Ați reținut că data trecută am spus că articolul de astăzi o să fie cel mai bun de până acum ? Ei bine, nu este absolut deloc. Mai trebuie să mai așteptați ceva timp, mai trebuie să curgă litere pe aici, să se mai așeze, ca să iasă ceva care să mă mulțumească cât de cât.
Avem muzică. Și bună. Avem viață în noi și rock în viață. Stăm bine, putem trece mai ușor peste magica nuntă a Avram Iancului de Simion, acest șoșoc din galerie care duce lupte de gherilă împotriva imperialismului ueist, ascuns printre brazdele de ceapă românească, apărat de buncărul construit din cărămizi de brânză, parte de la jiji, parte adusă de la stânele de pe Kogaionon.
NEWS
🔵 Un concert pe care este păcat să îl ratați. Acustic, bine produs.
🔵 Punkerii de la The Interrupters.
🔵 Thundermother bagă tare.
🔵 Alien Weaponry cu un video nou al unui single de pe ultimul lor album.
🔵 Sincer, nu știu ce versiune este asta, Roth este misterios ca naiba. Vedem.
🔵 Reîntoarcere după șase ani. Sau șase cai.
🔵 Psihedelic și molcom.
🔵 Drowning Pool și un nou single.
🔵 Nu știu cine sunt, sună bine în schimb.
🔵 Sună bine.
🔵 Nu știați de trap doom? Nici eu.
🔵 Hardcore de mare angajament.
🔵 M-a mișcat binișor ce fac băieții aici.
Acum să și muncim.
➡️ Blackbraid – Sacandaga (2022) – 8,8 din 10
Lucrurile bune se întâmplă atunci când faci chestii ne bune. Cel puțin mie. Mă pregăteam să curăț ceva amount sănătos de ceapă, singura chestie din bucătărie care mă scoate lejer din minți, asta și scosul de sâmburi din chestii. Simțeam nevoia să trec mai ușor peste viitorul val de lacrimi așa că am ales ceva dintre toate recomandările venite pe mail. Și ce merge mai bine cu curățatul de ceapă ca un black metal cântat de unul de care nu ai auzit.
Între două cepe și printre lacrimile aferente am dat o căutare rapidă să văd cine este înfipt în proiectul ăsta. Este un singur om responsabil de toată muzica de pe album. Dacă un navajo ar fi cântat black metal așa ar fi sunat. Un album absolut fenomenal, o lecție de muzică, o încântare. Ca și sfat, începeți albumul cu As The Creek Flows Softly By, a doua melodie, apoi continuați cu ce vreți voi.
Dă-i play AICI
➡️ Heilung – Drif (2022) – 8,9 din 10
Întotdeauna ce au scos oamenii ăștia m-au prins pe piciorul care trebuie. Așa a fost și acum, trăiam momente de rahat, ce este pe Drif a fost pentru mine pansamentul care a trebuit. A fost muzica care a mai cicatrizat din răni, care a făcut durerea și dezamăgirea să muște mai blând.
Un album de stat cu ochii în zare, spre răsărituri sau apusuri, muzică de visat și vindecat. Nu ratați.
Dă-i play AICI
➡️ Blind Guardian – The God Machine (2022) – 8 din 10
Aici lucrurile sunt clare. Așteptam ca mândruța la portiță pe haiducul inimii ei, să scoată și oamenii ăștia un LP. Și au scos.
Au vână oamenii, Hansi duce cu vocea extrem de bine, iar live sună absolut minunat. Un album bun, făcut de profesioniști, fără să împingă limite, însă, fără să dezamăgească. Și la trupele vechi asta este cel mai important. Să nu devină penibil de slabe și să nu realizeze asta. Blind Guardian încă se țin departe de prăpastie. Mă bucur.
Dă-i play AICI
➡️ Aeternam – Heir of The Rising Sun (2022) – 9 din 10
Sunt subiectiv, nici o surpriză până aici, însă canadienii mi-au plăcut mult de tot. Nu sunt complet străin de ce au mai scos oamenii ăștia, față de Ruins of Empire, un album bun și el, Heir este cu o treaptă mai sus. De la orchestrație, la aranjament vocal, producție, totul este mai sus, mai bun.
