[Ziua 12]

Știți de ce n-are Sevilla și ieșire la mare? Pentru c-ar fi fost prea multă frumusețe în acelasi loc, de-aia. Dacă Sevilla avea și plajă pe malul mării, nimeni, nimic și niciodată n-ar fi putut să mai egaleze frumusețea acestui loc.

Sevilla este pentru mine în top trei orașe în care aș merge iar și iar, la nesfârșit, pentru că n-am cum să mă satur de ele. Celelalte două sunt Barcelona si Lisabona. Ambele cu ieșire la mare, da? Ca să înțelegeți cât de frumoasă este Sevilla de s-a putut duce direct în top deși n-are mare.

Apropo, la voi care sunt orașele în care vă puteți întoarce la nesfârșit?

Și de parcă toate astea nu erau suficiente, pe 14 aprilie a început Feria de Abril. Nu vă puteți imagina ce e aici pe străzi și nici nu cred că pot să descriu în cuvinte atâta frumusețe. Una din trei femei este îmbrăcată în costum tradițional.

Sunt atât de multe și atât de frumoase, că efectiv schimbă energia orașului, zici că tot flamenco-ul care s-a cântat vreodată s-a materializat în fetele și femeile din Sevilla și-a ieșit pe străzi. Și bărbații sunt mișto în costumele tradiționale, dar femeile, amigos, femeile sunt absolut superbe.

Am ajuns la concluzia că nu ai cum să înțelegi Spania și nici pe spanioli până nu asiști măcar o dată la o sărbătoare imensă cum este Feria de Abril. Sincer, nu cred că în orașul ăsta a mai muncit cineva de pe 14 încoace de când a început. Nu știu ce va fi azi, dacă ieri toți oamenii din Sevilla păreau să se ducă într-un singur loc. Azi, că mai e și sâmbătă, probabil va fi tot orașul pe străzi. Plus turiștii.

Abia după ce-am văzut ce e în oraș, i-am înțeles fața băiatului de la recepție. Când i-am zis c-aș vrea să mă duc cu mașina în centru și să-mi arate o parcare sau două pe hartă a rămas cu gura căscată.

– But, señor, is Feria. N-o să aveți unde parca în toată Sevilla.

Se uita la mine atât de convingător, că m-am urcat în autobuz în secunda doi. A avut dreptate.

N-aveți idee ce rău îmi pare c-am plecat de acolo în dimineața asta. Este fascinant ce se întâmplă, absolut fascinant. Îmi place din ce în ce mai mult această țară uluitoare.

Dovada că nu spun prostii este primul video de mai jos, pe care eu îl consider cel mai frumos pe care l-am făcut vreodată. Zici că e sevență de film, jur. Nici dacă era regizat și aranjat dinainte nu-mi ieșea filmarea asta. Iar lumina aia este divină.

P.S. V-am mai lăsat două videouri, mai jos, sub primul. De data asta n-am mai făcut poze pentru că în Sevilla îți vine să fotografiezi ABSOLUT TOT. Nu, serios, dacă încă n-ați vizitat orașul ăsta, poate faceți cumva să ajungeți. Eu sunt iremediabil îndrăgostit de el.

Doar în Sevilla poți să vezi așa ceva

La Plaza de España

Piața Spaniei din Sevilla este unul dintre cele mai frumoase locuri de pe Pământ. Acum trei ani, când am văzut-o prima oară, eram trei oameni cu totul acolo, ceea ce-o făcea și mai impresionantă decât este. Enjoy!

Un parc oarecare din Sevilla

Nu știu unde este parcul ăsta, nici măcar nu știu să mă mai întorc la el dacă mă pune cineva. De altfel, ăsta este și motivul pentru care l-am filmat, pentru cum arată un parc oarecare din Sevilla, parc în care am ajuns întâmplător, colindând străzile. Din nou, uitați-vă cum arată lumina aia ca mierea.