Băi, voi ați avut curiozitatea să vă uitați vreodată în geanta unei femei? Măcar așa accidental, pentru că nimeni de pe lumea asta n-ar face așa ceva de bună voie. Cel puțin așa cred. Eu, unul, refuz cu obstinație orice tentativă de genul, chiar dacă sunt rugat s-o fac, că simt cum mă ia tensiunea încă din momentul în care o deschid.

Dacă am nevoie de vreo chestie și mi se spune „vezi că e la mine în geantă”, niciodată, dar absolut NICIODATĂ, nu pic în capcana de a căuta în respectiva geantă. Nu, fraților, îi duc geanta să caute ea, pentru simplul motiv că nu vreau să risc un AVC.

Problema e că atunci când o iei în mână să i-o duci, dacă nu ești pe fază sunt șanse mari să-ți luxezi ceva, umăr, cot sau alte încheieturi. Trebuie să fii încălzit ca pentru un antrenament de piept și brațe când ridici monstrul ăla.

Iar aici intervine paradoxul. Că dacă nici ăsta nu mai e un paradox, nu știu care mai e. Deci ele au reale dificultăți în a deschide un banal borcan de castraveți murați („dragă, deschide-mi și mie ăsta” ar trebui să figureze în Constituție), ele nu pot să aducă un pepene mai acătării de la piață („cum să mă car cu monstrul ăla? nu puteam nici să-l ridic), dar n-au nicio problemă să meargă oriunde cu gențile alea?

Genți care cântăresc de parcă ar conține măcar un set complet de greutăți pentru antrenamentul unui halterofil participant la Olimpiadă, de ai impresia că aceste ființe diafane și gingașe umblă în permanență cu mostre de plumb, marmură și roci calcaroase după ele.

Atenție, nu vorbesc despre gentuțele drăguțe pe care le asortează pe la diverse ținute, nici despre plicuri (parcă așa le zice) și alte prostioare din astea fashion related. Nu, fraților, eu vorbesc despre ACEA geantă, despre nava amiral, despre geanta pe care o folosește zi de zi, cea pe care o folosește și la piață, dar și la o ascensiune supriză pe Nanga Parbat.

Du-te și spune-i unei femei „dragă, hai să mergem să explorăm Everestul” sau „hai să înotăm cu delfinii în Aruba” și-o să constați cum îți răspunde fără să clipească: „imediat, stai să-mi iau geanta”.

Despre ACEASTĂ geantă vorbesc. Voi aveți idee ce cară în ea? Pentru că eu trăiesc cu convingerea că dacă ai nevoie de două traverse de cale ferată, sau de o planetară de Logan, ori de șase kile de cartofi, cu siguranță le vei găsi acolo.

sursa foto: freeoik.com