La început au fost doar BRD-ul și Banca Transilvania, dar acum văd că și BCR-ul (probabil mai sunt și altele, dar încă nu m-am lovit de ele) a început să facă aceeași mizerie.
Nu știți despre ce vorbesc, nu? Păi dacă aveți card emis de altă bancă, ia încercați voi să scoateți niște cash de la bancomat-urile oricăreia dintre cele menționate mai sus. Și-o să constatați că, imediat cum ați vârât cardul, o să vă apară pe ecran mesajul: „fraiere, te-am ars”.
Desigur, nu e scris chiar cu cuvintele astea, dar e formulat frumos și elegant, sub forma unor sume predefinite. Care sume predefinite sunt tot ce-ți oferă acești bancheri prietenoși ca opțiuni de extragere. Tasta aia cu „alegeți altă sumă” a dispărut între timp pe undeva prin vreo gaură neagră a sistemului solar bancar. Dar a dispărut doar pentru cei care au cardul la altă bancă, pentru clienții lor reapare butonul ca prin farmec.
Uite, de exemplu, să presupunem că ai avea de scos 400 de lei de la un bancomat BCR, cum am avut eu de scos ieri. Dacă în imaginea de mai jos aveți ecranul cu sumele predefinite, să se calculze câte tranzacții a trebuit să fac.
Dap, ați calculat corect: două. Pentru că, na, de ce să nu-ți ia comision de două ori dacă tot nu ești clientul lor, nu?
Iar dacă ești mai ghinonist de felul tău, putem să mergem cu imaginația mai departe și să presupunem c-ai avea de scos 500 de lei de la un atm al Băncii Transilvania. Well, în acest caz te-ai ars definitiv, după cum o demonstrează altă imagine. Adică asta:
Nu, n-ați calculat greșit, trebuie să faci minim trei tranzacții. Trei, boss, că doar nu dai de la tine. Oh, wait…
Ar trebui să ne oprim cu exercițiile de imaginație aici. Că dacă mergem puțin mai departe și ne trece cumva prin minte să scoatem 1500 de lei de la oricare dintre cele două bănci de mai sus, o să constatăm că ori își bate joc de noi nenorocita aia de matematică, ori că băncile sunt urmașii haiducilor. Doar că ăștia nu împart la săraci, ăștia păstrează pentru ei tot ce produc. Nu de alta, dar ca să scoți 1500 de lei, ai nevoie de minim PATRU tranzacții. Păi la numărul ăsta de tranzacții, dacă mai e cineva care așteaptă în spatele tău, riști să iei naibii și bătaie.
Am dat aceste două exemple pentru că BT și BCR sunt băncile cu care mă intersectez cel mai des atunci când am nevoie de cash. Prima e lângă casă, a doua lângă birou. De BRD știam de multă vreme, dar sunt convins că mai sunt multe altele care fac mânăria asta sinistră.
Așa că, dragile mele BT, BCR, BRD și care mai sunteți, voiam doar să vă transmit că vă detest pentru mizeria asta. Și vă detest nu pentru că-mi scoateți banii cu japca din buzunar, că până la urmă mi se rupe de ăia 7 lei sau cât aveți voi comision la tranzacție, vă detest pentru că mi-i luați ca niște găinari, mi-i luați ca niște parcagii din centrul vechi care vor să facă de-o bere și, dacă nu le dai, îți zgârie mașina.
Hai sictir!
P.S. Nu prea vă rog eu să dați share, dar așa m-ar unge pe inimă să ajungă textul ăsta la cât mai mulți bancheri d-ăștia prietenoși.
…
LATER EDIT:
Îmi explică lumea în comentarii, mi-au scris și oameni de la bănci, că banca MEA este cea care și-a dat acordul să fiu comisionat când folosesc un bancomat al unei alte bănci. Așa o fi, nu zic nu, dar nu cred că tot banca mea le-a zis: “Obligă-l să extragă de mai multe ori, ca să-l comisionezi de fiecare dată pe fraier, dă-l în mă-sa.”. Așa că rămâne cum am stabilit mai sus.
Comentariu ascuns de spiriduși!
[Click aici]
Lumea zice că aberezi.90
Da, boss, exact.
Am completat acum textul, că poate nu era clar c-a dispărut.
Am avut de scos 750 de lei. Deja auzeam injuraturi de la oamenii de la coada deoarece eram la a 6-a tranzacție. Norocul meu e ca nu am comisioane. Dar totusi a durat in jur de 20 de minute sa scot banii.
Comentariu beton!65
Ca si idee, aceasta lege vine de la BNR.
Bancile care au introdus acest tip de retragere din ce stiu au pus in plan doar o lege data de către BNR.
Pe langa asta, legat de comisioanele aplicate, in momentul in care d-voastra solicitați retragere de la alte ATM decat cele ale băncii la care aveti CARD NU sunt luate de către banca care deține ATM, ci chiar de cea emițătoare a cardului.
Daca consultați orice lista de tarife si comisioane aferente unui card puteti vedea ca acest comision se aplica de către banca EMITENTA.
Ca si un pur exemplu BRD nu poate aplica comision unui card ING, pentru ei oferă costuri 0.
Comentariu beton!293
Comentariu ascuns de spiriduși!
[Click aici]
Lumea zice că aberezi.19
Daca ai card BCR si vrei sa scoti bani de la bancomatul altei banci, 15 ron este comisionul unic!
Comentariu beton!55
Draga Mihai, ATM- urile acestor banci sunt pt clientii lor! Nu alimenteaza ATM-urile pt alte persoane deoarece ei nu au niciun folos de pe urma lor. Da, da…ai citit bine. Comisioanele acelea sunt luate de catre banca ta! Sper ca ti-am fost de folos!
Comentariu beton!180
Aahhaaa deci asta era smecheria. Am patit o data cand aveam de scos 2000 de lei si m-am enervat maxim la BRD pentru ca ma grabeam si bancomatele lor sunt praf! Dar nu am stiut ca butonul “alta suma” a disprut doar pentru noi astia de la alte bani:))) ING ALL THE WAY (cel putin momentan) nu ma taxeaza cand scot de la nesimtitii astia.
Comentariu beton!53
Am retras de la un bancomat BT cu un card Ing, in aceeasi situatie. Fiind 3 tranzactii, am fost comisionat de 3 ori cu cate 3 lei. M au apucat spumele si am sunat la ei(la ing) si mi au sters 2 din comisioane, au lasat numai unul.
Comentariu beton!42
Este si normal sa se intample asta din punctul meu de vedere , ptr ca celelalte banci ( cu exceptia celorlalte 3 enumerate mai sus) s-au spalat pe maini de bancomate ( costa mentenanta lor destul de mult ) si au scos ptr clienti lor comisioanele ca sa faca retragere de la orice bancomat care doresc ei . Pana aici in regula , dar daca clienti celorlalte banci retrag bani de la bancomatele care sunt cele mai mult pe piata ( Bcr Bt Brd) lasa clienti acestor banci fara cash in atm ( patit de multe ori ca atm-ul sa nu-mi elibereze numerar ptr ca nu avea de unde ) asa ca de ce aceste 3 banci ar trb sa aiba grija de clienti altor banci? De ce revolta asta pe bune ?
0 0
Comentariu beton!145
Boss, ești uimit că se descurajează cashul (mai ales pe clienții altora)? Trăim în perioada în care plătim cu ceasul…
Și probabil nu știi, dar cashul ascunde în spate costuri pentru orice instituție, scrie undeva că e casa de binefaceri?
Comentariu beton!78
De ce ai scoate bani de pe card? Cam pe oriunde poti sa plătești cu cardul..
Rocmai asta e ideea. Sa nu mai scoți bani de pe card.
Bănuiesc, ca si salariul tot pe card intra, nu ti-l da cash. 🙂
Se dezbate încă. Ce zici?32
Pentru „geniile” cu „de ce iti trebuie cash, totul se plateste cu cardul”.
1. Traiesti in .ro
2. Caz concret pe Ian -6-2020, Spit Urgenta, a trebuit sa-mi platesc rezerva (doar 5400 roni) cash ca plata se face catre fundatia spitalului ( e donatie, sic !!! si se poate cash only).
Calculati cate extrageri de 900 de la unicul ATM din spital (BRD). Nu puteam sa ma duc in alta parte ca abia ma miscam si eram si in gips, a fost un efort imens si sa cobor sa astept la coada la ATM si sa fac un milion de extrageri pana s-a adunat suma (am avut si norocul sa am 3 asistente in fata care si-au retras tot salariul).
PS Cumpar on-line tot ce se poate, platesc cu card tot ce se poate, inclusiv cu tel/smart-watch, dar locuiesc (cea mai mare parte din an) in .ro
Comentariu beton!90
Incearca sa faci card la o banca fara comidion la extragere…gen ING…eu am la ei si mi se rupe cate extrageri fac ca nu am comision
Comentariu beton!32
Comentariu ascuns de spiriduși!
[Click aici]
Lumea zice că aberezi.38
Chiar ieri am întâlnit acest fenomen. BT era în renovare,și am fost nevoita sa scot din BCR. Aveam nevoie de 1600. Pe care doar dacă făceam 4 tranzacții as fi reușit sa îi obțin. Am făcut doua, una de 900 și una de 250 și m-am lăsat pagubasă. Hoție, ce pot spune.
Se dezbate încă. Ce zici?12
Nu abereaza!
Ma bucur ca cineva si-a facut timp sa scrie despre acest lucru am remarcat si eu in ultimele luni. Nu cunosc legislatia in domeniu stiu doar ca in tari precum Franta sau Suedia acest lucru este interzis . Poate ar fi bine sa sesizam cat mai multi protectia consumatorului si banca nationala ea este in masura sa reglementeze aceste practici abuzive si discriminatorii . Eu detin un card revolut unde mut toate sumele pt orice plata nu mai efectuez nici o plata cu vreun card emis la o banca in romania , in semn de protest nu fac nicio tranzactie prin banca , cardul revolut imi permite sa extrag o anumita suma lunar fara comision .
Ing . Nu are comision . Eu as fi scos suma superioara si aia e .
