Prieteni, sfatul meu e să reușiți cumva în weekend să vă rupeți o oră și jumătate ca să dați un play documentarului „The Greatest Night in Pop”.
Este vorba despre noaptea de 28 ianuarie 1985, noapte în care 47 dintre cei mai mari artiști pop ai momentului s-au strâns să tragă ceea ce avea să devină una dintre cele mai cunoscute piese ale aceste planete: We Are The World.
Băi, nu știu, dar pentru mine a fost emoție pură să-i văd la un loc pe toți oamenii ăia ale căror piese le ascultam în adolescență, piese care sunt și în ziua de azi printre cele mai mișto de pe Terra.
Iar filmările din timpul înregistrărilor, cu vocile lor live, pfuuu, piele de găină pe tot corpul.
Dar, pe lângă artiști și vocile lor, mai există două lucruri absolut fabuloase. Primul: au avut la dispoziție o singură noapte să tragă piesa. Era „now or never”, că nu mai aveai cum să-i strângi la un loc pe toți niciodată.
Și al doilea: piesa a fost lansată pe radio, simultan, la aceeași oră în toată lumea. Mă rog, nu chiar în toată lumea, doar în părțile ei civilizate, că în ’85 noi construiam socialismul, nu ne ocupam timpul cu prostii din astea.
E fabulos, vă spun. Rupeți-vă o oră și 37 de minute. Promit eu că n-o să vă pară rău. Îl găsiți pe Netflix.
Pentru conformitate, despre această piesă este vorba (deși dacă nu știi despre ce vorbesc, cu siguranță n-ai de ce să dai nici play documentarului):
E pe lista.
Merci pentru recomandare, o sa-i dau play in week-end.
Off-topic, doar ca nu, era si un banc care mi-a placut mult:
Care a fost cel mai trist an din istoria muzicii?
1994.
De ce?
Pai, a murit Kurt Cobain si s-a nascut Justin Bieber!
Cam pe-aici suntem cu muzica. vocile, alea-alea.
Stiu, sunt batran …
Comentariu beton!106
Gata, deja îi dau drumul. Măcar juma’ de ora cât sunt în pauză
E pe lista. Nu il ratez. Domnul sot nu pierde ocazia sa imi spuna de fiecare data ca ’85 – ’86 au fost cei mai buni ani ai adolescentei lui.
Comentariu beton!24
Vazut, minunat, extraordinar 🥰🤩❤️❤️❤️
Ah, tinereţea mea!
Am plîns acum. Cred că la film sare cămeşa.
Comentariu beton!29
Băh, cât e de tare! Și de actual, din păcate – am revenit din Africa de câteva zile și pot să spun că e al dreaq de actual mesajul.
O să ii dau play săptămâna viitoare, acu’ plec până-n Sicilia, să ii batătoresc drumul lui Mi’ai 😁
Comentariu beton!21
Ce voci…ce vremuri…❤️
Sa îți dea Dumnezeu sănătate pentru recomandarea asta, abia aștept sa vina seara.
Melodia și videoclipul îmi fac piele de găină de fiecare data..
Comentariu beton!21
Am plâns! Nu plâng ușor dar pur și simplu mi-a venit să plâng!
L-am văzut. Da, a fost extrem de emoționant, mai ales că am văzut un Dylan scos din zona de confort, am avut ocazia să îmi dau seama ce personalitate complexă are, am văzut un Quincy extrem de delicat, un fin psiholog, aș spune. Bine, am urmărit și documentarul cu el. Apoi Michael, pfff, cum a fost. Și zurlia de Cyndi pe care am adorat-o în tinerețe. De ceilalți nici nu mai zic. Da, a fost o bucurie de documentar.
Comentariu beton!29
Minunat Dylan in imaginile astea. Dupa ce realizeaza ca a nimerit la alta nunta, te astepti sa plece in orice moment. Dar el sta pana la sfarsit si mai pune si darul 🙂
Comentariu beton!24
Minunat ! Știu ce vad astăzi pe Netflix 😉
In altă ordine de idei, știu ca nu este nici pe departe același lucru (mă refer la artiști), dar este o piesă care se cânta in anumite spectacole pe navele de croazieră si are un impact deosebit de fiecare dată, caci in sală sunt invariabil câteva sute de oameni, de diverse naționalități. O emoție deosebită, un moment frumos.
https://www.youtube.com/watch?v=eFNxyXwQ-ZY
Ce mişto! Aşa se prezintă şi comandantul navei?
