Nu știu despre voi, dar eu nu am fost în viața mea de 1 Mai la mare.
De fapt, dacă e să mă gândesc mai bine, nu că n-am fost la mare, dar cea mai extravagantă chestie pe care am executat-o în această viață, de 1 Mai, a fost c-am făcut baie în Olt. Eram la Vâlcea, în clasa a 9-a sau a 10-a, și țin minte că ne chemaseră la școală pentru P.T.A.P.
Ce, nu știți ce înseamnă P.T.A.P.? Pregătirea Tineretului Pentru Apărarea Patriei, asta înseamnă. C-om fi avut noi liber de 1 Mai, chiar și pe vremea lui Ceaușescu, dar aveam un liber activ, fmm.
Adulții ieșeau la defilare, iar adolescenții mergeau să învețe cum să apere patria de invadatorii imperialiști care voiau să ne cotropească și să ne fure bogățiile. Prin urmare, ne îmbrăcau pe toți în niște uniforme bleu (fete și băieți, de-a valma) și ne duceau să ne învețe cum să le venim de hac invadatorilor americani.
Am fost la școală, de-acolo ne-au dus pe Capela (singurul deal al orașului) unde ne-au pus în formație de luptă și-am primit sfaturi extrem de prețioase pentru apărarea țării și anihilarea eventualilor cotropitori.
Probabil urma să-i impresionăm extrem de tare pe americani cu organizarea de tip careu și răspunsul excelent la comanda „rupeți rândurile”, în urma cărora ni s-ar fi predat in corpore. Pentru că altceva n-am făcut vreodată la PTAP-ul ăsta. Ah, ba nu, mint, am tras într-un an cu pușca Jeko, asta fiind singura experiență cât de cât mai aproape de ceva ce-ar fi semănat a „apărare”. Doar că gloanțele alea de la Jeko cu greu ar fi omorât un jder, armatei americane nu i-ar fi spart nici măcar geamurile la jeepuri.
Nfine, ziceam de 1 Mai-ul ăla. Pe la prânz am terminat de apărat țara și ni s-a dat liber. Moment în care am constatat cu toții că e cald ca dracu’ afară, probabil că ăla a fost cel mai cald 1 Mai din viața mea, cred că erau peste 30 de grade. Prin urmare ne-am dus pe malul Oltului și-am făcut o baie ca la carte, după care ne-am băgat la un fotbal regulmentar.
Și cam ăsta a fost, prieteni, cel mai extravagant lucru pe care l-am făcut vreodată de 1 Mai. Partea mai tristă este că n-am crezut niciodată poveștile prietenilor sau amicilor care se duceau de 1 Mai la mare și veneau extaziați înapoi: „mamă, coaie, ce ne-am distrat”.
Când v-ați distrat, boss, înainte sau după ce-ați terminat de dârdâit de frig? Dar, na, mă prefăceam că-i cred, ce să și zică bieții oameni, c-au fost degeaba până la mama dracu’?
La voi cum stă treaba? Ați mers vreodată de 1 Mai la mare să vă distrați? Sau nici vouă nu vă place să dârdâiți la 3 grade și să vă prefaceți că „e cea mai tare petrecere, bosuleee”?
Nu.😏
Comentariu beton!19
Nu ce? Nu ai fost, nu te-ai distrat, sau nu ți-a fost frig?
Comentariu beton!32
@GabiI: Nu, nu și nu! 😛
Comentariu beton!62
🤣
@Victore, am râs cu sunet. :)))))))))))))))))))))
Lu’ Victor poa’ să-i fie frig și la Brașov de 1 mai, nu trebuie să se ducă până la mare pt asta. 🙂
Comentariu beton!39
@Ady: și ies muuuult mai ieftin! 😝
Comentariu beton!30
Oamenii nu dârdâiau, că la alea 3 grade se mai adăugau 40.
Comentariu beton!66
Pe putin daca nu 50.
Am fost la mare, dar niciodată de 1 mai. Io prefer să merg în august sau septembrie.
De 1 mai, păzesc cireșele. 🤪
Comentariu beton!35
Du-te, bă, că și aveți vor cireșe în Austria. La voi cireșele cresc direct în supermarket. 😛
@MV: în drum spre Billa trec pe lângă o casă cu o curte fain amenajată, iar în mijloc tronează un cireș. An de an, cireșele-s mâncate de păsări sau putrezesc în pom, pentru că proprietarii n-am văzut să culeagă vreuna. 😓
Comentariu beton!18
Poate sunt din alea amare. Că am și eu trei cireși în curte, dar unul dintre ei e din ăla amar și se întâmplă exact ce zici tu. Că nu se obosește nimeni să le culeagă.
@MV: ciresele amare se beau. La 52%. 🤪
Comentariu beton!29
@John Temple, dacă se coceau mai repede cireșele alea acum Twitter-ul avea alt patron așa-i?
@MV – Seful’ la blog, vin eu sa le culeg daca matale nu ai chef! Da te rog doar un mesaj pe adresa de mail!!!
Comentariu beton!16
@BaGheRa: adevăr grăit-ai. 😎
Cireșele amare sunt cele mai bune, iar dulceața de cireșe amare negre e o feerie.
@MV, vin eu si le culeg, dă-mi o carte poștală și mă deplasez 🙂
Comentariu beton!25
Si eu am in curte 2 ciresi amari – unu negru si unu alb…
Mananci dulceata si bei rachiu din ciresele astea de nu-ti vine sa te mai scoli de jos. Nu ca ai mai putea :))
Comentariu beton!27
Nu. Prefer sa imi fie cald. Prefer sa merg la 2 Mai, in august
Comentariu beton!22
Am fost, da’ cam ca la radio Erevan: e adevărat că era 1 Mai, dar era la bulgari, nu la noi și apa era caldă, dar era piscină interioară, nu mare. Se pune?😁
Comentariu beton!43
Aaa, păi ăsta e trișat, boss. 😀
Nu
Nu doar că n-am fost – n-am înțeles niciodată isteria “să mergem de 1 Mai în Vamăăă”, înghesuiți într-un tren murdar și mirosind a urină. Evident, eram considerată o ciudată și-o tocilară. La întoarcere, toți erau extaziați de prea-minunata experiență: “Fată, ce-ai ratat! Am făcut dragoste pe plajă, apoi ne-am îmbătat și am borât, a fost megaaaa!” 🙄
Parol, n-am avut nicio clipă senzația că aș fi “ratat” ceva. Atâta doar că nu mă puteam alătura corului de bocitoare care jeleau în anii următori că “nici Vama nu mai e ce-a fost”.