De ce nu scoti de la banca unde ai cardul si nu mai platesti niciun comision.. sau iti faci card ing si nu ai comision la retrageri de la alte banci.. Ei au un pret pt un serviciu, nu te obliga sa folosesti serviciul, daca nu iti convine in loc sa ii detesti, ai putea pur si simplu sa nu fii clientul lor/sa nu folosesti serviciul respectiv.
Se dezbate încă. Ce zici?12
De asta recomand ING tuturor, daca ai card de salariu ai 0 comisioane, la orice, retrageri atm, transferuri etc. Ps transferurile intre 2 conturi ing sunt instante.
Exact prin aceeiasi situatie am trecut si eu. La fiecare tranzactie mi-au oprit cate 5 euro comision. Si nu mi-au dat voie sa scot mai multi bani decat sumele pe care ti le pun ei. Daca intrebi pe cineva de ce nu pot sa scoti mai multi bani iti pun spun repede ca nu e card facut la ei si ca doar atat poti scoate de la ei . Ajungi sa te rogi de ei ca sa poti sa iti scoti bani tai.
e ceva vreme de cand is prin Ca(Canadia) aka Canada si chiar nu mai stiu cum e acolo dar nu e comisionul pe suma in loc de tranzactie? Aici asa e, daca iei 400 la 1% spre exemplu e 4 lei. Daca iei 200 de 2 ori, tot 4 lei e.
Dezbaterea este cam acerba iar cei mai multi sunteti NEinformati. Ba mai mult, vad o oarecare „reclama mascata” la marele ING. Nu ma intelegeti gresit, si eu sunt client, sunt ok, dar au si ei lacune asa ca mai sunt client si-n alte parti. Nu doar ING ofera comisioane zero ptr retragere de la alte ATM-uri. Mai ofera si Garanti, Raiff, Unicredit si cred ca si altii DAR cu conditia sa-ti incasesi venitul/salariul in cont la ei.
Revenind insa la tema de baza, are ratiuni logice. Exista comision perceput de banca al carei ATM il folosesti cu card de alta banca. Dar este impus si este doar 1 leu/tranzactie, da, da 1 leu si se numeste interchange. El se percepe bancii emitatoare a cardului de catre banca detinatoare a ATM-ului. Daca banca emitatoare a cardului ofera clientului zero la ridicare pe orice ATM (precum cele enumerate mai sus, in anumite conditii) atunci isi asuma acest cost ptr clientii ei. DAR SCUTESTE O GROAZA de costuri generate de o retea mare de ATM-uri, anume:
1. Costul de achizitie, un ATM nu e jucarie
2. Mentenanta, ca doar e o masinarie, se uzeaza si tare rau injuram cand ajungem in fata lui si vedem ca nu merge..
3. Alimentarile cu numerar, ce se fac cu firma de paza in spate si asta costa
4. BANII, da, da, CASH-ul… trebuie sa ai cash sa pui in ATM-uri. Daca nu ai, trebuie sa aduci de la centru sau cumperi de la alte banci.
Asadar, hai sa nu fim ipocriti si sa-i intelegem si pe cei care au impus asemenea restrictii. BT-ul si BRD-ul (nu stiu cum mai e cu BCR-ul) au cred cele mai mari retele de ATM-uri din tara.
Comentariu beton!35
Buna si la unicredit e la fel
Nu e vb de taxat. Aia e basca. Vor sa te oblige sa platesti cu cardul. Astfel bancile pot face evaziune fiscala mai usor ca banii nu exista decat in calculatorul lor si atat timp cand nu ai multi care retrag multi bani cash in acelasi timp poti sa ii numeri si de 1000 de ori. Rezerva fractionara si alte smecherii.
Deci la AMT-urile acestor bănci, dacă ai cardul de la ei, butonul ”altă sumă” există, dar pentru alte carduri lipsește? Sau lipsește pentru toată lumea?
Se dezbate încă. Ce zici?37
Lipsește doar la cei care nu-s clienții lor.
Dacă motivul este cel scris de Mario mai jos, atunci nu mi se pare că responsabilitatea este doar a acestor 3 bănci, care, dacă nu mă înșel, sunt printre cele mai mari din România. Și cu cele mai multe ATM-uri puse la dispoziția oamenilor, spre lipsa bătăilor de cap ale băncilor mai mici. Care nici nu suportă vreun cost al tranzacțiilor de retragere, ințeleg.
Comentariu beton!40
Și mai e o chestie, pe care am verificat-o acum cu cineva care lucrează în sistem și se confirmă intentia de a limita extragerile de catre cei care nu sunt clienți, din rațiuni ce țin în principal de asigurarea cash-ului în aparate. Dar băncile ale căror clienți poate suntem (altele decât acești 3 „găinari”, desigur) au posibilitatea să acopere sau nu acest cost de retragere numerar de la bancomat. ING, de exemplu, o face, în anumite condiții. Așa că intreb: de ce nu o fac și alte instituții financiare? De ce ne așteptăm de la banca al cărei client nu suntem să lucreze pe gratis (căci a întreține un business cu rețea de atm-uri presupune costuri serioase), iar de la cea la care dăm bani nu avem aceleași pretenții?
Comentariu beton!134
Exista tasta cu „alta suma ” doar pentru clientii băncii emitente a cardului si al cărui bancomat este!!!
Da stimabile povestitorul are dreptate eu client raiffeisen am pățit așa ceva( butonul disparut) când am vrut să retrag bani din atm- ul lor.
Interbancar plata transportului banilor (recuperarea lor) este platita de banca de la care ai scos tu. Lege idioata. Asa ca probabil prefera sa te faca sa scoti mai putini bani de la ei.
Comentariu beton!30
Hotie legala, si daca nu se va semnala acest aspect la cineva care ii poate intreba de ce nu poti scoate suma dorita in limita aia de 5 mii(atata parca e, nu?) nici ca ii va durea undeva de asta, banuti vin, 7 firfirei e mult totusi pentru ca folosesti un bancomat
Esti clientul bancilor respective?
Se dezbate încă. Ce zici?18
Protecția consumatorului + BNR + parlament scrie pe ei… Pt asta nou trebuie sa scriem…
Se dezbate încă. Ce zici?23
Nu e hotie. Sunt conditii comerciale care tie nu-ti plac. Esti informat corect de bancomat. Ai și opțiunea să mergi pe jos mai departe.
Comentariu beton!126
Fiecare bancă setează o limită maximă/zi pentru retragerile efectuate cu cardul. De asemenea, comisioanele de retragere sunt de obicei stabilite ca și procent. Pentru ridicarile de numerar de la ATM urile altor bănci comisionul este fie compus din procent+ o suma fixă, fie doar dintr-o suma fixa. Așadar, ca exemplu, acolo unde există comision doar ca si procent, ca retragi 1000 lei o dată, sau in mai multe tranșe, comisionul este același, deoarece el se aplică la suma retrasa!!!!! Și încă un lucru bine de știut: prin fanta unde se eliberează banii ies maxim 40 bucăți, existand un algoritm care alege din fiecare casetă în funcție de suma solicitată.
Ca si recomandare….. Informați-vă ce costuri prespune emiterea, întreținerea unui simplu card de debit…. Care sunt comisioanele, cine le percepe….
Sper că v-am fost de folos!
Comentariu beton!19
O dată am scos de la BRD, că nu știam, și o dată de la Transilvania. Și m-am lecuit.
Folosesc Raiffesein și ING.
Am o problemă care mă irită: după niște schimbări în firmă, administratorii/acționarii vor să ne mutăm toți la Transilvania.
Se dezbate încă. Ce zici?12
Draga Carmen, poti sa refuzi glorios. Este ilegal ca angajatorul sa iti impuna banca la care tu sa iti fac cont, ca ei sa iti vireze salariul.
Angajatorii fac mizerii de genul sa plateasca comisioane mai mici (nr clientilor scade proportional valoarea comisionului).
Comentariu beton!24
Draga Crissy,
Pana in luna noiembrie am lucrat la o companie cu 4000 de angajati, in momentul in care am vrut sa renunt la BRD am primit sec raspunsul ca putem colabora decat prin BRD. Trebuia sa merg la ITM, stiu, dar chiar aveam nevoie de salariu in perioada respectiva. Aveti idee daca mai pot depune totusi reclamatie la ITM avand in vedere ca am refacut cardul BRD si apoi am plecat din compania respectiva?
P.s: Angajatorii fac conventiile acestea cu bancile pt ca au credite cu comisioane preferentiale… Cel putin asa era la compania unde am lucrat
Comentariu beton!22
Aceste banci sunt in Romania unde legile sunt facute pentru ele și nu pentru clientii lor. In UK poti sa scoti gratuit bani de la orice bancomat fara comision. Nu exista nici comision anual de mentenanta a contului ( mentenanta = dat cu mopul pe lângă cont, sters de praf, etc). Daca sâmbătă vrei sa transferi bani in contul unei persoane acesta se face gratuit și imediat nu ca in Romania unde trebuie sa astepti sa intre banii abia luni. Sa mai intreb de ce acolo se poate și la noi nu ? Cred ca singurul raspuns pertinent ar fi ca la noi este o hotie legalizata de BNR in dauna românilor. Iar faptul ca am nevoie de cash nu poate fi conditionat de nimic. Sunt banii mei si am dreptul sa fac ce vreau cu ei. Părerea mea este ca băncile in Romania sunt o piedică in calea dezvoltării țării având in vedere modul cum lucrează. Dar poate pana la urma asta este și interesul…
Comentariu beton!19
asta numesti tu hotie la banci? comisioanele la scos cash sunt nimica toata, doar o gainarie marunta de platit cafeaua dimineata pentru ei . Ia vezi mai bine care este diferenta in dobanda la credit si dobanda la depozitele bancare . Aia e hotie .
Comentariu beton!90
Boss, am zis „găinari”, nu hoți.
da da, am vazut , dar am si eu o treaba cu ei. Bine , sunt gainari.
Ăăă… cine-s găinile?
Se dezbate încă. Ce zici?13
Pai daca ei sunt gainarii, noi ma gandesc ca om fi gainile. 🙂
Nu e mah nene nici o hotie. E business.. capitalism. Nu vrei, nu-ti baga nimeni pe gat. Vrei, platesti. Stiu, e nasol, nici mie nu imi place.
