Zic „s-ar putea” pentru că mai văd câte un „dealtfel” și pe la oameni care au mai mult de doi neuroni.
Dar pentru cei care scriu „defapt” nu mai există speranță.
P.S. O să tot scriu P.S.-ul ăsta până nu se mai plânge nimeni că „nu poate să vadă cum trebuie videourile filmate vertical”. Oameni buni, le filmez așa pentru că cei mai mulți accesați blogul de pe telefon, prin urmare nu cred că aveți nicio problemă cu vizionarea videourilor verticale.
Dacă totuși mai există oameni care intră aici de pe laptop, după ce dați play și începe să ruleze videoul, apăsați pe butonul pe care scrie „shorts” și vi se va deschide o altă lume.
Multumesc !
„De sigur” că ai dreptate! 😀
Comentariu beton!31
50 % , asta e procentul.
păi dacă nu te duce capu’, zic să te mai duci prin piețe, moluri, la demonstrații etc; și vei constata că, de fapt, uamenii ie dă alt fel! mulți; foarte mulți; o să vedem în cîteva luni, la vot, dacă majoritatea…
Comentariu beton!20
De fapt, pe cei mai mulți nu-i interesează „finețuri” d-astea, deoarece „nu ține de foame”!
De altfel, „important e să ne facem înțeleși”!
Comentariu beton!15
@Shobi: astea ar putea fi argumentele unui străin ce-nvață limba română, nu ale unui băștinaș.
@JT, ai dreptate, dar ai idee câți băștinași gândesc așa? Eu am întâlnit destui.
Nenea Mișu sau un Don Quijote în luptă cu morile de vânt ale prostiei…
Comentariu beton!14
Vorba lui de Gaulle: „Vast proiect!”.
Sau altfel spus, munca de Sisif.
Dar dacă o facem noi toți ăștia care mai știm încă să vorbim/scriem corect probabil o să reușim să mișcăm acul cu unul, doua procente. Sunt optimist, nu-i așa? 😈
Poate mai învață lumea ceva din videoclipurile tale..eu aveam o problemă cu „de asemenea”, îl scriam legat. În clasa a V-a 😁
De fapt nu văd niciun motiv să scriem legat. Nici unul, nici mai multe…
Ei și tu acum. O s-ajungem să scriem „defapt” și „dealtfel” că se va trezi un analfabet din Academia Română că așa-i „la modă”, iar limba română trebuie să „evolueze” precum s-a ajuns la „niciun” și „nicio”. 🤷♂️
Comentariu beton!16
@JT, fix asa. Cica limba evolueaza🙄.
Discuție recentă cu profu’ de română al fiului meu pe seama despărțirii în silabe a cuvântului “dreptunghi”. Generația mea și toate celelalte anterioare și ulterioare au învățat ca despărțirea în silabe în cazul cuvintelor compuse se face ținând seama mai întâi de părțile componente ale cuvântului compus, în cazul de față drept-unghi. Corect, logic, de bun simț.
Ei, ce îmi zice proful acum: este acceptată ca variantă corectă de despărțire în silabe și “drep-tunghi”. Da, știu, zgârie la urechi și ciufulește rău gramatica pe care o știu. Explicația: despărțirea în silabe se face printre cele două consoane!!! Da, am întrebat de 2 ori, am crezut ca nu am auzit bine!
Gizaăs
@Pierrine: profu’ ăla de română e imbecil.
E „drept-unghi” că-s 2 silabe. Problema-i că imbecilu’ nu știe ce-i aia o silabă. 🤷♂️
Eu l-aș întreba dacă el desparte cuvântul drept= drep-t🤣🤣🤣 De acord cu @JT aici, profesorul este un imbecil.
Corect este dreptunghé și se desparte in 3 silabe 😀
În 2004 a trebuit să reiau școala, circumstanțele sînt subiect separat de cel de față. Ca idee, aveam 36 de ani. Facultate de stat, Brașov
În continuarea ciclului unu (inventatorului sistemului Bologna îi doresc niște lucruri care nu apar în DEX) am executat și două mastere. Să fie.
Am avut parte de oribila experiență în care colegi (vorbim de ciclul doi universitar, da?) masacrau execrabil nenorocita asta de limbă română, dar erau țanțoși și plini de gaze în freză (să fi fost de la meniul pe bază de fasole?) că „io am făcut doo facultăți, una în limba engleză”. Iar dacă încercai să-i corectezi, pentru că inclusiv în exprimarea orală curentă și colocvială îți luau timpanul la rindea… gata, începea jihadul.
Nepotu-meu, care acum e într-a șaptea, are note de 9 și 10. Și o exprimare de trebuie să stau să-mi traduc și adaptez ce scoate pe orificiul buco-anal.
Veața ie greu – nea Bachus.
Iar cei cărora le stă în gît că folosesc sînt și nu sunt, î și nu â – sex oral. Limba este un organism viu, care evoluează, se modifică și adaptează continuu. Deci întoarcerea la grafia anilor 1940… pas
Mai e și ‘deabea’.
Noi deabea avem ce mînca că murim de foame cu ăștia care fură de treijcinci de ani și îl ponegrează pe domnul Giorge Călinescu și pe doamna Tristela care nu mai vrea s-ă stăm în genunche la străini și voi cu gramatica
Huooo votăm masiv.
Biata limba romana, cum se opune ea évolutiei temporale !
Gramatica, ecuatie cu un numar urias de necunoscute!
Pe mine ma zgarie pe timpane si imi bombardeaza neuronii o exprimare des auzita : gen !
Nu pricep ce cauta cuvantul asta in fiecare fraza dintr-o conversatie!
Ma rog , sunt inginera, cu o gandire logic arborescenta : rezolvam fiecare chestie de pe fiecare craca !
Ooo, tu nici nu ştii, batrâne…
M-aş încuia în casă, nu ştiu pentru cât timp, doar ca să nu mai fac eforturi-zilnice şi silnice-să mă cenzurez, fie in propriile enunțuri, fie în comentarea enunțurilor altora!!
Las’ că rezolvă dom’ ministru problemele, obligându-i pe elevi să se prezinte in aceeasi zi şi la cursuri şi la probele de bac! Reformele nu se opreşte!!
Dar pentru oamenii ce intră aici de pe desktop n-ai sfaturi? În afară de rețete de ceaiuri pentru șale și alifii pentru încheieturi.
Să-și cumpere telefon mobil sau tabletă, ce atâta laudă cu desktopu’ dom’le? 🤣🤣🤣
Aș avea câte ceva pentru când te trage curentul. 🤭
Lasă, John, maică, desktopu, că fuse și ăla bun la ceva pe vremea lui… ia întreabă un Z-er ce-i ăla monitor CRT, să vezi ce ochi face..