Se pare că nu e bine nici să ai prea mult timp liber la dispoziție. Spun asta constatând câte filme slabe, spre foarte proaste, am văzut în ultimele zile. Tocmai de-aia, am împărțit recomandările de azi în două categorii: cele care merită văzute și cele care nu.
Merită văzute
👉 Stateless – serial, Netflix
Stateless ăsta este o mini-serie bună, făcută după fapte reale. Pe mine m-a ucis un pic să văd cât de absurzi pot fi funcționarii statului Australia atunci când vine vorba despre emigranți. În special față de cei considerați din țări de mâna a treia. De altfel, înțeleg că a și fost ditamai scandalul pe temă, de-aia a și fost făcut serialul.
Altfel, nu este ăsta singurul subiect care m-a spart, dimpotrivă. Tipa care face rolul principal Yvonne Strahovski (o știți din The Handmaid’s Tale) este o stewardesă care își dă demisia pentru a se înscrie la niște cursuri de dezvoltare personală, de redescoperirea sinelui, de învățat să te iubești și să gândești pozitiv. Dadada, nu fac mișto. Ei bine, de la cursurile astea, pe un fond de traumă de acasă, o cam ia razna cu căpuțul. De aici încolo, dacă v-am stârnit interesul, va cam trebui să descoperiți singuri ce se întâmplă și cum.
Bonus: în serial joacă și Cate Blanchett. Iar Cate și Angelina sunt cadourile Bărbosului pentru noi, umilii pământeni.
👉 Top Boy – serial, Netflix
Are două sezoane. Problema e că, după ce primul sezon m-a fascinat, n-am putut să-l las până nu s-a terminat, al doilea a fost cam meh. În sensul în care mi s-a părut făcut la repezeală, ca să bată fierul cât e cald. Povestea e trasă de păr, apar niște personaje băgate în serial degeaba, fără niciun impact asupra poveștii. Nfine, al doilea m-a dezamăgit, a fost mult mai slab decât primul.
Dar primul sezon este foarte bun, este extrem de bun, cu o singură condiție: să fiți și voi ca mine, adică să vă placă filmele sau serialele despre viața băieților duri de pe stradă. Am mai recomandat pe aici seriale de genul, Snabba Cash este unul dintre ele. Ei bine, Top Boy este pe același subiect: băieții duri din Liverpool, Manchester sau Londra care fac bani din droguri. De la cei care vând în stradă, până la cei care-i conduc. De altfel, visul tuturor celor care vând pe străzi fiind să ajungă Top Boy, adică șmecherii care fac banii din droguri, de la ei de acasă, fără să mai iasă pe străzi.
Cu tot sezonul doi mai slab, mie mi-a plăcut. M-a prins și nu m-a lăsat până la final.
👉 Furioza – film, Netflix
Exact după cum spuneam și mai sus, sunt mare fan al filmelor care vorbesc despre tipii care supraviețuiesc în cel mai dur loc din lume: pe stradă. Tot ce-mi doresc de la filmele sau serialele de genul ăsta este să fie cât mai reale. Să nu mă ia cu vrăjeli și înflorituri, să mi-i arate pe oamenii ăia exact așa cum sunt ei.
Iar Furioza ăsta a reușit să fie exact ce trebuie. Un film polonez extrem de dur care te ține cu pulsul în 200 de la început până la sfârșit.
De fiecare dată când văd producții în care joacă oameni care reușesc să pară atât de duri pe ecran, mă întreb cum reușesc producătorii să-i găsească pe actorii ăia. Serios, băieții ăștia care fac rolurile principale din Furioza arată toți de-ți vine să traversezi pe partea cealaltă dacă-i întâlnești pe stradă. Idem cei din Top Boy, despre care zic mai sus, sau cei din Snabba Cash.
De ce la noi nu se poate? De ce „durii” din filmele sau serialele românești arată, majoritatea, de te umflă râsul? De ce?
Nfine, ce voiam să spun este că mi-a plăcut mult de tot Furioza, deși filmul nu are vreo mare poveste și nu este vreo lumină. Dar de ținut în tensiune, te ține bine de tot.
