Sunt un naiv irecuperabil. Am crezut (mai rău, am fost convins) că va fi cea mai puternică prezență la vot din ’90 încoace. Da, în naivitatea mea, chiar am crezut asta. Cu exemplul de la prezidențiale încă proaspăt în minte, când s-a demonstrat că se poate, și gândindu-mă cât de sătulă trebuie să fie lumea de fețele pesediștilor, mă bucuram și-mi frecam mâinile de nerăbdare. Well, se pare că nu mă mai fac bine. Cum plm am putut să sper așa ceva în țara care așteaptă „să ni se dea” și „să ni se facă”. Da, e clar, trăiesc într-o bulă, rupt de realitate. Și, de acum înainte, nici că mai am de gând să ies din ea.
Dar, una peste alta, prezența asta jalnică la vot, plus rezultatele care au împins psd-ul în față, înseamnă un singur lucru: ne e bine și n-avem nevoie să schimbăm nimic. Serios, în orice alt aspect al vieții tale, dacă ceva nu e ok, până la urmă pui mâna și rezolvi problema. La muncă, dacă te fute cineva non-stop, până la urmă faci ceva și iei măsuri. Într-o relație, la fel. Și în orice alt aspect al vieții de zi cu zi, nu stai ca idiotul fără să faci nimic atunci când nu ți-e bine. Dar când e vorba de destinul nostru, ca nație, suntem mai neajutorați decât niște copii de doi ani. Stăm și așteptăm să ni se dea în gură. Păi o să ni se dea din plin. Tot în gură. Doar că nu mâncare. Ci chestia aia care se termină în „uie” și la care contează tare mult de care parte a „ulii” ești. Și ne-ați trimis iar de partea greșită.
Da, „șmecherilor”, ați reușit. V-ați pișat pe el de vot. Și pe noi. Dar stiți ce e cel mai trist? Nu știți, că nu vă duce capu’ să pricepeți. Patru ani de zile se vor pișa ei pe noi. Din greu. Tare și cu jet, așa ca să simțim.
Hai, pa!
sursa foto
Durerea in pwla e o stare de spirit in ascensiune, in Romania. Pacat!
Comentariu beton!51
@Cronicarul, durerea e în cur. Pentru cea în pulă îți trebuie coaie.
Corect! ?
Comentariu beton!12
Ce exprimare eleganta la amandoi!Adevarati intelectuali.Meritati sa faceti comentarii acide vis-a-vis de rezultatul votului.Vai de voi!
Se dezbate încă. Ce zici?10
Exprimare eleganta de adevarati intelectuali,felicitari!Aveti tot dreptul sa comentati acid rezultatul votului,doar faceti parte din elita societatii,nu?Ce rusine!
Se dezbate încă. Ce zici?9
@carmen, draga mea, până să critici pe cineva, învață dracului să scrii. Fii atentă aici, că prima lecție e gratis: între semnul de punctuație și cuvântul care-l urmează se lasă DE FIECARE DATĂ pauză. Te pup!
Da,e adevarat,la facultatea mea nu am avut parte de astfel de lectii.In orice caz nu sunt dispusa sa le primesc de la o persoana care se exprima in halul asta in spatiul public.Cu regret ca veti fi obligat sa va oferiti serviciile unora de aceeasi teapa,Dr,C.T.
@carmen, trebuie să-ți dau o veste neplăcută: mă interesează puțin spre deloc părerea ta. Ce ne facem?
Stai sa vezi ce ne vor bate obrazul ca nu castigam destul ca din taxele noastre sa le creasca alocatia/ajutorul de somaj…
Comentariu beton!47
@catalin, exact. Ia treci la muncă, nu mai sta pe bloguri, că ai de plătit taxe.
Ce taxe!!!!! Ca „le scot” rosii pe toate sau macar alea 102 😉
Ideea ca PSDul a fost votat de doar 18% (40%-prezenta la vot x 45%) din onor bobor este stupid de falsa. Parerea mea.
Cei ce nu au votat STIAU ca prin ne-vot valideaza alegerea partidului-mafie, deci se simt REPREZENTATI de infractori.
De fapt infractorii au fost considerati reprezentativi de 18 + 61 = 79% din rumani.
Daca adunati si aripioarele la fel de infractoare, nici 10% dintre noi au dreptul sa zica gen prietenul Raul Dubyk, acum 26 de ani, in Duminica Orbului:
„Bine, Tizule, OK, dar eu si ai mei ce vina avem?”
Raspunsul meu, ca si atunci, este:
„Vina ca nu va alegeti tara si neamul potrivit.
Aici, de mai bine de doo milenii suntem neschimbati.”
Comentariu beton!31
@Tiberiu, well… 🙁
Dragul meu drag, stii bine cat de mult te apreciez si respect. Nu ai nici o legatura cu chestia asta, electorat, vot, etc. Ca si mine. Noia vem votul nostru si atat. Si ni-l dam. Nu ii mai blama pe oameni ca nu au iesit sa voteze. Dau o cafea tare buna si povestim. Nu s-au regasit in nimic. Sunt oamenii aia care nu mai cred in nimeni si nimic decat in ei si atat. Ti-am mai spus eu ca nu asa convingi oameni. Nu cu tipete, urlete, iesiti la vot, etc.
Se dezbate încă. Ce zici?43
Nu s-au regasit? O să aibă ocazia sa se regăsească in penalii de la psd! Așa e mai bine?
Comentariu beton!40
@DOINA, unde ai văzut vreun țipăt sau vreun urlet aici? Și, da, am tot dreptul să-i blamez. Pentru că s-au pișat pe noi. Hipstereala dăunează grav creierului dacă n-o controlezi.
A, nu, nu la tine, Mihai. Tu ai fost extrem de decent. Altii au fost incredibili. Stiu ce zici si sunt de acord.
Se regasesc in lene,miserupism,comoditate. Si eu aveam de gand sa.mi anulez votul dar am renuntat.Ei nici macar nu s.au dus
Comentariu beton!12
Draga Doina,
Resemnarea si complexul MIORITEI de care sufera o mare parte a Romaniei ne-a adus aici.
Cum ii convingi pe oameni? – participand la jocul democratic corect.
Pai daca lasi mass-media sa arunce cu ccat in orice nu se incrie in linia PARTIDULUI – si nu exista sanctiune pentru asta – ajungi sa crezi ca ccat-ul este starea de fapt si ca doar asta meriti.
Aceasta natie de INCULTI se lasa abuzata si violata in fiecare secunda cand deschide televizorul pe A3.
Ce e mai grav e ca nu stiu ca exista si altceva.
SI ASTA E GRAV
Comentariu beton!19
Sunt de acord pana la un punct: daca nu se regasesc de ce mai stau pe aici? Sau de ce nu fac ceva? Sau de pe margine toti ne pricepem si ” nu ne regasim”.
Nu te regasesti? Fa ceva astfel incat sa te regasesti. Daca stai cu mainile in san sau pe partie sau la cafea nu inseamna ca esti cool!
Nu ii blamez – fiecare cu mintea lui – dar constat again and again and again ca suntem o natie de individualisti care nu gandim dincolo de usa casei ( fie ea proprietate personala sau cu chirie). Asta pana ne mai moare un prieten sau o ruda pentru ca in spital nu a fost sterilizat bisturiul sau pentru ca extinctorul este o chestiune optionala intr-un spatiu public. Sau pana cand te da afara unul cu 4 clase dar conexiune buna cu patidul si face pipi pe scolile si experienta ta, pe care oricum nu le intelege.
Si daca nici faptul ca au intrat 20 de penali in parlament si ies 89 de penali dupa 4 ani nu le spune nimic … inseamna ca asta este viitorul pe care si-l doresc.
Comentariu beton!35
Dragă Lili
În viața asta eu am participat la construirea a vreo 3 fabrici, la revoluție, la vot în democrație. Pensionar fiind cu o pensie de care mi-e rușine să vorbesc, nu mai am energie să îndrept cum spui tu nimic. Mi-aș fi dorit și eu să primesc măcar banii pe care i-am plătit 40 de ani cât am muncit. Am citit programele, niciun partid nu-mi
promite asta. Toți vor să mai aștept . Iartă-mă nu mai am timp. Are rost să merg la vot ?
Se dezbate încă. Ce zici?16
@Mateescu Nicolae, tu esti deja infrant. De sistem, de mentalitatea comunista, de vecinii de pe scara. De oricine vrei. Cand o sa intelegi ca VIATA MEA nu depinde de tine, abia atunci o sa misti la vot. Pana atunci, o sa raman cu regretul ca desi vreau sa fac ceva cu soarta mea, o sa ma lovesc de voi, cei care aveti senzatia ca trebuie doar sa primiti, care aveti senzatia ca meritati tot, uitand de MINE si de cei ca mine. Si de copiii mei.
Va lamentati pe unde puteti, pentru ca asta ati fost invatati. Doar sa primiti. Casa si serviciu le-ati avut pe tava.
Mi-e mila de mine si cei ca mine pentru ca am ajuns la mana voastra. Si daca mai am o speranta, este aceea ca lucrurile se vor schimba in PLM pana la urma. Ca mai ramanem si noi p-aici cativa ani.
Comentariu beton!48
Avem democratie si nu o stim aprecia, daca votul nu aduce efecte imediate asta nu inseamna ca nu trebuie votat . Copii si nepotii nostri poate se vor bucura de o pensie decenta in urma votului nostru.
Doamnă, în acest caz se iese să se anuleze votul.
Simplu.
Sau se intră în politică.
Nu stiu de unde concluzia asta ca am duce-o rau. Nu sunt mall-urile si hipermarket-urile pline? Nu sunt soselele si parcarile tixite de masini? Nu a crescut iar nivelul creditelor de consum, cel mai mare nivel inregistrat dupa 2008?
Aaa, o sa vina unii sa spuna ca satul romanesc, ca taranii, ca ce? De ce comparam viata de la tara cu cea de la oras? De ce comparam un om care da 15 lei pe o cafea, 50 de lei pe un bilet la teatru si 400 lei la intretinere cu unul care, daca are ce manca, ce bea si ce fute, e mai mult decat fericit? Da, „amaratii” aia de la sate beau, mananca si fut (mai cu voie, mai fara, mai o oaie, mai un cotor de matura). De ce ar vrea schimbare? Ca sa vina vreun „tehnocrat” si sa-i puna la munca?
De ce ar vrea functionarii publici schimbare cand Ciolos si IT-istii lui au demonstrat ca se poate si fara ei? Ca sa ramana fara job-uri?
De ce ar vrea oamenii de afaceri schimbare cand sistemul actual le permite sa prospere? Ca sa vina vreun ministru si sa le ia manariile la puricat?
De ce ar vrea profesorii? Ca sa ii sileasca „oamenii lui Soros” sa isi faca job-ul, in loc s-o frece la loc caldut, si sa ii incarce pe elevi cu teme?
Sa mai continui?
Nu, dragul meu @Mihai. Sunt foarte putini cei care vor ceva mai bun. Cam 8%. Atat. Si astia 8% sunt neglijabili, fiindca multi sunt plecati deja, altii au bagajele facute si doar vreo cativa naivi, cum ai spus tu, inca mai spera si mai lupta.
Mereu am spus ca nu prea as vrea sa plec din tara. Nu ca as fi nationalist. Pur si simplu cred si sper ca va fi mai bine.