Este muzică multă, bună, care te face să te simți mai viu, îți dă un vibe de Thor în vene. Este de o săptămână în heavy rotation și probabil o să mai stea în topul preferințelor mele.
Dă-i play AICI
➡️ The Callous Daoboys – Celebrity Therapist (2022) – 10 din 10
Este primul album de metalcore/experimental post-rock care m-a lăsat fără cuvinte. Este aici tot ce vrei. Vrei versuri scrise cu cap. Le ai. Vrei un instrumental care sare printre stiluri și care nu respectă nici o regulă. Ai. Vrei chestii teatrale. Le ai. Vrei ceva absolut monstrous. Ai din plin.
Asta caut, muzică care te obligă să faci chestii pe care nu le faci în mod obișnuit. Să cauți versuri. Să cauți alte albume ale trupei.
Nu este ce primesc de obicei din zona asta, de aia sunt și atât de încântat. Ca să închei, album cumpărat, și asta spune multe. Mă înclin.
Dă-i play AICI
➡️ Pianos Become The Teeth – Drift (2022) – 8,5 din 10
A fost album recomandat și bine că a fost. Oricum nu auzisem de ei așa că șansele să dau peste vreun album de al lor erau la fel de mari ca o cină cu Margot Robbie. Sunt modest, știu, și nu țintesc deloc sus.
Impresii? Sunt și din astea. Măi brothers and sisters, multă muzică bună pe planeta asta și prea puțină viață să o cuprinzi.
Pot spune atât, m-a liniștit mult. Și asta pentru mine este o stare care cântărește mult de tot.
Dă-i play AICI
➡️ Epica – We Still Take You With Us (2022) – 9 din 10
Danezii au scos acum în 2022 un excelent boxset, cu piese vechi în variante live, unele dintre ele în varianta acustică. Nu este nimic nou aici. Și totuși este. Emoțiile or să vă dea toate răspunsurile. Cea mai bună compilație a lor de până acum. Nu sunt fan al trupei însă a intrat totul ca uns. Nu ratați.
Dă-i play AICI
➡️ Intent – Exile (2022) – 8 din 10
Dacă nu avem death, adică am, dar vă las puțin să respirați, avem, spuneți împreună cu mine, thrash.
Cu th că ăla cu care îl mai confundă lumea îl găsiți din belșug prin Carol, Cișmigiu, Herăstrău. Bine, la umbra munților de din ăla care nu este curent muzical, puteți întâlni și un T-Rex. Viu. Sau țânțarul de Herăstrău. Ambii letali. Dacă primul vă oferă un sfârșit demn de prima pagină a ziarelor, al doilea le oferă bocitoarelor muniție pentru un mișto de calitate.
La fel de calitativ este și thrashul băieților. Bun tare, chiar și pentru o hârcă capricioasă ca mine. În viteză, fără timpi morți, destul de melodic, are tot ce îi trebuie să cadă prea rapid în uitare.
Dă-i play AICI
Atât pentru azi, mă înclin și vă urez vieți fără noroi. Să fiți sănătoși, voi și ai voștri, de fericire vă ocupați singuri.
Bine ați venit! Bucurați-vă de muzică, familie, prieteni și viață.
La The Callous Daoboys – Celebrity Therapist, începeți albumul cu Title Track, apoi cum vreți voi.. Enjoy the ride.
Comentariu beton!12
Proaspăt, nu ezitați vă rog.
https://www.krossfire.ro/metale-grele-pentru-vremuri-cenusii/
Saru’ manaaa!
1. Mulțumim de muncă.
2. Așa cum am promis las mai jos niște link-uri. Poate e cineva interesat:
https://www.iabilet.ro/bilete-cluj-napoca-riverside-form-space-46627/?utm_source=iabilet_newsletter&utm_medium=mail&utm_campaign=newsletter
https://www.iabilet.ro/bilete-concert-zdob-si-zdub-77614/?utm_source=iabilet_newsletter&utm_medium=mail&utm_campaign=newsletter
https://www.iabilet.ro/bilete-concert-robin-and-the-backstabbers-77356/?utm_source=iabilet_newsletter&utm_medium=mail&utm_campaign=newsletter
Asta e ce știu eu pentru septembrie. Octombrie săptămâna viitoare 😉 Până atunci, vorba lui Neculai Constantin Munteanu ”S-auzim numai de bine”!