Ah, să nu uit, n-am cum sa trec peste o nelămurire personală. Sunt foarte curios dacă oamenii ăștia care traduc pentru Netflix se uită la filmul respectiv sau traduc așa, în gol, după un script care le este pus în față? De ce întreb? Pentru că n-ai cum, efectiv nu ai cum să te uiți la un băiat care joacă rolul unui psihopat capabil de orice și să-i traduci numele (mă rog, porecla) cu „Auraș”.
Bănene, serios, Auraș e tocilarul clasei, Auraș e băiatul ăla pe care-l pui să sară la castană, nu psihopatul din film care-ți dă fiori reci pe șira spinării chiar și când zâmbește. Ca să înțelegeți despre ce vorbesc, în film i se spune „Golden”. Ei bine, ăla care a tradus a considerat că Golden e totuna cu Auraș. Îl aveți mai jos, în poză, este că fix a Auraș aduce?
Și nu e prima situație de genul pe care o întâlnesc la traduceri. De-aia mă întreb dacă oamenii ăia chiar văd filmele pe care le traduc.
👉 22 July – film, Netflix
Bun, foarte bun. Un film făcut după fapte reale, mai precis după atentatul din Utøya (Norvegia), atentat în care un psihopat, care se credea Cavaler Templier (no joke, o să aflați în serial asta), a omorât 77 de oameni, cei mai mulți dintre ei fiind adolescenți.
22 July merge pe povestea unuia dintre supraviețuitori, un adolescent care, deși este împușcat de cinci ori, reușește să supraviețuiască. Dar este îngrozit de gândul că va merge să depună mărturie la proces, iar acolo va da cu ochii de psihopatul Breivik, cel care s-a uitat senin la el atunci când l-a împușcat de cinci ori.
Nu știu dacă vă prinde subiectul, pe mine m-a prins. Un singur minus are: este scris și jucat în limba engleză. De ce? N-aș putea sa vă spun, mai ales că tot cast-ul este norvegian.
👉 Clemency – film, Netflix
Ăsta este un film bun. Doar că nu mai e genul de film pe care să-l vezi atunci când ai chef de ceva ușor, de ceva care nu-ți cere să-ți bați capul, pentru c-o să te ia și-o să te lovească bine de tot de toți pereții.
Bernadine e femeie de culoare și directorul unei închisori dintr-un stat american în care mai este încă în vigoare pedeapsa cu moartea. Condamnații la moarte sunt executați prin injecție letală. Doar că are parte de o execuție horror. Cei din personalul medical responsabil cu execuția greșesc ceva la injecția aia, prin urmare reușesc să-l chinuie bine de tot pe unul dintre condamnați.
Iar filmul este povestea trăirilor lui Bernadine, după execuția asta, până la următoarea. Următoarea fiind a unui condamnat cu care se și conectează emoțional, pe alocuri.
Băi, nu vă zic mai multe (deja cred c-am zis), mie mi-a plăcut. M-a ținut în suspans și tensiune, m-a făcut să mă gândesc la multe chestii pe când mă uitam la el. Acum, voi știți dacă vă atrage subiectul.
De evitat cu orice preț
👉 The rope / Legații – film românesc, Netflix
The rope ăsta este unul dintre motivele pentru care oamenii refuză să meargă în cinematografe la filmele românești. Este o mizerie atât de sinistră cum nu vă puteți imagina. Este modul prin care jignești inteligența oricărei persoane cu un IQ mai mare de doua cifre.
Este totul atât de rău, atât de fals, atât de prost jucat, că-ți vine să te urci pe pereți. Este atât de clar că niciunul dintre oamenii ăia de pe ecran, dar nici scenaristul sau regizorul, n-au lucrat vreodată într-un loc cu program 9-18. Este atât de clar că n-au putut nici măcar să ia un consultant care să le explice tot ce fac greșit. Puteau să apeleze la orice cetățean din țara asta care a lucrat măcar trei luni într-o corporație sau într-o firmă cu mai mult de trei angajați.
Dar nu, scenariul și tot ce se întâmplă acolo au fost făcute după cum cred ăia care le-au făcut că se întâmplă lucrurile, adică fără nicio legătură cu realitatea. De-aici dialogurile atât de false și situațiile jenant de penibile din film. Pe scurt, e rău, e extrem de prost, e de neprivit.