Exista, insa, doua masuri care, daca vor fi luate de probabilul Guvern psd-ist, imi vor inchide fermoarul bagajelor si ma vor urca in avion. Nu zic care sunt aceste masuri fiindca inca mai sper ca a fost doar populism ieftin.
Sper. Altfel……in vreo 2 ani te voi citi dintr-o alta tara, fericit si fara griji si ma va durea in cot de prostimea lasata in urma.
Comentariu beton!118
@Ionut, da, man, bula asta mă induce groaznic în eroare. Am crezut că suntem mult mai mulţi. 🙁
la nivel declarativ suntem multi.dar atat.
Comentariu beton!16
@Mihaelam, nici macar declarativ nu suntem multi. „Generatia fb” si-a facut datoria. A bagat USR in Parlament (sper). Dar fb-ul, asa cum il percepem noi, nu inseamna prea multi oameni. Mai e un fb, ala al celor manipulati, ala al celor analfabeti si prosti, ala al celor „pe interes”. Si, bineinteles, e lumea reala care nu da doi bani pe ce se sharuieste. Cei multi.
Comentariu beton!19
@Ionuț – bai, si departe de țara, si tot te doare prostia lor. Crede-ma, am plecat de zece ani. Îmi e bine aici, avem ca familie ceea ce in veci nu am fi avut cu diplomele noastre in România. Si avem doi copii, care in România ar fi fost doar unul, ca nu ni l-am mai fi permis si pe al doilea. Dar din cauza bulei in care stam credeam ca totuși mergem naibii înainte. Ca după colectiv si guvernul de tehnocrați o sa își dea seama mai mulți ca e fain in bula asta a noastră. Si or sa vrea si ei mai bine, mai mult respect, mai multă verticalitate. Nu, tată, nu, ca respectul te face sa te simți prost cand nu-l ai. Nu mai bine nu te încurci cu nimicuri d-astea? ?
Eu mi-am sacrificat duminica asta ca sa fiu observator la alegeri. Eu am votat deja prin corespondenta, sa ne înțelegem. Dar hai sa fim vigilenți, ca sistem informatic nou, ca history in the making, bășini d-astea democratice. Am sacrificat una din puținele zile pe care le pot dedica băieților mei mici, din cauza de munca, ca sa fac ce pot sa fie mai bine pentru țara. Pentru tara asta care, repet, nu are nevoie de si chiar se pișă cu boltă pe diploma mea sau doctoratul soțului meu. Însă copiii mei iubesc România, ca e tara cu vacante faine, cu limba pe care o vorbesc acasă, ei sunt mândri ca sunt romani asa cum nu am văzut pe nimeni in viața mea ca poate fi. Sunt încă mici, mai cred și în Moș Crăciun. Pentru ei si pentru copiii prietenilor mei am zis ca se merita sa îmi sacrific o zi. Ce e o zi, pana la urma?!
Nu regret ca am fost observator ieri toată ziua (5.30-21). Da’ cum morții mă-sii o întreaga generație in urma generației mele (40+) nu vede, mah frate, ca trebuie sa voteze?! Cum? De ce nu au ieșit, de ce au preferat sa fie ignoranți si indolenți din nou?
Nu o sa renunț la cetățenia română, însă am început demersurile sa o iau si pe cea a țării de adopție. Care so far e mai sănătoasă la cap. Cine naibii știe ce o mai fi in viitor, ca aparent toată lumea s-a dilit la cap, nu mai ai unde să te duci sa nu îți mai fie frică de prostia omeneasca.
Ce voiam sa zic? A, da, floare albastră, totuși este trist pe lume. ?
Comentariu beton!45
@Katrin, poate ca ai dreptate. Iti spun insa, cu siguranta, ca pe mine nu m-ar durea. Nu m-ar mai interesa. Repet: nu sunt nationalist. Sunt in stare sa-mi iau familia si sa plec. As avea doar regretul ca nu am facut mai mult pentru a ramane. De aceea inca nu plec, cu atat mai mult cu cat si sotia, si cei doi copii ai mei au dubla cetatenie, iar prea multe chestii nu as lasa in urma.
Dar vad plecarea asta ca pe un fel de fuga, ca pe o infrangere si, al dracu’ sa fiu daca imi place sa pierd. Asa ca inca ma zbat, asa cum pot si cum mi se permite, sa traiesc decent in locul unde m-am nascut. Retine, am zis „loc”, nu „tara” sau „patrie”.
Tu ai zis ca cei doi copii ai tai iubesc Romania. E admirabil. Mi-e teama ca ai mei vor invata sa o urasca. Si atunci prefer sa le fie indiferenta. Doar un loc unde au locuit candva.
Sper sa nu fie asa.
Comentariu beton!13
La început nu doare. Dar revine, oricât ai vrea să scapi, tot revine ofitca asta, sentimentul ăsta enervant și inutil că se duce naibii ceva ce ar fi putut să fie atât de fain, nici măcar mult mai fain, dar un piculeț, acolo. Nu are logică, dar nici nu știu cum să explic mai bine. Copiii mei nu au trăit nici o lună în Ro, așa că pentru ei e doar fun galore. Mă rog.
E mult de dezbătut pe tema asta. Nu zic că nu ai dreptate, căci ai pe deplin. Zic doar să nu fii surprins când/dacă te trezești că tot îți mai pasă, deși încerci cât poți să o dai naibii de fufă proastă de românie care oricum te ignoră și nu dă doi bani pe tine. Nu iubești ceva, poate că e prea mult, să zicem că nu îți pasă pentru că (insert rational reason here), ci pentru că pur și simplu. Apartanența la locul în care se vorbește limba ta maternă face parte din chestiile la care ții și care face parte din tine fără să faci vreun efort conștient să o cultivi sau dimpotrivă, să scapi de ea.
Să nu crezi că sunt vreuna din cei care regretă că am plecat, că mi-e dor de familie (looooong story, a cărui versiune scurtă e NU), că nu mai pot fără mânz, barză sau brânză de burduf. Nu cred că suntem cei mai ospitalieri, cei mai deștepți sau cei mai proști, nu cred ca pe vremuri se făcea școală așa cum nu se mai face nicăieri, nu cred că la noi ca la nimenea, sau altele asemenea.
Familia noastră restrânsă este foarte cosmopolită și apreciem lucruri și locuri bune și frumoase de peste tot din lume. Suntem francofili, anglofili, germanofili, italofili și încă alte multe chesti cu -fil în coadă. Ne adaptăm, cum am și făcut-o, în multe locuri destul de diferite din lume și luăm ce ni se pare nouă mai bun de acolo. Acasă înseamnă pentru noi acolo unde suntem cu toții.
Dar la sfârșitul zilei tot români suntem. La fel ca atunci când ai ochi albaștri sau 1.50m, nu ai cum să schimbi fundamental treaba asta. Și te enervează că atâția alți piticoți de un metru jumate cu ochii albaștri (să mergem cu metafora asta) sunt NU așa cum ai crezut/vrut/dorit tu, ba chiar opusul tău. Sunt legați la ochi majoritatea.
Putem continua psihopupu pe tema asta până poimarți. Având în vedere că am plecat de zece ani, după cum spuneam, ar fi ipocrit din partea mea să îți zic să nu pleci. Și nici nu zic așa ceva, nici ție, nici altcuiva. Faci ce e mai bine pentru tine și familia ta, că tuturor celorlalți li se rupe. Dar să nu te aștepți să nu îți mai pese doar pentru că pleci din ro. Dacă îți pasă acum, o să îți pese și mai târziu. Pari un tip de treabă și poți să apreciezi sinceritatea cu care îți spun că tot o să te mai intereseze de tâmpita asta de românie. O să te ajute să nu îi mai iei prostiile foarte în tragic dacă nu mai ai de a face cu ea în fiecare minut al fiecărei zile, dar tot o să îți pese.
Comentariu beton!25
@Ionut, subscriu la tot ce ai scris. Si eu sunt cu bagajul facut, mai lipseste fermoarul 🙂
Eu zic să pleci mai repede că au străinii nevoie mare de o „eminență” ca a ta…
@Gigi, boss, ești mișto tare. Și inteligent. Știu io, deși nu pari.
Ba, da-l dracu de vot, e tarziu acum. Doar doua lucruri mai sunt de facut: Punte-ti mana la munca si al doilea, la prima abatere din partea lor, puneti mana pe ciomege si pe ei. Hai sa fim sinceri, directia o avem data, noi doar trebuie sa veghem ca carnatii astia penali s-o respecte. Doar zic…de pe facebook nu se mai schimba lucrurile..hai, la munca!
Comentariu beton!29
@Redoo, ce ciomege, mă? Ne-a fost lene să ieșim la vot, dar nu ne e să facem revoluție? Haida de..
Ieri am luat un taxi, sofer o tipa care turuia întruna, le stia pe toate, printre altele imi spune ca nu stie ce se voteaza (asta nu stia), deci nu s a dus la vot. Well
– :)) si daca stia la ce ii servea? In 2009 s-a votat la referendum pentru un parlament de maxim 300 de alesi si avem acum aproape 600….votezi degeaba …
– cine sa mearga la vot cand campania electorala duduia dar lipsea cu desavarsire …sa fie mai agresivi si PREZENTI decat psd si pnl….unul din cei doi clasici putea castiga detasat doar prin prisma amintirilor (dăăăh…eu cu cine votez? cu psd sau pnl sau cum ii mai zic astia? si ceilalti care or fi? use?urs?!…ba nu sru??…ppm parca asa era prm sau ppm…draku sa le ia) …cand te gandesti cine erau ceilalti competitori vag poti intocmi o lista .
– cine mai merge lal vot? marea masa psd sunt pensionarii si tiganii…si ei (psd-ul) stiu asta si stiu sa-i mobilizeze.Cum pensionarii stiu ca in data de 3 ianuarie trebuie sa mearga benevol sa -si plateasca taxele asa stiu sa mearga sa voteze….pe ceilalti ii motiveaza promisiunile si partea materiala. Cele doua categorii sunt suficiente ca numar de votanti necesari, pentru ca niciodata nu va reusi nimeni sa scoata si sa aduca la urne mai multi votanti care sa-i contracareze.
Zice bine @Redoo de revolutie, eu cred ca, exclusiv asa ne mai facem bine. E descurajant sa vezi indiferenta asta care creste sistematic in roman. Pe langa ospititatea care ne caracterizeaza, putem adauga si o doza enorma de „ma doare in cot de tot ceea ce mi-ai facut sau imi vei face pe viitor. Da, fratica, si femeia intra in pretul chiriei”.
@lectorarumana, o zice el @Redoo bine, dar cum crezi tu că se poate face revoluție în țara asta? Păi iarna e frig și n-are rost să ieșim, iar vara mori de cald, mai bine stăm la terse. Pentru revoluție trebuie să prinzi o zi cu temperetură perfectă, precum cea de ieri, din ziua votării. Oh, wait…
Cred ca accentul l-am pus mai mult pe munca…ciomageala era mai degrabă ultima opțiune.
Neața, Mihai. Și eu am sperat, tot naiv, că de data asta va fi altfel. Ori am eu lista de FB plină de idealiști ori naiba știe, dar în virtual lucrurile păreau să meargă mai bine decât pe teren. Eh.
Comentariu beton!13
@lotusull, în virtual nu există budă în fundul curții și mită electorală în zahăr și ulei.
