Acum niște mulți ani lumină am vândut asigurări de viață. Da, am făcut-o și p-asta la vârsta când crezi că tot ce zboară se mănâncă sau că poți să muți munții din loc. Păi nu mă îmbogățeam io din asigurări în România proaspătului capitalism sălbatic? Mă îmbogățeam, ce naiba. Doar că nu. Dar asta aveam s-o aflu mai încolo.
Băieții ăia pentru care vindeam asigurări erau de prea multă vreme în branșă ca să nu știe cam ce înseamnă să încerci să vinzi așa ceva în țara lui „mie nu mi se poate întâmpla nimic rău”. Prin urmare, ca să ai cea mai mică șansă să lămurești pe cineva că asigurările de viață nu-s doar așa o vorbă-n vânt, înainte să te arunce în groapa cu lei băgau în tine cursuri de vânzări la greu.
Doar că, în ceea ce mă priveește, exista o singură problemă: cine dracu’ era atent la ele? Și pe bună dreptate, la vârsta aia mă interesa mult mai tare dacă blonda din primul rând, aia cu sânii cât capul meu și glezne de prințesă, e combinată sau nu, decât ce povesteau cetățenii ăia chemați să ne curseze.
Și totuși, într-o zi a venit tip care a reușit să mă facă macar câteva minute să nu mă mai gândesc la blonda posesoare de glezne fine. Odată ajuns în fața noastră, omul ne-a spus atât:
– Oamenii nu vor să schimbe nimic, niciodată. Oamenii sunt atât de rezistenți la schimbare, încât nu vor să schimbe nimic, nici măcar atunci când le merge rău, de teamă că, dacă schimbă ceva, o să le meargă și mai rău.
Evident, m-am oprit din admiratul blondei doar pentru că aberație mai mare ca asta nu auzisem până la ora aia. Cum să vii să-mi spui că oamenii nu vor să schimbe nici măcar când le merge rău, băi, amețitule? Pfff, ce idioți ne-au adus ăștia să ne țină cursuri. Dar n-am apucat să-mi termin persiflarea mentală, că tipul a continuat:
– Uite, să prespunem că sunteți în mașină, la semafor, aveți parbrizul murdar, și apare un aurolac care vrea să vă șteargă parbrizul. Care este primul gest pe care-l faceți instinctiv?
În sală, tăcere. Așa c-a continuat:
– Să-i faci ăluia semne disperate să se care. Nu vrei, nu-ți trebuie, să te lase naibii în pace, deși parbrizul tău e murdar de abia mai vezi prin el. Abia după ce l-ai gonit p-ăla, îți dai seama că de fapt ți-ar fi prins bine să-l curețe. Și asta pentru că așa reacționează oamenii, instinctiv, la schimbare.
Băbăieți, abia atunci am avut revelația. Da, omul avea dreptate, pățisem și eu de nenumărate ori. Îi claxonam p-ăia se se întoarcă să-mi curețe parbrizul, după ce tot eu îi gonisem de lângă mașina. Mi-au rămas vorbele ăluia săpate adânc, pe undeva pe lângă singura mea circumvoluțiune. Treaba e că de-a lungul anilor mi s-au mai confirmat de nenumarate ori și în ceea ce mă privește, dar mai ales când era vorba despre alții.
Așa că, dragii mei, să țineți minte asta de la fratele vostru care v-a fost baci până la adânci bătrâneți: oamenii nu vor să schimbe niciodată nimic. Nu vă luați după declarații sforăitoare sau după statusuri pe facebook, că din gură sau din taste, e ușor să schimbi. Dar în cruda realitate înconjurătoare, oamenii schimbă lucruri doar dacă sunt forțați de ceva sau de cineva.
Și, da, am vândut o grămadă de asigurări, că m-a făcut mama bun de gură, dar de îmbogățit tot nu m-am îmbogățit. 😀
Problema nu ar fi că oamenii nu vor să schimbe nimic, căci eu cred că vor schimbarea, dar să nu miște un dejt pentru ea. Să schimbe alții ca să le fie lor bine. Și pentru asta ei au nevoie de asigurări. Astfel a apărut…căsătoria, care e o asigurare de viață. De aia și popa zice: „Până când moartea vă va despărți”
Am luat o baterie nouă să schimb la baie. O am de un an și ceva…Tot aștept să se schimbe singură…E bună și aia veche…
Comentariu beton!91
Ananas, şi io am nişte inele pentru prosoape, tot de vreun an, când găseşti pe cineva să schimbe bateria zi-mi şi mie.
Comentariu beton!42
Știu ce zici. Am un cuier care zace în debara. Trebuie date niște găuri în perete și… e complicat.
