2,969 cititori

Doamne, câte aș face cu Alina Gorghiu!

Mie-mi place cum scrie amicul Krantz. Se pare că și lui îi e simpatic blogul meu. Pentru că în momentul în care i-am zis că mi-ar plăcea să-i găzduiesc un text, m-am și trezit cu articolul la ușă. Este cel de mai jos.

mihai_vasilescu_alina_gorghiu

Dragă Alina,

Țin să te anunţ că aş vrea să intru în politică. M-am cam săturat, ca mai toată ţara, de stilul aparte în care se face politică la noi. Şi uite că aş fi dispus, pe sistemul “Ia de la Băsescu!”, să-i urmez un sfat: ăla cu “Vrei să schimbi ceva? Intră domle în politică şi fă schimbări!”. Şi aş vrea să mă înscriu în PNL. Dar privind în jur şi urmărindu-vă pe toţi cei reperezentativi de acolo, am impresia că m-aş înfige, cu toată puterea, singur cu capul în zid. Hai să mă explic:

În ultimul interviu pe care l-ai avut cu ceva timp în urmă, la redacţia ziarului Adevărul, după ce ai tot dat-o pe după vişin, fiind întrebată direct dacă vei refuza să candidezi pentru postul de primar general al capitalei, în cazul în care partidul ţi-o va cere, ne dai un răspuns de nota 10. Semn că pentru un politician get-beget eşti numa bună şi ai dat în pîrg, cum s-ar zice: “Acestui partid eu nu pot să-i refuz nimic”.

Băgată sau scoasă din context, această afirmaţie înseamnă acelaşi lucru. Adică cum, nimic? Să înţelegem că partidul te-a făcut om şi te-a adus pînă aici sau prin forţele tale ai reuşit în viaţă şi te-ai format profesional? E a naibii de perfid acest semijurămînt şi tocmai de aceea se întîmplă lucrurile urîte, incalificabile şi jignitoare la adresa oamenilor, cînd şmecherii din politica noastră deschid gura. Deci dacă partidul îţi va cere să furi şi să iei şpăgi pentru el, să deturnezi fonduri, să speli bani, să votezi legi aiurea doar pentru interese meschine de grup, o vei face necondiţionat? Ce crezi că vei schimba în felul de a face politică, aşa cum susţii că vrei, cu astfel de atitudine servilă în faţa partidului? Ce şanse îmi dai mie, unul oarecum apropiat de vîrsta ta, să realizez ceva diferit în felul de a face politică, dacă perspectiva rămîne aceeaşi?

Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu de fiecare dată cînd te văd pe tine Alina, după secunda aia cu impact emoţional vis-a-vis de aspectul tău fizic, automat îmi vine în faţa ochilor imaginea aia cu tine, stînd penibil în faţa unei uşi închise, pe post de lupul cel rău, ce voia să momească un tînăr ieduţ de copil cu nişte materiale electorale. Explicîndu-i unuia care nici măcar nu ştia să-şi facă nodul la şireturi că tu eşti “deputatul de colegiu de aicea”?!?!! Pe bune? Atîta ai fost în stare? Şi ai mai avut şi curajul să faci filmarea publică? Eu cred că în locul tău, aş fi înghiţit pe loc, de ruşine, cardul ăla de memorie al aparatului de filmat. Asta dacă aş fi fost la fel de ciudat ca tine, încît să zăbovesc atîta timp în faţa unei uşi, din dosul căreia mesajul era clar: “Tai-o de aici!”.

Finalul ăla, cu replica genială a copilului: “Nu deschid la nimeni. Mama nu e acasă. Deci pa!“, e de colecţie. Şi ne arată clar puterea ta de convingere. Deci nu convingi niciun copil, darămite un om matur. N-au mai filmat ăia, dar sunt sigur că în dosul uşii, copilaşul cînta fericit: “Nu mi-e frică de lupul rău! Care-i mic şi băbălău!” Norocul tău şi al tuturor celor din politica actuală, e că pentru foarte mulţi dintre cei ce se consideră maturi, gînditul e considerat ceva facultativ. De aia ieşiţi într-una tot voi din pălărie. Vă bazaţi de fiecare dată pe uitarea din creierele multora. Cei dispuşi să se reseteze la fiecare scrutin. Sau pe lehamitea şi scîrba celorlalţi. Că doar nu poate fi vorba de convingere.