@Mihai, cred că ăsta e cel mai mare adevăr rostit pe aici. (‘în virtual nu există budă în fundul curții și mită electorală’). când virtualul va coborî (cu adevărat) din sferele lui înalte în real, va avea și acea schimbare pe care o visa/și-o imagina. și-atât. nu cred că mai e nimic de spus…
@Sabina, eu cred că nu virtualul trebuie să coboare, ci ceilalți să urce. Eu cred în proges, nu în regres.
@Mihai, nu întotdeauna virtualul a însemnat progres. Și nu mă refer la accesul la tehnologie, ci la mentalități. Până când virtualul nu va renunța la ideile de tipul „să voteze numai ăia de la oraș”, „să nu mai voteze bătrânii/pensionarii/etc”, până când segmentul ăla de 18-35 ani și care acces la internet nu va coborî în lumea reală (să ajungă, de exemplu, la un spital la care să li se zică: „n-ai nicio șansă pt că nu avem aia și ailaltă și nici nu vrem să avem”, etc) n-o să avem nici cea mai mică schimbare. realist vorbind.
Păi,ce vă tot spun eu, băi, nene, ăstora destupați, neadormiți si nelegati la ochi, ha???
Vă spun sa plecați pentru că acolo nici copiii voștri nu vor avea un viitor. Posibil, nici nepoții.
Sătul de atâta muie, mi-am luat lumea in cap acum patru ani si am luat viața de la capăt, de la zero absolut, fără să regret o secundă gestul meu.
Regret doar că i-am dat României cei mai frumoși ani ai mei si că nu am plecat mai devreme.
Plecați, bă !!! Ca fost profesor știu ce vine din urmă; urgie de analfabetism si prostie !!!
Fugiti, bă !!! Afară nu fug câinii cu covrigi in coadă și nici nu te asteaptă cineva cu brațele deschise, dar există un singur lucru ; normalitate.
Comentariu beton!29
@Didi, păi și unde ajungem dacă fugim toţi?
Ajungem BINE, fara grija zilei de maine.
Comentariu beton!12
Cel mai bun comentariu postalegeri de până acum.
vai de capul nostru. n-am invatat nimic in toti anii astia.si tare mi-e teama ca si in viitor o sa demonstram aceeasi prostie. nici nu stiu daca sa-mi fie mila de noi, sau sa ma gandesc ca avem ce meritam si gata. lehamite simt acum,dupa ce ieri am simtit furie
@Mihaela, 27 de ani au trecut degeaba.
si ajung sa ma repet ca proasta. lipsa de educatie ne aduce unde suntem. daca ne-am instrui si ne-am deschide mintile,nu ne-ar mai putea prosti nici unii ,nici altii.
Comentariu beton!14
si astepti asta de la generatia coca-c0la si facebook?… unde 65 % sunt agramati? partickip, ejti, ke faki, iti suna cunoscut?
Dialog de acum 5 min. intre mine si doamna responsabilă cu curățenia pe scara blocului:
– Bună dimineața, ce faceți?
– Bună dimineața.
– Ați fost la vot? Mulțumită de rezultate?
– Aah, sigur. Sunt așa de fericită ca a ieșit PSD.
– Pai de ce?
– Pai datorită lor am reușit să-mi scot soțul la pensie anticipată. Acum o sa ies si eu.
– Ce sa zic, felicitări…
– Auziți, dar nu aveți cumva o sacoșă de plastic?
– Ba sigur ca am. Poftiți!
– Multumesc. Sănătate!
Morala: Unii oameni sunt programați genetic sa ia plasă…
Comentariu beton!28
@Bogdan problema e că ne-o dau și nouă. Plasa.
Ca și acum 4 ani și acum 8 ani prezența la vot a fost de 40 și ceva la sută. Tu îi înjuri pe cei care nu au votat. De ce nu îi înjuri pe politicienii care nu sunt în stare de atâția ani să-i facă pe oameni să voteze?
Oamenii au votat pentru parlament unicameral cu 300 locuri. Aud? Ce partid a făcut ceva în sensul ăsta? Nu doar din gură? Să spună, ieșim în stradă, boicotăm, facem dregem, că uite nu se aplică rezultatul referendumului. NICIUNUL.
Diaspora (câteva milioane) nu are reprezentanți în parlament în funcție de numărul de voturi, ci un nr fix indiferent dacă votează 100 sau 4.000.000 oameni. Ce partid a făcut ceva în sensul ăsta – să schimbăm legea electorală ca să fie votul reprezentativ pentru numărul de votanți? Eu nu știu nici un partid, poate îmi spune cineva.
Și dacă ne plângem de atâția ani de absenteismul la vot, ce partid a inițiat vre-un proiect în care votul să fie obligatoriu? Și dacă nu îți place de nimeni să existe și opțiunea ANULAT pe buletinul de vot, dar să primești amendă dacă nu votezi?
Eu am votat, dar le acord circumstanțe atenuante celor care nu au făcut-o. Până la urmă așa e democrația. E dreptul meu, al tău al oricui să nu merg la vot, dacă nici un partid nu a reușit să mă convingă. Nici măcar Bucureștiul, după ce a ieșit dna Firea primar (spunem noi că tot datorită neprezentării celorlalți la vot) tot nu s-a mobilizat. Ce să mai cerem de la Cocârlații din Deal?
Comentariu beton!24
@Xenopol, eu n-am zis că nu era dreptul lor. Am zis doar că s-au pișat pe noi. Punct.
Eu încă nu pot crede că jumătate din cei care au votat, au votat PSD. Băi, tot PSD după atâția ani?? ??
Nu mai am nicio speranță.
Comentariu beton!13
@Lidia. Din păcate da. Tot PSD pentru că a fost singurul care a promis creșteri de salarii, pensii și ajutoare sociale. Și într-o țară săracă, promisiunile astea populiste, fără susținere economică (de unde iei banii, dacă crești pensia mai ai bani de autostrăzi, etc) prind. Citeam acum ceva timp, că un primar a impus celor de la cantina socială să muncească pentru mâncare și a 2-a zi jumătate din ei nu au mai venit. Crezi că ăstora le pasă de autostrăzi, deficit bugetar și altele asemenea? Nu, dar le pasă de 5 lei în plus la alocație. O votcă mică în plus.
Comentariu beton!17
@Lidia, analfabeții nu știu să citească, dar înțeleg desene. Iar ăia trei trandafiri sunt așa ușor de recunoscut…
Chiar vroiam sa îți zic în legătură cu bula ta, ca asta se intampla când ne înconjuram numai de oameni care au aceleași principii ca noi. nu mai vedem și restul. ai avut tu un articol acum câteva săptămâni cu newsfeed-ul FB. și le ziceai sa dea unfollow și asta e. cureți facebook ul personal. eh, uite ca noi am ratat sa vedem ca, de fapt, majoritatea asta vrea. PSD. iar prezenta celor sub 35 de ani… patetica…
@E, da, mea culpa…
Si eu,ca si tine,am fost convinsa ca se va schimba ceva ,dar ce sa vezi?Suntem cei care se gandesc si se razgandesc de 1000 de ori,cei care iesim in strada azi,ca maine sa ne doara in cur de tot si de toate,care azi murim ca sa schimbam ceva si maine stam la soare si ne doare la basca daca se darama lumea in jurul nostru.Suntem stupizii care votam sa ni se mareasca azi pensiile,ajutoarele cu 5 lei si nu ne gandim sa le asiguram viitorul copiilor nostri…si poate asa nu numai ei vor trai mai bine.
Suntem pomanagii care asteptam sa ne ajute statul,sa ne dea statul…pentru ca am uitat ca a murit nea’Nicu.Suntem cei care merg pe ideea „cel mai mic rau e cel pe care il stii”….sa mori tu!Hai,dracului sa mai incercam si ”alt rau” ca m-am cam saturat de aceeasi penali si poate ajungem sa ne fie mai bine!Sunt scarbita si mereu,dar mereu imi spun ca nu am sa mai merg la vot,dar de fiecare data zic sa nu las pe altul sa hotarasca pentru mine…..si da,v-ati pisat pe el de vot si pe noi toti cand ati hotarat ca e mai misto sa stati pe canapea acasica.Schimbarea incepe cu fiecare dintre noi,dar ce folos daca majoritatea nu vrea nimic si canta linistiti „muieti is posmagii?”?!Muieti o sa va fie de o sa ne lase pe toti fara dinti….dar o sa fie mai lesne pentru cei alesi sa ne dea ceea ce ne dau de obicei….pentru ca ce credeti?Siiiigur nu ne vor da ce au zbierat in campanie!!!
@Andreea, băi, și era pentru prima oară când chiar simțeam că se poate întâmpla ceva bun dacă se continua guvernarea Cioloș… 🙁
Avem nevoie de tehnocrati sa ne arate ca 1+1=fix 2 si nu de astia la care totul se reduce la „cat fac 1+1?”….”cat vrei sa faca,mosule?fac acum o smenarie si fac 3.6 imediat…diferenta intra la mine in buzunar,tati,da?!”
Si mai sunt si enervanti astia care nu ies la vot si tot ei se plang! „Pai nu ma duc ca si asa tot aia ies, nu am pe cine sa votez, astia care or sa vina o sa fure si ei, etc.”
Dar lucrurile merg prost in tara asta si il asteptam pe Harry Potter sa vina sa schimbe ceva 🙁
@Tweety, păi, na, într-o țară care așteaptă armata pentru deszăpezire…
Aseara m-am simtit infranta. Da’ rau de tot, nu asa … Dupa aia mi-am dat seama ca cel mai greu lucru, in lumea asta, este sa schimbi mentalitati. De orice natura. Cel mai usor de manipulat este omul sarac, umilit, caruia ii spui ca nu poate. Si din pacate la noi sunt multi oameni asa. In tara asta donezi 2 euro pentru orice. Orice catastrofă o salvam tot noi, oamenii de rand. Nici nu vreau sa ma gandesc ca „n-ai cu cine, bă”.
Eu inca mai cred!
Comentariu beton!21
@Elena, săracii ai ieșit la vot. Eu vorbesc despre ceilalți pe care i-a durut în pulă.
@Mihai, inca sunt familii care voteaza la fel. Sot si sotie. Sau care nu voteaza deloc. Daca el nu merge, nu merge nici ea. Durerea in pula se propaga la nivel de familie. Inca ne este frica sa luam decizii singuri. De orice natura. D-aia vorbeam de mentalitati greu schimbabile.
Mihai, nu ştiu de ce ai crezut că va merge lumea la vot. Dacă făceai un sondaj de opinie printre cititorii blogului, ai fi văzut care e starea naţiei: o apatie totală. De care a profitat din plin echipa roşie. PSD a căştigat fără luptă, iar PNL nu a luptat să câştige. The rest is silence.
Comentariu beton!13
@GabiI, ai fost foarte eleganta prin „o apatie totala”. Eu am vrut sa las un comentariu care cuprindea cuvintele „lehamite, scarba, lene, delasare, lipsa sperantei”. Dar iesea un comentariu prea lung, asa ca l-am sters si am lasat mai jos unul foarte scurt. Asa cum sunt romanii la minte.
@GabiI, nu e adevărat. Dacă făceam sondaj aș fi fost mai convins că o sa se iasă la vot. Crede-mă, ăia care n-au ieșit, nu citesc nici bloguri.
Eu citesc bloguri si merg la vot, dar cunosc o grămadă de oameni din cele mai diverse categorii sociale şi am văzut care e trendul: puteam pune pariu că vor câştiga prin neprezentare, numai că nu puteam ghici scorul.
