Dacă tot am pornit pe panta abruptă, dar atât de plăcută, a dezvoltării personale cu ajutorul articolelor motivaționale, după atât de bine primitul text despre educația financiară, astăzi avem o scurtă lecție de time management.
Pentru că, da, dragii mei, timpul începe să devină cu adevărat relativ doar atunci când este măsurat, sub o formă sau alta, de vajnicii urmași ai dacilor liberi. Poate c-o să vă lovească ce vă spun acum, dar pe aceste meleaguri încărcate de intenții bune și de frumos, aproape nimeni nu dă doi bani pe resursa numită „timp”. De altfel, dacă ar fi posibil, imnul României ar trebui să înceapă cu versul: „Lasă, boss, că mai vedem noi mâine”. Dacă ai lucrat vreodată cu români sau într-o firmă românească, știi extrem de bine ce vreau să zic.
De unde pleacă lupta antagonică a acestei nații cu timpul? Păi în primul și în primul rând de la străvechea zicală „timpul trece leafa merge”, zicală ce ni s-a întipărit bine de tot în acidul dezoxiribonucleic în ultimii 50-60 de ani. De la ea ni se trage faptul că pur și simplu nu mai putem aprecia corect diferența dintre 10 minute și o oră jumătate.
De multă vreme vreau sa scriu despre asta, mai precis de la articolul despre băietii care vin să-ți spele mașina acasă, articol ale cărui comentarii efectiv m-au lăsat cu gura căscată. Dap, am primit măcar câteva zeci de comentarii pe un ton ironico-superior-sicitirit, de genul: scump, foarte scump, pe mine mă costă 10 lei s-o spăl singur și în 10 minute e gata.
Nu cunosc prețurile la self wash, dar am mari îndoieli că-ți speli mașina cu 10 lei în București. Trecând peste, că nu asta mă interesează, altceva m-a frapat: cele 10 minute în care e gata toată operațiunea de spălare. Interior-exterior, desigur. Și, repet, n-am avut un singur comentariu de genul ăsta, am avut zeci, toate pe același laitmotiv: fraiere, la mine ține maximum 10 minute.
Ce voiam să-ți zic, bosule, nu ai cum să-ți speli mașina în 10 minute nici dacă ai self wash-ul la parterul blocului în care locuiești. Dar nu-l ai, îl ai la minim câțiva kilometri distanță. Condiții în care, orice calcul ai face, tot durează măcar o oră să-ți speli mașina. Până te schimbi (că doar nu te duci în trelingu’ ăla nasol, de casă, tre’ să te îmbraci cu ăla bun), până cobori la mașină, până o pornești, până ajungi la self wash, trec minim 15-20 de minute, indiferent cât de aproape îl ai. După care, odată ajuns acolo, dacă trebuie să aștepți măcar după o singură mașină, deja ai ieșit din toate calculele. Or după capul meu, cam așa se întâmplă lucrurile de fiecare dată când îți speli mașina. Și atunci? Unde sunt alea 10 minute?
Pot să jur că dacă iei exact aceiași oameni și-i întrebi, pe fiecare în parte, cam cât durează la ei o partidă de sex, or să-ți dea numai răspunsuri conținând măcar două cifre, niciuna mai mică de 5, desigur. Că na, la sex e de muncă, nu e atât de simplu ca la spălatul mașinii. Ca să vezi ce ți-e și cu relativitatea aia a timpului despre care ziceam mai sus.
Cu toții așteptăm să murim. De-asta nu ne interesează și, într-un fel, e bine așa decât să cazi în obsesia „n-am făcut aia, n-am făcut ailantă”. La sărăcia și cvasi-izolarea noastră, nu-ți mai ajung stresurile zilnice, îți mai trebuie încă una?
Auzită la alții & mi s-a părut interesantă… Demult, la începutul mileniului, era un panou (foiler) publicitar al unei bănci pe zidul/gardul de separare, de stradă, al unui cimitir. Pe panou scria „Avem același drum”.
Comentariu beton!24
Da, păi io ce zic? Miorița, boss. Ne-am născut cu Miorița în ADN.
a nins 3 minute;
sau, cum ar zice bărbații, toată noaptea…
Comentariu beton!61
Exaaaaaact.
Ca să nu încep și discuția despre centimetri. 😁
Sau cum ar spune femeile: a nins pentru prima data
Comentariu beton!30
@Mihai nu ai de ce sa incepi discutia despre cm.
