Mă, copii, mă, stați că sunt în stare de șoc, nu-mi revin.
Pot să înțeleg multe lucruri pe lumea asta, inclusiv că Semeon le-a zis susținătorilor să protesteze singuri, că el are niște treabă. Nu, serios, pe ploaia asta și eu aș fi avut niște treabă în locul lui. Ce, au intrat zilele în sac?
Nfine, revenind, ziceam că pot să înțeleg multe lucruri pe lumea asta. Pot, de exemplu, să înțeleg mazărea în salata de boeuf, sau sarmalele în foi de viță, sau clătitele cu dulceață, sau cartofii prăjiți pângăriți cu brânză rasă, sau ora de iarnă, sau cozonacul fără rahat, sau cafeaua cu lapte și cu zahăr, sau să mănânci ardeii de la ardeii umpluți.
Vă zic, foarte-foarte greu, dar până la urmă pot să trec peste toate astea. Nu le înțeleg, dar pentru că sunt un cetățean destul de tolerant, pot să accept că există și astfel de anomalii.
Dar, prieteni, voi știați că pe lumea asta există oameni care pun maioneză în salata de vinete? Da, da, ați citit bine: MAIONEZĂ ÎN SALATA DE VINETE! 😳
De ce, de ce, de ce ai face așa ceva? De ce ai vrea să strici perfecțiunea?
Dacă aș avea cum, i-aș scoate în afara legii. Azi i-aș scoate, să nu cumva să mai apuce să strice vreo salată de vinete! 💪
Nu pot sa cred… Abia ma aptin ca sa nu dau anfalau. De cand sunt dacii cei mai drepti intre traci nu am auzit sa manaci salata de vinete fara maioneza. (De aia e maioneza si mazare – ca e de la daci). Eminescu sa va judece!
Comentariu beton!86
Subscriu 🙂
Vinete + maioneza = WIN!
Comentariu beton!38
Doamne, ce m-aș pângării cu niste cartofi prăjiți cu brânză rasă! Sarmale in foi de viță? Altă delicatesă. Na, chestie de gust. Dar sunt multe alte anomalii.
Comentariu beton!19
Fix asa 😍🫶 Salata de vinete fără maioneza e ca Simion fără Georgescu 🤣🤣🤭
Comentariu beton!29
Mi s-a făcut așa o poftă de salată de vinete cu mayo, mmm 😋
Suptscriu! Nu am auzit să mănânci salată de vinete fără maioneză, ca sălbaticii ; ba chiar asta a fost secretul bătăliilor câștigate de Ștefan cel Mare, hrănea razesii cu salata de vinete CU MAIONEZĂ..pai de unde credeți că-și luau energia ?!
Comentariu beton!13
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
De când mama m-o făcut pe planeta asta, salata de vinete s-a compus din: vinete tocate, usturoi tocat și maioneză. Maioneza a fost pusă cu bun simț, nu cu tona. Adică la juma’ de kil vinete tocate maioneza s-a făcut dintr-un gălbenuș de ou și 100 ml ulei. Atât.
Comentariu beton!130
Exact.
Igen.
Amin.
❤️
Comentariu beton!38
Huooo!!! Păgânilor!!!
@MV: eh, asta e. 🤣🤣🤣🤣🤣
Am încercat și așa simplă, fără maioneză, dar nu-mi place.
Comentariu beton!31
Hàt persze. Cum e aia, fără majonéz? Se dezice de mine mama, de propun așa ceva. Tot timpul era rolul meu să învârt la maioneză, că doar de aia faci copii, să fie cine să dea la manivelă.
Comentariu beton!81
❤️💪
Păi și ceapa?! Unde e ceapa?
🥺
Comentariu beton!60
sub maioneză, dăăă…
Comentariu beton!33
@THE Cristina: am făcut și cu ceapă, dar o prefer cu usturoi. 🤤
Cum adica, exista oameni care mananca fara maioneza?!
Pot sa inteleg abaterea de la reteta normala dar numai la recomandarea vreunui medic, sa previna chestii grave, altfel, no way!
Comentariu beton!32
Uneori pun usturoi (mai rar). In rest vinete, ceapa, maioneza facuta de eu. 🙂
vinete – evident, maioneza – desigur
dar USTUROI??
never! cuuum???
ceapa tocata! nu exista altceva
Comentariu beton!12
Ia ghici ce tocmai am terminat? Salată de vinete. Cu maioneză…
Comentariu beton!47
Da, io. Pun. Altfel nu mananc salata de vinete. Shoot me. 😁
Comentariu beton!44
Păi e mai gustoasă cu un pic de maioneză – doar un pic. 🙂
Comentariu beton!24
Nu înțeleg de ce ai strica bunătate de vinete punând alături maioneză de oricare ar fi ea. Eu nici ceapă nu pun direct în ea, ci tai separat și adaug ulterior după ce am uns felia de pâine.
Comentariu beton!15
Idem. De la mama am învățat să fac salata de vinete fără maioneză. Și bunicele mele o făceau la fel. Din fericire și soțul meu o preferă așa chiar dacă vine dintr-o familie pro maioneză. A trebuit să se adapteze 😁.