Prea mare procentajul de prostime in Rombilica, ca sa mai poata fi schimbat ceva cu frumosu.
Parerea mea e ca nu se va schimba nimic pana nu ajunge suficient de rau ca prostimea sa le traga un glont(a se intelege sapa, tarnacop, furca etc.)in cap la PSD-isti si cred ca va mai dura mult si bine pana se ajunge acolo, ca doar romanu e resilient al drequ.
@MuciFICATorU, neah, ce glonț, man? Din fața tv-ului?
Am spus de mult ca tara asta nu se mai face bine. Va rog frumos, ultimul sa stingă lumina.
Comentariu beton!14
@georgian, când era cât pe ce s-o aprindem…
@Mihai, asa este. Cel mai frica îmi este de faptul ca, la fel ca și acum, nu vom găsi întrerupătorul.
Pacat ,ziua de vot a fost una cum nu se poate mai placuta . Nu inteleg cum de nu a iesit tineretul va vot care isi doreste schimbarea . Ce au rezolvat prin neprezenta ? NIMIC. Singurii care „s-au incolonat ” ca pe vremea comunismului au fost votantii psd . De aici deduc ca vor mai trece 26 de ani sa se produca schimbarea , pe atunci acesti votanti nu vor mai fi.
Vreau sa multumesc poporului si desigur Partidului! Astept cu nerabdare poze cu zambetul lui Nelutu in scoli, in institutii etc Durutul in pwla sport national in Romania.
Încă 4 ani de „uie” care este umilitoare dar nu e dureroasă și de acolo vine indiferența, după care vor schimba poziția încă 4 ani, poate atunci vor pricepe cu adevărat ce înseamnă durerea în cur.
Nu bah, asa e romanul, sta cu raul pe care il stie si ii e mai teama de schimbare decat de a pluti in zeama cunoscuta. Recent am pus punct unei trebusoare sentimentale care se tara ca barca pe uscat. Comentariile cunostintelor comune si ale oamenilor care aveau ceva tangenta cu noi erau din seria:
– da, poate nu e cel mai bun, dar nici rau nu e
– toti sunt la fel
– de ce sa alegi acum pe altcineva, sa o iei de la capat ca poate tot acolo ajungi
– macar pe el il stii, altu cine stie ce mai face
Acum scoateti contextul sentimental si cititi gandurile natiunii cand voteaza. Sunt cam de o varsta cu Romania libera…
@syl, ți-aș da dreptate sută la sută dacă guvernarea Cioloș n-avea deja un an și demonstrase că SE POATE.
da s-a putut un an asa, dar de acum au cam inteles oamenii ca se poate…dar cu munca, iar in tara asta daca vrei sa injuri cu adevarat pe cineva, cuvantul potrivit nu e mu%$%, e „munca”
Dupa patru ani cu Liviu Dragnea premier și un PSD pe la 47% să zicem mersi dacă vom mai avea alegeri. Cred că USR va dispărea in maximum doi ani (partid artificial, majoritatea leftisti, oamenii gen Ghinea se vor retrage, la fel ca Sever Voinescu și alții, pentru că românii nu votează oameni deștepți, cinstiți și cu bun simț) Johannis dacă nu devine iar proiectul Johannis va zbura. Mă bucur ca acum știu 100% că am luat decizia corectă când am emigrat. Eram doar 99% sigur. Sunt și 100% că nu vreau sa mă întorc. LIVIU DRAGNEA ÎMPĂRAT LA AL 16 LEA MANDAT.
@Bogdan, nu pot să spun decât că, din păcate, cred că ai dreptate.
@Mihai, se poate, dar nu se vrea. E clar! De data asta românii chiar au avut de ales. Au ales prost, ca de obicei…
Europa de Est – roşie
România – dezastru
Eu – mă zbat într-o mare greaţă.
@Laura, ca noi toți. Toți cei de pe aici. Dar care nu contăm. 🙁
Coleg de munca, IT-ist, bucurestean de ani de zile, vinerea trecuta: „bai, am primit in posta un pliant cu unii care vor sa salveze Romania si sa faca nu stiu ce. Cine, plm, mai sunt si astia?” No comment.
Mama, in Bucuresti din ’87, studii superioare, pensionara, pensie de cacat: ” Eh, mama, votati voi cu cine stiti si noi cu cine stim. Lasa ca o sa fie bine, nu murim de foame.” No comment.
Varul meu, cioban, intr-un sat fara scoala, biserica si magazin, fara bac luat: „Ba, ma pis pe hotii aia de comunisti. Votez cu Clotilde aia ca m-am saturat de spagari si ticalosi.” No comment?
Comentariu beton!16
@Ionut, well… rezultatul s-a văzut aseară. 🙁
Știi că textul ăsta va ajunge tot la oamenii din buclă. Prin definiție, bucla asta (loop) se va repeta până când o anumită condiție va fi îndeplinită. Deci, părerea mea este că și de acum încolo depinde de noi să nu mai privim pasivi la fapte de corupție, la furt, la 27 de ani de nepăsare.
Sau poate sunt eu prea naivă.
@Viorela, din păcate ai perfectă dreptate. Iar dacă va ajunge la cineva din afara buclei, mă va înjura temeinic. Cum s-a și întâmplat de altfel. Vezi pe Facebook.
Mi-e rusine de imi vine sa ma ascund ca strutu’ si sa nu mai scot capul…pentru toata generatia mea cu prezenta penibila la vot si pentru prezenta ardelenilor „mei” la vot. Aveam alte asteptari. Naiva.
@Lola, ardelenii au ieșit azi la vot. Știi, ei se mișcă mai greuț.
noi ardelenii ne miscam greut spre deloc tocmai atunci cand este nevoie s-o facem
„Cu exemplul de acum doi ani pentru prezidențiale, când s-a demonstrat că se poate”
Eh, treaba nu sta exact ca la prezidentiale si iti dau un exemplu. Eu sunt din Constanta, lucrez in Bucuresti si nu am mutatie aici, nu am viza de flotant, nimic. Buletinul meu tot de Constanta este. Ma gandesc ca in situatia mea sunt multi tineri care ar fi vrut sa voteze, dar pentru ca legea nu permite decat pe raza judetului de care apartin, pauza vot. Vad ca bloggerii si jurnalistii tot scriu de nr mic de tineri iesiti la vot, dar nimeni nu scrie de aceasta situatie. Probabil multi dintre voi nu stiti de aceasta situatie, dar legea cu siguranta a fost facuta de frica nr mare de voturi pe care tinerii calatori din Bucuresti il pot da si influenta.
PS. Recunosc ca nu am vrut sa pierd o zi de munca pentru a ma deplasa la Constanta (PS. working sunday)
PS2. La prezidentiale s-a putut vota oriunde, indiferent de adresa din buletin.
PS3. Sper sa nu gresesc, dar am inteles ca si persoane cu vize de flotant au avut probleme in a vota (Bucuresti).
@Leonardo, ma bucur ca ai adus vorba de asta.Am multi prieteni care nu au votat fix din cauza asta, si sunt de acord ca legea asta e data de frica voturilor si nu din alte motive 🙂
@Leonardo, realizezi că știu și eu toate astea, da? Eu doar am zis că „s-a demonstrat că se poate”. Și mă refer la faptul că Ponta era sută la sută cnvins că „s-a ales”. Și juma’ din țară la fel. Well, nu se alesese.
Chiar nu înțelegeți că oricine ar fi acolo ar roade cu aceeași pofta ciolanul?? Ce vot, ce schimbare visati ??
Ma gandesc ca daca aduceau si niste moaste pe la sectiile de votare poate ieseau mai multi la vot… Sunt langa biserica Sf. Spiridon de pe Cantemir si ma minunez de coada la care stau oamenii si se inchina la fiecare 5 minute. Sunt multi pensionari, dar si tineri. Oare nu au loc de munca, oare nu au altceva mai bun de facut? Mai util? Sau or lucra toti in tura de dupa-masa. Desi la coada la care au de asteptat, nu cred ca ar reusi sa ajunga la timp la munca…
@Corina, daca aduceau moaste, nu faceau decat sa creasca voturile pentru PSD 🙂
Clar..
Am fost ironica…
Trebuie analizata foarte serios absenta asta asa mare la votare. Citesc multe mesaje de ura catre cei 60 % absenti- multi, foarte multi, cate cineva ii numeste nesimtiti. Eu nu am votat, locuiesc de ani buni departe de tara si pur si simplu nu urmaresc poltica tarii mele, nu as fi stiut cu cine sa votez. Ok, sunt nesimtita . Dar 60 % din populatie sunt nesimtiti? Intreb si eu…
Ma mai gandesc ca trebuie schimbata legea electorala si ca cine este votat de putin popor sa nu poata guverna.
Am mai citit ca se vor poticni cat de curand alesii , ca vor fi complet depasiti de situatia complexa in care este Romania.
Poate ca cine nu a votat nu are drept sa comenteze- drept moral. Eu am luat decizia sa ma informez temeinic si sa ma prezint la vot data viitoare. Am o scarba profunda cand este vorba despre politica si politicieni dar am inteles ca absenta la vot este crima.
Asta e. Noi, generatia noastra traim in bula Facebook si avem impresia ca parerea noastra si a prietenilor nostrii virtuali reprezinta realitatea. Suntem, defapt, departe de realitatea Romaniei..
nu au iesit la vot pt ca nu sunt educati,nu stiu ca un vot ++++++=mult mai mult decit un vot,nu stiu ca au puterea sa schimbe ce nu le place,nu stiu ca daca se unesc pot schimba orice
@Ana-Maria, da, da, da. Și tocmai eu să uit asta, care știam prea bine că România e aia de după centura Bucureștiului încolo.
Ăsta e primul comentariu care îl dau la un articol indiferent de gen, specie sau natura a lui.
Sunt 100% de acord cu ceea ce exprimă autorul, realitatea jalnica, deplorabilă, a fiecărui domeniu a din tara noastră o să fie în continuare ca o buclă rupta de realitate în care din când în când mai vine o directivă europeană care…”domnule” trebuie tradusă și implementată si la urma urmei respectată (fără să putem reflecta asupra ei, bă e bine? , e rau? )Ce efect are are ,asupra sistemului de drept, asupra populației etc…( Întrebări esențiale care trebuie puse de persoane capabile ,cu putere de decizie…
Sistem de conducere, votare, redactare, promulgare si votare a legilor, copiat după ceva sistem din 90′ peste noapte si de atunci tot revizuit(peticit) pe ici colo de diferite guverne care au fost la conducere ,+ se mai mimează un referendum ,ca de altfel democrația de la începutul ei.
Esența schimbării stă în viitor, în gândirea unui sistem pentru nevoile reale ale țării ,
„nu importul unui sistem străin”.
Sunt multe probleme, dar dacă ne învârtim cuțitul în rană în continuare nu se vor rezolva.
Problemele trebuie prima dată recunoscute, iar în timp găsit soluții ,însă cu părere de rău o spun că aici nu se poate, si in optimismul meu” Tind să cred nu se va putea vreodată”
Mulțumesc,
Directiva aia europeană e făcută de o structură în care România este parte, iar reprezentanții noștri din structurile europene tocmai acest rol îl au: să lucreze și ei împreună cu alții la respectiva directivă și să o facă să ni se potrivească mai bine.
