Articol scris de Iulia.
…
Știți că vă povesteam acu vreo câteva săptămâni că ne-am umplut de belele mai rău decât un câine vagabond de purici și păduchi.
Ei bine, să nu vă imaginați cumva că belelele s-au rezumat la ceea ce v-am povestit atunci. Ntz, păi ce, nu putem noi mai mult de atât? Babinecănu!
Așadar, pe lângă dudele deja existente, m-am mai procopsit cu încă una: mi-a crăpat telefonul. În sensul în care el practic funcționa cu toate funcțiile lui cu care a fost gândit, mai puțin aia de dat și primit telefoane. Adică în colțul ăla în care ar fi trebuit să apară rețeaua aia la care plătesc io abonament, cu tot cu liniuțele ei de semnal, apărea „Emergency calls only”. Alături de un frumos și dolofan semn al exclamării.
Na belea. Acu, ca să nu rămân complet deconectată de la lumea înconjurătoare, am făcut următoarea manevră: am găsit prin casă un alt telefon, destul de vechiuț el, dar care încă putea îndeplini funcția de… telefon.
Am îndesat într-însul cartela de telecomunicații și iacă-mă-s din nou disponibilă. Cel puțin parțial. Că, adevărul e, dacă e să fim absolut cinstiți, că în ziua de azi o relativ mică parte a comunicării se derulează prin serviciul de telefonie în sine.
Sau hai să nu generalizez, ci să vorbesc strict despre situația mea. Dacă stau să mă gândesc bine și dacă ar fi să fac o estimare, cred că undeva la 10, poate maaaaaxim 20% din comunicarea mea cu restul lumii are loc prin intermediul telefoniei. Adică d-aia cu „Alo, bună ziua, ce mai faci?”
În cea mai mare parte a timpului, rezolv cam tot ce am de rezolvat prin whatsapp, mail și ce alte aplicații de comunicare mai vreți voi.
E, treaba asta devine însă problematică atunci când dispozitivul pe care-l folosești pentru mai sus numitele căi de comunicare sucombează (sau sucombă? Habar n-am cum e corect și acu mi-i și grozav de lene să caut).
Căci atâta timp cât eram în raza de acțiune a unei rețele WiFi, treaba mergea strună în continuare, ca de obicei. Baiul apărea când trebuia să părăsesc incinta furnizoare de rețea invizibilă.
Așa că ce a făcut mandea? Păi ce face orice om normal: v-am zis că am pus cartela într-un telefon vechi, după care am activat hotspotul la telefonul ăla și de acolo mi-am luat net pentru telefonul cel (aproape) răposat (da nu chiar de tot).
Înarmată cu acest setup, m-am dus la primul service de telefoane care mi-a ieșit în cale. Unde am pus telefonul (aproape) răposat (da nu chiar de tot) pe măsuța băietului de acolo și, cu ochi mari și umezi, i-am explicat să facă ce știe și cum știe, numa să-mi repare bunătate de dispozitiv.
Băietul s-a uitat la mine cam ca la o curcă beată, a luat calm telefonul (aproape) răposat (da nu chiar de tot) în mână, a manevrat ceva p-acolo prin el, i-a băgat un fir în dos, a mai butonat ceva, după care m-a anunțat că e bulit nush care modul de citire sim și alți draci bălțați.
Și că-mi poate comanda altul, durează între 24 și 48 de ore să vie. Vreau? Normal că vreau, ce-ai, ejnebun, cum să nu vreau?!?
Am comandat deci trebșoara aia și am plecat de acolo la fel cum venisem. Cu un telefon (aproape) răposat (da nu chiar de tot), dar cu o rază de speranță în suflet că totuși va răsări soarele și pe strada mea.
Acu, poate vă întrebați, dacă tot aveam un alt telefon funcțional, unde e drama așa de mare? Păi e. Din mai multe motive.
Primul fiind acela că, la fel ca orice alt imbecil din lumea asta, am salvate în telefon toate parolele de la toate conturile posibile și imposibile – de la gugle, feisbuc, mail, uațap și până la orice altceva vă mai trece prin cap.
Așa că o potențială autentificare în acele conturi de pe un alt dispozitiv ar fi reprezentat o misiune aproape imposibilă. Că sper că vă dați seama că nu știu nici 10% din numitele parole pe de rost. Așa că ar fi însemnat să mă apuc să resetez parole în stânga și-n dreapta până mi s-ar fi lungit urechile. Și-s suficient de clăpăugă și așa, numa de urechi mai lungi n-am io nevoie.
