Ora 5.00 dimineață
M-am trezit speriat și plin de transpirații. Am visat că eram la un party la Lulu și Prăzaru’ și ne-au dat să mâncam mici normali, din carne de porc și vită, în loc de mazăre și quinoa. Eram deja la al optișpelea mic când a apărut Prăzaru’ să-mi spună că nu sunt vegani. De nervi, am mai mâncat șase, abia după aia m-am trezit. E clar, trebuie să-l evit pe Prăzaru’ o perioadă, toată viața l-am suspectat că nu e veganist adevărat și că mănâncă ceafă de porc pe ascuns. Altfel de ce-ar ține grătarul ăla imens în curte?
Ora 7.00
Îmi fac rapid micul dejun și mă pregătesc să plec spre birou. Dimineața mănânc cel mai mult, ca să am energie multă și bună pentru prima parte a zilei. Azi mi-am pregătit un lighean de salată. Nimic pretențios: șase kile de rucola + șase de măcriș, peste care am asezonat niște oțet de merișoare și-un praf de goji. Mmm, gustos și hrănitor. Singurul dezavantaj este că trebuie să mi le pregătesc de seara, ca să fie timp să se scurgă frunzele de apă. Pun măcrișul si rucola în cadă, le spăl bine de tot cu dușul, și le las la scurs până dimineață.
Ora 9.00
Am ajuns la birou. Mă încearcă olecuță de foame. Știu de ce, pentru că n-am găsit ieri seară să cumpăr frunze de rubarbă să pun în salata de dimineață. Rubarba este foarte hrănitoare, mi-ar fi luat foamea cu mâna măcar până pe la 9.30.
0ra 9.05
Nu mai pot, m-a doborât foamea și, ca de obicei, n-am nicio gustare la mine. Așa pățesc mereu când vin la birou cu metroul, că n-am chef să car oala aia de opt litri în care-mi aduc gustarea.
Arunc un ochi în frigiderul din bucătăria companiei. Doamne! Ce nenorociri mănâncă primitivii ăștia de colegi ai mei. Ți se face părul măciucă de la atâta carne câtă poate fi în frigiderul ăsta. Închid ușa și plec dezgustat.
Mă reîntorc, totuși, peste câteva minute, că stomacul mă roade în continuare. N-am ce face, trebuie să mă sacrific, să-mi fie de învățătură de minte altădată și să nu mai vin fără oala cu supă de broccoli la mine. Mănânc, dar foarte cu scârbă, unul dintre cele două sendvișuri ale lu’ Doina de la financiar. Măcar e cu carne de pui, nu cu porc. Are și niște bacon, dar sunt doar două feliuțe subțiri, nu se pune. Nu m-am saturat, așa că-l mănânc și pe-al doilea. Lasă, că Doina are de unde slăbi, să nu se mai plângă atât că-i dispare mâncarea din frigider.
Ora 10.00
Încă mă simt extrem de vinovat pentru cele două sendvișuri, mă simt ca și cum mi-aș fi pângărit trupul pe interior. Mă duc la baie și fac gargară cu ulei de rapiță, ca să-mi șterg gustul ăla de piept de pui, tras în unt la tigaie, cu bacon și muștar de Dijon.
Ora 12.30
Se pleacă la masa de prânz. De obicei nu merg cu neanderthalienii ăștia de colegi ai mei, că nu suport să-i văd cum se umflă cu chifteluțe cu sos, cu tot felul de fripturi și cu ce-și mai iau ei acolo. De obicei îmi aduc de acasă lapte de migdale, proaspăt mulse, și bag o cană mare cu rumeguș de goji. Dar, dacă astăzi nu mi-am adus pachet, n-am de ales, plec cu ei la cantină.
Întreb daca au mici raw-vegani, că mi-a rămas mintea la coșmarul de azi dimineață. Nu înțeleg ce e de râs și de ce nu mi se poate răspunde normal la întrebare. Consider că nu există niciun fel de premise pentru a mi se răspunde ironic: „Nu, dar avem ceafă de porc din ienupăr”. Cred că o să le fac reclamație nesimțiților ăstora de la cantină.
Până la urmă îmi comand o salată de roșii cu castraveți. Sunt nevoit să cumpăr și mușchiul de vițel la cuptor, înăbușit în vin, cu frunze de dafin și capere, la care vine ca garnitură salata mea. Termin rapid roșiile și castraveții, înting cu niște pâine sosul. Parcă nu m-am săturat, așa că ciugulesc, una câte una, si caperele de pe lângă vițel. La final, găsesc și-o frunză de dafin pe care o ronțăi satisfăcut.
Îmi crește tensiunea un pic când îmi strigă colegii mei „noi am terminat, te lăsăm sa paști liniștit, ne vedem la birou”. De nervi, rad rapid și vițelul. Până la urmă, vita e o carne foarte sănătoasă, nu? Iar vițelul cu atât mai mult, că n-a apucat încă să fie vită de-a binelea.
Hai că simt că m-am mai întremat un pic. Mă duc direct la baie să-mi clătesc gura cu ulei de rapiță. Pe drum începe să se înfiripe un gând de genul „hai că vițelul ăla n-a fost tocmai rău”, dar îl alung rapid. Gâlgâi rapița și mă întorc la tabelele mele în excel. Și totuși, vițelul ăla n-a fost rău deloc.
Ora 16.00
De obicei, la ora asta îmi pregătesc o gustare dulce. Nimic complicat, niște ciocolata caldă din pudră de roșcove, ghimbir pisat și lapte de năut. Da’ dacă ieri am uitat să mulg năutul, azi îmi pun pofta în cui. Până la urmă, mă duc peste drum la chioșc și-mi iau un baton de snickers. Îl mănânc în lift, că n-am chef să vadă ăștia din birou și să înceapă iar cu miștourile.
Cel mai rău mă enervează când mugesc toți în cor, ca o cireadă de vaci, iar nesimțitul ăla de Radu se urcă pe birou și strigă: „Nu ne mai mâncați iarbaaa, criminalilor!”. De se aude până-n fund la fetele de la contabilitate, unde e Rodica, iubirea mea secretă. Pe Rodica tot o s-o invit eu într-o zi la mine, la un pleurotus la tigaie, cu prune.
Ora 18.00
Partea bună e că s-a terminat ziua de azi. Partea rea e că este de-abia luni.
Mă mai îmbărbătez cu gândul că până la urmă tot vine weekendul și e primul de anul ăsta în care mergem la vânătoare. Avem gașcă mare, plecăm pe Jepii Mici să vânăm. După care, toată „recolta” se gătește acolo, la fața locului. Îmi plouă în gură când mă gândesc cât de bună a fost scoarța aia de copac prăjită, cu frunze de mure, de la ultima partidă de vânătoare.