Ce import, ce sistem străin, vrei să spui că democrația ne e străină, Europa ne e străină? Ne era oare mai a noastră, neaoșă, profund românească, dictatura comunistă? În ceea ce privește sistemul de votare a legilor și funcționarea instituțiilor democratice, România avea ceva de genul acesta înainte de comunism, trebuia să revină la el și să-l îmbunătățească, să-l ”updateze” pentru perioada actuală, nu să inventeze ceva nou.
Asta cu respingerea a ceea ce e ”străin” și a instituțiilor statului de drept îmi sună a PSD, sorry 🙂
@Ovidiu, păcat că abia acum a venit primul tău comentariu. Aș fi preferat să fie unul pe fun, la hăhăială.
Aseara am plâns, de ciudă și de neputință. Noi am votat undeva la țară, din 205 locuitori cât are satul, au votat doar 65 și ăia cu PSD. Sătenii, fanii infocați de-ai lui Gâdea. Ce mai e de zis?
Fratilor, o luati pe aratura rau, asta e Democratia…cei multi castiga !!!
In America a iesit Trump, votat tot democratic…
De ce naiba trebuie sa ajungem la chestii de genul…ma pis pe tot…gata, plec…hotii, analfabetii…cine si ce va da dreptul sa etichetati si sa catalogati in fel si chip pe altcineva care are o viziune diferita de a voastra ?
Voi stapaniti adevarul suprem ???
@Katrin – si eu am doi copii(doi baieti), traiesc in Romania, nu a trebuit sa emigrez pentru asta…ii educ in Romania, nu a trebuit sa emigrez pentru asta, ii ingrijesc, ii tin sanatosi, am grija sa aibe tot ce au nevoie pentru a avea o copilarie linistita, si nu a trebuit sa emigrez…si ghici ce, toate astea sub toate guvernele si toate partidele Romaniei.
Si nu, nu sunt neuro-chirurg, mare IT-ist, politician, sau cine stie ce alta meserie super banoasa mai poate exista…nu iau spaga, lucrez luna de luna impreuna cu sotia pentru niste salarii decente, cu ajutorul carora familia mea isi permite un trai linistit si indestulator.
Aaaa, da, e drept…nu visam la vile, case de vacante, 2 masini noi in garaj, etc. si cu toate astea sunte fericiti in Romania.
Curios cum vreo 19 milioane se descurca in Romania asta asa hulita, si cateva specimen stau peste hotare si arunca cu noroi !!!
@Mihai, parerea mea e ca ei sunt cei ce se Pisa pe noi, nu cei din tara…ei care incearca sa ne invete cum ar trebui sa ne traim viata, desi ei nu au fost in stare sa aplice solutiile lor marete !!! 😉
@Alex, evident că asta e democrația. Dar tocmai pentru că e democrație, am și eu dreptul să-mi spun părerea, nu? Iar părerea mea este că s-au pișat pe noi și pe țară.
@Mihai, vorbeam in general, nu ma refeream punctual la tine sau la articolul tau…tu nu esti agresiv si ai tot dreptul sa-ti expui parerea! 😉
Eu ma refeream strict la cei super excesiv de agresivi…si la cei care porcaiesc tara asta in fel si chip, desi ei nu au avut nici taria, nici caracterul si nici puterea sa-si croiasca un drum alaturi de ea, asa, buna/rea cum e ea.
Tara asta, in care ne-am nascut si cu care ne identificam e ca o „mama ” pentru noi…asi dori sa vad aceeasi usurinta in asi „porcai” mama biologica doar pentru „tupeul” de a avea alta optiune decat au ei!
@Alex, dacă aș avea cum, aș face ca votul să devină obligatoriu. Și vorbesc serios.
@Mihai…daca gasesti Solutia pentru a ajunge la vot obligatoriu sa stii ca ma pozitionez primul in spatele tau! 😉
@Alex, pur și simplu aș da lege, dacă aș avea puterea asta. N-o am și n-o va da nimeni. 🙁
Bai ai puterea asta @Mihai, e chiar sub nasul tau de bloger! 😉
Deschide o petitie in sensul asta, o poti promova foarte usor pentru ca esti o persoana destul de publica, lupta pentru ea…cere prietenilor si urmaritorilor tai sa faca acelasi lucru…aduna semnaturile si apoi cu ea in Parlament.
Cu putine presiuni poate ajunge la Vot, si dac ae destul de mediatizata nu cred ca isi vor permite luxul sa se puna stavilar. 😉
@Alex
Eu, cea care am plecat din țară, știu regulile limbii române.
Eu, cea care am plecat din țară, nu consider că a avea vilă și două mașini în garaj ar trebui să fie „un vis”.
Eu, cea care am plecat din țară, am avut tăria, puterea și caracterul de a îmi croi un drum în România. Și pentru asta a trebuit să renunț la viața de familie. Și ar fi trebuit să renunț la integritate.
Dar eu, cea care am plecat din țară, se pare că nu am dreptul la aceeași democrație. Nu am dreptul să aleg o altă viață.
Sorry, dar poveștile nemuritoare, jerta și întorsul obrazului au expirat demult.
Dintre cunoștințele mele plecate din România, îți garantez că 90% au fost ieri la vot. Cu mult peste media țării. Noi am fost la vot pentru fix cinci oameni care vor face parte din Parlament. Cinci. Dar am fost.
Știi unde este diferența?
Că acum pot să mă uit cu detașare și pot analiza lucrurile la rece. Și când vezi câte nu merg și ar putea merge, da … ți se zburlește românismul în tine și ai vrea să îi faci și pe alții să înțeleagă diferența asta.
Dar nu se poate.
Pentru că vom avea întotdeauna perspective diferite.
Pentru că eu, se pare, mi-am pierdut dreptul de a avea o părere despre România ta.
Draga @Bulina, te rog sa-mi scuzi greselile gramaticale, se intampla si la case mai mari. 😉
Deci sa inteleg ca noi, cei ramasi in tara, ne-am abandonat familiile si integritatea, sa inteleg ca noi toti, cei ce avem o viziune diferita de a ta suntem niste corupti…interesanta viziune!
Eu zic sa nu va mai inflacarati asa, sa va asezati in sir indian in spatele celor 5 ce va reprezinta si sa veniti in tara daca vreti sa scimbati ceva.
E usor sa stai la mii de Km departare, la caldurica, in spatele unui monitor, ascuns in semi-bezna si sa-ti dai cu parerea despre cum ar trebui sa traim noi si despre cum ar trebui sa fim noi condusi.
Te rog, va rog, vedeti va de treaba, de tarile voastre adoptive, de vecinii vostri, de familiile voastre…hotarati pentru voi, nu pentru noi, hotarati pentru familiile voastre, nu pentru ale noastre…nu mai traiti cu impresia ca voi, cei plecati prin alte tari dupa „aurul occidentului” sunteti niste speciali, niste privilegiati care sunt indreptatiti sa dicteze „amaratilor” si „prostilor”, si „analfabetilor” care au ramas aici, ne descurcam si fara voi.
Aaa, si aprpopo, si voi sunteti si veti fi niste asistati sociali ai statului Roman! Copii vostri primesc alocatii de la statul asta „nenorocit”, desi nu contribuiti cu nimic…statul asta „nenorocit” va ofera avantaje fiscale daca doriti sa reveniti, va ofera bani sa porniti afaceri, va invita sa vedeti ca se poate si aici…doar ca trebuie munciti putin ! 😉
@Alex
Îți voi răspunde doar la ultimul paragraf. Restul nu merită.
Copilul meu nu primește nici un ban din România. Am avut mare grijă să îl scot de la alocație. Nu a durat decât o lună, trei drumuri ale mele, două ale tatălui și unul al bunicului după ce i-am făcut împuternicire. Per total, a costat cât toată alocația pe un an. Deci poți sta liniștit. Nimeni nu primește vreun ban de la tine.
Am muncit 8 ani în România. Legea spune că ești elegibil pentru pensie doar dacă ai muncit timp de 15 ani. Deci nici de acolo nu voi primi vreun ban, dar tu vei beneficia de banii contribuiți de mine la fondul de pensii.
Eu trimit în fiecare lună bani în țară. Și îmi petrec câteva săptămâni pe an tot în țară. Timp în care cheltui din banii câștigați în țara adoptivă. Care ajung tot la tine.
În țara adoptivă plătesc impozit pentru mașina pe care o mai am în România, deși plătesc și în România impozit pentru ea. Pentru că intră la versiunea lor de „avere” și mi s-a părut normal să o declar. Și plătesc impozit cam cât face toată mașina.
Argumentele cu „aurul vestului” sunt o scuză pentru lipsa de ambiție. Și frica de eșec.
Edit: Din motive necunoscute de mine sau de diferite zeități, răspunsul meu a dispărut în negură. Dacă va binevoi să își facă apariția, poate fi consultat în cazul în care uit acum ceva.
Deci:
@Alex
Majoritatea comentariului tău nu își va găsi răspuns aici. Este mai mult decât deplasat.
Dar pentru că ești un drăguț și ți-ai dat silința să convingi pe toată lumea că știi să vorbești, mă voi limita la ultimul tău paragraf.
1. Copilul meu nu primește bani din România. După o lună și mult efort fizic și psihic, am reușit să îl scot de la alocație. Dacă ești interesat, îți pot arăta hârtia. Care este de o idioțenie specifică. Scrisă de mănă, în limba română pentru că nimeni nu poate fi deranjat atât de mult încât să îți spună că dacă mai faci o cerere și trei drumuri, poate fi eliberată și in limba engleză. Deci decizia aceea a avut nevoie și de notar și de traducere autorizată ca să o înțeleagă cineva. A costat totul cât alocația pe un an. Deci banii tăi sunt în siguranță, în România.
2. Când voi ieși la pensie, nu voi primi nici un ban din România. Pentru că trebuie să cotizezi minim 15 ani la fondul de pensii și eu nu am ajuns la această performantă. Nici eu, nici bărbată-miu cărui îi lipsea un an. Deci acei bani vor ajunge la tine.
3. În ultimii ani, România a primit mai mulți bani din diaspora decât din investiții. Pentru că toată lumea trimite bani acasă și pentru că în concediu vin tot acasă să își vadă familiile. Deci tot la tine ajung și banii aceia.
4. În țara adoptivă plătesc impozit pe avere, La averea mea intră și mașina pe care o dețin în România, pe care mi s-a părut normal să o declar deși plătesc impozit pentru ea și în România. Și impozitul ăsta pe avere mă costă în fiecare an mai mult decât face toată mașina. Pe care nu o folosesc. Deci banii plătiți la impozit în România ajung tot la tine.
Te rog luminează-mă și pe mine cum mă asistează social România și banii tăi.
Eu boicotez alegerile electorale. Nu mă duc la vot, deci nu recunosc faptul că actualul mecanism electoral este just şi corect, nu recunosc rezultatele alegerilor, nu recunosc liderii politici, nu recunosc actualul sistem. Doresc un sistem în care cetăţenii să conducă ţara şi nu un grup minoritar privilegiat precum politicienii de carieră. Doresc ca banii să fie creaţi de o instituţie publică pentru a elimina posibilitatea de corupere a persoanelor cu putere în stat. Cei care conduc ţara trebuie să renunţe la obţiunea de a face averi din funcţia ce o deţin. Ei trebuie să fie responsabilizaţi, deci treibuie să-şi respecte cuvântul dat, iar nerespectarea promisiunilor lor să ducă la consecinţe precum demisie, penalizare financiară, închisoare. În funcţiile de stat trebuie să ajungă numai cei mai competenţi dintre noi.
