În viața vieților mele n-am să înțeleg modul în care se raportează românii la locurile unde pot să mănânce cât și cum vor. Mă refer, desigur, la all-inclusive-urile unde există bufet suedez.
N-ai cum, frate, efectiv n-ai cum să umpli o masă cu farfurii pline cu vârf și îndesat, tu fiind trei persoane, dintre care una copil de câțiva ani. Și nu că umpli masa, dar continui să aduci farfurii pline cu mâncare pe bandă rulantă, de parcă vine sfârșitul lumii.
Am stat de curiozitate până au plecat, să văd cât reușesc să mănânce din cantitatea aia impresionantă. Vă zic cu mâna pe inimă că nu cred c-au trecut de o treime. Dar e optimist ce spun. Am vrut să fac poză, să vedeți mâncarea aia rămasă, multă de-abia atinsă, dar mi-a fost jenă.
Iar asta se întâmpla doar la masa de lângă mine, dar dacă dădeai o tură prin tot restaurantul (care e imens, de altfel), ai fi văzut că există nenumărate mese care aplicau fix aceeași rețetă de „succes”: cărăm la masă câtă mâncare putem duce. Băi, jur, îți e și rușine.
Nu zic, poate există și alte nații care procedează la fel, dar eu doar la români am văzut. Iar acum, aici, unde suntem, 99% dintre cei cazați în resort sunt vajnici compatrioți de-ai dacilor liberi.
Au trecut 35 de ani de la revoluție și încă avem foamea impregnată adânc în ADN. Foamea combinată cu multă nesimțire. Cred.
Păcat!
Altfel, locul ăsta arată și este senzațional.
sursa foto: freepik.com
Și pesedismul.
Comentariu beton!15
Ai scris greșit „comunism”. Vrem un conducător care să ne călăuzească…
Au trecut prea puțini ani de la revoluție, ca românu’ să scape „din foame”. 🤷♂️
Poate peste 1000 ani. Poate, nu-s sigur.
Comentariu beton!11
O să fiu acolo să văd. 🤭
Vrei sa sarbatoresti varsta rotunda de 2000 atunci?
Asta nu e foame. Este proastă creștere. Lipsă de educație. Si prostie. Amintiți-vă de ofertele la tigăi sau drujbe. Apropos, oare cu cine votează aceste specimene? Da, așa mă gandeam si eu.
Exact asta am vazut si eu,anul trecut. Ma atentiona fiimea sa nu ma mai holbez!
Nu cred ca ADN-ul are legatura,ci mai degraba nesimtirea. Oare,acasa,ar arunca atata mancare? Nu cred.
Comentariu beton!25
Nici eu.
Am întrebat direct de ce fac așa, pe câțiva astfel de „gurmanzi”. Răspunsurile lor nu aveau logică și coerență, așa că a trebuit să îmi traduc răspunsurile lor. Ei văd în acele farfurii exagerat de pline „valoarea” lor financiară. Le arată cât de mult își permit, un autobarometru. O validare a valorii pe care au plătit-o pentru acel all inclusive. Trebuie să înțelegem că foarte puțini oameni sunt validați în viața curentă. Este adevărat că mulți nici nu merită, dar „gurmandul” consideră că are nevoie /merită o astfel de validare, pentru că și-a permis un astfel de concediu. Este ceva similar cu cei care se îmbracă în țoale cu numele brand-ului scris cât mai mare, care își fojază mașinile inutil în trafic etc. Oameni nefericiți. Aproape imposibil să îi schimbi, atâta vreme cât ei nu realizează că pot primi validare reală, dacă fac un efort de a fi mai buni. Dacă la această frustrare mai adăugăm ceva nesimțire, un strop de tupeu și extirpăm empatia, obținem politicianul tipic românesc 🤣
0
Comentariu beton!63
Ar trebui să-i vezi cum se îmbracă seara când, dintr-un motiv care mă depășește total, pun pe ei hainele ălea bune. E parada modei, jur. Suntem la plajă, în plm… 🤷♂️
bro, io am fost o singură dată la olinclusiv, acu’ fo doojdăani, în grecia, la un 4 stele;
tre’ să fi văzut ce priviri ni se aruncau la cină, cînd treceam cu farfuriile printre mese! se ridicau practic de pe scaune! că nu se vedea ce aveam pe ele decît în momentul cînd le așezam pe masă, așa de „mult” puneam;
și erau două nații de turiști în hotelul ăla care se cimportau așa: români și ruși; pe care îi recunoșteai fără să dășchidă gura; după țoale, farduri și bijuterii; să-mi bag p.la, ziceai că se duc la nuntă, nu la o plimbare de seară pe faleză…
deci nu, nu are de a face cu foamea, ci cu educația; mă rog, lipsa ei…
Comentariu beton!53
Amen to that!
