Salutare tuturor și bine că ne-am regăsit! Băi, dacă nu mai aveați somn pentru că nu știați pe cine o să votez în primul tur la prezidențiale, vă spun acum, ca să pogor liniștea sufletească în viața voastră. Votez cu Lasconi.

Nu aș avea niciun motiv, mai ales că tocmai fusei la o nuntă în urbea condusă de distinsa doamnă, și până la hotel Ciobănașu mi-au clănțănit dinții din dotare mai ceva ca tocurile dansatorilor de step.

Încă vreo câțiva kilometri și cred că se ducea dracului tot smalțul de pe dinții din naștere și zirconiul de pe ăia puși cu cardu. Dacă îmi băga cineva la intrarea în Câmpulung o piatră în gură, până când ajungeam la hotel, scuipam un canciog de nisip. Dar nici alternative care să nu mă facă să vomit în gură nu am. Voi, în cine dați cu ștampila?

Să dăm drumul pentru unii, la drujbe, muzică de aripi de înger, pentru alții.

➡️ Începem ediția asta cu ceva mai soft și făcut de gagici. Mai exact gagici din Mexic. The Warning  este un band format din trei gagici, de cetățenie mexicană, care întâmplător sunt surori.  Fetele sunt deja de destul timp în industrie, din 2013 mai exact, au trei albume ieșite, iar anul ăsta nu au stat deloc degeaba și l-au scos pe al patrulea, “Keep Me Fed”.

Ultimul single ales de surori, înainte ca discul să fie lansat, este Six Feet Deep, întâmplător sau nu este chiar melodia care deschide noul lor material. Nu fac o prezentatare separată pentru “Keep Me Fed”, nu pentru că nu ar fi bun, pur ți simplu ediția asta vreau să prezint separat alte titluri care mi-au atras mai mult atenția.

Presa internațională de specialitate a primit foarte bine albumul, criticile au fost super pozitive, aprecieri care ar fi de ajuns să vă facă să îl ascultați. Band info.

➡️ Power Of The Beast, noul single al finlandezilor de la Beast in Black este genul de cântec care ar spulbera la Eurovision. Se șoptește pe acolo, prin nordul extrem, că piesa ar fi ce trebuie ca fericiții finlandeji să câștige un concurs care de mulți ani are prea puțin de a face cu muzica și mai mult cu politica. Hai băeții, că puteți, până la pop-ul ăla bunu mai aveți doar un pas. Band info.

➡️ Muschetarii nemți iau cu asalt lumea powerului cu o nouă piesă, Mosqueteros, la care peste 71k oameni au dat cu like cu un entuziasm debordant. Cântecul nu aduce absolut nimic nou dar se pare că sunt destui cărora le este de ajuns să fie fredonabil. Band info (eng) sau  în germană.

➡️ Am mai spus-o și în trecut trupa texană, Nothing More ar fi avut mult mai multe de oferit lumii sau ar fi beneficiat de o vizibilitate mai bună dacă ar fi fost sub umbrela unei case de discuri serioase. Lumea este a ajuns atât de fucked up încât după ce vocalul Jonny Hawkins, trupa nu s-a dus la vale, dimpotrivă au crescut vizualizările și popularitatea. Stuck, unul dintre cântecele care fac cunoscut lumii noul album al oamenilor din Austin, este dovada cât de multă muzică au oamenii ăștia de oferit. Band info.

➡️ Def Leppard sunt gașca favorită a soției, împreună cu băiatul ăla căruia nimeni nu are curajul să îi spună, băh Jon, suni ca o capră asmatică în stare terminală, mai retrage-te și tu. Ăsta și  cu ăla de la Guns dar nu în ultimul rând, cu câteva zeci de nivele de vizibilitate mai jos, Minculescu, care a ajuns  să aibă vocea unui cetățean mort de câteva zile. Just Like 73 are toate șansele să crească nivelul mămicuțelor over 40. Partea bună este că de la primele acorduri știi că aparține lui Elliott și compania, iar partea și mai bună este că oamenii sună foarte bine.Band info.

➡️ După ce scoți un The Never Ending Way Of ORwarriOR ai dreptul să îți iei jucăriile, să părăsești incinta. Ai dat lumii muzică care poate transcende generații, îți poți lua pauză tot restul vieții tale. Sper ca Take My Hand să prefațeze un nou album al israelienilor și să fie unul al naibii de bun. Band info.

➡️ Suedezii fac parte dintre trupele care au avut o evoluție constantă și o o schimbare de stil vizibilă de-a lungul anilor.  Tribulation cu Saturn Coming Down este departe de death metalul de la începuturi, cum în cazul lor departe nu este neapărat și nasol,  să ne bucurăm de ce cântă oamenii acum. Band info.

➡️ Haiducul de Krossfire mi-a dat piesa asta pe wapp, cu precizarea că melodia italienilor face referire la un joc butonat de domnia sa în pandemie, Deep Rock Galactic. Vreți să intrați în pielea de dwarf? WIND ROSE și Rock And Stone vă oferă muzica perfectă pentru o sesiune de săpat în piatră seacă. Band info.

➡️ Nu sunt foarte sigur dar din ce am citit, celții ăștia și muzica lor vin din California, că se știe că în zona aia este plin de celți. Vreți să aveți simțăminte de șaman, ceva ciuperci și Radagast este ce vă trebuie.

