Pe cuvânt dacă o să înțeleg vreodată de ce nu mai începe școala pe 15 septembrie.

Eu, după cum ziceam ieri, în weekend-ul dinainte să înceapă școala, nu mai eram bun de nimic. Mă ghemuiam într-un colț sperând să fie un coșmar și, când mă trezesc, mă așteaptă băieții în fața blocului. Nu era, niciodată nu era un coșmar. 🙁 Două lucruri am urât pe lumea asta: școala și munca, nfine…

Revenind, de ce să le furi o săptămână de vacanță copiilor? Pentru ce? Pentru că altfel n-au timp să parcurgă programa școlară super-încărcată de materii inutile? Așa că în loc să simplifici programa, că nu poți să dai afară trei sferturi dintre profesorii care predau rahaturi, mai bine le furi din vacanța de vară.

Aș înțelege acțiunile de genul ăsta dacă s-ar concretiza cumva în educația copiilor. Da, domnule, le-am scurtat vacanța pentru că în felul ăsta îi vom ajuta să învețe mai bine, să fie mai educați, să citească mai mult și să ia toți bacalaureatul.

Doar că nu e așa, e chiar invers. Tot ce se concretizează este că de la an la an sistemul educațional românesc produce tot mai mulți analfabeți funcțional. Practic, avem un învățământ cvasi-inutil, specializat în producerea de proști pe bandă rulantă, și toată lumea se preface că nu vede asta.

Dar, hei, ce bine că le-am luat o săptămână din vacanța de vară copiilor, asta o să facă diferența mai mult ca sigur.

Hai sictir, incompetenților!

Altfel, rămâne cum am stabilit: directorii de școli, care organizează careuri în prima zi, ar trebui biciuiți în piața publică.