Comentariu beton!26
marius, nu sunt de acord. activitatea bancara ar trebui totusi reglementata mai bine in favoarea clientilor si mai putin in favoarea bancilor. Deocamdata bancile fac ce vor.
Comentariu beton!24
Apoi dacă îs găină, să-mi mănânce ouăle.
Comentariu beton!41
Ieri am scos de la BRD si CEB cu alt card…de Revolut. Și e opțiunea de „altă sumă”, căci mereu vreau și niscai mărunt și nu extrag sume „rotunde”. No extra charge (maxim 800 lei lunar la abonamentul Basic, desigur…)!
La BT îți apare comisionul înainte de extragere, ca să …fii de acord cu el, dacă vrei.
Nu țin cu nicio bancă, m-au jecmănit destul până acum (FU BCR!), pentru mine cel mai important e să….am ce scoate de pe card…
Comentariu beton!25
Boss, pozele alea două sunt facute de mine. Nici gând de „altă sumă”. Ce-i drrpt, n-am încercat cu revolut.
De pe revolut merge, ca nu e card de la vreo banca romaneasca.
Se dezbate încă. Ce zici?16
Comentariu ascuns de spiriduși!
[Click aici]
Lumea zice că aberezi.25
Sunt institutii bancare cu sedii in România…
Se dezbate încă. Ce zici?14
Trebuie sa ții cont de următoarele înainte de a face astfel de afirmații:
1. alimentarea cu Cash a acelor bancomate costa destul de mulți bani
2. Aceste bănci nu percep comisioane la retragere numerar, comisionul este perceput de banca emitenta a cardului
3. De cele mai multe ori bancomatele acestor banci sunt golite de clienții altor bănci… Iar clienții casei nu mai au posibilitatea sa retragă numerar. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului ca au cea mai mare rețea de bancomate.
4. Nu te oprește nimeni sa iti faci contuti la aceste bănci pentru beneficia de „funcția” Alta suma.
Lista poate continua…
Comentariu beton!76
Institutiile alea bancare nu sunt romanesti; cum nu sunt nici retailerii, nici lanturile de fast-food, computers si asa mai departe.
Ce au ele nu este „sediu”. Sediu au in tarile de origine de unde provin. Externalizarea profiturilor catre tarile mame, de unde provin (discutie veche), ar fi trebuit sa fie clar odata pentru totdeauna cum stau lucrurile.
Se dezbate încă. Ce zici?13
Daca este card Revolut VISA apare. Pt Mastercard, nu. Sau invers. Am uitat, ca cashu ma irita.
@Gigi, e invers. cel puțin.
@Phaff, explică partea cu rusofilii cu Revolut, te rog.
@phaff
Ba sunt bănci românești, ca nu scoți bani de la Raiffeisen din Austria ci de la Raiffeisen din România. Care este un S. A. din România, cu CUI romanesc. Doar ca acționarul ei este Raiffeisen din Austria. Deci o firma românească, cu acționar din Austria.
ING în schimb, e doar sucursala a lui ING din Olanda. Deci nu e firma românească cu acționar olandez ci e chiar firma din Olanda, care are o sucursala aici.
La BT nu exista opțiunea: altă sumă, pentru cardul Revolut.
Probat 😉
Daca ai card la Raiffeisen si castigi minim 2500 lei, ai comision 0 la retragere de la orice ATM din Ro. Dar tot e inconvenientul de a da o galagie de clickuri ca sa scoti suma necesara…
Se dezbate încă. Ce zici?17
Nu sunt salariatul lor, am insa cont la ei si nu imi percep comisioane la retragere numerar la alt bancomat decat al lor
O chestie interesanta, in tara unde muncesc nu exista comisioane la retragere numerar indiferent ce bancomat folosesti, e posibil sa fie lege in privinta asta sau o intelegere intre banci, cert e ca nu se percep comisioane la retragere numerar
Unde e asta?
Arabia Saudita
Ah, păi acolo mă mir că nu-ți mai bagă ei ceva pe card. Așa să fie. 😉
Fostul rege mai isi aducea aminte din cand in cand si de cei din afara nu numai de ai lui, asta nou nu, dimpotriva, a triplat pretul benzinei si a bagat tva, cei drep procent mic dar e acolo
Nici regii ăștia nu mai sunt ce-au fost.
Asa e si in UK, indifferent la ce banca ai card, poti scoate cash fara comision. Majoritatea insa sunt ATMuri „independente”, adica nu apartin nuciunei banci anume. Asta mi se pare foarte interesant. Sunt doar cateva locuri unde platesti comision, si ala nesemnificati, iar astea sunt de obicei in pub-uri, statii de benzina in mijlocul pustietatii, etc. Insa mai e o chestie aici in UK, cred ca 90% din tranzactii se fac cu cardul. Nu platesti nici aici comision, fie ca e online transfer bancar, plati facturi, orice.Eu nu am de obicei mai mult cash la mine decat sa acopere o cafea sau o plata pentru parcare 😏
In Italia dc tu ai cont la posta și vrei sa scoți de la o banca, se ia 2.50€
Nu este chiar asa cum spui in blog. Eu scot mereu de la BT si exista in meniu |Alta suma| si la parintii mei intr-o localitate mica este la fel . Acelasi meniu au Raiffeisen, CEC, Unicredit ( daca ai card Unicredit scoti de la orice bancomat fara comision)
Are și umblatul ăsta fără cash costurile lui 😋 csf, n-ai csf 😉.
Zi mersi că nu ai cașcavalul îngropat în grădina altora. Îți dai seama câte garduri trebuia să sari ? Oricum, sună mișto : MV – campion la sărituri și stat la coadă la MI 🤪
Se dezbate încă. Ce zici?19
Io și cu Pablo, nu? 😀
Muje BCR, muriti ma!!!
Se dezbate încă. Ce zici?16
Asta pentru ca ING i-a dat peste cap cu comision la retragere 0 oriunde, oricand. Incearca Raiffeisen ei inca permit retragerea sumei dorite de tine, posesor obraznic al unui card emis de alta entitate bancara.
Și unicredit permite. Și mai sunt câteva.
Am impresia ca si ING-ul a inrodus niste mici comisioane din decembrie , am primit eu e-mail dar se vehiculau niste sume mari si alta moneda parca.
Pai si ING are asta de vreo doua-trei luni. Oricum vreau sa va spun ca si in alte tari se ia comision. Dar este o diferenta. Unele bancomate imi afiseaza ca au comision. Altele nu. Atunci nu inseamna ca nu iti iau comision. In cazul meu, fiind card de companie, atunci cand comisionul nu este afisat de bancomat este platit de catre companiea mea. Apare doar pe extras… Inginerie mare dom’le. Problema mea este acum sa caut doar bancomate care nu afiseaza comisionul… Piese rare, mai ales cand esti prin tari straine. Am card de CITI. Acum m-am lamurit sieu.
Edit in ultima secunda…Stiti de ce ING nu are comisioane (sau nu avea)?? Pentru ca ei au, cred, cele mai putine bancomate. Si astea sunt in general in sediile bancilor. Iar acolo, dupa orele de program, intri doar daca ai card ING.
@bibicu: Nenea, aia de la ING au chestia asta fara comisioane de mai mult de un an. Iar in ce priveste bancomatele… nu stiu de unde esti, dar in București sunt mai dese decat ale altor banci. Si stii ce mai e misto la Aiengi? Ca nu mai cauti vreun bancomat care nu afiseaza , ca astia n-au comisioane nici la extragerile din strainatate 😛
@Papi te înșeli când vine vorba de străinătate. Înainte era comision de 2.5 E + 1% din suma extrasă adică vreo 12.5 E la mia de euro extrasă. Acum dacă nu ma înșel este comision unic de vreo 2 sau 4 coco.
@ Papi – sunt client ING si au cele mai putine ATM-uri de cand au anuntat strategia lor „doar pe web” si au retras enorm de multe”
Cele din supermarketuri (Carefour, Obor, Auchan, Mega-Image) plus inchis ceva office-uri (si vb doar de Bucuresti).
Pot da exemple punctuale de minim 20 buc ATM-uri retrase doar in zonele 0 si 1 din Bucuresti in ultimile 8-10 luni.
(Cu un sarcasm pronuntat).
Si tu crezi nene, ca eu, cu cont la BCR, voi plati mentenanta bancomatelor pentru ca tu sa-ti folosesti gratis cardul?
Acum, revenind la cele serioase, pana nu se va reglementa legal aspectul respectiv, bancile au tot dreptul sa taxeze suplimentar „strainii” in favoarea clientilor proprii.
Si, daca tragi linie, la final de an (comisioanele de retragere numerar impreuna cu costurile de administrare a cardurilor), toti clientii de la toate bancile ies cam la acelasi nivel.
Se dezbate încă. Ce zici?17
Corect!! Ai dreptate! Dar nu neaparat de comisioane e vorba..Omul reclama lipsa butonului de setare a sumei superioare maximei impuse de banca pe butoanele afisate ..Si asta pt cei care nu sunt clienti.Oricum sunt „o apa si un pamant” toate bancile… Pt comisioane inteleg orice motivare, dar conditionarea de a face retrageri repetate a.i sa atingi suma pe care o vrei(comisionata evident) nu inteleg.
Bine, e clar că băncile nu sunt instituţii de binefacere, dar unele sunt mai rele decât altele. Banca Transilvania e una dintre cele mai naşpa şi am avut o experienţă nefericită şi cu BCR.
Se dezbate încă. Ce zici?14
Ciudat cum este setata suma de scos. Cred ca e in funcție de sucursale. Eu am vrut sa scot 1500 de la un BCR. Suma maxima de scos era 300. In schimb puteam scoate 50, stiu sigur daca si mai puțin, dar oricum…am si stat ceva. Chiar ma si gândisem atunci sa fac o sesizare la un OPC, ceva.
