Textul de mai jos este scris de Cristina Săvuică. Vi l-am lăsat aici pentru că și eu cred fix același lucru: comunicarea autorităților cu populația a fost una dintre cele mai mari probleme, pe lângă pandemia în sine. Grupul ăla pentru comunicare strategică face orice, mai puțin să COMUNICE.

Cred că una dintre cele mai mari probleme în chestia cu covidul este comunicarea. De luni de zile nu avem nici măcar un om competent care să vină să spună lucruri. Să explice, să dea numere, să spună cu ce ne confruntăm, ce se întâmplă acum în spitale, ce măsuri s-au luat, ce tratament, ce trebuie să faci și să nu faci când ai primele simptome.

De luni de zile auzim același lucru: nu mai sunt locuri la ATI. N-au mai fost nici când erau 200 de pacienți, nu mai sunt nici acum. Ce măsuri au fost luate, ce spitale au fost pregătite, ce capacitate au, ce trebuie să faci dacă ai un bătrân sau un copil cu covid. La DSP nu răspundea nimeni acum 5 luni, foarte greu răspunde și acum.

Trebuie să purtăm masca. De acord, dar ieși și spune asta pe înțelesul tuturor, cu exemple, cu efecte, cu beneficii. Alege un om bun pe comunicare și dă-ne cifre, măsuri, planuri, proceduri. Spune-ne ce ai făcut până acum, ce măsuri ai luat, cum te-ai pregătit pt zilele cu 7000 de pozitivi și 1000 de cazuri la ATI. Cere ajutor dacă nu faci față. Sunt o grămadă de voluntari și de firme dispuse să te ajute cu spații, cu oameni care să răspundă la telefon, cu tehnologie și know how. Sunt voluntari care ar veni să te ajute unde ai nevoie.

Deschide un call center de suport pt familiile celor internați care sunt în stare gravă, familii care plâng la porțile spitalului cu zilele pt că nu au nicio veste despre cei dragi. Tratează-ne ca pe un partener și comunică cu noi cu cifre, date, situații, planuri, măsuri și multă EMPATIE!