Cam ăsta e genul de prosteală al politicii de cînd lumea. O ştim fiecare. Țîrrrr! la uşă şi hai să vă dau nişte materiale electorale. Aşa. Şi? Şi atît pentru tine, cetăţene! Restul pentru noi. Noi politicienii care suntem atît de nepregătiţi, dar capabili de orice. Şi plini de spirit de sacrificiu. Mai ales dacă partidul ne-o cere.

Mă tot întreb şi caut o logică cu o brumă de inteligenţă la întrebarea de ce să accepţi propunerea de a candida ca primar general al capitalei? Ce te recomandă pentru acest post? Cîtă experienţă adunată ai în administraţie publică sau macromanagement? De ce e musai să fie cineva înregimentat politic în această funcţie? Nu ar fi mai bine pentru toată lumea să punem un specialist care chiar ştie ce trebuie Bucureştiului? Ce-ar fi dacă n-am mai avea primari ca invizibilul Mănescu de la 6 sau ca puriul Chiliman de la 1, asta ca să vorbim strict de scheleţii din dulapul cu liberalism? Hai să schimbăm ceva dacă tot trîmbiţăm prin tîrg că vrem altceva. Nu să ne cocoţăm în funcţie, că aşa ne-a propulsat partidul şi după aceea să sifonăm banii, să facem biluţe la tv şi să promitem senini, dar la mişto, că “dacă nu fac treaba aia, mă duc învîrtindu-mă!” ca Oprescu.

Bag de seamă că vreţi acum să schimbaţi iar sistemul de alegeri pentru parlamentare. E clar, nu prea v-a convenit sistemul trecut. Că prea şi-au cumpărat toţi nechemaţii locurile cu sistemul uninominal şi nu prea mai răspundeau la comenzi, nu? Acum înţeleg că vreţi iar pe liste de partid. Să ştiţi exact că aveţi locurile asigurate pentru cine trebuie. Ca să nu mai aveţi parte de surprize neplăcute. Deci iar vom avea parlamentul plin cu aceleaşi feţe compromise? Aceleaşi persoane cu trecut dubios şi plin de suspiciuni în jurul cărora veţi face zid de apărare în faţa cererilor DNA? Chiar nu mai sunt alte persoane, fără nici cel mai mic zvon despre vreo ilegalitate comisă în existenţa lui profesională, care să fie dispuse să facă politică şi să ne reprezinte? Şi în eventualitatea cîştigării alegerilor dacă va fi să facă PNL guvernul, iar o să avem aceleaşi feţe de miniştri care s-au remarcat doar prin eşecuri răsunătoare? Iar Nicolaescu? Iar Orban? Iar Adomniţei sau mai ştiu eu care habarnist cu papagal? Nu ştiu, dar ca tînăr politician, mă aşteptam să doreşti altceva. Mai ales odată ajunsă la vîrf. Pentru că dacă situaţia stă altfel şi doar pupi acum inelele acelora care te-au împins în sus, voi trăi cu impresia că eşti doar o Barbie simpatică, ridicată pe umeri de nişte Keni, doar ca să ţi se uite sub fustă şi să te facă să simţi ce uşor poţi cădea la cea mai mică tresărire a lor.

O ultimă curiozitate aş mai avea: oare chiar e nevoie de încuscrirea, împotriva naturii, cu cei de la PDL? Cum poţi să rezişti să te pupi cu Blaga, cînd mai deunăzi vă scuipaţi ca mîţele? Chiar nu puteaţi crea un partid cu identitate proprie care să se lupte cu forţele sale? Nu vedeţi ce confuzie creaţi în faţa publicului şi ce multe pierdeţi fiind ţinte uşoare pentru acuzele PSD? Nu puteaţi rămîne strict delimitaţi, într-o alianţă, dacă vă chinuie atîta dragoste chioară şi amor ghebos?

