Aveți vreo expresie din copilărie sau adolescență care vă provoacă coșmaruri și acum?
Încep eu:
– Toată lumea să scoată o foaie de hârtie!
Sincer, nu știu cum am terminat doișpe clase fără să fac infarct. Trăiesc cu convingerea că profesorii aveau câte un micuț orgasm de fiecare dată când spuneau asta.
Prieteni, am trăit multe în această viață, dar nu țin minte nimic care să-mi fi adus atâta spaimă-n suflet precum cuvintele astea ƄIestemate.
Care mai și veneau exact în momentele în care te așteptai cel mai puțin.
Dacă mai auzeam și „vă dau pe numere ca să nu copiați unii de la ceilalți”, deja știam c-o să predau foaia goală.
Visez regulat că sunt din nou în școală și ne dau lucrare de control. Mă trezesc cu inima în gât și puls 200 de fiecare dată.
Nu? Nimeni? Sunt singurul?
sursa foto: freepik.com
„Mână!”. Ca verb la imperativ, nu ca substantiv. De multe ori urmat de „împuțitură ordinară”.
Si amenințările cu sinuciderea.
Si foarte multe altele.
Terapia ajută, dar psihologic n-o să fiu niciodată un om normal.
Comentariu beton!38
Nici nu știu dacă să râd sau să plâng. 🤷♂️
Dacă ar fi rămas doar „Mână!”, cred c-as fi râs si eu…. dar n-a rămas.
Comentariu beton!20
Hermione, nu știu dacă te încălzește prea mult, dar cred că foarte puțini sunt chiar „oameni normali” în zilele noastre. Mulți am fost abuzați verbal sau am suferit una alta.
Comentariu beton!20
Nu-nteleg
Hermione, dacă as fi lângă tine te as îmbrățișa. Sau doar te as tine de mâna.
Eu am in continuare cosmar ca nu iau bacu’! Si da, „Toată lumea să scoată o foaie de hârtie!” imi da si mie fiori si acum, dupa 40 de ani :))))
Comentariu beton!31
🤣🤣🤣 Eu visez ca l-am dat, l-am luat dar ca trebuie să îl repet. Și mă trezesc ușurată, știind că zace pe undeva printr-un sertar diploma.
Comentariu beton!11
Deci nu sunt singura 🤣🤣
Asta cu scoateți o foaie hârtie nu m-a atins asa grav.
Mai tare ma enervează drama care o face fiica-mea când i se devansează un test. M-a zăpăcit 2 zile ca a îndrăznit o profesoara sa le dea test cu caiet deschis cu o săptămână mai devreme decât anunțase inițial
Comentariu beton!25
„Vino pana la mine!” care mers se lasa cu corectat lucrarea in fata mea si urecheat, tras de obraji, palme pt greselile facute. Si nu trebuia sa plangem, eram ca niste copacei care se clatinau de la puterea palmelor sau impinsaturi, dar reveneam rapid in pozitie chiar daca eram total sifonati.
Comentariu beton!32
mai, abia ce mi-am revenit din traumele astea de prin tinerete. de ce insisti sa ne aduci din nou aminte ?
nu erau cuvinte mai urate de toata lumea decat astea. si se dadea pe randuri , nu ca acum cu subiect unic. si se dadea greaum, de-a dracului , sa iei nota mica,
Comentariu beton!23
Nu știu dacă sa I zic coșmar( pentru ca îmi plăcea mult profu’ de fizica), însă toate ascultarile la obiectul cu pricina se desfășurau „unde se deschide catalogul”. Al dracu el de catalog la fiecare ora se deschidea fix( da fiiix) la pagina cu „Popa, Rădulescu, Rosianu” ( io fiind Radulescu). Soarta a fost amabila și mi a trimis și numele după soț care se încadrează tot în aceeași pagina. Deci….am învățat bai, băieți, fizica în liceu de mi a ieșit prin pori!!!
Comentariu beton!39
No vezi tu, Vasilescule, de aia au ajuns niște profesori de la liceul meu, legați și băgați în ghenă după banchet. Să își amintească de orgasmele alea 😀
Comentariu beton!60
You’re my hero 😀
Si cu geamurile la balcon sparte toate toate ! Cu masina f..tuta de la cartoful bagat pe teava de esapement.
Comentariu beton!19
@Atti, :)))))))))
Pfoooai! Respect!