Comentariu beton!80
Băi, jur, parcă mi-ai intrat în cap și mi=ai furat ce gândesc. Exaaaaaaaaaaaaact așa.
ahahahaha m-am spart pe mine de râs
La mare n-am fost niciodată mai devreme de finalul lui iunie.
De 1 mai ies, de obicei, la o terasă/restaurant cu prietenii.
Nici eu nu am înțeles nebunia cu 1 Mai la mare. Am fost pe la mijloc de iunie și tot era puțin răcoare, în mai îmi imaginez că transpir sub limbă.
Probabil cei care au mers și cei care încă merg, o fac pt distracția din interiorul clubului (discotecii de mai demult) și nu pt mare.
N-am fost niciodată la mare 1 mai, n-am fost niciodată în Vamă sau Costinești. De fapt, până pe la 30 de ani nu am fost la mare. Sau pe Valea Prahovei. În Poiană am ajuns abia anul ăsta.
Și dau oricând Valea Prahovei (și/sau marea) pe valea mea.
Care e valea ta, Drace?
Cum care? Pe Valea dracilor :)) https://ro.m.wikipedia.org/wiki/R%C3%A2ul_Valea_Dracilor
Țara Luanei. 😁
Da, am fost de multe ori la mare de 1 Mai. Am fost și acum dar cu un alt scop. Am fost să ne pregătim casa pe roți, să ne aranjăm terasa și să tundem iarba în curte la Corbu😁
Comentariu beton!23
Chiaburilor. 😛
și io care mă pregăteam să scriu „nu, că am grătar acasă”…
unde mai pui că de vreo 6-7 ani, de cînd am acoperit terasa și a trebuit dărîmat ăla de cărămidă, am rămas cu ăla din fier, de săraki…
Am fost, acum ceva ani, in 2012 ca era moda si am zis sa merg, am facut putin turturi la cur dar cand ajungi la expirat si dupa ceva Long Island te incalzeai. Plus ca intre oameni nu se mai simtea la fel. Pana plecai spre a ta cazare. Drumul era nimicitor :)) daca nu te echipai cum trebuie, si nu exista in garderoba geaca down cu blana de pufosenie sau altceva special sa fie light si calduroasa. Odata ajuns era ok. Am prins cazare cu caldura centralizata 😂 deci am putut dormi. In al an nu am orins cazare deloc in Vama si ne-am cazat in 2 mai, fix la intrare din directia Vama Veche. Mai mult am facut 1 Mai in vila decat afara la ce frig era 🤦🏻. Am zis ca daca nu se intampla o minune sa dea o caldura ceva nu mai am ce cauta. Cativa ani mai tarziu m-am inhaitat cu fratele meu si inca doi nebuni si ne faceam aceasta mini vacanta in primul, maxim al doilea weekend dupa 1 Mai. Era lejer, nu haosul ala de lume si chiar si mai cald 😁🔥. Si a cam devenit o traditie. Acum ne facem mini vacanta mai mult pe afara. La aceiasi bani pe care ii cheltui de 1 Mai pe litoralul romandesc faci o chestie misto rau afara (nu mai zic de vecinii bulgari). Alte conditii si alt peisaj. Ar putea fi chestii atat de misto in Romanica la mare dar nu se vrea decat profit fara a oferi o experienta. Parerea mea.
Comentariu beton!23
Vila aia de la 2 mai nu se chema Carmen? Am fost acolo asta vara și era chiar răcoare înăuntru, că avea niste paulownia in fata care țineau umbra foarte bine. Cea mai nasoala stațiune in care am fost până acum, cu cea mai nasoala plaja. Doar cazarea a fost decenta. In rest… Cea mai mare aroganta pe care am făcut o de 1 mai au fost mici la tigaie pe aragaz
Nu, ca definitia distractie nu se potrivea deloc cu betiile si vomitatul de dupa. Asa ca am ales sa nu fiu deloc bine educata pe acest teritoriu. Am facut o greseala sa ma duc la un festival al berii de 1 mai si sa mananc mici pe acolo. Ceea ce s-a lasat cu o toxiinfectie alimentara de n-am mai mancat mici multi ani dupa aia
Comentariu beton!22
pentru mine, toată copilăria și adolescența 1 și 2 mai au fost zile „de pus în pământ”, cartofi, porumb, legume etc. și de definitivat curățenia de primăvară în livadă, grădină și pe pășunea animalelor.
n-am de gând să dau în paseisme pășuniste – e unul din lucrurile care îmi displac profund, numai că, sincer, nu înțeleg acum de ce se sărbătorește o chestie profund comunistă și de ce ieșirea la o mare rece și în niște localuri dizgrațioase și infect de scumpe, sau ieșirea la un grătar sunt, de ceva vreme, forme supreme de distracție.
Comentariu beton!23
Nu este o sărbătoare comunistă. A fost folosită într-adevăr de comunişti în propaganda lor, dar sărbătoarea îşi are originea prin New Work și Chicago prin anii 1870, când zeci de mii de lucrători au demonstrat și au făcut greve pentru reducerea timpului de lucru de la 14-12 ore/zi la 8 ore/zi. Demonstrații urmate de pierderi de vieţi omeneşti pentru acel program omenesc de 8 ore. Cu alte cuvinte, a fost simbolul luptei împotriva exploatării prin muncă.
Au urmat apoi marșul și grevele de la 1 mai 1886. Citez din wikipedia:
,,În octombrie 1884, o convenție a federației sindicale americane Federation of Organized Trades and Labor Unions a stabilit în unanimitate data de 1 mai 1886, ca dată-limită până la care programul de lucru de opt ore pe zi să devină standard. Cum se apropia respectiva zi, sindicatele americane s-au pregătit de grevă generală pentru a susține programul de lucru de opt ore pe zi.
În ziua de sâmbătă, 1 mai, s-au ținut mitinguri în întreaga țară. Circa 10.000 de demonstranți au ieșit pe străzi în New York City și 11.000 în Detroit. În Milwaukee, Wisconsin, au demonstrat alți 10.000 de muncitori. Centrul mișcării sindicale a fost însă la Chicago, unde au intrat în grevă aproximativ 40.000 de muncitori. Albert Parsons era anarhist și fondator al sindicatului International Working People’s Association (IWPA). Parsons, împreună cu soția sa Lucy și cu copiii lor, au fost în fruntea unei coloane de 80.000 într-un marș pe Michigan Avenue. Tot în Chicago, 10.000 de angajați din domeniul prelucrării lemnului au mers într-un marș separat. Numărul estimat de muncitori greviști în Statele Unite s-a ridicat la un număr între 300.000 și o jumătate de milion.”
