4,416 cititori

Bărbaţii, aceşti bravi descoperitori ai zilei de ieri

Guest Post by Ana R.

Bănuiesc că ați auzit și voi de celebrii cercetători britanici, cei care fac studii care de care mai aberante și inutile . Se pare că s-au strofocat să facă, măcar o data, un studiu util. Așa că i-a apucat analiza orientării în spațiu, în funcție de sexe. Și cică bărbații se orientează mai mult în funcție de punctele cadinale. În timp ce femeile se pare că se orientează mai mult după detaliile mediului ambiant.

Uitați-va și voi ce fonduri irosește coroana pe fundul cercetătorilor ăstora. Păi de ce mai era nevoie să mai studieze asta, trebuiau să ne chestioneze pe noi, femeile, și în cinci minuțele ieșea un compendiu de toată frumusețea.

Oricare dintre noi le putea spune că dacă trimiți orice bărbat să îți aducă ceva, începând de la un banal ac de cusut și până la piatra filozofală, trece de minim șapte ori pe lângă obiectul în cauză, pentru că busola lui nu se decide dacă e sud-sud-vest sau sud-sud-est.

Nici cu trimisul la punct fix nu ai mari șanse de reușită. Dacă îl pui să deschidă frigiderul, să caute sosul sau muștarul, mai are un pic și-l întoarce cu fundul în sus până da de ele, sperând să cadă singure de pe unde stau ascunse. Degeaba încerci să le dai repere de genul „în spatele borcanului cu marmeladă de afine, fix lângă ţelină“. E ca și cum ai da repere unui perete. Păi de unde să bănuiască un bărbat unde se află toate alea și cum arată, că doar frigiderul are propriul lui univers și până își reglează dumnealui busola, crește o cultură de muşchi pe țelina aia, așteptând să se lămurească măcar unde e nordul.

Cred că trebuie să fiu corecta. Există o singură mare excepție. Și aceea o constitue locul ocupat de bax-ul de bere sau, după caz, de sticla cu vin. Pe astea le găsesc toți din prima. Habar nu am ce puncte cardinale au diversele feluri de băuturi alcoolice, dar se pare că sunt mereu aceleași, de le nimeresc bărbătii așa precis.

Dar cel mai mișto este atunci când un mascul îți da ție, femeie, indicații să ajungi la o adresă. Stai cu el la telefon și îți cresc peri albi încercând să te orientezi după criteriile lui. “Stradă cu sens unic”, “sens giratoriu”, “prima la dreapta după intersecție” și altele de acest gen sunt indicațiile fără niciun sens pe care noi suntem nevoite să le decodificăm. În timp ce o femeie, întrebată despre același traseu, te va ghida fără greșeală și cu lux de amănunte. O să-ți dea detalii foarte precise despre culorile în care sunt vopsite toate gardurile și te va învăța cum să faci dreapta la casa cu covorul murdar scos în curte. Plantele, magazinele cu haine și balcoanele cu rufe puse la uscat vor fi elemente de ghidaj foarte importante pe tot parcusul drumului. Da, noi ținem minte toate detaliile, utile și inutile, dar se pare că avem rată mult mai mare de succes în cazul memorării unor locații. Cel puțin așa reiese din același studiu.

Și mai avem un mare atu care ne ajută să găsim orice ne dorim. Noi, femeile, întrebăm! Mamă și ce șansa de reușită oferă această posibilitate! În câteva secunde deții toate răspunsurile de care ai nevoie. Exact același amănunt este deliberat uitat de către bărbați. Pentru că nu există rușine mai mare pentru reprezentanții sexului puternic, decât aceea de a scoate pe guriță ceva ce să semene a întrebare. Păi așa au cucerit ei Pământul, punând întrebări? Aiurea! Nu vedeți că toți tăntăloii ăia de navigatori au plecat spre un punct bine determinat de pe hărțile lor și, chiar dacă au constatat că sunt complet pierduți, nu au întrebat pe nimeni? Ei pur și simplu au mers mai departe. Undeva tot trebiau să ajungă. Păi dacă Cristofor Columb ar fi fost femeie, America ar fi așteptat și acum să fie descoperită. Pentru că o ea ar fi găsit până la urmă pe cine să întrebe care e drumul corect spre India. Și dacă nu găsea, măcar își asculta intuiția feminină.

Cam așa se comportă toți bărbații, acești vajnici căutători de noi orizonturi. De la muștar până la dinamită, aproape pe toate le-au descoperit aproape întâmplător și noi îi apreciem profund pentru asta.

mihai_vasilescu_creier_barbat

 

sursa foto

46 de păreri la “Bărbaţii, aceşti bravi descoperitori ai zilei de ieri

 1. Ah, voi barbatii astia! Ti-am spus de-atatea ori ca sarea e in dulapul cu pahare, intr-o cutie pe care scrie “ciocolata”!