Hai să te dezamăgesc.
Până m-am însurat așa le mâncam și eu de la mama. La nevastă și soacră, tot timpul se fac cu maioneză, și sincer îmi plac mai mult 😀
Comentariu beton!48
Mama ta stie? 🤣
Nevasta si soacra sunt mai stranse la punga, vor sa le inmulteasca.
😂😂😂Nu concepem salata de vinete fără maioneză. Vinetele coapte doar pe flacără, nu ne plac coapte în alt mod, ceapă, sare și maioneză. Cel puțin la noi în Oradea și în restaurante e cu maioneză salata de vinete.
Comentariu beton!29
Salata de vinete cu maioneză? E o bunătate, aș mânca în fiecare zi, doar asta, cu brânză și roșii!😁
Comentariu beton!22
@Rodi, la fel și eu. Și pot să le combin. Mănânc vinete cu telemea și roșii.
Dap, soacra-mea și sunt delicioase 🤷🏻♀️
Mama punea dovlecei. Practic făcea o salată de vinete-dovlecei. Tot bun.
O prietenă pune tahina și iaurt….
Câte case, atâtea obiceiuri!
Comentariu beton!17
Da ananasu’ ce are !?
Comentariu beton!25
😂😂😂
Dar ce te crezi in Italia sa pui ananas pe pizza si sa te ia italienii la bataie😂?
@Ananas, vezi că te-ntreabă @Oviwan dacă ești bine!
Comentariu beton!16
La fel aici, nu multa maioneza, doar o lingura.
Si fara usturoi! Cel putin de cand nu mai exista altceva decat usturoi chinezesc, nu mai suport usturoiul!
Stiati ca exista si oameni care nu mananca salata de vinete? Eu, dar de facut o fac tot cu maioneza
Și eu! Nu pun gura pe ele nici bătută! Dar le fac cu maioneză.
Nici eu nu inteleg de ce ai folosi-o pentru orice. Mi se pare necomestibila. Si si arata foarte scarbos. 🙂
Ambele variante sunt corecte. Totusi e mai buna salata cu maioneza. Vinete, ceapa, ulei sau in loc de ulei bagi maioneza home made. Niciodada maioneza din comert.
P.S. vazut ca JT pune usturoi. N-am mancat niciodata cu usturoi si nici nu-mi doresc 😀
Comentariu beton!16
Da’ cine a scos vreun cuvânt despre corectitudine???
@TudorTiC: am făcut și cu ceapă, e bună, dar o prefer cu usturoi.
@MV metaforic vorbind 😀
@JT am sa incerc data viitoare cu usturoi. Se pune si ceapa si usturoi sau doar usturoi?
@TudorTiC: io am încercat toate cele 3 variante (usturoi; ceapă; usturoi cu ceapă), dar o prefer pe cea doar cu usturoi.
Cu sau fără maioneza, este un deliciu!
E mai bună cu un pic de maioneză. Și ce e greșit, mă rog, la sărmăluțele în foi de viță?
Comentariu beton!14
@Ella: alea-s numa’ pentru oamenii bolnavi.🤭
Ăia sănătoși fac sarmalele cu foi de varză murată. 🤤🤤🤤
Comentariu beton!16
@JT eu le fac pe ambele. Mici, mititele. O nebunie! 😀
@John Temple, NUMAI cu varză murată. Restul sunt fițe.
Și la noi salata de vinete se face tot cu maioneză! Doar in perioadele de post (soața mea ia în serios postul) se prepara doar cu ulei. Așa că după standardele tale le mâncăm și legal, dar și ilegal! 😀
Comentariu beton!17
Dupa ce am gustat salata vinete cu maioneza am ramas fidel. Tot pe aceasta tema va provoc sa gustati sarmale cu mujdei de usturoi. Maxima asocierea!
Aproape orice e mai bun cu mujdei de usturoi deci da, si sarmalele.
La soacră-mea se mănâncă sarmale cu piftie. 😁 Târgu Jiu
@Iosiio, soacra unei prietene e tot din Tg. Jiu. Mi-a spus că acolo așa se mănâncă sarmalele, cu piftie. Mie îmi place să încerc gusturi noi sau să fac combinații de cât mai multe gusturi. Am încercat sarmalele cu piftie. Concluzia? O să spun doar atât. Nu voi repeta experiența. Eu prefer sarmalele cu mămăligă, smântână și ardei iute.
Salata de vinete doar cu maioneza si eventual paine calda/moale. Aia simpla e mega bleah pentru papila mea.
Și eu le prefer fără maioneză. De obicei mama le făcea fără maioneză in zilele de post, dar acum am convins-o să le facă tot timpul așa.
P.S. De obicei în familie toată lumea le face cu maioneză.
Şi la noi în casă în loc de frecat cu ulei, punem maioneză. Şi alături obligatoriu ardei dar de preferat gogoşari copţi cu puţin mujdei în ei. Asta cu maioneza am învăţat-o de cînd eram copil de la o mătuşă care trăia în Oradea. Deh, tot imperiul cu fineţurile.