Lucrurile au degenerat apoi pe 4 mai, au existat şi morţi, răniţi, anarhişti, procese. Ideea este însă semnificaţia în fapt a acestei zile.
Ideologiile politice au jucat într-adevăr ping-pong cu data de 1 mai (în special după revoluția rusă din 1917) atribuindu-i tot felul de semnificaţii care se pliau pe propaganda lor sau, invers, dezicându-se de semnificaţia atribuită ei într-un anume moment – cum au făcut SUA care au fixat Labor Day prin septembrie şi nu pe 1 mai -. Dar, în esenţă, toate aceste sărbători celebrează lupta şi obţinerea unui program decent de muncă pe zi. Iar din perspectiva asta mă îndoiesc că poate spune cineva că acest efort şi această reuşită nu merită o sărbătoare și o zi liberă. Nu e cazul să ne cramponăm de comunism şi de faptul că ei au luat la un moment dat această zi cu japca. Ci mai bine îi dam înapoi semnificaţia iniţială cu care nu are de ce să se ruşineze şi nici noi nu avem motiv de blamare.
Comentariu beton!84
sincer, nu înțeleg toată poliloghia ta. și zvastica a fost un simbol benign înainte de hitler. asta nu înseamnă că o folosim acum
Se dezbate încă. Ce zici?7
Berenger, „poliloghia” explica faptul că „Ziua Internațională a Muncii” înseamnă, de fapt, „Ziua Internațională împotriva exploatării prin muncă”. Este fix treaba ta dacă vrei să recunoști sau nu importanța unei astfel de zile/semnificații și să o celebrezi/sărbătorești sau nu. Dar măcar, de azi încolo, nu ar trebui să mai poți afirma că nu înțelegi de ce se sărbătorește această „chestie” de 1 Mai, în mare parte din lume, inclusiv în România.
Comentariu beton!40
@berenger: svastica, indiferent de orientare, este un simbol pozitiv, tocmai de aceea l-a folosit și Hitler.
ideea e că un simbol, odată maculat de o ideologie, nu mai are nicio valoare. și hai să fim serioși, aici e ipocrizia tratării diferențiate a diferitelor totalitarisme ale secolului 20. dacă 1 mai ar fi fost sărbătorită și de naziști ar fi dispărut din memoria colectivă. cum e folosită doar de comuniști, totu-i în regulă. oricum, în logica ta, infierarea simbolului „z” din ultima vreme ar fi total deplasată!
@jt, păi hai s-o folosim și acum, în aceste condiții!
@berenger: este folosită și azi, dar numai în context religios.
@berenger,
Analogul svasticii este secera şi ciocanul pentru comunism, deci nu văd logica comparaţiei tale.
,,Ziua internaţională a muncii” sau ,,Ziua internațională a luptei pentru drepturile lucrătorilor”( -> semnificație: reducerea normei orare zilnice) nu este emblema comunismului. Că au sărbătorit-o şi ei, când au fost pe val, e altă poveste. În fapt, această se zi se sărbătoreşte de mult timp, indiferent de umbrela politică care s-a perindat la un moment dat prin lume. Se sărbătoreşte şi în ţări care nu au fost dominate de comunism. Cam asta e ideea. Dacă tu vrei să decupezi doar momentul în care, în unele ţări puternic comuniste, s-a asimilat (de fapt – s-a continuat – şi de aici confuzia) sărbătorirea ei, e alegerea ta. Dar e ceva total subiectiv şi rupt din context.
Comentariu beton!35
„un simbol, odată maculat de o ideologie, nu mai are nicio valoare.” Simbolul 1 Mai o fi fost el maculat de regimurile totalitare comuniste, dar eu consider că se poate scutura, spăla, lustrui, șlefui și e mai ceva ca nou. 🙂 Svastica e momentan și pe termen nedefinit la pârnaie, adică folosirea sa, în cele mai multe cazuri, e interzisă prin lege. Cel puțin în România.
Berenger, dacă vrem să comparăm 1 Mai cu svastica, ar trebui scoasă svastica de la „interzise”. Sau băgat 1 Mai la interzise, ceea ce nu cred că e cazul.
P.S. Cu tot regretul pentru fanii filmelor cu Zoro, „Z”-ului i-ar sta chiar bine lângă svastică.
Cum zice @Solandi. Am aflat asta de la proful de dreptul muncii prin anul III de facultate.
În plus (e posibil să fi scris și Solandi și să fi ratat eu) ne-a zis că s-a tras în muncitori cu armament de război.
Adică nu pulane, gaze lacrimogene și tunuri cu apă (sau ce se practica atunci), ci direct armament de război. E 10 august vs Mariupol.
Mi se rupe de ce-au făcut comuniștii. Pt că oamenii ăia au murit așa, eu am dreptul să închid computerul după 8 ore, zile de weekend, concediu de odihnă plătit, concediu medical și, dacă soarta ar fi vrut altfel, as fi putut avea un copil știind că voi putea să stau cu el o vreme să-i dau să sugă și știind că voi avea un job la care să mă întorc.
Bine, anul ăsta am sărbătorit 1 mai prin muncă, după o săptămână cu aproape 19 ore suplimentare, nu i-am onorat deloc.
Cum să nu, în fiecare an mă distrez de 1 Mai la mare. Bine, nu chiar de 1 Mai, dar în contul lui 1 Mai. Ce, care-i problema? Odată am sărbătorit 1 Mai la mare într-un septembrie târziu. Era un vânt și-un frig pe plajă de-ți îngheța inima. Dar apa era super caldă, așa că am intrat. După care îmi făceam planuri că aș putea să să stau așa în apa cea caldă și departe de frigălăul de pe mal până prin iulie, august următor. Anul ăsta am ajuns la mare în a doua zi de Paște. Era cald, oamenii făceau plajă și câțiva erau și în apă. Părea că se distrează. „V-ați luat costumele de baie?” a întrebat soțul. Am murit de ciudă că nu. Noroc că era la mal o barieră de meduze de toată „frumusețea”, că altfel plângeam în pumni și acum. Nu-i nimic, o să sărbătoresc 1 Mai la mare în scurt timp.
Comentariu beton!23
Tu poți să mergi de 1 Mai la mare cam 9 luni pe an, este?