ah, scriseseși și tu de ținută, în timp ce eu căutam un reel cu un albanez căruia i se atrage atenția că pune prea mult, așa că ăsta își cere scuze și îi dă farfuria chelnerului;
după care ia tava aia mare cu totul;
da’ dacă tot am zis de reels, voila altu’ (omu’ este funny):
https://www.facebook.com/share/r/1WjSVH8gmi/?mibextid=wwXIfr
Musulmane, dar stai tu flex, că nici cu englejii nu mi-e jenă – se îmbracă mufele lor la o banală ieșire în birt la bere și flașter pe Embankment de zici că-i o combinație de nuntă cu curve de pe Turzii.
Apoi nordicii lor, curat gopnik polonezo-rusesc. Fix așa se poartă, beau, îmbracă (Adidas rulez :D)
Am fost o data in Zakyntos acum peste 10 ani la AI cu niste cetateni din Rusia. Jur ca erau copiile celor pe care Mihai ii descrie!
Bine, erau 2 familii cu cate 2 copii de vreo 8-10 ani, toti rotunzi, si toti mâncau de zici ca mâine incepe foamea, si cumva tot reușeau sa lasa farfuriile pe jumatate pline.
Dupa care aduceau alte farfurii (!!!) sa umple caserole. Azi asa, maine asa, vine seful de restaurant sa ii intrebe de viață caci scria clar ca mancarea nu se scoate din incinta.
Puteai manca cat vrei înăuntru dar nu aveai voie sa scoți din restaurant.
Bun, dupa aceea s-au linistit, ca ii dadea grecul afară din hotel banuiesc sau le facea un chelner supraveghetor la masă
Pfoai, sunteț copii. Am fost acum 23 de ani in Turcia si eu eram ala cu farfuriile pline. Dupa doua gafe din astea m-am calmat. Ca sa va dati seama cat de prost am putut sa fiu prima data mi-am umplut farfuria cu varza de Bruxelles. Daca o si mancam nu cred ca mai eram azi sa va povestesc.
Hotelul in care eram cazati era plin cu romani si rusi in mare parte. Nu stiu ce fel de rusi erau aia ca ai nostri i-au batut la bautura, sportul lor national, de le-a sunat apa in cap. Probabil ai lor erau amatori si noi adusesem toate starurile din liga profesionista. Dupa batalia de la Podul Inalt ar trebui sa se predea chestia asta la istorie: rusi umiliti de romani in fata turcilor. Ca sa intelegeti proportiile epice ale macelului romanii au baut tot din hotel si au mai scos din geamantane zeci de sticle de tarie.
Comentariu beton!21
Băi, acum 23 de ani pot să înțeleg aproapele orice mi-ai povesti. Un sfert de secol mai târziu nu mai pot. 🤷♂️
Nema educatia, nix kultur. E simplu. Am vazut si alt fenomen, la final de cina, se lua platoul cu prajiturele “pe camera”, la plecare. Sa nu scada glicemia noaptea.
Comentariu beton!17
Mintea lor functioneaza dupa modelul: daca tot am platit, macar sa imi scot banii. Nu ii intereseaza ca se arunca mancarea si ca fac risipa.
Eu am invatat acasa la fel ca domnul sot sa mancam tot din farfurie. Asa l-am invatat si pe junior. Si sa nu bagam in noi ca porcii ca tot pe noi ne doare stomacul. Deci tine de educatie asa cum zicea mai sus si @ CosticaM.
Comentariu beton!19
Exact. Se mai nimerește câte ceva care să nu placă, si atunci rămâne nemâncat in farfurie. Dar e exceptia, nu regula.
Totuși, nu înțeleg de ce nu-ți iei puțin, mănânci, iar dacă e nevoie te mai duci și-ți mai iei. Eu așa fac.
Nu te oprește nimeni. E mai jenant să-ți umpli farfuria, atunci atragi privirile celor din jur…
Comentariu beton!24
Așa fac toți oamenii cu un pic de bun-simț.
Stiu eu, stiu eu de ce fac asa! Ca mi-a lamurit o persoana din grup nedumerirea din priviri: „iau toti si nu mai ramane si apoi „astia” nu mai aduc”.
