Cu siguranță ați trăit cu toții momente în care v-ați suspectat de lipsă de abilități funcționale când ați observat că nu reușiți să faceți niște chestii care par relativ simple pentru alții din jur.
Eu, cel puțin, am pățit de nenumărate ori. De-aia pentru astăzi v-am selectat câteva situații în care mă simt mai neajutorat decât un copilaș de trei anișori.
Fiți atenți aici care sunt cele patru lucruri care pentru mine sunt aproape imposibil de făcut. Și zic „aproape” pentru că uneori îmi ies, dar niciodată datorită abilităților mele, întotdeauna le reușesc din pură întâmplare.
Unu: punguțele de la megaimaj
Toate supermarketurile au punguțe speciale pentru secțiunea de legume-fructe, dar cele de la megaimaj sunt ceva aparte, prieteni.
Nu știu voi, dar eu nu reușesc niciodată să desfac pungile alea. Vă dau cuvântul meu că uneori am renunțat să-mi cumpăr ce fructe aveam de gând, doar pentru că mi-era groază de ce urma: lupta parte-n parte cu blestematele alea de punguțe.
Știu c-o să săriți să-mi explicați că secretul este să-ți umezești degetele cu care faci operațiunea. O fi la voi secretul ăsta, eu pot să-mi ud mâinile până la coate, pot să mă plimb cu un lighean plin după mine prin mega și să-mi vâr mâinile în el înainte să încerc să desfac punguța. Degeaba, fraților, nenorocitele alea pur și simplu nu vor să se desfacă la mine.
Singura soluție care funcționează în cazul meu este să rog pe cineva care trece întâmplător pe-acolo să-mi desfacă și mie două-trei pungi. Da, da, niciodată nu-i rog doar pentru una singură, asta e greșeală de începător.
Soluția de avarie, dacă nu trece nimeni prin zonă, e să pun fructele direct în coș și să mi le bage în pungă casiera, când mă duc să plătesc.
Știu, e grav.
Doi: ambalajele de tip caserolă.
Mezelurile gata feliate (și nu doar ele) se vând la niște caserole care, teoretic, ar trebui să se deschidă mega-simplu. În sensul că partea de deasupra, folia aia sau cum se numește, ar trebui să poată fi îndepărtată simplu și rapid.
Mai ales ca producătorii au avut și amabilitatea să-ți scrie într-unul dintre colțuri „trage aici”. Ca să știi că ăla e colțul pe care ei l-au gândit special în acest scop: ca oamenii să poată deschide cât mai ușor caserolele.
Singura problemă ar fi că poți să tragi tu cât vrei de colțul ăla unde scrie „trage aici”, că n-o să se deschidă niciodată. Poți să legi caserola aia de osiile a două tancuri care pleacă în direcții opuse, că tot n-o să se deschidă. O să vezi Sherman-urile alea cum patinează în gol din șenile, dar nenorocita aia de caserolă tot nu se va deschide.
Pe scurt, dacă n-am un cuțit sau ceva ascuți la îndemână, personal risc să mor de foame cu mezelurile alea în brațe, că de deschis nu voi reuși vreodată. Bine, ar mai fi și soluția să le mănânc direct cu ambalaj dacă chiar e nevoie.
Trei: sosurile din shaorma
Prieteni, sunt puțini oamenii pentru care să nutresc un respect mai mare decât am pentru cei care reușesc să mănânce shaorma, iar la final să n-aibă sos nici măcar pe la gură.
Eu, dacă îmi iau o shaorma la lipie, după ce o termin de mâncat rezultatul va fi întotdeauna același: tricoul va fi atât de pătat că va mai putea fi folosit cel mult drept cârpă de praf.
Dacă sunt într-o zi bună, scap măcar fără pete pe pantaloni. Dar mi se întâmplă atât de rar să prind zile d-astea bune…
Vă zic, singura soluție care să-mi permită să fiu sută la sută sigur că n-o să mă fac ca un porc, pe haine, din cap până în picioare ar fi să mănânc shaorma dezbrăcat la nudu’ gol, în cadă. Orice altceva presupune un risc pe care nu mai vreau să mi-l asum.
