Hai c-am început să văd auriștii cum fac mișto de Nicușor pe motiv că „ce mare chestie și matematica? Înveți pe de rost câteva formule și gata, îți trebuie doar memorie”.
Da, boșilor, fix așa e. De-aia erați voi corigenți cu toții la matematică, că n-aveați memorie. 🤦♂️
Iar marea mea nedumerire este de ce nu știți nici să scrieți corect în limba română? Că pentru asta nu mai aveați nevoie de formule. 🤔
P.S. Pentru specialiștii de internet care or să sară să-mi explice că se zice „corijent”, luați de-aici, să nu vă mai obosiți degeaba:
Cu totii am avut colegi cu note mari. Dintre acestia, unii au afaceri, stiu sa scrie corect romaneste si, cu toate astea, sunt fani vehementi de simioni. Singura explicatie gasita de mine este ca au fost fani garcea. Iar acum, dupa ceva ani, sinapsele se leaga cum vor ele.
Mie nu-mi place cum sună „corijent”.
Formule? Hauriștii? 🤣🤣🤣
Pun pariu că 99% dintre hauriști nu știu regula de 3 simplă. 😎
Aria cercului? Lungimea cercului? 🤣🤣🤣🤣🤣
Comentariu beton!25
Cum adică lungimea cercului? Păi cercul e rotund, nu lung. 😁
Nu, nu. Cercul nu e rotund la fel cum nu e nici pamantul. Cercul e lung si pamantul este plat! 🙂
Comentariu beton!19
Spunem ‘a corija’ cu sensul de a indrepta. De aceea pentru mine are sens corijent.
Regula de trei simplă: „Hrană, apă, enegie!” Cine nu stie?
Comentariu beton!12
Lungimea cercului și aria discului 😛
Mi-a explicat fii-mea când era printr-a șasea, dar măcar mai țineam minte formulele de calcul 😂
Majoritatea auristilor se pliaza perfect pe efectul Dunning Kruger.
Indivizii cu abilități limitate tind să se supraestimeze. Cei competenți își subestimează adesea capacitățile. Avand informatii limitate nu ai cum sa poti aprecia si intelege cu adevarat complexitatea lucrurilor.
Comentariu beton!27
Daaa. De-aia am luat 7 de mila la trigonometrie in liceu cu toate formulele memorate: zi formula. O stii?
Eu: formula.
Pai aplic-o.
Eu: @!$#&
Noroc cu geometria si algebra ca altfel…
Altfel îl privea daca ierea olinpic la linba romana !
Comentariu beton!19
ierea ân fatzã la mega pã avari…
Asta, recunosc, nu o auzisem încă. În speță, „ce mare lucru e matematica?”. Și credeam că le-am auzit pe toate. O înțeleg până la un punct pe aia cu „la ce îmi folosesc derivatele și integralele???”. Nu sunt de acord, dar pot înțelege de ce ei nu înțeleg la ce le folosesc. Și, oricum, nu e o scuză pentru modul în care chinuie ei limba română. Dar știi ce mă enervează cel mai tare? Faptul că cei mai mulți oameni sunt indiferenți și nu ii interesează. Boss, dacă ar veni la vot 90-95% dintre cei cu drept de vot și ar ieși Simion, as zice „asta e, asta vrea poporul”. As fi trist, dar as putea trăi cu asta. Dar vin un pic peste jumate, îl votează un pic peste jumătate din ei, și, uite așa, avem președinte pus de 26-27% din români. Că tot nu e matematica mare lucru!
Comentariu beton!39
Și mai și spune apoi că e „președintele ales al românilor”…
Contează doar cei care votează. Asta este. Dacă pe jumătate nu-i interesează, vom deveni rușinea Europei inițial, apoi un Belarus.
Formulele, cel puțin marea majoritate, nu e necesar să fie ținute minte, deoarece le poți deduce. Te ajută să le știi, dar nu e obligatoriu. E adevărat că dacă le folosești des ajungi să le știi.
Partea grea la matematică e raționamentul utilizat pentru a rezolva o problemă, adică modul în care faci conexiuni între cunoștințele teoretice deținute pentru a ajunge la rezultat. Cum suntem diferiți, multe probleme, în special de geometrie, au mai multe metode de rezolvare în funcție de combinația care ți-a fost la îndemână.
Când eram prin liceu, profesorul de matematică ne spunea mie și colegilor mei că cel mai important rol al matematicii este să te învețe cum să îți construiești algoritmi de rezolvare a problemelor din viața reală, adică de unde să le apuci (identifici datele pe care cunoști, ce necunoscute ai, cam ce metode ai la dispoziție să ajungi la rezultatul dorit).
Bine naibii că organismul uman are mecanisme interne independente de voința lor că altfel uitau să inspire. Ceea ce, în anumite cazuri, nu ar fi rău….
Matematica, ca matematica. Dar io am văzut astăzi doi indivizi discutând în supermarket, spunând cum Nicușor Dan are, țineți-va bine, „autism și retard mintal”. Va spun sincer, am avut un șoc. Dacă le vedeați fețele, ați fi știut de ce. Fețele lor și felul de a vorbi trădau un intelect cel mult la limita. La limita de jos, unde începe retardul. Dar își permiteau să comenteze despre unul dublu medaliat la Olimpiada Internațională de Matematică, doctor în matematică la una dintre cele mai prestigioase scoli din lume. Apoi începuseră cu conspirații, că se măsluiesc procese verbale din diaspora si… Într-un final nu am mai avut putere sa îi ascult.
Va spun, în afara bulei situația e nasoala.
Pe mine mă enervează și cei care spun “ da’ ce-a făcut în Franța? Ca și eu am fost acolo și am fost șofer pe uber! “
Da, my brother from another mother, și-a înmulțit conexiunile din creier care îl ajută să înțeleagă și să caute soluții la problemele create de aia cu o singura conexiune din unica circumvoluțiune! Mă duc la vot, sunt nervoasă rău, sper să mă lase cu pașaport de Ro
Mie nu imi placea deloc matematica. Nu eram bun. Nici la algebra, nici la geometrie. Pana la un punct mi se par haioase dumele de gen ” doamna profesoara, cat e radical din banii astia?”. Mai ales daca profa a fost o zdreanta comunista.
Totusi, a te lua de matematica este anormal. Este nevoie de ea
Ei, care nu-s în stare nici să scrie în limba maternă, îl judecă pe unul cu doctorat la Sorbona.
Ei știu mai bine ca medicii despre vaccinuri, vă aduceți aminte.
Despre istorie, politică, agramații sînt doctori docenți în orice.
Prostul dacă nu-i fudul, parcă tot nu-i prost destul.
Și GS cu moaca lui de bovină din mahala, îi reprezintă perfect.
Atât de bătrân este? Credeam ca Sorbona a dispărut de vreo doua veacuri.