Motiv pentru care desi inca nu mancase aperitivul, umpluse masa si de friptura si de garnituri si mai ales de prajituri.
Banui ca nu e nevoie sa mai spun ca au ramas mai mult de jumatate pe masa, unele doar ciugulite un pic.
Comentariu beton!11
@ElenaT, da, da. Asta e frica lor. Și,ce să vezi, uneori chiar nu rămâne! Și de ce?! Fix din cauza ălora. C-a estimat bucătarul 200 de porții pt 150 de oameni, dar vin unii și își pun în farfurii cât pt 5. E groaznic. Am trăit asta în 2001 în Kușadashi, dar nu-mi imaginam să fie la fel și în 2025, cât de trist!
Eram în Tenerife la hotel cu demipensiune – băi, să vezi englezoaicele grase și umflate cum își umpleau farfuriile cu mâncare… Fix la fel ca ai noștri. În schimb, nemții și olandezii luau exact cât aveau nevoie.
Același lucru l am sesizat la spanioli. Își puneau exact cât mâncau.
Aaaa, păi stai să vorbim de francezi. La francezi știm toți cum e micul dejun, mai mult nu e. În Londra aproape n-am mai avut ce mânca de francezii care și-au umplut farfuriile cu vârf de vârf cu clasicul english breakfast. Hotelul de lângă stadionul Wembley. Am râs de m-am spart!
Prima mea experienta, acum vreo 20 de ani, la un hotel din Spania, aveam half board. La cina, inclusa in meniul gratuit, o sticla de vin (alb sau rosu) de om. Problema a fost ca rușii nu prea intelegeau notiunea de om, asa incat in fiecare seara incepea circu’. 4 oameni la masa, deci 4 sticle de vin. Chelnerii, nu si nu. 2 adulti si 2 copii, deci 2 sticle de vin. Cat am stat acolo, le-am dat chelnerilor sticlele noastre sa le dea spurcaților, numai sa avem puțina liniste.
Comentariu beton!15
‘ce că intră 4 ruși într-un bar:
– 4 vodci!
li se aduce; și tot așa de vreo 7-8-9 ori; iar fac semn; barmanul:
– știu, 4 vodci?!
– niet, 3!
– pacimu?
– etă șafior…
așa că, copchiii ce-are, ei nu e uamini?
Sa vedeți ce fata fac aia care o vad pe fiica mea cu un castravete și o clatita la micul dejun. 😂
I se tot recomandă să ia mai mult, doar e plătit și copilul meu insista ca ea nu mănâncă mai mult de atât.
Comentariu beton!22
Restaurantele orientale de tipul „Eat all you can” din zona noastră ( Toscana Italia) au avertismente de genul: tot ce rămâne pe masă nemâncat se plătește in plus! Poate ar trebui aplicată regula pe o scară mai largă. Cred că avem nesimțirea în ADN, nu foamea.
Comentariu beton!44
Excelenta regula!
unde e vorba de bufet suedez, am o jenă de mor și dacă las un ou în farfurie. Probabil exagerez, pt că, uneori oul ăla nici nu e la fel de bun cum pare. Am rămas cu sechele după o tură de asta în Turcia unde au lipit afișe în limba română cu rugămintea să nu-și mai pună în farfurii mai mult decât pot mânca. Îmi e jenă de compatrioți uneori
Comentariu beton!13
Turcia e o clasă pentru sine. Am fost de 2 ori, ambele intr-un hotel foarte frumos amplasat unde merg in vacanță nemti (puțini), turci şi turci care traiesc in Germania. Mai, ultima categorie au fost fix cei care lasă mesele aproape pline, cu farfurii pline de produse de patiserie etc neatinse. Pai de ce le iei de la bufet daca tot așa le lași. Si asa era la unele familii zilnic, nu doar excepții 🤦🏻♀️
Io imi mai iau all inclusive cand merg cu gasca, ca ei decid da’ chiar e waste of money pt mine ca iau de acolo aceleasi lucruri pe care le mananc si acasa, alcool nu, sucuri nu, mai scap cate ceva bun la 2 zile. Nu prea urmaresc care cat si-a umplut mesele dar ce-am vazut eu, cei cu copii mici fac asta, aduc mai multe feluri ca poate poate o manca si copilu’ ceva.