Ca să n-ajung totuși să mănânc în cadă, am renunțat să mai cumpăr shaorma la lipie, am trecut pe cea la farfurie. Știți ce? Nici măcar așa nu reușesc să scap de fiecare dată fără măcar o pată. Da, e mult mai bine, a mai scăzut procentul de haine distruse, dar cam o dată din trei, tot reușesc cumva să dau niște sos picant pe mine.
Patru: ambalajele de tip pungă de bomboane.
Ca să nu mă mai chinui cu poze și alte chestii, știți cu toții pungile de bomboane M&M, da?
Niciodată, prieteni, niciodată nu reușesc să desfac un ambalaj de genul ăla decât într-un singur mod: se rupe în așa hal încât cel puțin jumătate din conținut se duce pe jos.
V-am dat exemplul cu M&M pentru că astea mă puneau cel mai des în posturi penibile. Știți, eu acasă nu desfac pungi de M&M, că nu mănânc așa ceva acasă. Singurul loc în care le desfac este la cinema, pentru că acolo îmi mai luam ca să am ceva dulce după ce termin cu nachoșii.
Rezultatul? Acum aș putea să vă spun, după sunet (cu marjă de eroare de maximum 2), câte bomboane cad din pungă pe parchetul sălii de cinema. Ceea ce mă ajută la finalul filmului, că știu exact câte am de strâns de pe jos.
Pe scurt, nu-mi amintesc să le fi desfăcut măcar o dată cum trebuie.
Bine, și despre sosul ăla de brânză pentru nachoși putem face o discuție întreagă. Că nici de el nu scap fără să arăt ca ieșit dintr-un vulcan cu lavă galbenă…
Cam astea ar fi. Desigur, mă mai lovesc și de altele, dar nu cu aceeași frecvență ca de cele patru de mai sus.
Dar lista e deschisă, prieteni. Hai să vedem ce vă face pe voi să vă simțiți neajutorați.
P.S. Fix acum, în dimineața asta, am desfăcut o pungă nouă de cafea boabe, să pun în espressor. Mi-a fost lene s-o tai, am zis că lasă, c-o deschid trăgând de ea. Am cules un sfert de boabe de pe jos… 🤷♂️
sursa foto: freepik.com
La primul punct există varianta plecării de-acasă cu punga cu pungi.😄
Asta cu cafeaua este la fel și pentru mine, dar cel mai greu este pliculețul de șampon de la hotel. Chinuitor. Nu de puține ori am gustat din „sosul” de șampon, că na, trebuie să folosesc dantura
Comentariu beton!49
Ah, nu, p-alea am renunțat și să mai încerc să le deschid.
Eu n-am de-astea. De când am descoperit prin anii 90, ambalaje gândite să fie practice, am răbdarea să găsesc metoda prin care să le deschid în așa fel încât să nu se rupă.
Nu mănânc niciodată în public chestii de la care mă pot murdări.
În general am destulă răbdare să găsesc “schepsisul” prin care să obțin ce vreau fără să provoc distrugeri. Mă enervează doar când lucrurile din jur nu au fost gândite și trebuie să le stric.
Comentariu beton!48
Tu ai venit cu o navă spațială pe planeta asta, nu?
Stii, mi-aduci aminte de o scena din Calistrat Hogas, cand se autodescrie la un picnic, comparandu-se cu un Georges, artist in dezosarea si ingurgitarea puiului cu smantana…
Comentariu beton!29
Mi-a plouat în gură.
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Io-s ceva aparte, bag seamă, că mie-mi ies perfect toate operațiunile menționate de tine. 🤷♂️
Că tot ai pomenit de cafea, merg să-mi fac și io una. Tchibo barista espresso.
Comentariu beton!20
Bă, fix asta am și eu acum. 💪
@MV: asta-i preferata mea. 😎
Io stau cu cafeaua în față la OMV.
sunt la OMV, nu te văd!
Comentariu beton!29
Unde? La Colentina eram. Am plecat. Cafeaua a fost moca…
Merg la alt omv și altă cafea…
eram la călimănești, acu-s la tine la craiova…
Doamneee, ca salbaticii!
Câteoodata nu-mi iese din prima demonstratia teoriei relativitatii, stiu ca mai gresesc la un semn.
Comentariu beton!33
Da, nici mie. 🤭
Nu știu când ai avut ultima data nevoie ,dar cum stai cu băgatul aței in ac !?
Comentariu beton!14
Nici cea mai mică problemă. Am testat relativ recent.