Da, cu puțină (am zis puțină!) maioneză. Și chiar este foarte bună. 🤷
Merg ambele variante, dar mie imi place mai mult cea fara maioneza din Grecia sau de la unele restaurante arabesti.
Și eu pun . Așa am mâncat toată copilăria , asa-i fac și eu acum fetei mele, mai mult de atât va zic toate, dar absolut toate prietenele fiicei mele vor sa le anunț când fac salată 😊
Ia să vedem:
– mazărea în salata de boeuf – check
– sarmalele în foi de viță – le ador
– clătitele cu dulceață – un vis
– cartofii prăjiți pângăriți cu brânză rasă – hrana zeilor
– ora de iarnă – lăsați toate orele de iarnă să vină la mine!
– cozonacul fără rahat – piua. Niciun fel de cozonac.
– cafeaua cu lapte și cu zahăr – blasfemie. Cafeaua e neagră și atât.
– să mănânci ardeii de la ardeii umpluți – și-ncă cum!
Cât despre salata de vinete cu maioneză: o ador, o venerez, ar trebui să se construiască un altar al vinetelor unde să se aducă jertfe cu maioneză 😀
Comentariu beton!40
Pfoa ! Ai început atât de bine….până ai ajuns la cozonac. Deh…nime’ nu-i perfect.
🤷♂️😀
Dar cu ce se umplu clătitele, nu cu dulceață?? Bine, nu vorbesc de cele din Franța, ci de cele dacice, făcute în tihnă, ar trebui să fie cu mânz, viezure, varză??
Comentariu beton!19
@Miha Ella, păiiii…. dacă mă-ntrebi pe mine, de fapt cel mai mult și cel mai mult le prefer pe cele cu cremă de ciocolată albă / cu cremă de fistic.
Geez, regatul și un cal pentru una de-asta acum!
@Hârciogu, știi cum e, toate femeile sunt perfecte la început 😀
Greta, faza cu altarul și jertfele cu maioneză m-a dat pe spate! O să râd multă vreme. Și eu le prefer cu maioneză. Dar mai adaug ceva. Pun pe pâine, obligatoriu neagră, o felie de telemea și deasupra vinete din belșug.
Fix la fel gândesc și eu…nu îmi place cozonacul, nu înțeleg ce mare fâs pt o pâine dulce, când sunt atâtea deserturi minunate.
Nasol ce se vede prin comentarii! N-ai decât să te supui majorității, altfel îți vei atrage oprobiul bulei!
P.S. La mine când cu maioneză, când făra. Depinde de soacră. Nu mă incomodează, îmi place oricum, plus că reglez din pâine.
Comentariu beton!13
Ai mai multe soacre? 🫢
Una face cu maioneză, altă fară? 🙈
Comentariu beton!16
@Lorelai, când e vorba de soacre, și una e mult! Nu, doar una am, dar să zicem că gătește nu doar bine ci și variat😄
Ups… vinovat. Creatorul acestei rețete ar trebui sa primească o stea Michelin.
Conașule…ai tras paiul scurt azi.
Toată lumea respiră maioneză… Și eu prefer salata de vinete cu maioneză. 🤣
Comentariu beton!26
Voi sunteți greșiți, nu io. 🤭
@MV: si multi. Gresiti si multi :)))
@Andreea, Cumva referință spre Lăpușneanu? 😜
Stați așa. Voi mâncați salata de vinete FĂRĂ maioneză?
Comentariu beton!18
😂😂😂😂 Da. Si fara ceapa. E senzationala
@Andreea, dar măcar coci vinetele? 😂
Comentariu beton!32
Cred că aș fi în stare să îmi fac propria-mi maioneză de aș vedea așa blasfemie pe masă… Și s-o pun în salată eu cu mâna mea!
Ca să nu mai zic de fără ceapă. Viața n-are sens dacă salata de vinete nu are ceapă…
Comentariu beton!12
@Alexandru T, asa si eu, am facut ochii mari, cum sa manânce cineva salata de vinete FARA maioneza?!
Da, eu doar așa fac, cu maioneză și usturoi. O bunătate! Și puse pe pâine prăjită.
Maioneza se pune in vinetele gatite dupa ce sunt congelate. Altfel, salata de vinete e cam seaca si nu aluneca.
In schimb, in salata de vinete proaspete nu se pune maioneza.
Haideti sa nu mai trezim in constiinta vinetele, ne-am saturat de discursuri extremiste!
Poftim? 🤣🤣🤣
Neah. Indiferent că-s proaspete sau congelate vinetele, oricum salata o fac cu maioneză și usturoi. 😎
O fi sacrilegiu sau nu, da’ io fără maioneză nu mă ating de ele. 🤷♂️
De cand am aflat ca unii pun dulceata pe snitel, nu ma mai mira nimic… e plina lumea de salbatici…
Prefer fara maioneza, dar daca imi dai, mananc, ma sacrific. Doar n-o sa arunc salata doar pentru ca are maioneza, nu?
