Stiți care e cel mai mișto lucru ce i se poate întâmpla unui tip conservator care mai poartă și ochelari de cal? Păi, să realizeze că ar face bine să nu mai fie… conservator. Și aici vorbesc despre mine, ca să fie clar. Ia stați că vă explic imediat.
Multă vreme am urât cardurile bancare. Pur și simplu nu suportam ideea de bani pe care nu-i vezi și parcă nu ai niciun fel de control asupra lor. În ziua în care, la firma unde lucram pe atunci, ne-au anunțat că ne vom primi salariile pe card, mi-a căzut cerul în cap. Practic, parcă-mi spuseseră că urmează să nu mai iau deloc salariul. Prin urmare, care era singurul lucru pe care puteam să-l mai fac ca să-mi atenueze „durerea” asta? Nu știți, nu? Păi vă zic eu care era. Imediat ce-mi intrau banii pe card, dădeam fuga la un ATM, dar atunci, pe loc, cu viteza luminii, să nu cumva să dispară banii din cont, și-i scoteam pe toți, până la ultimul leuț. Abia în momentul în care-i vedeam în portofel, răsuflam ușurat și mă gândeam „hai, c-am scăpat și de data asta”.
Să vă mai spun și că făceam absolut toate plățile către furnizorii de utilități deplasându-mă la fața locului, cu stat la coadă, nervi și tot tacâmul? Și, nu, nu vorbim despre anii ’90, se inventaseră de ceva vreme internetul și plățile online, doar că eu clătinam hotărât din cap și ziceam „pas”. Câte juma’ de zi făceam prin București până la punctele de lucru ale tuturor furnizorilor, dar răbdam cu stoicism.
Apoi a venit blogul, ușor-ușor am descoperit online-ul și am început să mă transfer cu totul în zona asta. Inclusiv cu banii. Azi, când scriu textul ăsta, nu cred că am mai mult de 10 lei cash, la mine. Și nu este o întâmplare, ci un obicei, pentru că am ajuns să nu mai suport să umblu cu bani de hârtie (dacă-i explică cineva lu’ nenea care are magazinul de la colț, de unde-mi mai iau țigări când rămân fără, ce mișto e să ai POS, dau o bere). Na, acum știți de ce o sa vă refuz când o să-mi cereți bani împrumut (bine, și pentru că sunt zgârcit, desigur).
Dar lovitura de grație am primit-o acum vreo două săptămâni. Eram într-o discuție cu cineva care la un moment dat voia să verifice ce bani are într-un cont și, dacă nu-i ajungeau, să-și mai transfere din altul. A pus mâna pe telefon, moment în care mă așteptam sa sune la bancă și să înceapă o discuție interminabilă (doar știți procedura, te întreabă și ce număr porți la chiloți) ca să afle de amărâții ăia de bani. Well, credeam prost. Tipa a luat telefonul în mână, a accesat o aplicație, a dat două clickuri și pe urmă mi-a zis ceva de genul „da, nu aveam suficienți bani, dar mi-am transferat acum”. Fraților, vă rog să mă credeți că am rămas cu gura căscată. Deci cum? Ai făcut trei mișcari și gata, ți i-ai transferat? Aham, chiar așa.
Evident, n-am rezistat să nu întreb cum devine treaba. Nu de alta, dar aveam foarte proaspete în memorie niște convorbiri telefonice, în contradictoriu, cu banca la care eram până acum, legate exact de aplicația pentru smartphone. Curiozitatea mi-a fost satisfăcută instant. Tipa lucrează cu Raiffeisen, care cred că au cea mai user friendly aplicație de pe piață. Practic, dintr-un singur swipe ai rezolvat cazul. E atât de simplu de lucrat cu ea că până și pisica mea se descurcă binișor. Și nu numai ea, ia uitați ce colecție de tipuri de swipe au descoperit cei de la Raiffeisen. Așa că, da, n-am rezistat tentației (mă rodea invidia ca o gheară în gât) și mi-am deschis urgent cont la ei. Da, exact, ca să pot face și eu transfer de bani din trei mișcări. Și pot. 🙂
A, să nu uit. Dacă vi s-a făcut de niște premii mișto (o tabletă, o boxă portabilă sau un disco ball), puteți să le câștigați chiar voi de la Raiffeisen. Intrați pe postarea de concurs și o să vă lămuriți rapid că e și simplu și fun.