Live Aid – USA for Africa Concert.
We are the World – vazut live in primavara lui 85, la televiziunea sarbeasca.
Dincolo de idealismul specific acelor timpuri, mi-e dor de vremurile in care se strangeau atatia mari artisti intr-un proiect comun, ca sa serveasca unei cauze nobile.
Atmosfera si farmecul de atunci, sunt irepetabile.
La fel si tineretea.
Comentariu beton!29
ma mir ca nu se strang la un we are the world sau imagine all the people pentru palestina.
La cat de palestinofili au ajuns vesticii, nu m-ar mira
Si eu am vazut tot la sarbi. 🙂
Am vazut filmul la recomandarea ta, wow super film, super idee sa aduni astfel de oameni si sa faci ceva atat de fain. Mie mi-a placut si faza cand si-au cerut autografe intre ei.. si gandeau vai cat EU in sala cu omul asta celebru, EU! De Michael mi-a placut enorm cum s-a implicat si cat suflet a pus in tot proiectul..
am și eu două recomandări, că tot vine weekend-ul:
masters of the air, pentru cei cărora le-au plăcut band of brothers și pacific.
monsieur spade, pentru franța rurală a anilor 60, dar și pentru clive owen.
Comentariu beton!13
Absolut superb, retrăiesc anii de liceu, va fi un weekend relaxant tank’s men!!!!
L-am văzut și da, am avut piele de găină! Mi s-a părut fabulos cum și-au sincronizat sosirea la acel studio, venind din toate părțile! Nu știam că a fost lansată pe radio, simultan, la aceeași oră în toată lumea, dar la ce performanță a fost înregistrarea în sine, chiar merita să fie lansată așa!
Comentariu beton!14
Doar ce l-am văzut azi-noapte. A fost…magic! Aia e muzica mea, muzica mea de suflet. Eu născută în ’82. Atât de diferiți și, totuși, la fel – uniți prin muzică. Aia de calitate. Cântată cu pasiune, cu versuri care îți ating toți nervii ăia sensibili și care îți trimit fiori dulci pe piele… Atât de diferite și personalitățile lor, unici in felul lor ca aparență, sunet și emoție și totuși nu ai cum să nu îi iubești pe toți la un loc, indiferent de stilul sau genul abordat în muzică. Aia era artă, tată!
Am lăcrimat și am trăit fiecare minut din documentar. La sfârșit, am avut o revelație cruntă: cât de puțină MUZICĂ se mai face în ziua de azi și cât de puțini mai pot fi numiți ARTIȘTI…
Comentariu beton!24
Ioi, chiar aseara l-am vazut si mi-a generat o fantastica stare de bine. Am ras foarte tare de Bob Dylan si de faza in care un negru orb il conduce la buda pe alt negru orb si ceilalti se distreaza de situatie.
Comentariu beton!14
Parca mi-a intrat ceva in ochi, nu stiu de la ce imi lacrimeaza!
Ce voci!!!
Nu mai am răbdare, am dat play. Deja am emoții în suflet cât casa.
Just a perfect day
Various Artist
Pfooaaai! Ce idee genială a avut Harry și ce muncă a depus Quincy, ce Michael fabulos, ce Lionel emoționat și emoționant, ce BOSS – care s-a urcat din nou în avion, pentru a ajunge în L.A. după un mega-turneu, cu Dylan cel inconfortabil, scos din bârlogul lui, cu Tina, Ray, Stevie, Cindy, cu toți… ce frumusețe într-o singură noapte, cât efort, pentru ce cauze se lupta!
Îmi pare bine că ai adus aminte despre această bijuterie!💖
Comentariu beton!21
E pe lista!
Mă gândeam acum că mulți dintre ei nu mai sunt printre noi…dar ce piesă, ce voci, câtă dăruire, la fel de actual mesajul.
Acum multă lume, puțini artiști de acest calibru.
Mulțam de recomandare !
E pe lista!
Ma gândeam acum ca mulți dintre ei nu mai sunt printre noi..dar ce piesă, ce voci, câtă dăruire, la fel de actual mesajul.
Acum multă lume, puțini artiști de acest calibru.
Mulțam de recomandare !