Toata lumea știe ca o femeie indragostită percepe 12 cm ca fiind 25.
Sau inainte de a-i spune ce își dorește ea de Craciun de exemplu.
Eu nu îmi gestionez bine timpul, de aceea se ocupă soțul de spălarea mașinii. 😅Dar știu sigur că nu sunt suficiente 10 minute.
Pentru că eram o întârziată în copilărie, m-am educat să nu mai supăr pe ceilalți cu „lipsa mea de timp”. Acum îi stresez pe toți cu prezența la timp sau prea timpurie.
De partea cealaltă, cu 5 minute, cred că acolo se răspunde aspirațional și motivațional. Au dreptul să viseze. Chiar și cei care nu au timp, nu că nu se pricep sau nu au cu cine.
Dacă nici femeile nu știu cu adevărat ce înseamnă 10 minute, nu mai știe nimeni.
Motto-ul meu propriu și personal: „Nu lăsa pe mâine ce poți face azi. Mai bine lași pe poimâine.”
Între cei care o spală la self „în 10 minute” și cei care îi cheamă pe băieții ăia s-o spele se află je care o lasă, dracu’, nespălată, că și-așa se umple de moloz de pe bulevard în maxim o oră după ce am spălat-o. Vine ploaia și-o spală. Așa scap de dilemele astea existențiale. N-are de ce să te intereseze durata unei acțiuni dacă nu ai chef s-o faci. 🤣🤣🤣
Comentariu beton!36
Da, aș putea fi de acord cu tine, dar vezi tu, băieții ăia care mi-au comentat mie chiar păreau genul care își țin bemveurile cu numere de Bulgaria curate țiplă.
@Ionuț, Nu lăsa pe mâine ce poți face azi. Lasă pe poimâine că se rezolvă de la sine.
@MV cu numere de Bulgaria, da’ și cu volan pe dreapta 😀
@Ionut: mai exista si varianta “Nu lasa pe azi ce poti face maine (sau poimaine)”. Pe asta o aplica frecvent vikingul meu 🙂
practic, in postul cu masina Mihai zice „nu lasa pe maine ce pot face altii”
Ce-ai mah boss, am rupt-o 😉. Ma duc sa-i citesc pe aia de isi spala masina in 10 min si au si ajuns acasa :))))) mie imi lua 5 fise scurt cesa mai zic de aspirator si sters masina int/ext. :))))) si cand mai prindeai si 3-4 rapizi d’astia in fata…meam. Vis!
Vezi că cele mai bune comentarii sunt pe Facebook, pe pagină, nu pe profil.
dacă tot le-ai amestecat, bancul cu TIMPUL îl știi?
Titlul inițial al articolului a fost „Românii și bancul cu timpu”. 🤣
Aveam vreo 8 ani. Pe vremea raposatului conducator. Imi zice tatal meu vitreg ca la ora 15.00.plecam la film. Evident, bucurie mare, doar cine nu a trait atunci nu stie ce insemna un film american la cinema. M-a anuntat cu o zi inainte. M- anuntat si in ziua aia, inclusiv cu vreo juma de ora inainte. Eu cu joaca cu soldateii de plastic. M-am apucat sa ma imbrac sa plecam la film…efectiv mai aveam sa imi leg sireturile, cand a venit la mine si mi-a aratat ceasul lui. Si a zis: e 15.00. Nu esti gata. Nu mai mergi la film. Si a plecat fara mine. A alergat mama dupa el, eu am plans…degeaba. A zis ca deja sunt mare si inteleg, si ca trebuie sa invat. Si am invatat….niciodata nu intarzii, si imi gestionez timpul extrem de bine, in asa fel incat am timp sa fac multe chestii fara sa ma grabesc.
Ps: niciodata nu am mai vazut acel film.
Comentariu beton!38
@chris06, tatal vitreg era fost cadru militar? Ca altfel e greu de inteles gestul lui si pentru un om matur dar pentru un copil de 8 ani …
Pe vremea impuscatului am pazit(fost granicer) granita de sud de comunisti lui jivcov, si la placatul/venitul din paza era toleranta, imi amintesc, ca dupa fiecare masa cand la continuitate era comandantul de pichet nu ne lasa sa fumam(m-am apucat cand mai aveam 3-4 luni de armata de tigari, le-am lasat de vreo 15-16 ani, nu mai stiu exact) decat dupa vreo 10-15 min, zicea sa ii dam timp mancari sa se aseze, si eram totusi in armata
@keepcalm
Nu avea absolut nici o treaba cu armata.
