Un lucru a ieșit la suprafață ca untelemnul turnat într-un pahar cu apă rece de izvor, după pandemia asta: cu toții ne-am dat seama cât de mult depindem de utilitățile publice, dacă e.
Iar dacă pe persoană fizică lucrurile mai sunt cum mai sunt, că oamenii au început să caute să se mute la casă și sa devină cât se poate de independenți măcar din punct de vedere energetic, antreprenorilor și proprietarilor de afaceri a început să le licărească același beculeț, adică ăla al costurilor reduse și al independenței energetice.
Pentru ei, am io un pont numai bun azi. Ia fiți atenți aici ce email am primit zilele trecute de la ENGIE, dar am tot amânat să scriu despre șmecheria asta. Pe scurt, dacă ești proprietar de afacere și vrei să nu mai depinzi de rețeaua publică de energie electrică, dar să și reduci din costuri, bagă un ochi mai jos.
ENGIE Solar Business – Soluția personalizată de panouri fotovoltaice, primul pas spre independența energetică. Dar pentru că n-ai cum să te apuci de o trebușoara ca asta singur-singurel, că nu ești Edison, tot băieții de la ENGIE vin și cu soluția completă, la cheie, pentru centre comerciale, zone industriale și platforme de producție, depozite, hoteluri, dezvoltatori imobiliari, clădiri de birouri și lanțuri de retail. Dupa cum urmează:
Consultanță și proiectarea soluției personalizate
➡️ Toate soluțiile sunt personalizate în baza profilului de consum al afacerii tale dar și pe caracteristicile tehnice ale locației.
Instalare
➡️ Managementul proiectului va fi asigurat de o echipă ENGIE dedicată. La final, te vei bucura de beneficiile energiei verzi fără eforturi suplimentare din partea ta.
Finanțare
➡️ Vor identifica cea mai bună soluție pentru finanțarea proiectului tău – plata în avans, în rate sau după modelul F-BOOT.
Suport documentație
➡️ Adică se ocupă ei de tot ce-ți trebuie pentru fiecare etapă a proiectului, inclusiv pentru obținerea tuturor avizelor necesare. Sper că înțelegeți la adevărata dimensiune cam ce înseamnă asta.
Mentenanță și monitorizare
➡️ Echipa ENGIE va monitoriza digital, de la distanță, performanța sistemului instalat și te va sprijini oricând va fi nevoie. Și p-asta sper c-o prindeți la justa valoare.
Iar acum, pentru că probabil te întrebi „ce mama naibii înseamnă modelul F-BOOT ăla”, o să-ți spun, pe scurt, aici. În rest, vă mai informați și singuri, că doar de-aia au făcut oamenii ăștia de la ENGIE ditamai site-ul unde găsiți tot ce vreți să știți.
Ȋn modelul F-BOOT, ENGIE finanţează integral sistemul, tu nu plătești nimic pentru echipament și primești construcţia la cheie. Ȋn schimb, semnezi cu ENGIE un contract de electricitate, care îţi este furnizată la un preţ negociat pentru o perioadă de timp. Atât preţul, cât și durata contractului le negociezi tu cu ENGIE. Pentru că îţi produci singur o parte din energie, nu numai că faci economii, dar nici nu mai depinzi de reţeaua publică. La finalul contractului de electricitate, sistemul devine proprietatea ta.
Mno, cam atât, sper c-am reușit să vă fiu util și azi.
Ah….nici o veste despre Vasile. 🙁
Despre subiectul de azi pot să spun că e interesant. Noi avem la firmă pompă de căldură și combinația cu panouri fotovoltaice mi se pare cea mai mișto soluție.
O să investighez. Merci.
Deocamdată nicio veste. Încă mai sper, mi-au scris oameni care și-au găsit pisicile și după 2-3 săptămâni.
Mihai, dar in subsolurile blocurilor din jur ai incercat sa intri?
Eu am gasit-o pe Fraguta in subsol dupa 2 sapt.
Imi luasem gandul ca o sa o mai gasesc.
Am coborat la boxa sa duc niste borcane si era acolo.
La noi a fost mai complicat… A cazut de la et 3 intr-un ‘ brad’ aflat mai jos si probabil a intrat in prima gaura pe care a gasit-o.
O gura de aerisire de la subsol.
Nu există subsoluri de blocuri în jur. Sunt numai case.
@Mihai, cu ani în urmă eu mi-am găsit motanul, căzut de la balconul etajului 2, după nouă zile. Folosisem toate metodele de căutare despre care auzisem până atunci. Culmea e că rămăsese la blocul nostru, în dreptul apartamentului, la subsol. Îi plăcea enorm să urmărească jocul copiilor, de la geam. Asta l-a și scos afară, privea copiii, pe după colțul blocului. L-am strigat, s-a uitat, am alergat afară desculță, dar l-am prins cu greu, mi-a rupt tricoul zbătându-se să scape. Când l-am dus în casă s-a potolit. Sper din tot sufletul să-l găsești pe Vasile.
