Salutare tuturor! Se umplură internetul și toate spațiile media disponibile cu păreri avizate despre ce și cum și mai ales când ăla de la Kremlin va vrea să îi readucă pe ucrainieni la sânul generos al mother Russia.

Sincer, nu mă pricep, dar știu că cei 1500 de generali români impecabil pregătiți vor face șah mat sau marț orice ofensivă rusească. În plus avem și miliția română, dacă voi credeți că tancurile rusești vor scăpa de radarul românesc, sunteți naivi. Avem destui milițieni care îi vor decima pe ruși lovindu-i fără milă pe trecerile de pietoni și apoi fugind de la locul măcelului, doar ca să mai facă asta și într-o altă zi.

Și cum în curând toți politicienii români vor avea girofarul lor iar în România ei sunt fierți pe binele public care nu le lasă timp de odihnă, să îi văd eu pe ruși cum vor pleca ei vreodată de pe partea dreaptă a carosabilului.

Pentru că vreau să devin și guru competent al situației geopolitice din zonă vă spun două chestii: cărțile tâmpește și strategia anti-ruski a statului român este pusă la punct și dincolo de orice îndoială.

Când vor intra rușii în Ucraina, primul bastion al defensivei se va activa. Este vorba de nea Mircea, de la Dinamo Kiev, acolo unde nu a ajuns deloc întâmplător.

Nea Mircea are o sarcină super clară, domnia sa va vorbi continuu minim trei zile, despre arbitrajul potrivnic, despre Corvinul, despre cum tot el i-a descoperit pe Pele și Maradona, despre tramvaiul care nu avea ce căuta pe șine, despre națională și despre Rapid. În timpul ăsta 30% din combustibilul motorizatelor deja se va fi consumat, pentru că Nea Mircea nu are nevoie de somn și nu simte frigul când e prins pe firul poveștirilor.

Exact când pe când situația va părea scăpată de sub control, mulți dintre ruși încercând să își dea foc, într-o încercare disperată de a scăpa de sub hipnoza grea a luceafărului tuturor antrenorilor, generalii ruși vor da ordin să se înainteze. Degeaba, că se vor lovi de al doilea bastion de apărare: Ionuț Chirilă.

Ăsta venit și ell la Kiev în caz de ceva, că tot nu are contract, să îl ajute pe Il Luce. Seriați și cu tancurile deja pe motorina de avarie, ca bemveurile cu volan pe dreapta și numere de Bulgaria, soldații ruși vor asista cu sufletul la gură la poveștile lui Chirilă despre cum l-a cunoscut el pe Nea Mircea, despre cum i-a descoperit el pe toți jucătorii din generația de aur ai lui Dinamo și cum au stat toți la masa lui, au folosit aceeași hârtie igienică, au împărțit aceeași eugenie și cum frate-su cântă pe bilete vândute, nu pe banii primăriilor. Dacă după toate astea mai aude vreun motor de tanc rusesc mergând, le dă lovitura de grație: scoate dintr-un buzunar secret „Glasul roților de tren” și începe să le citească molcom din tac-su, Nea Vanea. Târziu în noapte, armata rusă pleacă ca hoții, de fapt fug fără să se mai uite în urmă, spre graniță.

Eeei, și de-aici începe greul pentru ei. La graniță, înfipt bine în pământul sacru al patriei, stă Puric. Și începe, cu gradina Maicii Domnului, cu măicuța Rusie, altă grădină minunată, cu ouăle Faberge, totul în versuri, acompaniat de Bot Gros îmbrăcat în ie cusută de mama Vrâncioaie. Plânsete cu muci, vaiete, toată armata rusă se oprește și îngenunchează. Ca la un semnal, soldații scot pixuri, stilouri și creioane, și încep toți să scrie minimum câte o scrisoare către măicuțe, tăicuți, iubite, racheți și cămătari.

Când, în sfârșit, mândra armie rusă cumva se eliberează de sub jugul hipnotic al bardului dacic și vrea să pună prima şenilă în Moldova, apare de nicăieri corpul special al lui înaltpreasfințieisale, Dany, cunoscut și sub numele de Zorro cel Alb.

Abia acum este începutul sfârșitului pentru oastea Maicii Rusii. După un tir scurt cu slujbe încrucișate, orbește tot ce mișcă cu apă sfințită, iar la final îi stoarce de bani pentru ridicarea celor 1562 de etaje ale Noii Catedrale a lumii libere și ortodoxe. După primele două tranșe de bani către Dany, statul rus rămâne fără bani de solde pentru armată. Care se desființează.

De aici lucrurile vor merge unse: revolte, crearea unui partid anti-Putin, fetele de la T.a.t.u vor scoate un nou album, o să apară vodka fără alcool, rușii ne vor înapoia tezaurul cu dobândă. După această victorie zdrobitoare, România începe negocierile pentru desființarea SUA și înființarea unui nou stat, cel mai puternic al lumii: Statele Unite ale României, cu capitala la Sarmizegetusa Regia. Sfârșit.

Trecem la muzikă? Trecem, cum nu!

➡️ Grinder – Topic – 2021 / Rating 2,8/5

Mi-a fost dat un link cu o trupa de băieți din Constanța, Grinder, să ascult albumul lor de debut. Bine ar fi fost să primesc un link cu tot albumul și eventual un link de unde se poate cumpăra. Am ascultat niște melodii care bănuiesc că ar face parte din album, sincer habar nu am dacă este așa sau nu.