Am cumpărat și eu un cuier cu pantofar. Luat în noiembrie 2018. Am reușit asamblarea lui în decembrie, același an. Era în sufragerie…în mijloc. Că…era loc. Ușa de la pantofar nu i-am mai pus-o…că…balamale…chirurgie cum ar veni. În decembrie 2019..deoarece a apărut pe lume…Robo, am mutat cuierul…tooocmai până pe hol…vreo 3 m. Ca să fac loc lu’ ăla micu’.
Pot să spun că sunt fericitul posesor al unui detector de cutremure, căci se bălăngăne cuierul, nefiind prins în perete…paza bună trece primejdia rea!
Comentariu beton!34
Mai e loc în clubul vostru? Am și eu un dulap pentru pantofi. Pe listă. Încă nu am ajuns la magazin, să-l cumpărăm. 😂
Comentariu beton!24
eu – de schimbat o lustra, o am cumparata de 3 luni.
lasa ,Ananas o schimbi tu….nu i graba ca doar nu vin turcii si inca nu s a inundat baia
Deci eu joc la profesioniști. Am stat cu un televizor un an de zile în cutie, de ieșise din garanție, până să îl bag în priză și încă câteva luni să găsesc suport acceptabil ca și design. Bine la faza cu designul sunt exonerat de orice vină 😋
Comentariu beton!27
@HM, nu joci corect. Eu nu am zis nimic de un router pe care nu l-am scos din cutie decât după 2 ani…Acum am pus la păstrare un telefon…să văd cât îl țin…
He he … am un S4 în cutie – sigilat!!! Beat this 😋
Da’ tot degeaba că n-am nimic în torpedou 😉
Comentariu beton!14
Cât de tipic românesc! Adică, după 60 de commenturi asta se înțelege, mi-e lene sa-mi instalez un dulap, o lustra, un bideu ….
La asta s-a ajuns, să echivalam frica cu lenea, ceea ce e un fel de oauuu cu etcaetere!
Frica de schimbare e alta, adică să nu mai schelalaim ipocrit: n-avem autostrăzi, n-avem aeroporturi, n-avem școli cu wc -uri decente…
Hai s-o zicem p-a dreaptă, suntem singura țară din Europa cu o Constituție semi-prezidențială (a se scuti cu Franța, acolo e cu totul altceva), in timp ce toate țările sunt republici ori monarhii parlamentare, si cu servicii secrete militarizate!!!
Singura, dar românii se gândesc la dulapuri și pantofare nemontate crezând că aia-i frica de schimbare, nevrând să cunoască kilometrii de autostradă care s-ar fi putut construi din bugetele „militarizatelor” care, apropo, depasesc bugetele serviciilor secrete din SUA/ per capita!
Civile si acolo , asta pt. inepți.
De unde se vede nevoia unui „tătuc” atot-cunoscator , dar noi suntem da dreapta și hulim ciuma roșie, neștiind de fapt că rage marxismul &securismul in noi!!
Se dezbate încă. Ce zici?14
@Pamfil, bossule, cred c-ai greșit blogul, ai greșit internetul, ai greșit tot. Du-te, tată, și perorează d-astea pe luju.ro sau unde știi matale, că noi p-aici suntem mai superficiali așa. Hai, pup, ai grijă de tine să nu pățești naibii ceva cu serviciile. Gizăs.
Pamfile, ce ai tata? Ce constitutie semiprezidentiala, ce monarhii parlamentare visezi? Păi eu am de schimbat de vreo 8 luni 10 robineti , i am luat si zac acolo, ba mai face misto si instalatorul de mine si ma intreaba daca tin si nu curge apa din ei si tu imi apari cu Europa si km de autostrada. Ori n ai auzit de gandacul ala protejat, ori n ai nimerit clubul corect. Asa ceva…
Comentariu beton!20
Păi da, că dacă n-am fi fost mulți…am fi fost puțini…
Comentariu beton!17
Propun sa punem mana de la mana si sa luam o bormasina – cu asta rezolvam majoritatea problemelor. Cu putina bunavointa, montam si bateria de robineti cu ea…
am niste praguri la usi de vreo 10 ani. nepuse dar cumparate. trebuie doar sa le tai la dimensiune, sa le dau cu baitz si sa le montez….cum am zis, de 10 ani :))) cum era chestia aia? : ” unui barbat nu trebuie sa-i amintesi tot la fiecare 6 luni sa schimbe becul ars, el stie ca trebuie schimbat si o va face” :)))
Comentariu beton!19
Care aveți de schimbat lustre sau alte chestii și vi se pare imposibil, cereți ajutor. Că se rezolvă, dar costăăă – o cafea si ceva bere, și nu avioane scumpe 🙂 Exclus găurit pereti sau faianță – am două bormașini, dar nu risc la alții in casă. 😀
PS: scrie asta unul care stă de o săptămână cu Xiaomi Roborock2 nou nouț în cutie 🙂
Pe mine mă amuză ce scrieți voi că va e groaza să faceți doua gauri in pereți pentru un cuier sau să schimbați un robinet! Mie îmi face plăcere să fac lucruri de astea, mă cheamă toți pe la birou sa le fac mici reparatii pe acasă! Bine, cu faianță e separat, aia e profesional, e pe bani! In schimb am o groaza teribilă de gadgeturi , mobile, laptopuri, de astea! Anul trecut mi-a cumpărat nevasta un telefon mai șmecher, Nokia 2, știu că ziceți că e o vechitură, dar înainte de el aveam Nokia cu butoane! Ei bine, nu l-am atins vreo săptămână, mă uitam zilnic la el cu ură, și după aia mi-aluat luni de zile să mă obișnuiesc! De, altă generație, decrețel!!