Sunt unul dintre cei care au multe experiente neplăcute cu băncile, din perioada in care nu erau atât de transparente si de user friendly… Asa ca, in afara de un card unde sa primesc salariul nu mai vreau sa am de-a face cu banca. Poate cu una dintr-un parc, sa stau pe ea cu fata-n sus si sa mă uit la nori. Si sa cada frunzele pe mine.
Comentariu beton!20
@Georgian, știu ce zici, been there done that. Între timp am revenit la secolul 21. 😉
@Mihai, asa este, a trebuit sa treacă un secol ca sa intelegem. Si când mă gândesc ca in „Înapoi in viitor”, in 2015 erau masini zburătoare, skateboard care plutea si Nike-uri cu închiderea automata a sireturilor. Eu si acum ma uit sa nu îmi cada vreo masina in cap din cauza ca a rămas fără benzină.
@Georgian, visez și acum la un skateboard din ăla pe pernă de aer. :))))
Jerome K. Jerome zicea că „Banca e instituţia care îţi împrumută umbrela când e timp frumos şi ţi-o ia înapoi când plouă”. Dar plăţile cu cardul sunt o chestie faină. Iar pentru cei conservatori există PayPoint. Mai greu e cu transferurile bancare, deci chestia cu Reiffeisen se pare că e bună. De verificat. 🙂
@GabiI, să știi că n-am glumit deloc. Când am văzut cum și-a transferat interlocutoarea mea bani cu doar două-trei click-uri, m-a luat invidia instant.
E vb de Mark Twain nu de JKJ.
BT rulz. Și nu-mi spune ca de Tuborg, că nu este ce de fapt este! 😀
@VictorR, mai există BT-urile? O să iau și eu o dată de curiozitate, să-mi aduc aminte de adolescență. Ai idee dacă se mai găsesc și Vickend?
Se pare că ești dintr-o bună dispoziție. Eu nu, că mă sâcâie stomacul (deh, vârsta…) Dar cum vă cunosc și pe el și pe tine, vă iert. BT = banca cu „zânul” 🙂 . Oricum, cred că încet-încet vor ajunge toți aici, că altfel îi mănâncă concurența pe refractari.
@VictorR, aaa… tu ziceai de o bancă… :))))
Si eu sunt BT fan, dupa ce am trecut pe la cateva. 🙂
Stai sa vezi cum e cu mobile money (ApplePay, etc.) sau chestii mai SF gen AliPay sau WePay (din China „comunista”).
@Alin, care fac ce?
Și la botez ai făcut o debitare de card?
@biaggio, ahahahahahaaaaaa, bună întrebare. Era un atm fix la colțul localului. Am rezolvat, dar mă luase panica la un moment dat. 🙂
In primul rand zi buna si saptamana buna la tot globul, pardon blogul! Apoi va anunt ca trebuie sa-mi pregatiti doua cadouri pentru maine caci domnia mea se numeste si Gabi si Mihaela- pai de la ce vine GMT? ( Glumesc, e poanta mea preferata aia cu cadourile!). Si ca sa fiu on topik totusi…eu ca femeie simpla de la tara si ca baba comunista am probleme cu modernitatea si cu tehnica- chit ca la baza sunt inginera si deci politehnica. Dar ma dau cu lumea in cele din urma ca nu am incotro.