Profu’ de română din liceu a încasat-o de la un grup de rockeri. A meritat-o!
La noi i-au sunat in miez de noapte si le-au transmis tot felul de epitete, toate alese dupa caracterul profesorului in cauza. Ce scandal a fost. Dar noi ne-am simtit razbunati😁.
La mine a ramas: nr. 1, nr. 2. Mai era adrenalina cand alegeau din catalog in mod aleatoriu :))
La noi era pe 4 rânduri.
Da, asta era si la mine, in perioada liceului.
Profu’ de mate (care era si de informatica + diriginte) facea urmatoarea chestie: cand intra in clasa, arunca dihania aia de catalog pe catedra de acolo din cadrul usii. Si, desi erau 2-3 metri distanta de la usa la catedra in 4 ani de zile al naibii catalog NICIODATA nu a aterizat in alta parte decat fix pe catedra. Aruncatul catalogului era cel mai rau semn posibil pentru ca urma inevitabil „Scoateti o foaie de hartie!”.
Extra-bonus era ca omul ajungea la tabla pana sa aterizeze catalogul pe catedra si ii lua cam 10-20 secunde sa scrie subiectul extemporalului pe tabla.
Dupa care urma: „… aveti 3 minute si jumatate pentru rezolvare …”. Ceea ce, culmea, era de obicei mai mult decat suficient, pentru omul dadea niste subiecte diabolice care se rezolvau in 2-3 randuri … daca stiai CUM se rezolva. Si, in cele mai multe cazuri, nu prea stiai pentru ca erau cele mai nenorocite probleme de olimpiada de mate.
Alt chestie dar mishto de data asta, tot din liceu, a fost la Engleza. Profu’ avea dileala asta de ne invata limba engleza din cantece rock sau pop, oricum tot ce era mai smecher ca muzica in anii aia. Ne punea sa traducem, sa adaptam (adica sa rimeze versurile traduse in romana) si sa facem discutii intre noi pe textul respectiv. Toti cei care am fost la clasa lui am rupt la bac/exemene mai tarziu la limba engleza desi omul nu ne-a predat NICIODATA din vreun manual.
Comentariu beton!93
Așa am învățat singur engleza ,traducând versuri ale trupelor de rock/metal) . Mișto prof ,sa.l saluti și din partea mea când o să.l mai vezi .
Comentariu beton!16
băi @ferox, sigur greșești; era de fizică, îl chema Eremia Jan (Jenel, pentru cine învăța, Legea/Legionaru’ pentru noi, restul); iar textul nu era cu extemporal ci „să iasă la tablăăă – răsfoind catalogul- elementuuuuul… Cutare!”; cînd, în urma unui conflict cu conducerea, s-a mutat la liceul de top din oraș (LMK Vaslui), a îndoliat, prin amenințarea cu corijenția, jumătate din populația liceului 😂😂😂
da’ am și amintiri de voie-bună, Trapez (evident că peiorativ!), profu’ de română: „funcția dezvoltă organul! nu vă mai holbați sub bănci (la copiat, ăv cors), că vă ies ochii ca la melc!”
:))..”scoateti o foaie…” deja stiam daca trebuie doar o jumatate sau trebuie scoasa de la mijlocul caietului,da’ frumos, nu smulsa ca salbatecii. „trageti linie”,adica pentru necunoscatori , se tragea o linie faina,ca sa arate „lucrarea de diploma ” cum trebuie, ordonat. Daca scriai frumos, aveai avantajul ca se citea lucrarea mai usor si parca nu sareau asa repede greselile in ochi…In principiu nu mi-a stricat scrisul ala aliniat, dupa o gramada de ani inca pot scrie frumos, ceea ce in domeniul tehnic e un avantaj.
Evident ca am detestat lucrarile de control, desi in general luam note bune, ideea era sa pot pomeni de optul meu fara sa fiu intrebata cine si ce note a luat, ca jap! aparea propozitia” da ala de ce a stiut mai bine?”Of.
Si apropo engleza. Am avut best of the best. Love of my life. Engleza a fost ,este si va ramane limba mea straina preferata. Totul datorita doamnei profesoare Moldovan, Scoala Generala 12 Brasov. O femeie exceptionala si o profesoara deosebita.
Aveam deja vreo 24-25 de ani cand am vazut-o mergand pe strada . M-am dat jos din autobuz , am ajuns-o din urma si am salutat-o. M-a recunoscut imediat, m-a intrebat ce fac,daca sunt bine. I-am spus ca dragostea mea pentru engleza a evoluat, iar acum am obtinut si dovada stradaniiilor mele.
