Articol scris de Iulia.

Am avut o săptămână destul de aiurea și agitată, așa că nu prea am lucruri nostime de povestit. Motiv pentru care o să fac așa, un fel de salată de gânduri aleatorii, măcar să încercăm să ne relaxăm oleacă.

👉 Cred c-am mai zis asta, dar simt nevoia să o repet, că mă fascinează de fiecare dată când se întâmplă. Respectiv când se întâmplă să găsesc pietre în casă. Pentru că da, dacă aveți copii mici, cu siguranță până acum v-ați împăcat cu ideea că acum aveți pietre de interior.

Pe care odorul le-a colecționat de dracu știe unde și pe care le cară cu abnegație în casă. Și să nu care cumva să te pună păcatul să arunci vreuna din pietrele de interior, că se lasă cu drame. Majore. D-alea cu muci până-n bărbie…

👉 Se apropie cu pași repezi sezonul de Ho-Ho-Ho și Jingle Bells. Inevitabil, începe freamătul pe grupurile de uațap de părinți, legate de cadourile pentru „duamna”. Că e duamna educatoare, duamna învățătoare, duamna dirigintă, nici nu contează. Cadou să fie!

Acu, nu mă înțelegeți greșit, de principiu n-am nimic cu ideea de a oferi un cadou persoanei (sau persoanelor) care se ocupă de plozii noștri cât timp ei sunt în afara domiciliului. Dar în capul meu, cadoul ăla trebuie să fie unul simbolic, ceva care să spună „Mulțumim, uite, ne gândim la tine, ia d-aci niște bobonele faine”.

Nu știu dacă v-am povestit, dar anul trecut, pe grupul de uațap al părinților de la grupa de grădiniță a lu fi-miu, cadourile propuse pentru educatoare implicau…țineți-vă bine: bijuterii!

Și nu așa, un gablonț, acolo, sau vreo trăsnaie hand-made sau ceva. Nu, frăție! Bijuterii dă haur, că avem valoare, ce papucu’ meu!

Sper că vă dați seama că am fost (iar) una dintre (puținele) oi negre care a refuzat așa tâmpenie și am ales, împreună cu altă mamă normală în cap, un cadou fix așa cum ziceam: simbolic. Habar n-am dacă restul au luat sau nu bijuterii sau ba.

👉 Mi-am dat seama că e bun și internetul ăsta la ceva, în afară de poze cu căței și pisici. E bun că te face să-ți dai seama că nu ești nici chiar special, nici singurul nebun de pe planetă. Că nu știu despre voi, dar eu uneori am impresia că-s singura dereglată din lumea asta mare.

De exemplu, zilele trecute am dat peste un clip care era ceva de genul: începea cu o fătucă d-asta născută după anii 2000, care se întreba oare pe unde ies oamenii de 35-40 de ani atunci când ies în oraș?

Iar răspunsul venea de la un tip serios, așa, cam de vârsta mea :)))) care zicea ceva de genul: Ce? Ieșit? Afară din casă? Unde sunt alți oameni? Oh, draga mea, nici gând!

Ceea ce m-a făcut să mă simt bine, că io v-am mai zis că-s profund anti-socială și nu-mi plac oamenii. Și m-am convins că nu-s nici defectă, nici vreo specială. Că citind comentariile, am văzut că foaaaarte mulți din cei de vârsta mea simt la fel – băi, decât să ies în oraș doar de dragul de-a ieși, decât să socializez cu niște unii cu care nu rezonez și de care abia aștept să mă despart, ca să-i bârfesc dup-aia cu bărbatu-meu pe drumul spre casă, mai bine pas.

Nu știu, posibil să aibă legătură cu vârsta, posibil să nu, dar efectiv nu mai am nici cheful, nici dispoziția necesară să „socializez” doar de dragul de-a nu sta în casă. Lasă, că e bine și la noi acasă, același gust îl are berea.

Iar când socializez, o fac cu oameni care realmente-mi plac și cu care mă simt bine. Oameni care, la respectabila mea vârstă, au devenit foaaaaarte puțini. Și asta nu mă deranjează absolut deloc.

👉 Altă chestie văzută pe net care m-a amuzat copios a fost „Matematica milenialilor”. Dacă vă mai dați pe Instagram sau mai urmăriți reel-uri pe feisbuc, probabil v-ați împiedicat cel puțin o dată de trendul ăsta cu „Matematica nu-știu-cui”.

Dacă nu știți despre ce vorbesc, ideea e cam asta: oamenii explică modul în care funcționează „matematica” (a se ține cont de ghilimele, da?) pentru diferite categorii – bărbați, femei, copii, câini și așa mai departe.

De exemplu, „matematica femeilor” include chestii de genul „sunt gata în 10 minute” unde prin 10 minute se va înțelege minim o oră.

Sau „matematica bărbaților” poate fi o chestie gen „da dragă, mai beau o bere cu băieții și vin acasă” unde o bere înseamnă de fapt măcar încă 2-3.

Mno, și ajungem acu la „matematica milenialilor”, generație în care mă încadrez și eu cu brio. Ei bine, în matematica asta a noastră, socotelile stau cam așa:

  • 1970 e acu 30 de ani
  • 1980 e acu 20 de ani
  • oricine născut după anul 2000 e un bebeluș și este imposibil să aibă permis de conducere, cu atât mai puțin o slujbă sau, doamne-feri, copii proprii
  • după ce au împlinit 40 de ani, părinții tăi vor continua să aibă 40 de ani cel puțin până împlinesc măcar 80

Mai ziceți și voi, dacă mai aveți calcule d-astea, că nu pot să cred că sunt singura al cărei creier refuză să înțeleagă că anii 70 nu au fost acum 30 de ani.

Ah, și în afară de matematică și creșterea nivelului de antipatie socială, trebuie să nu uit să menționez clasicul „opașa” când te ridici de undeva, mai ales dimineața, din pat sau seara, de pe canapea.

Mnu? Nimeni? Numa eu? Voi toți sprinteni și vioi?