@Doamna GMT, știu exact ce zici. Mama nu-mi citește blogul pentru că pur și simplu nu o pot învăța cum să deschidă un pc sau o tabletă. Deci, uodatează-te, cât nu e prea târziu. 😉
Acum mai bine de 12 ani nici nu voiam sa aud de celular ori de pc ( dar ramane intre noi ca din salarasul meu de bibliotecara nici ca mi-as fi putut permite sa -mi cumpar asa ceva!) . Ce sa caut eu in internet, ma intrebam. Si la ce sa-mi foloseasca un telefon mobil? Eram o scriitoare infocata de scrisori din acelea puse frumos in plic si trimise la diverse adrese sau de multe ori netrimise. Apoi am plecat in Italia unde sunt si acum si A TREBUIT sa am asa ceva ca sa pot comunica cu ai mei. Apoi am decoperit o lume care chiar imi place. E o lume paralela sau perpendiculara, tu ce zici? Cu cea reala zic…La inceput il mai intrebam pe fiul meu mai mic unde sa apas si ce sa fac dar in linii mari si mijlocii ma descurc. Oare cum sa o convingi pe mama ta sa invete macar sa intre aici pe blog macar? M-as bucura mult sa fie aici cu noi. In alta ordine de idei maine tre’ sa dam de baut la tot blogul, nu? Nu la tot globul, orisicat…
@Doamna GMT, n-am nicio șansă, pur și simplu o depășește.
Eu am urat (si inca urasc) din toti rarunchii BRD-ul, pentru ca am avut la ei un credit de nevoi personale. Lunar timp de 7 ani m-am dus la ei cu banii. Asta nu mi-a placut.
Asa ceva…
Acum sunt fan ING.
Dar, Mihai, nu ma pot abtine sa nu te compar cu tata, care acum doi ani a primit vestea infioratoare ca pensia i se va vira pe card. Ceva a murit in el atunci. Si s-a dus la banca sa gaseasca „o fata draguta” care sa-l ajute in fiecare zi de 14 sa-i scoata banii de la bancomat sau sa i dea din cont. Doar ca fata asta, intr-o luna de vara, si-a luat si ea concediu ca tot omul. Sora-mea era si ea plecata din oras asa ca n-a avut cine sa-l ajute. Si-a luat pensia dupa 8 zile saracu’ cand a revenit asta din vacanta.
Comentariu beton!13
@Elena, well… io m-am dezmeticit între timp. :))))
@Mihai, băi, tu eşti mai tânăr. Dar, poți să faci şi tu pe neştiutorul şi să găseşti o fată drăguță la bancă?.
Tata încă răspunde la telefon când e notificat că a primit un mesaj…
@Elena, bună idee asta cu fata drăguță de la bancă. :))))
@Mihai, cu placere.
reclama mascata la banca cu sigla galbena?
intreb doar…nu dau cu paru’ !
@ardei gras, nu înțeleg unde vezi tu ceva „mascat”. 😉
coincidenta sau nu, tocmai in perioada asta zburda o reclama pe net…nu stiu daca si la tv (ca nu-s cu televizorul neicusorule) cu „swipe” de la banca aia cu galben-auriu….dar totul e o coincidenta :))………….
ps: plm..si butonul de comment e galben cu negru ca la banca aia cu swipe!!…asa ceva!!! subliminal iti zice ceva?
@ardei gras, curat subliminal. Mai așteaptă un pic, că o să pun aici un pic mai târziu un video foarte-foarte subliminal. 😛
Si eu tot la o banca lucrez. Am prestat si pe ogoarele RZB-ului si eram fan plati online. Acum posed aplicatie pe telefon care imi permite plata facturilor prin scanare de bare. Sunt superincantata. N-am mai luat o coada in bot de nu mai stiu cand.
@Celi, eu mă mai duc la Poștă din când în când. La aia Română. 😉
Maaaaaare greseala!!!! Acu 2 saptamani am vrut sa platesc taxa pentru reinnoire permis. Am rezistat 7 minute la coada, dupa care mi-am bagat picioarele. In schimb, mi-a tras-o karma la permise: 5 ore. Nu m-am repetat in timpul asta la injuraturi.
Sa vezi ce fain e cand ai cont la Barclays, ai toate cele de mai sus, de care ziceai tu si mai mult.
