Spre deosebire de Kecskemét, unde m-aș mai duce doar dacă de drumul ăsta ar depinde soarta planetei sau ceva măcar la fel de important, la Pécs aș mai merge.

M-am plimbat azi câteva ore prin orașul ăsta și m-am lămurit că zona centrală e foarte mișto, foarte hip și mult mai mare decât m-aș fi așteptat. Ca idee, am făcut vreo 15000 de pași și n-am văzut tot, că nu am avut când.

Dar măcar de-acum știu ca la o adică pot să fac un citybreak aici, e ok, două zile chiar ai unde să te plimbi și să-ți și placă.

Da, dacă ieși din centru lucrurile nu mai stau la fel de bine, că m-am plimbat cu un trocarici din ăla care a ieșit de multe ori din zona centrală. Am văzut aceeași stagnare în timp, aceleași drumuri sparte, aceleași case cu tencuiala căzută, același aer de anii 2000, aceleași buruieni crescute cât jumătate de om, cum erau și în Kecskemét.

Dar pentru că zona centrală e generoasă ca dimensiuni, poți să faci liniștit abstracție de restul, dacă te hotărăști să-l vizitezi. Vă spun sincer, eu am pus Pécs pe listă pentru o deplasare cu tot familionul, sunt convins c-o să le placă și fetelor.

Uite, v-am lăsat mai jos un video care sper să vă convingă.

P.S. Băi, să nu râdeți în veci sau să nu faceți mișto de vloggerii de travel. Săracii oameni, abia acum, de când mai fac și eu câte un video îmi dau seama cât muncesc. Știți cât am muncit și eu pentru pârlitul ăsta de video de 90 de secunde? Cinci fucking ore! Da, da, exact atât mi-a luat să filmez prin centru, după care să mai și editez ce-am filmat. Și voi aveți impresia că io sunt în vacanță. Pfff…