O să vă zic o poveste de Crăciun care, de fapt, nu s-a întâmplat de Crăciun.
Eram în aeroport, aici la noi în Bucuresti, așteptam să vină vară-mea și făceam ce-mi place să fac cel mai mult când sunt în locuri din astea mega-aglomerate: mă uitam la oameni.
Nu știu dacă mai are cineva hobby-ul ăsta ciudat, dar pentru mine este aproape ca un drog să mă uit la oameni pe care nu-i cunosc.
Nu fac asta doar în aeroporturi, o fac și la hotelurile pe unde mă cazez. Mă așez pe undeva prin lobby-ul de la recepție și mă uit la toți cei care vin și pleacă. Pur si simplu stau și-i analizez, încerc să ghicesc ce e cu ei, dacă sunt fericiți sau nu, din ce țară sunt, ce lucrează, mă uit cum sunt îmbrăcați, pe scurt, îi analizez în toate modurile posibile.
Știți ce zic? Mai face nimeni asta? Nu? Doar eu? Ooook.
Revenind, ziceam că eram în aeroport, unde așteptam deja de ceva vreme, că avionul cu care venea vară-mea avea anunțat un delay de 40 de minute (până la urmă a fost peste o oră, dar nu mai comentez).
Undeva în dreapta mea era un cuplu de bătrânei și un puști care n-avea mai mult de 5-6 ani. N-a durat mult și mi-am dat seama din ce discutau că bătrâneii erau bunicii și toți trei îi așteptau pe părinții celui mic care munceau în străinătate.
Avionul pe care-l așteptau venea de undeva din Italia, n-avea întârziere, doar că ăla micu’ nu mai avea deloc răbdare să aștepte. Întreba o dată la câteva minute: „cât mai e până aterizează?”.
Am crezut că se mai liniștește când i-au spus bunicii c-a aterizat, dar nu. Din momentul ăla a început să întrebe tot obsesiv: „cât mai e până ies, de ce durează așa de mult”?
Băi, oameni buni, avea copilașul ăla în ochi atâta nerăbdare, amestecată și cu bucurie și cu tristețe, că deja nu mai aveam nici eu răbdare, ce naiba se întâmpla de nu mai veneau oamenii ăia odată?
Până la urmă au venit, iar eu aveam să aflu asta când l-am văzut p-ăla mic cum efectiv țâșnește de pe scaunul ăla din dreapta mea spre doi cetățeni care tocmai ieșiseră pe ușile alea glisante. Nici măcar nu știu cum și-a dat seama că ăia erau părinții lui, pentru că ambii erau aproape mascați de trolere.
Dar n-au apucat să mi se umezească ochii de la bucuria copilului, că s-a ridicat praful urgent în sală când l-am auzit strigând, spre bunici, în plină alergare:
– Mami, tati, au venit mama și tata!
Ăla a fost momentul care mi-a pus capac și m-a făcut să ies urgent afară, la o țigară, să nu vadă nimeni că am lacrimi în ochi.
Băi, voi vă dați seama că bunicii erau „mami” și „tati”, iar părinții „mama” și „tata”? N-a strigat niciun moment „buni”, „mamaie”, „tataie” sau ceva asemănător, le-a zis „mami” și „tati”. Sper că nu e nevoie să vă explic de ce mi s-a părut foarte trist, că m-aș simți dezamăgit.
În schimb o să vă explic altceva: de ce-am scris în primul paragraf că vă spun o poveste de Crăciun, chiar dacă ea s-a întâmplat în plină vară.
Știți câți copii din România trăiesc cu un dor necontenit de părinții pe care-i văd, în cazurile extrem de fericite, de două ori pe an? Probabil nu știți, dar vă spun eu ca sunt 65.000.
65.000 de copii din această țară sunt rămași acasă și crescuți de oricine altcineva, dar nu de părinții lor pe care-i văd când și când. Mulți dintre ei nici măcar Crăciunul nu și-l petrec împreună cu părinții.
De-asta v-am zis că e o poveste de Crăciun, o poveste la care putem contribui și noi să aibă un final fericit măcar pentru câțiva dintre ei. Putem să ajutăm 100 de copii rămași acasă să-și vadă părinții de Crăciun.
E atât de simplu, putem să facem asta cu bani de-un pachet de țigări sau de-o bere băută în oraș, cu băieții.