Referitor la ce am ascultat, se vede entuziasmul băieților, se simte că le place ce fac și cântă cu sufletul. Vocea este puțin prea în față, albumul ar fi meritat o producție mai profi, influențele Sepultura și Slayer se pot simți, nu deranjează, băieții caută clar să inoveze și încă își caută un drum propriu, au timp că sunt tineri. Una peste alta mie mi-a plăcut, dacă puneți un link de unde se poate cumpăra albumul ar fi bestial.

Dă-i play AICI

➡️ Shadow of Intent – Elegy – 2022 / Rating 4,8/5

Dacă nu îi știți pe americani este păcat pentru că prestează un melodic deathcore/simfonic deosebit de profi. Albumul este unul impecabil, cu ruperi de ritm, cu riffuri excepționale, partea simfonică perfect armonizată cu pasajele dure și foarte dure.

Este genul de album care îmi dă peste gură când vreau să împing vreuna dintre glumele mele, alea bune , de duminică. Un album pe care l-am aplaudat.

Dă-i play AICI

➡️ Abyssus – Death Revival – 2022 / Rating 3/5

Ăștia sunt greci și au gândit-o cam așa, mă dacă sunăm noi ca în 1987, hai să ne porcim și să ne întindem până în 1993, să blenduim ceva Obituary, Death și puțin Possessed și să nu ne cerem scuze pentru asta.

Am o mică problema cu vocalul, parcă ar fi mers o voce ori mai clară sau una cu un growl mai grav, mă rog este doar părerea mea. Lăsând la o parte pe nenea care vocea unuia care a băut pe glanda goală toată producția de ouzo, instrumentalul rupe ca Lăcătuș glezne.

Dă-i play AICI

➡️ Toundra -Hex -2022 / Rating 3,6/5

Ăsta este un album care iar m-a surprins și a făcut-o într-un mod foarte plăcut. Atmosferic și cu post-metal, în mod normal combinațiile astea mă lovesc destul de greu, i-am dat play și așteptam și eu vocea, degeaba până la șfârșit nu s-a auzit glas de om. Și bine a făcut, vocea s-ar fi potrivit ca sexul tantric cu întrebări de genul , ai plătit tu întreținerea, dar ridichi ai luat, când joacă Steaua. Totul curge calm, fără abateri, fără inovații inutile.

Dă-i play AICI

➡️ Underoath – Voyeurist – 2022 / Rating 4/5

Avem metalcore, gen care se pliază excelent pe ce se întâmplă astăzi prin lume. De ce unui dinozaur ca mine îi plac metalcore, nu metal? Pentru că arată lumii sufletul unei generații, aripile frânte, pierderea speranței și regăsirea ei, urcușuri și căderi, totul raportat la ritmul nebun al lumii de azi.

Un album bun, mie mi-a plăcut, îl am în playlist , îți aruncă sufletul ca un bumerang care nu este neapărat să se și mai întoarcă.

Dă-i play AICI

➡️ Wolfbastard – Hammer of Bastard – 2022 / Rating 3/5

Dacă aș fi făcut un pariu de genul , dacă nu ghicești de unde sunt ăștia trebuie să asiști la patru slujbe de dumică, să pupi mâna lu părintele și să faci full mătănii cu cele mai zeloate babe, aș fi spus sigur pe mine , țara lu Lisabeta.

Nenii s-au gândit că ar merge ca vinul de împărtășanie să bage black cu ceva crust punk și nu au greșit deloc. Ca orice englez cântă despre băutură și de aici o dau în războaie nucleare, Satan și cafteală cât poate duce omul.

Dă-i play AICI

➡️ Memory Garden – 1349 -2021 / Rating 4/5

Suedezii bagă material de prin 1994 și au ceva albume la activ, merg pe o combinție aparent destul de ciudată doom cu power, spun specialiștii, eu zic ca doom și heavy metal, dar na, ce știu eu.

Pasaje melodioase, voce clară și puternică, tot aranjamentul se așează excelent. Am avut și un vibe de King Diamond și riffurile lor ar merge pe orice album Candelmass.

Dă-i play AICI

➡️ Big Brave – Vital – 2021 / Rating 4/5

O creație post metal care pe mine m-a cam rupt. Un sound adânc și gri care te ține în priză acord după acord. Vă avertizez că este un album greu de digerat, greu de tot. Dar dincolo de asta este o bijuterie, am dat peste el întâmplător, l-am ascultat tot întămplator ,nici măcar nu este în zona mea de confort. Nu regret o singură secundă.

Dă-i play AICI

➡️ Mammoth WVH – Mammoth WVH -2021 / Rating 4/ 5

Citeam în fiecare an cum Wolfgang van Halen lucrează la un album solo și din nefericire a apărut la câtev luni de la moartea lui Eddie. A meritat așteptarea ? Yeah, fkn, yeah.

Albumul hard rock al anului 2021, iarași părerea mea, un album de dansat cu femeia iubită, făcut sex sălbatic și absolut păcătos, udat mușcatele vecinei octogenare, aia care se uită cu scârbă la tine, o ierți și îi uzi alea.

Dă-i play AICI

➡️ Portrayal of Guilt – Christfucker – 2021 / Rating 4/5

Screamo/ industrial hardcore punk / black și dacă m-aș chinui aș mai băga și eu câteva sub-genuri. Ies des din zona mea de confort muzical, thrash,death,deathcore,heavy și mă lovește la bijuterii câte unii din  ăștia care vin din afară ogrăzii mele. Din titlu vă dați seama că aștia și aghiazma nu se împacă deloc. De fapt albumul este un manifest împotriva unor uzanțe care erodează libertatea minții, care rup aripi, un avertisment legat de un viitor foarte negru.

Dă-i play AICI

Acum vă las, mă înclin și vă salut! Aveți grijă de voi și de ai voștri!

Scrieți aici: edelweisslist[at]gmail.com