat si, la fiecare semnalare, am sari cu comentarii, poate ca ar inceta sa se serveasca din munca altora. Cu siguranta, ar vedea si publicitarii si poate nu le+ar mai da publicitate. Macar atat.
Pfoaiiiii, chiar zilele trecute mi-a trimis cineva pe FB un articol de-al tău, și numai ce am văzut titlul, „De ce miros urât bătrânii?”, i-am zis, ” oaie, î-l citesc pe Vasilescu de ceva vreme”. Acuma m-am uitat și era o „preluare” a ălora de la expunere :))))
@diabolic, păi, da, că de la furăciunea lor m-am enervat.
Frățică,da’ cum ar fi fost să preia(fure) articolul ăla cu site-urile nasoale?!?! :)))))
@diabolic, da, da, pe ăla nu l-ar fi luat. :)))
Dar ai o varianta prin care sa scanezi sa gasesti continutul furat? Ca nu te poti baza numai pe noroc sa gasesti continutul tau…
@Alex, cred că ai, dar este monitorizare şi e pe bani. 🙁
3 tertio….sau varianta pe care am urmat-o eu. Am trimis adresa catre editorii articolului furat si ei nu au reactionat nici intr-un fel. Asa ca, inainte sa ii notific serios, am facut o cerere/semnalare catre http://www.plagiate.ro si ei au raspuns in ceva zile, au verificat si au inregistrat plagiatul. Dupa aia am notificat foarte formal editura (temeiuri de drept, niste decizii ale Inaltei Curti deja luate, cum ar fi decizia G. Stanca condamnat pentru insusit …Lev Tolstoi))))….condamnare penala, iar acum negociem amiabil daunele. Daca va ajuta, be my guest)
@Petru, nu prea ajută în cazul blogurilor. Dar mulţumim. 😉
Cred ca ajuta ca……dupa ce ati identificat „autorul” dar inainte de a se actiona in orice mod, sa stabileasca un tert neutru (care foloseste soft antiplagiat) starea de fapt adica copiatul ca fapt juridic. Dupa care, orice urmeaza tine de autorul real. Pentru ca, actionand direct, cum ati spus mai sus, articolul dispare de pe site, ceea ce nu mai permite actiuni ulterioare ca nu mai avem probatoriu. Sigur, daca urmariti doar sperierea si disparitia articolului, atunci pasii enumerati de dvs mai sus sunt suficienti. Eu am venit doar cu o optiune de strategie juridica pe care am folosit-o deja.
@Petru, în cazul blogurilor trebuie viteză mai mare. Alfel e degeaba.
Nu vreau nimic deosebit. Am comentat doar că să vă spun că sunt un tâmpit irecuperabil.
@Iulian, lasă, măcar esţi sănătos.
Da, dar mama mă-sii tot tu muncești. Muncești să scrii articolul, muncești să-l înregistrezi la ORDA, muncești să îi pui protecție anticopiere. Și vine hoțul și ia totul de-a gata. Și după aia tot pe tine muncă să cauți, să scrii, să trimiți notificări.
@Gabi I, da, da, da. Exact!
Am pus virgula aiurea, de nervi.
@Gabi I, am corectat eu, aştept berea. 😉
S-a făcut. Vine Mahomed la munte, sau muntele la Mahomed?
@Gabi I, depinde care munte. :))))
Eu sunt curioasa..cum se procedeaza in cazul cartilor? La lucrari de licenta&co iei frumos textul, ghilimele, dai numele si titlul si aia e….Doar nu il intrebi pe G. Calinescu: ” Nene, ma lasi sa iau asta, cu cat o vinzi? „… Cred ca la fel ar trebui sa se aplice si aici. Ziua buna!
@Ana, e uşor diferit aici.
Mi-au fost utile sfaturile. Mulțumesc! O întrebare banala: dacă brandul tău nu este marca înregistrată la comisia europeana, drepturile de autor sunt valabile?