O să vă întrebați, desigur, de ce i-am dat play. La ce m-aș fi putut aștepta bun când am văzut distribuția? Vă spun imediat de ce. Pentru că sunt ca băiețelul optimist care, deși a primit cadou de Crăciun doar o balegă, e sigur că trebuie să fie și poneiul pe undeva prin zonă. De-aia i-am dat, că mereu sper la ceva frumos când văd că e vorba despre filme românești. Păcat că rămân aproape mereu doar cu speranța, de la primele trei cadre se instalează dezamăgirea.
Pe scurt, i-am dat play pentru că mereu voi trăi cu speranța că o să mai descopăr un film românesc la fel de bun ca astea.
👉 Pine Gap – serial, Netflix
Cu câte speranțe i-am dat play, și ce slab e în realitate.
Auziți aici sinopsis:
„A thrilling new drama set in the world’s most secretive place. Set in the intensely secretive world of intelligence and the enigmatic US/Australia joint defence facility in central Australia, the spy-thriller Pine Gap delves into the famously strong alliance between the two countries.”
Iar mini-seria e de fapt o telenovelă mai spălată. Am renunțat să mă mai uit după primele două episoade.
👉 Punctul de cotitură / La Svolta – film, Netflix
La Svolta ăsta e un film, cu mafioți și infractori italieni, făcut pentru copiii de clasa a cincea. Doar ei s-ar putea uita la minunea asta de film și să creadă ce văd pe ecran, să-i impresioneze și să aibă lacrimi in ochi la final. Dar, dacă ai reușit să treci de clasa a cincea, chiar și repetând-o de câteva ori, o să-l oprești după primele zece minute. Din nefericire, eu nu l-am oprit. Ceea ce ne demonstrează nouă, ca oameni, că uneori treci de pomană de clasa a cincea și prin școală, în general.
Nu aveți de ce să vă uitați la el. Se vrea un fel de dramă psihologică (cu inserții de comedie), dar este doar un film extrem de slab care reușește să fie cringe de foarte multe ori.
👉 How it ends – film, Netflix
Problema cu filmul ăsta este că nu se încadrează complet la niciuna dintre cele două categorii. Nu e ceva ce merită musai văzut, dar nu e nici de evitat cu orice preț. Până la urmă am decis să-l las aici, pe considerentul că nu pierdeți nimic dacă nu-l vedeți.
Eu m-am uitat la el din două motive. Primul, îmi place Forest Whitaker. Al doilea, mă fascinează filmele despre apocalipsă, dar, mai ales, despre oamenii care reușesc să fugă (cel puțin pentru o vreme) din fața ei. Având în vedere ce trăim de aproape trei ani, cred că e oarecum normal să mă fascineze, nu? Deși, ca să fiu sincer, îmi plăceau filmele cu subiectul ăsta dinainte de pandemie.
Altfel, nu e vreun mare film, dar m-am uitat până la capăt pentru că nu te poți la uita la un film despre apocalipsă fără să știi cum se termină, scapă sau nu scapă? Doar că voi păstra acest detaliu pentru mine.
Mno, pe scurt, dacă n-ai ce face într-o seară și vrei un film care să te țină cât de cât în tensiune, fără să-ți bați capul prea tare cu implicații psihologice și alte rahaturi de genul, ăsta este. Dă-i play liniștit și dacă te ia somnul, cu atât mai bine. Vezi tu finalul dimineață.
Gata, atât pentru azi. Dacă nu plecați nicăieri de 1 Mai, v-am cam rezolvat cu programul.
Ha. La punctul de cotitură a trebuit să revin. Citisem La Sovata 😀
Unde face Nicu’ armata
La Sovata fericită este fata
Gata. Stuck in my mind. All day long…
Comentariu beton!19
Părerea mea este c-ar fi fost un titlul mult mai bun și mai atractiv. :))))))))
Irina Nistor a facut pui care au devenit traducatori la Netflix. Cum, ma, Auras, cand ala e o combinatie de Godzilla, King Kong si Freddy Krueger? 😀. Altfel, mersi pt recomandari!