Cum? Intrați pe site-ul Acasă Regăsit și donați, cu cardul, orice sumă doriți, cât vă lasă sufletul, nu există prea puțin sau prea mult. Dacă intrați pe site, o să vedeți că se poate dona inclusiv 1 leu. Da, da, un singur leu, cum vă spuneam trebuie doar să vreți să donați, suma o stabiliți voi.
Pentru că vorbim despre plată cu cardul, o să vă dau și detaliile care să vă ofere încrederea necesară că sunteți safe când faceți asta.
Proiectul „Mami, tati, hai acasă!” este gândit, realizat și pus în practică de Vola.ro și Asociația The Social Incubator, două nume în care probabil știți deja că puteți avea încredere deplină.
Mai mult de atât, cei de la Vola.ro vor sponsoriza costurile biletelor de avion pentru 50 de familii, iar pentru celelalte 50 îmi doresc din tot sufletul să putem strânge banii noi, aici, pe blog.
Iar dacă putem strânge mai mulți bani, cu atât mai bine, îi vom provoca pe cei de la Vola.ro să ofere și mai multe bilete de avion familiilor.
Ce ziceți? Vă băgați? Vă las din nou site-ul: Acasă Regăsit. Cum ziceam, donați cât vreți și cât puteți, orice leu e bun.
Ma doare sufletul! O alta poveste, fiul meu a stat in plasament pana sa-l adoptam, mi-a zis ca doar la noi a primit daruri de la Mos Craciun, 7 ani de zile copilul meu nu a primit daruri de Craciun. Cati copii tanjesc dupa iubire? Cat de putin ne trebuie sa punem zambete pe fata unor copii. ❤
Comentariu beton!77
❤️
Offf, suflețel mic… eu am văzut odată la mare niște copii de la un centru de plasament. Nu am văzut niciun zâmbet pe fața lor, toți erau foarte triști.
Da, și eu am „hobby-ul” ăsta, îmi place să observ oameni. Cel mai mult atunci când mă plimb, să văd gesturi, fapte etc.
Comentariu beton!25
Impresionant. De multe ori si cu parintii acasa cei mici nu-i vad indeajuns
,dar cu ei plecati !
Voi dona imediat.
Fumezi iar ?
Gata si donatia.
cred ca întâmplarea a avut loc înainte de a renunța la fumat.
@Nicoleta, povestea din aeroport s-a întâmplat cu câțiva ani în urmă.
Aici sunt total de acord cu @Nicoleta. Copiii de azi își văd părinții prea puțin. Eu stau cu gâgâlicea mea de nepoată 12 ore pe zi. Și îmi spune mai des mami, decât mamaia. E trist.
Comentariu beton!17
❤️
Am aflat de la Mara.
E o SUPER inițiativă !
Am distribuit și am donat.
❤️
@CCC, puteți dona de două ori și acolo, și aici❤️
Ce vorbesti, m-ai rupt cu articolul asta. Si cand te gindesti ca sunt parinti (si aici ma refer la fostul meu sot care a fost total absent desi era prezent zilnic) care au stat langa copii si au fost total absenti. 🥹
Comentariu beton!24
❤️
Donat!
❤️
Hai că am tras încă o tură de plâns, ieri la Mara și acum aici 🥺 rezolvat, știu cam prin ce trec familiile separate așa, dorul este incomensurabil mai ales pentru copii.
❤️
am văzut azi, într-o cafenea, un domn; fără telefon, fără laptop, stătea așa… ca un psihopat…
ziceam că-i banc, da’ nu mai zic!
să ne faci diseară un update cu donațiile, dacă se poate;
nu voiam să activez cardul de avarie, da’ cum n-am bani pe altele…
Comentariu beton!12
@costicămusulmanu, o să încerc să fac update, dar nu știu dacă reușesc choar diseară. Eu nu am niciun fel de acces la platofrmă, deci nu pot să văd cât s-a donat. Pot doar să-i întreb pe cei de la Vola.ro, dar nu știu cât de repede îmi vor răspunde.
donat!