Intradevar, a fost dur…dar inca tin minte si am invatat ceva.
La fel am invatat in clasa a 2-a sa spal….voiam mereu sa imbrac camasa alba la scoala…dar aveam doar una. Asa ca bunica mi-a pus in mana sapunul si mi-a zis ca daca vreau zilnic camasa alba, sa fac bine sa o si spal, ca ea nu are timp mereu de mofturile mele.
Eu nu stau rău deloc la apreciatul timpilor, inclusiv pe-al altora, uneori. Îmi sun o prietenă să ieșim la cafea. ”Da, ieșim, dar cam într-o jumătate de oră, că acum mă duc să-mi spăl mașina”. Traseul fiind Romană (casă)-Militari (spălat mașina undeva anume)-Herăstrău (cafea). Și în proces de make-up fiind la momentul apelului. ”Bine, în 3 ore să fie”. Sfat: mare atenție la formulări de genul ”cam”/”aproximativ”, eu mi-am luat-o de câteva ori. Au fost vremuri când chiar credeam că asta înseamnă plus/minus 10 minute pentru toată lumea.
Comentariu beton!24
Am citit comentariul Anduței de 3 ori, ca să fiu sigur că nu l-am scris eu.
In altă ordine de idei, am avut* un amic ce-l luase pe „imediat” în brațe. Îi propuneam o tură cu bicicleta – imediat. Îi spuneam să ieșim la o bere – imediat.
Nici după ce l-am întrebat de vreo două ori ce înseamnă la el „imediat”, măcar în termeni relativi, nu l-a scos din vocabular. Și mi-am dat seama singur că imediat înseamnă între 5 minute și două ore.
Mai am un prieten bun care prestează servicii in regim de liber profesionist.
Și are perioade în care îl sună numeroși potențiali clienți pe care-i programează „azi” sau „mâine”.
Și se enervează când aceiași potențiali clienți încep să-l sune după jumătatea zilei în care au fost programați ca să îl întrebe dacă mai ajunge la ei, el fiind încă la lucrarea anterioară.
I-am spus de câteva ori că nu-i face lui bine la căpuț să nu le ofere măcar o fereastră aproximativă de timp (dimineață, la amiază, după amiază). Și că dacă îmi spune mie „mâine dimineață plecăm la 9 în deplasare”, păi să nu trag eu de el la ora 10… Na, management prost al timpului.
*a devenit fost amic pentru că pe lângă problema cu „imediat”, între timp și-a luat bămăvezi și a scos la suprafață cocalarul care mocnea în străfundurile sufletului său
Comentariu beton!14
Păi BMW-urile sunt rapide, poate și-a luat tocmai ca să-și poată respecta ”imediat”-ul cela. 🙂
așa și eu am un fost amic căruia lumea ajunsese să-i dea ora de întîlnire cu cel puțin un ceas mai devreme decît cea reală…
Sa vezi la spanioli cu „maniana” lor. In comparatie, noi romanii, suntem nemti fata de spanioli. Si nu mai zic de siesta. Stai cate odata si te intrebi. Cum naiba au cucerit jumatate de lume cu lenea lor proverbiala?
Ajungeau într-un loc și le era lene să mai plece de acolo.
😀😀😀 tare asta cu lenea 😀
Fix acelasi lucru cu grecii, il au pe „avrio”.
Am avut de-a face, dpdv profesional, cu grecii timp de 2-3 ani la un nivel (minim) lunar. De exemplu, daca ii intrebi pe unul vineri pe la ora 13:00-15:00 de rezolvat o treaba (si programul de lucru la pravalia lui este luni-vineri, sambara&duminica inchis) se uita senin in ochii tai si iti spune ca pe loc nu se poate dar ca o rezolva pentru tine … maine. Iti este si rusine sa il intrebi daca este sanatos la cap. Evident, a doua zi nu gasesti pe nimeni acolo, daca mai era nevoie de precizare.
@Alex: à propos de nemti vs spanioli – sau romani 🙂 Mesagerul primariei, undeva in zona saseasca: Mare adunare mare dupa amiaza la premarie, tãti romanii sa hie acolo la ora 5. Nemtii la 6.