Comentariu beton!18
Deci nu sunt nebun. N-ai cum să-i zici Auraș lu’ ăla din poză, nu?
Traducatorul s-a bagat singur intr-o fundatura cu traducerea literala.
Ok, nu dadea bine Auras (o fi avut vreun nepotel cu acelasi nume, mai blegutz, si a zis: uite ma, poti ajunge mare si tare in ciuda numelui).
Dar ce optiuni ii ramaneau in zona asta?
Aurica?
Sau deloc diminutivatul, Aurel?
C’mon.
Putea sa gandeasca out of the box gen, nu stiu, sa zicem, Gore. 😆
PS: Pine Gap: am depus mai demult cererea de rambursare a timpului pierdut.
Putea să-i zică oricum voia el, DA NU „Auraș”. C’mon, putea să-l lase „Golden”. Nu cred că suferea cineva. Dar dacă porecla lui ar fi fost vreun nume din ăla polonez, intraductibil, „Zgwanko”, cum îl traducea? Nu-l lăsa fix așa?
Pentru o traducere complet corecta ar trebui ca traducatorul sa vada intai filmul, ca sa inteleaga despre ce este vorba, apoi sa traduca in timp ce il vede (asta ar insemna si opriri dese, ca sa aiba timp sa scrie). Dar timpul costa, asa ca multi traducatori fac traducerea fara sa vada filmul, doar cu castile pe urechi.
Un exemplu clasic pentru asta este Jurassic Park, cand un pusti vede o duba plina cu echipamente misto si zice „Cool!” – care este tradus „Ce rece este!”
Comentariu beton!19
MihaiC așa se făcea odată. Acum primesc direct subtitrarea în EN. Iar mulți probabil o traduc cu AI.
as you know, gică-contra is my middle name, so:
Auraș este ok pentru mine, face ca antiteza nume-personaj să fie și mai profundă; explicația pe care mi-o ofer este că Auraș a fost inițial un băiețel (gașca e formată din vecini de cartier) și așa îl strigau părinții/copiii; între timp…
iar ce mă duce cu gîndul la asta, este celălalt personaj, cel puțin la fel de dur dar cu un nume care nu a deranjat pe nimeni, văd: Furnicuță!?
Pentru c-am uitat eu să zic și despre Furnicuță. O traducere la fel de imbeciă, de altfel. 😀 :D: D:
păi omu’ avea tatuate furnici pe chelie…
PS am uitat să-ți mulțumesc pentru The rope
Probabil traducătorul le avea cu boxul românesc și o fi avut un soi de inspirație și l-a botezat după Relu Auraș. S-a afirmat mai mult ca antrenor la loturile naționale de box.
Cred ca mergea „Goldeanu”
Am vazut aseara seria limitata a serialului Anatomy of a Scandal de pe Netflix.
Este despre un parlamentar britanic al zilelor noastre acuzat de viol. Mi-a placut mult despre cum se trage o linie fina intre viol si sex consensual.
Comentariu beton!31
E pe listă și la mine, dar l-am tot amânat.
Am văzut și eu miniseria. M-a prins. E fain.
Subiectele precum cel de la 22 July mă îngrozesc, deci tre’ să-l văd. Oricum, se pare că termenul „psihopat” nu e cel corect pentru „templierul” Breivik. „Two teams of court-appointed forensic psychiatrists examined Breivik before his trial. The first team diagnosed Breivik with paranoid schizophrenia, but after this initial finding was criticized, a second evaluation concluded that he was not psychotic during the attacks but did have narcissistic personality disorder and antisocial personality disorder.”
Să-l mănânce câinii, sper să nu mai iasă din pușcăria aia niciodată. Oricum, mi se pare unfair că are acolo niște condiții în care nu trăiesc mulți oameni de la noi din țară. Sau din alte țari sărace.
Eu mă alin cu gândul că și în lux de-ar trăi un astfel de criminal în detenție, măcar e izolat și nu mai e un pericol care zburdă liber prin societate. Și sper să iasă cândva din pușcăria aia. Direct între 4 scânduri și de bătrânețe, desigur.