Oricum ce m-a lasat pe mine masca a fost direc debitu’, cum dracu sa iti ia ei bani direct de pe cont fara sa iti mai faci tu griji ca trebe sa platesti, trebuie sa fie ceva fishy. Nevasta-mea ma batut la cap un an ca nu e bine cu direc debit chiar daca e mai ieftin. Pana o data aia de la curent au tras de doua ori plata la factura si atunci sa vezi ce mi-am auzit de la nevasta, am sunat la banca, gagica m-a intrebat, vreti sa trageti banii inapoi? eu am zis da si in 30 de sec am rezolvat problema, banii erau inapoi in cont. Asa ca cu toate experientele proaste pe care le-am avut cu banci in Romania, se pare ca in Uk merge fain si bine.
@MuciFICATorU, uite că m-ai prins în offside. P-asta cu debitul direct n-am avut curaj s-o încerc. Încă.
Eu sunt taranete asa ca prefer cashul,soata se ocupa de plătit facturi onlain.Eu folosesc banca doar pentru platile de la APIA sau diferite plăti comerciale.Cashul si aurul sunt plasa mea de siguranta.
@edelweiss, dacă nu ziceai că ești însurat, după comentariul ăsta doar trebuia să lași o adresă unde poți fi găsit…
Prima banca la care am fost client e Raiffeisen, si am ramas. Doar ca am mai incercat si altele. Testeaza aplicatia ING, e mai friendly si fara comisioane 🙂
@Carmen, să știi că n-am chiar atât de mulți bani pe cât ai crede. :))))))
Singura chestie care nu pot sa o platesc online e intretinerea. Imi ia jumatate de ora sa platesc tot: abonament mobil, gaz, curent, UPC, transfer interbancar. Rezultatul: ajung o data pe an la asociatie, dupa ce imi lipeste vaca aia vreo trei somatii la avizier. Apelativul vaca e din cauza ca somatiile sunt singurele chestii care se invredniceste sa le lipeasca la avizier si in plus trebuie sa o caut de trei ori in timpul programului ei de lucru, ca sa o gasesc.
@SorinH – să știi că poți plăti online și întreținerea. Orice asociație de proprietari are un cont bancar. Și plătești în contul respectiv, specificând ”De la SorinH – ap. x, suma de 1 leu reprezentând întreținere luna Noiembrie 2016”.
@Xenopol, e corect ce zici doar ca mai conteaza si cat de batuti in cap sunt cei care conduc asociatia. La mine, doar de luna trecuta au acceptat chestia cu plata online a intretinerii.
@Sorin, da, asta cu întreținerea e problematică, mă enervează și pe mine. 🙁
Stai liniștit eu încă mai sunt cu cash și acum! ??
Mi-am făcut și eu în sfârșit, un card de debit acum câteva luni, tot la Raiffeisen. Mi-am pus frumușel bani pe el să am acolo mai mult pentru ieșirile în afara țării. Da’ ce să vezi: cum mă plimbam eu așa pe la ATI, m-am trezit în magazin la Fossil. Mi se leagă urgent de mâini o gentuță și o pereche de ochelari. Cash-ul meu nu ajungea. Așa că mă hotărăsc să folosesc pentru prima oară-n viață, cardul.
Verific pin-ul, îmi dă băiatul Pos-ul, mă uit ca curca-n lemne la el, introduc pin-ul și mă gândesc….cred că trebuie să dau un enter, da’ pe ce apăs?…întrebând-ul pe tip…pe butonul verde, zice el! ???
Yupiii, am card și știu sa-l folosesc!! ??
AFI, scuze. ?
@Lidia, :)))))))))))))))))
Operatiunile bancare online si plata cu cardul sunt printre cele mai misto chestii inventate de omenire din punctul meu de vedere.
Am facut un calcul la un moment dat si am descoperit ca, platind cash, in special la comerciantii aia minunati care au preturi gen x,99 lei sau y,75 lei, pierd cam 200 de lei intr-un an. Fiindca nu suntem invatati sa bagam in seama monedele. Ei bine, mie nu imi da nimeni degeaba aia 200 lei.