Comentariu beton!11
@papi – ce-i așa greu de făcut gauri in faianță? Dacă ai mașină de găurit treabă e 90% rezolvată! Se folosește inițial un burghiu mai mic, de 5 MM de exemplu, pentru gauri mai mari, cum ar fi diblurile de 10 de la chiuveta. Că altfel se poate crapa faianța. Că nu știi cum le-a fixat idiotul de faiantar, dacă le-a pus cu ,,placinte” au spatii mari! Dacă îți tremura mana de la ,,manuela”, cumperi de la Leroy Merlin un cincel, asta e in spaniolă, nu știu cuvântul în română, un fel de spitz mic și ascuțit pentru ciobit puțin faianța sa nu fuga burghiul! Știi când cere bărbatul mana unei femei? Când se satura de a lui! Succes! (La faianță, nu la manuela!)
Motivul pentru care îi facem semne aurolacului să se care nu este pentru că nu vrem să ne fie spălat parbrizul, ci pentru că poate vrem să ne fie spălat în anumite condiții. La mine cel puțin așa e, dacă am mașina murdară, vreau să o duc la o spălătorie. Sau, în cel mai rău caz, să mi-o spăl singură.
La Răzoare, o intersecție pe unde trebuia să trec zilnic, devenise o adevărată corvoadă, că cei de-acolo aruncau cu zoaie și se apucau de treabă fără ca măcar să întrebe, înainte ca măcar să-i reperezi și să le faci semn că nu. Săreau ca niște ninja de te miri unde și deodată de trezeai înconjurat. Din cauza acestui fapt, pentru o perioadă mi-am schimbat traseul, cu unul mai aglomerat, dar fără astfel de factori deranjanți. Până când mi-am dat seama că schimbarea aceasta nu mă avantajează deloc, așa că am învățat să intereacționez eficient cu spălătorii respectivi. Declar cu bucurie că nu s-a mai apropiat nimeni de parbrizul meu de nici nu mai țin minte când.
Comentariu beton!27
În perioada despre care povestesc eu, nu apăruseră spalatoriile de mașini în București. Sau, dacă erau, erau puține și scumpe.
Există traseu mai aglomerat decât intersecția de la Răzoare?!
Acum 15 ani când tranzitam eu zona stăteau troleele înșirate de la Favorit. 🙂
Dezvaluie-ne, te rugam, secretul interactiunii tale eficiente, sa invatam si noi sa aplicam. Please?
Mie in ultima vreme a inceput sa mi fie frica de Anduta!
Deci oamenii nu vor să schimbe nimic, niciodată și sunt rezistenți la schimbare, iar schimbarea se poate face doar prin forță exterioară.
Ce nu înțeleg totuși pe exemplul folosit la cursul respectiv, este de ce nu se opun oamenii și schimbării parbrizelor din curat în murdar. Ce forță externă îi obligă să accepte senin această schimbare, dar nu și reversul? Scoatem din calcul oamenii care-și cumpără mașinile cu geamurile murdare, la aceștia înțeleg.
Ady, eu veneam de pe Progresul, era ceva mai ok decât ce se întâmpla din direcția Drumul Taberei.
gigiduru, degeaba v-aș spune. Ce funcționează la mine, nu funcționează pentru toată lumea.
Marius M, nu ți-e frică, doar te enervez.
Dar cine vinde mașini cu geamurile murdare?
:)))) s o crezi.
