Pentru c-am căutat un loc care să reunească toate informațiile de mai jos și nu l-am găsit, m-am gândit să vi le las eu aici. Ca să nu ziceți că n-ați știut.
1) Dacă te afli la tine în oraș nu poți vota decât la secția de votare unde ești arondat.
2) Dacă ești în altă localitate, poți vota la orice secție de votare din localitatea respectivă.
3) Cetățenii români din străinătate pot vota la orice secție de votare organizată de către reprezentanțele guvernamentale. Nu sunt necesare proceduri suplimentare pentru înregistrarea la vot.
4) La votul pentru alegerile europene pui ștampila unde vrei tu, dar nu pe pătratul cu însemnele PSD.
5) La votul pentru referendum, ignori modul ciudat în care au fost formulate cele două întrebări și pui ștampila, la ambele, pe DA.
Asta e tot. Cu plăcere.
P.S. Simțiți-vă liberi să luați imaginea și să-i dați share.
Pentru cei mai nepriceputi: nu se pune stampila pe cei trei trandafiri! Sau, daca votati cu PSD, stampilati si ALDE, ca aceste 2 formatiuni ne conduc si, astfel, le crestem puterea ambelor partide!
Comentariu beton!36
Asta e bună. E a ta? 😀
Le-am scos la munca pe amandoua pe gura si am ramas cu ele in cap. Daca s-or mai fi folosit si prin alte parti, aia e :))
Pentru prietenii mei din Suceava: băi, voi votați la voi acasă, da?
Treaba cu Hunedoara trebuie să fie doar un motiv în plus să ieșiți la vot.
Asta ca să n-ajungem iar la vreun referendum făcut de psd în care să ni se ceară ca țara să aibă DOAR doo județe: Teleorman și Hunedoara.
Comentariu beton!17
E valabil și invers, pentru prietenii din Hunedoara.
Clar!
Cred ca niciodata n-am asteptat asa ca azi sa ma duc la vot.
Nu locuim in Romania, dar asta nu contează.
Ce m-a bucurat tare, a fost ca romanii din oraselul in care stam se intrebau unii pe altii pe facebook daca mai au locuri in masini, se ofereau locuri in mașini spre sectiile de votare…
Acum doar de noi depinde. De noi toti, indiferent daca suntem in tara sau nu.
Sa ne-auzim cu rezultate bune deseara.
Comentariu beton!19
Să ne-auzim și mâine cu vești bune😉
6.Incercati sa ajungeti la secția de votare înainte de orele 21.00
Dacă votezi psd, nu e obligatoriu, poți să ajungi și după.
Cu specificația că: NEAPĂRAT în școala construită de partid. Altfel nu-ți arăți susținerea și dragostea față de el.
Dacă n-o găsești, e simplu: nu vota! Îi luăm noi la pwlă și ei fuck una la tine în cartier. Nu dispera. Votezi după ce mori.
Comentariu beton!13
Babaieti, ca sa nu se mai osteneasca alegatorii fideli: https://www.cronicipebune.ro/10-reguli-importante-pentru-alegatorii-psd/
…ar putea sa apara si in editia saptamanala cu ce mi-a placut, zic doar 🤫
Dacă nu-mi plac trandafirii, pot să votez și acasă și în deplasare?!
Aptsolut.
Am impresia ca-ți place de Dady și vrei cu el la bulău:)))
Nu recomand votul multiplu @Anouk. Ajungi să faci ce fac alții!?
Fii-mea, care are o imensa durere in cwr fața de politica și o lene ancestrală moștenită pesemne de la tac-su, când vine duminica acasă se aruncă in pat si face nani.Adineauri a ajuns si vrea să meargă să votam.O fi de la timpul ăsta.
Comentariu beton!17
De la timpuri.
Trezita dimineata. Votat.
Sper sa mai apucam sa fim liberi.