@regeleleu, dacă scrie undeva că „textele de pe acest site îmi aparţin”, cred că da.
În mod normal ar trebui sa ai dreptate @mihai dar totuși eu am îndoieli ca are are valoare în instanta aceasta menționare fără ca marca sa fie înregistrată…bănuiesc doar, nu știu.
@regeleleu, şi ce faci? Te duci să-ţi înregistrezi fiecare text în parte? Că poate mâine mi se scoală să schimb numele blogului.
Nu știu @Mihai, probabil ca îți înregistrezi numele tău ca fiind n brand. Ce spui tu e ca și cum ai vrea sa schimbi titlul unei cărți după ce ai publicat-o. Oricum, ideea e ca nu e frumos sa se fure texte și ce ai spus tu în articol e helpful 😀
@regeleleu, eu zic că odată ce l-ai scris pe blog, îţi aparţine.
Asa îmi place și mie sa cred și asa ar trebui sa fie. 🙂
L-am pus pe Facebook.
@Viorel, perfect. Mulţumesc!
Reclamatul la Facebook funcționează. Eu am blocat 5 zile adminul unui site de știri din .ro care mi-a furat un articol. Dacă lumea ar reclama constant, li s-ar bloca și contul.
Dacă site-ul e găzduit pe severe care se află în SUA, email la abuse@….
DMCA îi obliga să nu ignore mesajul.
Încă n-a furat nimeni acest articol?
@Dan , dacă l-ar fura pe ăsta, chiar nu m-aş supăra.
Daca hostingul e din Ro… slabe sanse. Am primit email sa ma adresez organelor abilitate. si punct. Si reclamatia la DMCA merge, dar nu aia la dmca.com, acolo ajungi la acelasi rezultat, adica tot tu trimiti email companiei de hosting. Dar la dmca Google daca faci reclamatie, textul copiat nu mai apare la cautari.
Intr-adevar, pana sa stearga google un site de la cautari, ideea ta este cea mai buna si pe strainatate functioneaza perfect.
Nu stiu de ce altii sunt asa sceptici cu privire la eficienta notificarilor DMCA, eu am primit raspuns absolut de fiecare data de la firmele de hosting si a fost eliminat continutul care incalca drepturile de autor.
Am trimis pana acum cateva zeci de notificari la: Blogspot, WordPress.com, Namecheap, Cloudflare, Webfactor, Hostway si inca vreo cateva hosturi romanesti de care nici nu auzisem pana atunci. S-a rezolvat de fiecare data.
@Andrei, perfect. Mulţumesc pentru feedback.
Bună seara!
Am renunțat la blog, l-am închis.
Deși am avut protecție copyright privind drepturile de proprietate intelectuală,
o individă, Loredana Manta, a copiat integral un articol de fond și l-a postat pe facebook.
I-am atras atenția și am rugat-o să-l șteargă sau să indice sursa. M-a blocat, si-a închis contul imediat, nu am reușit să dau de ea, chiar dacă mi-am făcut un cont nou.
Deși aveam instalat un plugin care bloca copierea textelor, l-a scris cuvînt cu cuvînt.
Inițial, nu am avut ce să fac, asemenea hoți de cuvinte, idei, sunt peste tot. Deși nu posedă talentului scrisului, ci doar al furtului calificat. Ce e de făcut?
Din acest motiv, am preferat să renunț la blogging.
Șarlatanii stau la pîndă și vor să guste puțin din succesul altora.
Nicio șansă, dragilor! N-aveți talent, ci doar tupeu. Mulțumesc pentru ajutorul acordat în postarea acestui comentariu.
P.S Hoața de articole e din Râmnicu Vâlcea.
Vă rog, să nu-i ștergeți numele. Numele ei Loredana Manta.
Profilul ei, aici.
Și-a schimbat și numele, să i se piardă urma.
https://www.facebook.com/loredana.deaconescu