Eu am cumparat ace cu gămălie mare😇. Asa am rezolvat problema😉.
Comentariu beton!11
Exista dispozitiv special. Cereti la mercerie. Fara el n-as mai coase in vecii vecilor !
Comentariu beton!15
Ai de capul și de viața mea! Juma de ora am stat sa bag ață in ac, de îmi venea să arunc haina aia ruptă cât colo. Pai, sa vedem. Aia cu murdaritul când mănânc mi se întâmplă frecvent. Dau pe mine roșii, sosuri, înghețată, ciocolată, ciorbă, iaurt etc. Cam orice. Am rețetarul pe pijamale. Da, mănânc pe tăviță, in pat, că salbaticii. Aia cu punguțele e mai ok acum, că le mototolesc înainte și se mai deschid. Cu ambalajele e jale. Renunț să cumpăr câte o chestie doar pentru ca știu că nu o pot desface. Odată, am tăiat o sticla de Pepsi in două, cu cuțitul, pentru că nu o puteam desface. Era plină, da? :)) In rest, nu am răbdare și nici îndemânare pentru lucruri micuțe, fragile sau migăloase. De exemplu, nu reușesc să scot agățătorile de la perdele. Nicicum. Am perdelele nespălate de un an. Aia e. Vedem când s-o putea. Sunt total incapabilă de orice art and craft sau dyi. Și sigur mai am, dar nu mi le amintesc acum. Frumos topic, mă simt melancolică:)
D-aia nu mănânc hamburger. Mă ung ca un puerco 🐷.
Comentariu beton!16
Iată…
La faza cu plimbat ligheanul cu apa dupa tine, m-a apucat un ras din ala cu sughituri🤣🤣🤣.
Am si eu problema cu mancatul de ramen (supa cu noodles). Nu numai ca stropesc peste tot, dar se si aude de la o posta cum sorb. Si ma uit la junior cum mananca cu bețele alea asa de usor. Sorbitul se aude si la el, de unde trag concluzia ca ramen nu pot fi mancate fara zgomot. Ma gandesc ca am o scuza in cazul asta 😁.
Ale mele nu fac zgomot când sorb. 🤷♂️
Noi cred ca ne uitam la prea multe Manga (anime). Acolo toti sorb cu zgomot 😁. Si explicatia sorbitului la noodles/ ramen e ca gustul il percepi altfel. Stiu pentru ca juniorul a facut o prezentare la scoala inclusiv cu servit ramen la colegi. Dar oricum as manca, pe astea nu pot sa le mananc fara zgomot. Cu restul manancarurilor nu am aceasta problema.
Un distins scriitor cu greutate şi barbă, că am uitat pe moment numele lui dar scria la Dilema Veche, a povestit cum e cu ramenii la ei acasă. Japonezii mănâncă cât se poate mai zgomotos: sorbocăie, sleorpăie şi mereu în grabă. Îi mănâncă cât de fierbinți până nu se umflă, aşa că e OK concertul.
Ah, e Andrei Pleşu!
Comentariu beton!13
@AleBlaga, da, asa se mananca. Explicatia e ca daca sorbi, gustul ramen-ilor e mai intens. Stiu pentru ca juniorul a avut o prezentare la scoala despre ramen, plus gatit ramen pentru colegi (are 11 ani). Si pot sa spun ca am verificat si intradevar, gustul e mai intens daca sorbi.
Oricum mie imi iese cu sorbit, desi la alte mancaruri nu am problema asta.
Acadelele Chupa Chups, zici ca sunt facute sa le faca in ciuda copiilor care saliveaza pe langa ele. Iti cade glicemia pana desfaci ambalajul ala incolacit pe bat .
Comentariu beton!63
Da, frate, EXACT
Băi, nimic nu știți. Chupa chups se desfac foarte ușor, rotind ambalajul pe bomboană de câteva ori stânga-dreapta. 😎
Comentariu beton!11
Exact la alea mă gândeam și eu. Groaznic, cred ca sunt făcute să testeze răbdarea părinților.🤣
@JT, asta nu ajuta mereu. Incercat toate variantele.