Pe de altă parte, telefonul în cauză (cel aproximativ funcțional) e unul destul de vechi. Și când zic vechi nu vă imaginați că are dooj de ani, ci probabil mai degrabă vreo 6, cam așa. Numai că la ritmul la care evoluează tehnologia și actualizările aplicațiilor în ziua de azi, un telefon de 6 ani poate să fie deja lejer depășit.
Ceea ce era și cazul obiectului despre care fac vorbire. Așa că, și dacă, să zicem că m-aș fi înhămat la sarcina herculeană de a încerca să îmi mut șandramaua virtuală din telefonul (aproape) răposat (da nu chiar de tot) în telefonul cel vechi și (aproape) funcțional, tehnologia mi se punea de-a curmezișul. Pentru că nu prea aveam cum să mai instalez pe el o mare parte din aplicațiile care mi-ar fi fost trebuincioase.
Una peste alta, am zis hai, n-o fi foc, oi rezista două-trei zile și fără toate drăciile astea. Ceea ce am și făcut. Adică am rezistat eroic.
Să vă mai zic însă cam ce trepidații am avut în zilele alea? Dada, știu că nu e ok, că suntem dependenți de telefoane și de draci și de laci și acu ar trebui să vin și să o ard cu d-alea cu „mvai, da ce bine a fost, ce detox de soșăl midia am făcut, ce bine mi-a fost și cum m-am regăsit sinele și eul și maindfulnesu și zenu”
Băi, vă zic sincer, nu. Și vă zic și de ce. Eu oricum trăiesc în mare parte sub o piatră. Iar piatra aia se află într-o bulă extrem de restrânsă. Iar dacă optez pentru o zi, două, șapte sau nouă să nu mai accesez respectiva bulă, păi vreau ca treaba asta să se întâmple că așa alege mușchiu meu, nu că așa vrea un afurisit de divais.
Așa că vă zic sincer, nu mi-a plăcut deloc și nu mi-a priit absolut deloc faptul că timp de 2-3 zile n-am putut freca internetul dintr-un capăt în altul când și cum aveam eu chef.
Nu mai zic de inconveniente – minore, e drept, dar mna, când te înveți cu binele, e nașpa fără el – cum ar fi lipsa plăților cu telefonul.
Dar până la urmă a venit și ziua fericită în care s-a înfăptuit reparația și iacă-mă din nou posesoare de telefon (aproape) funcțional. Zic „aproape” pentru că, în continuare am ecranul crăpat, dar p-ăla nici că am de gând să-l înlocuiesc, că nu mai face tot telefonul cât mă costă ecranul. Așa că mai trag de el cât o mai ține și oftez a pagubă la gândul că, mai devreme sau mai târziu, tot va trebui să fac nefăcuta și să-mi schimb telefonul. Nu pot decât să sper că momentul ăla este încă suficient de îndepărtat.
Dar, deocamdată am din nou telefon funcțional și nici nu a trebuit să-mi amanetez vreun rinichi pentru plata reparației.
Deci nu e dracu chiar așa de negru. Adică… mna… Să vă mai zic și că la o zi după ce mi-am reparat telefonul, mi-am pierdut verigheta? Nu vă mai zic…
Se poate si mai rau.
Am schimbat eranul la telefon in data de 11, seara. 200 lei, ca e telefon de om sarac.
Azi dimineata, cateva minute inainte de 6, la chioscul de cafea am scapat telefonul. Normal, s-a spart ecranul.
Un week-end mirific sa aveti!
Comentariu beton!49
🤦🏻♂️Și trecuse vineri, 13.
Bun venit în club. Am luat telefonul de la service joi. Ce crezi, vineri mai mergea? 🤔
Comentariu beton!16
Eu am dat o pălărie de bani ca să ii schimb ecranul și să îl repun in garanție și într-o săptămână l-am pierdut la schi.
Așa că cel care a găsit un schelet de telefon in primăvara pe partia neagră din Harghita Băi să stie că nu are legătură cu tabletele de la Tărtaria, ci cu un nătărău care a uitat să inchida buzunarul la jacâ.
Comentariu beton!43
În iunie am trecut și eu prin schimbarea telefonului. Nu e plăcut.
Verigheta pierdută cere o petrecere și alte inele.
Bine că sunteți sănătoși!