Lumea reala si virtuala pot fi din cand in cand ostile dar cuvantul „prieteni” le face frecventabile si dezirabile. E frumos cand ne spui asa.🙂
O sa ma uit la documentar mai tarziu.🙂
L-am vazut, documentarul, si detaliile din culisele melodiei sunt tare interesante. Confirma ca Michael a fost un artist genial, ca Lionel este la fel si se vede ca fara el proiectul nu ar fi fost posibil. Sa aduci pe o singura scena zeci de megaartisti nu e un lucru marunt. Azi, gestul pare irepetabil. Bob Geldof este un lord, un model, omul care vorbeste putin si face mult. Nu prea am fost interesata de munca lui si rau am facut.
Lista artistilor ce au cantat atunci si acum sunt plecati sa-i cante lui Dumnezeu e dezolanta. 😥
Multumesc, Mihai! Acum voi întârzia la școală 😂. Doamneeee, ce oameni minunați!
L-am văzut marți noaptea. Pe la ora 23 i-am dat un play cu gândul să văd cam cum e făcut ca să știu dacă mă mai uit a doua zi. Am stat lipit de ecran până pe la 4, după ce am văzut și Band Aid a lui Geldof. Incredibilă povestea. Nu am crezut ca totul a atârnat de un fir de par și ca au fost șanse mai mari sa nu apară piesa decât sa iasă… Mi-a mai confirmat și faptul ca Dylan nu a fost vreun mare cântăreț ci doar un rebel care a prins la generația lui și apoi a devenit un icon, fără sa poată spune cineva de ce. După cum ai vazut, chiar si cei de lângă el il priveau cu milă și sunt convins ca dacă mergeai tu (sau eu) și cantai bucata lui, ieșea mai bine. Sunt curios dacă Nobelul la literatura (prea putin important pt el ca sa mearga sa il ridice) l-a luat tot pt ca dădea bine. Și mi s-a mai confirmat ca Prince a fost mai mult un mare fitos decât mare artist și ca a ratat șansă să între în istorie. Deci, da, extraordinar documentarul și foarte bine ca l-ai recomandat. Eu sigur îl voi revedea de mai multe ori.
Strict profesional, Prince a fost unul dintre cei mai mari artiști. Dacă nu era fițos, nu mai era el.
Cam ca imnul Italiei „noapte magica”. Pacat ca il vad la batranete !Oricum minunat…
Citeam pe CNN https://edition.cnn.com/2024/01/29/entertainment/the-greatest-night-in-pop-review/index.html și mi-a apărut notificarea ta! Din două parți au venit recomandările așa că dăm play!
Minunat!
Mulțumesc pentru sugestie, mă uit sigur in weekend.
Inca stiu versurile, desi n-am mai ascultat-o de vreoo…. 25 de ani (wtf… mi-a dat cu virgula la calcul, am vrut sa scriu de 10 ani, da’ ceva nu se potrivea)
Cât de frumos! 💖 Mulțumesc, Mihai!
Abia suport sa vad piesa, cred ca filmul m-ar rupe!!
Ca si fapt divers, in documentar, undeva – cred ca in primele 30 de minute – spune ca ideea i-a venit lui Harry Belafonte, de ce a facut Bob Geldof cu Live Aid-ul.
Daca banii stransi cu „We Are The World” au ajuns unde trebuia, pe GB sa nu-l intrebi unde au ajuns banii 😉
https://www.spin.com/2015/07/live-aid-the-terrible-truth-ethiopia-bob-geldof-feature/
De acord. Absolut FABULOS!
Mulțumim.
Doar ca sa ma dau mare
Inainte de ’89 am avut caseta originala VHS cu toata filmarea. Cam tot ce este in film cu exceptia interviurilor. La final era piesa montata cu versurile refrenului si semnaturile celor implicati
P.S.: Ce batran sunt…
Comentariu beton!18
Multumesc pentru recomandare! Ascult melodia, mi se face piele de gaina! Sigur va fi pe lista, in acest weekend! Muzica adolescentei mele…
Unde au intrat 47 crecă ma mergea și un Dinu Iancu Sălăjanu de la noi sau o Irina Login dar au fost răi.
Imediat ce am vazut postarea ta, i-am dat play. Superb. Multumesc. Daca nu postai, il ocoleam mai departe cum îl tot ocolesc de când a apărut.