întâi am pornit aspiratorul ca era praf în casă 😐
❤️
Buna Mihai, la chestia asta sm ceva de comentat. In cazurile in care copiii nu sunt cu părinții lor în străinătate , pur și simplu nu se dorește acest lucru. Se găsesc diferite scuze care sa acopere aceasta „nedorita”. Odată ce există o chirie, există și posibilitatea să se înregistreze la primărie, și să își înregistreze și copilul și au și dreptul la ajutorul social respectiv un loc la grădiniță sau școală. Daca exista un loc de muncă oricât de slab platit ar fi ..și dorința de a fi o familie unita ..soluții se găsesc. Dar exista o dorință mai mare …de a petrece mai departe fără responsabilități. Eu sunt mama singura , dar nu îmi.duc copilul la bunici să mi -l creasca. Că am găsit variante in care sa îl cresc langa mine. Dar așa cum am zis …varianta e in multe cazuri …nu se doresc extra responsabilități. Cei plecați în Germania de multa vreme ….știu sigur că statul te ajuta foarte mult. Exista ajutor social, exista alocație și ajutor extra pt copil, există bani de chirie de la stat / Jobcenter. Statul te susține , ideea e sa vrei sa te miști nu sa stai pe loc.
Comentariu beton!49
Păi, ce să zic. Mă bucur c-ai rezolvat, cu acest comentariu, problema copiilor care cresc văzându-și parinții o dată pe an sau și mai rar.
Nu, serios, la ce-a folosit acest comentariu absolut inept? Ca să demonstrezi ce? Că de fapt părinților nu le pasă de copii și nu vor să-i ia cu ei? Că știi tu că dacă ar vrea cu adevărat i-ar lua. Serios? Doamne apără si păzește!
Bine, eu știu exact c-ai comentat ca să demonstrezi ce lucruri mărețe faci tu, dar n-ai reușit decât să-mi provoci milă combinată silă.
@Emilia cei plecați în Germania știu ca s-a căm terminat cu de ăstea. E criză de locuințe, la grădiniță e supergreu de prins loc, riști să ai de a face cunoștință cu Jugendamt-ul dacă nu e cineva cu copilul (cam până la 12 ani) când lucrezi. Banii se dau cu strâmbături și unii ar putea fi sistați. Ăsta e cadrul general, mai sunt si excepții în bine.
du-te, măăă, nu mai vorbi prostii! păi se știe că dacă mergi să lucrezi în străinătate primești casă ieftină, menajeră/majordom, iar cei cu studii superioare și șofer…; bine, o fi el de autobuz, da’ măcar nu te chinui singur!
nu ca în RO, unde m-am dus la nani la 23,15 iar la 05,08 eram sub duș! mai și conduc tătă ziua…
Comentariu beton!12
@CosticaM, asta imi aduce aminte de fosta colega de apartament cand i-am spus ca imi trebuie bilete de avion pentru anumite ore pentru ca domnul viitor sot lucra si nu avea cine sa ma ia de la aeroport. Si tanti mi-a zis: Sa trimita soferul!🙄 Cand am intrebat-o pe ce lume traieste, cred ca s-a gandit ca vai cu ce saracaciune de barbat m-am ales.
@Emilia, fiecare isi stie problemele lui. Acum ai posibilitatea sa faci ceva si sa alini durerea copiilor crescuti fara parinti. Tu alegi.
Comentariu beton!11
@Mihai, exemplu în cazul meu nu l am dat ca să mă laud. Cunosc destule familii care au venit cu copiii. De ce la ei se poate? Și au făcut tot posibilul să aibă copiii lângă ei. Intr adevăr unii nu își cunosc drepturile și nici nu știu unde să își ceară drepturile. Asta e partea a doua. Dar sa zici că nu se poate e o aberație. Unii nici măcar nu sunt interesați să știe ce drepturi au și ce pot face. Și se lasă la mana altora. Păcăliți. De multe ori tot de români. Nu am zis că nu e greu. Dar după jumate de an incepi sa te orientezi in spațiu , să te pui un pic pe picioare și să îți duci familia. In multe cazuri nu se dorește asa ceva.
@Emilia, băi, uite că eu nu cred așa ceva. Nu cred că ÎN MULTE CAZURI nu se dorește, eu cred cu tărie că sunt FOARTE PUȚINE cazurile în care nu se dorește.
@Mihai, avem păreri diferite. Îți respect părerea. Tu vezi situația cu ochii celui care ramane în țară și așteaptă. Eu vad situația cu ochii celui plecat care da din coate să își rezolve ceva în viața. Așa cum am zis îți respect părerea și îmi îmi păstrez alte comentarii pt mine.
Am donat. Când dispar cifrele alea de pe carduri?