Inca o admir pe aceasta doamna, era cool,eleganta,degajata, ne preda asezata pe un colt al catedrei, ne punea muzica, ne aducea fragmente din carti pe care nu am fi avut de unde sa le procuram. Sa nu uitam ca ma refer la anii 83-87…
Comentariu beton!34
@costica – nope, sigur-sigur e mate si e din Bucuresti. Mai precis Liceul Dimitrie Cantemir si ce zic eu se intampla in perioada ’90-’94.
@oviwan – m-am intalnit cu profu’ acum vreo 2 ani, la o aniversare de-a noastra am invitat si profesorii. S-a bucurat sincer de invitatie si, desi in varsta, a venit la intalnire.
@ferox, evident că nu greșești, era doar un mod de a spune că omul tău (zvîrlit catalogul & stuff) avea un omolog la vaslui…
Preferam oricând lucrarea de control, numai să nu mă ridice în picioare. Apropo, am toate lucrările de control din școală. Inclusiv teze, pe care nu le dădeam înapoi la profesor.
Știu că ai zis o expresie. Nu însoțea nici o expresie chestia următoarel. Dar, ce trăiam la școală atunci, acum mulți zeci de ani, când intrau asistentele cu halate albe și cutiile acelea de sterilizare în mănă depășește orice spaimă trăită în copilărie.
Noroc că se întâmpla rar treaba asta.
Comentariu beton!19
Nuuu, nuuu vaccin, va rugam, nuuuuu. *hohote de plans*
Vine pastele/craciunul/plm si trebuie sa facem curatenie in casa!
Perdele si covoare!
Comentariu beton!13
Pentru mine profa de chimie din liceu cu „Ia pofteste la tablaaaaa…..” in timp ce rasfoia catalogul, pana spunea numele nu respira nimeni si toti isi faceau cruci cu limba, iar dupa ce misterul era dezvaluit, toti (mai putin cel ghinionist care mergea la tabla ca la spanzuratoare) respirau usurati, multumeau zeilor ca au scapat pentru moment si se rugau sa dureze ascultarea cat mai mult, pentru cat mai putine astfel de momente (de obicei erau cel putin 2-3 elevi ascultati pe ora, deci tot atatea momente de stres extrem). Ca sa fiu complet sincera, nici nu ne omoram prea tare cu invatatul (ca tot zic unii ca nu se mai face scoala ca pe vremuri).
Comentariu beton!22
Asta cu „scoateți o foaie de hârtie…” era cea mai ușoară, că mai copiam, da’ aia cu „Anel ieși la tablă” mă sufoca, că nu puteai face nimic.
Comentariu beton!12
,,Direcția” ne spunea profesorul din liceu când dădeam test la istorie (întotdeauna neanunțat) și trebuia să ne ducem toate lucrurile în spatele clasei, deoarece aveai voie doar cu un pix/stilou și o sticlă cu apă. Erau 15 numere și grilele erau total diferite de la un număr la altul, iar o parte din ele erau informații găsite în subsolul paginilor manualului. Și ne mai și schimba locurile. Cu toate acestea nu erau corigenți la materia aceasta. Se învăța tot timpul de frică. Au trecut 6 ani de la ultimul astfel de test și tot mai visez uneori că am lucrare la istorie.
De acolo m-am ales, cu cardiopatie ischemică🤕
Comentariu beton!16
Ce chestie…😀 Exact asta mi-a spus aseară băiatul meu , care e în clasa a XI-a: ca până ieri nu a auzit niciodată la școală expresia „scoateți o foaie de hartie”. Ca la el toate testele erau anuntate. Și că e inspaimantator. Iar eu i-am răspuns ca la noi era ca la razboi: toate testele erau asa. Știai că pleci dar nu erai sigur că te mai întorci…
Comentariu beton!44
O comparație foarte bună.🤣🤣 Am râs cu lacrimi, acum, atunci, îmi venea să urlu!
Chiar buna comparatia, nu m-am gandit niciodata asa 🙂
O, câte am!
Visez ca am terminat facultatea dar trebuie sa ma întorc la gimnaziu sa trec de mate sau ca am terminat liceul dar nu am mediile încheiate la unele materii fiindcă am absente! E horor!