Pe asta o pot intelege ca”cineva”iti face un servciu si tr sa-platesti si acel cineva este ün starin”pentru tine , tu neavind o activitate sustinuta (incasari/plati/extrageri) la acel „cineva”. Ok, te rog ajuta-ma ca scot niste bani dintr-o alta „geanta” ca am nevoie urgent si nu mai traversez strada pina la „geanta „mea! Cum ziceam : pot intelege ca daaa domnia ca si prostia se platesc, DAR sa-ti ia comision (BRD) daca TU te duci sa-ti depui niste bani in banca!!!! adica tu… pe tine te, t-. Nu stiu BT si BCR cum functioneaza la acest aspect dar BRD stiu precis , am vrut sa-mi depun eu niste bani in cont si surprize la ghiseu comision 8 lei, prin banking 4 lei, Pai de unde calculator cu mine (neavind tel performant) deci …………am dat 8 lei si m-am , pe mine, m- aoto pedepsit caci am primit replica : pai daca stiati ca va trebuie bani in cont de ce nu i-ati lasat??!!!
Astia da bancheri! Oare la revolutie de ce naiba nu mi-am facut o banca?! ca atunci se putea face orice!!!!
Se dezbate încă. Ce zici?13
Îți iau comision pentru ca au mai mulți bani depuși de oameni decât pot folosi și vor sa descurajeze noile intrari de bani. Mai ales cele cash, care presupun munca unui salariat. Care la fel presupune costuri pe care vor sa le reducă.
Avantajul meu este că am ATM-urile tuturor băncilor fix pe lângă casă. Așa că scot fix de la banca unde am cardurile. Că ne iau comisioane dacă scoatem bani de la alţii, nici nu mă miră. Că ne dau niște dobânzi ca la milogi (0,30% și maxim 0,90% la an) nici asta nu mă mai miră. Că nu le funcţionează ATM-urile când ai nevoie mai mare de bani, nici asta nu este de mirare. Mă miră că oamenii se mai duc să facă credite și să deschidă conturi la ei, în condiţiile în care, la ghișee, sunt trataţi cu fundul de funcţionarii bancari. Care, se schimbă de la lună la lună. Cică, nu mai sunt atât de atractive salariile, „ca pe vremuri”…și migrează către alte sectoare.
Acum, stau și mă gândesc. Ce naiba poţi face dacă ai studiat ca să fii bancher și descoperi că nu te mulţumește salariul? Ce poţi să muncești?
Te faci casier la Mega 🤪
Comentariu beton!24
Crezi? Ar lua comision la tranzacţie…😜
Nu confundati bancherii cu fetele/baietii de la ghiseu. Pentru a lucra la ghiseu inveti un numar de operatii predefinite si atat. Iar salariile sunt mai mici decat la un call center.
Ca sa vezi un bancher in adevaratul sens al cuvantului, trebuie sa ajungi la sedii, la baietii „corporate”.
@Delia
Noi nu îi confundăm. Ei o fac. Pentru că mai toți cei care lucrează în sistemul bancar zic să sunt bancheri. 🙂
Am lucrat în bancă și mă defineam ca jurist. Pt că astea erau studiile mele și asta tricotam eu în bancă. 🙂
@Ady
Poate că ești excepţia de la regulă.
Până și presa se referă la persoanele care lucrează la bancă drept bancheri.
Se fac strungari…nici nu stii ce bine se castiga…
De aceea și pentru multe altele, ING.
Se dezbate încă. Ce zici?16
Absolut!
ING, OK, dar, dacă vrei să scoți 1600 lei de la ATM BRD, tot 5 operații faci…
Chiar si la ING au introdus o limita, daca te duci la ei cu cardul de la alta banca nu vei putea retrage mai mult de 900
Are si ING bube gramada de ex.:
– Aplicatia de internet banking se impute de la an la an.
– Pentru a primi un al doilea card pe firma (pe alta persoana) au trecut peste 2 luni.
– Accesarea on line cu digipass nu mai este o optiune. Daca pe una din firme nu mai pot face plati cu el decat intre conturi proprii nu au reusit sa gaseasca problema si trebuie sa-l folosesc celalalt.
– Anul trecut mi-au cerut hartii cu mici modificari facute candva in firma (desi aveau ultimele iar modificarile erau facute cu ani inainte de deschiderea contului – atunci nu erau interesati decat de actele la zi )
Pentru asta si multe alte motive am renuntat la contul firmei deschis la ei.
Am lângă mine un ATM din ăla universal de la care poți scoate și euro. Așa că dacă am nevoie de numerar, pot scoate orice sumă fără comision și făcând o singură operațiune.
‘ti ai naibii de bogatani, cand e vorba de bani sariti in sus in secunda doi. Nu e ora 9 si deja sunt peste 20 de comentarii. Daca scria de Mega si tanti Adriana de la 3 nu va durea capul, va faceti cumparaturile doar de la mall si din Paris. Imbuibatilor!
Comentariu beton!37
Ne iertaț, domnu Marius, da’ unii muncește dă la 7. Noi de asta suntem aici, pentru algoritm ! Ai card ? La ce bancă ? Ce faci cu banii ? Ai mai mulți? Dai cu împrumut ? Intreb pentru un prieten de-ai unor prieteni de-ai mei.
Comentariu beton!27
@Marius, bogatani nu se plang de comisioanele de la bancomate, si dat fiind faptul ca sunt deja atatea comentarii la ora asta inseamna ca e intradevar o problema reala cu asta
Si înca ceva, bogatani nu cred ca au vreme de bloguri la ora asta 😀
A fost o replica misto intr un serial, Ecaterina daca nu ma insel, unul cersea bani de la bogatanii care ieseau din biserica iar tipa ii spune: ti ai ales gresit oamenii de la care sa ceri. Crezi ca daca erau darnici acum aveau averile astea?
Comentariu beton!32
Am văzut/înjurat și eu pe tema asta. Btw, m-am uitat pe extrasul de la ING și da, ei îți iau comisionul dacă scoți cash de la bancomatul altei bănci. La cardul de firmă e și mai și, luna trecută, la un calcul sumar am plătit mai bine de 100 lei comisioane pentru sume retrase de la alte bancomate. Probabil că și la ei e la fel dacă vii cu alt card.
Zici că-s găinării, dar găinăriile astea de 5-10 lei nu ridică suspiciuni de politică de cartel pentru că nu-s reclamate. Iar băncile fac niște sume frumușele din leii ăia.
Pe vremea cand lucram la banca m-am lovit de reclamatii ale clientilor pe subiectul asta si stiu ca explicatia era legata de cupiura disponibila in bancomat. Practic disparea optiunea ‘alta suma’ plus variantele care implicau cupiura lipsa, ca sa nu te lase sa incerci diverse combinatii de sume si sa dea eroare abia la final ca nu poate elibera numerarul. Nu stiu daca s-a mai modificat ceva intre timp, ar fi interesant de verificat la acelasi atm in decurs de cateva saptamani. Si eu am fost nevoita recent sa retrag in mai multe tranzactii in timp ce uberul ma astepta pe avarii pe calea victoriei blocand una din benzi pt cateva minute din prostia bancii 🙁
1. #șîeu
2.Da
3. BCR
4. Îi beau
5. Nu
„Așa că, dragile mele BT, BRD, BRD”, intenționat ai pus de două ori brd-ul??
Păi bine mă, @Vasilescule, nu puteai scoate și tu 900, să fie sumă rotundă, la valoarea ta, te-ncurci cu 400? Cârcotașule. 😛
Lăsând gluma la o parte, legislația este făcută de ticăloși pentru găinari. Comisionul de retragere numerar (și nu numai) e o anomalie și ar trebui să dispară.
@didina, sunt tari unde asemenea comisioane nu exista, am postat mai sus
@keepcalp, am văzut. 🙂
Nici în Olanda nu există comision de retragere, nu permite legea.
Se poate atunci si în europa nu doar la regi bogati
@didino, m-am gândit și io să scot 900, dar m-aș fi simțit complet pierdut cu ăia 500 care-mi rămâneau cash. Ce naiba să fac cu ei?
@Vasilescule, când mai ai momente d-astea, de rătăcire, apelează cu încredere la femeia de lângă tine. Are ea variante de rezolvare. 😜
Comentariu beton!26
@didino, de asta mi-era și mie frică.
Ca sa le dai mumu grav alege sa iti faci card la o banca din asta care nu are comisioane la extragere indiferent de bancomat. Si atunci stai chill, doar ca pierzi mai mult timp cu extragerile. Iti spune fratele tau ca functioneaza treaba asta. Si eu ii injur cand ma grabesc, dar altfel nu am nicio problema ! Insa e o mare, foarte mare mizerie asta!
Revolut, bossu’! Scoti 800 lei pe luna de unde vrea sufletelul dumitale, sau pentru modica suma de 55lei/luna, poti scoate 2400/luna. Plus multe alte beneficii.
E putin controversat, dar eu zic ca merita
800 de lei pe luna? Wow, mega smwcherie! Pai administratorul imi ia mai mult de jumătate acum. Sunt posesor de revolut, dar asta e card de fâțâit bani si de folosit afară, in niciun caz un card de zi cu zi.
Eu platesc chiria si intretinerea prin transfer de pe aplicatie din varful patului.
Factura la orange la fel, am cardul atasat la uber si la cateva aplicatii de food delivery, platesc card peste tot unde pot. Platesc cash parcarea si tunsul 😆
Am mai multe monede in portofel decat bancnote. 🤷♂️
Scoate de la banca de la care ai cardul și nu te mai plânge.
Se dezbate încă. Ce zici?11
Mulțumesc că exiști. Nu știu cum dracu’ nu mă gândisem și eu la asta. De-aia e internetul bun, mereu apare câte cineva să-ți dea soluția salvatoare.
@Mihai
Sa nu te superi, utilizatorul are dreptate. Ti-o spun ca si cum mi-ai fi fratele mic.
Fiindca e in trend plata cu cardul, iar romanasii (sa se afle in treaba) se dau mari & tari ca traiesc exclusiv numai prin card (da, si legislativul are vina sa pentru lagune legislative si lobby), asta-i situatia.
Eu tin minte frenezia din 2004-2005 cand se facea propaganda crancena sa se puna salariul pe card, de am ajuns aici, incat nu poti sa te astepti la simpatie din partea alora care prefera cashul rege, de la atata batjocura, ca „Numai infractorii au cash” si alte malitiozitati cretinoide, ca aia ca se reduce coruptia (permite-mi sa rad cu stropi ce aiureala, se vede numai sporul conturilor offshore & firme fantome).
Ai scris intr-un comentariul ca nu stii ce sa faci cu restul de 500 RON… puteai sa nu adaugi asta.