Ora 19.00
Am rămas un pic in oraș, că azi trebuia să mă văd cu Vova și Micky, tovarășa lui, care e fructariană. Îmi place tare mult de ea, are așa o paloare mișto care-i dă un aer distins. Dacă nu se combina cu Vova, de multă vreme o scoteam la un sote de ienupăr. Cel mai mult îmi place că eu și Vova râdem de ea când merge și se ține de pereți sau de lucrurile din jur, ca să nu cadă. E așa haioasă când face asta.
Am ajuns la întâlnire. Avem un locșor numai al nostru, o ceainărie faină unde bem matcha preparat cu dichis și-i bârfim pe mâncătorii de stârvuri.
Tovarășa lui Vova e un pic mai palidă decât de obicei. O întreb dacă îi e bine. Îmi zice ca e ok, a trecut la următorul nivel al fructarianismului: acum nu mai mănâncă orice fruct, ci doar pe cele care cad singure din pomi. Știe ca e un pic mai palidă, dar e doar o perioadă, până i se reglează organismul. Iar am râs cu Vova când am văzut-o ducând-se la baie și jumătate de drum l-a făcut prelingându-se pe un perete.
Ora 21.00
Am ajuns acasă și-mi prepar cina. Bag repede în cadă câteva kile de frunze de lobodă, trag un duș peste ele, le scot în lighean, storc o lămâie peste și imediat am o cină delicioasă. De obicei, seara nu mănânc atât de mult, că nu e sănătos, dar azi chiar a fost o zi grea și am nevoie de energie.
Ora 23.00
Mă roade stomacul foarte tare.
Ora 23.03
Nu mai rezist. Am la frigider un pachet de unt rămas de acum doi ani când au venit ai mei la mine si mama a făcut scandal că ce casă e asta în care nu găsești nimic de mâncare pentru oameni normali. Îl las să se mai încălzească câteva minute, apoi îl mănânc așa gol, că pâine de semințe de baobab, coapte la rece, am uitat să cumpăr.
Ora 23.30
În sfârșit, adorm.
Ora 5.00 dimineață
M-am trezit speriat și plin de transpirații. Am visat că m-am dus de Crăciun la ai mei, la Dorohoi, iar mama făcuse sarmale și piftie de porc. M-au obligat să mănânc. M-am trezit abia după a doișpea sarma și a treia porție de piftie. E clar, nici Crăciunul următor nu calc pe acasă.
Cred c-am mai povestit pe aici că eram cândva la ziua unui prieten, am intrat în bucătărie și-am dat peste fratele prietenului meu cu nevastă-sa. Curățau amândoi la niște sfeclă roșie (ambii erau vegani). Naiv, am întrebat la ce folosește sfecla aia roșie. La care ea s-a uitat scurt la mine:
– La tort.
Oook…
Aia a fost prima dată când m-am gândit la vegani ca la niște oameni chinuiți.
Am fost la un restaurant raw vegan din Cluj, Samsara îi zice. Mâncarea ca mâncarea, dar de deserturi am fost cel mai curioasă. Au fost atât de bune (că am testat mai multe) încât mi-a încolțit o suspiciune că nu erau complet raw vegane. Îmi venea să mă duc în bucătărie și să văd cu ochii mei ce și cum :-))
Comentariu beton!44
Cunosc, am fost și eu. În plus, Samsara a fost unul dintre conturile pe care am lucrat la job. Mna, ce să zic, cred că avem idei diferite despre ce înseamnă dulciuri bune. 😀
Cum o fi laptele ăla de migdale, proaspăt mulse 🤣🤣🤣
Comentariu beton!40
Nu cred că există dovezi suficiente pentru a trage o astfel de concluzie. Poate că ție-ți plac dulciurile bune, exceptându-le pe cele raw-vegane. Iar mie-mi plac și dulciurile bune raw-vegane și ălelalte dulciuri bune. 😀
Comentariu beton!21
@Anduța în mod curent nemții papă Zwiebelkuchen. Prăjitură de ceapă. Mă decisei să fac și eu desertu’ ăsta. Dau Search e Google și ai de mini și de mini, e cu ceapă dar și cu slană și smântână. La câtă ceapă pui mai socotești un sfert de slană și încă unul de smântână.
Până la urmă m-am lămurit ca prăjiturile vegetale se fac din morcovi, bostan, cartofi dulci (batate) și sfeclă roșie. Asta din urmă am folosit și eu să fac un soi de quiche ieri, era gata fiartă și chiar era dulce.
Credeți sau nu, fac pe bune bavarezii muffin de cioco cu varză acră 😎.
AleBlaga, ai inteles tu ceva gresit, Zwiebelkuchen se numeste tradus prajitura de ceapa, dar nu numai ca nu e prajitura si nici nu e socotita ca atare. „Prajitura de ceapa” se maninca de obicei la must, asa cum maninca romanii pastrama la mustarie.
Comentariu beton!16
AleBlaga, deci dacă vedem într-un meniu Zwiebelkuchen, să nu-l comandăm pe post de desert. 😀
RedHat, dacă un neamț intră într-o mustărie românească și i se zice de pastramă și întreabă ce e asta, i se poate spune lejer că e un fel de Zwiebelkuchen de-al lor, dar nu cu ceapă, ci cu carne. Beef cake, gen. 🙂
Comentariu beton!18
Anduta 🙂
Cam asa ceva. Sint mai multe prostii care se maninca la must in functie de regiune si de ce e traditional acolo. Pastrama de berbecut, imi lasa gura apa 🙂
Cum indraznesti?! E NAUT proadpat muls, nu „migdale”.
Nu râde, că am mâncat de sărbători la niște prieteni o prăjitură extraordinară. Și ne-a întrebat gazda pe toți de la masă dacă ghicim cu ce e îndulcită. N-a ghicit nimeni, ne-a spus la final: cu morcovi.
Păi am mâncat în această viață niște carote cake de stătea mâța-n coadă. Da’ niciuna nu era vegană. 😀
Titlu alternativ: „Jurnal din anul dietei”. Sau „Un veac de calorii numărate”.
Comentariu beton!31
N-are, șef, nicio legătură cu mine.
Ehh … blogăru’ nu e prieten cu număratul și abia a trecut de juma de veac 🤪 … cât despre diete … povești nenicule 🤪
@HM, cum adică a trecut de juma’ de veac?! Ntz, ntz, abia are 49. 😁
Da’ la baie nu merge deloc veganul tău, că după așa o dietă ești tot timpul balonat și îți vine să… în fine.
Comentariu beton!28
… în fine … pe vine 🤪
Oare rezultatul e verde de la atâta clorofilă !?
Comentariu beton!19
@GabiI, o fi uitat să scrie în jurnal. 🤷
Nu a mai avut foi.
Comentariu beton!36
Ăsta e unul din articolele la care am nevoie de dicționar cu poze, în afară de ceafă, mici și porc nu înțeleg altceva.
Evident că nu e nicio asemănare cu viața reală, nici n-ar avea cu cine. 😁
Comentariu beton!33
Mie mi-a rămas gândul la pleurotus la tigaie cu prune … tre’ să încerc!