Mulțumesc, Victor. Binevenit un astfel de info.
Completare la evenimentele de mai sus:
09-10 septembrie, Maximum Rock Festival – Arenele Romane
23 septembrie, Opeth – Arenele Romane
Am 10 din 10, așa că eu acolo m-am dus. Am zis să încep cu „what is delicious”, dat play. Monstruos la început 😁delicios la mijloc „The selfish birds always sing before I wake up saying
“This looks like a situation I can meddle in” 😀, finalul o combinație dintre cele două.
Am reținut treaba cu cel mai bun articol, da’ tu te pregătești pentru vreun concurs sau ceva? Că mie toate mi se par foarte bune, citesc cu mare plăcere ce și cum scrii despre rock. Dar dacă urmărești anumite criterii, zi-ne și nouă, poate ajutăm cu ceva.
Mulțumesc, Anduța. Doar că nu arată totul cum vreau eu. De fapt trebuie să clarific ce vreau. Apoi o să vă cer ajutorul.
1. Blackbraid – Sacandaga (2022) – nu e de mine
2. Heilung – Drif (2022) – pare genul meu, dar ceea ce am reușit să ascult pare cam… nush cum să zic repetitiv și plictisitor.
3. Blind Guardian – The God Machine (2022) – îmi place
Restul mai incolo 😁 mai pe seară din motive de muncă.
Abia aștept să beau o bere!
Bere cu pătrățele? Bagă o Epica și Pianos și îți trece.
Salut,
Azi 2 recomandari black metal din partea mea:
Grima – Frostbitten https://www.youtube.com/watch?v=f0XL0wuXwsg&ab_channel=NATURMACHT
Theotoxin https://www.youtube.com/watch?v=jsDn18HTNyE&ab_channel=AOPRecords
Concert Mgla pe 13 septembrie in Quantic, pe 14 si 15 vor fi la Iasi si Cluj
Grima a fost pe aici. De Theotoxin nu știu nimic dar o să ascult. Mulțumesc.
Nu-s fan motociclete, dar mi-aș cumpăra una din asta, în secunda 2: youtube.com/watch?v=UzN47tPx4wo
Asta este goalul meu
https://m.youtube.com/watch?v=xluaa1leT8s
E faină rău. 😎
@JT nu înțelegi nimic, din păcate. Motociclismul este la fel ca dragostea, nu este despre a poseda, ci despre a trăi.
Azi am văzut o adunare de vreo 50 de motociclete. La un moment a apărut un nene cu o tricicletă specială,adaptată pentru a trasporta un cărucior pentru un copil cu tetraplagie de vreo zece anișori. Au ambalat motoarele, au dat o tură de cartier cu copilul și însoțitorul în mijlocul lor. Mă credeți că am lăcrimat!?
Io zic să nu ne mai dăm ce nu putem să fim și să încercăm totuși să ne acceptăm așa cum suntem 😉
@Edelweiss cred că ai maturizat suficient această „rubrică” încât să faci o încercare pe cont propriu de a o posta pe un cont de FB al tău. Vorba bunicului meu : cu lingura altuia te hărăneși puțin 😐 Asta așa că îmi permit să afirm că am dat un brânci genezei curajului tău de a expune o pasiune înainte de toate și …
Că tot scria cineva despre altcineva aruncând acuze cu terminologie ce conținea ceva ceva din familia lexicală a cuvântului „ipocrizie” 🤪
@HM, coaie, măcar ai coaie să spui cine e cineva ăla. Vezi, ipocrizie. Da, da, tu.
După care aș vrea să-mi explici cum ai dat TU un brânci genezei curajului lui Edelweiss? Cum, coaie, ia explica-mi cum ai dat TU brânciul ăla, că sunt extrem de interesat. Plm, când io zic că ești ipocrit.