Cum 9? 12. Doar marea nu pleacă nicăieri. 😛
Comentariu beton!19
Eu am fost acum după Paști la Constanța, am plecat acasă pe 29, ca am avut vacanta. Eu merg ca-mi place marea, ma incarca cu bine și frumos.
Am fost la sfârșit de noiembrie anul trecut după 20 de ani la marea noastră. Și am mai băgat o data în februarie.
Deci n-are legatura cu 1 mai 🙂
Dar intru cu picioarele în apa pe repede inainte asa 😄
Oricum, pana prin toamna nu cred ca mai ajung, pana nu își revin preturile nesimțite la cazare. Alta mare pana atunci 💜
Nu am fost niciodată de 1 Mai undeva, nu că la mare. Maxim merg la țară la 30km de oraș, unde stau la aer și la soare dacă e fain, atât.
Nici nu ma gândesc la mare pe vremea asta. Plus că mi se pare aberație asta cu mini vacanța de 1 mai. E o zi în mama ei, dacă mai pică și în weekend, ce vacanta păcii mai e?
Mare înghesuială în unele locuri și cam atât, tipic romanesc.
Da’ ce fain e când rămâne orașul gol…. Parfum
Comentariu beton!19
Da, prin 1991, ’92, ’93. 🙂 Bine, pe vremea aia pentru noi distractie inseamna betivaneala si gagicareala – eram tineri, etc. 🙂
M-am „distrat” cu o toxinfectie alimentara in aceeasi zi in care l-am auzit live pe Nelu Ploiesteanu. Coincidenta. Sau nu. 😅
Nope… locuiam la distanta de mare, pina am fi ajuns acolo, ar fi trebuit sa ne intoarcem. 🙂
Acum locuim aproape de mare, dar cum apa e locul in care pestii fac sex, in continuare nu ma atrage. 🙂
Daca ma intrebati acum, la prima cafea, nu as putea sa raspund sigur daca anul trecut am facut baie de doua sau de trei ori.
Pfff… lovitură la ficat a fost asta.
@Nemo: păi stai așa, ți-e frică de orgie sau nu vrei să fii găsit? 🤔
🤪🤣
🙂 🙂 🙂
@JT…acum ca spui, nciodata nu mi-am pus asa problema… 🙂
Desi la ce buze reci au pestii… 🙂
Nemo este preocupat de activitatile pestilor…is it you, Nemo?
Nu m-am gandit niciodata cum sau ca fac pestii sex. Macar sunt spalati. 😁
Eu n-am prins PTAP-ul și nici un 1 Mai, la mare. Dar nici nu vreau. De 1 Mai zic.
Nu. Nope. Nada. Never. Nici măcar nu mi-am dorit. Pe litoral ajung doar în 2 cazuri – al3lea weekend din Mai, exclusiv la Constanța (e un obicei de familie de câțiva ani) și la Vadu (o dusă și o venită). Atât. Iar dacă e vremea bună și chef, repetăm C-ta în al3lea we din Septembrie.
Am fost si eu o singura data la mare de 1 mai. Din ce am aflat ulterior, se pare ca ne-am distrat. Amintirile mele se opresc in gara la Medgidia, cand alergam dupa tren dupa ce coborasem sa cumparam vodca(Scandic la celular, ce amintiri).
In schimb imi aduc aminte clar ca am fost la mare de 1 Decembrie intr-un an, si chiar am facut si baie….am tremurat pe plaja aia de cred ca am provocat un mic cutremur.
Salutare, subiectul P.T.A.P. ar merita un post dedicat, eventual asociat cu stagiul militar, obligatoriu… va pot povesti multe in acest sens…
Succesuri!
Păi nu știu ce-aș putea să scriu mai mult decât am zis azi. Nu făceam niciodată nimic în afară de multă labă. Ah, ba da, cei mai șmecheri dintre noi își strâmtau jos pantalonii ăia bleu de PTAP. Strâmtați arătau chiar decent, aveai curajul să dai o dumă unei gagici chiar și îmbrăv=cat cu ei. 😛
Eu ma simțeam bine la tragerile cu Geko. Că până la poligon mergeam cu niște autobuze Ikarus (ălea de tristă amintire) în care era înghesuială și mai erai silit să ții în brațe o colegă, te sacrificai… 😉
Am fost anul trecut să mă distrez și eu la Vamă, de unu. Am dormit îmbrăcat cu tot ce aveam la mine, dar m-am și distrat. Era o distracțieee, printre rafalele de vânt și stropii de ploaie, mooaam’ ! Dar am fost și…după ce m-am distrat bine de tot, am fost la bulgari, că acolo nu e așa distracție, dar ne-am simțit bine.
Nu am avut curaj sa zic vreodată ca nu am fost de 1 Mai la mare, credeam că sunt o ciudată și o încuiată! 😅Văd că suntem câțiva, așa că nu mă mai cred nicicum. Îmi place marea mult, dar când e soare și bine, nu când paralizez de frig. Bautura nu mă pasionează, deci clar nu ar fi locul meu în Vamă (nici pe acolo nu am călcat vreodată 🤫) în cort. 😵
In ‘96 am fost la mare de 1 mai prima si ultima data. Am facut banchetul. De distrat ne-am distrat, dar de inghetat am inghetat. Am bagat un fotbal pe plaja ca altfel era jale. Cu o zi sau doua inainte ninsese ca de ce nu.
Am fost de un 1 la mare. Dar era martie 2008. Când mi-a murit prietenul în fața mea fără să-l pot ajuta.
Aideplm… S-a înecat sau de ce?
@MV, da. De fapt a făcut stop cardiac din cauză de apă prea rece.
Am fost de 2 ori la mare de 1 mai. Prima dată am avut un coup de foudre, a doua oară l-am cunoscut pe omul cu care sunt căsătorită. Clar nu mai calc pe acolo! 😅
Decât dacă o mai fi neapărată nevoie.
Comentariu beton!69
Acest comentariu… :))))))))))))))))
🤣🤣🤣
Sunt din sudul țării, de la Dunăre. De când mă știu, de 1 Mai mergeam cu părinții și prietenii lor să facem un grătar “la pădure”. Pădurea dintre Dunăre și digul de protecție. Când am mai crescut și am devenit independenți mergeam cu prietenii, fiind o mare bucurie dacă se găsea vreunul major cu mașină, să ne îngrămădim în ea minim 10 (se mergea inclusiv în portbagajul deschis al mașinii). Alternativa era să mergem pe jos cei 2km pe luncă, prin soare. Îmi amintesc că era mai cald decât acum, mereu făceam plajă, n-aveam SPF și ajungeam acasă copți de soare (și de alcool). Unii mai teribiliști făceau și baie în Dunăre.