Comentariu beton!31
@HM: să vezi cotletul de porc cu prune ce bun e. Delicios. 😛
Ienupăr! Bingo! Ăsta îi secretul: din relatarea de mai sus aflăm că se pot obține cu succes cel puțin 2 produse din ienupăr, fără prea multă bătaie de cap: ceafa de porc și sote-ul. Cel puțin, zic! Mă duc să mă apuc de plan de afaceri…
E prima oară când am citit un articol pe diagonală…
Nu ai cum așa ceva… m-a luat cu leșin de când am citit primele denumiri de … mâncare. Aș muri de foame și aș ajunge instant la greutatea pe care o aveam când jucam fotbal și / sau arbitram… 70 de kg, doar dacă aș mânca o zi așa ceva :).
Am slăbit câteva kile doar citind articolul :))))
Comentariu beton!51
Dacă ți-l citește MV pă video crezi că or să apară pătrățelele alea!? 🤪
Comentariu beton!34
Șerif, te rog io să nu mai zici așa ceva niciodată. Mă refer la cititul pe diagonală. E treaba ta dacă alegi să citești articolul sau nu, că nu e ca și cum ar fi obligatorii textele mele. Dar să vii să-mi comunici c-ai citit pe diagonală un articol la care eu am muncit câteva ore bune spre jumătate de zi, e un pic de lipsă de respect, să știi.
Iar dacă l-ai fi citit pe nediagonală, ai fi văzut că e plin de mâncăruri de la care nu slăbește nici dracu’.
Diagonală, diagonală, da’ care !? Aia mică, aia mare or îs egale ?
Chiar … ce formă are articolul !? Doresc răspuns hotărât!!
@Mișule, s-a dorit a fi o glumă… care se pare că nu și-a atins scopul… nu o lua personal.
Dacă te-am jignit, îmi cer scuze, dar mai mult de glumă nu s-a dorit a fi!
Comentariu beton!17
Am înțeles exact asta. De-aia am și ținut să-ți explic.
Tocmai pentru ultima remarcă pe care ai enunțat-o, mă așteptam că se înțelege totul ca pe o glumă.
În fine…
Vegetarian = indian word for bad hunter
🤭
Comentariu beton!66
Iar vegan = de-ăla de nu știe nici să facă focul.
Comentariu beton!53
@VictorR: veganul adevărat se-mbracă folosind doar 2 frunze din trifoiul cu 3 foi, că p-a treia o rumegă toată ziua. 🤭
Comentariu beton!23
Vegan – nu stie sa mulga vaca, raw vegan – nu stie sa faca focul.
Comentariu beton!24
Migdalele proaspăt mulse mi-au dat ecran albastru 😂😂😂😂😂😂
Comentariu beton!25
Păi, na, e ceva de muncă ca să obții laptele ăla. O lupă, o pensetă și multă răbdare. Că ugerele de migdale sunt foarte mici și delicate.
Mai complicat e cu laptele de ovăz pt că are „tzâtzele” mici. 😂
Comentariu beton!27
Cum a muls năutul, asta mă-ntreb eu acuma. Are uger? N-are, că-i băiețel. Atunci din ce l-a….hmm, muls? 🙈
Comentariu beton!23
@Greta: de la năut se ia direct smântână. 🤣
Comentariu beton!30
revin mai tîrziu să vă povestesc cum am fo’ io vegan vreo 2 ani pe (aproape) bune, da’ acu’ am dăcît o întrebare: de ce am puternica impresie că textul e mai vechi? este că nu prea îți dădea mîna să rîzi de Doina de la financiar pe vremea cînd erai corporatist? vezi poate-i vreo Doină la emag, să nu te-ntrebi de ce nu ți-a plătit advertorialu’…
Comentariu beton!18
Nu e vechi, șerif, e nou-nouț. Dar e posibil să te fi gândit la ăsta: https://mihaivasilescublog.ro/2016/04/05/jurnalul-tipe-glanda/
văz că ești irascibil rău; vîrsta sau dieta?
io sun convins că textu-i nou, da’ la fel de convins că sămînța dospește de multișor timp în mintea ta de suflet mic și negru…
asta întrebasem;
Asta e reclamă mascată la dexonline.com.
Comentariu beton!18
Strici ienupărul degeaba! Sa fie lăsat în pace, pentru gin
Comentariu beton!22
Goji este bun, mananc dimineata de cativa ani cu caju si n-am treaba pana pe la 12:00. La 12, in schimb, este nevoie de proteina animala.
Eu nu inteleg de ce naiba ai alege sa ignori milioane de ani de evolutie. Suntem facuti sa mancam si carne. Eu pe raw-veganii astia ii pun mai sus decat pe antivaxeri pe scara prostiei.
Comentariu beton!34
Am încercat cândva goji. Mâncau ai mei dimineața și la fel îmi zicea și maică-mea: mmm, încearcă, să vezi ce bun e. Well, am încercat. Nu e bun. 😀
😀 😀 😀
Era pus la inmuiat peste noapte in seva de mesteacan? Nu era? Pai d-aia nu ti-a placut… Glumesc. Habar n-am daca se face asa ceva, dar imi imaginez ca orice este posibil in lumea raw-vegan.
E foarte bun goji, tras în ciocolată, mmmm!
Comentariu beton!19
@Mona, cu condiția să fie o singură bobiță de-aia de goji la jumătate de kil de ciocolată cu biscuite crocant și caramel sărat. 😛
tabel/tabele, fie ele excel, chiar m-ai facut sa ma uit in dex
revenind: adevaru-i ca dieta te face neom!
eu am visat spre dimineata, cand ma luase foamea prin somn, cred, ca intrarea la mall se facea doar dupa ce mancai obligatoriu ceea ce serveau ei la intrare. aveai de ales intre niste tartine mici cu icre si o feliuta de somon deasupra sau niste croissante unse simplu cu icre. nici nu am vazut vreodata combinatia asta!
eu am ales croissantul, mi s-a parut ca m-as satura mai bine, dar n-am apucat sa-l gust c-a sunat telefonul de trezire.
disclaimer: mie nici nu-mi plac icrele!
disclaimer 2: cu toate ca visez des ca mananc, nu simt niciodata gustul, nici macar atat!
totusi am mancat o cafea amara.
Comentariu beton!24
voi nu vedeti un avantaj enorm.
daca te apuca burta si ramai fara hartie, gasesti mereu prin frigider niste frunze numai bune.
Comentariu beton!39
Ahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaa. Right. 😀
Da, mai, da-s reci!
Comentariu beton!22
Ruxandra, n-ai auzit de cryo treatment?
Esti cam in urma. Toti marii atleti il folosesc, de ce nu l-ar folosi si cei mai sanatosi oameni de pe planeta?
Eram odata in supermarket si m-a ros curiozitatea sa citesc ce contin niste chiftelute vegane de erau pe un raft.