@HM, man, ce fac eu aici nu ar fi avut nici 1% din cititorii de acum, dacă aș fi făcut asta pe cont propriu.
Mihai, datorită notorietății, face un serviciu rock-ului pentru că astfel devine vizibil în medii mult mai largi . Și scopul listei este acela de a aduna oameni în jurul muzicii rock.
Nu știu ce aveți voi doi,unul cu altul, însă tu aici ești binevenit, oricând.
Și eu îi sunt dator lui Mihai pentru că îmi oferă șansă asta. Și aici, la Mihai, Lista, în timp, cu ajutorul vostru, o să devină o borna a rock-ului. Alături de Krossfire, Bogdan și alții vreau să pun și eu umărul să ținem fenomenul ăsta cât mai viu.
Comentariu beton!12
Mănânc căcat și sunt mândru de asta.
Salutare!
Bro chinejii au o vorbă „nu există nenorocire mai mare decât să nu știi cum să fii mulțumit, nu există o pedeapsă mai mare decât să dorești mereu mai mult”, așa că dă-i înainte că ce prestezi pe aici e ok!
Revenind la muzică, din noutăți mi-au plăcut cam toate, cu un plus pentru Beyond the Black( supervoce), The Interrupters( Aimee Allen alături de Brody Dalle sunt unele din cele mai emblematice voci din punk-ul modern), Thundermother și Pierce The Veil. Cred că la Alien Weaponry ai uitat link-ul.
La albume, din ce am ascultat:
Intent – Un album onest, bine realizat care nu încearcă să-și ascundă originile, fără prea multe subtilități, direct. Thrash-ul a fost întotdeauna despre riff-uri, iar pe acest album beneficiază din plin de dragoste și atenție.
The Callous Daoboys un album interesant. Versuri bune, diversitate vocală care sparge barierele genului și amintește de stilul lui Patton, compoziția un pic cam aglomerată pentru gustul meu. Două piese mi-au atras atenția Title Track și Star Baby. Prin zona asta recomand și Cabin Boy Jumped Ship.
Epica – un album care scoate în evidență vocea de excepție a lui Simone Simons.
Restu’ ascultăm și vedem!
Și dacă ai zis de trap metal, nu m-am putu abține, incearcă demența asta, cică e twerk metal https://www.youtube.com/watch?v=rhIUOjIQyL4&t=1s
O saptămână însorită!
Twerk Metal, sincer nu sună rău deloc. Ar putea fi ceva aici, ar putea fi. Mulțumesc, bro.
Nu știam de Epica, sună nemaipomenit, mulțumesc!
Mă bucur că îți place.
Salve Edel and the rock gang!
Astăzi mi-au plăcut As the creek flows softly by de Blackbraid şi Piano becomes the teeth. Mulțumiri!
Let the music heal everyone’s soul ❤
Salve Ametist, cu mare plăcere. Mulțumesc că treci pe aici.
Pe The Interrupters ii urmaresc de multa vreme, iar Beyond the Black fac mega eforturi sa iasa de sub umbrela Amaranthe (iar ultimele doua piese arata clar asta). 96 Bitter Beings (care initial credeam ca au legatura cu piesa CKY) suna bine si promit la randul lor multicel.
Tallah il au la voce pe Justin Bonitz care efectiv rupe – vezi proiectul lui solo, Hungry Lights: https://www.youtube.com/watch?v=wHbsdUIeYjo (omul e ciudat cu spume si uneori se imbraca in elf, dar rupe pe voce).
P.S: De la Blind Guardian tot piesa aia am remarcat-o si eu, că tot m-am chinuit să-mi public lista.
Mulțumesc pentru Hungry Lights.
Ai scăpat noul Megadeth? :))
Te las pe tine. Știu că o să fii ghilotină.
Am luat popcornu’ si cola! Aștept cu interes recenziile la Machine Head, FFDP și Megadeth:)
Megadethu’ e bine, a văzut deja la mine că a luat notă de trecere și chiar ceva peste. Machine Head au un nou album și cam asta este tot. E decent, e bine produs și așa s-a terminat tot ce se poate spune despre el. FFDPu’ cred că nu l-am ascultat 🙂
Da, da’ te-ai dat la Alestormu lui Kross. Are și omu o plăcere vinovată și îl lovești la portativ.