După ce am venit la capitală am adoptat obiceiul de a merge la mare. Dacă mi-era frig sau nu, chiar nu-mi aduc aminte. Și după câteva pahare de alcool de calitate îndoielnică pot spune că nu-mi aduc aminte nici alte detalii. Era drăguț, mă întâlneam în vamă cu prieteni și cunoscuți pe care rar îi vedeam altfel.
În ultimii ani n-am mai fost, dar am prieteni care se duc cu aeroterma după ei, să nu le cauzeze la reumatism 🤷🏻♀️
Comentariu beton!26
N-am mers niciodată la mare de 1 mai. De fapt, când unii dintre colegii mei de clasă au mai prins câte o tabără la mare, eu eram ori la bunici, ori acasă ajutând la ceva treburi casnice. Ai mei, deși „intelectuali”, nu-și permiteau extravaganțe gen „trimis plozii în tabere”, când taică-miu era de câțiva ani în șomaj tehnic, adică mergea la lucru, dar nu prea era de lucru, așa că primea 75% din leafă. Nu mai îndrăzneam să cer bani de mers la mare, mai ales că făceau anual efortul de a merge pe malul vreunei ape, cu cortul, o săptămână sau chiar două.
În facultate n-am fost tocmai un student strălucit, așa că nici nu visam la bursă, și în consecință trebuia să mă mulțumesc cu banii trimiși de ai mei, deci inventam motive gen „munci agricole” când venea vorba de 1 mai la mare.
Ulterior, ajungând să fiu plătit destul de bine ca inginer, și burlac fiind, am băgat o „boschetăreală” în Vamă, prin august, cu alți trei colegi și-un BMW proaspăt cumpărat, „dăcât dă trei ani, boss, și nici măcar șaij’dă mii dă kilometri, cu carte servis dă Jermanea”. BMW-ul, cu numere de Zoll încă, contrasta puternic cu cazarea găsită: curte comună, dușuri în curte și o cameră cu mobilier din 1982, care mai păstra prin unele colțuri și praful original. Ne-am integrat însă rapid în peisaj, topind în trei zile aproape toți banii și trăind ulterior cu o shaorma pe zi, iar noaptea poștind câte o sticlă de vin de 10 lei, cumpărată de la niște întreprinzători moldoveni de peste Prut. Bun vinul, ce-i drept.
A fost prima și ultima experiență de genul ăsta. Acum înot mereu contra curentului, îmi fac vacanțele când nu e înghesuială, inclusiv la hotelul nostru preferat, unde am remarcat că de sărbători mereu se înghesuie lumea și mai și cresc tarifele. Anul ăsta a fost duminică 1 mai, am făcut un grătar mic la moșie, cu familia, seara am pus lacătul pe poartă și-am plecat spre casă. Am prins și un pic de înghesuială pe autostradă, totuși, dar a fost mai bine decât să merg oriunde altundeva.
Comentariu beton!28
Prima data, de gura grupului din liceu, mers de 1 mai la mare la inceput de ’90 … Olimp/Neptun, ceva pe acolo. Frig din ala grav, motiv pentru care am stat „imbalasamat” timp de trei zile si, la plecare, am zis never again.
A doua oara, ffwd cativa ani, prin facultate si tot de gura grupului mers prin ceva Vama/2 Mai. Ajuns, stat o noapte – frig, haos, balamuc, yeak! – plecat acasa a doua zi si m-am jurat ca nu mai calc.
A treia si ultima, prin 2009-10, mers in Constanta/Mamaia si dupa 2 zile de fitze de Mamaia, zice un amic „… de dragul vremurilor de demult, hai pana in vama!”. Ocazie cu care am constatat ca un mic-dejun in Vama este MAI SCUMP decat unul prin Mamaia.
Anul asta se implinesc 9 ani de cand NU AM MAI CALCAT pe litoralul din RO, cel putin nu in sezonul estival. Si asa va ramane forever & ever!
Deci da – 1 Mai e o mizerie iar la noi pe litoral e maximul de mizerie din toate locurile in care s-ar putea merge!
Comentariu beton!18
dap, de cinșpe ani, de cînd am început ratele la casă, nici noi nu ne-am mai permis mare în România…
Am ras sincer, asta e si gluma mea preferata „nu am bani de Mamaia, merg ca saracii in Grecia”.
Tragedia, din p.m.d.v., este ca eu sunt 50% constantean si pana sa incep scoala am copilarit in Constanta (unde erau bunicii) mai mult decat in Bucuresti (unde erau parintii) ca nu isi permiteau ai mei „bona tailandeza”. In clasele 1-8 ma suiau ai mei in tren si ma trimiteau pachet la Constanta prin iunie, ca in Bucuresti nu avea cine sa ma pazeasca in vacanta de vara, asa ca bagam 2 luni de mare/an fara comentarii.
Cu toate ca toata copilaria mea aia fericita are legatura mai mult cu marea (din Constanta) acum pur-si-simplu nu mai pot sa vad/aud/vorbesc/vizitez (de) zona aia … o consider calamitata si pentru mine e un subiect inchis.
„Voluntariat/Opțional obligatoriu”
Asta cu apărarea patriei, faptul că părinții români erau dispuși să-și considere carne de tun bondocii pentru apărarea dementului, securiștilor, nomenclaturii & familiilor lor, în timp ce ei luau gheare de pui… Nu voi înțelege niciodată.
Am fost o sigură dată, dar nu știu dacă se pune. Nu era chiar de 1 mai, era sfârșit de Aprilie, nu era la noi, ci în Anglia la Whitby.
A fost super mișto și datorită faptului că am prins vreme super bună, dar și pentru că ne-am nimerit în toiul unui festival Gothic.
În rest ca și tine și mulți alții de pe aici, 1 mai la mare not my thing, nu mi se pare cine știe ce. Într-un timp cu prietenii, aveam o tradiție să mergem la Snagov de 1 mai, dar s-a dispersat repede… după ce majoritatea s-au așezat la casele lor.