Comentariu beton!24
al op’șpelea Ludovic (de pe google) spunea : “punctualitatea este politețea regilor”; evident că România nu-i monarhie iar cel mai bun comentariu legat de asta, l-am auzit la un client de-ai mei, fost salariat al chefereului, pe vremea ailaltă;
bre, zice nenea, de cînd cu telefoanele astea mobile, s-a dus dracului timpul meu; înainte, plecai de la Amara și știai că la Oradea, pe strada Ț, la etajul 3, în biroul Q, te vei întîlni cu Popescu, fix la 12,45! că așa ai stabilit cu el anterior; acum…”mă mai suni cînd intri în oraș”…
Comentariu beton!27
Cei care spala masina in 10 minute cred ca au timp sa se plimbe prin oras pe la spalatorii. Stau la casa si cu turbojetul propriu tot dureaza minim 20 de minute.
Acum 2 -3 ani spalam si eu la spalatoriile alea cu fise, si fara 2-3 fise nu scapam. Poate daca o speli saptamanal, atunci da, merge cu o fisa. Depinde de cat pret pui pe timpul tau.
Multi oameni nu au masura timpului, li se pare vesnic. Si apoi se mira ca au facut atat de putine in viata asta si devin mosnegi si babe morocanoase.
Cred ca ar fi bine sa se bage ca si materie in clasele primare managementul timpului. Eh, ce vise mai am si eu.
A pune alături spălatul mașinii cu sexul e o treabă, află de la mine! 😁
Eu sunt braileanca. Am fost educata de mica sa fiu punctuala. In tinerete, daca aveam o intalnire, ajungeam la fix iar daca nefericitul nu era acolo: adio si n-am cuvinte!
Barbatul e moldovean. Din Iasi. Il intreb intr-o seara: pun masa acum sau vrei sa mai stam putin? Vine raspunsul: mai acus. Pur si simplu, m-am blocat. Ce dracu-nseamna, in ore, minute, secunde, „mai acus”? Bine…nici el nu m-a putut lamuri cu cifre. Asa ca, am ajuns la concluzia ca „mai acus” inseamna oricand intre data curenta si Craciunul viitor.
Comentariu beton!32
Puteai să te oprești la „eu sunt brăileancă”. N-ai cum să nu fii punctual când știi că toată lumea are cuțit.
Mai omule! Cutit chiar ca are toata lumea; tu, cu ce tai cartofii? Brailenii au sis! Ceea ce e cu totul alta mancare de peste.
Comentariu beton!16
Șefa, eu nu tai cartofii afară, pe faleză, sau în curte la liceul Murgoci. 😀
‘Aide, șefu, ce naiba, păi ne luăm de la zece minute? Cunosc pe cineva care a reușit să-și bage în gard propria afacere, în care convinsese și pe alții să investească. Ajungea pe la prânz la birou și se mira, la final, că nu i-a mers bine. Normal că alții au fost de vină, lipsa seriozității nu a avut nimic de a face cu cu falimentul.
Comentariu beton!12
@didino, eu am un prieten mult mai tare. Omu’ meu își deschisese magazin de haine vintage (nu mai poți să zici second hand, că e de căcat) în Brașov, foarte aproape de Piața Sfatului. Suprinzător, dar magazinul a mers țiplă din prima, practic din a doua lună a intrat pe profit. După care prietenul meu a hotărât să-l închidă în weekend-uri, că, na, are și el dreptul să se odihnească, nu? Că de-aia E WEEKEND. Ia ghici tu care erau zilele în care se făceau vânzările și cam în cât timp a închis magazinul pentru că „nu merge, e pă pierdere”. Și în ziua de azi, dacă-i amintești de asta, ridică din umeri „era weekend, boss”.
Păi și n-avea omul dreptate, @Vasilescule? De-aia e patron, nu-i spune lui nimeni ce și cum să facă. Iar clienții să plece în timpul zilei, de la serviciu, să-i facă vânzare, nu să vrea să cumpere când merge el la ski, în Poiană. Sau când își antrenează perna cu sforăituri. Suntem șefi sau ce naiba? 😜
@Mihai, da’ nu putea el să-și ia week-end-ul în alte zile decât sâmbătă-duminică?! Se uita pe încasări, vedea care zile sunt mai slabe și-și face week-end din luni-marți sau oricare alte 2 zile alăturate ale săptămânii.
