Dacă ți-ar spune cineva că poți sa plantezi un copac stând în fața calculatorului, i-ai sugera cât poți tu de diplomat că nu are toți boii acasă, nu? Sau poate chiar i-ai spune de-a dreptul: „lasă-mă, nene, că sunt ocupat și tu mă ții din treabă cu prostiile tale”.

Și pe bună dreptate, cum naiba sa plantezi copaci de la monitor, între două excel-uri sau ce-oi mai face tu pe acolo? Asta deja seamănă cu mema aia celebră, din timpul lockdown-ului, cu meșterul constructor care-și mutase betoniera în casă, să poată munci și el work from home.

Ei bine, în ciuda celor de mai sus, ăsta este scopul acestui articol: sa te informez că poți să plantezi tu cu mânuța ta, care mânuiește atât de destoinic tastatura, un copac. Care copac nu va sta singur, stingher și trist pe câmp, ci va face parte dintr-o pădure. O pădure reală, din aia în care cântă vesel cintezoii și se aleargă zglobii căprioarele, nu pădure virtuală, că d-astea poți să faci și tu în photoshop.

Ce zici, îți sună bine să fii părtaș la plantarea unei păduri în care vei avea și tu propriul tău copac? Cu alte cuvinte, într-un weekend când ai chef de o plimbare, îi iei pe toți ai tăi și mergeți în pădure să vedeți ce mai face copacul TĂU. Sau, dacă plantați fiecare din casă câte unul, mergeți să vedeți copacii VOȘTRI.

Băi, nu știu cum vă sună vouă, dar mie-mi sună foarte mișto toată chestia asta. Și am de gând s-o pun în aplicare, ca să merg cu fetele să ne vedem copacii crescând. Iar când eu n-o să mai fiu, or să meargă fetele singure și-or să stea un pic la umbra pădurii la care am contribuit și noi. Doar pentru asta și-o s-o fac, să știți.

Dacă ați citit până aici înseamnă că vă interesează subiectul, prin urmare acum o să vă dezvălui și care este procedura, care este mecanismul prin care o să puteți planta un copac din fața calculatorului.

La Călugăreni, în județul Giurgiu, or să apară în curând patru hectare de pădure care vor purta numele de YOXO Forest. Asta doar în primă fază, pentru că amplasamentul a fost ales în așa fel încât operațiunea de împădurire poate să continue pe suprafețe mult mai extinse.

De ce „Forest”, ați înțeles cu toții. Dar de ce YOXO? Pentru că cei de la YOXO sunt cei care au avut această inițiativă mișto care sper din tot sufletul meu să prindă. Pentru că chiar îmi doresc sa avem cei patru copaci ai noștri, ai familiei, în YOXO Forest. Apropo, prima acțiune de plantare din ceea ce va fi YOXO Forest va avea loc sâmbăta viitoare. Nu, nu asta care urmează, ci pe 26 noiembrie. Mișto.

Așadar, dacă vă doriți și voi copacul sau copacii voștri, aveți de făcut un singur lucru: vă instalați extensia YOXO pentru Chrome.

Pentru fiecare download și instalare a extensiei, YOXO va planta un copac. Nu e nimic complicat, să știți, din exact trei click-uri ați instalat-o. Și uite-așa ați rezolvat partea cu plantatul copacului.

Probabil citiți asta și vă întrebați „de ce mi-aș instala extensia asta?”. Păi, uite cam astea ar fi motivele:

Extensia trimite mesaje de informare despre impactul emisiilor de CO2 și recomandări în timp real, bazate pe activitatea pe care o desfășori, dar și statistici despre emisiile tale de CO2. Rolul extensiei este acela de a crește gradul de conștientizare al faptului că activitatea online generează mai mult sau mai puțin CO2 în funcție de comportamentul pe care îl avem. Cu ajutorul ei YOXO speră să genereze o schimbare de comportament care să ducă spre scăderea amprentei de carbon a fiecărui utilizator care și-o instalează.

Acum, că v-am lămurit cât de cât cam ce vrea să facă YOXO pe partea cu monitorizarea emisiilor de CO2, o să vă explic pe foarte scurt și care sunt beneficiile YOXO. Ca să vă arăt că, pe lângă copacul vostru, o să aveți parte și de un serviciu de mobilitate foarte șmecher. Iată:

👉 YOXO este un serviciu mobil 100% digital care combină beneficiile unui abonament clasic cu flexibilitatea unui PrePay – un abonament de mobil care îți acordă flexibilitatea de a-l închide oricând fără restricții contractuale – poți să adaugi opțiuni, să le schimbi sau să îl anulezi când vrei direct din aplicație. Dacă

👉 YOXO funcționează în rețeaua Orange 4G și 4G+, însă vine ca o alternativă la serviciile clasice, este comunicat ca un produs separat, independent, 100% digital, cu valori diferite față de Orange.

👉 YOXO este un brand eco – green proofs: 100% digital. Zero hârtie printată, deci consum redus de hârtie. Zero drumuri în magazine pentru activarea unui abonament, deci trafic și noxe reduse. Plus posibilitatea activării cu eSIM (adică o cartelă virtuală, pentru telefoanele care permit asta), deci print redus de card SIM clasic.

👉 Dacă la toate cele de mai sus, aruncați un ochi și peste planul tarifar, o să înțelegeți foarte rapid de ce YOXO este o alternativă extrem de atractivă. Personal, mi-a picat fața când am văzut că cea mai scumpă opțiune este de 39 lei și are incluși 150 GB de internet mobil, dar și 5G.

Acestea fiind zise, abia aștept să văd crescând pădurea YOXO cu cei patru copaci ai noștri în ea.

sursa foto: freepik.com