Avand in vedere ca denumirile erau in germana, n-am inteles decat „sare” si „condimente”. Ca germana mea are, totusi, niste limite. Iar eticheta era cat un roman mai mic.
Lasa ca si daca era scris in romana, oricum habar n-aveam ce ierburi sunt alea si cum arata.
N-am nici cea mai palida idee de cum o fi aratand quinoa aia, dar nici nu tin neaparat sa aflu.
Fii atentă aici. A cumpărat fashionista, într-o doară, carne de mazăre. Da, știu, impropriu spus. Văzuse la cineva pe Facebook și-a zis să încerce și ea. Venit carnea de mazăre, făcut chiftele din ea. Bănene, îți jur, au fost printre cele mai bune mâncate în această viață. Și pe-atunci nu eram la cură, ca să mi se pără excepțional de bun orice e de mâncare. 😀
Votaț’ budinca de quinoa !!
De la cateringul de la care mai comandam mâncare la serviciu, luam câteodată in post chifteluțe de hrișcă. Ca sa aflăm că ele erau așa de bune din cauză că erau combinate cu ceva carne sau zeama de carne. Luam in continuare 😁
Comentariu beton!18
Iar eu din toata povesetea am ramas doar la fumat canepa. Sunt sigur ca ar suplini toate denumirile alea de neînțeles.
Comentariu beton!27
Indiană, da? Cânepa, zic.
Meam, ce de delicatese. Mazăre bun, quinoa bun, mici din mazăre și quinoa cre’ că-s un deliciu. Rucola – când am mâncat prima dată mi s-a părut amară la gust. Plus că seamănă cu frunzele de păpădie, denumite popular și c*uru’ găinii, dar am trecut peste. Măcriș – n-am încercat. Goji cu brânză dulce, yummy. Rubarbă – din asta știam că se fac nu’ș ce prăjituri grozave. Ulei de rapiță – nu am încercat, dar mierea de rapiță e preferata mea. Lapte de migdale – nu am gustat, dar sigur e mai bun ca laptele de soia. Ienupăr – nu știu, nu cunosc. Dafin – obligatoriu și indispensabil la mâncarea de linte. Capere – bune, bune în salată. Roșii, castraveți – să fim serioși, fără ele nu se poate. Pudra de roșcove – am folosit în loc de cacao, bună. Ghimbir – ceai de ghimbir, bun. Lapte de năut – nu știu, dar năutul nemuls, ci doar fiert e o minune. Pleurotus – musai tre’ să-mi iau odată un hamburger cu pleurotus, am auzit eu că există. Ceai matcha – tot aud de el, to try. Lobodă – ciorbă de lobodă, puțin acrișoară, yum. Lămâie – fără lămâie mâncarea e pustiu. Semințe de baobab – ce bine sună. Nu înțeleg de ce se plânge raw-veganul nostru. Eu cre’ c-aș putea fi lejer raw vegană. Mă rog, dacă nu mi-ar fi bine omnivoră.
Comentariu beton!29
Normal, c-ai putea să fii raw-vegană. Și eu aș putea să fiu. Când mănânci pleurotusl lângă niște bacon prăjit crocant, de se sparge ca sticla, viața de raw-vegan pare dintr-o dată extrem de frumoasă. 😀
Cozonac răw vasluian d’ăla oare se egzistă ? Întreb pentru o pretenă 🤪
Habare, eu n-am văzut, n-am auzit, dar sigur se egzistă. 😛
Rucola – când am mâncat prima dată mi s-a părut amară la gust. Plus că seamănă cu frunzele de păpădie
probabil ajuta faptul ca sunt rude bune. la noi papadia se chema basina porcului.
Îmi plouă in gură când mă gândesc la gojiul ăla.
Said no one ever…
știu că iar voi ofusca pe mulți, dar mi se pare că, în mentalul colectiv de la noi, mâncarea ocupă un loc mult prea important (și asta dincolo de problema costurilor ei).
Trecând peste faptul că asta n-are nicio legătură cu articolul, o să-ți spun că poate e normal să fie așa la un popor care a cam suferit de foame atâta amar de vreme.
@Berenger: io-s tare curios ce crezi tu că-i majoritar în mentalul colectiv nemțesc, belgian șamd. Pun pariu că tot mâncarea. Și sexul, dar acum nu vorbim de diete. 🤣
Comentariu beton!20
@mihai, mă bucur că-mi dai dreptate 🙂
@john, pe la alte popoare depinde foarte mult și de vârstă: în vest, mentalul colectiv la cei tineri e dominat de valori postcapitaliste, mediu în primul rând (și da, și sexul…). la cei mai trecuți prin viață, contează încă lucrurile banale, cariera, banii, apoi relaxarea. doar la noi sărbătorile înseamnă mâncare și alcool, grijile zilnice sunt dominate de mâncare, iar tuturor le plouă în gură când se vorbește de mâncare! totul se învârte în jurul mâncării, chiar și la înmormântări. popor nehalit…
@Berenger: faci carieră ca să faci bani ca să cumperi mâncare. Actul creativ/creaționist nu se poate pe burta goală.
Ahem, tineretul de azi se visează pe tiktok, youtube și onlyfans să facă bani…să mânce și gura lor ceva mai de doamne-ajută, nu doar napolitane și apă de la robinet. 🤭
da ma. numa romanii mananca. vest europenii, pentru ca sunt civilizati, fotosintetizeaza la munca energia
bai, cand va veti satura de cacaturile astea cu „numa in Romania”.
mai era tampenia aia cu „romanii si gratarul”. Si ajungi dracu printr-o tara d-asta spalata, suedia, nemtia, si vezi ce inseamna grataru si plangi. Nu vorbesc de alde argentina/brazilia ca nu are rost
Comentariu beton!26
animaloo, dacă insiști, uită-te pe statisticile cu obezitatea, bolile cardiace, diabetul, dintr-astea!
https://landgeist.com/2021/04/06/prevalence-of-obesity-in-europe/
apropo de obezitate.
https://www.statista.com/statistics/1081006/prevalence-of-diabetes-in-europe/
apropo de diabet
boli cardiace mancare proasta + tratament prost.
deci…ce ziceai matale acolo?
la români e ca la covid: nu testezi, n-ai cazuri. că n-ai aflat asta încă e strict treaba ta.
„uită-te pe statisticile” – „da stai ca statisticile nu sunt corecte”
Face sens. Cum dracu sa nu.
Si zici asa, ca numa romani mâncarea ocupă un loc mult prea important. Bazandu-te pe niste statistici, care de fapt nu sunt corecte, dar sunt statistici, dar nu se testeaza, dar tre sa ma uit pe statistici. Care statistici, care nu exista, dar le stii tu, nu zic altceva decat ca mancam prost
mai este ceva: simțul comun și bunul simț pe care le ignori: câți obezi vezi pe stradă în olanda, germania sau italia? câți vezi în românia? câți bicicliști vezi în vest, câți vezi în românia? ce înseamnă vacanță la munte în carpați, ce înseamnă în alpi? mă rog, e strict treaba ta să ignori realitatea. realitate care e cam așa: https://www.apc-romania.ro/ro/i-epidemie-de-obezitate-infantila-in-romania/NjE3LTA.html
aha. O analiza pe baza „bunului simt”.
deci avem asa.
