Da, știu că în perioada asta avem probleme mai importante, valu’ doi, deblocarea economiei și identitatea de gen, dar există o chestiune care mă roade de ceva vreme și-am ajuns la concluzia că nu sunt singurul care a constatat asta. Prin urmare, simt nevoia să vă întreb: băi, voi ați observat că sarea nu mai sărează?

Și nu mă refer la sarea roz de himalaia sau la alte ipsterisme pline dă arfe. Zic de sarea noastră cea de toate zilele, aia ordinară pe care o punem în fasolea cu ciolan. Că la rucola pe pat de asparagus cu reducție de ienupăr și măcriș, am o bănuială că nici măcar nu e nevoie de sare, că nu se mai simte aroma de ienupăr.

Nfine, nu știu cum vedeți voi problema asta, dar când eram copil o cutie de sare ne ținea cu anii, pentru că era suficient să scapi un vârf de cuțit mai mult în mâncare și riscai s-o cam faci praf. Acum? Păi mă uită Dumnezeu cu tubul de sare în mână, presârând peste mâncare, și când o gust, tot mi se pare că nu e suficientă. Și nu, nu sunt genul de cetățean care mănâncă extrem de sărat. Și nu, nu mă luați cu fumatul ănd stuff, că fashionista nu e fumătoare și are exact aceeași impresie.

Ca să nu mai spun că uneori mi se mai întâmplă să pun sare, fără să mă asigur că tubul e deschis pe partea aia cu gaurele mici și dese, prin urmare mă trezesc punând sare prin găuroaia aia mare. Până mă dezmeticesc, scapă în farfurie o cantitate de sare pentru care Columb ar fi descoperit a doua oară America. Acum câțiva ani, când greșeai așa, luai frumos farfuria, te ridicai de la masă și aruncai mâncarea direct la gunoi, că nu prea mai aveai ce să-i faci. Acum, dacă o combini cu alte două-trei linguri de mâncare, strâmbi un pic din nas, dar merge, e mâncabilă.

Prin urmare, să știți că nu fac niciun fel de caterincă. A mai constatat cineva asta sau e doar în capul meu?