In rest mananc tot ce ai mentionat tu mai sus. Si mazarea e chiar delicioasa, iar sarmalele in foi de vita merg cu niste smantana si mamaliga la fix. Cand o veni mama la mine peste cateva zile, o rog sa faca cozonac si vinete (fara maioneza)😁.
Comentariu beton!11
Mă autodenunț și eu… Daca vei ajunge la putere și vei incepe să ne arestezi, am o singură rugăminte: să nu mă bagi in celulă cu Georgescu sau cu Simion. Atât.
Si mai am o nedumerire: ai zis că poți să înțelegi cozonacul fară rahat. Adică cel cu rahat e ok pt dvs? Pt că eu te știam un vajnic luptător împotriva cozonacului sub toate formele. Ce s-a întâmplat, te-a platit Soros? Dacă mai zici și că, la nevoie, ai putea să mănânci papanași, atunci e clar…
Comentariu beton!17
Eu am crescut cu ambele variante (depindea daca e post sau nu) iar acum le-am impartit in functie de anotimp. Vara o prefer fara maioneza, dar cu ceapa si usturoi. Mama pune si putin patrunjel. Am incercat si cu tahini, nu m-a dat pe spate. Iarna doar cu maioneza :))))
Vinete proaspăt coapte: doar cu ceapă, ulei, sare.
Vinete conservate (congelate sau la borcan): cele de mai sus, plus maioneză.
Așa e la mine. Celor conservate le lipsește un jenesecoa, ceva ce le poate da maioneza (cu bun simț, bineînțeles).
Comentariu beton!14
Salata de vinete cu maioneza rulz 😂
Exact, salata de vinete fără maioneză, dar cu multă ceapă este minunată, de fapt mâncarea mea preferată, încă din copilărie. Știu că bunica din partea mamei, odihnească-se în pace, s-a zbătut mult să facă rost de răsaduri de vinete, pe vremea aceea foarte greu se găseau…De la ea am moștenit și dragostea pentru salata de vinete. Așa simplă, că la țară, in sătucul acela mic, de câmpie…mai nimeni nu auzise de maioneză in salata de vinete…Doamne, ce dor îmi e de copilărie și de bunici!
Comentariu beton!13
Nu am preferințe. Singura mea pretenție este sa nu fac eu maioneza.
Am descoperit de capul meu că vinetele care au fost congelate, după ce se scurg puțin în strecurătoare, trebuie încălzite puțin la bain-marie sau la microunde. In felul asta recăpăta mare parte din gustul ăla pierdut pe care îl au vara. Mie îmi plac chiar calde, de parcă ar fi fost coapte de 10 minute. Consoarta zice că exagerez.
Everestul vinetelor este vara când le coci pe grătar și le prepari imediat cu ceapa noua și ulei bun. O pâine caldă cu coaja tare și niște roșii din gradina completează dezmațul.
Comentariu beton!17
O sa incerc chestia asta cu incalzirea la microunde pentru ca nu-mi prea plac vinetele decongelate.
Stai sa-ti spun ca la Ikea, sa nu dai cu ele dupa mine daca nu-ti plac.
Dupa decongelare se lasa la scurs sa nu fie apoase. Daca le uiti 3 zile in frigider la scurs nu e problema, a testat un prieten :))). Apoi se pun intr-un castron deasupra unui vas in care fierbe apa. Se adauga ulei cate putin pana ajungi la consistenta/cremozitatea preferata. Cand au ajuns la temperatura care iti convine pui ceapa si gata, bam! La microunde risti sa le incalzesti prea tare, ai grija.
maioneza o face mai usor de digerat si mai taie din iuteala (senzatia de arsura la stomac) asa ca da, eu pun maioneza, doar cat sa schimbe culoarea…
Exact! Si maioneza se poate inlocui cu un pic de smantana grasa. Dadada, hai, sariti cu pietre:)))
Da, eu pun maioneza in salata de vinete. Dar doar maioneza făcută în casă.
Și mai pun și smântână in ardeii umpluți.
Exact! Cea din comert gasesc ca nu-i da gust bun.
Si evident, smântâna peste ardeii impluti!
Salutare! Offtopic-Breakingnews? 😋 ce zici de articolul ăsta Mihai! https://www.fanatik.ro/razvan-burleanu-are-solutia-ca-csa-steaua-sa-promoveze-in-superliga-convocam-imediat-un-comitet-executiv-21151673
Serios? Mi-ai lăsat link către un articol care nu spune niciun cuvânt în plus față de ceea ce se întămplă la Unitatea Militară din Ghencea și în momentul de față?
Echipa aia nu are cum să-și schimbe forma de organizare vreodată pentru că asta ar însemna să piardă o grămadă de bani militatii ăia care mănâncă niște milioane de euro în fiecare an, din bani publici. Sau crezi că dacă vine un investitor privat mai rămâne vreunul pe-acolo ca băgător de seamă? Nici pomeneală, zboară toți. Și-atunci pentru ce să vrei să schimbi forma de organizare, doar nu ești nebun să tai vaca care-ți dă lapte?
