Astăzi vom dezbate un subiect care e posibil să fie unul dintre cele mai importante vizavi de cum arată omenirea în zilele noastre. Sau, dacă nu important, măcar ceva de mare actualitate, vă spun.
Ia fiți atenți aici.
Voi, când mâncați salată de roșii, radeți brânza peste? Sau păstrați bucata întreagă și rupeți din ea cu furculița? Ori, deși mi-e și teamă să întreb asta, o tăiați cubulețe pe care le amestecați în salată?
Vedeți că nu v-am mințit? Dacă nici ăsta nu e subiect de mare actualitate, nu știu care mai e.
P.S. Sper că observați că exclud din start posibilitatea c-ar putea exista cetățeni care să mănânce salata de roșii, ca sălbaticii, fără brânză. Duamne apără și păzește de așa blasfemie…
Sursa foto: freepik.com
Cu branza rasa sau cu bucatele mici daca branza e din aia proaspata, moale…Deja mi-a venit apa in gura!
Deci titlul nu are nicio legătură cu subiectul.
P.S. depinde de brânză. Aia moale, proaspătă, o poți pune bucăți mai mari. Aia veche, tare, se rade.
P.S 2. Bănuiesc că nu trebuie să explic ce înseamnă proaspătă și veche.
Branza separat
Comentariu beton!15
sălbatic
Bucata langa. Branza rasa parca nu are ac intensitate a gustului
Comentariu beton!12
Cer iertare, dar se poate si fara brinza. Ce NU se poate este fara piine neagra, din aia rotunda, NEfeliata. Se rupe coaja, se lasa piinea cheala, se inmoaie in sosul de la salata. Restul e cancan.
Comentariu beton!74
@Nella, absolut de acord, dar merge grozav si cu o bagheta, integrala sau alba, unde avantajul e ca aproape toata painea e tot o coaja crocanta. Deci nici o paine cheala ramasa 😁. Branza IN salata never.
Io nu fac nici o salată. Tai roșiiile felii, ca sălbaticii, iar brânza telemea o tai, de asemene, felii. Prefer brânza telemea de capră, adusă din România, binențeles, că ăștia nu știu ce-i aia. 🤪
Comentariu beton!34
De cele mai multe ori așa fac și eu, tai roșiile separat. Da’ nu că nu-mi place salata de roșii, ci că mi-e lene. Ai pomenit așa ceva, să-ți fie lene să mănânci ceva bun😀
Io nu pot mânca ceapă că mă ia somnu’ în 5 minute, iar de usturoi nici vorbă, pentru că nu vreau să mă simt ca-n „Alien” când iese ăla micu’ prin abdomenu’ gazdei. 🤷♂️
@Anel, e diferit gustul daca faci salata de rosii, daca iai din fiecare bucata in parte ii simti cu adevart gustul, asa pur, nealterat in salata, telemea de vaca, rosii plus ceva sunca, salam, clisa etc.
@JT, m-aș mira să nu știe austriecii ce-i capră…
@costicămusulmanu: 🤣🤣🤣
Vorbim de capră în postura de animal, nu poziție.🤣🤣🤣
Brânză de oaie am găsit, dar de capră, încă nu.
P.S. Într-o vreme aduceau ăștia brânză daneză de bivoliță, dar acum nici d-aia nu mai este.
Keepcalm, exact. Și eu prefer brânza separat, nu în salată.
neaparat cu branza rasa… si cat mai sarata, de oaie maturata!
când mă gândesc că suta de grame de brânză are vreo 300 de calorii (clar, mai multe ca o baghetă mică) o las în frigider, nici nu mai vreau s-o văd lângă salata de roșii 🤷♀️
Comentariu beton!29
Fără brânză. În ea. Cu ceapă. În ea.
Și brânza alături.
Sau, asemenea lui JT, brânză bucăți cu roșii felii. Stropite cu țâră de sare.
Mie imi place cu brânza rasă, omului cu brânza lângă. Ador amestecul ăla de la final în care inmoi pâinea: zeamă de roșii, ulei de măsline, bucățele mici de brânză
Comentariu beton!13
Nu doar că nu mănânc salata de roșii cu brânză, fac parte din categoria care nu mănâncă salată de roșii. Singura variantă în care consum roșiile e sub formă de bulion. Iar bulionul doar turnat peste paste.
Brânza o mănânc tăiată cubulețe sau felii subțiri puțin sărată fără nimic altceva.
Mai nou nu poti sa mai mananci nimic fara sa fie o problema pentru sanatate. Medicii si nutritionistii nu recomanda asocierea dintre branza si rosii pentru ca….daca aveti rabdare si nervi sunt tone de informatii pe net. Ba ca faci cancer la cur , ba ca ti se infunda arterele, ba ca ti se usuca vrejul…etc, practic ajungi sa bei doar apa dar si acolo apar alte probleme si discutii.
Eu mananc rosii cu branza si probabil nu o sa traiesc 100 de ani, imi asum dezastrul asta culinar pentru ca este prea buna combinatia.