Cand a fost Tudose premier si a spus ca el isi primeste banii in plic (privilegiu tare), toti mai galagiosi au sarit sa-l faca in toate felurile; ca ce, ca de ce spune asta in calitate de premier si alte desuetisme. Semn ca romanii sunt iremediabili de avariati & obisnuiti sa fie tratati ca sclavii, de au ajuns sa critice pe cineva pe o chestiune destul de importanta, in fata unor entitati straine. Asta e…
Se dezbate încă. Ce zici?18
Din cate stiu eu comisionul e procent din suma extrasa, deci nu are importanta cate extrageri faci, tot atatia bani ti se trage din cont pentru comision. Asadar, premisa ca platesti mai mult la mai multe extrageri nu e corecta. Singura problema e disconfortul ca trebuie sa bati la tastatura mai mult.
Boss, știi prost.
Comisionul e format dintr-o sumă fixă + procent din suma retrasă.
Este doar politica pasilor marunti in drumul catre o lume fara cash.
Citind anumite comentarii poți realiza foarte ușor de ce băncile fac chestii d-astea. Pentru că pot. Pentru că oamenii sunt proști și prostia trebuie taxată. Pentru că nu avem cultură economică în țara asta. Și-atunci trebuie să-l arzi pe fraier puțin câte puțin, cât să nu se prindă sau să nu-i pese.
Lumea nu prea economisește, deci de acolo nu mai iese mare lucru. S-a stins și avântul ăla sălbatic cu credite de orice fel, deci nici acolo nu mai este cum era. Piața este instabilă din cauza tâmpeniilor făcute de ăia de sus. Și atunci încep să facă găinării d-astea, cum bine zici. Și care nu se fac peste tot. Fiindcă asta este deranjant, să vezi că există țări unde băncile (uneori chiar aceleași) nu folosesc asemenea instrumente perverse de stors bani de la prostime.
Se mizează pe faptul că la noi cash-ul e încă la putere și că oamenii scot bani, se mizează pe faptul că o ducem încă destul de bine ca să nu ne pese de câțiva mărunți aruncați acolo drept comisioane sau rest. „Specialii” mei de la ING îmi luau la un moment dat comision pentru extragere de la propriile bancomate. Apoi au venit cu ceva de genul „faceți o plată cu cardul la un comerciant o dată pe lună, iar apoi nu veți mai plăti comision la retragere”. Logica? O fi, dar eu nu o văd. Văd doar un fel de alibi, „dom’le, noi i-am zis să facă așa, dar dacă el n-a făcut, ce putem face? L-am taxat!”
O să verific azi câteva bancomate de la mine din zonă de curiozitate, ca să văd și eu treaba asta de care zici tu.
Port cash in portmoneu doar pentru cazuri rare cand am nevoie de ei, gen piata agro, in rest utilizez cardurile, iar taxele care se poat plati online sunt platite acolo, cele la care mergi la ghiseu prima data incerc sa utilizez cardul, doar daca nu au pos incerc sa fac rost de cash, e mult mai comod si nu stai dupa rest 😀
am facut eu calculele pentru tine:))
http://mcvse.com/2018/06/22/o-mica-magareala-marca-brd/
Si voi radeati de Tudose ca nu avea card….stia el ceva….Salteaua si cash ul sunt solutia .Daca ar fi fost asa de incantati de carduri nu credeti ca ar fi renuntat demult elvetienii la cash?Lasand gluma si eu am avut experienta neplacuta cu BT ,inainte cu BDR ,comisioane aiurea de administrare,costuri mai mult sau mai putin ascunse,nu neg nici neatentia mea sau lipsa unei anumite culturi financiare ,una peste alta toti e hoti salteaua e solutia.Chiar …care banca vi se pare ok in Romania?
Ai incercat ING? Client fidel de mai bine de 10 ani, nu am avut decat interactiuni placute – atat cu serviciile/produsele lor cat si cu staff-ul (atat in oficii cat si suport tehnic). 0 comisioane bancomat, carduri & stuff.
Bonus points daca esti si relativ familiara cu tehnologia, online banking-ul lor fiind, as zice eu fara sa le fi incercat chiar pe toate, cel mai bun.
Cateva chestii cu care nu sunt de acord mai jos.
Nu banca ce detine bancomatul iti ia comisionul, banca ce a emis cardul il percepe. Inteleg faptul ca apare din nevoia (sau lipsa) unui acord intre cele 2 banci in acest context – dar ai semnat un contract, ai fost de acord cu niste termeni pe care chiar tu (prin alegerea bancii) i-ai ales.
In alta ordine de idei, mi se pare rezonabil ca un business sa doreasca descurajarea folosirii gratuite a infrastructurii proprii de catre non-clienti. Tie nu? Se poate argumenta aici, cum doresti, dar asta este opinia mea.
In final, intr-o privire mai de ansamblu, si sunt perfect constient ca aici treaba este foarte subiectiva – de ce ai scoate o suma mai mare de 100lei cash!? Ce cheltuiala de 500 de lei ai putea avea nevoie sa faci in mod exclusiv cash? Pana si ghereta de la care cumpar flori accepta plata cu cardul. As postula ca in 9/10 cazuri in care chiar ai nevoie sa platesti o suma mare cash e si niscaiva evaziune implicata acolo. Thoughts?
Se dezbate încă. Ce zici?11
Boss, nu cred că banca mea le spune ălora cu atm-urile să seteze sumele alea predefinite. Că, dacă ai dreptate (și e posibil să ai), tot banca mea ar lua comisionul și când scot de la raiffeisen, de exemplu, iar la raiff pot să scot ce sumă vrea mușchiul meu.
Și doi, probabil ca ești nou pe aici, am mai scris c-am renunțat la cash de vreo câțiva ani. Dar ce kkt să fac când am de platit un curier care n-are pos? Să-i bag banii pe revolut sau cum să fac?
Intr-adevar, nou pe aici.
Ca le spune sau nu, mai putin relevant. Ca il ia, semi-relevant – ideea era ca sunt optiuni de banci pe piata care nu percep comision la retrageri de la orice bancomat .. daca esti frecvent in postura in care ai nevoie de cash de la bancomate „straine” bancii tale, alege una dintre cele ce nu percep comision si problem solved.
Cat despre curier, intr-adevar unul dintre putinele cazuri in care cash is better..desi personal am inceput sa vreau sa ma izolez de comportamentul uneori lamentabil al curierilor alegand fie ridicarea din easybox-uri (unde poti plati cu cardul) fie plata in avans, online. Most of the time asta are un impact pozitiv si asupra timpului de livrare.
Se dezbate încă. Ce zici?9
Raspund la partea asta: „As postula ca in 9/10 cazuri in care chiar ai nevoie sa platesti o suma mare cash e si niscaiva evaziune implicata acolo”
De ex., platesc la curier sume mari sau mai mari decat ar trebui platite cash, dar am primit factura si chitanta. Si am ajuns in situatia asta pentru ca mi s-a intamplat sa achit comenzi online (chiar la furnizori mari, gen Emag si Elefant) si sa nu primesc marfa sau sa nu aiba cantitatea pe care am comandat-o si am pierdut o groaza de timp la telefon cu furnizorul, ducand munca de lamurire si apoi asteptand si urmarind contul, sa vad daca au binevoit, dupa nu stiu cat timp, sa-mi returneze suma.
Asa ca ma duc sa scot de la bancomat. Si mi-as dori sa am optiunea de „alta suma”, chiar asa, cu comision perceput, pentru ca am avut nevoie de bancnote de 10 lei, pe care nu prea le primesti, altfel (ca sa nu faca mutre curierul ca nu are rest si sa-si mai opreasca si el mai mult decat vreau eu sa-i las)
„de ce ai scoate o suma mai mare de 100lei cash!? Ce cheltuiala de 500 de lei ai putea avea nevoie sa faci in mod exclusiv cash?”
Pe bune? Vrei să-ți înșir câte chestii trebuie să plătesc cash pentru că nu au POS si sunt mai mari de 100 de lei??? Nu de alta, dar m-a întrebat și soțul ce tot fac cu cash de a trebuit să i le înșir recent:
– orice sală de sport la care am fost vreodată
– salonul de epilare laser (apropo, salon dintr-o rețea internaționala care, în alte țări cu apă mai caldă, acceptă și card fără probleme)
– psihologul
– întreținerea la bloc
… etc.
Ca să nu mai zic „mărunțisuri” gen: piață, tuns, mani-pedi, comenzi cu ce mai vând oamenii la birou (Avon & stuff)
Sunt cel mai mare fan al cardurilor. Da’ uite în câte locuri nu pot să-l folosesc pentru că trăiesc în țara asta cvasi-bananieră.
Se dezbate încă. Ce zici?14
9/10 cazuri?! Adică ma faci pe mine sa plătesc cu cardul o comanda online și după aia sa stau cu frica în san? Nu mersi! Și dacă e evaziune, e treaba celui care îmi ia cash-ul și după aia nu plătește taxe pe tranzacția respectiva, în nici un caz nu e treaba mea. Ca dacă e treaba mea, de ce mai plătim pe aia de la Anaf și alte instituții? Ca sa fac io munca voluntara de agent fiscal? Nu, mersi!
Banca emitentă a cardului tău îți ia banii pentru transferul electronic al banilor către banca de la care ai retras.
Eu știu două bănci care te scutesc de acest comision dacă ai salariul la ei: ing și unicredit.
Bcr-ul îți ia comision și dacă ești clientul lor. Am cardul de alocație al copilului și doar frica de contact cu reprezentanții statului m-au făcut nu nu mut alocația pe cardul altei bănci. Ăștia îți iau comision și dacă faci transfer bancar prin greoiul ăla de George.
Io-s la unicredit și nu sunt scutit de niciun comision. 🙁
La unicredit sunt și eu mai nou. Și n-am comisioane. Bine, sunt de vreo 4 luni la ei și probabil am o altă ofertă. Am ales asta pentru că ing îmi debita contul de economii pentru plata cardului de credit. Și după o ceartă zdravănă cu ei, cum că „economii” pentru mine înseamnă să nu se atingă nimeni de banii ăia, decât eu, și că ăia sunt niște bani puși deoparte pentru situații neprevăzute, am cedat și am plecat la unicredit.