Se practica si acum: vorbești în ora , se dau lucrări de control sau te asculta! Eu nu zic ca trebuie sa accepți tot felul de lucruri anormale la ora dar când tu, profesor, știi doar sa umpli tabla cu informații fără pic de sare și piper, care nu vor folosi nimănui, ai o mare problema! Un sistem de învățământ complet inept care naște monștri și coșmaruri!
Ca sa mai eliberez din cosmaruri :)), profit de ocazie sa-ti mulțumesc pentru Jai-ca. Am prins sambata la 14.00 ultimele 2 locuri libere :))))) . F bun totul și o atmosfera „neaoșa” spaniola!
Cea mai rea veste asta era! De infarct, vorba ta. Și pe numere, daaaa, dar mai ales greeeu,
să-ți piară pofta de orele respective!
Qu’est-ce que vous avez preparer pour aujourd’hui?
Comentariu beton!29
Pe morții ei, de zdreanță. Am urât-o pe profa de franceză din liceu ca pe Sătana.
Da’ numa’ note bune am avut la ea c-am copiat-n draci. 🤪
Norocul meu a fost că nu ne punea să declinăm verbele oral, ci doar în scris unde copiam de dracii o luau. 🤟😎🤟
Nous avons preparer que le chien manges mon caiet!
Comentariu beton!19
Madame/m-sieur, le chien a mange mon devoir 😉
Comentariu beton!14
Ăăă..nu-i „a mangé?”
Daa, visez ca am intarziat, ca nu mi-am facut tema, ca nu stiu…
La fel de terifiante ca alea in care cad (cum sa spun? in gol, de sus??), sau n-am chiloti…in public!
Irinoush, da, doar ca nu am diacritice la laptop, stiu: accent ascutit, circumflex, grav, parca astea erau
A avut cineva 1) profesor de franceză 2)profesoară de franceză care nu era o domnișoară trecută bine peste 40-50 de ani mereu dornică de răzbunare datorită refularilor din viața ei personală de acum vreo 2-3 decenii?
Cei de engleză mereu erau chill aveau sisteme de predare total diferite de ce era în programă școalară în schimb ăștia de franceză ziceai ca ar dori sa preda mai degrabă în rusă
– Ixulescu iesi in față! Ca parca nu puteam sa spunem lectia stand in banca.
– Mananci mamaliga ! Esti prost ! Desi stiam raspunsul, ma blocam la astfel de complimente🙄😑.
Dap, aceste sublime epitete mi-au futut pofta, nu de a invata ci de viata, efectiv, in liceu…
Nu urasc pe nimeni mai mult decat profesorii, pedagogii, educatorii sau cum le-o spune, care jignesc copii…
Johnny, alina-mi tu suferinta, zi ce le-ai face!!
vedeț bă de dejtept am fo’ io?!
Am lăsat liceul după 40 ani, când deja aveam 1.90m și 120 kile de nu prea voiau profesorii să mă vadă deaproape.
Comentariu beton!20
am văzut-o pe maică-ta!!! vorbește cu diriginta în față la cancelare
Comentariu beton!23
….si mama spunea dupa ”Vorbim acasa!”:)))
„Scoateți o foaie de hârtie”, „ce-am învățat noi pentru azi?”, da’ profu’ când zicea „noi” se referea strict la clasă, nu se includea și pe el, ‘tu-l-n dinți de mocofan.
Profa de română avea vorba „nu-i așa c-ați dori să-mi conspectați…” și știam că urmează un test.
Da’ io nu m-am stresat prea tare că unde nu învățam, copiam-n draci. 🤪
Vorbim noi acasă! și
Treci in casă,acum !
Îmi amintesc ce panică simțeam ,se lasa mereu cu bătaie 😔
Comentariu beton!12
O, da!
Mai ales ca se intimpla al naibii cand calculasem eu ca mai are destui de ascultat, ca eu aveam note suficiente… Terifiant!
Cu o exceptie. Profa de engleza cam intirzia la ora. Cand venea gasea clasa goala. Iar cind ne gasea dadeam lucrare scrisa, sa mai puna si ea ceva note. Dar era super profa si chiar am invatat engleza si mi-a fost de folos in multe situatii.