Victor, nu-ți pot da exemple concrete, dar am presupus că în toată țara asta există câteva mașini vândute cu geamurile murdare. Și cumpărătorii lor pot justifica refuzul spălatului parbrizului pe motiv de instinct de rezistență la schimbare. Pentru restul, eu una aș vrea să aud alte explicații.
Eu foloseam apa cu miros de trandafiri dar cei mai multi bani i-am primit de la cei care nu vroiau sa ma ating de parbrizul lor.
Comentariu beton!47
Pe bună dreptate, cine naiba voia trandafiri pe parbriz?
In concluzie, daca-l vedeti pe Vasilescu la semafor…spalati-l pe parbriz..da aveti grija, o s-a prestati gratis, ca asta nu umbla cu cheș la el..
Comentariu beton!30
Da’-i țin io să-și ia POS?
si aveti grija la ce banca aveti cardul ca daca ii ia comision sint in copac 🙂
Comentariu beton!19
Pe mine m-a urmărit schimbarea, dar am fost mai rapid ca ea.
Schimbările din viaţa mea au venit ca urmare a unei presiuni exterioare (din ce alte motive dacă nu de soţie).
Așa s-a făcut că am plecat din garsoniera în care stăteam după 7 ani, deși puteam să o fac cu mult mai devreme. Am cumpărat un apartament „mult prea mic” tocmai pentru că nu am luat în calcul faptul că vom avea și copii cândva. Am ţinut curele de slăbit întotdeauna când mergeam la all-inclusive. Am luat permisul deși nu simţeam nevoia de a conduce. Am făcut o mulţime de schimbări în viaţa mea. Da, se pare că schimbarea vine doar dacă te „motivează” cineva în mod convingător. Iar soţia este un bun motivator.
Așa că s-a dus naibii bucuria de a mă complace în situaţia de a fi un burlac fericit!
Comentariu beton!34
Iată. 😀
Sa mai zica cineva ca nu e buna casatoria ….schimba si omul ceea ce este mult mai greu de facut
Cum draq e aia cu dietă la all-inclusive?
Psihologul : Și, domnule C. vă simțiți dominat de soție?
Soția: Nu, nu se simte 😋
Comentariu beton!36
@HM
Cea mai ai naibii dietă. Se numește „salivează și îndură”. Am venit mai slab cu 2 kg de cât am plecat. A fost începutul perioadei în care am slăbit 16 kg. Cred că de nervi că am mâncat doar grep-uri atunci. Ca să fie treaba și mai nasoală, am avut ultra all-inclusive. Se mânca și noaptea.
Dar, cum zicea și soţia: „Cine încape acum în costumul de mire?”
😱
Comentariu beton!25
@Constantin, sa inteleg ca vrea sa va mai luati o data?
Comentariu beton!14
@Geamana
După 19 ani de convieţuire, nu prea cred. Dar am intrat în pantalonii de la costumul de mire (ceea ce este o performanţă).
@Geamana,
Poate că dupa 19 ani de conviețuire vrea să-l însoare cu alta. Dar să nu cheltuie bani pe alt costum 😂
Comentariu beton!16
Salutare lume!
Aici e și filosofie și matematică și … inginerie. Filosofic vorbind e mai complicat: majoritatea oamenilor se simt comod în bula lor. Nu percep nevoia de schimbare dacă nu există cineva sau ceva în preajma lor care să le semnaleze asta: bateria de la baie care picură sau soția lui @Constantin 🙂 Matematic asta ce spui tu e o lemă: o chestie ce nu trebuie demonstrată. Iar ingineresc? ”Nu zgâlțâi o mașină care funcționează!”
Comentariu beton!31
@Victore, iartă-mă, te rog. Ți-am dat roșu din greșeală. 😔
@Victor
Mie îmi plăcea să-mi petrec zilele libere citind cărţi. Mă relaxează teribil. Acum, toată biblioteca adunată de-a lungul anilor, a ajuns la ţară. Am primit un e-reader. Nu-mi plac astfel de schimbări. Nu îmi place să vină schimbarea ca urmare a unui factor extern. Adevărata schimbare vine din interior. Este aia care durează. Gen, în cazul fumătorilor. Degeaba le zic oamenii că nu este bine, că vor muri sau că le fac rău celor din jur. Dacă nu simt ei că este timpul schimbării, după o anumită perioada revin la obiceiurile vechi.
Pentru că asta presupune neschimbarea: niște obiceiuri devenite rutină. Și îţi este greu să le schimbi dacă nu ai niște motivatori interiori (sau exteriori) care să o facă cum trebuie. De aici deduc că, schimbarea a fost acceptată mai întâi de mine.