Faci o afirmatie generalizata. „mancarea in Romania ocupa un loc mult prea important”. Nu inteleg ce inseamna aia „mult prea important”, nu te-ai chinuit sa definesti
Chestionat privind afirmatie…aduci, din burta, niste statistici.
Citind statisticile incepi „dar stai, statisticile alea oficiale nu sunt corecte” (aici putem sa fim de acord), dar tu m-ai trimis dupa statistici
Acum, avem treaba cu obezitatea infantila si bunul simt, pentru ca nu vezi tu pe strada biciclisti.
Nu o sa castigi un debate asa.
Plus ca. Ceea ce nu intelegi este urmatorul lucru. Obezistatea nu inseamna „loc mult prea important”. Obezitatea (si restul de probleme alaturate) inseamna mancare proasta.
Pentru un om mancarea poate sa ocupe un loc mult prea important (ce pula mea inseamna asta?) si fara sa manance prostii. Poate sta si se gandeste la cum sa faca muschiul de vita ala perfect.
Ca idee. Impresiile nu lasa loc de cifre. Impresiile insemna doar ca in zona in care iti petreci tu niste timp, se intampla niste lucruri. Daca un om vine pe blogu lu Vasilescu o sa zica „mama, ce metalar e Vasilescu asta. Are saptamanal post despre metale”.
Uite impresii: „mancarea din vest nu are gust”. „romanii sunt mari grataragii”. „legumele alea bune de la tarani”. „legumele de la turci nu au gust”.
Toate astea is false. Eu iti demonstrez cu cifre si poze. Nu cu „bun simt”
Deoarece stomacul meu nu e împărţit în burduf, ciur, foios și cheag… 🙂
Comentariu beton!26
Trebuie sa bag o ciorba de burta si un gulas de via ca sa imi dispara imaginea muntelui de rucola din cada.
Comentariu beton!22
Rucola udă, da? Spălată cu dușul. :)))))
E buna si rucola, decor la friptura.
Radu aici, măi criminalilor 🤣🤣🤣 Care m-ați dat în gât? Nu mai poate zice omul nimic…
„Rumeguș de goji” – can’t be unseen 🤣🤣🤣
Comentariu beton!16
Băhăhăhăăăă. Ce-ai cu bietul om? :))))))
Am vrut să zic „care m-ați dat în gât la blogger?”, dar mi s-a părut că sună foarte asemănător cu „m-ai uns pe față”, și nu voiam să leșine Cabral de râs 🤣🤣
….
recomand ! cele mai bune deserturi,doar aici !
https://www.facebook.com/andra.soiman
Ce am mai râs 🤣🤣🤣. Știu și eu un vegan din asta convins care a ras 2 beri dimineață pe stomacul gol după care și a făcut un mic dejun delicios cu iaurt (de soia probabil?) in care a adăugat ceva mujdei de usturoi. Mmmm, o bunatate. Zicea că periodic tine o cura de dezintoxicare in care mănâncă doar sămânță și un soi de coliva
@Mojo: dacă bagă colivă, să-și cumpere și sicriu, să fie setul complet. 🤪
Vai, sărmana Micky! Serios dacă nu m-a luat cu ameţeală când am citit.
Şi asta pentru că am mâncat şi eu numai fructe vreun an de zile, când aveam 18-19 ani. Şi nu fructe variate, că nu era ofertă ca acum. Mâncam doar mere toamna târziu şi iarna, primăvara apăreau cireşele, vara pepenele. Nu m-am atins în anul ăla de nimic altceva. Uneori miroseam plăcinta aburindă, dar nici de-a naibii nu gustam. Mă înfior acum când mă gândesc ce ambiţie prost orientată aveam. Şi nici măcar nu eram supraponderală când am început cura asta diabolică. Eram ok ca greutate, dar mie mi se părea că sunt grasă. Aveam adică un metru jumate şi vreo 50 de kg. În timpul curei ajunsesem pe la 32-34 kg. Nu mă lua cu leșin, dar mă lua vântul. Bine că m-am plictisit repede de alergat după kilograme de fructe zilnic şi nu am dat-o în alte dandanale mai grave. Când privesc în urmă, îmi dau seama că am fost la un pas de anorexie.
Acum aş vrea măcar o zecime din încrâncenarea de atunci când depăşesc puţin greutatea normală. Dar efectiv nu mai sunt în stare să poftesc la ceva în tentativa de cură 😁 şi să nu ciugulesc un pic. Sau un pic mai mult.
Comentariu beton!22
Dacă nu mâncai doar fructele care cădeau singure din pom, degeaba. 😛
@Solandi,
Ai ținut cura 1 an și zici că te-ai plictisit repede? Chiar că ești greu de plictisit 🙂
Comentariu beton!20
Laura, pe de altă parte, dacă ne gândim cum stră-stră-stră….strămoșii noștrii culegători au trăit cu fructe și legume o viață întreagă, un singur an parcă nu mai pare așa mult. 😁
@Anduta „dacă ne gândim cum stră-stră-stră….strămoșii noștrii culegători au trăit cu fructe și legume o viață întreagă, un singur an parcă nu mai pare așa mult.” O viata intreaga care nu era prea lunga.
Comentariu beton!14
@Mihai, depinde de scop. Al meu nu era unul eco friendly, ci unul mai simpluț: găsisem la mijlocul unei reviste un poster cu Toya Jackson şi voiam să am şi eu abdomenul lipit de spate cum îl avea ea. Dar am reuşit în schimb să ajung aidoma materialului didactic din laboratorul de anatomie.
@Laura, cred că e cum zice @Anduţa: urla ancestralul în mine. 😃
Comentariu beton!14
Vegan= un lenes sau nepriceput care nu prinde nimic. Raw vegan, asta e mai prost, ca nu stie nici sa faca focul ! Daca stra stra stra stamosii nostri erau vegani sau mai rau, raw vegani, cu siguranta nu mai existam !
Băi, ai să râzi, dar o lungă perioadă de timp au cam fost raw-vegani. Că focul s-a descoperit târziu. Și nici cu vânătoarea n-o duceau prea grozav, în sensul în care, fără vreo armă sau vreun instrument, era greu să prinzi măcar o broască. Așa că au cam mâncat iarbă și fructe o bună perioadă de timp. 😉
saltul în dezvoltarea creierului s-a realizat doar în momentul consumului regulat de proteină animală tratată la foc. în lipsa ei, am fi umblat prin savanele marelui rift și acum, sau am fi fost eliminați de alte specii mai descurcărețe!
focul e descoperit acum 800k ani. Sapiensii apar acu 300k. Deci da, putem zice ca stramosii nostri au cam halit carne mereu
acu 10k au inceput cu cerealele. Asta a insemnat ca ne-am putut aseza la locu nostru 🙂
Ăăă, nu vă supăraț’, dar cine a descoperit focul în lipsa oamenilor?