Sper sa accepte doamna profesoara sa vina anul acesta la intilnirea de 40 de ani de la absolvirea liceului🙂
Nu vrei sa știi cum e sa ai vreo 20 de ani un șef cu doua etaje mai jos care doar sună și spune „La mine!”. Și de regulă, nu era de bine. Nu ne omora, chiar era un om bun, retrospectiv privind, dar din vorbe……
Iar nu-nteleg
„Hai sa facem o foita!” Era preambulul la deschiderea la intamplare a catalogului la ora de mate. Toti cei 3 sau 4 de pe foaie erau scosi la tabla. Nu stiu cum am supravietuit… Si acum dupa 25 de ani mai am cosmaruri..
Nu știu cum se face dar de fiecare dată când e ceva articol amuzant, mă regăsesc în metrou sau ceva spațiu similar unde trebuie să îmi controlez, cu mare greu, râsul!
Da… “scoateți o foaie de hârtie…” de coșmar!!! 😳
Sǎ iasǎ la tablǎǎǎ… (dat ochii peste cap a gândire profundǎ) … numarul 7 de la catalog!
Avem si de-astea: ” Cati sunteti voi in clasa, 28? Ia sa iasa la tabla numerele x, y, z si 26!”. Al naibii ca 26 eram eu. Si avea o fixatie cu numarul asta, ca era nascut in zi de 26 si ii purta noroc, era un prof de mate in liceu. Apoi altul :” Vrei 2 de 3 sau 3 de 2?” , asta era de fizica. Sau invariabila :” Tu care dintre… esti?”, pentru ca am un frate geaman si ne incurcau. La ultima eram sigur ca s-a intamplat ceva nasol…Sau clasicul: „Scoateti cartile, caietele si tot ce vreti pe masa! Test de verificare!”. Iti dai seama ca erau atat de nasoale incat alea nu iti foloseau. Ne rugam sa ne dea test clasic, nu mizerie din aia cu totul pe masa. La franceza, pe langa „Qu’est-ce que vous avez preparer pour aujourd’hui?”, mai aveam clasicul Tatal Nostru in franceza, evident, la inceputul si sfarsitul orei, ca profa era si feminizda si credincioasa. (Atat de credincioasa ca am prins-o in podul liceului in timp ce statea mama iedului la unul dintre profii de educatie tehnologica, da asta e alta poveste..) Doamne, cat am urat Notre Pere ! Si ca sa ne distram, la inchinatul de sfarsit spuneam:”Da-mi Doamne minte aici , putere aici, un crac aici si un crac aici! Sunteti suficient de destepti ca sa stiti locurile unde ceream. Daca nu, faceti-va o cruce si va dati seama… Era interesanta si haioasa faza pentru ca spuneam toata clasa rugaciunea, nu ne scotea in fata pentru asta….Pana s-a prins ce ziceam si a iesit panarama…Eh, vremuri frumoase…
Comentariu beton!16
Ai de organul sexual masculin al meu, da unde ai făcut școala maică?
@Shoric: Colegiul National Mihai Eminescu, Bucuresti, promotie de inceput de ani 2000.
@StM, pff… 2000? am crezut că pe la 1850 la ceva mănăstire de maici.
Da de ce era așa nasol pe vremea aia? Nu vă lăsau cu droguri în școală?
@Shoric: Am avut un coleg in primele clase de liceu care baga la vena. Parinti magistrati, avea omul la bani….dar si multa lipsa la mansarda! Nu pot sa zic ca era asa nasol, ne descurcam, dar desi faceam tampenii, parca era altfel decat acum. Astia de azi is cu nasul in telefoane si cu fumuri in cap….si nu numai de la iarba….
„Nu ai habar despre ce se discută, dar stai cu ochii pe fereastră”.
„Anițo, vezi că vine furtuna”.
Dacă nu știai ceva „doi, dar doi curat”-Stimabila profă de informatică.
În clasa a IX-a aveam ultimele două ore vinerea. Laboratoarele de informatică erau într-o clădire adiacentă liceului (fostul internat) și în momentul în care intram mă rugam să scap fără comentarii tembele sau ascultare..
1. „Outlaw, ia treci tu la tablă…” cu varianta „Outlaw, ridică-te-n picioare și spune…”
2. „Scoateți o foaie de hârtie”
3. „Caietul de teme la control, pe marginea băncii!”
Eu la mate si fizica faceam de 10 si daca ma trezeai noaptea si-mi dadeai teza. Sa nu spun ca de regula terminam in mai putin de jumatate din timp, iar uneri dadeam si 2 moduri de rezolvare. Am avut materiile astea in ADN.