Serios? Asta scrie în articol? 😂 Mihai, dpdv sportiv ești fan georgesc-suverano-fcsbist. Există totuși posibilitatea, chiar fie ea și prin reducere la absurd, ca într-o zi să vină un copil la tine să te întrebe: -Nenea! tu ești stelist? sau fcsbist.
Fix asta scrie în articol, da. Vezi tu ceva concret acolo și n-am văzut eu? Concret nu înseamnă „o să” și „s-ar putea”.
Soacra, care toată viața a fost pe viteză, face salata de vinete cu un gălbenuș de ou, ulei și sare. Le freacă pe toate cu simț de răspundere și apoi pune și niște ceapa tocată. Deci tot un fel de maioneză, dar făcută în salată direct. Nu se simte gălbenușul, se simte un ușor gust de maioneză. Ii ies bune.
Eu le fac doar cu ulei, și cu ceapă. Dar am sa încerc și cu usturoi.
PS. Niciodată mazăre în salata de beuf. Deși am mâncat o data cu sfeclă roșie. Era totul roz.
Asa le fac si eu, ca soacra ta! Galbenusul il pun la final, dupa ce am frecat vinetele bine cu ulei. Si mai trag o portie de frecus. Mai pun o lingurita mica de otet, taie din toxicitatea semintelor si pe deaspura imi si place asa.
Sigur cu maioneză făcută de mine Aia din comerț e oribilă Iubesc maioneza, as manca-o cu orice dar trigliceridele personale nu-mi permit Și cartofii prăjiți cu maioneză cu un pic de usturoi, of!Și sarmale în foi de vită cu iaurt,și hrean peste sarmalele cu varză acră, și mazărea în salata cu sau fără boeuf Și mănânc ardeii umpluți cu tot cu ardeiul fiert în suc de roșii Vezi că ești în minoritate pe aici Democrația rulz
@Camelia T: trigliceridele indică faptul că-n ficatul tău glicogeneza nu prea funcționează cum trebuie (nu prea face față procesării glucidelor în glicogen).
N-au nici o treabă cu grăsimile din alimentație. Alea-s eliminate 90% prin fecale, iar restu-s desfăcute-n acizi grași simpli și absorbiți-n sistem pentru a fi folosiți în diferite structuri celulare (membrana, în cea mai mare parte). 😎
Sunt bune si cu maioneza, dar și fără. Sunt bune și cu usturoi, dar si cu ceapa. Prefer fără maioneză și cu ceapă roșie.
Ardeii de la ardei umpluți sunt foarte buni, merg si sarmalutele in foi de viță ca aperitiv
Eu o gătesc fără maioneză. Cat despre mâncat salata de vinete, îmbogățită cu uraniu să fie și nu m-as putea abține.
Cu sau fara maioneza, important e sa fie intinsa in strat gros pe o felie de paine prajita.
Maioneza da citeodata punea maica-mea.Nevasta-mea in schimb nu pune maioneza. Citeodata nici vinete …. doar sare, ceapa, ardei verde si rosii … multe rosii si ulei de masline.🤪
Si la cum ploua saptamana asta , o sa se treaca rapid si salata de asa zisi ” suveranisti”. I-a blegit serios ploaia si le-a daunat la creierul foarte mic care dupa ce ca era mic s-a facut si mai mic de la atita apa si frig. Simion sta la caldurica ca daca-l prinde ploaia afara, neavand cap, ii ploua direct in plamani.😝
Apropo voi puneti castraveti si otet in salata de rosii? 🤢🤮
Depinde, daca-i numai salata de rosii, nu pun castraveti. Pun ulei si otet de cidru. Daca-i salata cu mai multe legume (rosii, avocado, castraveti, ceapa verde) tot pun ulei si otet (de cidru!).
Facuta din vinete proaspat coapte, imi place fara maioneza, sa simt gustul ala de lejer afumat. Din vinete congelate, cu maioneza, altfel e putin amaruie. Ma refer la vinete coapte si congelate acasa, nu din cele cumparate gata congelate. Cu ceapa. Cu usturoi mie imi place, dar…nu-i place bilei mele…
In toată copilaria mea vinetele se faceau simple, fara maioneza si cu ceapa lângă. Din motive de post religios, ai mei fiind foarte religiosi. Cand m-am angajat eu la un restaurant prin adolescență am descoperit salata de vinete cu maioneză si mi s-a parut asa buna ca am mâncat pana mi s-a aplecat. 15 ani nu am mai putut sa pun in gura salata de vinete fara sa mi se faca greață. Totusi, insarcinata fiind, mi s-a facut pofta de salata de vinete cu maioneză – toata luna august a mirosit a vinete si ardei copți la orice colt de bloc – si acum mananc din nou salata de vinete cu putina maioneza si ceapa tocata fin presarata pe felia de pâine.
Oare Iulia ce parere o avea??