@Ionut, asta daca nu cumva primesti o bomboana in locul metalului. Am intrebat odata o vanzatoare: maine daca aduc bomboana si diferenta de bani, pot sa iau paine? Raspunsul: nu, pentru ca alimentele nu se schimba. Bine, mă. Da-mi banii atunci.
@Elena, acu’ vreo 8 ani, cand locuiam in Constanta, am vazut pentru prima oara locuri speciale pentru gume si bomboane in sertarul de bani de la casele de marcat. Culmea, taximetristii de acolo aveau un fel de borcanel cu monede pentru a da restul pana la ultimul banut, iar comerciantii te umpleau de bomboane. M-am obisnuit greu cu aceste „obiceiuri” locale ciudate.??
@Ionut, eu de loc sunt din Constanta si de acolo am amintire astea. Se pare ca era un obicei acolo.???
@Ionut, da, da, am făcut și eu socoteala asta cândva. Cred că am și un articol pe aici.
Aia cu vânzătorul de la magazinul din colț și cu ”să nu se mai repete!”? Muhahahahahahhahahah.
Plăți online = scap de coada la ghișeu. În Austria dacă accepți ca furnizorul să-ți ia din cont suma de bani în ziua emiterii facturii, primești o reducere (nu am verificat, mi-a spus un austriac). La noi, dacă vreau să plătesc la RCS pe 1 an înainte, mi se atrage atenția că dacă între timp se scumpește abonamentul trebuie să vin să plătesc diferența.
@Xenopol, well…
Cand eram eu mica si trebuia sa plec la facultate tata mi-a zis ca-mi da cardul lui de salariu. Sa lesin, mai multe nu. Nu stiu, nu vreau, nu pot. Dl tata m-a luat scurt „ori inveti sa scoti bani, ori ti-i trimit prin posta si-ti trimit mai putin din cauza comisioanelor” „acum ma imbrac sa merg sa-mi arati cum fac la bancomat” 🙂 . Apoi totul a mers din una in alta, scos bani de la atm, platit la pos, apoi platit chestii pe internet banking, inclusiv in strainatate, paypall, etc, direct debit. Aplicatie pe telefon n-am, ca am acces la un computer aproape in permanenta. In plus, imi pot accesa conturile pe internetbanking si fara aplicatie (desi si banca mea are una), exact ca pe computer.
@Ady, eu cred că rezolv cam 90% dintre chestii de pe telefon.
Sunt mai putin atenta cand lucrez pe telefon. Plus taste mici, risc de greseli. Prefer sa fiu atenta cand e vorba de banii mei. 🙂
Mie imi place pisica?
@Cristinica, și mie. 🙂
Mda. Multa vreme nu mi-a ieșit din minte o pățanie petrecuta prin 2000, când toată lumea abia schimbase coada de la casierie cu cea de la ATM in ziua de salariu, in care ajuns in sfârșit in dreptul ATM-ului, m-am trezit tras repetat de mâneca de un conațional prichindel in timp ce ma interoga: Bai nene, mancati-as. Cum se joaca bai la pacanelele astea, ca vad ca toată lumea câștigă? 😀
Comentariu beton!33
@Un sas, te inscriem la categoria Best Comment. :))
@Un sas, râzi tu râzi, dar vezi ca am pe blog o poveste mai tare decât asta. :))))
Mda. Eu sunt conservator.
Nici la .. Like nu ma inghesui,
Nici la bere nu-s dator..
Been there, dar nu m-am dezmeticit de tot. Am card, îl folosesc constant, dar refuz să activez orice opțiune pe el (my banking, sms alert, etc). Faptul că suge bani de pe el e o problemă, dar nu aia care crezi. Când am avut primul job, am avut și primul card făcut. La BRD. Firma ne-a făcut un card care percepea câțiva lei lunar. După ce am schimbat jobul, cardul ăla a rămas degeaba, nefolosit și trăiam cu impresia că poate sta degeaba, „just in case”. După doi ani am realizat că am adunat o super datorie la BRD pe care a trebuit s-o plătesc.
Deci da, de atunci stau cu un card simplu, fără comisioane lunare, fără nimic la BT. Hei, n-am zis că au sens sechelele mele cu băncile.