Mulțumesc pentru recomandări! Epica sunt olandezi, nu danezi, dar albumul e într-adevăr genial, nu am ce zice 🙂
Yep, Epica sunt olandezi. Scuze de greșeală.
Epica este o formatie olandeza cred ca e o greasala de scriere in articol.
Albumul acela, nu l-am ascultat inca, dar pare o reeditare a celui original inregistrat in 2003-2004, pe care l-am ascultat si reascultat cu placere de multe ori, iar Cry for the moon si Feint de multe zeci de ori. Deci voi avea cu ce sa compar la o adica.
Altfel, propunerile sunt foarte multe de fiecare data si indiferent de ce muzica place fiecaruia o multumire „generica” pentru efort si din partea mea.
Este un boxset, adică o compilație. Cică au mai umblat la sunet.
Sunt olandezi.
Servus, pasionaţi metalurgişti!
Beyond The Black – Origins (Origins) – Trupa germană de metal simfonic, Beyond the Black a creat o experiență muzicală remarcabilă, distractivă și pur și simplu unică, cu Origins. „Origins – the online acoustic experience” este primul concert acustic, Beyond The Black, susținut că spectacol online, vreodată! Prezintă aranjamente noi exclusive, o formație extinsă și o producție vizuală uimitoare, nu într-un decor clasic de scenă, ci într-un mediu asemănător filmului. Trupa arată ce pot face din punct de vedere muzical – și de ce sunt pe bună dreptate steaua în ascensiune pe cerul de metal. Întradevar, este păcat să îl ratați. Diferit de orice altceva, este puțin spus… pentru mine este de referință. Mulțumesc, Edel!
The Interrupters – Jailbird (In The Wild) – trupa de ska-punk din Los Angeles documentează lupta personală a vocalistei Aimee Interrupter cu sănătatea mintală, prin anthemic single-ul ce marchează cea de-a treia lansare a grupului, extrasă din albumul lor, In The Wild. În timp ce albumul reflectă o poveste de supraviețuire și rezistență, fiecare piesă evidențiază luptele personale ale lui Aimee Interrupter și voința ei de a depăși tot ceea ce viața i-a îndreptat direcția. Sună bine!
Thundermother – Loud And Free (Black and Gold) – meh… cu nenumărate „woah-oah” și folosirea unui talk-box în stil Bon Jovi, trupa suedeză vine cu un hard rock nerafinat, puțin pompieristic. O fi, nu zic nu, dar cred că se bazează prea mult pe succesul anterior.
Roth Lives! Panama – David Lee Roth Studio Live – David Lee Roth a împărtășește o versiune nemaiauzită până acum a hitului lui Van Halen, Panama, care a apărut inițial pe albumul trupei 1984 (numit după anul lansării sale). Versurile piesei, care descriu anii lui Roth în fața lui Van Halen, sunt simple, dar incontestabil distractive. Interesant…
Alien Weaponry – Hatupatu, poate?! nu merge link-ul…
Pierce The Veil – Pass The Nirvana – o piesă grungecore jam, acesta este un hit rock direct, brut, care ne aduce în vocea lui Vic, o anumită senzație de Nirvana, care pur și simplu explodează într-un stil stoner/grungecore în momentul în care intră refrenul. Piesa în ansamblu este foarte condusă de chitară și găsește trupa aventurându-se într-un nou teritoriu departe de rădăcinile lor post-hardcore. Sună într-un mare fel, care te prinde!
Quicksand – Giving The Past Away – trupa post-hardcore din New York City, lansează un nou single fascinant, „Giving The Past Away”, înaintea unui turneu cu Clutch și Helmet, în sprijinul albumului lor din 2021 „Distant Populations”. O continuare a albumului, piesa este condusă de o linie de bas zgomotătoare și un riff de chitară mârâit pentru un rock and roll psihedelic și molcom, care nu se grăbește nicăieri.