Eu le fac așa:
– după ce le coc, le curăț și le las la scurs bine, bine, să iasă zeama aia amară din ele. Apoi, în funcție de chef și gust, le toc împreună cu ardei grași/capia, la rândul lor copți; le adaug ceapă tocată f.f. fin, ulei și eventual un cățel mic de usturoi. Bineînțeles că le frec până se fac păstoase și se deschid la culoare.
Fac și fără ardei copți, nu-s obligatorii.
Și da, fac și cu maioneză ( fără ardei copți în vinete, dar obligatoriu, alături, ca salată cu oțet balsamic), în care pun neapărat un cățel de usturoi.Si ceapă.
P.S. Chiar acum am pe foc, la fiert, sărmăluțe în foaie nouă de viță, făcute cu carne de mangaliță. Și le mănânc cu smântână și mămăliguță, of course!
Haidi bre, că cartofii prăjiți cu brânză de oaie rasă din belșug, peste care mai arunci câteva ochiuri cu gălbenușul moale… Papilele gustative or să aibă garantat orgie cu melanjul ăsta. 😉
Preferabil ouale prajite in untura in care ai “ topit” niste muschiulet de la garnita 😁
Mazărea în salata de boeuf – se mananca cu sau fara
Sarmalele în foi de viță – geniale si ele
Clătitele cu dulceață – depinde de dulceata, dar se mananca
Cartofii prăjiți pângăriți cu brânză rasă – depinde de branza, dar se mananca
Ora de iarnă – no comment
Cozonacul fără rahat – eh, daca e nuca, multaaaa nuca, se mananca fara respiratie
Cafeaua cu lapte și cu zahăr – mda, de acord, nu merg ambele nici in opinia mea
Sa mănânci ardeii de la ardeii umpluți – se mananca
Eh, dupa toate de mai sus, desi am mancat vinete si cu si fara maioneza, in functie de obicei/bucatar/casa, le prefer CLAR pe alea fara maioneza, cu ceapa, cu paine calda si rosii din alea bune. Acum mor de pofta!
Chiar, Iulia ce-o zice? In afara de copiii mei, pe ea am simtit-o fraternizand la fel de tare ca mine cu maioneza.
Eu supralicitez: cartofi prajiti cu branza rasa SI maioneza (botezata cu un pic de usturoi).
Salata de vinete cu maioneza e mai putin acida decat aia simpla (si mai gustoasa).
Asadar da,
Ete d’aia nu ne loăm noi banii.
Că ne place maioneza în salata dă vinete.
Io zic să deschidem proces la CEDO.
Mergeți voi ‘neinteligibil, că vă prind de pe urmă.
Fără maioneză. Frecate cu ulei și servire cu multă ceapă și roșii cu sare. Nici nu îmi amintesc să fi mâncat vreodată cu maioneză. Asocierea mi se pare nefirească.
Cozonacul obligatoriu fără rahat, sarmalele cu frunză de viță doar vara, mazărea în salata de boeuf e interzisă, nu mănânc niciodată ardeiul de la arderii umpluți, cafeaua desigur doar neagră și fără zahăr, clătitele cu dulceață de vișine sunt preferatele mele iar când nu am cu miere de albine.
Fara maioneza, clar. Doar cu ceapa, ulei si sare. De preferat, cu ardei copti, dar merge si cu o salata de rosii. Mananc si cu maioneza, daca imi da cineva, dar clar prefer fara.
O sa te șochez: eu le fac fără maioneza, asa cum le făceau mama, și înaintea ei, bunica. Dar…..îmi plac mai mult cu! Asa ca poate nici nu ai gustat.
Gata! Pana aici. Nu se mai poate. Unfollow.
Ps: fac o exceptie de la articolele de duminica 🙂
Deci:
-salata de vinete cu maioneza de casa si ceapa
– salata de boeuf cu mazare (prin copilarie maica-mea punea si gogosari murati in otet, de când fac eu, nu pun, ca n-am de unde si mi se pare ca denatureaza gustul)
– cozonac cu nuca, stafide si cacao (imi place lokum-ul turcesc, dar nu in cozonac, cum sa strici bunatatea?!)
– sarmale in foi de vita OK (maica-mea le face Moldova style, mici de le iei o data-n gura, dar eu le prefer p-ale bunica-mi Ardeal style, cu varza acra si mai mari)
– clatite, da, ma rog, si cu dulceata. Dar de fapt le prefer sarate, cu cascaval si sunca.
– cartofi prajiti cu brânza telemea rasa pe deasupra, miam!
– cafea fara lapte dar cu zahar. In schimb, cochetez câteodata cu laptele pus in ceai negru. Si cu zahar.
– bineinteles ca manânc si ardeii si rosiile si dovleceii umpluti. Si vinetele umplute (astea la trecut, ca de când a murit bunica-mea nu-mi mai face nimeni „imam baialdî”)
– ora de iarna…nu era vorba ca se renunta?
Iuliaaaaaaaaaaa! 😃
Vai de capul meu 😀😀😀
Salata de vinete e f bună și cu maioneză.
Sarmalele in foi de viță sunt alea adevărate, dacă mă întrebi pe mine.