Prometeu a furat focul zeilor si ni l-a adus noua 🙂
„nu vă supăraț’, dar cine a descoperit focul în lipsa oamenilor”
nu ne suparam, da inante da sapiensi au mai fost neamuri de primate d-astea mari.
deci, cam cu 500de mii de ani inaite de sapiens a fost aparut focu. Sapiensii sunt doar de 300k. Deci mai mult decat dublu timpului speciei.
Practic, stra stra stra stra nepotii sapiensilor mancau mai mult seminte si radacini. Deja la sapiensi avem foc si suntem vanatori
Aseară îmi trecea așa prin cap ca o zi pe săptămână să reduc carnea – inițial era să elimin, dar Grasza din mine a negociat puternic.
După articolul ăsta mi-am revenit complet. Eu nu sunt făcut pentru așa ceva. Pot reduce alcoolul, cu greu dulciurile/patiseria (avem de discutat! se aude Graszo?), dar carnea?
Multumesc Mihai ca m-ai adus din nou cu picioarele pe pământ!
Plăcerea e de partea mea. Orice suflet readus la normal, de pe calea veganismului, este un suflet câștigat pentru umanitate.
Mamaa, eu nu-s cu carnea, da’cand citii ce e aci’…mai bine o ceafa de porc la gratar 😀
Nu suport sa-mi fie foame, asa ca…decat nervi…😀
Nu ma pot opri din ras:))))))
Boss, asta inseamna ca ginul este un fel de ceafa de porc, sau nu am inteles eu subtilitatile 🙂
Daca vii la Europa cu cmmfdl, faceti o rezervare aici: https://humushortense.be/about/ Este o experienta deosebita si pentru cei care nu sint vegani.
veganii cu veganii si raw veganii un pic dedesupt. treaba lor. dar cel mai mult ma amuza incercarea de a prezenta mancarea facuta din chestii furajere neidentificate sub forma de mancare normala. taitei din mazare, carnati vegani, foi de lasagna din morcovi, hamburger vegan din whatever, maioneza din lapte de migdale, lapte de migdale? chiar, cum mulgi migdala? idem lapte de soia sau orez. te doare mintea. de ce nu le prezinta corect? bautura din migdale, bautura din soia, ceva ce arata ca si carnatii dar nu sunt, taitei din dumnezeu stie ce, pastila rotunda de pus in chifla facuta din mazare, substanta gelationasa obtinuta din avocado care inlocuieste maioneza, etc. unele sunt bune, nu poti zice ca nu, dar trebuie prezentate corect. si trebuie citit continutul caloric si cum se imparte. de regula sunt dezechilibrate in favoarea carbohidratilor. nici nu pot fi altfel. proteina din ciuperci? da, ok dar trebuie sa mananci un kilogram odata. produse beyond vegetale? bune, dar foarte scumpe. Daca treci de nazisto-vegetarieni ( si multi sunt )constati ca nu este o mancare rea uneori, doar ca modul de prezentare a acestui regim alimentar este gresit si absolutist. Eu nu te oblig si nici nu am pretentia ca tu sa mananci carne, asa ca si tu mai lasa-ma cu furajul tau.
Comentariu beton!25
Asta încerci să zici: Pe cine mint raw-veganii?
@razvan, de-acord cu tine. In plus, astfel de mincare are gust nu neparat din cauza semintelor si frunzelor ci datorita tonelor de condimente folosite.
ceva de genul da. 🙂
Făcut comparație 6 luni mâncat pește, ouă, lactate de buna calitate cu foarte multe legume crude, fructe zilnic dar controlat, carbo de bună calitate.Suplimente proteice să fac 2 g per kg. Rutină sportivă. Analize extinse după. Super ok.
Înlocuit pestele cu carne de la diverse animale, si alte porceli.Aproximativ același nr de calorii, același nr de proteine , la fel cantitea legume. Singura diferența fiind cantitatea de carnea, de vită, porc si alte animale. Aceeași rutină sportivă. Strat adipos mai mare și analize modificate în rău. Vorbim inclusiv de CT cu substanță de contrast.
Keto este o mizerie sinistră. Vroiam doar să punctez că este un trend de căcat fără studii în spate extinse pe ani, o chestie total nenaturala care o să aibă soarta dietei Duncan. Vreți să slăbiți, o dietă echilibrată cu proteine și carbo de înaltă calitate și un mic deficit caloric. Și creșteți procentul de musculatura.
Comentariu beton!25
corect, asa e , trebuie mancat echilibra din toate. nici foarte multa carne nu este buna, in ciuda credintei populare ca fara carne nu se poate. daca vrei sa mananci strict vegetarian atunci trebuie avut grija la aportul de diversi nutrienti. eu alerg destul de mult si am incercat la un moment dat sa devin vegetarian. a fost ok la inceput dar am inceput sa am probleme cu energia si forta dupa o vreme. este mult mai dificil de portivit regimul. in cele din urma am trecut la un regim lacto-vegetarian cu maxim o masa pe zi cu carne si este mai ok. nu are legatura cu articolul, dar vreau sa subliniez ca moderatia este cea mai buna.
am zis că revin cu (aproape) veganismul meu, că tot a început @Edelweiss să zică ceva ce cred și eu: keto îi bulșit; adică devii ca o mașină sport, ai putere/alergi ca vîntu’, da’ nu stai mult pe circuit, if you know what I mean…
veganismul nostru a început la aproape 40 de ani, ca măsură disperată că ne cam ocolea barza; capac a pus o dr. de la Viena care a jurat cu diploma ‘mneaei pe masă că și dacă ne ducem în țara berzelor, o să fie gol în jurul nostru; ieniuei, am trecut la un rejim pe bază de păscut, cu 1-2 ouă și cîteva grame de brînză încorporate mai rar decît ocazional în haleală; și, 1/saptămînă, pește la grătar; ce să zic, am refăcut analizele și îmi aduc aminte că numărul de „înotători” se cvadruplase; a durat 2 ani aproape, timp în care am stat cu oameni normali la mese, am gătit cu carne, inclusiv grătare și n-am simțit nevoia de carne; între timp barza căpătase coordonatele noastre GPS și au început frămîntările: cum B12 (responsabilă cu dezvoltarea creierului) se ia doar din produse de origine animală, ne riscăm să facem un copil… inteligent asimptomatic?! și am început, din nou, cu cititul deși un nene biochimist și cercetător prin State (nu mai știu cum îl cheamă da’ a scris „studiul china”), se jura pe roșu’ că-i ok cu veganismul; io fusesem pionier și cam știu ce valoare au, și jurămintele și roșul…
așa că într-o bună zi am dat peste un articol despre Dalai Lama, unde iluminatul zicea ceva de genul „era să belesc pwla cu vegetarianismul”; mă rog, cu alte cuvinte, da’ mesajul era important; pe scurt istoria era că se îmbolnăvise spre foarte grav de la lipsa lu’ bedoișpe ăla; așa că adoptase un regim mai ehilibrat, cu cîte o masă/săptămînă cu carne roșie, carne albă și pește;
ăla a fost declicul care ne-a întors pe calea dreaptă; deși, ca întotdeauna, la mine în casă se va prefera, în 9 cazuri din 10, o iahnie de fasole (fără cîrnați/afumătură, o barbarie, știu) unei bistecca alla Fiorentina;
niște țărani…
Comentariu beton!22
Fiecare organism are particularitățile lui. Eu pot hali carne cu carne și la mijloc altă carne, iar analizele-s brici. Secretul meu este mișcarea.