@masonia, și ce faci când vrei să vezi ce bani mai ai în cont? Te duci până la primul ATM?
Da. Am avut norocul să stau în locuri în care atm-ul e literlamente lângă bloc. There is hope for me
@Mihai, sincer îți spun că nu credeam că mai sunt oameni care se complică inutil, m-au uimit comentariile. Să umbli cu salteaua la tine, wow! Welcome în lumea civilizată! Nu vreau să insinuez nimic, dar bunică-mea face de ceva timp plățile astea doar de pe telefon, plus cumpărături. Gizăz. Și mai are și ceva gen credit de nu știu de câte ori pensia, o să o întreb că nu m-a interesat, n-am fost atentă când mi-a spus.
@Mihai și am uitat să spun, sunt discounturi la modalitatea asta de plată sau le poti negocia. Serioase. Numai că trebuie să întrebi, că nu îți spune nimeni.
@Marisa, si noi folosim un card de credit cu limita de vreo 10 ori salariul (salariul sotiei, bineinteles?). Intr-adevar, exista o chestie, Spend and Earn, sau ceva de genul care consta in faptul ca, la sfarsitul fiecarei perioade (luni), din ce avem de achitat pentru a acoperi cheltuielile, se scade un procent, nu prea mare dar e totusi un castig.( exemplu: la 3000 de lei, „primim” inapoi cam 100 sau 150 de lei). Si nu, nu exista comisioane ascunse sau alte chestii de genul asta. Pur si simplu, banca te „indeamna” sa folosesti cardul si sa cheltui. Totul este ok atat timp cat nu retragi bani de pe el, fiindca te usuca dobanda.
@Ionut, așa ceva. Mai era ceva cu plata impozitului si multe altele. Voiam să spun ca de cand s-a faxut reclama la discounturi în cazul plăților online, s-a prins ca mai sunt say se pot negocia. N-As fi spus ca în ea zace un negociator :D. Bunica-mea știe absolut toate chestiile astea, o pasionează. Ar trebui sa facă un club al bunicuțelor cei de la bănci. Și nu-s ironică.
@Marisa,ca unu’ care a ajuns in vest in podul de la tren,cu vizele era complicat in 98-2000,prins dupa opt luni fără acte si incast interdictie pe 5 ani,am invatat valoarea si libertatea cashului.Daca ma cauta militia sau îmi blochează conturile,ma doare fix in pix am libertatea si pârghiile sa nu depind de banca.Pentru mine cashul si aurul egal independenta.
@edelweiss, ai și tu dreptate.
Eu sunt fan ING. Atat de mare ca am convins-o si pe mama si pe mamaia sa mearga la ING. Mamaia are muulte gaini, o data la doua zile este in piata si vinde oua. dupa ce termina se duce la Ing si isi pune banii. Este o batranica ce are 4 clase si 83 de ani, nascuta si traita toata viata la tara. Eu sunt tare mandra de ea. I-am activat chiar si serviciul de sms si se bucura cand primeste mesaj ca a depus/scos bani.
@Malina, gizăs, mama nu e în stare. 🙂
Ba e in stare,dar are o teama fireasca de ceva nou si complicat,crede ca nu se va descurca…dar trebuie sa ai rabdare cu dumneaei si va invata incet,incet..nu s-a nascut nimeni invatat!
Aaaa,si la multi ani!
@rodica, :*
Mihai, sunt sigura ca si mama ta se va descurca, cel putin la ING.
Frica cea mare a bunicii este ca primeste bani falsi, merge sa depuna banii si ii respinge cateodata una sau doua bacnote cel mai probabil pt ca sunt mototolite, dar a gasit o rezolvare se duce duminica la Biserica si ii schimba acolo, nicaieri in alta parte. Alta problema are cand vrea sa scoata si apasa primul buton ( sunt sume predefinite, 50 sau 100) ea mereu vrea 100 „daa daca atat mi-a dat, cu atat ma descurc”. Niciodata nu ia chitanta „‘ eeeiii lasa ca eu sunt mai prosta si le pastrez iar voi cautati si vedeti cati bani am ”
În afară de faptul că am cardul de salariu obligat la *******, mi-ar plăcea să intru acolo şi să fac o retragere de numerar masivă echipat cu MiniUzi şi o căciuliţă Balaclava.