In Vama nu am fost fix de 1 mai – nu sunt genul „tanar frumos si liber ” 😀
Am fost de vreo 2 ori in Navodari acum cativa ani si chiar m-am distrat pt ca nu era asa aglomerat, soarele nu e puternic ziua dar motivul principal pt care mi-a placut atat de mult este pt ca locatia unde ne-am cazat a adus un dj* si atmosfera era diferita , lumea chill – pur si simplu altceva fata de nebunia din iulie/august cand alergi dimineata la plaja sa prinzi un sezlong , agitatie pana prinzi o masa si zapaceala aia de balci de peste tot bleah …
* evident trebuie sa iti placa cu bumti bumti 🙂
Eu m-am distrat la ski de 1 mai. La mare nu am fost.
N-am fost ever in 38 de ani si nici nu m-as duce in Ro la mare de 1 mai. La padure cu parintii cand eram mica sau cu prietenii mai mare la gratare da, desi acum in Bucuresti decat sa faci si asta mai bine stai la ceva pe netflix de 1 mai decat sa vezi maldarele de carnuri la gratare, manele la maxima la toti si apoi gramezile de gunoi ramase in urma prin putinele paduri din zona
Eu am fost in Vama anul trecut pe 1 Septembrie si am stat cam o ora. Am zis sa nu ajung la 50 de ani fara sa fi calcat in Vama Veche. Si sunt sigur ca nu voi mai calca a doua oara acolo. Atata mizerie si urâțenie nu am mai intalnit. Ma asteptatm sa gasesc o atmosfera boema, flower power, etc. Dar era un praf si un prost gust imposibil de descris in cuvinte. Si am mers peste tot, ca sa nu fiu influentat de prima impresie. Asa ca ori Vama reprezinta societatea romanesca, ori multi zic la le place acolo pt ca este cool si pt ca asa merge valul 🙁
Banuiesc ca pe 1 Mai, cand mai e si frig sau vant trebuie sa fie si mai deprimant…
PS. Am mancat niste clatite bune…
Singura data cand am fost undeva de 1 mai, a fost la Ciric, in ’86, la cam o saptamana dupa Cernobil. Eram studenta si ne-am dus in gasca. A fost cald si am facut chiar si o baie in lac.
La mare, ma duc vara, cand e cald si bine. Si ma duc undeva unde sa nu calc prin boratura lasata in urma de aia veniti la „distractieeee”. Ce distractie o fi aia sa bei in nestire pana decartezi mielul de Paste?
Lafel, nu pricep mersul de 1 mai la gratar, pe undeva pe unde sunt un milion de melteni, inghesuiti unii in altii, ascultand, fiecare, muzica (sau zgomotul) preferata din masina lasata cu portierele deschise si unde risc, tot timpul, sa-mi aterizeze vreo minge in cap/pahar/farfurie.
Nu stiu ce distractie o fi aia, oricand, oriunde, la inghesuiala cu o suta de mii de oameni de care trebuie sa te lovesti tot timpul.
Cat despre PTAP: a fost, pentru mine, ocazia perfecta de a merge, trei ani la rand, cate o luna, in tabere de parasutism. Nici macar nu trebuia sa taram dupa noi nenorocirea aia de carpa albastra. Saream in trening. Si tot in trening ne strecuram, noaptea, prin gradinile gospodarilor de pe langa aerodrom, la ciordit usturoi.
Pentru necunoscatori, usturoiul ne scadea tensiunea crescuta dupa cate un chiolhan cu bere. Dimineata, inainte de salturi, ne luau tensiunea si, daca era prea mare, stateam toata ziua la pliat parasute, la sol.
Comentariu beton!24
Da!
Ieri am fost pentru prima data in 35 de ani, la mare, cu niste prieteni si cu copiii fiecaruia din dotare. A fost o plimbare draguta, pe unde au vrut copiii, cu multa apa si fara alcool. Si la sfarsit, ne-am oprit intr-un mall din Constanta, sa mancam. In rest, nu vad care e distractia, sa bagi alcool in tine pana il dai afara deloc elegant si sa dardai de numa’ numa’…. Dau oricand 1 mai la mare, pe un gratar in intimitatea casei mele, cu compania potrivita!
Prima oară am fost cu clasa, in a 12-a, in loc de banchet de sfârșit de liceu.
Era in 2006, la Costinești, dar in acel an a fost o mare furtună si inundație in statiune încât aveau mâl pe exteriorul cladirilor până la etajul 1.
Când am ajuns, o tanti in capot a venit și a deschis hotel unde eram cazați, caci eram primii „turiști” pe sezon.
Obeliscul ăla emblematic era dărâmat pe plaja si crăpat, apa calda la hotel curgea maro, peste tot prin stațiune se auzeau drujbe, camioane, bormasini, ciocaneli, deh, lumea își repara ce era distrus de furtuna.
Seara de 1 Mai am petrecut-o la o terasa acolo unde am mancat piure cu pulpa de pui si salată de varza, apoi profesorii însoțitori se cam imbatara si au început sa danseze cu unii mai curajoși, de la clasa sportivilor, caci eram 4 clase de a 12a veniți.
De la terasă am ajuns la Club Maxx, in aer liber, unde bubuiau manelele si era arhiplin. Am băut vreo 3 beri si ne am adunat un grup saturat de ce se auzea sa ne întoarcem într-o cameră și sa jucăm bolț, doar că fetele din grup tocmai fuseseră prăduite de niște indivizi care fugisera cu telefoanele lor, așa că a trebuit să mainstam pe acolo inca o oră sa chem poliția, sa dea explicații ce si cum (Ei de fapt le cucerisera si pe fete și fiecareal a acționat pe noua lui prietenă. Au si fost identificați si prinsi ulterior)
In fine, a doua zi am făcut o baie la 19 grade, cred, am înghețat cu toții si seara am revenit la Tulcea, cu personalul, 5-6 ore pentru 120km.
Asta a fost și ultima oara :))
Am fost la Barcelona şi la Valencia de câte un 1 mai, vizitat oraş şi plimbat pe plajă, nu baie. Cald era, dar nu chiar de plajă, dar apa era rece. Mai mult relaxare decât distracție 🙂
{Ridică timid mânuța} Eu, eu!!
Da, am fost de 1 mai la mare. La Barcelona. Dar nu am intrat în apă. Deloc. Mi-am clătit copițelele inferioare peste vreo 2 săptămâni, baie-baie nu.
Îmi amintesc că am mers în copilărie la mare cu părinții imediat după terminarea şcolii, în a doua jumătate a lui iunie. Dimineața stăteam îmbrăcați pe plajă fiindcă bătea vântul f tare, de intrat în apă nici vorbă..