Breivik si cu Putin ar trebui sa serveasca sentinta pe viata la izolare
De Breivik se ocupă justiția norvegiană. De Putin va trebui să se ocupe justiția internațională. Să sperăm că-și va face treaba cât mai bine și nu vom fi dezamăgiți. Mă rog, nu cumplit de dezamăgiți, că nu există justiție pe lumea asta care să poată face dreptate pentru ce-a făcut și face în continuare psihopatul de la Kremlin.
Si eu am dat play la The Rope. Mare greseala! MARE! L-am vazut pe repede inainte, foarte mult repede inainte, dar degeaba. Pustii aia s-au dus un weekend la Cheile Gradistei si s-au filmat cu telefonul. Jalnic!
+1 pentru Anatomy of a Scandal. Foarte bun!
In ultimul timp am văzut Raising Dion și mi-a plăcut.
În rest nu pot spune că e vreun film care mi-a plăcut.
Începusem unul cu Pavlu pe HBO Max, am văzut două episoade, dar aici nu se „prinde” așa că nu l-am putut continua.
Ai dreptate, Cate este cadoul Bărbosului pentru noi 🙂 și nu-s bărbat! Nu doar că e superbă, este și o foarte bună actriță. Am văzut Blue Jasmine de vreo trei ori. Aseară m-am uitat la The awakening of Motti Wolkenbruch, alt film israelian simpatic, ca multe altele. Au așa un umor oamenii ăștia.. o autoironie grozavă. Și îmi place și idiș, ascult cu plăcere limba asta.
Mulțumesc pentru recomandări, Mihai, deși nu cred să am timp weekendul ăsta. Le-am notat.
Happy 1 Mai! Dar să nu veniți la mare!
Comentariu beton!15
Bazează-te pe mine. Promit să nu calc pe la mare. Nici de 1 Mai, nici în general. 😛
Vazut Stateless, Furioza, 22 July si Snabba Cash. Am pus pe lista Top Boy.
Acum ma uit la Anatomy of a Scandal, si pana acum pot sa spun ca este tare.
Am vazut mai multe seriale poloneze in ultima perioada, si pot sa spun ca imi plac.👍
Da, și eu am descoperit cinematografia polonează și sunt EXTREM de plăcut surprins.
Ca să te lămuresc legat de subtitrări, există, în general, 2 variante (cel puțin de astea m-am lovit eu până acum)
1. Dap, ăia care traduc, nu văd filmul/serialul. Primesc pur și simplu textul și îl traduc cum îi duce mintea mai bine, respectând numărul impus de caractere per linie. Cu subtitrările încă nu am pățit-o, dar am pățit-o cu sinopsisuri – zero material de referință și ghici ciupercă cine-o fi personajul X… Dacă personajul se numește Mary sau John, treaba e oablă; da ce te faci dacă se numește Pepper sau Poppy sau alte alea… O fi om, o fi femeie, o fi câine? Și dă-i și caută pe net, ca să nu scrii avioane. Problema e că mulți nu-și dau nici măcar atâta silința, ci traduc pur și simplu cum le vine și aia e… Așa că rezultă… Auraș 😁
2. La unele filme/seriale/documentare, postul de televiziune sau serviciul de streaming impune anumite traduceri (de ex pentru numele episoadelor). Iar asta poate să iasă bine sau…nu chiar.
Mno, poate te-am lămurit oleacă 🙂
Comentariu beton!19
Mda. Și uite așa avem „Auraș”…
Eu nu inteleg de ce kkt trebuie tradus numele? Numele e nume nu se traduce.
Comentariu beton!18
@Rareș, sunt COMPLET de acord.
Multumesc pentru selectie. Le am in vedere.
Auras Mihai Geambasu aproba acest post
Da, și eu simt asta. :)))))))))))
Azi pă dujmănie! Mai lasă-mă nene cu Cate Blanchet! E frumoasă foc, da, dar asta n-a împiedicat-o să joace (alături de Jack Black și Kyle McLachlan) în ”Misterul ceasului din perete”! 😛
Poa’ să joace și în telenovele turcești, despre Cate n-o să zic vreodată ceva rău. 😛
Pfuaiii! Ăsta-i fanatism! 😛 😛 😛
Dacă nu știi să definești exact termenul „cringe” poți să vezi RUXX pe HBOMAX.