❤️
Excepțional. Întotdeauna piesa asta a avut un loc special în inima mea.
O listă cu numele tuturor artiștilor ar fi binevenită, cred, pentru toți…
O zi minunată tuturor, Dan.
De când am văzut prima dată videoclipul ăsta, am făcut un fel de concurs cu cei de lângă mine, cine recunoaște mai mulți artiști, după imagine, după voce.
Mulțumesc de recomandare! Acum îl pun.
Minunat!
Mulțumesc pentru sugestie, mă uit sigur in weekend.
Mersi, acum mă uit!
L-am văzut în ziua când a apărut! Și singurul motto pe care mi l-am imaginat a fost „pe vremea când toată omenirea canta același cântec”. Îmi amintesc că am văzut piesa prima data la TVR, eram copil, era înainte de 89. Îmi e greu sa cred că se va putea repeta figura prea curând. Lipsesc superstarurile de calibrul acela și lipsește muzica. Îmi pare rău pentru cei talentați care performeaza in anii ăștia, epoca asta nu e pentru ei. Atunci a fost USA for Africa și Live Aid. Legendare. Acum avem tehnologie dar lipsește scânteia.
Minunat, chiar mi-a mers la suflet. Artiști de un asemenea calibru, care să fie dispuși să facă așa ceva, în ziua de azi, nu cred că mai sunt. Mulțumesc pentru pont!
Melodia am avut-o pe prima bandă de magnetofon trasă la calitate profesională prin ceva studenți la IPG in Ploiești.
Când o aud o văd pe Cindy.
Uitasem că Michael Jackson a fost parte dintre interpreți
Cum funcționa industria muzicală!!! Ce organizare !!! Ce talente!!! Ce oameni!!!- în condițiile în care erau epuizați fizic, să reușească până la 8 dimineața să cânte o piesă pe care n-au repetat-o niciodată până atunci. Genial momentul în care au cântat toți acapela piesa Day-o a lui Harry Belafonte. Și da, am văzut un Bob Dylan scos din zona lui de confort, dar care nu a renunțat pt că era vb de un scop nobil și el era doar o piesă într-un puzzle…de apreciat.; am vz un Michael Jackson magnific- o voce irepetabilă, modest, dedicat, implicat. Lionel Richie extrem de dedicat proiectului. Gândiți-vă ce s-ar putea realiza și în alte domenii dacă s-ar putea reuni așa vârfurile, geniile…..
Superb documentarul. Extraordinar efortul dar și disponibilitatea celor mai în vogă vedete ale pop-ului anilor 80
L am văzut aseară, deci cam la 7 ore după ce ai postat. Mi s a părut foarte tare, și ca efort de a face filmul în sine, dar și ca amintiri ce mi le a stârnit. Si nu m am gandit niciodata ce efort logistic extraordinat a reprezentat. Fun fact: de obicei vad pe Facebook ce noutăți ai pe blog, dar la câteva zile după ce apar. Asa ca intru de pe email ca să citesc ce e nou în ziua respectiva. Aseară am terminat de văzut filmul și cad am deschis Facebook, pagina ta era prima în feed 🤯. Nu am mai apucat sa comentez atunci și am revenit azi
Vazut prin Nov-Dec ’85 la Biblioteca Americana cand au difuzat inregistrarea video a concertului Live Aid for Africa de pe Wembley.
Eram membru al bibliotecii din ’83 mergeam regulat pentru diverse proiectii de filme si documentare, concerte si bineinteles, pentru uriasa colectie de carti si reviste din multe domenii (ma interesau aviatie, cosmonautica si muzica).
Biblioteca Americana era pe actuala str. JL Calderon cred ca nr.9. Dupa ce am revenit din armata si am inceput munca, nu am mai fost. Apoi a venit Revolutia si am inceput un nou capitol al vietii. Ce vremuri…
Cred ca biblioteca s-a desfiintat undeva in jur de 2005-2007.
Vocile si artistii din acel clip ma fac sa retraiesc o perioada interesanta din adolescenta mea.
Sa cautati pe YT, pe langa videoclip exista din ce imi amintesc si un mic filmulet cu makingoff-ul.
merge asa pentru sambata seara, multam de recomandare 🙂
Văzut! 🎉
Multumesc! 🤗
Vacanță faină! 🥳🌅🎉