A, nu, erau mult mai mulți cei fără copii deloc. Iar copilul de la masa da lângă era mic, dar suficient de mare cât să meargă singur să-și umple farfuria.
Educație becalistă… banii mei, am plătit, fac ce vreau… Ne mai facem și câte un sandviș să fie și la prânz. Și la plecare musai în bagaj șamponul și gelul de duș de la hotel.
Deci și tu tot la plajă, bun așa! Nu-i mai băga în seamă, că nu-i schimbi și mai mult îți faci rău. Sunt și prin alte nații din ăștia care fac așa, probabil proporția diferă.
Distracție plăcută să aveți!
La comentariile pline de adevăr de mai sus, aş adăuga cuvântul „gratis”, adică nu sunt taxat la fix ce mănânc, deci pot lua muuuult, pe principiul „să fie, decât să nu se ajungă”! Eu am fost o singură dată într-o excursie all inclusive, la Nessabar, acum mii de ani! Ce scârbă m-a cuprins!!! Nu mai repet aşa ceva pentru că ţin la creierul meu! Ca să fac legătura inversă cu „gratis”, mi se pare potrivită (dacă nu este, nu daţi cu pietre în mesager!) întâmplarea de ieri: mă duc până la Mega din cartier să iau chestii! Buun, la intrarea în magazin coadă la aparatul de restituit peturile! Întorcându-mă acasă, zic, hai să duc şi eu la container sticlele şi borcanele adunate! Lângă containerele cu pricina, văd parcată o maşină a poliţiei locale! Eu îmi văd de treabă cu sticlele şi la un moment dat vine la mine unul dintre poliţişti şi mă felicită pentru faptul că ştiu să reciclez! Faza a fost de râsu’ plânsu’!! Acum, în această situaţie, „gratis” nu se aplică: de ce să pierd vremea lângă container, în loc să fac coada la magazin şi să îmi recuperez banii?? De ce să nu îmi pun în farfurie muuuult, când io am plătit şi mă doare la başcheţi de risipă! Şi sunt convinsă că oamenii ăştia fac la fel şi acasă! Cumpăr muuuult, că poate îmi cade drobul de sare în cap! Scuzaţi, am scris cam mult, dar m-a stârnit subiectul!!
Discutia asta imi aminteste de vremurile cand la Ikea parca era dozator de pepsi gratis. Veneau romanii cu sticle goale de acasa….
Ar trebui aplicat principiul din seria spaniolă de filme ,,The Platform/ El hoyo” :)))
Eu am alta nedumerire. Vad gazelele de 120 kile trecând delicat cu farfuriile în echilibru printre mese și ma întreb cum or putea manca, nu neapărat tot dar combinațiile pe care le au în farfurii. Omleta, oua ochiuri, bacon prăjit, cârnați, salata, brânză, roșii, măsline, castraveți și trei felii de pâine prajita on top. Asta doar la mic dejun. E un plating al naibii de elaborat. Iar a doua farfurie, cu desertul e plina de croissante, clătite, foetaj umplut de diverse tipuri acoperite cu doua palete mari de Nutella. Fără fructe ca alea îngrașă. Conțin zahar.
Bizar e faptul ca trec pe lângă masa ta și se uită sa vadă ce mănânci că poate le face ceva cu ochiul și au ratat insula cu bunătăți….
Săracii hotelieri încearcă și ei cu mici subtilități sa te facă sa te simți prost. Vine fata de la housekeeping și primul lucru pe care îl întreabă e dacă mai dorești hârtie igienică iar în baie troneaza la loc de cinste un cântar de ultima generație. Ironic, nu-i așa?
Nenea Mișu, nu vreau să scuz pe nimeni, dar șurub mai strâns înainte de 89 ca la noi n-a fost nicăirea… Memento cozile de sticle de cu noaptea la lapte, pachetul de unt luat pe șestache fiindcă tata îl cunoștea pe vânzător, minim trei ore de stat la coadă indiferent ce se „băga”… sunt reminiscențele unei generații, n-ai ce-i face…
Păi și cum se face că sunt doar la unii? Ca să nu mai spun că majoritatea ălora păreau până-n 35 de ani. Toți erau mai tineri decât mine. Deci nu, eronat, ține DOAR de nesimțire.
Herr H asta ar justifica faptul ca se mananca mult, nu ca se face risipa.
Eu tin minte ca am fost in 1995 prima oara „afara” in Belgia si la mic dejun era bufet suedez.