Buget mare, producători o-ho-ho, acțiune contemporană.
Fiecare personaj, replică sau acțiune a sa m-a făcut să înțeleg ce înseamnă „cringe”.
Din perversitate l-am urmărit până la capăt, să văd și lucrurile bune din el.
E color. 😜
Ah, fuck, ce-am uitat de Ruxx. Da, frate, este comparabil cu Legații, la fel de cringe.
Mă uit acum la The Thaw/Dezghețul pe HBO MAX. Miniserie poloneză din categoria polițist/thriller. Foarte bine realizată.
Referitor la primul recomandat, Stateless, m-am uitat la el pentru că imi place de actrița din rolul principal, cea care a jucat si in The Handmaid’s Tale. Si ce subiect. După vizionare am citit ca e caz real si ca a fost scandal mare. Efectiv nu puteam sa cred ca e vorba de Australia.
Anatomia unui scandal – văzut recent, bun, dar pe mine m-a omorât traducerea. Dacă il vedeți, o sa înțelegeți. Sunt niste expresii traduse atât de prost, că ti se distrage atenția de la acțiune.
Restul le pun pe listă, multumesc pentru recomandari.
Am și eu Dezgețul pe listă, dar îl tot amân.
Mulțumesc pentru recomandări!
Legat de traduceri, mă uitam la un serial în care apărea un personaj cu numele de familie Strange şi de fiecare dată traducerea era „..şi ofițerul Ciudatu”. Culmea e că mai era un individ Thursday, dar lui nu-i ziceau comisarul Joi 😀
Alta: personaj Marcus, care devenea Mărcuş (tot un fel de Auraş).
Tipului fioros din poză puteau să-i spună simplu Haur 😛
Comentariu beton!25
Aideplm, ofițerul Ciudatu’… :)))))))))))))))))))
@ametist, presupun că era ceva animație nu? Că eu sincer doar în așa ceva am văzut nume traduse mot-a-mot!
Endeavour. Si pe mine m-a luat de ochi traducerea.
Altfel, bun serialul!
Despre ,,Endeavour” este vorba, da. Britanic, bun. Cu inspector Morse în tinerețe. Iar Jim Strange era Ciudatu. 😁
Am văzut şi serialul cu Mărcuş dar nu-mi mai amintesc care anume era.
Da, ofițerul Ciudatu’ era în Endeavour. F bun serial.
Mărcuş era Marcus Andrews din Doctorul cel bun.
Aşa, îmi stătea pe creier că nu reuşeam să îmi amintesc, mi se blocase ziua. Îl făceam din ochi vag ca aspect 😃, dar nu știu de ce mă gândeam la seriale poliţiste. Aşa că bâjbâiam departe de localizare. Mersi, you unlocked my day.
Endeavour, altfel super serialul , stilul British classic, abia astept continuarea de la sezonul 7 daca se mai face, pandemie alea-alea,
Off topic, legat de filmul polonez. Mi se par foarte buni polonezii la capitolul filme și seriale. Am rămas plăcut surprinsă de 2 seriale adaptate după romanele lui Harlan Coben, The woods & Hold tight. 😊
E pe lista. Am văzut cam tot de Harlan Coben si sunt bune. Asta dacă îți place genul polițist/thriller. Multumesc ca mi-ai reamintit de acesta, dupa Dezghețul îi dau play.
Mulțumesc pentru selecție. Văzute câteva.
Despre atacul de la Utoya s-a mai făcut un film, la fel de bun din punctul meu de vedere, U-July 22, și parcă îmi amintesc că e chiar în norvegiană.
Și dacă tot vorbim de atacuri teroriste, miniseria documentar November 13 – Attack on Paris, despre atacul de la Bataclan, la care eu am plâns cu muci, ani în urmă, la momentul vizionării.
Aș nominaliza și recentul documentar Jimmy Savile: a British horror story la categoria de văzut.
Pace✌️
22 July „Un singur minus are: este scris și jucat în limba engleză. De ce? N-aș putea sa vă spun, mai ales că tot cast-ul este norvegian.”
Probabil pentru ca sunt multi americani care prefera filmele dublate in locul celor subtritate. Facand filmul direct in engleza s-au asigurat ca dublarea nu scade valoarea si mesajul filmului.