Jur că și eu despre astea am vrut să scriu! Pentru numele bunului Dumniezău din ceruri, de ce ai ambala acadelele așa????????????? Că leșină copila de poftă uitându-se la mine cum mă chinui să-i desfac e una, dar mie îmi pleznesc toate venele alea groase până-mi iese operațiunea 😀
N-am probleme cu nimic descris mai sus.
Pe de altă parte, eu nu pot mânca înghețată în public. Cumva reușeșc să mă murdăresc pe toată fața. E interesant că nu mi se întâmplă cu burger sau shaorma, care au sosuri.
Nu pot desface conservele doar trăgând de cheiță. Trebuie să mai tai din capac și cu cuțitul.
Uneori mor de sete cu sticla de apă lângă mine, deoarece nu pot să o deschid orice aș face.
Comentariu beton!24
Probleme cu cheitele de la conserve am si eu. Fara ajutor,fac dezastru !
@Ana-Maria: pentru desfăcutu’ conservei e musai să fii posesoare de brișcă. 😎
Pentru deschiderea dopului sticlei cu apă, rugați un bărbat. 🤪
Comentariu beton!12
Doar cu pungile de cafea am probleme, asa ca nu pleaca niciodata foarfecele din bucatarie.
Cu restul, am rabdare si reusesc sa le desfac cum trebuie.
Era horror cand eram copila si locuiam cu parintii. Mama nu deschidea nici un ambalaj cum trebuie si mie mi se zburlea paru-n cap de nervi. Toate erau vandalizate si mereu aduna diverse de pe jos si de pe diverse suprafete. Dupa care le punea asa in frigider/dulap si trebuia sa te descurci :))))
Shaorma nu mananc.
La faza cu shaorma, totul devine mult mai usor daca nu ai burta in fata pieptului, si stai un pic aplecat. 😛
Comentariu beton!25
Asta e lovitură sub/peste centură, nu știi că MV e la dietă
N-am treaba cu desfăcutul pungilor pentru legume/ fructe. Fac parte din clubul celor care le desfac pentru alții.
Bomboane nu mănânc, deci nu ma afectează lipiciul de la pungi.
Nu mănânc pe strada nici măcar un covrig, așa ca n-am cum sa dau sos pe mine.
DAAAR!!! Lipiciul ala de la casoletele de salam ma ucide. Câteodată am senzația ca Fort Knox e sigilat cu lipici din ala. Nu se desfac blestemățiile indiferent din ce colt încerci.
In alta ordine de idei, uneori mai apar conserve din alea fără cheiță. Alea de trebuie sa le desfaci cu o scula dedicata. Banene, zici ca-s făcute din tabla blindata! Îți rupi mâinile încercând sa străpungi cumva nenorocitul de blindaj. Chiar ma gândesc serios sa-mi iau o arma, ceva, sa le împușc.
Comentariu beton!32
Mie din shaorma îmi cad de toate, practic. Trebuie să mănânc cu picioarele crăcănate, aplecată în față și aproape lipită de masă, că altfel e jale… În rest, doar cafeaua ce mai ajunge pe jos. Cu pungile din supermarket am și eu o problemă, iar când nu răzbesc, arunc punga, iau alta, care – mi-nu-ne – se desface imediat. Murphy rulz!
Comentariu beton!14
Io nu pot să nu colecționez amenzi că depăşesc lumita de 30 km/h. Tot mai multă bătrânețe pe ştrase. Am adunat deja 5 anul ăsta.
@AleBlaga: Sygic Premium+ costă €19,99/an și „vede” toate radarele (fixe și mobile).
Până să-mi iau Sygic, plăteam anual €1000 pe amenzi. Acum nimic. 😎
Dear esteemed Mr. Temple,
Tocmai ce am descărcat aplicația și va foarte mulțumesc pentru pont. Întrebare, este o nota in aplicație care ne spune că sunt tari unde acest tip de aplicații sunt interzise. Folosind aplicația, ați avut vreodată probleme, sau mai bine zis, ce riscam folosind-o?
Cam cat de eficient ar fi Sygic fata de Waze?