Cosmarul era acolo unde copia toata lumea, chiar nu le aveam cu copiatul. Acolo ma cam treceau toate apele, asteptam sa ma salveze cate un prieten. Daca nu, faceam de un 5-6 cinstit, pe ce-mi aduceam vag aminte.
Chiar daca nu era placuta faza cu scoateti o foaie de hartie, pentru mine n-a fost cea mai traumatizanta. Probabil pentru ca, privind peste ani, cam totul era trauma la scoala. Si nici nu o realizam, ca pe orice trauma adevarata. Consideram normal.
Incepand cu temele care erau verificate la sange de parinti (plus ascultat de 3-5 ori fiecare lectie) si pretentia ca notele sa fie doar 10. Desigur, nu erau absurzi (/s), se accepta cate un 9, hai, maxim 2, dar cu morala de rigoare, iar la a treia abatere grava de acest fel (/s) se incepea cu urlatul si morala de o ora, plus „lasatul pe tanJJJJeala”. Uite, asta pentru mine era traumatizanta „te-ai lasat pe tanJJJJJJeala” si stiam ca urma recital de zbierete, morala.
(nota – „/s” = sarcasm)
Cand era lucrare neanuntata, era un pic de surpriza neplacuta, dar nu grav. Mai mare era emotia cand intra profesorul in clasa cu vraful de foi in mana. „V-AM ADUS LUCRARILE/TEZELE”. Sfertul ala de ora (cel mult) in care striga pe fiecare si dadea lucrarea si nota pentru mine era cu inima bubuind si gust metalic in gura. Nu prea aratam astea si nu multi s-au prins, dar imi tremurau picioarele cand ma duceam inspre catedra.
Am avut un stres major ieri. Ceva ce putea fi foarte grav dar s-a dovedit incompetenta autoritatilor romane. Ideea e ca mi-am amintit exact momentul aducerii lucrarilor. Puls crescut enorm, o durere ascutita in ceafa, gust metalic si picioare tremurand. Si culmea, dupa ce am scapat si am rasuflat usurat, acelasi sentiment de usurare de atunci, la aceeasi intensitate.
Comentariu beton!15
la fel și la mine
Cu ai mei, la tara, era cu totul altfel.
Mama: – Cum sa te lase domnu’ de fizica corijenta?
Eu, spasita: -Pai asa o zis. 😔
Mama:- Las’ ca vorbesc eu cu el.😠
A doua zi, in scoala, la primele ore, razbate din cancelarie o voce de mezzosoprana binecunoscuta mie si draga si profesorilor (profesorilor nu sunt sigura ca le-a fost la fel de draga vocea ca mie!).
-Dom’ profesor aveti ceva cu fiica-mea de-i dati note proaste?
-Nu, doamna, nu am. Fiica dvoastra nu prea se descurca la fizica.
-Vrei sa zici ca-i proasta?
-Vai, nu, nu, doamna! Si dialogul continua cu:
-Nu, doamna!
-Da, doamna!
La final o usa izbita si mama iese triumfatoare din cancelarie! Trece pe langa mine si-mi trage cu ochiul soptind:
-Hai ca trecem si trimestrul asta cu bine!😅
„Șto mî prigatovili na sevodnia?
Mî prigatovili na sevodnia urok… ”
Asa începea fiecare oră de rusa. Evident, după ce ziceai „zdrasvuitse”.
Se pare ca în viitorul apropiat o să-mi prindă bine…
Ia dejurnaia sevodnia asta era raspunsul-intrebarea era…kto-cine? Nu mai stiu… in generala am facut cu o doamna mica si dulce, putin desueta, datorita careia am fost singura care a stiut raspunsul de mai sus, la intrebarea adresata de proful de rusa in prima ora de la liceu…
Doamna- finuta, elevata, cu accente de cultura generala la toate orele, domnul-sarcastico-jmeker, cu rasuflarea in ceafa noastra-eram mai mult fete in clasa.
Șto, nu Kto!
Adică „Ce am avut de pregatit pentru astazi”.
Dacă iese AUR, te baga la bulău…
Kto dejurnaia sevodnia-cine e de serviciu astazi…
Ok, o sa te puna președinte de filiala!
Bâști băi cu limba rusă. Am făcut în generală 5-8 și nu s-a prins nimic de mine.
