Prieteni, eu nu prea mănânc chestii fără carne. Și când zic „nu prea” a se înțelege că foarte rar spre deloc.
Trebuie să-mi fie foarte foame, poate să fiu după ce-am stat două săptămâni pe Jepii Mici și m-am hrănit doar din ce-am vânat, ca să pot mânca vreun fel de mâncare care să nu conțină carne.
Am făcut această introducere doar ca să înțelegeți cât de gravă e situația. În sensul c-am plecat ieri de acasă SPECIAL pentru șmecheria asta de mai jos care poartă numele de „ragu de ciuperci cu mămăligă cremoasă și parmezan”. Tradus pe limba noastră, a profanilor: „mămăligă cu brânză și ciuperci”.
Oameni buni, fraților, n-aveți idee cum încep îngerii să cânte de cum ai luat prima furculiță.
Vă zic, dacă aveți cum și când, faceți-vă un pustiu de bine și treceți pe la oamenii ăștia de la Rual măcar o dată, fix pentru mămăliga asta reinterpretată.
Și nu, nu m-a plătit nimeni să scriu, pur și simplu îmi doresc să treceți cât mai mulți să mâncați „ragu de ciuperci cu mămăligă cremoasă și parmezan”, după care să-mi închinați un gând pios:
– Aute, dom’le, c-a avut dreptate Vasilescu ăla.
No ni las ăsta, ce idee bună pe seară.
Deși nu cred că mă lasă fufletul mic și negru să nu ascund niște cubulețe de kaizer prăjit prin mămăliga aia.
Comentariu beton!29
Meam, mi-a plouat în gură de la kaizer. 😀
eu azi am mâncat o jumătate de cafea😑
Comentariu beton!15
@Tzuck, poți să-i dai block, ca să nu mai apară farfurii pe-aici A, stai, aci n-ai dreptu’
@tzuck, e ok, suntem doi.
@Anel, nu-i dau Block, scrie mișto!
@Tzuk, doar la farfurii😄
Nu am mincat. Si sint in Belgia. Cu ce ti-am gresit?
Da, tocmai am terminat. Am citit detașat, ieri a fost mai greu. Vai, vai, da’ ce greu a fost!😄
Arată într-un mare fel! Să vă fie de bine.
P. S. Și eu sunt carnivoră.
Ieri m-ai lovit urât cu postarea, azi merge 😂 acum știu unde să duc prietenii fiică mii să mănânce bun și frumos, românește.
Și zici și aici dacă le-a plăcut?
Normal, îi pun să scrie și ei.
Arată bine, da’ cum zice și colegu’ @Atti, ar mere și niște kaizer prăjit p-acolo. Și musai o lingură de mujdei peste toată nebunia aia.
🤤🤤🤤🤤🤤🤤
În mod normal și eu aș fi cerut asta cu mujdeiul. Dar după ce guști, îți dai seama că n-are ce să caute acolo.
Mergea usturoi dacă nu avea brânză. Cum tochitura de porc merge cu mămăligă și brânză de burduf
Da, am mâncat niște orez cu legume și pui caramelizat. Poftă de ciuperci nu mai am, mi-a adus domnul meu aseară, proaspăt culese din pădure și am trântit o tocăniță cu ardei, ceapă, roșii și brânză de îți lingeai și degetele. Să vă fie de bine!🙂🙂🙂🙂
Mi-e frică să întreb cu ce ocupă domnul. 😛
Nu e pădurar, nici vânător, e constructor. Avem noroc că stăm într-o zonă faină, lângă pădure. Abia aștept, poate voi pune și niște ghebe la murat, dacă vor apărea.
P.S. Avem rude mai îndepărtate prin clanul vânătorilor profesioniști.
Cu hohote de râs ( de încântare, ca deobicei, pentru exprimarea fluentă, directă și sinceră ) doar din Italia, pe moment… un vâlcean necunoscut ție ( dar care simte cam la fel ), strămutat la Cluj.
Ragu de ciuperci merge bine si pe un cotlet de porc. 🙂
Că uite așa ne mai dai câte o idee de mâncare la prânz sau seară…crezi că ne stă rău să băgăm niste ciuperci cu sos câteodată,in loc de carne?Și cu mămăliguță, că și optic arată perfect, darmite pe cerul gurii…mmmmm.
Ce nu-mi place e felul în care vor să își prezinte bucatele,cu denumiri de-astea pompoase,care să spună clientului că ar fi gătit 3 ore la o ciupercă,și să-ti ia cât nu face pe o porție de mâncare.
Bun-bunuț!
Noi sâmbătă aveam planificat un grătar în curte cu mici, ceafă și alte legume din coteț.
Dar pentru că socoteala de acasă s-a întâlnit cu niște ploi torențiale, grătarul de purcel s-a transformat în mămăligă fiartă cu brânză de burduf, ochiuri din ouă ouate de găini nestresate din curtea mamei, cartofi prăjiți cu capacul pus și cu un pic de mujdei la final. Plus telemea, caș proaspăt și caș frământat cu sare.