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Victor, pentru replica asta, la primul articol care nu-ți place ai dreptul să mă înjuri. :)))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • 1. Multumesc, nu! Mai injur, dar rar, si cand sunt cu adevarat nervos!!!
   2. E plin internetul de glume misogine de bun gust, dar pentru articolul de aici asta mi s-a parut reprezentativa!

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Victor, știam că nu înjuri. De-aia am și propus. :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Victor, asta era pe vremuri, acum avem sarea in cutia de sare in spatiul din dulap destinat acesteia si inconjurata de trei solnite. Si asa daca trimiti un barbat sa o aduca, se va uita de cel putin doua ori in directia respectiva, va intreba macar o data si o va gasi dupa minim trei minute. Asta daca este un adevarat descoperitor, restul vor trimite nevasta sa o aduca. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @Ana R., poate la voi în Germania. La noi sarea stă tot în locuri si recipiente doar de femei știute. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Mihai, nu cred ca e chiar asa. Pe vremuri nu aveau femeile cutii de plastic si de aia refoloseau orice fel de ambalaj. Capitalismul ne-a adus si aceasta minune a tehnicii numita doza de plastic chinezeasca, achizitionabila din orice magazin. Ok si daca e asa, daca sarea sta in cutia pe care scrie ciocolata, daca detii aceasta informatie de ce e nevoie sa reintrebi de fiecare data unde sa afla si cum ajungi la ea´?

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Ana R., pentru că nu avem ținere de minte. Doar n-o să ne impovărăm creierele cu toate nimicurile!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Mihai, oare cum sunt creierele alea de au o capacitate de stocare a informatiilor atat de limitata? 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Ana R., n-ai înțeles.Capacitatea noastră de stocare este nelimitată. Dar nu pentru toate prostiile. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

  • @Mihai, povesti. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 2. E o tactica. Se prefac ca nu gasesc lucrurile pe care-i rugam sa le aduca, pentru ca data viitoare sa nu-i mai trimitem. Si noi fraiere exact asta facem.

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Rossana, aloooo, matale vrei să intri in spam? :))))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • @Rossana, cum de nu m-am prins? Dar exista momente in care le citesti disperarea in priviri de la atata cautat ceva ce era la nasul lor. Atunci nu cred ca mai e vorba de tactica.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Ba da. Ana. Se prefac, joaca teatru. Fac orice ca sa nu-i mai rugam nimc.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Rossana, aici ai dreptate. Uita-te trei minute la un meci de fotbal si iti dai seama ca toti sunt actori inascuti. Cum se tavalesc ei pe jos in dureri imaginare! 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Rossana, exact, tactică. Dar cum crezi că ar trebui să reacţioneze el la o solicitare strigată de ea : ” Adu-mi şi mie repede aia de curăţat!”
   Unde “aia” pot fi 10 chestii din casă, puse bine de ea în 11 locuri.
   Şi-apoi, tot ea se duce, din cauza urgenţei, să ia chestia “aia” şi-i aruncă lui, bombănind, un : “Of, nicio bază n-am în tine!”

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @krantz, exaaaaaaaaaaaaaact!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Vedeti ca va lipseste intuitia feminina?! Cand o femeie imi spune “da-mi aia! ” stiu exact la ce se refera!!!! :))))) si cand sotul imi spune “adu-mi aia din cutia cu scule! ” stiu ca se refera la surubelnita!!!! :)))) el nici acum nu stie ce e “aia” pt aspirat in colturi…si i l am montat de N+1 ori!!!

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @krantz, daca ai folosi si tu mai des “aia de curatat” atunci poate ai localiza-o mai usor. Numai zic! 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Ana R, la noi în casă am stabilit ceva clar: eu nu mă ating de oalele ei, ea nu se atinge de gadgeturile mele. Fair enough! 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @krantz, vai, dar cat de “fair” e asta! Gadgeturile tale sunt complet nefolositoare activitatilor casnice. Banuiesc eu! In schimb continutul oalelor te intereseaza in mod sigur.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Macar esti sincer Krantzule. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Rossana, de ce n-aş fi? Că doar într-o relaţie numa asta ne cereţi. Sinceritate!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 3. 1. Dragele mele, va iubesc! Pe bune. Fara voi nu se poate pe lumea asta si nu vorbesc din punctul de vedere al ideii de perpetuare a speciei. Dar stiti bine ca n-aveti dreptate in 95% din cazuri insa asta e jocul! Nu mai suntem de mult primate, sa ne mirosim sub coada sau sa ne despaduchiem reciproc. Am dus jocul diferentierii sexelor la un alt nivel, mai rafinat. Sunt si porci nemernici (acele 5 procente) dar ei exista doar ca exceptii necesare intaririi regulii!