Prefer carnea de vânat, porc.
Știu @JT, tu ca de obicei ești absolut special. Eu sincer aș vrea să te văd cum arăți, cu steroizi, vânat și toată teoria care o bagi tu.
@Edelweiss: arăt normal, că nu-s culturist de performanță. La 177cm am 100kile și
aprox 15% grăsime corporală. N-am măsurat cu DEXA Scan că nu m-a interesat să aflu la sutime de procent, ci cântarul îmi spune asta.
Iar steroizii se iau „cu cap” nu după urechea unuia și altuia din sală, care oricum n-au habar. De aia-i vezi că fac infarct pe la 40 ani.
Ție-ți place peștele, de exemplu, io-mi vărs mațele doar când îl văd și-i simt mirosul, darămite să-l și mănânc. Același lucru îl pot spune despre carnea de miel, ied.
De exemplu, eu nu înțeleg de ce suplimentezi proteic când ai acces la nenumărate surse de proteină, dar e alegerea ta.
@JT, am 1.93 si 98 de kg. Și nu, nu sunt ectomorf.
@Edelweiss: dacă m-aș lua după IMC, ai zice că-s obez, dar la 15% grăsime corporală n-am cum.
Depinde fiecare ce țel are: io-s cu sala de forță, tu ești cu boxu’. Eu, să fi avut înălțimea ta aș fi avut undeva la 120 kg, dar tot 15% grăsime corporală. Ăsta-i procentajul la care mă simt comfortabil. Aș putea coborî la 10%, dar nu vreau să concurez (m-aș simți ca dracu’), așa ca 15% e perfect.
Nasol vis, dar cine e Prazaru’ ala ca sunt curios. 🧐
Doaaaamne, am ras cu spume (vorba ta). :))))
I-am trimis si unei “prietene” care o arde pe raw-vegan si ne priveste pe toti cu un aer, asa, de superioritate combinata cu mila. 😃
Am râs! Măi, dar am râs tare. Apoi, pe alocuri mă încerca un sentiment de milă, după care am râs iar.
Ce voiam să întreb: Micky mai trăiește?
Peseu: la prânz comand o ceafă cu nescaiva clorofilă. 🤭
Veganismul e o religie.
Ceea ce nu inteleg eu la astia, fanaticii de plante, e de ce incearca din rasputeri sa imite la gust, forma, consistenta produsele de carne. Ce prostie e asta cirnati vegani, mici vegani, burgeri vegani, prostiile alea de soia ca tocanita sau carnea tocata, chiftele vegane? Daca vor sa manince vegan sa creeze propriile produse vegane nu imitate dubioase de carne. E dorul de carne asa mare? Pai atunci satisfa-ti macar din cind in cind jinduiala dupa produse de carne cu originalul.
Pentru ca le place gustul de carne, dar nu vor ca animalele sa sufere.
@RedHat, ia la tata: https://mihaivasilescublog.ro/2019/08/07/cine-mint-veganii/
RedHat, Andrei Pleșu o punea pe seama lipsei de armonie dintre minte și suflet.
„Cu titlu anecdotic, voi aminti o experiență de tinerețe, în preajma unui intelectual radical, convertit la vegetarianism. M-a invitat la masă și m-a tratat numai cu bunătăți „curate“, din plante. Spectaculos era, însă, „ambalajul“. Bucatele erau, nesmintit, „anticarne“, dar pe farfurie semnalau o solidă memorie „tradițională“: șnițele de morcovi cu țelină, cîrnăciori de sfeclă cu orez și mazăre, friptură de ștevie etc. Pe scurt: una era în mintea gazdei și alta în sufletul ei. Acestea fiind zise, îi rog pe vegetarieni să se bucure, cinstit, de hrana lor și, dacă se poate, să nu se bosumfle, melodramatic, dinaintea micilor mele derapaje neanderthaliene. În definitiv, există încă multe lucruri care ne-ar putea lega. Slavă Domnului, țuica, vodca și vinul se fac tot din plante! Hai noroc!”
Aici tot articolul despre a fi sau a nu fi vegan https://dilemaveche.ro/sectiune/situatiunea/articol/a-fi-sau-a-nu-fi-vegetarian
Dar mă gândesc că ar putea fi și ca la nemți, cu Zwiebelkuchen-ul. Adică se face în recipient de cake, i se zice cake, deși nemții nu-l consideră cake. De ce-i zic însă cake și nu altfel, mai corect și mai aproape de ce e, de fapt, preparatul? Raport efort creator de redefinire a formelor și numelor vs beneficii percepute – ceva probabil le dă pe minus? Chestiune de eficiență, așadar? :))
Mihai Vasilescu, da, orice am spune s-a mai spus, poate chiar pe blogul asta 🙂
Mie imi place expresia lor „zici ca-i mai buna decit aia din carne”. Deci era buna aia din carne, ha?
Anduta, „prajitura” de ceapa e traditionala si la fel de veche deci ca produsele de carne sau celelalte prajituri adevarate. Aici „prajitura” se refera intr-adevar la forma si modul de coacere si nu la dorinta de a fi o prajitura. Prajiturile adevarate fiind la fel de vechi si accesibile sau neaccesibile (in functie de epoca) ca si aia de ceapa.
Plesu are dreptate desigur, desi s-ar putea sa fie mai mult decit asta. Adica eu nu cunosc nici un mincator de carne care sa se chinuiasca sa faca un produs de carne ca mamaliga de exemplu, sau alt produs din plante.
Eu mănânc des humus și falafel, mai ales ca aperitive la Adana. Dar de lapte de năut nu auzisem așa că am căutat.
Aș vrea să felicit autorul pentru documentarea articolului.
N-am documentat nimic. :))))) Jur.
Am citit cuvânt cu cuvânt, ai ceva imaginație și umor, dar ești cam negativist cum ar zice cineva nu ai cultura potrivită sa te alaturi companiei noastre ;).