Dacă ai shoricu’ gros…
Coșmarul meu se chema caligrafie. Am prins vremurile când caligrafia era materie în clasele 2-4. Da, trei ani. Și nimeni nu mi-a putut explica de ce naiba la toate celalalte materii scriai cu stiloul , la caligrafie te întorceai la toc cu peniță și făceai liniuțe, spirale și zigzaguri. Pentru că da, eram un talent. Și mama mă tot „încuraja” Violeta, Dana, Mărioara cum pot? Ele sunt și foarte politicoase, nu impertinente că ține. Se miră cineva când m-am bucurat că aceste eleve desăvârșite se zbătea în clasele mai mari să scoată măcar media 7? Dar scriai frumos prostiile…
Caligrafia era probă de admitere la Liceul Pedagogic.
„Pe cine pică măgăreața?” O profa de Biologie, groaznica creatura. Deschidea catalogul la intamplare, puteai sa ai si 5 note, te asculta oricum. Nota 2 era preferata ei, ti-o dadea si daca trageai aer in piept si nu raspundeai destul de repede.
Invatam de frica. Frica nu de nota, de urlatul si capacitul dinainte sa puna 2-ul.
Ferigile fac parte din ordinul cormofitelor…oare de ce stiu asta?
Eu am rămas doar cu drosophila-melanogaster.
Cunosc. … consoarta e profesoara. 🙂
Să nu zici că e de limbi străine și te prinde cu temele nefăcute. 🙂
Never ever!!!!!
Da, da, hahaha (acum pot sa rad!) 😅😅 dar cand auzeam asta cu foaia, mai ales la matematica, fizica si chimie, era sfarsitul lumii. Chiar imi doream sa se intample ceva, sa cad lesinata sub banca sau sa vina vreun razboi daca nu mondial cel putin pe langa scoala mea. Nu s-a intamplat nici-nici dar note proaste s-au intamplat. Cu duiumu’! 😅
De la școală nu, dar când zicea mama „mâine facem cozonacii”… mi se făcea rău. Noroc că eu îi anunț pe copii cu o săptămână înainte în legătură cu testul, îi întreb și în ce zi vor să dea. Nu de alta, dar am mai auzit și eu povești de groază cu profi.
Nu prea mai am coșmaruri cu ”foi de hârtie” sau examene pentru că la majoritatea am copiat.
În schimb mai am coșmaruri că sunt chemat, din nou, în armată și trec iar prin perioada aia mizerabilă de instrucție.
Mama a fost profa de mate, o știa toată lumea, iar eu, ca progenitura, trebuia să “ nu o fac de minune”. Învățăm bine, dar mai scăpăm câte un 8, și învățăm apoi să îmi corectez media cu 3 de 10 lol. Și nu voiam să îi spun, ca să evit ciorba de limbă sau nelăsatul la disco de la liceu sâmbăta. Nu știu cum necuratul făcea ca invariabil, în ziua cu pricina, se întâlnea cu profa și afla ca “ nu am fost așa cum se aștepta”, BS la greu.
Primele cuvinte când ajungea acasa erau “ Te rog să îmi arăți carnetul de note!”
Mă simțeam ca un kkt. Dar avea dreptate❤️
Visez că am uitat ceva ce trebuia făcut.
Visez că nu reușesc să învăț într-o săptămână, nici cealaltă și tot așa, apoi materia se adună și se tot adună și vine examenul și nu știu nimic.
În visele astea fug sau dau foc, pun explozibil în clădire. Bine, în viața reală școala a rămas neatinsă.
explozibil… cu slănină nu ai încercat?
acum pare amuzant, dar mă gândesc că primăria / ministerul au avut baftă că nu aveam nici curaj, nici skill-uri de jihadist și am trecut fără incidente prin școală
altfel se trezeau cu o lipsă la inventar
„Scoateti o foaie de hartie” e sora cu ” La ce ai avut de invatat pentru maine? Ia adu cartile incoace” seara in timpul filmului de la 8. Se mai difuzeaza filme la 8? Eu de frica ascultatului nu m-am mai uitat de atunci
In liceu aveam un profesor de matematica care avea obiceiul asta insa o facea cu foarte mult talent. Intra in clasa, punea absentele, pe urma se uita prin catalog la note ca si cum urma sa asculte pe cineva.. Toata lumea se ruga sa nu fie ascultat la tabla. Pe urma inchida catalogul brusc si spunea cuvintele magice 🙂 – „Ia scoateti voi o foaie de hartie”