Comentariu beton!15
@didina: te iert, că te știu de când erai mică. Bine, am înțeles că tu ești mică și acum, dar asta nu contează! 😛
@Constantin: eu pe aici rar sunt în tonul grav, fiindcă mă ghidez după motto-ul blogului. De aia și intru zilnic: pentru ”dumele” date de Mihai și cititorii lui. Azi n-am fost grav! 😀
Sigur, @Victore, că doar noi am inventat și aia cu „mai binele e dușmanul binelui”.
Maestre îți mulțumesc că mi-ai confirmat ceea ce bănuiam de multă vreme: că vorba aia a neaoșă!
@Victore, vezi că induci lumea-n eroare, îs mică numa’ pe lățime. 😏 Mulțam de iertăciune!
Și totuși, există niște schimbări care mie îmi plac foarte mult: schimbul de replici haioase, schimbarea lenjeriei patului, schimbarea mobilei în casă, schimbarea meniului zilnic. Uneori și schimbarea anotimpurilor 🙂
Comentariu beton!31
Și cam astea-s toate.
+ sosete de iarna si vara, ca deh, se cuvine, macar 2 perechi pe an. la chiloti nu e cazul daca ai incalzire si ventilatie in scaun 😀
Schimbare? Asta ne-am dorit toti in 89 si mai apoi de fiecare data! problema este ca schimbarile nu tin numai de noi. Chiar daca am fi deschisi la asta mereu exista cineva care zice: te-ai tacanit ? ce-ti trebuia asta? bey de fraier esti? Nu iti era bine cum erai?
Sa fereasca Dumnezeu sa fim NEVOITI sa facem schimbari – in acest caza poate ca sint nedorite de noi dar trebuie facute.
Sincer eu consider ca zilnic fac schimbari luind def strict din dex in fiecare ma schimb de haine, imi schimb meniu la prinz, imi schimb pantofii. Pina la urma depinde de dimensiunea si profunzimea schimbarii. De schimabrea de caracter ce ziceti?! sau de atitudine? In cazul articolului este vorba despre o frica de ceva ce noi in anii aceia de inceput habar nu aveam , pe parcurs cred ca lumea a inteles ce inseamna o asigurare de viata , o asiguare in general. Nu-ti ofera nici o siguranta cum spunea cineva mai sus nici macar casatoria. Siguranta ESTI TU ! si schimbarea esti tot TU. Mai sintem noi oare aia din 89?! si nu vorbesc aici de virsta! Mai sint destui care inca cred in Mos Gerila!
Aș fi vrut să-ți răspund ceva, dar e mult prea multă filozofie pentru mine, la ora asta. Poate după prânz să încerc câte ceva.
@mihai nu te chinui sa te schimbi sa incerci sa zici ceva mai mult decit articolul sau o glumitza. Filozofie zici? nici vorba! REALITATE
Trebe sa scriem la misto pe aici? zi, daca da , ca pot si asta , era vorba de schimbari de intrerupatoare si baterii de baie ? ok !sorry! de deranj al neuronilor.
@DOREMI, nu TREBUIE nimic. Fiecare scrie și face ce vrea pe-aici.
Oamenii nu se schimba, la nivel caracterial vorbind. Se schimbă doar in urma unor șocuri exterioare: te-a lăsat nevasta, afli de o boala grea, o pierdere mare de bani, moartea cuiva drag etc, dar și o fericire neașteptată, cum e un mare câștig la loto pentru care nu ești pregătit! Astea lasă urme adânci în subconștient care lucrează cu anii. De aceea atâtea boli psihice! Pe mine mă amuză multe femei care se mărită cu ,,băieți rai” pe principiul că de dragul lor se vor schimba și lupta permanent cu ei. Iar dacă totuși , puțin probabil totuși, unii bărbați se schimba, se plictisesc de ei, fiindcă nu mai au pentru ce lupta. Obișnuința este a doua natură, iar după schimbările de caracter sunt cele care se împotrivesc schimbării. De la o vârstă nu mai vrei schimbare în viața, ești comod așa cum ești, cu tabieturile tale, cu micile placeri, iar orice schimbare este o rupere de ritm, panică și risipa de energie. Vă spune unul mai bătrân, trecut prin viață!
Unii nu se spală, darămite să se schimbe.
Comentariu beton!28
Amin!
Alții sunt spălați, da’ nu sunt schimbați 😉
A3 much ?
Doamna Mona, eu când v am zis că sunteti profundă….
Despre schimbarea de sex ce ziceţi?
Pentru că este/pare a fi cea mai a naibii schimbare. Să te transformi complet într-o altă persoană (fizic vorbind).
Asta clar vine după o schimbare interioară (și foarte profundă).