Foarte rar se întâmplă să desfac aiurea vreo pungă de orice și atunci mă enervez rău că trebuie să adun/curăț pentru că nu am avut suficientă răbdare sau nu am folosit o foarfecă, pun clipsuri la orice pungă desfăcută chiar dacă are și zona adezivă 🤷 mă scot din minți și pe mine ambalajele alea cu „deschide aici’ 🤬 . M-a făcut cu capu’ într-o dimineață o cutie cu lapte încât am cedat nervos și am renunțat, nu se deșuruba neam capacul ăla tâmpit. Shaorma mănânc foarte rar dar este o reinterpretare adaptată la dieta mea și nu pățesc accidente nici cu înghețată, apă minerală sau alte prăjituri cu creme.
1 – pungutele de Mega se desfac f f usor daca tragi putin de gura lor sa se „increteasca” putin
@Mihai umezit-bun, ud-rau :))))
2 – am ajuns la concluzia ca ala de face caserolele e un sadic; efectiv mi s-a-ntamplat sa se dezlipeasca folia de plastic in intregime DE PE FUNDUL CASEROLEI, si salamul era tot in tipla aia nenorocita de plastic, sa nu evadeze cumva si sa atace lumea nestiutoare
3 – saorma e un cal naravas – daca pierzi controlul esti mancat tu de ea; inghitituri mici, LA OCOL, fara sa o „storci” ca animalu hamesit; bineinteles ca nu te lacomesti la sos cu iluzia ca o sa-l mananci, tot pe jos ajunge
Marea mea problema sunt bateriile 2032 (alea gen pastila mare). Ba nene, astia mai nou le pun intr-un plastic nenorocit care poate fi biruit doar de tamahagane. Chit ca-i Varta, Duracell sau Camelion, trebuie musai sa reziste la reintrari repetate in atmosfera.
Comentariu beton!19
Ohoo, daa, bateriile alea merita o pozitie in top. Eu le dovedesc cu o foarfeca de 16 lei ca nu am bani de fer japonez.
1 – pungutele de Mega se desfac f f usor daca tragi putin de gura lor sa se „increteasca” putin
@Mihai umezit-bun, ud-rau :))))
2 – am ajuns la concluzia ca ala de face caserolele e un sadic; efectiv mi s-a-ntamplat sa se dezlipeasca folia de plastic in intregime DE PE FUNDUL CASEROLEI, si salamul era tot in tipla aia nenorocita de plastic, sa nu evadeze cumva si sa atace lumea nestiutoare
3 – saorma e un cal naravas – daca pierzi controlul esti mancat tu de ea; inghitituri mici, LA OCOL, fara sa o „storci” ca animalu hamesit; bineinteles ca nu te lacomesti la sos cu iluzia ca o sa-l mananci, tot pe jos ajunge
Marea mea problema sunt bateriile 2032 (alea gen pastila mare). Ba nene, astia mai nou le pun intr-un plastic nenorocit care poate fi biruit doar de tamahagane. Chit ca-i Varta, Duracell sau Camelion, trebuie musai sa reziste la reintrari repetate in atmosfera.
În timpul liber mergem la tenis de câmp. De fiecare dată când trebuie desfăcută o nouă cutie de mingi, soțul mi-o întinde mie să mă ocup de ea. Cutia (e sub presiune) are un capac ca de conservă, din tablă rigidă, în care el invariabil, se taie la degete :))
Comentariu beton!11
Pentru mine, primele doua situații descrise de tine sunt mai mult excepția. Chiar mă gândeam de curand că în ultimul timp s-a îmbunătățit mult experiența cu punguțe.
La capitolul șaorma aș fi zis ca te susțin 100%. Daaar…să treci la șaorma la farfurie??? Aia e pentru amatori, bro! Sper că măcar o mănânci așa, cu rușine… Chiar aseară am experimentat un gyros corect, singur, aplecat deasupra pungii. La final jumătate din sosuri și ingrediente erau în pungă. Când le spun celor care fac șaorma să îmi pună puțin sos, ei pun un polonic. Oare cât ar pune dacă aș cere mult sos?
La ultimul punct, să ridice mâna cine nu e de acord cu tine! Nimeni…?
Pun șaorma în polonicul de sos, simplu
1. Am pățit. Am abandonat atât punguța, cât şi produsele, cu vorbe ştiți voi de care.
2. Unele sunt mai prietenoase, altele, nu.
3. Păi de aia e shaorma, să te faci ca pörku’.
4. Nu mă bag la din astea (inclusiv la pungi de cafea boabe, cum bine ai zis), decât cu foarfeca din dotare.
5. Las şi eu aici noile dopuri legate de peturi – cumplit meşteşug de tâmpenie, vorba lui Creangă. Să le desfacă şi să bea ăia care le-au inventat! Am zis!
