Legenda spune că într-o zi Bărbosul Suprem și Sfântu’ Petru se plimbau pe Pământ. La un moment dat, Bărbosul rostește apăsat de gânduri:
– Ce să le dăm noi slovacilor ăstora, Petre?
– Cum adică, Doamne?
– Păi nemților le-am dat varza cu cârnați, italienilor le-am dat pizza și pastele, la francezi am dat patiseria și brânzeturile, românilor nu le-am dat, le-am luat. Dar ce facem noi cu slovacii ăștia?
– Nu știu, Doamne. Să le dăm ceva fructe?
Ăl mare se uită cu reproș la el:
– Ah, gata, știu.
Și uite așa se face c-a apărut pe Pământ mamăl și tatăl bombelor calorice. Adică fix chestia asta din imagine care poartă gingașul nume de „placky”.
Nu vreți să știți ce conține, chiar nu vreți. Nu există ceva ce să aibă munți de calorii și să nu facă parte din rețeta placky. Baza e din paste prajite. Dar tot ce e în ea e prajit, inclusiv varza și kaizerul, că oamenii nu se încurcă în finețuri. Doar ceapa verde, smântâna și brânza rasă sunt crude. Practic, la fiecare înghițitură am simțit cum mi se depun câte 500 de grame pe șolduri.
Dar asta nu e tot. Eu, Mihai Vasilescu, omul care trăiește ca să mănânce, m-am recunoscut învins. Mai bine de un sfert din placky asta a ajuns la gunoi. Și nu pentru că n-ar fi fost bună la gust, Bărbosul mi-e martor că e încredibil de bună. Dar efectiv n-am putut-o pe toată, deși m-am străduit din toate puterile.
Iar acum de-abia mă mai mișc de la ce somn mi-a dat.
Slab dom’le, slab. 🤪
Aș fi crezut că dovedești două. 🤣🤣🤣
Comentariu beton!19
Chestia e că și io am crezut. Eram convins că-mi mai iau una. N-am luat două direct, de la început, că mi-era să nu se răcească a doua. Well…
1. Slab, man, slab…. Băgam o tărie ceva să arză caloriilii (scârbilii alia mici de să pitesc în șifonier și ne îngustează țoalele!) și o luam de la capăt. ”Garda moare dar nu se predă!”
2. Ce mama găilor mai cauți la slovaci? Se duce naibii gheața de la Cercul ăla polar până ajungi tu acolo!
Comentariu beton!46
Păi am vrut să văd și io Bratislava.
Morsă devii pân’ la cercu’ polar. 🤣🤣🤣
Comentariu beton!47
Se numește protecție pentru frig.
„mama găilor” hahahhaaaaaa!! De când nu am auzit expresia asta!!!! Thank you, you made my day 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 sa
Boss, am și io o curiozitate. Asta a fost cina? Dacă da, la prânz ce ai servit? Pai crezi că te mai duce până la cercul polar kuga aia?
Comentariu beton!19
Ăsta a fost crânzul sau pina. Pe scurt, seara n-o să mai mănânc.
Mno, așe da…da’ atunci mă mir că nu ai dovedit-o. In poza nu pare imensă. E generoasă și conținutul tinde spre bomba calorică, dar, din câte știu, nu ești vreo aschimodie de 50 kg, deci teoretic și unde băga. Nu mă refer la burtă, ci la consumul de energie, parol.
Oamenii de știință britanici spun că grăsimea din tine nu consuma calorii ( un om ar consuma exact la fel de multe calorii indiferent daca este gras sau slab, contează doar ce este sub stratul de grăsime)
Cred ca vom deschide o linie de pariu: câte kile pe plus, la întoarcere?
Simteți-vă bine, domn’ Mi’ai, că de hate ne ocupăm noi
Comentariu beton!30
😇
Auoleu Mișule îmi vine să ling telefonu la ce mișto arată chestia aia și io ca un bou am mâncat cartofi prăjiți cu ouă ochiuri și friptură când am trecut pe acolo da acu gata la mine nu rămâne nimic chit că o învelesc în două șervețele și o bag în buzunar!!!!
Comentariu beton!14
Păi nici eu nu știam de ea, mi-a sărit în față. 😀
Mno, dacă se mănâncă și mâine în Bratislava, musai trebuie încercată și aia cu, cartofi.
Măine se mănănca la Praga. 😀
@Mișuleee, este inuman ce spui. Băăăh, mâncarea din Praga este maximul mâncărilor din Europa. Mă bucur pt tine – te înjur maine 😂😂😂
Refuz să îți mai zic ceva, doar să ți se taie capul. Băi, cum mm de treabă îndur astea 3 săptămâni?! Să gândești un plan amănunțit pt despăgubiri. Huo!
Mihai, nu băga în seamă „răutățile”. Ce se-ntâmplă la Bratislava, rămâne la Bratislava, inclusiv caloriile. Keep going!
Mișuleeee! Tac și citesc și înjur de doo săptămâni și tu nu te potolești? O iubesc pe mama, dadeceplm nu m-a făcut blogăr? Sau măcar să mă fi născut prin Olanda și să nu știu de tine. Cât poți măh să sughiți?
PS: o să dau copy-paste la comentariu 25 de zile, nah 😂😂😂
N-ai ambiție să faci asta. 😁
Am să o fac 🙂 Poate să mai cosmetizez comentariul. Nu te urăsc – așa cum nimeni nu te urăște, cu toate haștagurille de pe aici. I love my life, fix așa cum e ea. Dar mi-ar plăcea sa fac unele chestii din ce văd aici in ultima vreme.
E tarziu acum,dar mama are de dat niște explicații 😂😂😂
Comentariu beton!18
Să-ți stea-n gât e prea târziu. No, de-amu să-ți fie de bine… Ce să și zic?!
Sau să continui cu #aiheitiu?
Koleno sau Jebra sa ceri, evita Knedliky, idem în Cehia, bere doar la halba și la desert marlenka.
Dobrou chut
Boss, foarte bine faci. Doar nu vrei sa te simti ca o frunza-n bataia vintului la Nordkapp. Am fost si eu acolo tot intr-o vara si batea vintul de nu puteam sa merg drept, in sensul ca eu voiam sa fac un pas inainte si ma trezeam cu doi metri mai la stinga, eu avind cam 55 kg.
Da, deci e exclus să mă ia vântul. 😁
Trebuie sa fii prevazator, Boss 😁 Si a propos, privelistea aceea spectaculoasa am vazut-o doar in prospecte si brosuri turistice, pentru ca am prins o ceata foarte deasa. Calatorie placuta si sper ca tu sa ai mai mult noroc decit eu atunci.
Reţeta, boss!