De azi am plecat spre casă, mă așteaptă trei zile cu peste 1000 de kilometri pe zi și o a patra mai „lejeră” cu doar 600.
Așa că nu-mi dau seama în ce măsură ne vom mai auzi pe-aici până ajung. Vedem.
Până atunci, v-am lăsat mai jos un video cu opt feluri de mâncare pe care trebuie neapărat să le încerci dacă ajungi în nordul Spaniei. Mă gândeam că ajută mai mult decât să vă spun ce să vizitați.
Știu că mă întrebase cineva în comentarii (îmi pare rău că n-am avut timp să răspund) ce să viziteze în Țara Bascilor, unde o să stea o săptămână. Cu vizitatul e simplu, oriunde te-ai duce o să constați că ai ajuns într-un loc atât de mișto că-ți pică fața.
Zic c-o să ajute mai mult videoul de mai jos, că de mâncat trebuie să mănânci oriunde ai ajunge.
Apropo de mâncare, printre cele opt feluri, o să regăsiți o specialitate locală numită cachopo. Ăsta e un fel de șnițel care poate fi și de porc, și de vită care, pe lângă carnea propriu-zisă, mai are și jamon și niște brânzică.
Lângă el ți se aduce, obligatoriu, un munte de cartofi prăjiți. Paranteză. Nicăieri n-am mâncat cartofi prăjiți congelați, la pungă, la toate restaurantele cartofii erau cum ți-i faci tu acasă. Am închis paranteza.
Revenind la cachopo, preparatul este atât de mare și de sățios, că nu mai ai nevoie să comanzi altceva, chiar dacă sunteți doi.
Am și întrebat la un restaurant de ce naiba peste tot este atât de mare și mi s-a răspuns că este specificul local, că dacă vrei cachopo mai mic, comanzi cachopino, care este cam la jumătate din ce o să vedeți în video. Singura problemă ar fi că nu l-am văzut în niciun meniu pe cachopino ăsta, toată lumea are doar varianta imensă, cachopo.
Am zis că e bine să știți, pentru că noi l-am comandat la un restaurant și l-am întrebat pe chelner dacă e suficient, dar omul a ridicat din umeri și-a zis că nu crede, că să mai comandăm și altceva.
Și-am mai comandat ceva, că, na, te iei după recomandările chelnerului. Când a venit cachopo-ul, n-am putut să mâncăm nici jumătate din el.
Mă rog, e mai lungă povestea cu restaurantul ăla, până la urmă s-a dovedit că, deși aveau mâncare bună, angajații erau niște nesimțiți. Atât de nesimțiți încât am simțit nevoia, pentru prima oară în această viață, să las un review negativ pe google. Am eu așa o bănuială că, după ce l-au citit, nu vor mai fi nesimțiți cu nimeni. Măcar o vreme.
Gata, atât pentru azi. Vă las cu videoul.
Spui asta, să vorbim și despre mâncare, ca și cum ai ajuns la coada trip list și ultimul punct era despre asta cu hrănitul și trebuie să o bifezi și pe asta.
Când știm toți, ăștia care te citim de niște mulți ani, că tu localizezi mâncarea aia bună cum fac liliecii cu insectele.
Ghidul Michelin, te pişi pe el, Bookfood of Vasilescu, bitches, ăla este baza. Am mâncat pe baza recomandărilor tale și a fost flawless.
Halealolocație, baby, spot on. Centura neagră, douăjde farfurii.
Tks de info.
Comentariu beton!24
Păi da, dar de când am plecat n-am pomenit nimic despre. Să nu creadă lumea că m-am făcut vegetarian sau ceva.
S-ar vinde ca pita caldă „The Foodbook of Vasilescu”. 😎
Guillermo, pescar spaniol: ” Repoblamos los mares. Vasilescu se fue a Rumania.”
Lasă că-i ajută că plouă. 🤭
Ador totul de la 1 la 6 și 8-ul. La 7 strâmb din nas că …nah…trăbă să fie și un sclifosit p’acilișea.
🫢
Adică la cachopo? E senzațional. Nu știu cum reușesc să facă crusta aia atâta de crocantă.
Hai că mi-am s-a făcut foame…
Hai ca dau o fuga pana acolo sa mananc si eu o portie din ce ai aratat tu pe acolo😀. Imi ploua in gura🤤.
Hai ca de săptămâna asta se face frumos. 🤦♂️
Cu vremea ti se trage de la ciacre. Le-ai curatat tu, dar nu le-ai dat si luciu. Vorba aia, la soare te poti uita, dar la ceacre ba😁.
Cachopo și pinchos 🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤
Fructele de mare și legumele nu-mi plac.
Știu. Special pentru tine le-am pus. 🤭
Băi, legume nu mănânc nici eu, că nu suntem animale, dar șmecheria aia era într-un mare fel.
@MV: 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Poate fi și-n două mari feluri, că io nu m-ating de ele.
Despre ce restaurant e vorba? Sa stim si sa il evitam.
Sidreria Murros.
zi că ești român fără să spui sunt român;
MV: ce zi e azi? a doua de Paști? să vorbim despre mîncare!!!
PS nu mă exclud; ieri am pus la marinat un fromos antricot de vită de un kil jumate, urmînd ca azi să execut un slău cuching, deși nevastă-mea mă amenință cu ostracizarea pe motiv de frigider plin; las’ c-o fi bun și la sendvișuri…
PPS caracatița aia…
@costicămusulmanu: spune-i „la doamna” că nimeni n-o murit de la prea multă mâncare-n pod, numa’ de la prea puțină. 🤭
Toate astea au fost făcute și vor fi făcute cu rucsacul on.
azi doar cu cel frontal, la purtător…
Meam, cum arată mâncarea aiaaa. Las’că mă-ntorc la mielul meu 🙂
Drum bun spre casă!