Cozonacul cu rahat e nasol. Eu nu suport rahatul sau jeleurile de orice fel.
Ardeii din ardeii umpluți… Come on, normal că-i mănânc.
Cartofi prăjiți cu brânză – thumbs up.
Clătite cu dulceață – dacă dulceața e buna, sigur că da.
Ce să mai, avem gusturi culinare ortogonale 😀😀😀 (știu, nimeni nu-i perfect)
E buna, si cu, si fara maioneza. Eu o fac cu maioneza.
Bag seama ca sunteți înțărcați cu maioneza 😘
Hai sa va dau eu fatala: dar fasole batuta, cu maioneza si usturoi ras, ati incercat? Cu placere!
Clătitele cu dulceață și sarmalele în foi de viță sunt VIS, și sunt despre poveștile de la mamaia, că numai ea știa să facă sarmalele alea mici-mici, pe care le puteam mânca și reci, cu smântână! Cafeaua e numai fără zahăr și fără lapte, că altfel nu-i cafea. Iar salată de vinete fără maioneză am mâncat doar când am ținut regim, și aș fi vrut să le arunc, așa de fără gust mi se păreau. Un pic de maioneză, un pic de ceapă…mmmm!
Salata de vinete fara maioneza!! Doar cu ulei si ceapa. Dar ceapa data pe razatoare si scursa zeama din ea – pe cat posibil. Am facut si cu maioneza dar nu sunt preferatele mele.
Sarmale in foi de vita ocazional, dar am vita in curte si fac ori de cate ori am pofta. Imi plac mult cele in stil grecesc, cu seminte de pin si orez.
Salata de boeuf – cu mazare, neaparat!
da, stiam, si mai mult, am vazut la un moment dat intr-un restaurant ambele variante, aveau si cu si fara maioneza.
Domnule Vasilescu, salata de vinete se face cu vinete coapte și tocate, ceapă și puțin ulei. Vinetele tocate trebuie să fie tocate de „dracii să le găsească”! Cremă. Ceapa tocată, și ea, trebuie tocată până la nivel molecular. Așa o făcea bunică-mea, Babiclontz. Dar ea stătea toată ziua în bucătărie. Azi, salatele de vinete se fac din vinete tocate congelate care au mii de gâlme de pulpă de vânătă netocată. Și nici cu ceapa nu mai stă nimeni s-o tritureze cu cuțitul, până se face aproape pastă de ceapă. Așa că, la repezeală, pentru a masca și gâlmele vinețești și bucățelele prea mari de ceapă, adaugi maioneză. Heinz. La borcan de sticlă, nu la plastic.
În privința ardeilor umpluți… Dacă folosești ardei de-ăia roșii, cărnoși și dulci, de import, numai chimicale cum se zice, îți garantez că lași tocătura în farfurie și mănânci doar îmbrăcămintea.
@renata: salata mea de vinete iese pastă deoarece eu „toc” vinetele-n blender d-ăla de dracii le găsesc. Acolo pun și usturoiul tăiat-n două. Maioneza o încorporez după ce scot pasta din blender. 😎
@renata exact ca @John Temple am ajuns şi eu să fac salata de vinete cu blenderu’ sau stabmixeru’. Şi pentru vinete şi pentru ceapă, adică întăi ceapa şi apoi vinetele tocate. Iese o cremă cremoasăăă.
Mie îmi place şi cum o fac şi mediteranezii, adică cu tahini şi lămâie stoarsă.
Eu acum am aflat ca exista oameni care NU pun maioneza la salata de vinete 🤣🤣🤣
Totul pana la maioneza in salata de vinete! 😂 O ador, nu pot sa mananc fara. Si cu ceapa si mai pun si usturoi in ea. Cozonacul imi place, ce sa fac. Mai ales cu rahat. Si ala cu ciocolata e tare bun. Mazare in salata de boeuf, doamne fereste. Clatitele cu dulceata, delicioase. Sarmalele in foi de vita nu imi plac, mananc doar carnea.
Cartofii cu branza rasa cu usturoi, deliciosi. Am o pofta. Cafea o beau doar cu lapte, fara zahar. Asta de cand am fost la dieta si am renuntat la zahar, dupa ce am terminat, am ramas asa. Iar ardeii de la ardei umpluti, groaznici. Dar cand eram mica, puneam smantana si zahar in ei. Acum, doar smantana.
Util articol, m-am intins la mai multe decat subiectul lui, si am strans si cateva idei de pregateli in perioada urmatoare.
Vinetele fara maioneza sunt ca icrele fara miez de paine 🙂
Aia din poză Nu este salată de vinete.
Eu nu mănânc salată de vinete! Ce pățesc? Ce-i drept, o fac fără maioneză. Nici din asta nu mănânc, dar fac🙂
Cu maioneza, ceapa rosie tocata si, daca e prin casa, putin ulei de susan. Cum, asa, simpla, ca salbaticii?
maioneza + vinete
pepene +branza + paine
oua fierte + mustar
guilty as charged
Băi, nu știu de unde aveți voi vinete bune în luna mai dar io sunt curios unde naiba sunt cireșele de mai. S-au reportat pentru iunie?
