Da, am vrut să scriu și eu despre chestia asta din parcul Ioanid, așa cum am vrut să scriu despre multe altele, dar, de nervi și de frustrare că sunt suspendat pe Facebook, n-am mai scris nimic.

Are dreptate Cismaru, și eu am văzut zeci de postări care plecau de la făcut mișto până la aruncat cu căcat în tot evenimentul ăla care mie mi s-a părut extrem de mișto. Nemulțumirea era plenară, se simțea clocotind în ura cu care erau apăsate tastele.

Știți, românul este genul ăla de om pe care dacă nu-l inviți se supără, iar dacă îl inviți nu vine. Exact pe același principiu o să găsească ceva nasol de zis în orice circumstanță. Dacă se face, de ce se face? Dacă nu se face, de ce nu se face? Oricum o dai, cu românii nu e bine.

Și toate astea doar pentru că în parcul Ioanid exista una dintre cele mai mișto instalații montate în Bucureștiul ultimilor ani. Păi nu era mai bine dacă n-o aduceau deloc?

Să mor io dacă am auzit pe cineva plângându-se vreodată că a fost la Turnul Eiffel și-a stat la coadă două ore, cu noroiul până la glezne. Despre locuri de parcare nici nu mai vorbesc, sunt doar un vis frumos în Paris.

Și v-am descris EXACT condițiile în care am așteptat să-l vizitez ultima oară când am fost la Paris. Ah, plus control corporal la sânge, că tocmai fusese declarată nu știu ce alertă din cauza unei amenințări teroriste. De-aia se și aștepta în noroi, undeva în tufe, pentru că tot spațiul betonat de sub turn fusese înconjurat cu garduri. Să vezi ce, nimeni nu se plângea, oamenii așteptau cuminți să le vină rândul și să se bucure de turn.

Ăsta a fost exemplul care mi-a venit în minte la prima mână, dar în majoritatea locurilor mișto pe care te duci să le vizitezi, când ieși din țară, se întâmplă aproape fără excepție la fel: nu găsești locuri de parcare, după care stai frumușel la coadă, când reușești să intri te înghesui cu ceilalți, iar dacă plouă, se mai face și noroi. Al dracu’ de s-ar plânge cineva de toate astea.

Nici nu vreau să mă gândesc ce-aș fi citit pe interneți dacă mai era și cu intrare plătită în parcul Ioanid. Răscoală ieșea, o Bobâlna modernă pe rețele sociale am fi avut. Nu se poate să dăm cinșpe lei la intrare ca să fim luați la mișto! De ce e înghesuială? De ce n-a strâns nimeni noroiul? Când am fost io, Luna aia căcăcioasă abia mai lumina. Ce e bătaia asta de joc pe banii noștri? Nicușoare, se aude?!!!

Uite de-aia i-am blocat fără milă p-ăia care îmi comentau chestii de genul „avem și în România locuri frumoase, de ce promovați numai străinii?”, de fiecare dată când am postat poze mișto de pe unde am umblat afară din țară.

Plm, așa e, avem și în România multe locuri mișto, doar că multe dintre ele miros foarte nasol din cauza căcatului cu care aruncăm tot noi în ele.

sursa foto