Comentariu:
Această opţiune este una foarte dură şi de care mulţi oameni se tem. Ei se tem deoarece au fost înfricoşaţi de către oamenii sistemului prin instrumentul lor de propagandă, mass-media. Li s-a spus că dacă nu se duc la vot vor ajunge în fruntea ţării indivizi periculoşi, grupuri extremiste şi partide anti-naţionale care vor duce ţara la pieire. Să presupunem că acest scenariu sumbru, pe care ni-l etalează oligarhia naţională şi internaţională cu ajutorul mijloacelor de dezinformare şi manipulare în masă, poate avea loc. Deci, mulţi cetăţeni nu se duc la vot, cam 90% dintre ei nu se prezintă la urne. În urma acestui scenariu, ar ajunge la centrele de putere cei mai extermişti şi cei mai anti-români dintre candidaţi. După cum observăm aceștia pot fi susţinuţi numai de cel mult 10% din populaţie, poate chiar mult mai puţin.
Întrebare: „Cum poate guverna o ţară de cam 20 de milioane de oameni nişte grupări care nu au deloc susţinere în rândurile populaţiei? Cum pot aceste grupări fără susţinere să conducă instituţii de putere din stat precum: ministere, justiţie, armată, poliţie, jandarmerie, prefecturi, primării etc. etc. etc. când oamenii din aceste instituţii nu îi susţin, ba dimpotivă cetăţenii din aceste instituţii le vor sabota toate activităţile?”
Dacă gândim profund această situaţie ajungem la concluzia că în momentul în care grupurile extremiste, respectiv anti-naţionale ajung la putere, ele nu vor avea, în mod paradoxal dar real, nicio putere. În concluzie, se va ivi un moment propice pentru schimbarea întregului sistem. Cetăţenii se pot aduna cu milioanele şi îi vor invita pe cei cocoţaţi la cârma ţării să iasă afară din instituţiile de putere. Următorul pas este instalarea la putere a unor oameni, din rândul cetăţenilor, care vor avea datoria să schimbe sistemul în aşa fel încât să ducă la bunăstare, libertate şi democraţie reală. Deci chiar luând în considerare cel mai sumbru scenariu, rezultatul este mult mai bun în acest caz. Se poate însă ca acest scenariu de groază pe care ni-l proiectează mass-media manipulatoare să nu se întâmple şi să ajungă la putere alţi cetăţeni care vor înţelege situaţia în mod corect şi vor colabora cu noi pentru o viaţă mai bună.
Ultimă remarcă:
Un vot este o acţiune punctuală ce nu poate regla o acţiune continuă precum activităţile politicienilor ce au loc pe toată perioada mandatului. V-aţi gândit vreodată că există posibilitatea unui vot continuu, unui vot efectuat cu ajutorul unui intranet, realizat la perioade mici de timp şi prin care politicienii ce nu obţin rezultatele scontate să poată fi imediat demişi din funcţie?
V-am prezentat informaţii ce pot servi la clarificarea persoanelor ce vor să schimbe în bine societatea nostră. Fiecare cetăţean are libertatea să decidă asupra opţiunilor sale. Înainte de a decide este nevoie însă, după părerea mea, de informaţie corectă, analiză profundă şi eventual meditare asupra situaţiei generale din ţară. (EXTRAS DINTR-UN ARTICOL PUBLICAT ANTERIOR)
MUIE toata dinastia pSD!!!!!
Ăăă, cum poate crea bani o instituție publică? Din câte știu eu, bugetul țării provine din taxele și impozitele pe care le plătim noi, cetățenii.
Cum instalezi la putere niște oameni din rândul cetățenilor? Adică concret, cum îi selectezi, pe ce criterii, sau îi punem pe toți cei care se oferă? Și cum vor conduce ei, fără nici un fel de structuri instituționale, fără Parlament, guvern, chestii d-astea? Cum iau ei decizii, iar dacă ei conduc și iau decizii în numele restului cetățenilor, cine le pune în aplicare? În acest caz, nu devin și aceștia politicieni, dacă se ocupă cu conducerea ”cetății”?
Ne mai povestea cineva despre o ”democrație originală”, nu-i spun numele, persoană importantă 🙂
Ni se trage de la Miorița fraților… Pai cum să evoluăm ca nație, când de mici copii învățăm (sau suntem obligați să învățăm) că ăsta ți-e destinul și nu are rost să faci nimic… ba mai și cânți o baladă că aia măsii – ca la manele – e cu dușmani.
Cine a făcut programa școlară? Comuniștii din ’46 încoa, mă rog, să zicem PSD ca sa fim politically correct… Păi Doamne ferește să fim un popor educat și cu ceva în cap… Mai putem fi manipulați?
Trebuie scoasă Miorița din programa școlară… Învațați-vă copii să aibă coloană vertebrală!
@Moondust, când eu latru că Miorița e de vină, mi se spune că sunt un incult care nu reușește să priceapă profunzimea acelei balade. Well, mă piș pe puterea destinului și alte căcaturi pe care a vrut să le transmită autorul anonim.
sunt singuru’ care nu stie Miorita?
@Alexandru, adică nu știi nici măcar despre ce e vorba în Miorița?
@Mihai, o oaie, trei ciobani, unu mort parca. Atat a vrut creierul meu sa tina minte (si nu ma cert cu el, ca e posibil sa fie si detaliile astea eronate :)) )
Sunt unu dintre cei care au stat ca maimutoii să păzească o secție de votare. La ce va agitați cu atâtea trâmbițe legat de ieșirea la vot? Bun să iasă lumea ok să voteze ok, CE SA VOTEZE? A CELEASI LEPRE DE ANI DE ZILE ? Ai impresia că este vreunul bun, ai presia ca este vreunul capabil să schimbe culoarea marii negre în roșu? Până și tu cu blogul asta anti PSD ești ca ei. Nimeni în țară asta nu face nimic să schimbe ceva, toată lumea încerca sa-si îngroape adversarul , nu vor să arate de ce pot face ei si este mai ușor s arăți ce a făcut altul greșit. Așa că ieșiți la vot !!! Apropo ce partid ai fi vrut să câștige si daca se poate te rog să si argumentezi ce bine sau constructiv a realizat acel partid „iubit” de tine?
@Ionut, nu cred că ar exista pierdere de vreme mai mare decât să-ți argumentez ție. Ca să ce? Să te conving că ce? Dacă tu nu ai ochii să vezi singur, în niciun caz nu te voi convinge eu. Somn ușor!
@Stanciu Ionut, cand partenerul te fute in cur si te doare, ai niste optiuni:
1. nu te mai lasi futut in cur;
2. schimbi partenerul, ca poate nu te mai doare atat de tare.
Poporul tocmai a ales a 3-a varianta. Ghici care e aia!
@Ionut, n-are cum să ghicească.
-Când e următoarea şmecherie cu electorale de-astea, Gică?
-În 2020, parcă.
-Perfect, mergem atunci, că n-are rost să pierdem ziua asta mişto de schi, şi-am găsit şi parcare moca lângă pârtie.
@Dorin, stai, stai, că nu e chiar așa. Știu că se votează a doua zi și sâmbătă, când au plecat la pârtie. Deci varianta corectă e „dă-i în pula mea cu votul lor, că s-a anunțat soare mâine”. 😉
Vorbesti de tupeu… de vot.. de oameni destepti si oameni prosti.. tu singur ai zis ca esti un visator.. ca ai visat orbeste, si eu am fost ca tine, vrei sa stii dc nu a iesit lumea la vot? Acum 2 ani romania a visat frumos si ne-am unit.. doar ca sa constatam ca totul este la fel si noul presedinte este corupt… asta inseamna ca inca odata am fost pacaliti.. solutia nu este votul. Trezeste-te din somn, Romane! Schimbarea intregului sistem!
@Radu, eu cred că acum s-a ratat o șansă uriașă pentru schimbarea întregului sistem.
Pe o insulă cu leproși, mereu sunt o parte care-s sanatoşi. Partea asta sănătoasă îi îngrijește pe ăia bolnavi, îi hrănește, spală, tratează, muncește pentru leproși pentru a-i ține în viață pe ăia. O fac cu milă, compasiune, din suflet. Suferă sincer pentru leproșii bătuți de soarta, care nu pot face nimic, sunt excluși din societate, sunt condamnați.
Leprosii știu ca mereu vor fi oameni care să facă asta pentru ei, oricât de nenorociți vor fi. Pentru ei, asta e normalitatea. Li se cuvine ca alții să muncească pentru ei și să se sacrifice pentru ei. Să-şi dedice viața lor și să aibă o viață de rahat, durere, mizerie și muncă fără nici un beneficiu real.
Leproșii îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru ca in mare bunatatea lui le-a dat oamenii ăștia, oameni care nu îi vor lăsa oricât de grea le-ar fi o viața așa mizerabilă. Da, există medicație, dar cu toate astea ei vor rămâne niște leproși, pentru ca lepra rămâne o parte spirituală a lor. Se identifică cu ea. Ei sunt lepra și nimeni nu-i poate convinge că nu le-a fost data cu un scop anume. Lepra a fost și va rămâne cel mai bun lucru din viața lor și cine nu a fost atins de lepra, nu există, nu știe nimic și nu înțelege nimic.
@Marisa, n-aș fi ales exemplul cu leproșii, pentru că nu e vina lor că s-au îmbolnăvit. Iar cei sănătoși care-i îngrijesc, aleg singuri să facă asta. Mie-mi seamăna mai mult cu niște porci cărora le place mocirla și ne târăsc și pe noi în ea.
@Mihai, în prima fază da, pentru ca inițial toți au fost victime ale comunsmului. Nimeni nu știa ce-I așteaptă. Dar în faza a doua? De ce impui unei întregi societăți un flagel ca mod de viață? Care e motivul?
O sa sune ciudat, dar îmi dă târcoale un gând înfricoșător. Și anume ca e o parte a societatîi care nu a trăit niciodată cu adevărat și extensia ei e un produs care a venit de la sine, în majoritate nedorit. Copii care s-au născut pentru ca nu a existat niciodată opțiunea planificării. Produși, pur și simplu. Care odată apăruți au însemnat, intr-un fel, sfârșitul vieții înainte ca proaspeții părinți sa se dumirească ce e aia viață și cum e lumea ăsta în afara doctrinei comuniste. O viață care a însemnat luptă pentru un colt de pâine și o felie de salam. Frig și întuneric, frică vecina cu teroarea, ură, nebunie. E un stigmat. Și trebuie să aibă mereu sub ochi inamicul ăsta, altfel nu mai știu de cine să se protejeze. Și cei mai mulți români sunt doar ceva ce există fără a fi dorit. Nu spun că părinții nu si-au iubit copiii, spun că România a fost o fermă și societatea de azi a ieșit în câmp și nu știe ce să facă cu asta. Așa ca-și iubește grajdul și îl identifică drept fiind singurul loc care îi oferă protecție.
Pare exagerat, dar cu cât ii observ mai mult pe votanții PSD, cu atât mai mult am impresia ca e o psihoză care se manifesta așa.
Dar eu nu am cum să știu astea decât din ce mi se spune.
cand democratia nu tine cu tine nu mai e buna? daca nu e psd, e pdl, sau usr sau orice alti hoti. toti fura, irelevant cine ne fura acum… oamenii nu se prezinta la vot pentru ca nu au cu cine vota, asta nu intelegeti.