Primul comentariu/sfat – fa o plangere la comisia de supraveghere a BNR … LOL … De ce crezi ca Muguricul este suveran de 30 de ani acolo in timp ce noi, cu extrem de rare si irelevante exceptii pentru ingineriile financiare care implica extrem de multi bani, NU mai avem banci cu capital romanesc. Simplu, banii circula pe trasee extrem de bine definite iar omul face ce trebuie pentru cine trebuie. Pulimea nu e pe lista de prioritati a bancilor decat cand e vorba de jumulit comisioane, deci nici BNR nu da doi bani pe noi.
Al doilea – Am lucrat cu BRD, BCR, Piraeus, UniCredit, vreo doua banci mai mici, ACUM lucrez cu ING (acolo incasez grosul veniturilor) si garantat nu este o solutie perfecta. REFUZ sa am de-a face cu mai mult de o banca din comoditate si convingerea ferma ca peste tot este aproximativ aceeasi mizerie. Am cont curent RO & EUR (carduri atasate), plus economii, plus card credit. Am avut nevoie urgenta sa scot EURO si a trebuit sa pierd vremea vreo 30 minute, cu sunat la ei in call-center, ca solicit sa mi se mareasca plafonul ca sa pot scoate 4k EURO cash. Plafonul era stabilit de ei la 3k EURO/zi cash (am fost doar informat ca de la data X, plafonul este Y, nu m-au intrebat care ar fi plafonul care ma avantajeaza!!!). Aceeasi regula functioneaza si la depunere. Am rezolvat atunci si, cu ocazia asta, am aflat ca majorarea plafonului e valabila doar pentru 24 de ore, dupa care revenim la plafonul stabilit initial de ING. OK, a fost o situatie limita, nu patesti asa ceva in fiecare zi. Dar … WTF … pe banii si comisioanele mele? Trebuie sa cer voie bancii sa scot cati bani am nevoie, la momentul la care am nevoie, repet, DIN BANII MEI?
Si apropo – ING RO este sucursala a ING Amsterdam, ceea ce inseamna ca nu este institutie bancara autorizata de BNR si, ca urmare, NU SE SUPUN in proportie de 100% legilor bancare din RO. Nu ar fi rau sa verificati exact ce si cum, inainte de a contracta niste servicii mai „speciale” de la ei pentru ca, daca se ajunge la instanta/despagubiri/probleme mai mari, s-ar putea sa aveti supriza ca trebuie sa va judecati cu ei in Olanda si nu in RO.
Al treilea – REVOLUT, pe bune? E o gluma sau ceva in legatura cu siguranta/seriozitatea/etc la de-alde astia. Pai, daca o banca din RO, straina dar cu personalitate jurdica in RO nu da doi bani pe tine in caz de Doamne-fereste, cam cat/ce poti face daca ai o problema cu o persoana juridica stabilita in UK si care nu are nicio legatura cu RO?
Zicea cineva (si avea dreptate) – UBER-ul nu e solutia ca sa inlocuim taxiurile, e doar „curva” aia cu care flirtezi putin ca sa inteleaga sotia ca e cazul sa aiba putin grija de ea. Tot cam asa asta treaba si cu REVOLUT vs. bancile din RO.
Nu va obositi cu comentarii despre cat de „prost” sau neinformat sunt eu sau cat de rigind si „comunist” privesc eu problema ca ma lasa rece. Precizez ca am lucrat in sistemul bancar si am cam vazut tot ce era de vazut d.p.d.v mizerii si golanii.
Se dezbate încă. Ce zici?22
Ca să te iau pe șleau:
BOSS, vezi că mai nou băncile au pachete de cont curent cu 0 lei comision la retragerile de la alte bancomate. Gen ING sau Raifaissen. Așa că poți să faci câte retrageri vrei.
Nu pot să cred că-mi dai vestea asta? Cine dracu’ ar fi crezut că au băncile așa ceva?
Totusi ai posibilitatea de a-ti muta salariul la o alta banca,o banca la care comisionul de retragere e 0 indiferent de unde retragi.
Da? Pfoai, cum plm nu m-am gândit?
Am patit si eu asta la CEC si BT, dar fiind la ING, n-am avut nici un comision la retragere. E totusi enervant cu sumele predefinite, pentru ca trebuie sa scot de 3-4 ori, iar daca ai o suma „mai mare”, pierzi timp aiurea.
Intrebare ! Daca ei sunt gainari de ce nu sunteti voi mai smart. Daca ai nevoie de 500, te deranjeaza ca scoti 900 ? sau daca ai nevoie de 400 de ce nu scoti 500 ? Nu sunt tot banii tai ? sau chiar nu ai nevoie de cash in portofel ? Singura chestie nasoala aici este doar daca vrei sa scoti 1500 si ei au limita de 900.
Boss, dar poate că există oameni care nu au 900 de lei pe card. La asta te-ai gândit? Că nu toată lumea e așa bogată ca tine.
Ma gandesc totusi ca daca folosesti alt atm e doar pt ca e o situatie de urgenta. In fine . Ideea era ca putem sa le ocolim mizeriile . Stiu, sunt multi care nu sunt adeptii cashlui in buzunar. Dar daca situatia o cere …
Text valabil si pentru Raiffeisen Bank si CEC Bank.
Nu stiu despre ING, pentru ca la ei am cardul.
Am avut nevoie de curand de bancnote de 10 lei pentru o plata si asa am pornit in aventura. Pe distanta unei statii de tramvai, am luat la rand toate bancile (Ing nu era in zona) – BRD, BCR, Raiffeisen, CEC. Toate au bancomatele asa. (Nu stiam ca setarea este doar pentru cei cu conturi la alte banci, am mai aflat ceva..)
Am reusit sa gasesc la Unicredit un bancomat unde exista optiunea de „alta suma”
Problema mea cu setarea asta este, dincolo de comision, ca nu poti scoate o suma cu care sa fii sigur ca primesti si bancnote de 10 lei… ca sa nu stai sa te rogi de tanti vanzatoarea de la colt sa-ti schimbe 50 de lei…
Bancomatele Alpha Bank dau inclusiv bancnote de 5 lei. Dacă e o sumă de la 200 în sus, ultima 100 o dau în 50, 10 și 5. Sau așa îmi dau mie că am cont la ei.
Ce mă crizează pe mine: comision la retragere din bancomatul propriu și nu pot avea 2 carduri, chiar atașate la 2 conturi diferite. Pot avea câte conturi vrea ficatul meu, dar un singur card.
Dacă n-aș avea creditul acolo m-aș muta cu arme și bagaje în altă parte. Dar oricum, trebuie să mai studiez problema, mă calcă pe nervi comisioanele.
Si ING are la fel sume impuse, pentru cardurile de la alte banci. Problema cu ING este ca au prea putine bancomate, si asa cum am spus mai sus, majoritatea sunt in sediile lor. Acolo nu poti sa intri decat daca ai card ING. Altfel spus treaba merge cam asa: eu ING „destept”, nu percep comisioane pentru ca ma costa mai putin sa platesc din buzunar comisioanele interbancare decat sa dublez numarul bancomatelor. Corect?
Era sa uit, bancomatele ING iti dau bancnote de 10 lei si cand nu ai nevoie…
Văd că au apărut și specialiștii în servicii bancare, care au soluții pentru orice, ce să zic, când de departe cea mai simplă soluție e aia cu butonul „altă sumă” pe ecran.
Că așa e normal, scot cât vreau io nu cât îmi dai tu voie, pe banii mei. Dar la noi, ca la nimeni, de ce să ne încurcăm cu lucruri simple, când putem să le facem complicate? Și uite așa uităm de la ce naiba am pornit discuția și ajungem să vorbim de legislație și evaziune fiscală, pachete salariale, conturi curente, comisioane interbancare etc de parcă aș avea nevoie de asta. Am nevoie doar de un buton pe ecran. Unul singur: altă sumă.
Se dezbate încă. Ce zici?18
Ei, @Mona, și tu acum, câte pretenții… Mâine-poimâine o să vrei să nu mai ia nici glumele în serios. 🤣
Aoleu, @didina, sugerezi ca în loc de „altă sumă” să apară „altă întrebare!!!”?
@Mona, nuuuu, mi-a venit o idee mult mai bună. 😀
Să fie omul nevoit a trece printr-un chestionar cu foaaaarte multe întrebări dubioase și (neapărat) inutile, iar dacă reușește să răspundă la toate fără a se enerva, să primească suma solicitată. Cu 50% reducere la comision și chitanța tipărită pe hârtie roz. :)))))))))))
Va plictisiti, asa e?
@Marius M,
sigur că da, io aștept să scot bani, fac permutări de 6 luate câte 2 să văd cum reușesc să intru în posesia sumei cu care să cumpăr pâine, lapte și țigări.
Cu cardul de ING, daca incasezi sume recurente la ei, nu platesti niciun comision. Ramane doar disconfortul de a face mai multe tranzactii.
Oricum, gainari astia cu bancile. Sa le fie rusine… si asa fac bani din nimic pe spinarea noastra.
Eu nu înțeleg de ce spui ca te taxeaza banca ATM ului. Cand e doar banca ta care o face…fii destept si muta te…si nu te mai plange.
Mai exista si alte banci in afara de ING? Aia nu au nici un comision la retragerile de la alte banci 😉
Da, eu am card la Unicredit si am comision 0 la retragerea de numerar de la orice bancomat.
Voi inca mai aveti comisioane la retragerea banilor de la atm-urile altor banci?
0 0
La ciupeala, ca nu fac suficienti bani prin fel si fel de manevre. Eu as fi curios cum ar raspunde la o scrisoare/sesizare oficiala pe subiectul asta.
Anyway, nu esti singurul care se plange de asta: https://razvanbb.ro/o-mica-manarie-de-la-banca-transilvania-cu-bancomatele/
Si CEC Bank.
Eu am avut de scos urgent 3700 lei de la BCR… 5 tranzactii, ca popa! N-am comisioane, dar noroc ca nu era nimeni in spatele meu…
Totul ar fi corect DACA banca ce comisioneaza clientul ar fi proprietarul ATM-ului, nu emitentul cardului.