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Victor, a zis cineva ca noi nu va iubim? Va doram si va ridicam altare in realitate, numai pe aici ne rasfatam si noi. Asa din lipsa de preocupare. Nu ne-a mai trimis nimeni dupa sare in ultimele cinci minute :).

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • adoram, adoram

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 4. Si, oricum, fetelor, Mihai trebuie iertat pentru ca e pro-femina rau de tot! Pe noi baietii inca nu ne-a lasat sa scriem articole pe pagina lui ca pe voi! 🙁

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Victor, aha. Sunt curios ce-o să zică @upprann când o să citească chestia asta. :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Pai … nu stiu…nu te citesc tot timpul (rusine mie!) si nu te citesc de mult…

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Victor, serios? Eu aveam impresia că esti de ceva vreme pe aici. Da, atunci nu aveai de unde să știi. Au fost destule guest posturi scrise de bărbați. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Victor, Mihai a dat posibilitatea tuturor sa scrie articole pe pagina lui. Eu doar reechilibrez vinerea balanta intre sexe. Ca prea se destrabaleaza el in restul saptamanii. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 5. Fetelor , poate ma ajutati sa gasesc mustarul ! Caracatita cu mazare arata fantastic dar daca mustar nu e..nimic nu e !! 😛

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Sorin, :)))) Intreaba-ti nevasta, regleaza busola si pleaca in cautarea mustarului! Iti dorim mult succes in fabuloasa si aventuroasa calatorie pe care o vei parcurge pentru descoperirea lui. Dar vezi sa iti iei concediu, aceasta aventura poate sa dureze cateva zile.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Mai bine comand unul online ca ajunge mai repede ! :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Sorin, :)))))))))))))))))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Sorin, :)))))))))))))))))))))))))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 6. Haideti mai fetelor sa nu fim rautacioase ca au si ei talentele lor …..de exemplu,” luminita de la capatul tunelului” o gasesc si pe intuneric si fara busola…hai iubi in dormitor sa sa iti arat ce lenjerie am cumparat ,garantez ca nu va vedea lenjeria dar de gasit gaseste el ceva.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @dede cati, asta intra la capitolul talente? :)))) Adevarul e ca sunt foarte talentati la capitolul asta. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 7. Corect! Asa incredere are in gageturi ca la o intersectie in Turcia unde scria clar ca inainte este destinatia noastra
  Romania el asculta de GPS si o lua la stanga spre alta vama la mama naibi spre Romania si sa vezi scandal ca de ce nu am incredere in el , ca el nu recunoaste drumul ,desi eu ii descriam cu lux de amanunte strazile observate la trecerea anterioara pe acolo :)) .
  A bodoganit pana in vama 30 km pana a zis cu jumatate de gura , soptind ca… da am avut dreptate …dar ca si pe acolo era drum ( ocolea doar 70 km) !

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @mary, ce vă mai place să cârcotiți. Te-a dus omul unde trebuia să ajungi? Ce mai contează detaliile? 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @mary, absolut toti procedeaza asa. Nu pricep de ce nu au incredere in ce le spunem noi.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 8. Ana, habar n-ai de cate ori a trebuit sa merg dupa fetele care veneau la mine.
  Click aici (daca nu se supara Mihai pentru link).

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Ashu, fetele alea nu erau sigure ca doresc sa ajunga la tine. 🙂 Tu ai dat coordonatele gresit pentru creierul unei femei. Nu spui ” de la Penny mai mergi 100 m” ci ” esti cu fata spre Penny, magazinul se gaseste pe partea stanga a strazii, in aceeasi directie mai mergi 100m, adica pana la casa verde cu begonii la geam. Acolo faci stanga si pe colt vezi un gard mov …..”. Simplu! 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Erau sigure, doar ca nah, ele stau prost cu orientarea.
   Un barbat se descurca cu putinele indicatii date. 😉
   Si decat sa-i explic ce culoarea are gardul, mai bine merg personal dupa ea.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 9. Măăăi femeie , prin cele spuse recunoști că încă ai nevoie de afirmare pentru a te ridica la nivelul unui bărbat(tocmai din această cauză denigrezi); nu așa crești în ochii celorlalți. Dar , folosește în continuare –FIX– aceleași farduri, vopsele, etc. Oare ce ați face dacă bărbații nu v-ar mai da atâta atenție ? V-ați trage de păr între voi ?! Oricum ați fi aveți mare noroc că noi vă iubim.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.