N-am fost o mamă absentă, dar am fost o mamă care lucra 8 ore + 2 pierdute pe drum. Așa că mama lua copiii de la grădiniță, îi ducea la ea și eu sau soțul îi recuperam mai tarziu. Dar m-a durut când copiii au început să -i spună bunicii Mutti, fiindcă așa o auzeau pe soră -mea care era si ea destul de mică, 10-11 ani. Eu eram „mama”, sau „mami” dacă voiau înghețată.
Comentariu beton!13
❤️
Hobby ăsta cu observatul oamenilor peste tot e boală cronică la surzi, când nu stau cu nasul în telefoane.
Sa stii ca si mie imi place sa observ oamenii, in special in aeroporturi. Si nu sunt surda si nici nu stau cu nasu-n telefon. Nu e un hobby, ca nu ma duc special acolo sa-i analizez. Dar, cum spune si Mihai, imi imaginez de unde vin si unde pleaca, ce fac in viata de zi cu zi, incerc sa ghicesc din ce tara sunt.
Nu as putea sa imi las copilul mai putin de cateva zile la bunici. Ciudat, dar baiatul meu datorita situatiei, nu a ramas singur la bunici. Cateva zile pe la prieteni sau in vacanta l-am lasat, dar sa il las cu lunile si anii nu as putea.
Am citit intai la Mara despre initiativa. O sa donez. Imi fac timp azi. Musai.
❤️
Donat😊.
Gata și donația, mai din sărăcie, așa. Renunț la niște dulciuri, că și așa am multe kile în plus.
❤️
M-ai facut praf dis-de-dimineață. Donat.
❤️
Nu stiu daca exista ceva mai trist…excludem aici boli, calamitati…mai trist ca fapt de viata. Ce tara trista suntem; cu copii din ce in ce mai putini si din ce in ce mai tristi..
Am.plans de-a binelea…
❤️
buna dimi! Am donat si eu, iar acum inregistrez pe o platforma la birou, unde compania dubleaza donatia noastra
Comentariu beton!12
❤️❤️❤️
Emotionant, stiu ce inseamna, am fost si eu in situatia asta, din fericire doar pentru un an, acum fata mea e cu mine. Dar anul ala a fost cumplit.
Am donat din toata inima.
Comentariu beton!16
❤️
Si eu am acest hobby. Interesant era când lucram in aeroport si vedeam sute de oameni zilnic si interactionam cu unii.
Felicitări pt initiativa si implicare in proiect! Donat.
❤️
Bună Mihai
Am citit ieri cea mai trista scrisoare a unui copil pt Mos Crăciun. Își dorea ca mama sa vina mai des în țară sa îl vadă. A fost nevoita sa plece în străinătate iar copilul a rămas cu tatăl. Nu intru în detalii, dar ce m-a durut enorm a fost „la casa de copii e mai bine decât era acasa” Mama vine 1 data sau de 2 ori pe an și îl vizitează la casa de copii.
😞
N-am mai bocit atata de f mult timp. Am donat si sper ca micutii aia sa aiba un Craciun cu adevarat fericit.
❤️
Tocmai azi, când e o chestie așa importantă, am intrat așa târziu. Donat.
❤️
Nu e ciudat hobby-ul tău, iar dacă e ciudat suntem mai mulți cu astfel de ciudățenie.
Nu cred ca mă încadrez la categoria ca mi-am lăsat copilul, când am plecat eu avea aproape 17, cand a venit sotia avea 21, nu mai era copil 🙂
Donat.
P.S. Celor care au făcut acel site pentru donații nu cred ca agrează cardurile de afară, 3 carduri am încercat de afară și până nu am pus unul de Ro nu am reușit.
Le zic asta fix acum.
@Keepcalm, merge cu Visa sau Mastercard. Am vrut si eu sa donez „normal” si am constatat ca nu am cum. Platit cu Visa si a mers insa fara probleme.
@MV, cardurile respective le folosesc de multe ori pentru cumpărături online în Ro și merg.
@AdinaE, am încercat două Visa de credit și unul de debit, apoi am folosit Master de debit de Ro și a mers.
Eu cred ca sunt cam aglomerati,la mine a mers din prima !
Eu am doar card de debit german. Nu merge. Am si un card de la BT pe lei dar nu știu ce au făcut și dres ăia dar nu mai trimit sms de confirmare a tranzacției. La telefon e inutil (fratele meu a rezolvat problema lui așa) dar la BT insista să vorbească cu proprietarul contului, ce să facă ăla dacă e surd? O să caut altă modalitate să donez.