Comentariu beton!14
Ce idee bună, ia să fac io niște shopping de inele 😂
Că de telefon mi-e groază 😐
Comentariu beton!19
Salutare națiune! Vin cu un offtopic, cu acordul stăpânului de blog. Mi-e puțin jenă dar am zis până la urmă s-o fac, că ce nu face omu’ pentru copil. Băiatul meu e clasa a 9-a și participă la balul bobocilor. Aș vrea să vă rog să îl votați la linkul de mai jos, unde se votează Mister Boboc.
Pe lângă voturile online mai au și probele clasice (dans șamd) care vor fi jurizate la bal, separat. Vă mulțumesc din suflet! Dacă vreți să-l ajutați, votați Rareș Gurghian aici:
https://www.arq.ro/votati-miss-si-mister-q-boboc-de-la-colegiul-national-elena-ghiba-birta-arad/54113
Comentariu beton!29
Votat! 🙂
Gata,am votat ! Succes in viata copilului !
și io, numa’ zi-mi că ținutele au fost o cerință, nu alegere…?
Votat, succes!
Costică, ținutele…. E geaca chinezului, au făcut toți poze cu ea :)))
Ce să mai zic? Și eu, când am văzut…🤦🏻♂️
@ Costică, @Relou, eram sigur că a fost o singura jacâ, dar credeam ca a fost recuzita pozarului
Votat! Succes!
baftă feciorului!
Vote successful
Thank you for participating in this poll. Your vote has been counted.
eu am votat și o fată, dacă tot m-am apucat de treabă! 😅
Comentariu beton!16
lasă jaca, voi v-ați uitat și la fete? pare că s-au înțolit avînd pistolul la tîmplă…
Votat! Bafta!
Votat, bafta sa aiba!
Ce nu face un părinte pentru un copil cuminte🤣. Votat
Votat
tot offtopic, da’ „se merită”, zic; văzui pă feisbuc cum fu romantic olteanu’ dăn cauză dă zîua doamnei Mara (cred că face 30-31de ani?), și cum mi-e lene să mai caut postarea, zic aici: Să-ți trăiască franțuzoaica și famelia, boss! La mulți ani doamnei! Petrecere frumoasă! grijă cît mănînci… sau nu…
Comentariu beton!17
@costicăm, ❤️❤️❤️
Votat
Votat si eu.
Am vazut si eu postarea si m-am bucurat pentru Mara ca are parte de un romantic langa ea. Pentru mine florile si pralinele sunt cele mai bune cadouri. Sa va traiasca doamna, domnu’ Vasilescu 😍
@AdinaE, ❤️
Votat , este pe primul loc .
Buna ziua tuturor , va citesc mereu noaptea tarziu dar nu comentez la asa ore mici . De ce seara tarziu ? Pentru ca de pe 01.08 sunt …….bunicaaa . 🤗
Comentariu beton!16
Votat băiatul 🙂
de trei ori „URA!” pentru @Jame, o bunică super cool, avînd în vedere cu cine se însoțește, fie și doar virtual; da, modest, știu, mulțumesc, mulțumim!
Viață lungă, fericire și sănătate copilului, și celor de pe lîngă el!
Hip- hip!
PS nuș ce zodie o fi, da’ io am un unchi născut în aceeași zi; lumea zice că-i cam „moale”, da’ el e un om bun de să-l pui la rană, ceea ce-i doresc și urmașului
Votat! Succes!
Votat
@costicamusulmanul multumesc , leu este . Leii pe care ii cunosc eu numai ,,moi” nu-s . 😅
Votat!
‘neața, Iulia! 🤗 telefonul ca telefonul, mie îmi pare rău că ți-ai rătăcit verigheta, sper să dai de ea!