➡️ Mikael Stanne este în heavy metal ca Bobonete și Micutzu în peisajul media autohton, peste tot. Sunt convins că dacă pe seară se înființează un band în Suedia, Stanne are de înfipt două-trei note în muzica ălora. Lăsând la o parte asemănările muzicale între  proiectele în care suedezul este implicat, și anumite răutăți din partea subsemnatului, Stanne și DT au câteva pagini scrise în cartea aia a heavy metalului. Band info.

➡️ Se face metalcore foarte mișto și în Germania nu doar în  State sau Insulă și oamenii de la Caliban demonstrează din plin asta. Bnad info.

Cu ce albume m-am mai luptat eu zilele astea,

🔵 200 Stab Wounds – Manual Manic Procedures (Death Metal) -SUA-9.5/10

Cel de al doilea album al trupei americane de death metal din Ohio a fost albumul cel mai ascultat de către mine în perioada asta. Și am ascultat câteva zilele astea.  M-am înfruntat cu el de când mi-a ieșit în față single-ul cu care americanii au ales să își promoveze viitorul material, Hands of Eternity și până la lansare am tot sperat că o să ce o să fie pe album o să aibă o calitate cât mai apropiată de cântecul ăsta.  Și am avut parte de o imensă surpriză, tot ce este pe album este absolut excepțional.  Band info.

🔵 White Stones – Memoria Viva (Progressive Metal/Death Metal) – 9,5/10

Martin Mendez este basistul uruguayan care face treabă în Opeth, White Stone este proiectul lui de suflet. Proiectul a mai bifat două albume, bune și ele, așa că și la treilea album așteptările publicului erau destul de ridicate.  D-Generación, prima melodie care a scos capul în lume, în spaniolă, m-a lămurit că în spatele ei o să vină ceva bun. A fost rândul La Ira  să ridice de tot ceață și pună în ordine răspunsurile. O bijuterie de album. Band info.

🔵 Orgone – Pleroma (Experimental Death Metal/Post-Metal, Hardcore, Progresiv Death Metal)-9.5/10

Reușesc să găsesc ordinea și substanța într-unul dintre subgenurile dubioase ale death metalului, cel disonant, am chestii demente din metalul extrem pe care le savurez cu sufletul plin. Din zona aia, nu orice și nu oricând. La Orgone vorbim despre un altfel de bestie. Avem viciu visceral, haos, ordine, chestii care te duc în jazzul experimental, căderi, zbor, avem toate și nimic. Fabulos album, fabulos, vă spun. Band info.

🔵 Crystal Viper – The Silver Key (Heavy Metal, Power Metal) – 8,5/10

Crystal Viper este Marta Gabriel, o poloneză super fit, care a înființat band-ul prin 2003-2004, chitaristă, pianistă, compozitoare și nu în ultimul rând o vocalistă extrem de competentă. Nu știu dacă îi știți pe polonezi, care sunt la al nouălea, dar dacă vă place heavy metalul alert și bine făcut aici este de voi. Acum am văzut că au mai avut acum câteva luni încă un single de pe albumul ăsta, și cum nu este normal îl împingem și aici. Este un album care mai scăderi de tempo, melodii sau părți care se mai pierd, în general primești un heavy al naibii de bun. Band info.

🔵 Amongst Liars – By Design – (Rock Alternativ) – 9/10

Vorbește gura lumii că britanicii știu să facă rock iar istoria muzicii tinde să le dea dreptate. Un album de alternativ într-o mare de metale, neobișnuit pentru unii, normal pentru cei care mai dau cu ochii pe aici. Nu trebuie să vă mirați dacă o să vedeți un album de country sau unul de hip-hop recenzat de subsemnatul. Dacă mi-au fost transmise emoțiile care trebuie, este de ajuns. By Design (feat Felin) este singura melodie pe care am ascultat-o de pe discul despre care facem vorbire. Și a fost de ajuns, cu o singură nemulțumire, de ce oamenii ăștia nu sunt deja sub reflectoarele alea mari? Band info.

🔵 SPEED – ONLY ONE MODE (Hardcore) – 9/10

Australia, band de hardcore, album de debut, promovat cu asta. Băi nene, o melodie de dărâmat guverne useliste, dar nu asta m-a spart, în ea cântă un nene la flaut. Flaut și hardcore, mai trebuie să văd și o harpă și gata, stingem lumina. Albumul ăsta este o explozie sunet, de energie de care, până să îi dai play, nu știai dacă ai nevoie. Și aveai nevoie ca de aer. Band info.

De la cititori, cetire.

🔸 Ametist, cunoscută drept doamna doctor, mi-a trimis Tigran Hamasyan – The Curse, un compozitor armean, care culmea pe bucata asta mi-a plăcut, chestie absolut neobișnuită pentru mine, cunoscut fiind faptul că fug masiv de orice ține de jazz. Acu să nu c redeți că vedeți vreo reconversie muzicală. Artist info.

🔸 De la neobositul nostru Flavius, thrash de Spania, deloc rău. Nu știam de băieții ăștia, merită lejer o ascultare. Reaktion, vin cu thrash foarte melodic și destul de ușurel și pentru cei mai puțin familiarizați cu genul.

Ca să vă ușurez munca și să curgă muzica mai bine, aveți din partea casei, Lista lui Edelweiss – colțu’ cu metale #104

Atât pentru astăzi, al vostru Edelweiss se înclină, și vă urează să aveți grijă de voi ca să puteți avea grijă de toți ai voștri.

sursa foto: freepik.com