Am serioase îndoieli că filmul ăsta se găsește în librăria Netflix pentru USA. Nu de alta, dar 5 americani din 5, n-ar putea să-ți spună unde e Norvegia. Iar cel mai trist este că nici nu-i interesează.
Nevinovat- foarte bun.
Contracronometru – bun, bine realizat dar cam tras de păr.
Spaniole. Mario Casas.
Bălit rău pe tastatură. Fetele înțeleg de ce.😂
Pai este regizat de Iura Luncasu. Acest Nicolaescu in mizerie al zileleor noastre. Dupa vremea in care facea seriale/telenovele la MediaPro a trecut la filme….am vazut cateva pe netflix.
Din descrierea ta despre film si din cast, puteam sa jur ca e vorba despre el. Am cautat si…mda.
Salut!
Recomand un reality-show englezesc oferit de Hbomax numit „The dog house”.
Da, este vorba despre o canisă unde oamenii (englezii) vin să adopte un câine.
Vă spun, o relaxare și o politețe și o plăcere de a trăi frumos cum nu am mai văzut.
Da, englezii știu să filmeze un peisaj periurban (countryside?), știu să aibă flori în cadru și verde în fundal, de îți dorești să te muți fix acolo.
Pentru iubitorii de câini și pentru iubitorii de civilizație, o felie de „o țară de afară” la care tot tânjește românul generic.
Vizionare plăcută!
Mamaaa, ce m-ai dezumflat cu Legatii!
Am vazut trailer-ul si m-am gandit-iata un film normal, romanesc, trebuie sa-l vad.
Normal in sensul ca nu-i cu mizerie, cu drame jucate super teatral, cu jocul ala actoricesc in care tac, merg sau mananca ciorba 20 de minute incercand sa arate cat de profunde sunt personajele.
Mă, nu trebuie să te iei după mine, tu uită-te la el. Vedem după dacă ți-a plăcut sau am avut io dreptate.
Încercați și Bănuiala Inimi tot pe Netflix ! E răvășitor și te pune pe gânduri !
Nu e nimic răvășitor. Sau e, dar dacă îți plac telenovelele, ăsta fiind reperul. Este o mizerie sinistră, că exact la asta mă uit de ieri.
Deci cum, ăia fac operații pe cord deschis într-un container din ăla în care vine marfa în port? Operație pe cord deschis, da? Într-un mediu insalubru și cât se poate de septic. Iar pacienții supraviețuiesc, desigur. Exact ce zic, o telenovelă ca toate telenovelele. Răvășitor ar fi doar câți bani au fost băgați în mizeria asta.
Vikings Valhalla.
O sa apara pe netflix un serial israelian „Regina frumusetii din Jerusalem”. Chit ca subiectul e tipic telenuvela, viata unei familii de a lungul 30 de ani, in Jerusalem, dinainte de a exista Israel. Pentru ca e vorba de o familie obisnuita, nu bogata , nu saraca si pentru aerul istoric, merita vazut.
Familia Bundy 🤪
@John Temple, boșorogule 😁
Am vazut si eu primele 3 episoade din Anatomy of a Scandal si deocamdata e cu „mixed feelings”. Povestea este foarte plauzibila dar unele scene sunt prea exagerate.
Multumesc de recomandari.
Multumesc pentru recomandari!
Top Boy are 4 sezoane. Primul a aparut in 2011 pe Channel 4, al doilea in 2013 fiecare cu cate 4 episoade, dupa care a fost abandonat. Rapperul Drake, fan al serialului, a incheiat un acord cu Netflix, ca producator, pentru o continuare si asa au aparut sezoanele 1 si 2( de fapt 3 si 4). Primele 2 sezoane originale au fost adaugate pe Netflix ca unul singur sub numele de Top Boy : Summerhouse.
Daca iti plac filmele poloneze iti recomand Corpus Christi, nominalizat la Oscar pentru film strain.