când povestești faze de-astea, parcă o aud pe prietena mea Mihaela… al cărei record a fost de 3 buletine pierdute-n vara asta 😁 totul culminând cu pierderea ambelor chei de la mașină, că, na, nu-și amintește unde a pus cheia de rezervă! 🙄
curaj, răsare el soarele și sub piatra ta! 🫶
Comentariu beton!48
Aoleu, la faza cu buletinele m-a bătut grav! 🤦♀️
Mulțumesc pentru încurajări! 🥰
Comentariu beton!13
Vai și amar! Ești maestră la peripeții, asta e clar… Acum aștept și episodul 2 cu verigheta 😁
Să mai zic și că ieri am crezut pentru vreo 10 minute că mi-am pierdut telefonul de tot? 🤦♀️ De mă apucaseră toți dracii, că după ce că e jighinit și abia mai e viu, să-l mai și pierd…
Comentariu beton!15
Îmi pare rău de toată tevatura cu telefonul, da, partea cea mai urâtă este asta cu plățile on-line și diversele chestii care pot fi făcute doar de pe telefon 🥺 ca să nu povestesc ce am pățit săptămâna asta spun doar că în principiu aveam „doar” două opțiuni: ori la bal ori la spital, eh, dacă n-am citit bine contractul cu hazardul nu am văzut scrisă cu litere fffff mici fmm și opțiunea a treia: săptămână de balamuc. Mno, am rezolvat parțial problema dar în loc să mă odihnesc sau să rezolv ce aveam în plan am fost in pragul unui AVC combinat cu un stop cardiac și o catastrofă nucleară 🤷 da’ cum spune cântecul „the best is yet to come”
Hai că trecem noi și de astea! 🤗
pare că de luni tre’ să dau drumu’ la centrală…🤬😰
Pfff. Amatori. La noi pornește seara de câteva zile deja 😒
da, te cred, doar că de acum 2 săptămîni, cînd intram la ora 06,30 în Sânpetru și am văzut pe bord 3 grade, trăiesc cu groaza „winter is coming”; acum pot să zic, cu lăcrămi în ochi, „așteptarea va lua sfîrșit”…
Comentariu beton!17
@costicămusulmanu zici că e 3 grade la Sanpedro ăla de lângă Brașov? Iar poimâne o să fiu acolo, ai di mini, aici ls n\üurnberg încă e 20 grade ziua.
Acum că ai reușit să repari telefonul ăsta, în locul tău mi-aș lua un telefon nou și l-aș ține pe ăsta de backup, mai ales că spui că are și ecranul crăpat. În felul acesta, când va fi să se defecteze telefonul nou, vei avea unul funcțional cu toate aplicațiile și parolele pe el!
Mda, în teorie așa ar trebui să fac.
În practică, îți zic sincer că niște mii de lei de azvârlit pe un telefon nou chiar nu-mi prisosesc în momentul ăsta. Și pe de altă parte, habar nu am ce mama naibii de telefon să îmi iau.
Mă tot uit de când a început nebunia cu ăsta, mă tot documentez… Habar nu am. Da oi găsi până la urmă ceva…
Au,au,au! Sper să găsești verigheta, o fi rătăcită pe undeva prin casă.🤞🏻🤞🏻
Dar șase ani cu un telefon! N-am mai auzit prea mulți care să țină un telefon 4,5 ani, dar șase???Mai ales dacă îl pui in regim heavy duty 😯 Riști să rămâi și fără updates la un moment dat.
După 3 ani e cazul să incepi sa te gândești la un model nou! La patru ani zici pa , mersi că m-ai ținut atât fără probleme!
Stai, bre, că nu telefonul curent are atâția ani, ăsta are vreo 3 spre 4.
Vreo 6 are ăla vechi, de l-am folosit să îndes cartela în el, să pot apela și să fiu apelată. Și da, update-uri pentru el ciuciu. Dar măcar ca telefon funcționează. Ceea ce nu pot spune despre ăstalalt, cu tot cu reparație 😂
Of of, big problem asta cu parolele. Dacă doresti poți sa incerci LastPass: e un app care îți memorează toate parolele și le insereaza in aplicatii (sau nu, depinde ce setezi). O singura parola trebuie reținută, și te poți loga pe orice mobil. Măcar grija asta nu o mai ai.
Nefăcuta mea e ca murise mașina de spălat Miele care implinise 12 anișori in februarie fix când am revenit din concediu cu 2 valize de haine murdare. E Miele pentru ca astea duc lejer peste 20 de ani fără junghiuri. E, uite ca a mea nu.
Și cum Miele sunt oameni seriosi, am obținut o programare după 3 (trei) săptămâni care ne-a lăsat fără 500€ (in Nemția) dar cu o mașină care are toată partea electronica nou nouţă). Mda, ca ne-a trebuit distracție dar si fără mașină de spălat e trist tare.
Da, chiar ciudat să crape un Miele mai devreme de dooj de ani 🤔
Da acu, după reparație, cu siguranță o puteți lăsa moștenire 😂
Mulțumesc de pontul cu aplicația, știam că există chestii de gen, dar habar nu aveam care o fi ok, dintre sutele pe care le găsești la o căutare 😐
@(alta) Iulia he he, chiar e ciudat să crape o Miele așa devreme. Știu una care e în curtea restaurantului Der Stern din Schwabach. Funcționează și a trecut de suta de ani! Doar că e de lemn și acționată manual.