Schimbarea de sex nu e chiar ‘o schimbare’… E mai degrabă un final de pribegie. Când în sfârşit te opreşti; pentru că vezi în oglindă înfăţişarea pe care o simţeai.
Comentariu beton!23
hai c-ati devenit prea profunzi!
da’ schimbarea partenerului de sex, ce-are? ca n-a zis nimeni, nimic
Comentariu beton!29
@moatza,
Asta-i o schimbare exterioară cu efecte interioare. Măcar e benevolă 🙂
Se merge pe deviza Combinatului de Sârmă de la Câmpia Turzii: „Unde poți să legi cu sârmă, e păcat să pui șurub!”
Comentariu beton!31
Sau folosești super-glue.
@Liviu, ce-ar mai fi, Firea cu șurub…
Comentariu beton!14
Aham……probabil e obositor să mă ai în preajmă căci mie îmi place să schimb decorul prin casă cam la 2-3 luni, locul unde muncesc cam la 2-3 ani…..
Culmea fidelității: ești la a 3 a căsătoriei, da’ ai același amant/ă 🤯
Comentariu beton!22
Când zici „decorul prin casă” te referi la… ăăă… ce cred eu?
@MV, nu. Decorul ăla la care te gândești tu l-am schimbat după aproape 30 ani și nu pentru că am vrut eu.
Pe mine mă fascinează faptul că descrierea localnicilor locului, peste secole, se potrivește aproape perfect, am io o vorbă:
„Care nu crede că suntem aceiași peste veacuri, comportamental, genetic ne tot mixăm, ca toate neamurile, să citească scrierile lui Herodot, ale călătorilor străini în țările române, ale lui Nicolae Filimon, sau, cel mai de recomandat, să puie pe cotor Momentele lui nenea Iancu, lăsându-le să se deschiză unde vor ele, dacă în alea două pagini nu se regăsește cu tot cu amici, rude, vecini, colegi, wtf, atunci aberez io când scriu CĂ CAnci schimbare.”
Cum de nu l-o citat nimeni pe Farfuridi?!
Comentariu beton!21
Și? I-ai vândut blondei asigurare de viața?
I-am vândut io ceva, da’ nu asigurări. De viață.
Noi am luat apartamentul cu întrerupătoare cu tot. Ăla de la baia mică s-a stricat acum vreun an. Normal și firesc, am cumpărat altul. Și-a câștigat locul lui, dar în debara. În cutia în care l-am cumpărat. Cum nu s-a schimbat singur, m-am repliat imediat pe situație și am împăturit o hârtie pe care o foloseam ca piedică ca să nu se stingă lumina când îți era lumea mai dragă.
Anul trecut a venit socră-miu la noi. Fost mare șef pe la electrica. M-a făcut să visez la schimbare. Schimbarea întrerupătorului. Așa că am sărit în blide ca să-l omenesc pe om. Aș! L-a moșmondit p-ăla vechi, dar de schimbat, nu l-a schimbat. De vreo două luni s-a stricat iar. Nu vreți să știți ce-l mai „certăm” zilnic că: de ce, mama zmeilor, nu l-o fi pus p-ăla nou?? Am mai dat și banii pe el..
Cum de ce ? Simplu : i-a lipsit indicația prețioasă a unei femei 😋 ‘șa-i că a venit socrul singur fără soacră?
Greșit. Au venit amandoi. Nu pleacă unul fără celălalt.
@ElenaP
Nu doar că suntem „pe nume onomastic comun”, dar avem și socrul pe „partea electrică”. 🙂
Al meu s-a ocupat în totalitate de „electrizarea” apartamentului, de la cap la coadă. Eu am „reușit” să îi rup mânerul la un rotopercutor. Asta a fost contribuția mea la treaba pe parte electrică a casei. Bineînțeles, și materialele. 🙂
O fi eu „mare la stat”, dar nu mă bag acolo unde nu mă pricep. Mai ales că la ultima „interacțiune” cu curentul electric am învățat că „un șoc mic poate să arunce și un om mare peste pat”.
@Constantin, în loc de „socrul” pe partea electrică, am citit „șocul”. Și mă gândeam de unde știi tu că m-am curentat și că am avut un șoc (din care mi-am revenit)?