@gheorghe, cine te-a obligat? Legea zice că angajatorul nu are voie să te oblige să-ți iei salariul printr-o bancă anume.
Eu am fost multi ani client raiffeisen insa comisioanele si dobanzile au sarit brusc cam mult in ultimul an …era ok ca imi plateau ei direct facturile la gaze, lumina si apa dar prea multe comisioane ..asa ca in vara m-am mutat la BT… Mi-am inchis, sau asa credeam eu ca am inchis, contul si stateam linistita pana in septembrie cand m-au anuntat ca am ceva de plata PRIN SMS …pe buneeeeee???…ce????…ma duc la banca si aflu ca fetili dragutele mi-au inchis doar overdraftul NU si contul…si eu predasem card , tot , eram fericita ca achitasem tot si scapasem cu bine …na situatiune ca am mai pulsat 12 lei ca sa inchid contul…..asa ca BT cu zanul imi place ca nu imi iau comisioane la ATM, trebuie neaparat sa fac iar contractul de debit direct cu 3 facturi , imi iau rata creditului direct din cont si ma anunta prin sms orice tranzactie fac, cum, cui si cat…foarte fain!…ASA ASTEPT SMS -UL ALA CARE MA ANUNTA CA S-A VIRAT SALARIUL IN CONT…:))))…
@Adina, well, cu aplicatia asta nu mai aștepți niciun sms. 😉
Deci, dom` Vasilescu, trăgând linie la ora 20:00 constatăm că e ca azi dimineață: BT rulz! Karma!!!!
@VictorR, păi eu ce-am zis? Tot cu BT m-am apucat de fumat. 😉
Hai să te fac să dai berea aia. Vecinul cu buticul nu are POS pentru că atunci nu mai poţi face nici o şmecherie şi trebuie să lucrezi totul pe faţă. Mu mai poţi lua 2 baxuri de bere pe factură şi celelalte 20 fără factură. Adică pe româneşte nu mai poţi fura nimic. Aşa că aştept berea. 🙂
@Bizonul carpatin, neah, că asta nu mi-a rezolvat mie problema (am zis ca sunt zgârcit? am zis).
La fel de usoara este si la BCR cu care „colaborez” de cca 6 ani. Am pachetul full de la ei, fac cate interogari vreau fara comision, salariul pe card la ei, creditul la casa cu ei, internet banking, toate facturile fara comision direct de pe aplicatie, atm-uri cu depunere de numerar fara cozi la ghiseu si chiar la 200m de locul de munca, agentii cu program prelungit si sambata deschise, bani intrati pe card si la 7 seara.. Este super totul! Si in curand si sotia va fi la ei dupa ce i-am inchis over draft-ul la nemernicii de la brd. Sincer! Din experienta mea cu MULTE banci (si sunt multe-aproape toate), BCR-ul sunt no.1!
@Bâzdâcu, o, nuuuuuu! Să nu mai aud în vecii vecilor de BCR. Am scris și pe blog despre minunatele mele experiențe cu ei.
Da! Tehnologia a evoluat! Da! Totul se face acum de pe mobil! Dar te-aș contrazice puțin cu „cea mai user friendly aplicație de pe piață”, pentru că, în opinia mea, aceasta e făcută de ING. Spune asta unul care avea vreo 5 digipassuri pe birou la un moment dat (inclusiv Raiffeisen). A! Și incă o chestie: la Raiffeisen am renunțat în momentul în care mi-am dat seama că din salariul meu se debitau automat 4 lei la fiecare încasare a acestuia ca și comision de încasare!
@Catalin, rămâne să verific. 😉
Ce ai dom’le cu aia care raspund la telefon in banca? Vrei sa-mi iei painea de la gura? In 3 clic-uri iti fac si eu transferencia. Sunt buna, da-ma naiba! ?