Strict pentru parole eu sunt extrem de multumit cu https://bitwarden.com/
Il folosesc de destui ani in varianta gratuita (nu ma ajuta cu nimic optiunile disponibile in abonamentele disponibile).
Mulțumesc de pont, analizez!
Cumpara-ti maica un telefon nou. Si intre timp incearca sa iti aduci aminte parolele. Si cand o sa ai telefonul nou in functiune o sa zici ca l-ai prins pe Ăl de Sus de picior. Al meu sot care uita usor parolele, le are notate intr-un carnetel.
Cat de parole ce sa mai zic🙄. Cei de la serviciu s-au gandit ei sa ne oblige sa schimbam parolele in ceva mai complex, adica minimum 16 caractere (litere, cifre si semne). Si dupa 5 ani jumate cu o parola din 8 caractere la care o data la 3 luni schimbam o cifra, am ajuns la 26 de caractere. Si in fiecare dimineata imi rotesc ochii si ma gandesc la prietenul Alzheimer si la parola mea si ma rog sa fie corecta 😐. De altfel o propozitie simpla, dar total diferita de ce aveam inainte.
P. S. Sper sa gasesti verigheta. A mea aproape ca nu mai iese de pe deget.
Aoleu, mi-ai adus aminte de vremea când lucram la bancă. Și io tot așa făceam, aveam aceeași parolă și schimbam câte o cifră, că ne puneau să le schimbăm la 2 săptămâni 🤦♀️
Moamă, ce am mai înjurat când au băgat aia cu 16 sau 18 sau dracu mai știe câte caractere 🤬
Si la noi tot 16 caractere, litere mari si mici, cifre si caractere speciale… si trebuie schimbata la 6 luni! In pana de idei, am incercat o variatiune a unei parole de acum vreo 5-6 ani si mi-a refuzat-o… seamana prea mult cu o parola deja folosita!
Empatizez profund.
Acum 2 ani telefonul relativ nou (preluat de la taică-meu, care își luase unul mai fancy) mi-a alunecat din buzunarul halatului în „tron”. Cu toate eforturile mele de a-l usca cu foehnul și ce alte metode mai auzisem, touchscreen-ul nu mergea neam. Voiam să merg la restaurant, dar nu puteam arăta certificatul vieții care era salvat în telefon. La un moment dat nu a mai pornit deloc. Am băgat cartela în fostul telefon (mai mic și mai vechi) și l-am dus pe ăsta la reparat. L-am luat în perfectă stare de funcționare.. până am vârât cartela înapoi. Nu o recunoștea nicicum. Apoi am tot amânat să rezolv și problema asta, mă obișnuisem cu cel vechi..care era crăpat și pe față și pe spate, dar își făcea treaba. Până în februarie anul curent, când m-am împiedicat pe stradă cu el în mână și i s-a spart camera foto. Așa că vrând nevrând mi-am luat altul 😁 a durat ceva să-mi reinstalez aplicațiile, dar e altă viață!
fie ca e iphone, fie android, poti face backup la telefonul vechi si restore pe viitorul telefon, preferabil de acelasi tip dar generatie mai noua, si se pastreaza 90% din setari si parole. Nu e asa de groaza totul. Eventual renunti de tot la cel vechi numa cand te asiguri ca totul merge ok pe cel nou. Relax ca tehnologia a avansat.
Cel mult platesti pt mai mult spatiu pe icloud sau google drive, sa ai loc de toate.
Eram tentat să scriu că telefoanele alea cu disc nu se stricau așa de repede și nu aveau nevoie de update de soft dar mi-am adus aminte că echipa de telefoniști de la întreprinderea la care lucram schimbau săptămânal telefonul din biroul directorului care avea un fetiș să de-a cu ele de pământ din cauza nervilor de la căpuț.