Donat!😢
❤️
Cuvintele nu mai au niciun sens! 😒❤️
Donat 👍
❤️
Donat si eu! Sunt multe dureri e lumea asta…..
❤️
Am citit întâi la Mara despre acest proiect și m-a impresionat că deh, fiecare (cred) cunoaștem vreun copil cu un părinte sau chiar ambii plecați să lucreze în afară.
Frumoasă inițiativa, să sperăm că vor fi cât mai multe familii ajutate să poată veni acasă.
Donat! Mi-au atins o coardă sensibilă articolul și unele dintre comentarii. Mi-au amintit de povești similare pe care le-am întâlnit de-a lungul anilor – prea multe, din păcate.
Donat!
❤️
Of! Intru acum si donez.
Donat!
❤️
Am crescut cu tatal plecat la munca in strainatate, mama acasa. De mult ce a muncit tata s-a imbolnavit si s-a prapadit la 51 de ani, eu ramanand cu prea putine amintiri si experiente alaturi de el. Nu am nici macar o poza cu noi doi impreuna. Dupa decesul tatalui mama mea a plecat la munca in strainatate sa ne poata asigura o viata buna, a tinut 3 copii la scoala, terminand cu totii facultatea. 15 ani a stat si ea plecata, si tot asa ne vedeam si noi, o data sau cel mult de doua ori pe an. Acum mama este la pensie, vine la noi des de la 400 km sa ne ajute cu cresterea nepotilor.
Am donat, cu speranta ca acesti copii sa fie cu parintii lor mai mult decat am fost eu.
Comentariu beton!28
Zob m-ai făcut, zob. 😥
Am donat pentru inimioara pe care am văzut că o pui dedesubt, nu pentru că știu că dar din dar se face rai…am citit la Godină despre bradul sărăcăcios de pe vremuri și mi-am dat seama că noi, cei care ne permitem, mai mult sau mai puțin, putem să facem bradul virtual al unor copii mai bogat cu un părinte sau chiar doi! Mulțumesc că mi-ai dat ocazia să nu cheltui inutil acei bani!
❤️
Și încă una: ❤️
Am aceeiasi „meteahna” la adunari sau cand sunt in locuri aglomerate.
Am donat si eu un picut. Anul acesta mi-am redirectionat eforturile spre un caz de care am aflat de pe langa mine: tata care creste ajutat doar de mama lui (+70) copii. Mama a plecat si nu vrea sa ii mai vada.
Am donat cand am citit la Mara. Trista situatie, vad zilnic la cabinet astfel de copii, uneori neglijeaza tratamentul pentru ca raman cu o bunica care nu-i poate aduce la oras la doctor.
Înțeleg de ce cineva a spus că, dacă părinții și-ar dori cu adevărat să aibă copii aproape, ar face tot posibilul pentru asta. Totuși, să nu uităm că ceea ce ție ți-a fost doar greu de obținut, altora poate să le fie aproape imposibil
Donat!
❤️
Salut, uite si asta este tare si ar fi putut castiga Eurovisionul daca nu s-ar fi votat regional si politic … https://www.youtube.com/watch?v=uZF8jCgUQFI
Îmi pare rău, știu piesa, e bun mesajul, dar nu pot să ascult Voltaj. Mă zgârie pe creier vocea lui Călin Goia. Na, suntem diferiți și asta e ok.
F buna inițiativa!!! Donat
❤️
Mihai, ai avut o idee foarte bună cu donația asta. E o situație reală şi foarte dureroasă, care îi amărăște profund pe oamenii buni care-şi rup spinările prin străinătate, fără să-şi poată lua copiii cu ei. Poate că şi asta a contribuit la furia şi alienarea lor. Cine ştie ce e în sufletul unui părinte care nu-şi poate vedea copilul? De cei mici nu mai zic, sunt marcați pe viață. E adevărat, şi banii sunt o problemă, dar, de multe ori, celor care muncesc în străinătate nu le permite slujba să plece. E foarte trist. Donez şi eu.
❤️
Si eu mă uit la oameni, în aeroport, în hotel, în restaurant, chiar și în parc. Am donat.