Nu cred ca va conta. In privinta asta esentiala a fost fenta aia cu autostrazile. Asa cum era de asteptat, PSD a si pornit robinetul marilor proiecte cu finantare chinezeasca. Intr-o Romanie cu infrastructura controlata de chinezi alegerile vor fi irelevante.
@ventidius: ce destepti au fost aia care ti au dat dislike. https://www.g4media.ro/118422.html pt documentare
Votat deja. 😁
O mică bucurie am și eu azi: socrii mei nu mai votează. În sfârșit, au abandonat să mai facă alegeri tâmpite.
Comentariu beton!13
6. Dacă nu-ți dau ei, ceri tu cele 3 buletine de vot. Câte unul pentru fiecare trandafir.
Observ o inconsecventa. Pe de o parte ati dori sa-i obligati pe toti sa vina la vot, pe de alta parte sunteti nemultumiti ca acestia vin si voteaza PSD. E totusi mai usor sa convingi un PSD-ist sa nu vina la vot decat sa il convingi sa voteze altceva. Asta e virtutea sistemului actual. Nu trebuie decat sa ii mobilizezi mai bine pe cei anti-PSD, lucru realizabil, chiar daca nu e usor.
Pe voi v-au întrebat dacă votați și pentru referendum și pentru europarlamentare?
Că eu n-am înțeles scopul întrebării.
Păi poate vrei să boicotezi referndumul. Ca să fie valid, trebuie să îndeplinească un anumit cvorum de participare.
Aşa e, şî pã noi ne-ntrebarã. Da am zis da, rãstit, la ambele. Şi începuse sã se faca o coadã lungã cât o zi de post, şi nu era nici opt dimineaţã.
Pies: Mihai, nu faci tu un exit poll aici-şea pe blog?
Aș face, șerif, dar e cald afară și nu e lumea pe interneți
„Drept urmare pentru a fi valabil referendumul trebuie să participe cel puțin 30% din numărul acestor persoane, însemnând 5.480.399 de alegători, iar pentru a fi validat trebuie să exprime voturi valabile (care nu sunt nule) 4.566.999 de alegători, fie cu opțiunea DA, fie NU.”
Da, au intrebat. Si de pin…
@MM,
Sper că l-ai dat. Că azi suntem pe ”DA” 🙂
👏👏👏👏👏👏
Prima dată am votat în 2000. Silit de taică-miu, bineînțeles. Că eu eram ocupat cu concerte, meciuri, fete, beutură, abia intrasem la facultate, vagabonțeli d-astea. Asta apropos de responsabilitatea adolescenților din ziua de azi. Yeah, right! Ești plin de politică și economie la 18-19 ani.!😜
Și, la turul doi de prezidențiale (cred că era prin noiembrie sau decembrie) toată familia era chitită să voteze cu nea Nelu. Să nu veniți să-mi ziceți că ați votat cu Vadim că să mor dacă vă cred!
Ajungem la secția de votare, intrăm fiecare în câte o cabină și o aud pe mama: „Și eu pe care pun acum ștampila? Că n-am ochelarii… ” Și m-am trezit eu strigând din cabina mea: „Cum pe cine? Pe Iliescu!” Cred că asta e în top 5 cele mai proaste sfaturi sau sugestii pe care le-am dat de-a lungul vieții. Imediat a strigat taică-miu din cealaltă cabină: „Băi, ce dracu’ faceți? Voi nu sunteți sănătoși?” 🤣🤣 Când am ieșit din cabină, președintele secției era roșu la față, iar ceilalți din comisie râdeau discret. Bineînțeles că mi-a ținut taică-miu o ditamai teoria acasă, cu secretul votului, cu influențarea oamenilor în secția de votare, pedepse, amenzi etc. Și bineînțeles că mama susține și acum că ea s-a zăpăcit și a votat de fapt cu Vadim. Nu vom ști niciodată. 🤣🤣
Anul ăsta ei nu mai votează. Nu mai au de ce, nu îi mai interesează, așa mi-au zis. Noi plecăm, pensia e mai mult decât suficientă, au plecat în excursie nu știu prin ce țară, mă rog, aia e.
