Am găsit cugetarea asta pe internet și nu prea știu cum s-o interpretez:

„În atenția părinților care își permit cadouri scumpe: nu le mai spuneți copiilor că iPad-ul sau iPhone-ul de ultimă generație cumpărat cadou este de la Moș Crăciun! Asumați-va cadourile scumpe, lăsați-le pe cele mai ieftine sa fie de la Moș Crăciun.

Multe familii mai sărace trebuie să explice copiilor lor de ce Moș Crăciun a adus vecinilor cadouri scumpe și ei au primit doar hăinuțe purtate sau jucării la mâna a doua. Trebuie să le explice că Moș Crăciun nu ii iubește mai puțin sau nu e din cauză că nu au fost destul de buni.

Vreți să fiți mai buni de sărbători? Încercați să nu stricați bucuria unor copii mai puțin norocoși decât ai voștri!!!”

Mda, nu prea știu cum să mă poziționez. Pe de o parte parcă-mi vine să le plâng de milă copiilor ai căror părinți nu-și permit cadouri scumpe, pe de altă parte, care e vina copiilor ai căror părinți își permit? Că dacă o luăm așa, la modul generic, copiii sunt copii, indiferent cât de bogați sau săraci sunt părinții lor.

De ce unii merită să se bucure de Crăciun doar pentru că părinții lor nu-și permit? Iar celorlalți trebuie să li se spună: „uite, Moșul ți-a lăsat astea două caiete și niște plastilină. Pe restul ți le-am cumpărat noi, părinții”. Copilului ăstuia din urmă nu i se poate rupe sufletul când se întreabă ce-a avut Moșul cu el de-a fost nevoie să-i cumpere părinții ce și-a dorit? Sau la el contează mai puțin că suferă, doar pentru că ai lui au bani?

Vedeți? De-aia zic că nu știu cum să mă poziționez. Ca să nu mai spun că țara asta a mai trecut prin niște vremuri în care toți eram „egali” și nu prea s-au terminat bine.

Păreri?

sursa foto: freepik.com