@nu_conteaza, asta e părerea ta. Eu cred că guvernul Cioloș a fost cel mai comepetent din 89 încoace și a demonstrat că SE POATE. Am voie să am părerea asta, da?
Electoratul de dreapta e format din oameni care gandesc … au votat candva PNL si nu au fost multumiti … pe urma au votat PDL … acum au ales USR sau PNL … oile, aia de stanga, traiesc in lumea lor, autisti. Pana or sa moara or sa voteze cu PSD (Ciuma Rosie)
PCR = FSN = PSD … comunistii … care au un electorat format din oi spalate pe creier … din 90 si pana in prezent ei voteaza cu ciuma rosie, chiar daca de la an la an tara se duce la vale …
Dar … mai vinovati sunt cei 60% care nu au iesit la vot, de cat cei care au votat cu PSD … indiferenta, nepasarea, neimplicarea si prostia au ingropat Romania.
Toti batranii or votat cu PSD ca i-au prostit cu marirea de pensii…Trist, foarte trist…
Babaeti (includem si doamnele) ia spuneți voi de ce trebuiau votați PNL sau USR? Ce a făcut Ciolos (go home Ciolos!) ? Ponta v-a dat măsuri liberale! Nu v-a placut? De ce va credeți voi mai deștepți decât trebuie? Mai coborâți din bula voastră și o să vedeți că realitatea e alta. Și, apropo, sunteți liberi să plecați, e un drept universal!
@Aldebaran, ție îți place ca parlamentarii au imunitate în fata legii? Ca pentru ei legea nu se aplică? Îți place ca poate candida unul ca Vanghelie și ca își ia diploma de bac, facultate, mașter și doctorat în cinci minute? Că spitalele sunt veverițe publice? Ca funcționarii publici sunt o mafie organizata? Ca termina 12 clase oameni care habar nu au sa citească și sa vorbească corect? Ca biserica își permite sa se bage în patul și casa ta, sa-ți manipuleze copiii și pretindă zeci de mii de lei pentru înmormântări, ca face afaceri și fură, indobidoceste oamenii? Îți place sa-i vezi în câmp făcând incanții pentru a ploua? Îți place ca tot ce e în tara asta e vândut și razvândut, exploatat ca un bun personal? Ca mor oameni zilnic din cauza nesimțirii și neglijentei celor care nu-și fac treaba? Ca unei familii îi mai rămân 5-10 lei pe zi ca sa mănânce și sau sa deplaseze (la alegere)? Că trebuie să plătim ajutoare sociale unora care ar putea munci dar nu vor, se impute pământul sub ei? Și tot așa, e interminabilă lista.
@Marisa parlamentarii nu au imunitate impotriva legii, ci doar impotriva arestarii preventive…care poate fi, sau nu, ridicata…in rest pot fi anchetati si judecati ca orice muritor de rand.
E bine sa te documentezi inainte sa afirmi ceva, altfel vei fi banuita ca incerci sa induci cititorii in eroare cu buna stiinta. 😉
@Stefan, foarte bine că au votat, e dreptul lor. Eu mă refeream la hipsterii corporatiști care nu și-au mișcat curul la vot. 🙁
Dupa ce am citit articolul am cautat butonul de „big like” dar nu pot, vazand comentariile. Discutiile au luat o cu totul alta intorsatura. Unde e respectul ala la care va referiti? Ce va da dreptul sa imi jigniti parintii…sa va jigniti mamele sau bunicile? Analfabeti si prosti? E deptul lor sa aiba o parere iar faptul ca au iesit din casa si si-au exprimat-o prin vot, merita respect, nu batjocura. Cati din diaspora care s-au dat exemple aici , au votat? Da, si diaspora e reprezentata in parlament.
La un an de la „colectiv” va plangeati ca nu s-a schimbat nimic, acum spuneti ca „a aratat ca „se poate”. Ce? Sa mareasca salariile? Da, guvernul ciolos a marit salariile anul acesta (de pensii, nu stiu), ce a mai putut? anul acesta, bloguri, facebook, site-uri de stiri, etc. erau pline de dezamagire la adresa presedintelui, banuiesc ca acum si el a aratat ca se poate. Si exemplele pot continua.
O mare varsare de „organe” in urma rezultatelor de la alegeri si jigniri cat cuprinde. Aveti dreptul sa schimbati ceva, prin vot!, nu prin jigniri pe bloguri. Nu va mai bateti joc de cei care mai au o urma de responsabilitate si care voteaza incercand sa isi impuna parerea si ma indoiesc ca toti au wc in fundul curtii sau si-au primit sacosa cu ulei.
Nu, nu sunt o sustinatoare PSD, personal am votat intotdeauna cu „curvele” parlamentului, cei de care a fost mereu nevoie ca un partid sa aiba majoritatea. E parerea mea personala ca nu e bine ca un partid sa detina majoritatea. Asta ma face proasta sau analfabeta? Poate. Dar eu mi-am exprimat prin vot parerea. Voi?
Ce suparat e Vasilescu!
Chiar s-a frustrat as zice!
Si e pacat de el, ca e baiat destept!
Disclaimer: nu am votat pentru ca nu platesc nici o taxa in tara aia. Nu am credite la banci romanesti. Nici macar biletele de avion nu le platesc unei companii romanesti! Inchiriez o masina, cumpar benzina, iar cand mi-am vizitat parintii stau la un hotel inainte de zborul de intoarcere. Dar fac asta cheltuind mai putini bani decat intr-un concediu, si daca nu votez in Spania sau aiurea, de ce as vota in Romania?
Dar de dragul discutiei, intreb: ce a fost diferit fata de ultimii 26 de ani?
De fiecare data PSD a fost partidul care a castigat cele mai multe voturi! Cand nu s-a intamplat au fost aliante. Discutabil scenariul USL. Dar chiar si atunci tot PSD-ul era injectorul de combustibil.
Si atunci de ce sa fim frustrati? Nu s-a schimbat nimic in bine! Poate in rau, cum ar fi traficul din Bucuresti…Dar acolo e alta lume, chiar alta tara.
Dar in rest?
Lumea reala traieste tot la fel. Si va trai la fel. Fara informatii de pe internet, expusa la ce se preda la tv. Cei care traiesc pe internet sunt scarbiti, sunt scarbiti in principal de ce citesc pe internet. Si isi baga picioarele. Oricum sunt putini.
Si atunci?
Asa a fost mereu, asa va fi in continuare!
Cum sa combati cu logica o idee de gen „fura, dar mai face si pentru noi!” Sau cu ce logica sa combati? Nici economia de piata nu ar fi schimbat-o daca nu era caderea URSS-ului. O felie de salam in plus o data pe an l-ar fi tinut pe tata-lu-iliescu si azi in functie!
E bancul cu viermii in cacat!
Vasilescu, cand vii la o bere in Dublin iti povestesc ce m-a facut sa plec! Nu pot sa spun pe blog.
Nu, nu ma mai intorc. Stiu de ceva ani cum ca nu ma voi mai intoarce sa locuiesc in Romania.
@Dragos, perfect adevărat tot ce-ai zis. Numai că nu are nicio legătură cu ce-am scris eu.
Păstrează berea aia c-o bem până la urmă.
Intotdeauna dupa alegeri lucrurile sunt percepute si prezentate de unii ca fiind tragice,pline de oroare,de neconceput cand de fapt totul nu e altceva decat o proiectare a propriilor nemultumiri.Incercati sa intelegi si sa respectati dreptul unora de a vota intr un anumit fel,prerogativa altora de a nu si exercita dreptul la vot precum si simplul fapt al anularii votului.Asta daca rezonati cu niste valori democratice de baza.Peste tot citesc pareri ale unor oameni care se plang,care isi varsa frustrarile proiectand in general nemultumire in jur.Dati va o palma si cu entuziasm repetati dupa mine.Viata este o reprezentare a ceea ce manifest.Nu dau vina pe ceilalti pentru propriile mele esecuri.Imi asum responsabilitatea propriilor deciizii si constientizez ca intotdeuna,fiecare primeste intr un final ceea ce merita.Realizez ca am puterea de a obtine tot ceea ce imi doresc daca imi doresc cu adevarat si ca acest lucru nu depinde de cei din jurul meu.Acestea fiind spuse nu lasati nemultumirile personale sa interfereze cu un subiect,cu orice subiect.Aveti impresia ca alegerile acestea au un impact mare asupra voastra cand de fapt este unul minim,tot voi sunteti cei care detineti carma propriei vieti.Nu indemn la indiferenta,la absenteism,ci la o detasare integrata.Cautati sa schimbati prin propriul exemplu si nu va lamentati de cutare sau cutare situatie.Toate acestea,de la un om caruia experienta de viata i a demonstrat in nenumarate randuri aceste lucruri.Asa se schimba o persoana,ulterior un grup,o societate.Fiecare sa se concentreze pe propria dezvoltare si asfel vom avea si societatea in care ne dorim sa traim.Fiti profesionisti,ce dracu ?
@Loki, e un dialog, lumea încearcă să înțeleagă motivele celor care nu au votat și motivul pentru care comuniștii au mereu majoritate.
Sigur că cei care vor să scape de mizeriile pedesiste, de hoți și mafioți, se plâng. E de neînțeles dar trebuie să descoperi motivul și motorul care să scoată din inerție partea leneșă a societății.
În societate ( comerciala ) România nu s-a ales nici un președinte /parlament de către popor! Președintele / Parlamentul ( din SC România SA) este numit de acționarii REGALI ! :))
Dacă voi credeți în lichele politico-media și VOT va aduc la cunoștință ca a-ți uitat de voi.
Cercetați de la UCC 3 – 305 la certificatul de naștere și poate asa veți realiza cine, ce , care , cum , de ce, și PANA CÂND veți plății tribut, veți sclavagii și sa nu uitam veți fii mințiți!
Cine a pus tara pe tava și cine a câștigat ? Dacă nici asta nu vedeți va urez somn ușor!
PS : La cate taxe și impozite sunt la noi în comparație cu Europa am trebuii sa avem 200 ani în față! Chiar nu v-ați întrebat vreodată unde ajung banii întradevăr?
Succes în căutări!
@Marius al Lupilor, îmi pare rău, man, dar nu pot să iau în serios pe cineva care n-a nimerit nici măcar o singură dată numărul de „i-uri”. Sorry!
E una din cele mai triste zile din viata mea. Si eu, ca si tine Mihai, am sperat ca idiotu. Prost sunt daca mai stau pe-aici ca sa platesc cateva mii de lei lunar statului pt. a-i intretine pe cei lenesi (da,sunt si eu unu’ din ala care lucreaza de dimineata pana seara si nu astept sa mi se dea, sa mi se faca). Sotia deja ma bate la cap ca a venit vremea sa ne vedem de drum…
Plang….
@Relou, păi poate ar fi mai bine s-o asculți. De soție zic.
Ce e cu obsesia asta a demonizarii celor care nu au iesit la vot. Dar mai ales de unde siguranta asta ca cel care nu a iesit ar fi votat altfel decat cei care au facut-o ?