Aşa că aştept un răspuns din partea ta la toate aceste întrebări, care să mă facă să iau o decizie. Convinge-mă că greşesc şi că ceea ce faci tu e binele total. Şi nu veni cu abordările alea din faţa uşii. Că dacă asta e politica de tip nou pe care o vrei, îmi dau seama că eu şi poate şi alţii mai tineri care vor altceva, n-avem nicio şansă. Pentru că a merge în continuare în aceeaşi mocirlă, pe lîngă faptul că ne-am murdări degeaba, am demonstra un singur lucru. Consecvenţă. Din păcate, doar aia a boului…

Unul care vrea, dar n-are loc de de-alde voi.

P.S. Pe Krantz îl găsiţi la el “acasă” aici.

28 de păreri la “Doamne, câte aș face cu Alina Gorghiu!

 1. CATE ASI FACE FARA …!

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 2. Nu ai cum sa reusesti in politica daca nu faci parte din cercurile lor de interese. Uita-te la Nicusor Dan. Isi mai aminteste cineva de el? A reusit sa faca ceva singur? Nimic.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Acuma și el vroia să meargă de capul lui. Nu merge așa nicăieri dacă n-ai niște milioane de băgat. Gigi, gen.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 3. Fata asta are noroc cu “prezenta scenica”. In rest, pana acum nu a demonstrat nimic.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Nici nu cred că poate ceva. Nu are nici la propriu nici la figurat oo. Doar un lătrat frrrumos. Cu mult rrr…

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 4. Boss, mie imi place Alina Gorghiu. Cand apare la tv, dau pe “mute” si ma bucur de ea in liniste.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 5. E bun proverbul asta ?? ‘Politica e cea mai mare curva ‘ , Intri in politica ca un om oarecum cu demnitete si in doi timpi si trei miscari te schimbi la 180 de grade si rezultatul este ca” Acestui partid eu nu pot să-i refuz nimic”,

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Depinde ce-ți dorești și unde vrei să ajungi cu politica. Dar dacă tot ajungi la vîrf ai putea să faci și chestii bune pentru ăi de te-au votat. Cred eu. Doar că trebuie să te pricepi și să vrei. Altfel ești doar o altă janghină de om , fericit că-i prostește pe proști.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 6. o sa ziceti ca-s femeie …si-s rea si invidoasa 🙂 da’ serios…Alina asta mie nu mi se pare a fi femeia care ar aprinde fanteziile barbatilor…io sa fiu barbat…n-as saliva la vederea ei ….dar noah…vorba aia, ma mananca invidia 😀 cat despre realizari in domeniul politic…sa fim seriosi, sau pe fortele ei …:)))) o fi stat capra la momentele potrivite cu persoanele potrivite..ca precis n-o fi fost o singura persoana, e prea mare partidul ala si penurie de muieri 😀

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Fără a arunca vreo piatră sau a băga mîna în foc, privind la ce face și ascultînd ce spune, pentru politică ar recomanda-o doar vocea și talentul de a graseia frumos cuvintele. Restul… E tăcere.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 7. Cum isi mesteca ea vorbele nu si le mesteca nici Elena Udrea! App: ce tare ar fi fost sa se faca liberala si Nuti…. dar ea a ales plm! :)))))

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 8. Gașca asta de așaziși politicieni nu au deloc simțul ridicolului. Alinuța e ultima pe listă, dar să ne aducem aminte de Nuți cu celebrele ei ieșiri de așazisă gospodină, sau filmulețul în care părea că face exerciții de dicție și termină apoteotic cu SUPER!!!! , sau penibilul Tălmacean care dansa ca apucatul prin studiourile tv, ori de Victoraș pe care-l trăgeau pompierii cu barca în apa până la glezne și,desigur, să nu uităm de Băselu cu bețiile lui în public ca mai apoi să se ducă la supermarket să ia apă plată, că de, el bea doar apă, Flutur cu oile pe deal…..și câte și mai câți.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Fiecare reprezentant e ales după chipul și asemănarea electorului care a pus ștampila pe el. Crezi că că după tîmpeniile făcute s-a dus vreunul să-l ia măcar cu huo? Din contră, tot cu “să trăiți ” erau. Slugi…