Eu am card la ING, cu nu stiu care pachet de beneficii dar printre care ” zero comision la retragere numerar de la ATM-urile altor banci „. De cateva luni am remarcat lipsa optiunii de a introduce suma dorita ptr retragere, la BCR, CEC si CreditEurope. Acum cateva zile am incercat la Banca Transilvania, unde am putut cere alta suma. Chiar m-am mirat. Dar m-am linistit, bancomatul mi-a dat mesaj ca nu poate tipari chitanta desi nu ii cerusem… si mi-a dat cardul afara. Si gata, m-a trimis la plimbare ca bani nu a vrut sa imi dea. Noroc ca am gasit un ATM de la OTP care a fost mai prietenos, dar nu se stie cat timp va mai fi asa…
si totusi la ce aveai nevoie de bani cash? in ziua de azi devine din ce in ce mai dubios sa ai cash la tine. Curand daca platesti cash undeva si nu cu revolut o sa fii considerat mafiot .
Pentru că nu toată lumea vrea să-și țină banii în custodia cuiva? Dacă ești pro cashless garantat o s-o sugi.
Card de la ING si REVOLUT: 0 comision extragere de oriunde din lume
Degeaba ai 0 comision la ING oriunde in lume ,când scoți valuta la un curs nesimțit .
Nu mai fitz saraci si scoate 900. 😆
am vb cu o amica ce lucreaza la o banca. concluzia suna asa:
– Visa si Mastercard nu lasa bancile sa perceapă comision suplimentar pt cardul altei bănci
– Sumele alea sunt fara comision, o retragere pe zi
– Dacă intr-un oraș a rămas doar BT sau BCR și clienții tuturor băncilor ridica doar de acolo, banca trebuie sa bage bani non-stop in Atm,altfel iar striga clienții ca nu ai bani
Toata lumea sa mananca, zic.
Te contrazic! Am retras de 5 ori succesiv de la același bancomat BT!
@Cătălin: prima tranzactie e fara comision, despre asta era vorba.
@Mihai,
Stau și mă întreb, la modul cel mai serios, dacă faptul că butonul cu „altă sumă” apare doar la clienții lor, nu se încadrează în tratament discriminatoriu.
Pentru că soldul contului curent este proprietatea mea indiferent cu ce bancă lucrez, convențiile între bănci îmi garantează accesul la bani din orice atm-uri, limita juridică este stabilită prin aceste comisioane practicate de care am luat act, eventuala limitare a extragerii de numerar pe zi și … cam atât. În fața unui ATM suntem toți clienți care își accesează proprietatea. Indiferent al cui este ATM-ul, meniul ar trebui să fie identic. Dacă sunt costuri legate de întreținerea lor și doresc să își protejeze clienții să o facă în alt mod. Să coloreze atm-urile, roșii pentru ai lor, negre pentru ceilalți. Ar fi atunci evidentă discriminarea?
Profund!
Sunteti cumva ruda cu Țuțea? prea o ardeți filozofic pe cont curent.
🙂
Poate pun creditul pă tine, ai de grijă.
E o pită de mâncat și la vopsit bancomate 🤪 știți pe careva care se pricepe ?
Nu vad cum poate sa fie discriminare daca nu esti clientul lor. La o adica ar putea sa nu permita deloc accesul pt non clienti „ne rezervam dreptul de a ne alege clientela”…
@Mihai,
tocmai aia zic, în momentul în care au fost de acord să permită utilizarea atm-urilor și de clienții altor bănci, nu mai pot face diferențieri între utilizatori, în afara acelor limitări juridice convenite. Ce fac pentru clienții lor este altă poveste, dar atm-ul a intrat într-o rețea comună de utilizare. Mă rog, poate e tras de păr raționamentul meu, dar nici ce fac ei nu este chiar la dungă.
ING si Revolut, 0 comision de administrare si poti plati oriunde in lume, nu mai dati mita sau plata la negru la manichiuristele de apartament care nu dau bon.
Asa e, lasati plata cu ca$h. Daca salariul vostru e impozitat cum va convine sa nu plateasca contributii astia care incaseaza bani fara chitanta
Mi se întâmplă și mie asta, dar există o chestie pe care nu o înțeleg. Mai plătește cineva comision la vreo bancă? Pe bune, acum! Nici la Revolut nu plătești până în 800 de lei retragere. La ING nu plătesc comision de extragere de 7 ani, la niciun bancomat din țară (nici în străinătate, dar acolo te rup la cursul de schimb BNR + 3%).
De asta mi se pare frustrant că, deși nu plătesc comision, trebuie să petrec dublu-triplu timp ca să extrag suma de bani necesară. Eu a trebuit să scot o dată 4000 lei. Am facut-o in 5 tranzacții la BT și am rămas și cu 500 lei în plus de care nu aveam nevoie.
Daca tot nu ai informatia corecta, mai bine taci. Cei ce isi încasează comisioanele pentru aceste tranzacții, sunt chiar cei ce ti au emis cardul, nu băncile ale căror bancomate le folosesti. Asa ca sictireste in tihna, dar pe cine trebuie 😉
Găinari cu ștaif și legali. E incredibil cât de jăpcari sunt. Apropo încă mai iau comisioane pt transferuri între conturi? Aici (UK) nu plătești comision la extragere atm (orice atm), nu plătești comision la transferuri între conturi, inclusiv revolut( orice bancă). La fel era și în state.
Am văzut pe la ştiri nişte băieţi care, tot aşa, supăraţi că nu apare „Tot” la opţiuni s-au enervat şi au luat bancomatul.
Comentariu beton!15
https://youtu.be/WJc3OKu4ldk da’ de ăștia ce zici, a ?
Un articol scris din „saracie”. Daca ai card la banca X, de ce banca Y ar trebui sa iti ofere tie servicii customizate? Daca nu-ti permiti comisionul, poate iti permiti sa faci pasi pana la bancomatul bancii tale. Poate ai auzit de ING, ofera extrageri moca de la orice bancomat. Si de vreo 2 ani!
Bă, eu încep să mă satur de ăştia ca voi. Ing în sus, Ing în jos. Ce plm, e o sectă? Ni se rupe pula de fanboismul vostru pentru bănci. Îi ridicaţi în slăvi şi ei vă fut pe toate părţile.
Sau te transferi la ING si poti extrage bani fara comision de la orice bancomat.
Eu am comision 0, deci pot scoate și de câte 10 lei. Ceea ce am să și fac pe 15 ale lunii la o oră de vârf la o bancă din centrul orașului, de unde o să-mi scot tot salariul în semn de protest, apoi o să-mi bag înapoi banii pe card la un ATM de la banca la care am cardul de salariu. Hai să facem toți așa cei care avem comision 0.
Aceasta masura s-a ales pentru a indemna clientul sa isi faca card la banca respectiva!!!
Fix ieri, s-a întâmplat la BT, am făcut 2 tranzacții să scot 1000 de lei si când am văzut ca mi s-a luat 16 lei, că de, m-a mâncat să ii scot de revolut si da, am fost și la ING să scot restul de bani până la 1500. Așa că multe mure pentru BT, în schimb BCR din Campus de la Poli, e ok și te lasă sa îți bagi suma.
Da, am pățit și eu o data și a trebuit sa FC 3 tranzacții și e enervant. Dar nu se mai comisioneaza când scoți bani de la bancomatul altei bănci!
Uite de asta îmi place mie ING…pentru că nu am comisioane de nici un fel nici la retragere de la bancomatele oricărei alte bănci.😁 Singurul inconvenient e într-adevăr că trebuie să fac mai multe retrageri. Dar costul e zero.
Asta e atitudine de plod răzgâiat. Ti se pare o practica ilegala, pac cu plangerea la autoritati. Ti se pare imorala, schimba banca si-ai terminat balciul. Comportamentul companiilor se schimba cand au motive economice (pierderea de clienti, printre altele), nu cand citesc un text al lui neica-nimeni care se da cu fundu de pamant si arunca cu invective. Si cand o sa ai tu banca ta si-o sa-ti castigi traiul din asta, o sa poti sa spui ce-i normal si ce nu, ce butoane sa apara si unde. Pana atunci, esti doar un lenes care nu e in stare sa-si caute serviciile bancare potrivite lui. PS. Am card la BCR cu comision 0 la retragere din orice bancomat din tara si cu tot cu buton de „alta suma” la BCR. Oferta publica, nu vreun privilegiu.
Mulțumesc că mi-ai deschis mintea. Văd eu cum rezolv și cu lenea și cu banca mea personală.
Eu înțeleg un singur lucru: NIMENI nu îmi poate condiționa banii. Nimeni nu îmi poate spune că nu am voie să retrag 7 lei de la bancă, fiindcă așa vreau eu. Sunt banii mei! Nu sunt banii băncii. La fel ca statul, căruia îi plătesc degeaba niște zeci de mii de lei anual, doar pentru că îi sunt cetățean. Nici banca, nici statul nu mă ajută atunci când am nevoie. Gratis, benevol, moca…pentru că le sunt client și cetățean. Așa că, de ce să fiu condiționat?
Toate băncile fac parte dintr-un sistem. Că retrag de la una sau alta, tot dintr-o bancă retrag. Din același sistem. De ce să plătesc comisioane, din moment ce plătesc o taxă lunară (către banca emitentă a cardului) tocmai pentru a nu plăti comisioane la retragere și interogare? Pentru că băncile sunt preocupate doar de profit? Pentru că nu suportă să facă decontări la nivel interbancar?
Pentru mulți dintre cei cărora nu le pasă că plătesc în plus: am fost ca voi, oameni buni! Doar că mi-am dat seama că din comisioanele alea pot să fac altceva. Decât să plătesc 2 euro comision la bancă, mai bine îi donez către un om care are nevoie. De ce să umflu bonusurile și primele unor cururi de bancheri sau cum rahat își mai spun ei?
Salut Mihai, din pacate articolul prezinta doar jumatate din lucruri si cam amesteca subiectele – de cealalta parte, cateva fapte:
– clientii BT Visa Classic nu platesc deloc comisioane la ATMurile BT – e un produs foarte bun si foarte foarte ieftin 🙂
– BT nu comisioneaza (nici nu poate) retragerile de la ATMuri proprii ale clientilor altor banci (asta poate sa faca doar cine a emis cardul). Simple as that. Sunt multe banci care nu percep deloc comisioane propriilor clienti
– ATM-urile sunt foarte scumpe, intretinerea lor este scumpa, chiria pentru spatiu este mare, manipularea cashului este foarte scumpa. De aceea, in vasta majoritate zona de bancomate nu este profitabila pentru banci si comisioanele percepute (acolo unde este cazul) – sunt mici in comparatie cu costurile. Cel mai bine ar fi sa iti faci card la banca la ATMul careia iti place sa retragi. Ar fi o modalitate destul de simpla pentru a evita comisioanele.