Comentariu beton!15
Am fost la o terasă cu mai multe prietene și am mâncat shaorma la farfurie. Am fost singura care a solicitat „shaorma cu de toate fără ketchup”.
Problema care îmi pune mie nervii la încercare sunt coletele de la diverși dealeri online. Pai au atatea benzi adezive, lipite cruciș si lipite tare, încât prefet să tai cartonu’ pe la muchii.
Comentariu beton!12
Totul e relativ, adică s-au deprofesionalizat producătorii! Sunt tot mai puține caserolele cu plastic moale, pentru ălea țepene trebuie greder, nu Sherman. Mamă, de câte ori nu am rămas cu cheițele de la conserve în mână şi vocalizând repezit! Iar majoritatea desfăcătoarelor de conserve sunt din tablă moale şi deformabilă. Şi e remarcabilă duşmănia ălora de sudează pungile cu orice e comestibil, de le rupi mai degrabă decât să desfaci cusătura.
La Döner kebap am reuşit să nu nă pătez comandând în panino în loc de lipie.
Cea mai mare problemă ever am avut-o cînd a apărut laptele condensat pentru cafea. Nu că mi-ar fi trebuit dar era la modă. Mult timp după ce am vărsat mereu jumătate de conţinut pe jos am aflat că dacă le ţii cu capacul în sus cînd le desfaci nu curge nimic, ceea ce e logic, că n-are cum. Nu rîdeţi că toţi păţeau aşa în jurul meu.
Da, dar cand tragi de capac nu sar stropi pe tine? Ca eu asa patesc, asa ca de regula le intep cu ceva inainte de a trage de capac cand le deschid
La trei cu muscatul din chestii ai ca si mine: dinti strambi si muscatura proasta. Cum pe vremea noastra nu existau ortodonti si chestii de indreptat dintii, multi avem dintii/muscatura praf. Si atunci in loc sa musti frumos si „chirurgical” musti mai mult ca un crocodil.
Aviz la cei cu copii: o sa coste o poala de bani dar mergeti cu ei sa le indreptati dintii. O sa aiba muscatura buna, masticatie buna, mai putine probleme cu digestia, carii mai putine, etc.
–
Noi, vai si amar, vorba aceea: daca nu esti frumos pana la 20 si bogat pana la 40, lasa-te ca asa ramai ! 😀
Comentariu beton!20
Soluții pentru micile tale probleme:
1. Punguța o iei de cele două colturi opuse ale deschiderii, tragi un pic să se intindă bine și sufli. O sa se desfacă.
2.Caserolele, coffee to go si alte blestemății d-alea sudate cu plasmă. Stiu , musai să fii inventiv, ceea ce pentru tine nu e o problemă : ideea e să străpungi cu CEVA folia aia, ca după se va rupe cumva. Nu esti acasa? Ok, vezi ce exista în jur: Cheia de la mașină/casă/vestiar/casuta postala. Agrafe de hartie, agrafe de par, pixuri cu varf ascuțit, scobitori, vârful unui echer de plastic, colțul unei linii. Cel mai bine ar fi să ai dupa tine o scula d-aia multifuncționala, dar presupun ca nu ar mai fi existat subiectul discutiei. Vezi, probabil aici intră in schema UNGHIA aia extra lunga pe care si-o lasa unii…yuk.
3.Shaorma cu sos…aoleu. Mai bine evit, sau incerc sa mănânc la farfurie.
4.Ambalajele foșgăitoare și de pungi de cafea: La birou eu sunt Păstrătoarea Foarfecii. Care Foarfecă tronează la mine pe birou si este destinată tăierii moțului pungii de cafea. Seful nostru este un tip super inteligent, dar nu reuseste neam să deschida pungile alea. Asa încât, în momentul de față, biroul meu a deveni loc de pelerinaj, la Sfânta Foarfeca! HAHA
Colegii au remarcat ca e mai bine și mai ok sa tăiem pungile frumos, pentru ca respectivul colt se răsuceste și prinde cu o clama de birou. Inainte le rupeau ca salbaticii!