Comentariu beton!33
Ete penis. Medicii care recomandă astfel de tâmpenii ar trebui să bea o pastilă cu cianură. I-ar vindeca de toate prostiile, pe veci. 😎
Dacă ne luăm după toate părerile de pe internet, nu mai mâncăm nimic, de dimineață mi-a trimis soția un link legat „părerile” specialiștilor.
https://www.facebook.com/reel/628622052476469
@MP: ceva de genu’.
Eu sint pritre aia salbatici, fara brinza.
Pun cubulețe de brânză în salata de roșii. Când amestec, brânza împreuna cu uleiul de măsline, oțetul(de mere sau gutui) si zeama de la roșii formează un sos cremos pe care îl mănânc cu coajă de pâine proaspătă. La Lidl găsesc pâinea perfecta pt asta. Cu coaja groasă și crocantă. Bineînțeles că înmoi pâinea cu mâna în sosul ala… nu are ce cauta furculița in povestea asta.😄
Comentariu beton!18
Salata mea perfectă de roșii cu brânză: roșii, sare, ulei din ăla de floare cu gust de miez de sămânță (presat la rece) și brânză telemea proaspătă (ruptă în bucăți mai mici cu mâna, ca barbarii 😅). Dacă am feta, atunci pun ulei de măsline adus chiar de noi din Grecia (canistră din aia de 5L să ne ajungă). Așa, și roșiile sa fie din alea bune, zemoase, onctuase (când le tai cu cuțitul să se simtă ca și cum ai tăia unt). Aș mânca asta zilnic, atâta timp cât se găsesc roșii din astea bune. Merge și cu roșii mai tari sau cherry, dar nu e aceeași senzație divină.
Să înțelegem că ai trecut de la dieta pe bază de capșune la cea cu salată de roșii cu brânză?
@Siami Ah, cineva bazat cu bunătățurile din Grecia! Se poate o lămurire privind virgin și extravirgin?
imi ploua in gura cand scriu :))))
Branza rasa deasupra salatei de rosii, telemea de vaca mai grasa si sarata, plus paine proaspata cu coaja tare, ca sa inmoi in sosul acela care ramane la sfarsit.
Gata, am plecat la piata, rosii, ceapa si castraveti am….branza imi mai trebuie
Cu brânză dar niciodată rasă. Ori cubulețe și presărată (observați e presărată, niciodată amestecată)ori dăraba de brânză lângă salată.
Felia de brânză alaturi. Dar de lene. Că îmi place și cu brânză rasă da’ cine are răbdare? 😄
De preferat brânză rasă deasupra. Când nu simt nevoia sa murdăresc răzătoarea, o rup cu mâna și o pun peste salata. Și tradiționalul înmuiat cu pâine în zeamă. Da tre sa fie și ceapă că să iasă zeama calumea. Mie îmi mai place salata verde tăiată (nu ruptă cum zic profesioniștii) cu ridichi rase pe răzătoare și cu telemea rasa
Branza separat.
La noi se mananca CU branza veche de oaie, fărâmițată cat de cat, peste rosii si cu o tona de ulei din care se formează sosul. Ca sa nu fie razboi, se fac salate individuale.
Desi, sigura data cand am fost in Grecia, am mancat salata cu de toate, fara branza si n-a fost nasoala, mergea langa calamari aia prajiti 🤔
zilele impare-fără brânză
zilele pare – cu brânză telemea de oi veche sfărâmată cu deștele
coaja de pâine neagră obligatoriu înmuiată în sos de pe fundul castronului
Ce văd io in poza asta nu seamănă absolut de loc cu salata mea de roșii. Feliile de roșii trebuie tăiate neapărat pe jumătate. Ceapa și frunzele alea trebuie să dispară. Si nu văd deloc brânza-n cubulețe mici. Si, mai ales, unde e zeama? Aia cu ulei, puțin oțet, cu sare si piper? Cu suc de roșii sau ceva? Un big dislike..
Total de acord, nu seamănă cu salata de roșii cum o facem noi. Dar asta este tot ce-am putut găsi cât de cât acceptabil pe site-urile de free pics. Concluzia este că străinii habar nu au să facă salată de roșii.
ceapa sa dispara? Tu mananci rosii cu ulei, nu salata!
CU BRANZA! Absolut! Telemea sau feta,cubulete sau strivita cu furculita. Salata, daca se poate, dintr-o singura rosie d’aia cam cat un pepenas modest…si cu ulei de masline cat cuprinde. Daca mai pun si niste paine proaspata sau prajita langa ,e un vis. Optional poti pune si un catel de usturoi ras…asa ,ca sa provoc niscai inghitituri in sec .
p.s.Tocmai am rontait micul dejun-feliute de paine cu ceapa, branza de vaca cremoasa si rosii cherry…
Cand rosiile sunt zemoase ,fac salata cu branza…alaturi. Branza de oaie,veche.
Daca rosiile sunt mai tari,le tai felii ,tot cu branza alaturi !
Oricum,mai rarut cu atare meniu,ca este cam scump .
nu salata, rosii cu branza.