ehe, ești bătrîn, moșule; ai uitat de echipa de întreținere cu ochi albaștri care venea și îl „servisa” siurplas? e drept că băieții treceau cînd nu era nimeni acasă…
Auzit-ati voi de „fastboot”? E un mesaj care apare pe androizi de la chinezi, cu o poză cu un personaj care cred că e câine din desenele animate cu căciuliță cu stea roșie. E o plăcere să-l privești. Și fast este doar modul rapid in care se oprește după ce vezi câinele. Asta mi s-a întâmplat într-o vineri, sâmbătă trebuia să mă duc în vizită la fiică-mea. Nu mai fusesem la ea de când se mutase cu boifrendul din dotare și cele 2 pisici într-un alt cartier. „Venim să te luăm?”. „Nuuu, am înțeles cum sa vin și mai întreb pe parcurs WhatsApp”. Iar seara -catelul chinezesc. Caut pe net „Eroarea nu dispare nici dacă scoateți bateria”. Thanks a lot, chiar voiam s-o extrag. „Opriți tf din tasta de volum, in timp ce țineți apăsată tasta de power. ” Mă simțeam ca aia puși să stea într-un picior și să strige cucurigu anti ghinion. Am făcut asta imaginandu-mi chineji mici râzând cu hohote de mine. S-a oprit. A pornit din nou cu cățelul. Am oprit din nou . Mi-am amintit că am un telefon de rezerva in dulap. Evident Huawei, made in China. Am mutat cartelă și am încărcat WhatsApp. Me happy. Puteam sa ajung la fetiță. (26 ani old). Asta a fost în iunie. Alaltăieri l-am pornit. It works. M-a întrebat ce vreau să fac să start normal, să revin la setări etc și de fiecare data dacă s sigura că știu ce vreau.
Cât despre verighetă pe aia mi-a mancat-o cocosul in curte la soacră-mea. Care doamnă ,(soacră) nu era hotărâtă dacă a doua zi duminică sacrifica o curcă sau cocoșul. A decis cocosul. Am spălat și dezinfectat verigheta . Soacră-mea a dus-o la popă la descântat. Ceea ce a avut efect deși noi nu ne-am cununat religios niciodată. Dar verigheta mea este binecuvântată datorita cocosului.
Comentariu beton!12
La telefoanele noi, majoritatea la deschidere te întreabă dacă vrei sa transferi chestii din telefonul vechi. Și dacă nu te întreabă, sunt aplicații care fac asta. Eu mă folosesc de ani de zile de ele sa nu fac aproape nimic manual, și în majoritatea cazurilor mă și logheaza in aplicații. Mai sunt și unele „rezistente” cum ar fi LinkedIn unde trebuie să mă loghez eu, însă macar transfera toate parolele și username-urile și contactele din telefonul vechi. E super util. Recomand întru bătăi de cap mai mici la decedarea definitiva a telefonului actual
O bucurie nu vine niciodata singura, doar postasul suna intotdeauna de doua ori
KeePass. De ani de zile mă folosesc de el. Merge pe Win, merge pe MacOS, merge pe Linux, are aplicație de Android și există și variante pentru iPhone (personal folosesc Kee Passium). În felul acesta fișierul cu parolele mele (zeci de parole și toate diferite, minimum 12 caractere, semne speciale etc) este mereu alături de mine. E pe calculator, este în cloud, este pe telefoane.
Totul este să ții minte parola fișierului și asta a fost, good2go oriunde ai fi 🙂
https://keepass.info/download.html
https://keepass.info/download.html
Schimbat bancă, primit card nou de la banca nouă, pierdut card trei zile după (fiindcă uitat că nu mai aveam buzunar pentru card la husa de telefon, vîrît card în husă, card plecat la vale, amin). Asta se întîmpla bineînțeles la 4 după-masa într-o vineri, iar la 5 închidea banca cu pricina pînă luni, iar eu eram într-o delegație la 635 de kilometri de casă, of course. Reușit blocarea cardului, ajuns cu 5 minute înainte de închiderea băncii și golit contul. Card nou în trei zile, ura, bravo, boule, să nu mai faci de-astea. Aha, ți-ai găsit: două săptămîni mai tîrziu, în Klagenfurt, pierdut iar cardul (n-am idee cum). Noroc că mai avea fii-mea oarece bani pe cardul ei, altfel ăia eram, treceam pe lebede ca să nu murim de foame la 900 și ceva de kilometri de casă și cu rezervorul mașinii pe la sfert.
Încă nu mi-am pierdut vreodată cardul, dar mi s-a mai întâmplat să mă duc la cumpărături fără portofel. Aia e când nu ești damă să schimbi câteva toalete pe zi și ai poșeta (amiral sau nu) să ții toate ălea, că io dacă schimb cracii rămân toate în ala schimbat. Am pus pe telefon opțiunea de plată, funcționează la fel ca cardul și așa am făcut mai puține drumuri la magazinul local.
Dacă plătești cu telefonul nu mai e nevoie să porti cu tine cardul fizic🤔
Eu am toate parolele intr-o agendă. Carnețel d-ăla cu foi, nu ceva electronic. Bătrânește. 🙂