Aaa … azi e cu d’alea cu soare … fugi bă d’aci că furi curent 😋
Ai greșit prognoza blogăru’ meu .. preferat 😏
Ps. Mulțumesc de informare. Utilă!
Să se bage lumină ieftină la Mega, în regim de urgență! Să vedem mai bine ce se întâmplă la cozi.
Bun așa.
Mișto treaba asta cu energia din surse regenerabile, sper sa se dezvolte și să ajungă accesibilă pentru cât mai mulți.
Da’ am o curiozitate. Pentru ca panourile fotovoltaice să poată produce energie, e nevoie de soare. Dar oare se poate abține prezicătorul șef al României, domnul @Mihai Vasilescu, de la prognoze? 🙂
Anu’ ăsta e prea târziu, că deja m-am dedat la niște prognoze. Mai vedem de la anu’.
Pfff… N-au fost pe fază cei de la Engie să-ți pună clauză în contract.
Eu m-am prins ce vrea el să facă: momeşte soarele cu panouri solare, ca să-i iasă pe viitor prognoze mai prietenoase.
Pentru consumatorii casnici Engie sunt OK la capitolul servicii. La tarife însă sunt cam exagerați: 1,54 lei metrul cub. Comparativ, cei de la EFTS (furnizorul meu de energie electrică) îmi cer 64 de bani pe Kw.
Sincer, nu prea m-am prins. Ai făcut o comparatie de preț între metru cub și kw care mă depășește complet. 🙂
Metru cub, adică o găleată, două, trei etc. de soare. Așa se tranzacționează pe bursă la noi, la amatori. 🤪
Hai că te-am scos (cred), @Victore.
Lasă-l, mă, și tu. El confundă berea cu Tuborg.
Scuze, am fost cam ciudat în exprimare, gândindu-mă la prețul pe unitatea de măsură.
@didina: multe mulțumiri!
@Elena: o drăguță ce să mai…😜
Total de acord Mihai!
Am pe casa 32 de panouri solare, cred ca e maximum ce se poate instala in Aussie! Asa am cumparat casa, si cu masa de biliard instalata. Avem in South Australia cea mai scumpa electricitate din lume dar nu pot sa ma plang ca platesc foarte mult, tinand cont ca avem aproape totul pe curent! In Queensland, unde e soare gramada, chiar ca merita! Acum nu stiu ce sa zic despre Romania…in zona de unde vin (Braşov), nu prea cred ca merita. Acum depinde de ofertele la instalare!
De câteva zile, mai exact vreo două-trei, după ce îmi bag nick-ul, când să-mi bag și adresa de mail cu care semnez aici pe blog, îmi apare un tab albastru pe care scrie „completare automată”. Apăs pe el și-mi apare automat adresa.
Păi, pe mine tastarea celor două chestii mă storceau de energie. Acum, dacă nu mai fac asta, sunt plină de energie. Luminez mai ceva ca soarele pe care-l tot ascunzi tu în prognozele vieții.
P.S. engie sa-mi trimita factura. Că n-am primit-o. Și scap la cumpărături cât de curând..
Păi vrei să vorbesc cu ei să-ți monteze niște fotovoltaice din astea în casă? Ca să mai recuperezi din energia aia de zici că dă p-afară.
Mi-e atât de simplu să răspund acum, că o și fac: da!
Te-ai scos, @Vasilescule, a zis „da” din prima. Vezi să nu fie din alea drepte (doamna preferă buclele) și să poată fi tunse din când în când cu forfecuța. De panouri zic.
@Eleno, apropo de asta: „luminez mai ceva ca soarele”, ai încercat să scoți degetele din priză? 😁
@MV Adică cum ” în casă” ? Se montează pe hotă ca să se umple bucătăria dă energie ?
@didina … hmm simt puțină invidie 😋 Vrei să își strice buclele ?
@Elena P … dacă tot ești plină de energie … vezi că vine sâmbătă 😋 … aluzie cu simpatie 😜🤗
Sunteți niște drăguți🤪
@Elena & Didina, fetele…mai aveti frati acasa…sunt tot asa ca voi??!! No comment!!! 😂😂😂
@Emil, acasă la cine? Că nu știu ce să-ți răspund. 🙂 Sunt sigură că, într-un univers paralel, @Elena îmi e măcar verișoară ceva.
Panourile alea dau energie pozitivă sau negativă?
@Shoric, sunt ca drujba ruseasca: “taie lemne, bate cuiee, f..en cur, si trage m.ie!” 😂 Fac orice!😂
Ambele. După gust. Și curăță și ciacrele.
Asta e publicitate pentru bogătași? (nu judec, întreb și eu)
Dacă tu vrei să-i zici așa… E un articol targetat pe B2B.