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 9. Te rog sa nu mai pui articole de hater de genul asta, serios, iti pierzi musteriii :))

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Enuta Andrei, aoleu, păi unde e hatereala acişilea? Omul vrea să facă politică şi şi-a spus oful.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Eeeeeee, daaaaaa, omul are o problrma si se vede. Deturneaza clar o filmare de la scopul ei scris clar si isi imagineaza scenarii dintr-o “declaratie de dragoste” pt partid :))) Hai sa extrapolez si eu : ahaaa, lui Krantz asta ii place de Alina care arata cam imatura asa, deci e un pic pedofil, deci e fan al curentului liberalist de afara, deci nu se supara daca se decapiteaza crestini, etc… pe bune acum, sub-mediocra heitareala asta , serios , iar daca vrea sa faca politica sa se duca si sa activeze intr-un partid politic macar un an si sa nu dea bir cu fugitii la prima problema !

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Enuta Andrei, ei uite că nu m-ai nimerit cu părerile. Da de loc. Mă rog, poate sunt doar simple presupuneri. Sau un scenariu. La care se pare că ai avea ceva succes în branșă.
   Îndemnul de final e ceva din proprie experiență?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Sunt membru PNTCD de 20 de ani, iar cum de cativa ani partidul meu duce o lupta pentru supravietuire in justitie cu impostori ca Aurelian Pavescu am ales de ceva vreme sa-i ajut pe cei din PNL, singurii de doctrina apropiata de dreapta care cred ( “fara tarie” :))) ) ca au sanse reale sa schimbe cat de cat ceva in tara asta. Impreuna cu Neamtul, Pana la proba contrarie. Poate de asta imi permit sa vorbesc de politica. Ceea ce nu inteleg eu de ani de zile este cum se face ca cei mai mari comentatori in domeniul asta nu vor sa se implice, e ca si cum as comenta eu de Windows 10 sau medicina…. Dar la politica si fotbal ….. restul e superflue 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 10. Comentariu strict pe postarea video. Daca esti alina gorghiu esti un fel de Mafalda si putache de dupa usa iti va deschide!? Cat de dus cu pluta tre’ sa fii ca sa ceri unui copil sa-ti deschida doar ptr. ca esti tu nu-s ce deputat de colegiu? Mai bine ca autorul articolului nu a intrat in politica! Altfel il vedeam si pe el in ipostaze d-astea mai mult decat penibile. Eu cred ca astia cu partidu-n sange au ceva spalaturi pe creier de au comportamente deviante. Dar noi suntem si mai spalati cervical fiind ca ii suportam si ii votam.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • De aia n-am intrat pînă acum în politică. Deși aș fi vrut. Refuz să fac chestii ridicole de dragul unui vot care oricum contează doar pentru rezultat. Mai ales acum cînd totul e înregistrat și făcut public. M-aș minți pe mine în primul rînd.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 11. Mai Mihai, numa` politica in stare pura nu mai vazusem pe blogul tau! 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Victor, sunt surprinzător. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 12. Krantz, felicitari, man. Meriti inca o mare bere. Daca vei continua in ritmul asta, ma lasi fara bani…

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Hai mă, cît e o bere?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Domnu’, eu nu ma refeream doar la asta..nu tii minte ca mai am de dat una de la postul ala cu negresele??? Ideea era ca, daca o tii tot asa, cu ale tale comment-uri care imi merg la inima, ma faci sa sar mereu la cap cu cate o bere…deci, te rog….mai rar, ca ma bagi in faliment…:))

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.