@ElenaP
Așadar, suntem și șocați amândoi. 🙂
Dacă îți mai zic că pe soție o cheamă și Elena, atunci mi se pare ceva dubios. 🙂 Că și socrul ei tot la Electrica a lucrat. Iar numele de familie începe tot cu P. 🙂
Mă, voi doi sunteți căsătoriți unul cu altul și încă n-ați aflat. Sau nu recunoașteți 🙂
cred că depinde și de fiecare în parte, de educație și nivelul de inteligență
eu am fost deschis spre nou mai mereu, cu două excepții: să nu fiu țepuit și să nu-mi fu*ă altcineva femeia
ori țara asta e plină de țepari și de curve pe interes
ce m-a șocat pe mine e că și occidentalii sunt escroci și femeile lor sunt curve, după experiențele cu francii și nemții, de spanioli și italieni nu mai zic
în concluzie depinde de persoană în parte și de interesu pe care îl are, rromânii din străinătate respectă legile din străinătate la sânge, iar când vin în țară nu respectă nimic și se transformă în giboni
Femeile sunt cele mai deschise la schimbare ….de cum schimba gibonul isi schimba si ele look ul ,schimba culoarea parului,tunsoarea,stilul de imbracat.Femeile schimba mobila prin casa,aranjeaza lucrurile in ordine in asa fel incat sa nu le mai gasiti voi si acum fara gluma femeile au fost mult mai curajoase in perioada aia de tranzitie ,de dupa revolutie ,cand se inchideau intr una fabricile si in timp ce barbatii isi plangeau somajul in vreo bere ele plecau pe alte taramuri ca sa si intretina copiii in scoli.Si daca nu ar fi vrut Eva schimbare inca mai cascati voi gura prin gradina Edenului
Se dezbate încă. Ce zici?20
Eu ți-am dat like. M-ai făcut să înțeleg de ce le plac bărbaților sânii în formă de fruct. E ancestrală sexplicația 😋 Mersi.
@HM, nucile-s tot fructe? 🙂
Referitor la schimbare, eu, una, o accept!! In diminetile in care ma trezesc pe la 4,30 – 5,00, constat – cu surprindere! – ca ma priveste o alta individa din oglinda… Fix atunci cand m-apuca disperarea, mi-amintesc brusc spusele unui filozof, respectiv: femeia trebuie sa se reinventeze in fiecare zi, sa se redescopere, sa vada in ea insasi o alta persoana, schimbarea fiind benefica pentru sanatatea sa spirituala, mintala si nu numai!
Well… vorba lui Dave Mustaine aka Megadeth: … „Hello me, it’s me again!..” S-apoi… cine sunt eu, sa-i contrazic pe filozofi?! 😀
Vârsta nu iartă pe nimeni! Eu nu mai am oglinzi prin casa, sa nu ma sperii când trec pe langa ele! Singurul lucru pe care acum îl regret e că am ,,iertat” pe multe când eram tânăr și chipeș! Aveam un amestec ciudat de timiditate cu fudulie fata de femei care atrăgea, dar eu nu și nu, credeam în iubire și în cea care îmi va fi destinată! Așa că, ciuciu experiență sentimentala, in facultate am muscat-o, după patru ani s-a dus după un grăsan cu bani! P.s. O femeie este cu adevărat frumoasă dimineață, la trezire, când nu este pictată! Dacă îți place ce vezi atunci, atunci este ceea ce ai nevoie!!
@Faiantaru’
Şi un bărbat este cu adevărat frumos atunci când, deşi a fost „muşcat” de una-două-cinci-nouă femei, nu repetă la nesfârşit acelaşi discurs monoton şi misogin. Nu e nicio diferenţă între cel care alege femeia dimineaţa când e nepictată şi acela care o alege când e machiată, ambii aleg doar un chip. Asta în caz că te simţeai înţelept, bătrânule!
Iote…
@Vera, sunt de acord cu tine: şi mie mi-a fost dor de @faianţaru’. 😄
@vera – ai dreptate, nici o femeie nu este urâtă, doar noi, bărbații, nu bem destul! Unele sunt atât de frumoase încât dacă nu le pui perna in cap nu ti se scoală! Altele sunt sensibile, sa nu le lovești nici cu o floare, mai bine iei un par, mult mai eficient! Natura nu a fost darnică cu fiecare! Îmi pare sincer rău, că ai nevoie sa te boiesti că sa te simți frumoasa! Dar cu qintalele cum stai?
De unde si vorba.. ce e provizoriu ramane definitiv. Sor-mea e stomatolog, are in dulap lucrari definitive achitate, in timp ce pacientii stau si un an, doi cu alea provizorii de plastic in gura 🙂
m-am lasat de fumat (de o luna, ca a trebuit), dar m-am lasat de shopping pt sase luni, de ciocolata si de pierdut vremea cu oameni care nu ma imbogatesc cu nimic, nici macar cu un zambet, din proprie initiativa. se poate daca vrei! 🙂
Să vedem și cât te țin toate astea. 😀
Toate ca toate, dar cu ciocolata ce-ai avut? 😀 Totul până la ciocolată. 😄
Comentariu beton!17
Înțeleg și treaba cu fumatul, și cu șopingul și cu oamenii. Dar cu ciocolata ce-ai avut?!