Au înghețat. Am doi cireși în curte, ambii făceau cireșe multe. Acum de-abia au câteva fructe care sunt aproape verzi. 🤷♂️
@MV, măcar ai scăpat de grauri…
Cea mai bună salată de vinete e cu maioneză făcută în casă și cu ceapă 😊
“De gustibus non disputandum est”, sau, mai pe românește, „cîte bordeie, atîtea obiceie” (fie și obiceiuri, dar așa e vorba veche).
Mie nu-mi place maioneza, dar la salata de vinete, salata de bouef și ouă umplute, sînt nevoit să o tolerez. Cu condiția să nu fie multă.
Totuși, vinetele le prefer doar cu ceapă (sau usturoi), ardei și ulei de măsline.
Aici se pune mazăre la salata de bouef, obligatoriu.
La un Crăciun, maică-mea a uitat să pună mazărea, care era la scurs în strecurătoare.
Salata deja în boluri, gata ornată.
Eu zic: lasă că merge și așa, doar nu o să nu stea în gît.
Ea: nu se poate, tocmai acum, de Crăciun. Mai ales dacă avem musafiri.
Și a pus-o iar în castron, amestecat cu mazărea, rearanjată în boluri, făcut altă maioneză, redecorat.
Ce mi se pare amuzant e salata de bouef de post:)
Mulți nu știu ce înseamnă bouef, au impresia că e amestecul acela de cartofi, morcovi, mazăre, castraveți murați și maioneză.
Unora o să li se pară ciudat, dar eu nu concep sarmalele cu mămăligă!
Mămăliga doar cu lactate.
Carnea cere obligatoriu, pt mine, pîine, sarmalele la fel.
Și fără smîntînă, dar cu sos de roșii/bulion din belșug, să fie ușor acrișoare, nu dulci.
Și un pahar de vin roșu sec lîngă.
Bunica folosea uneori păsat în loc de orez, dacă era de pîrgă, și mai grozav, aromă unică.
Cozonacul, ei bine, nu e Crăciun ăla fără sarmale și fără cozonaci.
„cetățean tolerant” 😂😂😂😂 bună asta🤣🤣🤣
Dacă vinetele nu sunt prea bătrâne, dacă sunt coapte la flacără, dacă sunt scurse bine de zeamă după coacere se pot toca mărunt (după ce se îndepărtează coaja) la cuțit și putem adăuga sare, ulei și ceapă după gust. La vinete de o calitate sau pregătire îndoielnică maioneza le adaugă plus valoare.
Păgână și eu. Cu maioneză! Mama o făcea fără. Dar am mâncat prin vecini cu maioneză și îmi place mai mult.
P. S. Am convertit-o și pe doamna mamă.
Pe undeva între opt și zece ani am declarat ferm că eu nu mai mănânc salată de vinete dacă se pune în ea maioneză – la noi în casă se făcea și/și.
De atunci m-am ținut de cuvânt.
Chiar dacă mă certam cu ai mei.
Chiar dacă jigneam gazdele când mergeam în vizite.
Am ofensat chiar și o posibilă soacră – poate de asta a rămas doar posibilă.
Nu-s pe aceeași lungime de undă cu MV în materie de cozonac / clătite, dar maioneza nu ar trebui lăsată să se apropie de vinete.
Hai, ca esti baiat mare! Pana la varsta asta ar fi trebuit sa stii ca gusturile nu se discuta (in afara de coriandru). Bunica-mea (una din ele) punea intotdeauna maioneza in salata de vinete (nu stiu de ce, dar asa facea – poate ca sa le „sporeasca”) Cealalta bunica, baga la usturoi ca nici nu mai simteai gustul de vinete. Maica-mea baga la greu cartofi fierti amestecati cu vinete -ei, asta mi-a placut! Fiecare casa are obiceiurile ei si gusturile ei, deci… Orcum, cea ,mai buna parte a ardeilor umpluti sunt, bineinteles, ardeii – cum adica sa nu-i mananci? Pai fa-ti chiftele daca nu-ti plac ardeii! Clatite fara dulceata? Oroare! Iar sarmalele, sorry, doar asa se si spune, nu? „Sarmalute-n foi de vita!”
Nu-i bai! Eu nu mănânc salată de vinete. Nici cu, nici fără maioneza. Bine, in general nu mănânc vinete.
Sălbatic, asta sunt!
Eu personal nu cunosc pe nimeni cine mananca salata de vinete fara maioneza, in jurul meu … Eu fizic nu pot sa pun in gura daca nu este cu maioneza!
Exact! Nici mie nu-mi place fără maioneză! 🙈
Aia nu mai e salata de vinete. E alta mâncare.Si da vinete cu maioneza- cu ceapa tocata fin sau cu usturoi ras, maioneza simpla saucu smântână/ muștar…
Câte bordeie atâtea obiceie.
Dar salatacde boeuf fără mazăre?🤨