Am mâncat și am tot mâncat. Iar acum de-abia așteptăm să plouă când vom programa următorul grătar. 🙂
Comentariu beton!30
Când oamenii de la Rual îți servesc felurile lor de mâncare, vă jur, nu mai trebuie nimic adăugat în farfuriile alea.
Stiu ce zici nici eu nu sunt cu fara carne la masa macar un pic de bacon asa si m-am dus la Simbio intr-o zi si mi-au dat papardele cu ciuperci ceva, nemaipomenit de bun tot un fel de ragu de ciuperci peste niste paste facute de ei acolo . Deci I agree
Facem acasa ceva de genu ,dar nu cu denumiri d.astea si nu cu parmezan! Cilamaua cu ciuperci (mai ales d.alea padurete) e ceva divin!
Am citit, am salivat și i-am arătat jumătății mele mai bune care este Chef în Italia de peste 20 de ani. A zis: „fac și eu așa ceva. Dar în octombrie când ne întoarcem în țară, îi vizităm pe indivizi, că sigur nu fac preparatul mai bun ca al meu!” Deh, orgoliu de bucătar. 🤭
Săr’na de inspo!
Peseu’: Și aici tot carnivori 😁
Io în Italia am mîncat, în Trentino, la poalele Alpilor. Mi-a plăcut mult mămăliga (polenta) de acolo, parcă era făcută din mălai mai grosier, dar era mai cremoasă și per total foarte gustoasă.
Cred că cele mai „pioase” gânduri ți le închinăm noi ăștia din provincie, care ajungem în București, doar cu probleme, nicidecum pentru o strachină de mâncare. De câte ori scrii despre papa bun, noi doar bălim și ne promitem că vom încerca data următoare când ajungem în zonă. Numai că data următoare ori uităm, ori n-avem timp.
Deci îți dai seama ce pioase-s gândurile noastre la adresa ta, având în vedere că dacă nu erai tu, măcar nu știam 🤣
Comentariu beton!18
Ai’ de capu’ meu, nu am ascultat sfatul și am citit pe stomacul gol. M-a luat cu leșin de poftă.
La fel am pățit și eu acum! Și îmi e o foame…!
Doamne apără și păzește, cu ce-am greșit? Mi-a plouat în gură! Io sunt fan ciuperci cu mămăliguță, dar astea văz că arată într-un mare fel! Trebuie musai să gust de la Rual, altfel…
Mulțam pentru pont!
P.S. Tot carnivori și aici.
Multam de recomandare, sigur calc pe la ei! Suna atat de bine mamaliguta asta cu ciuperci… Si am mai gasit cate ceva interesant in meniul lor. Sa-ti fie de bine!
Cu pită de Ighiu (sau măcar Covasna) fac? 😁
În loc de mămăligă.
Nu fac. 😁
Hopa! Cum a ajuns pita de Ighiu in discutie? Intreb ca io mi-s fix de-acolo! 🙂
Daca la articolu’ asta titlul e „Sper c-ati mancat” la ala anterior cu tatuata care ar fi trebuit sa fie?
Lauda-te tu ca ai mancat si noi sa bălim pe margine, uitandu-be la poze. Cu ce ti-am gresit?🤔 Las ca ma fac eu mare si ajung din nou in România si ma duc la restaurantul ala😉. Pana una alta, o sa imi fac eu singurica numai si numai pentru mine o portie. Ca astia 2 de-acasa nu servesc decat ciupercile.
De ieri de cand am vazut pe FB postarea, am si intrat pe site-ul lor – ma intriga denumirea de apro-bistro – si apoi am si sunat sotul sa ii spun ca i-am gasit loc unde sa mearga cu cativa invitati- avea nevoie pentru un protocol. Si planuiesc sa ajung si eu cat de curand ca mi-au facut cu ochiul cateva chestii prezente in meniu plus sunt curioasa de aprozar – de-abia astept sa vad ce legume gasesc!
Multumesc frumos pentru recomandare!
Avec plaisir!
Să îți fie de bine !
Arată foarte bine! Capu’meu a cam scos carnea încet încet…mai bag un mic, un cârnat , cam atât. Rar.
Nu m-ai nimerit. Îmi plac ciupercile cât îți plac ție dovlecii, cozonacii și celelalte.
Dar poate dețin oamenii ăia și ceva pe gustul meu.
Arata mmmm!
Bună idee. Mămăligă cu tocăniță sau ciulama de ciuperci, aș face mai des dacă ar mânca și prințesa familiei. Dar putem să mâncăm ăia bătrâni, ea să ia mămăligă cu brânză.
Raportez, am fost acolo, bun bun. Mi-a pus și niște floricele mici peste ciupercile alea, o fi zis că-s o fineță, da’ io am asortat c-o bere brună și-am ras tot.
Deci ai auzit îngerii. Bun așa. 😁
Este fascinant cum o experiență aparent banală, precum mâncatul unei mese, poate trezi atâtea gânduri și emoții! Mă întreb, câți dintre noi am reflectat vreodată asupra sensului mai profund al acestor momente cotidiene? Oare mâncarea este doar o necesitate biologică sau poate fi un prilej de a savura viața în toată complexitatea ei? E interesant cum uneori cele mai simple lucruri ne pot aduce cele mai mari bucurii.