Toate ca toate dar nu lasa ciocolata ….fara ciocolata viata e pustie …..mai degraba as renunta la barbat ca oricum dupa 30 si ceva de ani de casnicie s a cam invechit….bine ca nu citeste blogul asta.
pai si cand te lasi de fumat si apoi te reapuci, nu tot o schimbare este?
Sau mai conteaza si ca schimbarea sa fie in bine ?
Sa te lasi de fumat e cel mai usor lucru. Sa gasesti motivatia e putin mai greu, mai ales cand nu iti place sa te schimbi. Dar oricum, mai usor decat sa te lasi de alte lucruri. gen sa scrii truisme pe comenturi la bloguri 😀
Aha ce naivi putem fi sa credem ca poate dispărea comunismul după o generație
Tre sa treacă măcar trei. Este primul meu comentariu Mihai dar te urmăresc de 5 ani și nu exista postare sa nu mor de ras.
Bravooo și multumesc🎩❤️🤪
Atunci io mi-s „Tata la schimbare” 🤣🤣🤣
În parcursul a 3 ani am schimbat 2 apartamente si 2 masini, iar anul ăsta schimb din nou apartamentul și mașina, ca să fie-n ton. Femeia am schimbat-o de două ori în ultimii 16 ani, iar acu-s „burlac nepereche” 🤣🤣🤣
Cât despre schimbări minore, gen baterie la baie/bucătărie, întrerupătoare, apoi alea io le fac dacă-i musai altfel fac cu nervii. 🤣🤣🤣
Off topic: this connection is untrusted. Asta-i ce apare pe telefon…
🤣🤣🤣
Mai dă cu aghiazmă 😋
Comentariu beton!13
Oamenii nu fac schimbari din patru motive:
1. Eu o sa traiesc vesnic deci se poate si mai incolo.
2. Sa schimb ceva inseamna ca ce fac acum e gresit, adica sunt un prost. Pai cum sa fiu eu un prost?
3. E de munca. Mi-e lene.
4. Pare complicat. Mai bine ma mai uit la un episod pe Netflix.
Dap. Oamenii se urnesc să schimbe ceva doar de frică sau dintr-o nevoie stringentă – și nici atunci n-o fac toți, ori schimbarea ține cam cât rezoluțiile de anul nou. După ce au trecut prin vreun șoc, după ce au scăpat din vreo catastrofă, după ce au trecut milimetric pe lângă doamna cu coasa. Chestie pe care eu am învățat-o pe propria piele, dar pe care am constatat că mi-e aproape imposibil să o inoculez altora. Cine are astăzi în casă „rucsac de cutremur” complet, extinctoare și curs de prim ajutor la activ? Je. Cine face mișcare zilnic (la sală, plus mers pe jos cam 5-6 km), cu alimentație corectă și somn cum trebuie? Tot je. Cine a fost observator la ultimele două rânduri de alegeri, și și-a convins colegii, vecinii, cunoștințele și familia să iasă la vot (unde o parte s-au dus doar ca să scape de gura mea)? Exact, je. Deși, cu niște ani în urmă, dacă îmi spunea cineva de lucrurile astea, aș fi dat „ignore”.
De la o vreme, nu mai încerc să conving oamenii de nimic. Cu excepția mersului la vot, că acolo sunt relativ eficientă. În rest, fiecare trebuie să-și învețe propriile lecții.
Pupă-te! 😛
Am terminat de curând teza la un masterat în managementul în sănătate și ca încheiere am găsit propoziția lui G.M.Hopper „Am făcut mereu in felul ăsta”…suntem reticenți la schimbare, dar ne putem trata. Sunt unele domenii în care persoanele implicate ar trebui să fie mai deschise la minte. Altfel, sunt consecințe și pentru terțe persoane🤨. aș zice că, uneori, teama de nou vine din experientele negative trăite, dar și în cazul ăsta ar trebui să deschidem mai bine ochii, poate noul ne aduce beneficii la care nici nu ne gândeam. O parte poate are teamă de schimbare, dar o altă parte știe că schimbarea presupune o muncă în plus la început… ei deja sunt bine așezați pe fotoliu…de ce ar vrea altceva?! ăștia sunt ăia periculoși, care o să îi împiedice și pe alții să nu se schimbe…încurcate sunt căile Domnului !
Încurcate și căile gramaticii…prea multe negații ☺