Eu nu am iesit, dar daca ieseam votam antiCiolos. Pentru ca e o inventie, o perdea de fum. Cel mai competent guvern nu a demonstrat absolut nimic intr-un an de guvernare. doar vorbe si exercitii de imagine pe FB. Ailalti sunt corupti, dar pe vremea marilor corupti preBasescu, firmele romanesti se miscau, economia se misca, aia ne-au bagat in UE si NATO. Ce e cacatul asta cu rusii ? Ati vazut vreo investitie serioasa ruseasca in Romania, vreo tentativa de infiltrare, de achizitie, de control economic ? Nix, nu-i interesam, nu i-am interesat niciodata. Ce e cacatul asta cu comunistii, comunismul a decedat si la mama lui acum 25 de ani. Da, corupti, dar romanaul cu exceptia celui care a crescut in incubator de multinationala e corupt si el mititel, la nivelul lui. Off-ul lui nu e ca fura aia, off-ul lui e ca nu mai ramane nimic dupa aia si pentru el
@Opa, oooooook, boss. Vezi că a început sinteza zile și tu pierzi vremea p-aici.
Hai mai Mihai, esti baiat misto si destept. Dar la chestiile astea parca vi se blocheaza neuronul. Va inteleg frustrarea, dar nu reusiti sa faceti fata unui adevar simplu, democratia inseamna intr-o tara ca a noastra, votul semianalfabetului , a saracului, a semidoctului, a neinstruitului. Si rezultatul pe masura. Ar fi cool o autocratie a elitei, dar sa vezi dracie aia e dictatura si nu poti sa fi prooccidental( ce o mai fi si aia in 2016) si prodemocrat si sa vrei o autocratie. Si uite asa se naste frustrarea.
Nu ma duc la antena, ca nu ma uit la posturi romanesti de stiri, ce-i drept mai nou nici la celelalte ca au dat-o pe fata in interes.
@Opa, omule, eu nu vorbesc despre ce s-a votat. Ci despre cei care NU S-AU DUS LA VOT! N-am nicio problemă cu votanții PSD-ului, e dreptul lor să voteze ce vor. Ci cu cei care au stat cu curu’ pe scaun. Acum înțelegi?
Eu constat ca principala problema nu sunt rezultatele alegerilor,ci reactiile de neinteles de dupa.Cum poti sa blamezi o persoana ca a ajuns sa aleaga sa nu voteze ? Atunci hai sa ne intoarcem in Evul Mediu,ce tot atata vot universal,egal,direct si liber exprimat.In asta consta de fapt votul lor,in faptul ca nu s au prezentat.Ca denota neincredere in actualii lideri asta e una,dar invatati pentru Dumnezeu sa i respectati pe cei care au o opinie diferita fata de cea a voastra.Fiti de acord ca nu sunteti de acord si punct.Asta cu sunteti niste boi ca n ati venit la vot e ca si cand ai zice ca lasa ma sa decid ce vreau eu sa faci cu votul tau,cu viata ta.E de a dreptul primitiv sa gandesti asa.Cum sa progresezi ca societate cu o asemenea atitudine ? Esenta democratiei este in a te zbate in permanenta pentru dreptul celuilalt de a nu fi de acord cu tine.Ce citesc pe aici e opusul + sute alte tone de nemultumiri ce in realitate nu au nicio legatura cu subiectul alegerilo.Pace si intelepciune !
Pînă nu se baga un IQ test că să poți vota, nu are sens … Știi vorba aia: e multi da proști !
@Cristi, ai auzit tu ceva, dar nu ai nimerit-o…te ajut eu, doar esti si tu unul dintre „prosti” ! O carte te-ar mai ajuta sa iesi la lumina 🙂
„- Dar, milostive doamne, nu-i asculta pre nişte proşti, pre nişte mojici. Pune să deie cu tunurile într-înşii… Să moară toţi! Eu sunt boier mare; ei sunt nişte proşti!
— Proşti, dar mulţi, răspunse Lăpuşneanul cu sânge rece; să omor o mulţime de oameni pentru un om, nu ar fi păcat? Judecă dumneata singur. Du-te de mori pentru binele moşiei dumitale, cum ziceai însuţi când îmi spuneai că nu mă vrea, nici nu mă iubeşte ţara.”
Sa speram ca nu ai dreptate Vasilescule si o sa ne pisam noi pe tine! Oricum, daca voiati altceva de ce plm ati dormit in casa, de ce nu ati iesit la vot??? Hai sictir si astept sa ma pis pe tine 4 ani.
@Titi, ești incoerent, prietene. Eu tocmai despre asta vorbeam, de ce nu s-a ieșit la vot. Deci ești și prost, nu numai incorerent.
Cât despre pișatul pe mine… Well, sunt sătul de viteji din ăștia. Da’ unul n-ar ieși din spatele tastelor. Ce să zic? Ooook, boss.
Să sperăm că nu-ți taie mă-ta accesul la internet, de sarbători, c-ai pus-o.
Eu am renuntat,ca eram ud leoarca si mi-am schimbat si chilotii !
Mda, e mai usor sa dai cu piatra in cei care nu au votat, decat sa te iei de boii si vacile care au votat cu cine nu trebuie.
Ca deh, e democratie si fiecare are dreptul sa voteze cu cine vrea, nu?
Nu mai cautati tapi ispasitori in cei care n-au votat!
De unde stiti voi cu cine ar fi votat?
Cu ce va incalzea daca era prezenta de 100% la vot, si voturile erau tot la PSD?!
Nu, problema nu sunt cei care n-au votat, problema e ca marea majoritate a romanilor … sunt prosti.
Efectiv sunt prosti!
Nu au capacitate intelectuala.
Punct.
Nu s-a pisat nimeni pe vot.
Va pisati toti, pe voi, de cand v-ati nascut!
Totusi e bine ca marea majoritate a romanilor sunt „prosti”, pentru ca atunci cand se va ajunge ca tara asta sa fie condusa de „intelectuali” fara a mai exista votul democratic, tu, @Boule, vei fi unul dintre ei si ii vei aduce pe toti la lumina ca un adevarat „pastor” ce esti ! 😉
P.S.
Aceasta postare nu a dorit sa jigneasca sau sa aduca la acelasi nivel cu personajul @Boilor nici o bovina.
Alex taci ca te faci de ras.
Sa-mi fie cu iertare Prea-Inteligentule si Prea-Luminatule @Boule, n-am vrut sa ofensez !
Sper sa ai puterea de a trece cu vederea un prost ca mine…Marite @Boule ! :))))
Eu as face votul o obligatie a cetateanului, nu l-as lasa doar drept. Din moment ce avem obligatia sa platim taxe statului din care se sustin bravii nostri conducatori, si nu numai, mi se pare in regula sa avem si obligatia de a-i alege!
Cap ai, minte ce-ti mai trebuie? E ca si cum ai spune „Daca platesti obligatoriu sistemul medical, atunci este musai sa te imbolnavesti”.
impotriva noastra (a Romanilor)
cred ca au votat 3 milioane de ¨¨sa se revizuiasca dar sa nu se schimbe nimic¨¨ si nu doar pensionarii………. ci ei care lucreaza la stat…unii la stat degeaba….ceilalti la stat impotriva…si restul la stat la furat..i-am uitat pe cei de la stat la conducere…….credea-ti ca sunt putini ?…..nu……. acum s-au vazut cat de multi sunt….
Profesori cu teme maxime asediu cu note minime si apoi ¨¨copilul dvs are neaaparat nevoie de meditatii……medici cu tatal/mama/sora/copilul dvs e in stare absolut grava din lipsa de euro in sange si pe masa mea, dar daca ii comandati o proteza/medicatie din strainatate nu o sa moara de mana mea ci din cauza de clostridium dificile ca eu v-am dat recomandare petru doar 1000 de euro sa il tratati/operati in Austria unde se opereaza presedinti……
Militienii….aaaa doamna aia v-au violat pe strada ca ati plecat in fusta scurta…si v-au spart casa si masina ca nu ati avut sisteme antifurt si bodyguarzii la usa….
Pompierii……aaa incendiu pentru ca nu ati avut sistem de alarmare la gazele de sera……
Armata….cum dom,le te au atacat omuleti verzi si tu nu ai avut nici macar un tanc in debara….ce credeai ca faci cu un AKM invechit?
Serviciile secrete…………¨¨dom.le eu va spun de ani buni ca PSD e finantat de rusi si Tariceanu de unguri¨¨………dar voi votati la fel…batman…noi ne supunem majoritatii si ramane sa ii filam pe aia din cubul negru ca e….. ai nimanui
DNA isi pune toti prietenii la adapost de catifea si protejat cu calcule de executare maxim 2 ani……..si la confort maxim…¨¨bre omule ai fost prea de tot…..te stia toata lumea…..stai si tu un an doi…..si iesi afara curat…..adica cu banii in buzunar¨¨
Bag pula-n ei! Mai „elevat” de atât nu pot… Sorry ??? Ştii ce-i frumos? Tot ei se plâng şi se dau de ceasu’ morților mamii lor… Plm şi Coca-Cola… Şi îmi bag pula-n toți „pacifiştii” de pe blogul tău bro’ ?
Esti un mare idiot, postacule de serviciu. Nu cei care au refuzat sa voteze sint vinovati pentru faptul ca partidele n-au fost in stare sa alcatuiasca o lista de candidati competenti, curati si credibili. E ciudat cum toti handicapatii nu mai dau vina nici macar pe PSD-isti…acum v-ati gasit „Acarul Paun” in cei care n-au dorit sa gireze nici macar candidatura unor politicieni infect si au taxat astfel sistemul si intreaga „clasa politica”. Cind ai de ales intre ciuma si holera, mai bine te duci in padure. Se vede ca n-ai pic de cultura politica!
@Dani, bine, boss. Ia mai zi.
Eu de obicei votez cu dreapta dar la ultimele alegeri am citit asa zisul program al PSD si l-am votat. De ce: eu sunt antreprenor in IT iar combinatia intre scaderea taxelor, presiunea pe piata muncii si inflatia generata intr-un oras mediu ma avantajeaza de nu se poate. Omuletii pe care ii angajez nu prea au unde pleca, mai mult altii care lucra acum prin bucuresti vor fi presati sa faca ceva … si una din optiuni e sa se intoarca acasa in plus inflatia pe euro ma avantajeaza pentru ca eu vand proiecte in afara in euro si platesc in lei. Stiu ca o sa imi umpleti frigiderul dar asta e, macar o sa stiti ca a votat PSD si unul care nu e pensionar sau asistat….
Ma minunez a inca exista cineva sub 45 de ani care mai poate crede ce promite PSD-ul, cand constant, de cand au devenit majori (aproximativ din ’90) si cu ce pret !, au fost „facuti la dintzishori” mai rau ca „virginele” in parnaie. Oare mai pot respira fara gura la gura de la „Iliescu” ?
Ce dreq ?! Chiar nu realizeaza ca batand gura in gospodarie sau pe bancuta de la ulitza nu schimba nimic ? Are si Napoleon dreptate ca, daca votul nostru ar conta atunci ar fi interzis, dar macar incercam. Sa te eschivezi de la responsabilitate ? uite ca votul a facut diferenta in macar 2 ocazii si nici macar nu era majoritar !!!
PULIME INTELIGENTA …IESI LA VOT, NU LA MICI. MICII NU-TI VOR TINE DE FOAME CAND PROSTIMEA II MANANCA MOCA !
De ce nu ii dai si fata pasaricii din poaza? Sau te-a amenintat si pe tine???
Pentru că e irelevant în context. De amenințat nu m-a amenințat nici dracu’.