Celelalte piese, nu’s mai putin importante… atât că nu am avut rabdare să le aprofundez şi ca să nu bat câmpii, mai bine mă prefac că nu au fost…
Până aici a fost simplu… acum urmează partea în care treaba devine serioasă și nu mai putem trece cu „urechea” peste piese, așa ușor… să purcedem dară, peste câmpiile metalifere. Știu, am luat-o razna, puțin…
Blackbraid – Sacandaga (2022) – 4/5 – Blackbraid este un proiect solo de black metal indigen din adâncurile sălbăticiei Adirondack, Norway și vine cu un ceva puternic, emoționant și evocator. Artistul din spatele Blackbraid este Sgah’gahsowah și actul este complet independent, nefiind semnat cu nicio casă de discuri… iar asta este măcar puțin impresionant! O voce perfectă pentru genul respectiv, cu un talent muzical evident, nu se teme să amestece sunete de la instrumente native în compozițiile sale, frazarea vocală se îmbină strâns cu muzica în sine, ce nu se abate prea mult de la motivele și sunetele tradiționale black metal. O muncă de referință pentru un sentiment unic de putere și încredere în forțele proprii. Excelent!
Heilung – Drif (2022) – 4,5/5 – puține trupe care pretind un simț al ritualului, spectacolului sau transcendenței, reușesc acest lucru ca Heilung… în timp ce estetica izbitoare face din scena metal, casa lor spirituală, există relativ puține lucruri care trec dincolo de turnul vocal ocazional, în stil goblin. Deoarece, în timp ce Drif este o versiune incontestabil grea, această greutate provine dintr-un sentiment de dramă, rezonanță istorică și profunzime emoțională – o tapiserie țesută cu grijă de idei, sunete și diferențe în care o șoaptă care nu se poate auzi sau susținerea nepământeană a unui singur clopot, iți poate opri inima în piept. Drif se simte că un pas natural de evoluție pentru o trupă care înțelege puterea unică a poveștii și a cântecului și cum astfel de forțe pot transcende granițele și limbajul, pentru a ne lega pe toți împreună – de oriunde am fi și oricine am fi. E de păstrat!
Blind Guardian – The God Machine (2022) – 4/5 – una dintre cele mai grele sarcini pentru orice trupă de heavy metal de lungă durată este să mențină acel sentiment arzător de pasiune înflăcărată care vine cu a fi tânăr și plin de încredere, menținând acel echilibru atent în a rămâne loial stilului tău stabilit, găsind, de asemenea, cantitatea potrivită de progresie pentru a nu deveni învechit. Ultimii 20 de ani au marcat o schimbare clară și vizibilă în dinamica muzicală a trupei, în care concentrarea asupra compoziției s-a îndepărtat de materialul simplu, agresiv, bazat pe chitară și a oferit spațiu din ce în ce mai mare laturii cinematografice a lui Blind Guardian, cu epopee lungi, cuprinzătoare, pline de elemente simfonice, orchestre și peisaje sonore cu mai multe straturi. Albumul reușește să păstreze acel nivel de energie, în ciuda faptului că este amestecul obișnuit de melodii mai rapide, power/speed metal-esque și melodii mai lungi, cu ritm deliberat, care este structura obișnuită pentru melodiile Blind Guardian. Cheia este simplă: sunt grozavi în a crea piese bombastice, uriașe, organice cu o sută de piese instrumentale și vocale diferite, stratificate una peste alta… cu siguranță poate suna copleșitor și încurcat pentru mulți. Nu au dezamăgit nici de această dată!