In schimb cu pungile alea care pur și simplu se sfâsie , nu am ce sa fac. In public desfac rar așa ceva. Acasă clar, rupt/tăiat cu foarfeca și băgat direct la sacul de reciclare.
Am si eu în schimb alte belele: de fiecare data cand trebuie sa deschid o cutie de lapte de soia, sau smântana, sau frisca sau o sticla de ulei, sau apa minerala, sau suc de mere cu dop din ăla mai inteligent decat mine, le bag câteva „nesfinte” ălora care le-au inventat.
Alta dandana extra : zi de zi imi fac frizura și machiajul in stil galop/ ready to go in 5,4,3….si e perfect. Ei, exact atunci când trebuie să fiu ceva mai bine decat de obicei , nu exista sa nu se intâmple ceva. Zici că se schimba structura parului instantaneu, ca pielea aia nu mai e a mea. Eu care de obicei îmi fac unghile in 2 minute și apoi sunt perfecte pentru o saptamâna, atunci cand e musai să fie impecabile , ma „agaț” pe undeva sau mă șterg sau preling oja! (emoji criză de nervi)
Comentariu beton!20
Doamne! Am râs cu lacrimi.
Sunt fix în aceleași ipostaze.
Mihai, eu zic ca e un semn de la Univers 😀 ca alimentatia respectiva (cu exceptia fructelor) e nesanatoasa si ar trebui sa renunti la ea 😀 Cred ca ar ajuta si in lupta cu kilogramele 😉
you had me at ” să mănânc shaorma dezbrăcat la nudu’ gol, în cadă. „
Ai toată simpatia mea, Mihai. Și, daca vrei, poți să mă și urăști macar un pic. Eu sunt dintre aia care reușesc să mănânce curat. Chiar și shaormă. Bine, cum m-am „parcat” la dieta a trecut ceva timp de când am mâncat-o pe ultima. 😎
Cât despre pungile de la legume… Use the force! O întindere mică în zona cu pliul și se separă ele cât de cât.
Hai că se poate! 😉
Subscriu la unele pareri. La pungi si caserole e destul de simplu. Nu vad de ce nu le-ai putea desface. Shaorma fara pete e mai complicat. Nu este pentru orice muritor, nici mie nu prea imi iese.
Cheia succesului e rabdarea. Dar na, eu-s pe jumatate ardeleanca. Deci sa nu mai ai remuscari, e genetic :))
Kryptonita mea e ciorba, daca stiu ca trebuie sa tin bluza curata nu mai mananc ciorba. Daca sunt dispusa la riscuri mananc, dar imi pun vreo doua servetele pe post de babetica. E e-elegant spre patetic, daca vedeti la mall o doamna cu babetica, treceti mai departe.
Păi așa e normal!
Devin suspicios dacă se întâmplă altfel
Pungile de la legume au cel mai adesea pe laterale (pe lungime) margini inegale. Poate ai noroc si daca începi de acolo merge mai ușor.
La puncul 4 cum desfaci? Rupi la crestătura aia mică din lateral sau tragi tare de cele 2 laturi? 😁
Am încercat în toate modurile posibbile, rezultatul este întotdeauna același. 🙁
Nu am problemele descrise de tine. Nemesis-ul meu este inghetata la cornet. Chiar si cand nu aveam barba, dupa ce mancam o inghetata stia toata lumea.
Nu pot desface conservele cu cheița. Am încercat diverse mărci de produse, cheița aia e dușmanul meu de moarte. Și nu pot deschide o fiolă de Algocalmin fără să mă tai. Așa că, atunci când am nevoie să tai o fiolă, pun și un leucoplast alături 😀
Cheitele alea sunt proaste. Am desfacator de conserve de la kitchenshop. Mi-am prins urechile putin pana am invatat sa il folosesc, dar e divin. La fiole, folosesc prosop textil sau de hartie, ceva mai gros in care infasor partea ce trebuie rupta si reusesc sa le sparg fara probleme. Am patit-o cu unele anti acnee de la Gerovital, si metoda asta era ok pentru mine.
Pe langa ce s-a spus as adauga sosetele prinse in snop cu o chestie/fir de plastic cu T la ambele capete. Am 50% sanse sa stric o soseta cand tai plasticul ala.