Am fost de 2 ori:
2001 stagiu la unutăți. Eram ăia 2 care când au văzut Costinești în listă l-au luat pe criteriu „1 mai la mare coa'”. În We prelungit ăia de la unitate ne tot ofereau permisie, foi de drum, „veniți lunea ailaltă” totul să scape de noi. A fost frig, boring, Disco T o mare de cocălăreală. Nema baie. Am eșuat într-un Internet Cafe în Mangalia până la urmă. Dar am rămas cu o amintire faina: până să vină puhoiul apăruseră milițienii, barmanii, măturătorii, DJ… La un moment dat face unu probe la instalația de sunet. „Plutonier Căpșună vă rog să prezentați actele la control” se aude, tare, în boxe. 6-8 curcani făcând stânga-prejur sincron în râsetele tuturor ce erau pe acolo… priceless 😂
2012 la Sfinți Constantin și Elena cu mai mulți prieteni. Nici atunci baie. Dar au acolo un parc natural în care și acum m-aș duce să alerg.
A. Și am mai rămas cu o vorbă de la băștinași: La mare vântul bate de 2 ori pe an. 6 luni înspre mare. 6 luni dinspre mare.
Nu am fost niciodată la mare de 1 mai. Și cred că din 2010 nu am mai fost deloc pe litoralul românesc.
O singură dată…furtună, cazare pe faleză si orientată spre mare (ca sa avem locuri in primele rânduri, daca tot e sa o mierlim – all inclusive 🤦♀️). Toata noaptea am tinut de amaratele alea de geamuri, rugându-ne sa nu zboare cu tot cu noi. La vreo 2 grade, câte erau afară si cu dintii inclestati (de spaimă), cred ca am fi fost buni de reclamă la excursii in Groenlanda.
Prefer 28 de grade, nisip cald sub picioare si cat mai puțini oameni in jur (incompatibile cu 1 mai, cel puțin la noi)
Citind comentariul lui ametist mi-am amintit totuși de 2018. Baza Larnaca. Acolo am făcut baie. Mde Mediterana e mai aproape de Africa și se încălzește ceva mai repede.
Am văzut paradă de adolescenți ce băteau în tobe proslăvind socialismul de care nu au avut parte deși l-au vrut atât de mult în ’45. Da’ avea Imperiul alte planuri și nu i-a lăsat. Ei au avut cine să-i reprezinte nu ca în cazul 🇷🇴
Ooooo, mi-ați adus aminte de Capela! În iulie 1989 am dat examen la Școala de ofițerii de Geniu din Rm. Vâlcea. Plecam în armată în septembrie și ca să nu mai merg la muncă după ce am luat bac-ul (pentru bac mi-am luat concediu de studii), mi-am luat concediu de odihnă, iar pentru examen concediu fără salariu. Așa că m-am înscris la Școala Militară de Geniu( nu știu dacă mai este), aia de lângă Liceul Sanitar, și toate serile, eu și încă doi colegi(că n-am fost singur), urcam scările la Capela, pentru că trebuia să „citim” pentru examen. Examenul nu l-am luat, pentru că nici nu n-am pregătit și nici nu mi-am dorit să fiu apevist, da’ nici nu eram membru de partid, un criteriu foarte important înainte de ’89, voiam doar să nu merg la muncă.Eram doar UTC-ist pentru că n-aveai cum altfel. Am stat două săptămâni acolo, că erau multe examene, așa că am rămas c-o amintire frumoasă de la Capela
finu are un apartament in Mangalia si intr-un an am mers noi impreuna sa-l zugravim. Intr-una din cele doua zile am mers si pana in Vama sa vad si eu atmosfera de 1 Mai in Vama. Era frig si o gramada de lume nu stia ce si cum sa incerce sa nu-i para rau de banii cheltuiti.
Deci am fost si nu ma mai duc. De obicei iesim pe langa casa la un picnic (cu gratar sau nu) sau facem o plimbare. Pentru mine 1 Mai e cumva deschiderea sezonului de Valea Alba in Bucegi.
@Mihai Vasilescu am o reţetă de cireşată cu cireşe albe amare pe care a lăudat-o lume din toate colţurile ţării şi nu doar fetele. Foarte uşoară. Reţeta. Cum tocmai mi-au declarat un diabet, nu mai gust aşa că, dacă vrei să foloseşti cireşele ălea la ceva, îţi trimit o mostră de cireşată. Cu drag.
De 1 Mai nu mă interesează vreo deplasare pt că aglomeraţie.
PTAP în şcoală şi armată în facultate am făcut. Mi-a plăcut.
he he he ce vremuri erau cu 1 Mai… Prin anii ’96-2004 ne cantonam in Neptun, Jupiter sau Vama. In neptun si Jupiter mergeam in cele 2 cluburi care erau in acea vreme. Dar oricum ajungeam si in Vama chiar daca era doar o amarata de terasa pe vremuri. De la fluviile de bautura erai anesteziat si nu mai aveai probleme cu frigul. Deci pot spune din experienta ca Vama nu mai e ce-a fost. Asa ca am renuntat sa mai merg da 1 Mai la mare….
Nu am fost si nici nu ma gandesc sa fac asta.
Nu, că era departe de Cluj, și sărăcia mare.
Dar dacă aș fi avut posibilitatea și mintea de adolescent sigur mi se părea mai interesant decât să stau acasă.
Mai ales daca era cald și șanse de topless p’acolo 😉
dap. eu. si da, era o perioada dementa in care stateai majoritar beat si era frig si dormeam in haine de schi in cort. Si era misto
Stiu ca este socant, dar animaloo chiar nu vine de la consumul de apa plata cu lamaie
Comentariu beton!15
Nu, dar ieri am mancat doi mici cu mustar si paine. Se pune?
doar dacă ai ascultat o manea sau un patriotic, la mici…
Depinde cât ai dat pe ei. 😁
5 lei bucata. Painea separat , nu stiu cat a fost.
5 lei mic mic sau mic mare?
mic mare
Micii amestec vită-porc sau doar porc?
Mno, acuma dacă mucificarea planificată din intervalul 28.04-2.05 se pune ca distracție, da. Fața “nașului” dat jos din tren într-o haltă obscură, dormitul îmbrăcat în ziare (atent selecționate), baia de “stai bă să bag și eu un deget în apă”… până la primul val care te pune-n cur, ș-apoi dacă tot ești cu ele cât bombonelele de tic-tac, “stai bă că eu am vrut de fapt să fac duș îmbrăcat”, urmată apoi de mersul la postul de poliție din vamă ca să te usuci… atunci au trecut ca distractive. Azi nu știu dacă le-aș repeta. Dar cu siguranță nici nu mă simțeam mai bine dacă nu le-aș fi făcut.
problema era daca si acum erai tot la nivelul ala
O singura data am incercat sa merg la mare de 1 Mai cu amicii…
…am ratat trenu si l am luat păla de munte.