Si bagam in mine muschi file, nutella, banane si lapte cu cereale sau pepsi din greu dar farfuriile mele nici nu mai trebuiau spalate ! Se uitau oarecum cu mila la noi belgienii insa stiau de unde venim si prin ce am trecut. Insa de la ei am aflat (din nou) ca e de porc sa umpli farfuria si sa nu mananci ce ti-ai pus. Am avut multe discutii interesante cu ei despre traumele si consecintele social-comportamentale ale vietii in comunism, unele fiind revelatii pentru ei, altele pentru noi.
Astia mai vechi ne aducem aminte refrenul „mananca tot, nu lasa nimic in farfurie ca sunt copii care n-au ce manca”.
Eu cred ca e o combinatie de lipsa de bun simt si educatie cu nevoia de a epata si a-si justifica propriilor ego-uri banii platiti (e cam acelasi lucru cu a-ti cumpara BMW seria 7 cand stai in garsoniera cu chirie sau iPhone schimbat anual dar tu nu ai bani de unt si bagi margarina non-stop).
Nu ca ar avea sens dar …
Comentariu beton!11
Recunosc că am o dilemă atunci când e foarte variat și sunt multe chestii care îmi plac. Și anume, nu știu ce sa aleg. Am fost mereu foarte atent sa nu îmi pun mai mult decât mănânc, dar, mă gândesc, poate unii nu se pot abține și pun și din aia, și din ailaltă, să fie, să se găsească. Pot înțelege asta. Dar nu pot înțelege de ce nu îți înveți lecția. O plătești odată, de ce ai mai face-o și a doua zi? Mai ales că, de obicei, la micul dejun sunt cam aceleași chestii. Diverse și în cantitate mare, dar aceleași. Deci, teoretic, nu ai avea de ce să repeți greșelile ..
Unul dintre motivele pentru care eu nu merg la all-inclusive: nu merita sa platesc un extra pret pe acest tip de pachet, pentru ca acel pret include tonele de mancare pe care unii si altii fie le consuma in exces, fie pur si simplu le lasa pe masa, de unde merg la organic waste.
Am experimentat o singura data un all inclusive, in Turcia, iar acolo, ca sa nu credeti ca suntem singura natie de fomisti sau, dupa cum spunea alt comentator mai sus, nevalidati, 99% dintre turisti erau rusi si faceau la fel de rau/urat. Culmea e ca aia, mancau cam 80% din ce luau, dar tot cantitati imense. Nu mai zic de bauturi, in special cele incluse, pentru ca ce sa vezi, erau si bauturi alcoolice care totusi nu erau incluse. Ei, din alea totusi, nu consumau la fel de mult. Dar din cele turcesti…era jale. Ei bine, in acel complex, acum parca a fost rebrand-uit cu Rixos, nu am reusit sa iau o inghetata, undeva dupa pranz, cand se aducea intr-un anumit loc, ajungeau rusii inainte si goleau. In fiecare zi. Bine, dupa vreo 3 zile nici nu m-am mai deplasat acolo pentru inghetata. La fel am vazut prin Cipru, pe vremea cand rusii erau ca la ei acasa acolo, in Cipru insa cred ca erau multi din aceia care spalau multi bani pe-acolo si care aveau nevoie de validare. Partea frumoasa la Cipru este ca puteai sa nu iei pachetul all inclusive, chiar la acelasi hotel unde unii aveau all inclusive. In orice caz, cred ca e o combinatie de motive pentru care unii merg si mananca infinit prin hotelurile cu pachete all inclusive: foamea din ADN, nesimtire pentru aia care si risipesc, nevoia de validare si de statut…
Nu am fost la all inclusive şi nici nu mă văd mergând vreodată, nu aş suporta lipsa aia de flexibilitate să trebuiască să fiu la cazare între anumite ore. Am fost de multe ori la cazare cu mic dejun cu bufet suedez. Nu am remarcat aşa ceva dar nici nu prea am obiceiul să mă uit la ce fac alții. Eu las în farfurie doar dacă ceva nu îmi place, în cantitate mică, nu îmi scot mult. Mai facem curat unii după alții în familie dacă cuiva îi place şi mai poate mânca ce a lăsat altcineva. Mi-ar fi ruşine față de personalul de acolo să fac altfel.
Si pt noi experienta culinara e cam 1/3 din experienta unei calatorii, alaturi de natura si istoria locurilor.
De aceea evitam cazarile cu altceva decat mic dejun inclus (desi nici ala nu e obligatoriu pt ca de regula se gasesc optiuni minunate si variate inafara hotelului).