Aeternam – Heir of The Rising Sun (2022) – 4/5 – o trupă melodică cu un sunet bine definit, influențat de folk, folosește cadrul unui scenariu istoric pentru a-și crea cel mai bombastic și simfonic album de până acum. O astfel de poveste grandioasă necesită compoziții grandioase, iar răspunsul este dat printr-o prezență întărită de aranjamente orchestrale. Trupa s-a dovedit mai mult decât capabilă să integreze eficient și perfect astfel de fantezii cu riff-uri de death metal puternice, iar cele două jumătăți se completează atât de bine aici, că de fapt este nevoie de câteva rotiri pentru a aprecia pe deplin profunzimea compoziției. Canadienii continuă să devină mai îndrăzneți și încrezători în compozițiile lor, iar acum aranjamentul albumului în ansamblu a cunoscut și mai multe îmbunătățiri. Frumos scris și executat impecabil, Heir of the Rising Sun este o altă bijuterie strălucitoare din coroana lui Aeternam. Pus la colecție…
The Callous Daoboys – Celebrity Therapist (2022) – 4,5/5 – pentru o trupă cu marca distinctă a mathcore-ului nebun și post-hardcore frenetic, comparația evidentă ar fi să-i asociem cu oameni precum Converge și The Dillinger Escape Plan, ceea ce nu este deloc un lucru rău, dar cu siguranță își creează și propria nișă, cu un sunet unic creat prin proeminenta utilizării sintetizatoarelor și a corzilor. Celebrity Therapist este un mod bun de a prezenta urechilor ceva nou și unic de creativ… cumva, bulversant pentru mine, dar nu mai puțin valoros. Să-ți fie de bine, Edel!
Pianos Become The Teeth – Drift (2022) – 4/5 – Cea mai mare parte a muzicii din Drift a fost înregistrată în analogic în timp ce a fost rulată printr-un ecou pe bandă Echoplex din anii 1960, ceea ce are ca rezultat o calitate sonoră foarte pură. În același timp, anumite aspecte ale cântecelor sunt denaturate și modificate pentru a produce diverse elemente auditive. Oferă o experiență de ascultare unică și plăcută… mă gândesc la aceste compoziții vaste, atmosferice, emfatice. Cred că cea mai remarcabilă caracteristică a acestui album este că nu bombardează în mod constant simțurile cu amplificare, dar are un efect similar în alte moduri. Există o emoție care este transmisă atunci când este vorba doar de voce, tobe și feedback ușor. Nu spun că riff-urile nu au prezență, dar alternarea în volum, având totuși un ton puternic, este un lucru impresionant. E de aprofundat…
Epica – We Still Take You With Us (2022) – 5/5 – anul 2022 marchează cea de-a 20-a aniversare a titanilor Epica din Symphonic Metal… trupa și-a folosit talentul de a combina metalul, cu vocile unice de operă și a câștigat în acest proces o uriașă bază de fani. Pentru mine, munca lor este de excepție, pe toate planurile, fiind căzut în cap după genul asta de producții. De la voci, orchestratii, totul mă atrage și sunt convins că nu’s singurul de pe aici, care este prins în nebunia geniului care stă la baza metalului simfonic. Mulțumesc mult, Edel!
Intent – Exile (2022) – 4/5 – Intent a provocat destulă agitație în rândul comunității thrash/hardcore prin abordarea sa, de a uni cele două stiluri, iar pe Exile a devenit mult mai evident. Sună mai strâns, mai supărat și au mai multe riff-uri… este un vârtej de thrash metal furioas, iar Intent a aruncat totul în acest album palpitant. Este o călătorie brutală pe care metal-iștii trebuie să o experimenteze neapărat!
Acestea fiind zise, vă doresc zile uşoare, toamnă plină de culoare şi atât căt se poate, sănătate.
Mulţumesc lui Edel şi nu numai, pentru muncă şi pentru frumosul pe care îl aduce în vieţile noastre.
Chapeau!
Comentariu beton!27
Când nu o să am timp, știu cine o să îmi țină locul. Mulțumesc man, o plăcere, ca de obicei.
Salutare la ceas de seară.
Nu am apucat să ascult mult azi (recuperez mâine). Evident m-am înfipt în Blind Guardian şi da, tot Let It Be No More mi-a plăcut cel mai mult (chiar dacă are versuri triste; o am pe repeat de câteva minute bune) apoi Violent Shadows.
Seară faină în continuare!
Solandi, este mereu o plăcere pentru mine că ești aici.
BlackBraid – Aaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhh! Exceptional!!! Inca nu am timp pentru restul, asta e pe repeat. Cel putin azi!!!
Valia, mă bucur. Și mie îmi pare excepțional.
deci, tarziu, am bagat si io Blackbraid si mi s-a sculat pula.
Amin!