Da, și io, ca și alți 3-4 ante-comentatori, am mers și continui să merg de 1 mai la mare. Mă distrez și nu dîrdîi. Și asta nu doar de 1 mai, ci în toate anotimpurile, caut să ajung măcar de 4-5 ori pe an la mare.
Prima dată am fost de 1 mai în clasa a zecea, în 1994, la Neptun, că acolo se mergea pe vremea aia (și la Costinești). Ultima dată am fost alaltăieri, în Vama Veche.
În principal e vorba de a te distra cu prietenii. Chestia asta a evoluat de la o gașcă de bețivani adolescenți care consumă băuturi alcoolice și joacă volei pe plajă, la o gașcă de familii cu copii care organizează șprițul în curtea gazdei și acum la adulți care vor să vadă marea, să stea pe plajă la o bere, să țopăie pe evergreenuri gen Baniciu, să întîlnească pe neașteptate vechi amici, unii cunoscuți la cine știe ce alt întîi mai, și să fie prin preajmă dacă copiii adolescenți dau de vreo belea.
Comentariu beton!14
O singură dată am fost plecat de 1 mai, dar nu la mare, ci la munte. Prin clasa a 12-a (sau poate a 11-a, nu mai știu exact). A fost decent. Eram echipați corespunzător de munte, am dormit la o cabană. Am băut moderat (adică, sigur, având în vedere și vârstă ne-am abțiguit bine, dar nimeni nu a dat la rațe și nici nu au avut loc incidente de vreun fel). Mi-a plăcut, dar nu pot spune că a fost „cea mai tare distracție”. Apoi, după ce am mai crescut, „distracția” a fost înlocuită de grătare. Asezonate cu cantități moderate de bere. După ce m-am căsătorit și au apărut și copiii, am schimbat și asta,.grătarele au fost înlocuite cu o plimbare prin parc și o masă la restaurant. Acum că sunt bătrân constat că îmi place să ne strângem la casa de la țară. Mai facem una-alta prin curte (la tara e plin sezon de munci agricole), ședem la masă (uneori cu grătar, alteori fără), se adună familia, câțiva vecini cu care ne înțelegem mai bine, râdem, glumim, povestim. Aaaa, am uitat sa spun, am prins PTAP. Era amuzant, am tras de vreo 2 ori cu puștile alea de jucărie, in rest…cum a zis și boss-ul, ne țineau o poliloghie și ne lăsau în voia noastră la fotbal și etc. Motiv pentru care nu am avut în familie vreo tradiție legata de 1 mai. Părinții mergeau la defilare așa că…nu prea le mai ardea și de altceva.
Băi tocmai am auzit la radio 45 de lei o ciorbă… ce dracu mă nene, ăștia au înnebunit? Dă-o-n mămicuța ei de ciorbă.
Am mai auzit încă una 20 de lei un mic…? WTF?
Vorba unui tovarăș: bă nene am fost în Grecia, am stat 7 zile, am mâncat, am băut numai la restaurant, mi s-a stricat mașina, am reparat-o și tot m-a dus mai ieftin ca un weekend în România la mare.
Comentariu beton!15
Păi una e să bagi o ciorbă la mall și alta dacă o sorbi într-un restaurant din Mamaia Nord unde totul este pă barosăneală și meltism. Nu înțeleg de ce în fiecare an este aceași discuție despre prețurile exagerate de prin unele stațiuni deși problema reală nu sunt prețurile ci ce primești de banii ăia.
Adică accept să dau pe o ciorbă 45 de lei dacă îmi este servită în bol poleit cu haur de o tipă secsy și cu ciușcă de aia de aia bună dă Bulgaria.
n-auzi, bre, că nu mai este? de ciușcă zic;
mai încerc mîine la veliko da-mi pare deja marfă de contrabandă…
1 Mai …. o singura data am fost si mi-a ajuns. Bine, ca sunt mai dobitoc asa…m-am dus la Olimp. Acum, ca sa intelegeti, eram clasa a XI-a….si aveam o profa de istorie la vreo 45 de ani care arata ca la 25 maxim. Ei, fix pe nenorocita aia de plaja s-a trezit sa fie ea cu prietenul, ca nu era alt loc. Si hai sa fie si cireasa de pe tort…..bai, fix in ziua aia, s-a trezit profa ca plaja se face in tanga si topless. Si credeti-ma ca avea cu ce…natural. Ei, noi eram pe plaja cand a venit doamna, nu invers. A fost o zi calda, plaja, glume intre noi, gasca, am salutat-o la un moment dat cand am trecut pe langa dansa si…cam atat. Partea interesanta acum vine: pana la sfarsitul semestrului sau trimestru, ce era atunci (anul 2000), m-a vanat. Si mi-a stricat media. Bai, nu stiu de ce? Oare faptul ca m-am cam holbat la tatele si bucile ei o fi contat? Sau s-o fi pus? Sau…o fi fost atat de evident? Asa ca…mie 1 Mai la mare nu-mi mai trebuie de atunci. Bonus, desi era cald, apa era rece rece. Uneori, de nevoie, intram asa, pana la mijloc, ca na, apa rece, recele micsoreaza, sa nu se vada….
Tehnic Capela, Dealul Malului și Cetățuie sunt un șir de dealuri din Valcea, just saying ;)) (practic, in 2 ore le străbați pe toate)
Și mai tehnic, Dealul Malului și Cetățuia nu sunt în oraș. Adică ele pe hârtie sunt în intravilan, dar în realitatea înconjurătoare, doar Capela e propriu-zis ÎN oraș. 😛
Pe langa faptul ca n’am fost niciodata om al apei, n’am inteles nici eu chestia asta cu 1 mai la mare. Ba mai mult, student fiind, o parte dintre prieteni se duceau regulamentar la mare, dar eu, din cate mi’aduc aminte, in fiecare an petrecut in facultate, am urcat cate un munte de 1 mai…
Am fost o singura data si nu mi-a mai trebuit.
„Pe la prânz am terminat de apărat țara și ni s-a dat liber.” Esti genial, ce mai :)))) Imi pare rau ca nu ai inimioare si aici, pe blog. Din obisnuinta caut la sfarsit sa dau inimioara sau haha 🙂