Când am ajuns la ghimbir am citit ‘ghimbir pișat”
In rest, să fie fericiți toți raw veganii, nu am Io treabă cu ce le face lor plăcere să mănânce. Cu o moarte toți suntem datori, acum că unii mor de foame și alții de colesterol, e alegerea lor.
In schimb, nu îl suport pe ăla care și-a obligat câinele sa fie vegan. Exista niște limite totuși.
Comentariu beton!22
Băi sună bine, dar îi spun un secret raw veganului ăstuia. Pt o savoare amețitoare, să spele acele kilograme de rucolă, lobodă și alte minunății in timp ce își face și el baie/duș. Dacă păstrează și apa să le dea într-un clocot, va fi cu adevărat raw vegan.
Misa style
Eu imi tot imaginez muntele de frunze din cada,spalate cu dusul,…cu sampon,sau fara ? Brrr…Oricum ,fara macar putina carne,pentru mine,NU. Azi am mancat prima data de la inceputul pandemiei,doi mici la Obor. E infecta cojmelia,dar micii …super !!
Exista detergent special pentru legume si fructe.
Eu încă nu am comentat pe aici, dar orice călătorie începe cu primul pas, nu? 🙂 Poate mă lămuriți și pe mine de ce veganii, vegetarienii și ovo-lacto-vegetarienii simt nevoia să își denumească felurile de mâncare după cele normale. Aducă de ce „mici vegetali” și nu tocătură de legume în formă cilindrică? De ce se raportează tot timpul la carne, brânză și alte porcării? Porcării din punctul lor de vedere. De ce?
E a treia oară, doar azi, cănd las link-ul ăsta ca răspuns la aceeași întrebare :). Uite de-asta: https://mihaivasilescublog.ro/2019/08/07/cine-mint-veganii/
Na că am început bine. :)))) Nu citisem articolul, dar sunt de acord cu concluzia. Mea culpa maxima. Nu mai zic nimic o perioadă. 🙂
Poți să zici ce vrei și când vrei. Ce voaim să zic e că uneori este important să citești și cometariile. 😉
sa nu imi zici ca uneori tre sa citesc si articolu?
Comentariu beton!17
Sunt pe spate de râs! 😅 Și totuși, soră-mea cea mică e vegetariană, îmi place la culme tot ce gătește (inclusiv prăjiturile). Dar nu, nu m-aș putea rezuma numai la vegetale, puțină carne din când în când face bine la … ăăă psihic!
Păi să-i dai articolul. 😛
Am citit articolul dimineată.M-ai binedispus și mi-ai făcut ziua muult mai bună.Dieta prezentată îmi aduce aminte de dieta lui Miss Piggy,care circula în ani 80,când erau difuzate Papusile Muppets. Ti-o prezint cu drag în caz că nu o știi :
Ora 8 o jumătate felie cozonac
Ora 10 un sfert de măr
Ora 12 un polonic cu supă
Ora 14 un sfert piept de pui
Ora 16 restul cozonaculu
Ora 18 restul merelor
Ora 20 restul oalei cu supă
Ora 22 restul puiului.
Comentariu beton!27
Şi totuşi de unde ai tu jurnalul ăsta? Ştii că de acuma o să fii invitat doar la Exarhu în casă, nu ?
Și totuși, de ce doar la Exarhu?
Jurmalul l-am găsit pe o bancă în parc. 😛
Eh, o să mai fii pe la crataragii ăia de prin pieţe 🙂
Demential! 😀
Foarte bun. Am râs cu lacrimi. Ah, și dacă tot suntem la subiectul ăsta, iți multumesc pentru articolul în care ai dat voucher pentru grătarul Tefal. Nu l-am folosit, pentru că am luat modelul XL. Dar review-ul tău mi-a fost de mare ajutor. Una dintre legumele preferate ale familiei mele este vrăbioara de mânzat la grătar.
Ortorexia este noua fiță a momentului, de fapt este o tulburare psihiatrică înrudită cu anorexia și constă în obsesia maniacală de a avea o alimentație sănătoasă iar raw veganii si veganii se incadreaza fix aici.
Alimentatia echilibrata , atat proteine vegetale cat si proteine animale in cantitati decente zic ca este mai mult decat ok , iar daca mai faci si oleaca de miscare/sport esti in grafic cu sanatatea.
Curentele astea cu vegani /raw vegani si alte prostii ce tin de psihiatrie sunt pentru oameni care o duc prea bine si sunt plictisiti de prea plin.
Parca mai era pe vremuri si Gregorian Bivolaru cu urinoterapia dar asta nu a prins asa tare la nebuni.
Bestial!!! Am râs de m-am cocoșat, cu lacrimi.
Cel mai de cacat articol pe care l-am citit in ultima vreme. Nu înțeleg ce vrei sa demonstrezi? Sau ce vrei sa ironizezi? In mizeria pe care ai scris-o ai descris o zi din viața unui ipocrit mizerabil si infect, nu a unui raw vegan. Mai documentează-te, după scrie articole.
Dacă tot ai ținut să lași comentariul ăsta de două ori, o să-ți mai răspund la el o dată.
În principiu, vreau să demonstrez că păscutul face rău creierului. Iar dovada cea mai bună este acest comentariu, dovada irefutabilă că consumul de alimente vegane atrofiază până la dispariție simțul umorului. Pwpici.
@Irina
Cred ca esti sufletul petrecerilor de hipsteri raw vegani.
Uite ceva care probabil te poate ajuta dar mai sunt si calmante de cai de uz veterinar daca nu merge asta: ”Extractul de sunatoare are efecte benefice asupra tulburarilor afective cauzate de stres, sindrom premenstrual, menopauza, tulburari afective sezoniere. Magneziul este un nutrient esential si contribuie la functionarea normala a sistemului nervos si muscular. Vitamina B6 ajuta la diminuarea senzatiilor de oboseala, de epuizare si de mentinerea normala a functiilor afective si cognitive.”
Succes !
Nu înțeleg ce vrei sa demonstrezi? Sau ce vrei sa ironizezi? In mizeria pe care ai scris-o ai descris o zi din viața unui ipocrit mizerabil si infect, nu a unui raw vegan. Mai documentează-te, după scrie articole.
În principiu, vreau să demonstrez că păscutul face rău creierului. Iar dovada cea mai bună este acest comentariu, dovada irefutabilă că consumul de alimente vegane atrofiază până la dispariție simțul umorului. Pwpici.
Vai de mine și de mine, nu aveți, tocmai dumneavoastră, un storcător sau un uscător de salată?https://www.kitchenshop.ro/uscator-salata-5-l26-cm-westmark
Banuiesc că resuscitarea articolului coincide cu noua ta dietă.
Așa de postul Crăciunului?
Sunt new entry in clubul cititorilor de blog , așa că nu știam articolul ăsta. Mulțumesc mult pentru o burtă de râs sănătoasă 😆😆👍👏