Baftă la vot! Hai ai noștri, oricare ar fi ei!
Nu iti zic ca am votat cu Vadim, dar nici ca am votat vreodata cu Iliescu. Atunci am ales singura obtiune de bun simt, nu m-am dus la vot. Nu alegi intre un Stalin si un Hitler, sunt la fel de nocivi. Alegand il legitimezi pe unul dintre ei. Iliescu a fost legitimat de acel vot masiv primit de frica. Iar in urmatorii patru ani am fost la un pas de a deveni un fel Belarus.
@ventidius, câți ani aveai atunci? Știi ce am încercat să zic prin chestia de mai sus, nu? Că mă durea fix în pwlă de cine iese și ce se întămplă în politica din România fiindcă aveam 19 ani și altele mai importante pe cap. Și mă întrebam, subtil cumva, de ce am avea alte pretenții de la cei în jur de 19 ani din ziua de azi? Ți se pare că ar fi mai în temă cu ce se întâmplă? Fiindcă mie mi se pare că sunt mult mai pe dinafară decât eram eu.
Cât despre vot, dacă în toamnă vom avea de ales între ficusul actual și vreu bandit psdist, cu ce va diferi față de alegerile de atunci?
Nu a fost o critica directa. Ai mei au votat la fel ca tine atunci, ambii fiind anti-psd/fsn din 26 dec ’89, cand a aparut acest organism politic. Ce voiam eu sa zic este ca teoria asta a obligatiei civice de a vota are limitele ei, iar situatia din 2000 a fost una din acele situatii limita cand nu aveai cum sa alegi raul mai mic, pentru ca nu existau decat doua rele mari si late. Ficusul, cu toate hibele lui, nu sufera comparatie.
Ionuț, jur că am votat cu nebunul la toate alegerile la care a candidat!
La secția mea sunt cele mai prost organizate alegeri de când votez eu! Secția a fost mutată din școla unde era organizată până acum, într-un spațiu mic și întortocheat.
E coadă de circa 30 min. și atitudinea e de tip „poate nu mai votează lumea dacă e coadă”. N-au lăsat-o pe o femeie să voteze pe liste suplimentare pentru că nu apărea în baza de date deși avea act de identitate valabil.
Am fost întrebată dacă vreau să votez și pentru referendum și pentru europarlamentare. Listele pentru referendum erau undeva, mai pe dedesubt. Am văzut persoane care au refuzat să voteze pentru referendum (tare, ostentativ).
Cam atât de la secția 368 din București. Dau legătura…..
Cum a zis Elena, ca să fie validat referendumul, ar trebui să se prezinte 5.480.399 de alegători. Până acum sunt 3.562.055.
Incă 2 milioane. Cam greu în a doua parte a zilei 🙁
Și eu am văzut azi mai mulți care au refuzat să voteze pentru referendum. Da’ de ce?!
Eu inca n-am votat si votul meu face cat 3. Sunt inca sperante.
Era de asteptat ca mult votantii PSD – Alde sa boicoteze si referendumul sa nu se valideze. La fel am face si noi la un referendum PSD. Sansele erau oricum mici, referendumurile se valideaza la sigur doar daca sunt concomitente cu parlamentarele sau prezidentialele.
Incă 200.000 si se validează referendumul 🙂
Vad ca s-a trecut pragul.
A votat si Dragnea la referendum! Acum o sa prelungeasca sigur votul… dar doar in tara! Sa aiba timp psd-istii sa ajunga din nou la sectie sa bage buletinele cu nu.
Am auzit si urmatoarea ecplicatie pt care NU s a votat la Referendum : e doar un vot consultativ , oricum nu se tine cont de el !