În urmă cu exact opt ani și o săptămână, pe 19 iunie 2016, Albania învingea România cu 1-0 în ultimul meci al grupei de la Euro și o trimitea acasă de pe ultimul loc.

Noi nu știam pe atunci, dar acel meci avea să fie un certificat de deces, în avans, al tuturor încercărilor care au urmat de a ne mai califica la vreun turneu final.

Indiferent de echipele pe care le întâlneam, indiferent de competiție, indiferent de antrenor, la final rezultatul era același: naționala îngropa adânc speranțele românilor. Era ca un blestem care nu părea să se mai termine vreodată.

Șapte ani și jumătate mai târziu, în ciuda tuturor pronosticurilor și prognozelor, România se califică en fanfare la Euro 2024, câștigându-și grupa cu cifra „zero” în dreptul înfrângerilor.

Iar ieri, după fix opt ani și o săptămână, pe 26 iunie 2024, România face egal cu Slovacia în ultimul meci al grupei de la Euro, termină pe primul loc și rupe blestemul certificatului de deces, transformându-l în certificat de naștere.

Pentru că ieri, pe 26 iunie 2024, s-a născut o nouă echipă națională capabilă să scoată România pe străzi.

Atât.

💙💛❤️

P.S. Rămâne cum am stabilit. Toți specialiștii ăștia să-și bage pronosticurile acolo unde le-am urat eu.

P.P.S. Azi și mâine sunt pe drum, vin spre casă. Eu mi-am făcut datoria, am dus echipa pe primul loc în grupă. 💪 Dacă reușesc să cumpăr bilet pentru optimi, mă întorc în Germania, dar cu avionul. Apropo, dacă știe cineva când se pun în vânzare biletele, poate dă semn și aici.