Suntem la asentiment in legatura cu Top Boy. Recomand Severance (Apple TV+), cred ca-i unul din cele mai bune seriale produse in ultimii ani pe care l-am vazut.
eu ti-am tot spus sa te uiti la Unidentified, film romanesc excelent. E altceva. Pe HBO. https://play.hbomax.com/page/urn:hbo:page:GYfl5LQPMQcPCBQEAAAFV:type:feature
Multam pt recomandari,am ce vedea weekendul acesta si am observat ca filmele si serialele recomandate sunt si pe gustul meu,cum au fost the fall si windfall.Pacat ca the fall a fost cam scurt,era bine daca faceau mai lungi sezoanele.Cred ca voi incepe cu 22 july fiindca imi plac filmele nordice si nu stiam ca au facut film despre Breivik.In afara de filme imi mai place putin black metalul norvegian,au destui artisti buni,gen Burzum care ca artist este bun dar ca persoana nu prea,are si el niste idei destul de radicale.
Apropo de nume traduse… si PROST pe deasupra.
In filmul de animatie Tangled, personajul principal masculin se numeste Eugene Fitzherbert sau Flynn Rider, tradus la noi cu Gheorghe Papagheorghe!!!
Ironia (sau poate explicatia in sine) face ca pe cel care a dublat in romana personajul, si anume cantaretul Jorje, il cheama in realitate George Papagheorghe.
Mare tampenie sa traduca numele din filme!
Hai să zic și eu ceva :
– cred că este greșeala voastră considerând „The Rope” un „film” prost. Uitați-vă la distribuție, nu poți avea pretenții de capodoperă cinematografică cu blogeri și cântăreți. The Rope este mai mult un video blog interpretat. Și plecând de la premisa asta mi-a plăcut, m-a amuzat și relaxat.
– Anatomy of a Scandal (https://www.imdb.com/title/tt12748084/) unul dintre cele mai bune seriale britanice văzute în ultima vreme.
Ah, înțeleg, acum dacă ai zis, dintr-o dată a devenit un film bun. Să-ți dau rapid 15 exemple de filme, de la decent în sus, în care joacă cântăreți sau fotbaliști sau oameni care n-au nicio treabă cu actoria?
Toni, acu’ am dat și am văzut distribuția. M-am dumirit rapid când am văzut că din distribuție face parte Smiley și Viziru. Bine că nu e și latino lover-ul Pepe…
A, și Dorian Popa și al său Cheluțu
…e doar părerea mea, nu m-am uitat la un el ca la un film ci ca la un blog filmat și postat pe youtube.
Mulțumesc @Mihai dar nu am nevoie de exemple, ideea era alta.
Seară cât mai faină !
Doamne cum a fost articolul asta – pansament la rana oculara, care a fost produsa de „filmul” The Rope. Bahnene…what the f*ck ai i ia io..am avut in cap sa ma uit la asa ceva…why?
Prea tarziu pentru întrebările astea…tura urmatoare o sa caut review-uri sau spoler…ca sa stiu daca se merita.
După pandemie și război în Ukraina mai pică și 1Mai duminica de parcă suntem blestemați anu ăsta.
Mbine, se poate face un city breack rapid la Craiova unde am înțeles că s-au înghesuit turiștii străinezi anu ăsta la Înviere 🙂
Deci filme să fie de 1Mai că după prognoza meteo o să mă cac pe mine de frig și ploaie.
Io nu mai pot, vreau să vină vara aia odată.
Dom’le, io nu știu cu cetitul, cu d’astea … filmuri și cenematogafele … da’ pufuleții, porncornu’ când se dă ? Aveț și cu aromă de micii mici – întreb pentru cineva? 🤪
văzut aseară Marriage story… fuck!
în seara asta n-am avut de lucru și mi-am pus Clemency… triple fuck! a trebuit un episod din Ozark să-mi revin puțin…
Am vazut 22 July si Clemency,bune ambele dar mi-ar fi placut ca primul sa fie in norvegiana. Daca mai stie cineva filme sau seriale norvegiene sau finlandeze sunt binevenite.
multumesc pentru articol si recomandare
Buna ziua, va multumesc frumos pentru articol si toate detaliile date. Legat de subiect si articol am vazut o parte din ideea principala pe PortalulTauTV.net gratuit si de acolo am reusit sa caut mai multe informatii si am dat de articolul dumneavoastra. Va multumesc inca o data pentru detaliile aditionale aduse in articol!