@Ady, evident, i-a spus toată lumea ce zici tu aici. Cum adică să-ți iei liberi luni și marți, păi unde mai e distracția?
@Mihai, cred că problema a fost că era la Brașov și pusă în moțul târgului.
De vreun an locuiesc într-un oraș mic și sărac. Reședință de județ, dar mic și sărac. Are mai multe magazine de care zici tu decât orașul meu de baștină care e extrem de mic.
Și magazinele astea au program 9-17 luni, 9-18 marți-vineri și 9-13 sâmbătă. Duminica liber. Și după toate aparențele le merge bine. În afară de unul (care a apărut după ce-am ajuns eu și care era specializat pe încălțăminte, la prețuri cam mărișoare) toate, dar toate, au supraviețuit și stării de urgență și pandemiei și programului.
În afară de unul, pt toate e afișată ziua din săptămână (luni sau miercuri) în care aduc marfă nouă, ziua când marfa e la juma’ de preț și zilele în care ajunge 3-2 lei. Și până săptămâna următoare în ziua de marfă nouă, nu mai e mare lucru din aia veche.
Eu nu am inteles ce are spalatul masinii cu sexul ,sexul nu e pierdere de vreme ,spalatul masinii e….Cu punctualitatea eu as putea trai foarte bine in Germania ca asa se zice de nemti ca sunt foarte punctuali sa stii ca in ciuda a ceea ce se crede sau a ceea ce credeam eu ,englezii nu sunt deloc sau au o punctualitate relativa .Daca ai de a face cu institutii nu poti rezolva nimic fara o programare anterioara si e adevarat la ora ,minutul respectiv esti primit dar in relatiile interumane 5 minute devine o jumatate de ora lejer si mai au ceva care pe mine, una ma dispera cand e cate ceva de aprobat ,semnat etc totul se rezolva abia in ultima secunda daca urmariti Brexitul vedeti singuri cum e.
Io locuind mai la țară, așea, n-am parte de-un serviciu de spălat mașina, așa că musai să mi-o spăl singur, asta e. Dar aș prefera să fac orice altceva-n timpul ăla.
No, așa mi-a trebuit dac-am divorțat. 😀 Prima fostă nevastă are un frate obsedat de curățenia mașinii. La fiecare sfârșit de săptămână eram prezent la el în curte. Ăsta când vedea mașina: vrei să ți-o spăl? Io faceam pe niznaiu’ că nu trebuie, că-i ok. Degeaba „protestam” io, c-apărea ăsta cu găleată, bureți speciali, șampon de mașină, aspirator. O făcea „țâță de mâță”. Două ore bibilea la mașină. 😀
Comentariu beton!12
Am fost la întâlnire cu un tip. Am ajuns cu un minut înainte. M-am așezat la o masă și mi-am comandat un pahar de vin. El a ajuns după vreo 15 minute, foarte surprins că eu am ajuns la ora stabilită.
doar cine n-are treaba ajunge la timp sau mai devreme…
ieri, băieții si duoamna aia de la Aur au întârzia la întâlnirea cu Iohan…erau ocupați cu un live pă facebook. Iohan, neavând nimic mai bun de facut…a fost punctual.
Comentariu beton!18
Nu inteleg in cine bati cu partida aia de sex . N am pomenit niciodata de doua cifre, si nici ca n ar fi niciuna mai mica de 5. La mine e cu o cifra, si aia e 3 sau 4. Mai mult n am reusit niciodata, dar totusi eu zic ca sunt suficiente 4 ore.
Comentariu beton!20
Meam…
Lasă-l, @Eleno, că-i ziceam io dacă era.
Vezi ca ai scris gresit i ul ala.
„Desteapta-te romane, si culca-te la loc” – vorba poetului!
btw. multumesc pt link-ul la B*******u!
O citez pe fii-mea: ,,cand iti fac programare (de ex)pt aranjat parul?. ,,pai sa fie marti dimineata” ,,cam pe la ce ora?” ,,pe la 12”.