Sunt insa in stare sa conduc si 100km one-way pt a ajunge la vreo carciuma bine cotata pentru pranz sau cina. Niciun efort nu e prea mic pentru o experienta culinara autentica!
Din acest pdv, recunosc, am ADN de gurmand. Si da, uneori comand si sa mananc, well…copios!
Pe de alta parte, sunt la fel de constient ca a manca mult dimineata sau la pranz, iti cam fwte ziua de vizitat.
Plin fiind, nu prea-ti mai vine la indemana sa incepi (sau sa continui) o zi de umblat, vizitat sau nici macar de bucurat de plaja/volei, inot.
Singura dorinta devine sa zaci pana cand iti poti relua pozitia si activitatea bipeda.
Dar da, am vazut fenomenul si in aproape toate cazurile era vorba despre est-europeni (romani, rusi, sarbi) chiar daca eram la 12-15 ore de zbor de RO.
Eu merg la AI doar în Mamaia și Bulgaria.
Probabil pentru că prețurile sunt mai ridicate, procentul celor care lasă munți de mâncare în urma lor este redus.
Altfel, în casa mea regula e simplă: pui în farfurie doar cât mănânci. Pentru suplimentări, mai faci o tură. Sau două. Sau câte este necesar.
Păi eu sunt într-un loc în care prețurile sunt chiar foarte ridicate.
FOAMEA apare când nu te-aștepți.
Scriitorul Radu Paraschivescu a descris cu mult umor in cartea „Ghidul nesimțitului”, cu 15-20 de ani în urmă. In orașul unde locuiesc este un restaurant chinezesc unde se plătește dacă arunci mâncare. Mi se pare normal. Ce mi-a plăcut la restaurantul chinezesc sunt bucățele de carne și legume, ți le gătește pe wok chiar atunci.
Nu-mi iese din cap un fragment din Ultima noapte…, este exasperat Stefan Gheorghidiu,sau poate alt personaj, nu mai stiu, de faptul ca totul in tara romaneasca se leaga de paine-mananca si el o paine, i-a dat cuiva sa manance o paine…
In cate generatii urci un nivel din piramida lui Maslow??
Nici Iulia nici tu! Ne sperii sheriff! Ca ies amandoi, se stinge lumina in tara! Simion si Ponta! Ai de capul vostru! Doar atat le.a mai ramas sa faca! Vreau scenariul asta! Ca m.am luat dupa voi sa iau caramizi de bani, stocuri de mici, ciocolate fara numar, de tigari nu mai zic! Am cheltuit pe astea un week.end la Mamaia! Doarme fereasca!
A trebuit să citesc câteva comentarii să mă prind că AI nu se referă la inteligenta artificiala.
In alta ordine de idei, m-am ferit că de draq de all inclusive.
Prefer sa nu am nicio masa inclusa pentru că nu mă interesează mâncarea. Gen deloc. Mănânc de vreo doo ori pe zi in principiu niste amestecături de cereale cu verdețuri și fierturi.
Nu mă interesează nici specialitățile locale, nici mvai ce minunate îs pastele nu știu unde pa Italea.
Mi-e foame, incepe să mă doară capul și după aia picioarele, mănânc.
Orice. In general un sandwich face treabă și aia e
Daca as putea sa iau o pastila sa nu mai pierd vremea cu mancatu ar fi super.
In condițiile astea smr că nu văd de ce as plati extra pentru AI:)
Sau pentru mâncare în general.
Mâncarea-i fudulie… :)))
Am fost și eu urmaș de dac liber la mare unde aveam micu dejun de tip bufet suedez și în prima dimineață am mers pe principiul să încerc cam din toate câte un pic și s-au cam adunat. Poate că mi-o fi fost și foame, naiba știe, dar mi-a fost o rușine că am lăsat mâncare în farfuriee…
De a doua zi m-am axat doar pe niște chestii și după aia mi-am dat seama că de fapt am plătit degeaba micul dejun care era opțional.
”Am vrut să fac poză, să vedeți mâncarea aia rămasă, multă de-abia atinsă, dar mi-a fost jenă.”
Săptămâna viitoare plec pă Egipt la allin împreună cu niște consăteni și trebuie neapărat să mă uit iutub cum să scot sunetu de la telefon când fac poză. Nu de alta dar sunt unii, doamne&domni, care pot să pun pariu că sunt urmași de daci.