Cum apuc. Cu ce am. Cum am chef. Numai și numai sa am produse bune, roșii gustoase, pâinică proaspăta, brazica de la țăranii cunoscuți… Conform doctoriilor … toate fac rău..
Toate îngrașă..
Dar, nu sunt bune????
@Maiab: care doctori? Ăia care arată ca balenele eșuate? 🤣🤣🤣
Branza se rade pentru a potenta gustul unui preparat (mamaliga/paste). In cazul de fata, ea doar se inmoaie. Big NO
Nu degeaba grecii au cea mai buna salata 😋
Salata de rosii se face decat cu rosii si ceapa!!!
Branza se mananca singura, nu se pune peste nimik – nici peste rosii, nici peste cartofi!
depinde de moment. Evident si de ce gasesc.
Salata de rosii este buna oricum :), cat timp gasesti rosii bune. Cand nu sunt rosiile bune…nu se este si cu asta basta
ceapa tre taiata cat mai subtire posibil. Eu, inainte sa o pun in salata o si strang putin in pumn, sa se sparga. Vreau ca bunatatile din ceapa sa se infiltreze in toata salata, nu „sa ma bucur” de ea cand o musc
ulei. aici conteaza foarte mult ce vrei. In ultimu timp am inceput sa pun d-ala de masline, luat de la ma-sa. Dar, merge si un ulei mai neutru
branza. Eu prefer branza de vaci, proaspata. Nu casu nici aia veche rau. Aia proaspata, nitel sarata, de o gasesti la pachete mici de 100gr la magazin. Poti sa o razi, tai cubulete, spargi cu mana, oricum, cand o amesteci se imprastie in sos
la final, in functie de mai multe lucruri, merge si o picatura de otet. Vara, cand is rosiile dulci mie mi se pare ca merge la fix. Ii da o tenta mai racoroasa. NU LAMAIE! Otet
Depinde. E salata de rosii garnitura la friptura, atunci e fara brinza. E salata pe post de fel de mancare principal, atunci ii pot adauga si branza. Si atunci e cubulete sau feliata. In nici un caz rasa.
De obicei e fara ceapa rosie si fara branza. Daca e si branza in reteta se adauga sub forma de cubulete.
Salata de rosii cu muuulta ceapa si neaparat ceapa uscata si alba. Si eu nu pun otet in salata de rosii ca am senzatia ca le ia din gust. Si nici ulei de masline, ci doar ulei de floarea-soarelui. Nu stiu, asa m-am invatat. Iar branza tot timpul separat. Nu as trai cu altceva toata vara. Eventual un cartof prajit din cand in cand :))) iar la final, sa inmoi cu paine proaspata de la brutaria de la coltul blocului :)))) De abia luai pranzul si tot imi ploua in gura :)))
Brânza rasă când sunt harnică, taiată bucățele când mi-e lene să spăl răzătoarea. Deci, cu brânză.
Cu branza separat langa salata 😃
Eu amestec rosiile cu bucati de branza, ulei, sare si multa paine in zeama🤤 cateodata mai adaug si oua fierte. Abia astept rosiile alea zemoase, de tara.
Ce crezi? Rareori pun brânză in salata de roșii. Pam Pam!
Cu brânză telemea rasă deasupra la musafiri. Mie îmi place să mușc din felia de telemea, ca o țărancă
Dacă nu mi-e lene o rad, dacă da o rup cu furculița 🙃
Asta presupunând că am în primul rând roșii necapsate de 🐀
Cubulețe/bucățele.
(Dacă trebuie ceapă, neapărat ceapă albă. Ulei de măsline și pâine cu coajă groasă și crocantă. Uneori puțin oțet de bună calitate, niciodată balsamic.)
Sălbaticul de mine nu prea ajunge la salata. Musc din roșie, musc din bucata de brânză. Repet „operațiile” până se termină „materia primă”. 😁
Branza separat o tai ca pentru o farfurie de nunta, sau mananc rosiile doar cu ulei sau otet.
La micul dejun, branza telemea proaspata taiata cubulete, langa rosii, cu ulei de masline si busuioc.
La mine, salata de rosii si branza nu trebuie sa se intalneasca niciodata decat in salata greceasca care insa e o mancare de sine statatoare, nu.o…salata, care de principiu e doar un side dish.
Branza cu rosii presupune branza proaspata putin sarata, paine proaspata cu coaja cat mai groasa si crocanta, unt si rosii proaspete cu sare. Daca se intampla si o ceapa dulce sparta langa, bine, daca nu, nu.
Eu am intrat doar sa spun ca e iunie deja si noi tot asteptam o anumita reteta de salata. 😥
Brânză? In salata de roșii?
Niciodată.
Eventual alături.
@costicămusulmanu, nici „ai noștri” n-au știut ce-s alea lebede, de ce ar trebui să știe austrieci ce-s alea capre?😁
Cu brânză, tăiată cubulețe. Ce? Suntem sălbatici?
Fără
Cu. Branza zdrobita cu degetele si putin ulei
Daca langa salatata de rosii sunt niste cartofi prajiti in untura si 2 oua „ochiuri” nici ca mai conteaza cum e branza. Merge chiar si fara paine.