❤️
Donat❤️
❤️
Nenea Mișu, cu părinți rămași acasă și copii plecați afară se pune? Eu plec în Germania să o duc pe fi-mea la studii/job, dar cred că o parte zdravănă din mine va rămâne acolo…
Se pune ca dor, da.
pe de alta parte e normal ca la un moment copiii sa plece. Presupun ca doare dar e parte normal a vietii (am doua familii in romania care sufera asta)
are nevasta-mea ceva rude plecate in UK care dupa 1 an au reusit sa isi traga copiii dupa ei. Dar, anu ala cica a fost greu: ca aveau 2 copii, unu la niste bunici alalat la ceilalti.
e greu, dar ceva imi zice ca e mult mai greu sa nu ii vezi niciodata.
*nu e judecata, ca plm, nu se pot analiza toate cazurile anecdotic „daca x a putut de ce nu poate si y”. Din pacate e o realitate urata, dar care probabil o sa se schimbe, la un moment dat.
**cazu rudelor astea este unu d-ala extrem de fericit. De la „nu stiu cum se zice un ou, in engleza, le facea alora semne ca gaina :)” ca deh, muncitor pe la galati sau ceva, acum fiul cel mare e la doctorat la ceva mate la oxford (parca). Vorbind de „au facut din cacat bici dupa care l-au si pus sa pocneasca”
***merg si io sa donez.
❤️
Imi povestea un coleg odata, cum a crescut la tara, la bunici. Pina cand a inceput scoala. Mama lui ii vizita la cateva luni. Pina sa il ia de acolo, el era convins ca este “doamna de la oras”. Care cateodata ii aducea bomboane. Se intampla la finalul anilor 70.
Donat.
❤️
Am donat după ce am citit la Mara.
Legat de profitul oamenilor, o fac și eu în gară, în mall, în parc, în restaurant sau în mijloacele de transport în comun. Acum 3 ani am mers de 2 ori pe săptămână de la Gara de Nord la Costin Georgian pe varianta lungă la aceeași oră timp de 5 luni și stăteam în același vagon. Erau încă 7 călători (o doamnă cu băiețelul ei care îi povestea ce a făcut la grădiniță, 2 cupluri de studenți și 3 prietene care erau colege de clasă în liceu) care se urcau la Piața Unirii în același vagon cu mine și în ambele zile și coborau toți la Titan.
O vecină de a mătușii mele, unde am petrecut o parte din vacanțele de vară în copilărie, își vedea mama doar puțin iarnă și asta a durat de la 5 ani până la 16 ani ai fetei, când a revenit definitiv în România.
Ne asemanam la naravul asta😁. Oriunde ma situez si e lume ma uit la ei. Le fac profilul fiecaruia 😅. Donat♥️
❤️
Donat. Dacă reușești să afli ce s-a reușit, în final, poate ne dai și nouă un semn aici, pe blog.
Da, zic dacă aflu.
❤️
Donat!
❤️
Atât de trist! Donat!
❤️
Și mie îmi place să observ oamenii, să îmi imaginez ce vieți au..
Nu este comparabil, dar și eu am fost crescută de bunica maternă până la 6 ani fiindcă avea condiții mai bune de locuit. Părinții mei veneau cam o dată la 2 săptămâni de la Pitești la Brașov în weekend să mă vadă. Duminica plecau după ce mă culcau de prânz și când mă trezeam eram foarte tristă că nu mai erau. Îmi amintesc că odată au venit în timpul săptămânii și mi se părea că visez!
Așa că am donat cu drag și sper ca aceste familii să aibă un Crăciun cu adevărat fericit ❤️
❤️
Îmi place să observ, mai ales femeile, mai ales când sunt cu consoarta și începem să “bârfim” despre ele. Și nu numai în aeroport, chiar și pe stradă.
Citind toate comentariile realizez cât de norocoasă am fost că am trăit cu ambii părinți acasă în România. Sunt din generația în care mare parte din colegi și prieteni aveau măcar unul dintre părinți afară și îmi amintesc durerea constantă din ochii lor.
Mama celui care mai târziu mi-a devenit soț a plecat în Italia când el avea 16 ani, iar el și sora lui mai mică nu au văzut-o timp de 4 ani. Am donat cu speranța ca măcar un singur copil să nu mai trăiască un asemenea coșmar.
❤️
În mod normal as fi vorbit despre marele meu hobby de a urmări oamenii in spatii aglomerate, fac asta din copilărie.
Dar nu mai am chef sa dezvolt…
Este atât de nedreapta viata uneori…
Donat…