Ar mai fi tehnologia extraterestra pe care o folosesc unii la cafea de o incalzesc la o temperatura care pare 150C si careia ii tripleaza cumva timpul de racire fata de o cafea pe care o faci acasa. Stai ca prostu 20 de min pana poti sa sorbi prima data din cafea si tot te arzi la limba.
Tot in regim termic as aminti de zonele speciale din tara noastra unde frigiderele de bere nu pot cobora niciodata sub 10C probabil din cauza unor unde electromagnetice sau ceva anomalii spatio-temporale.
Pungute nu mai iau, pun direct in cos si cantaresc la casa. Ambalajele de la mezeuri ma innebunesc, eu le tai cu cutitul cand ajung acasa. Asa, pe partea superioara. Ca sa le pot desface. Ma murdaresc cu absolut tot ce e fastfood, asta e, sunt copil mare, ce sa fac. Pentru punga de cafea folosesc foarfeca. Si la M&M. Cand esti patit, esti patit :))
Pungile le frec un pic si de obicei se deschid, au mai fost si unele incapatanate.
Pentru ambalajul de plastic ajuta sa ai mainile foarte uscate, daca sunt unse cu grasime aluneca si nu mai poti deschide decat cu un cutit.
Shaorma nu mananc in public, dar am patit cu kurtos-ul din Praga, ala plin de inghetata si frisca, aveam din alea si pe nas.
Pungile care se desfac greu imi dau si mie de furca, mai ales cand n-am foarfeca, am patit in hoteluri, zburand doar cu bagaj de cabina sa n-am cu ce desface.
1) Pai n am eu săculeții mei din ceva plasa, refolosibili la infinit? Și care se spală f frumos, elegant, la mașina de spălat? Ba am. Bine, îi mai uit acasă când plec la cumpărături…
2) –
3) –
4) Marele secret: foarfecele cu mâner roșu 🙂
Și un pont pt cei care au de recuperat diverse obiecte micimicimici ambalate în câte o cutie maaaaaaareeeeeeeeee și pe care n au chef s o ia acasă: un bisturiu intr un buzunar al genții. Operez pe loc, recuperez obiectul minuscul și cutia uriașă o fac bucăți și o îndes in primul coș de gunoi cu care ma ntalnesc. Bine, eu am la mine și o șurubelniță, micuță și drăguță ca o bijuterie, ca nu se știe niciodată 😀
Cu plăcere 😊
PS idee de articol: obiecte inedite cărate după noi, poate s o ntampla să avem nevoie
Pentru shaorma sa îți iei folii din alea de pun cei de la service auto pe scaun ca să nu îl murdărească 🤣🤣🤭 La shaorma eu ma murdăresc pe fata, dar de cele mai multe ori tricoul scapă.
😀
punguțele megaimaj: un coșmar! cu sau fără salivă, nicio șansă să le desfac, prefer să iau fructele din piață
hamburgeri sau shaorma = sos pe haine, pe mâini, chiar și prin nas, pen’
că nu se poate altfel, mai ales dacă sunt buune și au multă maioneză!
pungile de cafea – e la ordinea zilei să vărs un procent din prețioasa pudră pe blat, ca să am ce curăța, după ce am strâns tot
ac în ață nu mai bag, s-a rupt cămașa – cârpă de șters praful!
inevitabil, când desfac micuța folie de pe laptele condensat pentru cafea, vărs juma din el pe mine/pe jos!
și multe altele! 😀
Sticlele de plastic facute sa salveze planeta, cu dopurile injumatatite fata de cat erau „pe vremuri” imi fac cele mai mari probleme. As muri de sete pe langa asa ceva, sau as ajunge sa le intep cu ceva sa pot sa beau daca as fi singura sau izolata undeva.
Nu inteleg cum trebuie sa apuci, ce forta trebuie sa aplici si unde ca sa se desfileteze nenorocirea aia.
Si cu borcanele alea vidate e mai greu, dar cu un cutit bagat sub capac, tinute cu un prosop si merge pana la urma. Dar cu sticlele, nici o sansa.
Cu mancatul e loterie. As vrea sa stiu de ce uneori pot sa mananc fara sa dau pe mine, iar alteori ajung fix asa cum descrie Mihai, dar nu am reusit sa identific cheia succesului in cele mai multe cazuri. Doar pentru burgeri am gasit o strategie cu 100% sansa de succes: taiat pe jumatate cu un cutit si inceput din capete cu mancatul.