Probabil că nicăieri ca-n sex timpul nu e mai relativ! Bine…relativ nu cred că are termen de comparație dar să zicem că are. Tocmai am re re re văzut un film cu Carlo Verdone. El și ea în pat, după. Ea, foarte tânără, poate că era la prima oară. El își trage cu grijă păturica, închide ochii și-i spune noapte bună. Ea vrea să analizeze un pic ce s-a întâmplat. Ți-a plăcut? Foarte mult, zice el. Ție? Ea nu răspunde. Ca timp, insistă ea, cum a fost? Cu preludiu, cu tot, cam 40 min, e un timp bun, răspunde el un pic iritat și iar își aranjează păturica și iar îi spune noapte bună. Nu-i adevărat, ce spui, nu a durat nici 10 minute! La care, evident, lui îi sare țandăra, aruncă păturica și -și aprinde o țigară.
Avem un vecin care în diverse situații zicea peste două ore, mâine, duminică , săptămâna viitoare și nu respecta niciodată vorba. E unul care face lucrări diverse, foarte bun dealtfel dar neserios. Nu român. 🙂 El venea când avea timp și chef. Decât că lumea îi spunea curat: am rezolvat, am chemat pe altcineva. Mulțumesc și la revedere.
Românii au multe proverbe și zicători. Este una care-mi place mult: fiecare pasăre pe limba ei piere.
Mihai, am două bucăți de curiozitate:
1. Era musai de pus virgulă după noi? Vreau să-mi verific limba română, nu de alta. În construcția „la noi, românii, relativitatea…” virgulele au sens. La ” la noi, relativitatea…” mie virgula îmi sare în ochi. Ai o exprimare impecabilă și ții la limba română, știu că nu te superi dacă te întreb.
Și 2. A propos de sex, nu-l mai văd pe prietenul meu Toni! Ce s-a întâmplat cu el?
Da, are sens virgula acolo. Dacă îți citești titlul în gând sau cu voce tare, o să vezi că faci o scurtă pauză în intonație după „noi”. De asemenea, e un complement circumstanțial de loc pus la începutul propoziției pentru a-l scoate în evidență (de unde și pauza în intonație), de aceea e separat cu virgulă de restul propoziției. Dacă era pus la sfârșit, nu era nevoie de virgulă.
Rox, multumesc foarte mult pentru raspuns!
@GMT, a fost @Rox mai pe fază și-a zis ce trebuie.
Nu știu nimic despre prietenul tău @Toni, sper că e bine sănătos, își face tratamentul.
Cu drag!
Ah, și încă ceva: în exemplul tău „românii” e o apoziție care trebuie separată de restul cuvintelor din jur cu ajutorul virgulelor, dar, fiind în mijlocul propoziției (sau al frazei), se pun virgule înainte și după. Dacă nu mă lasă memoria, apoziția poate fi și o propoziție subordonată, nu doar un cuvânt.
Am io o explicație!
Dimineața, mi se întâmplă des să vreau să mai stau în pat măcar 5 minute și să mă trezesc peste o oră.
Poate așa pățesc și ei, cu spălatul mașinii. Ei vor, dar na, nu le iese din prima.
Important este să vrei 😁
Dacă o freci în cap toată ziua, luna, anu’… timpul este cea mai mică problemă.
Dăcât să dau optzecide lei unuia să mi-o frece, mai bine mă duc 10 km şi mi-o frec singur pentru 10 lei.
Mai este o categorie care au timp dar au şi răbdare. Eram la coadă la spălătorie şi în faţa mea, un tip, după ce-i termină ăia maşina de spălat dau să i-o frece cu cârpe de apă şi îl văd că face semn, nu, nu. Şi scoate al meu o chestie pufoasă şi se apucă meticulos să frece… vreo 20 de minute pe timpul şi nervii mei
Mno, cam atât despre frecat la privat. Despre cei care freacă menta pe banii mei la stat… este altă poveste.
Întrebare. Cum ai scos smoala de pe Maşi, ai chemat băeţii cu soluţiile minune sau ai folosit bezină de aia bună şi ţi-ai aprins o ţigară ?
Nu era școală, era bitum. Deci mai complicat oleacă. Mi-a recomandat @HM o substanță specială pe emag. A mers brici.
No, păi atunci , gg H&M 🙂
io imi spal masina si mai rapid. 🙂 O spala ploaia ca eu n-am spălat-o niciodata si nici n-am de gând să-mi schimb acest bun obicei.
O aspir o data pe an sau când îmi aduc aminte și în rest nimic. Și fac în medie 25 de mii de km pe an.
Ai grijă, totuși, la rugina se sub mașină. Acolo nu ajunge ploaia.