Daca vrei iti stam la dispozitie cu mai multe info si fapte (reale). Multumim!
Comentariu beton!26
Bai, ti a raspuns BANCA. Iote dracie, nu stiam ca o banca iti poate raspunde. Unde a ajuns tehnologia asta…sa ti raspunda ditamai banca Transilvania, nu unul de pe la marketing sau relatii cu clientii. Pfuaiiii…te ai ajuns boss!
@Banca Transilvania dacă tot nu ies bani din „afacerea” asta cu bancomate de ce nu le scoateți din uz? The hell with it dacă tot nu sunt profitabile și nu fac… bani.
Concret, prin asta ati dovedit ca tocmai faza cu „ai comision 0 la orice retragere” e de fapt o arma cu 2 taisuri pe care o folositi in folosul propriu.
Întrebare BT (Că pe FB plouă cu petale de trandafiri de nu se văd întrebările e pe pagina voastră de acolo!): v-ați gândit să faceți, precum cei de la Raiffeisen, un instrument de genul ”zero tot”? Evident că nu gratis, ăsta e un cuvânt inventat, să fim realiști! Dar nici cel puțin 3 lei la fiecare retragere de la bancomate non-BT. Că n-aveți atâtea bancomate câte ne dorim noi clienții dumneavoastră. Mulțumesc anticipat pentru răspuns.
mai aveti putin rabdareva rog ….o sa vina „o vremea” cand blockchain v’a regula toate bancile pe la spate in pozitia capra :)) si atunci o sa li se taie macaroana
Articol de căcat… Parerea unui client cu card la o”banca bună”, dar fără ATM-uri…ca nah…e”scumpe”. Mai bine ii da card moca fara comisioane sa scoată de la fraierii care investesc si in asta, nu conteaza ca de fapt clientii băncii cu ATM-uri stau la cozi după „mocangii”. Si tot ei sunt nemulțumiți!
Nu au decat sa-si inchida bancomatele pentru clientii „mocangii”… intr-un viitor din ce in ce mai apropiat vor disparea aceste masinarii infecte odata cu nevoia de cash…
Comision ti se ia daca esti la o banca la fel de furacioasa, la bancile normale si cinstite ai retrageri fara comision oriunde in lumea la orice bancomat. Da, nu e comod dar probabil e o impunere de la BNR, nici in alte tari nu ai posibilitatea de a introduce suma dorita ci ai valori predefinite.
Boss, ma indoiesc ca avele banci isi comisioneaza clientii lor. Daca eu am card la BCR, scot de la BCR, asta daca nu mi-e prea lene sa ajung acolo. Daca am la Raif…scuze de reclama, am pachetul ”zero tot” pentru care sunt taxat cu 5 ron/lunar dar ma pot juca la orice bancomat din tara, sa scot cate zece lei fara nici o taxa sau comision. Stii ce zic??
E veche poanta bancilor. E de pe vremea cand ING a introdus comisioane 0 la retragerile de bani de la alte bancomate :)))
Eu ma bucur ca fac 2-3-4 tranzactii ca sa scot niste bani de la sarakiile alea de banci. 0 comision.
Uitasem sa scot, omul voia cash si m-am trezit ca imi mai trebuiau 4000 lei si in zona era doar un bancomat brd (cred ca ei au fost primii cu suma predefinita). Au max 900 lei la retragere si max 4 tranzactii permise. Deci fa tu matematica cum am scos eu banii de pe card.
Si mai e o treaba. Stii momentul ala in care vrei sa scoti o suma de bani, sa zicem ca de la alpha bank, si interoghezi, stii ca ai mult peste, dar bagi cardul de 7 ori si primesti acelasi mesaj, cum ca suma nu e disponibila pe card? Eh, baietii au retras de pe card de 7 ori cate 4 lei iar cand am cedat nervos si am intrat in banca, o bolanda mi-a zambit candid: “pai aveti banii, da’i suma mare si bancomatu’ are bacnote mici. De fapt nu poate sa elibereze suma.” Aha! Pai ia sa-mi returnati in cont banii furati pe interogari repetate datorate lipsei unui mesaj potrivit, gen exact asta: am doar bacnote de 5 lei, fa si tu 10 retrageri ca am fanta ingusta!”
Si am patit la fel la brd cand bancomatul avea doar bacnote de 200, deci n-aveai cum sa scoti 300-500 sau 900 🙂
Comentariu beton!13
Strategia de a face mai multe tranzactii.
0 0
Hai sa iti zic o chestie….la raiffaisen am cardul cu pachetul „0 tot” . Da ai citit bine 0 tot…woowwww ,ce ii asta? Scot cat vreau de unde vreau,de la ce banca vreau fara nici un comision….asa ca hai pa si o zi buna! Fa si tu o magarie si muta cardu la alta banca….
Ceea ce nu știi e ca pentru a funcționa, un bancomat are nevoie de bani, curent electric, mentenanță, oameni care trebuie să îl alimenteze cu numerar șamd, adică, într-un cuvânt costuri (cheltuieli). Ori, banca ta, cea care ți-a emis cardul, probabil cu costuri zero, nu are, nu poate, sau pur și simplu nu vrea să îți pună la dispoziție și un bancomat de care sa te servești, la nevoie, bazându-se pe alți fraieri care se strofoaca sa pună la dispoziția clienților bancomatul necesar. Așadar, e normal ca eu, cu „utilajul” meu sa te taxez pe tine, clientule al unei bănci care nu o interesează de tine!! Așadar, cine te arde? Eu sau banca ta? Sper ca în scurt timp, toate băncile sa procedeze la fel ca cele amintite de tine în articol. 😋
Ceea ce nu știi e ca pentru a funcționa, un bancomat are nevoie de bani, curent electric, mentenanță, oameni care trebuie să îl alimenteze cu numerar șamd, adică, într-un cuvânt costuri (cheltuieli). Ori, banca ta, cea care ți-a emis cardul, probabil cu costuri zero, nu are, nu poate, sau pur și simplu nu vrea să îți pună la dispoziție și un bancomat de care sa te servești, la nevoie, bazându-se pe alți fraieri care se strofoaca sa pună la dispoziția clienților bancomatul necesar. Așadar, e normal ca eu, cu „utilajul” meu sa te taxez pe tine, clientule al unei bănci care nu o interesează de tine!! Așadar, cine te arde? Eu sau banca ta? Sper ca în scurt timp, toate băncile sa procedeze la fel ca cele amintite de tine în articol. 😋
Articolul are un fundament complet gresit adica teoria emisa este doar o speculatie. Niciodata banca terminalului nu retine comisionul de retragere numerar ci Banca emitenta a cardului calculeaza si retine acest comision. Si cu asta a fost demontat rationamentul expus. Va rog sa va informați inainte de a emite teorii.
0 0
Hai sa iti zic o chestie….la raiffaisen am cardul cu pachetul „0 tot” . Da ai citit bine 0 tot…woowwww ,ce ii asta? Scot cat vreau de unde vreau,de la ce banca vreau fara nici un comision….asa ca hai pa si o zi buna! Fa si tu o magarie si muta cardu la alta banca….
Este vorba de ce card ai: Visa, Mastercard, Maestro etc, încearcă la ING Visa sa vezi ca ai și „alta suma”, încearcă la orice banca care accepta visa sa vezi ca merge sa selectezi suma dorita
Nu este adevărat, eu am Visa de la Ing și tot nunai sumele predefinite mă lasă să le retrag!
La BCR nu iti da voie sa faci mai mult de 2 tranzactii daca ai card emis de alta banca. Din experienta vorbesc, am vrut sa scot mai multi bani. Doar daca au schimbat ceva in ultimele luni.
In alta ordine de idei, cardurile de salarii cam vin la pachet cu zero comisioane, inclusiv la retragerile de la alte banci. In caz contrar, ai un card naspa, schimba banca, peste este.:))
Citit, placut, share-uit. Ca o paranteza, eu a trebuit sa sun recent la banca la care am conventie salariala din 2013 – Garanti – scuze de reclama – sa nu imi mai incaseze astfel de comisioane. Nu aveau ei nicio treaba. Si nici ca am vazut vreodata banutii aceia inapoi… deci, se poate si mai rau.
Daca intr-adevar te deranjeaza 7 lei dati in plus, poti sa iti faci un card Revolut. E gratuit, te poti interesa de restul detaliilor pe site-ul lor. Bun de folosit in situatii de „urgenta” :)) in rest, nu cred ca e mare lucru sa scoti bani de la atm-ul bancii tale.
Folosind un card emis de ING nu veți fi comisionat, indiferent de câte retrageri veți efectua. Cam toți operatorii bancari au ATM-uri, noi le folosim însă pe cele din proximitate, pentru că acesta este scopul banului, să circule. Aveți libertatea de a alege serviciile care va avantajează.Ganditi practic!Succes!
0 0
Fa-ti card George la BCR si ai 0 comision retragere la orice bancomat ! Si da, fiecare banca isi fidelizeaza clientii !! E perfect normal !
In 2020 mai sunt oameni ce au comisioane la retragerea de la orice banca? @eu am card la raiffeisen de vreo 5 ani si am comision 0 la orice retragere.. La orice banca.. NA.
Ieri am scos de la un bancomat din reteaua Euronet, „alta suma” – 90 lei, sa am marunt. Dar Euronet se ocupa doar de cash-retea de bancomate. Mamutii sufera ingrozitor de cand nu mai merg creditele, se muta pe operationale, miza e pe comisioane.
*MINIMUM 3 tranzactii
#sascriemcorect
Subiectul este interesant, dar modalitatea prozaica de exprimare mai ales cu insertii de exprimare in engleza printre cuvinte romanesti lasa de dorit. Ori nu cunosti limba romana, ori ai crezut ca stalcirea limbii romane face subiectul mai interesant. Saracul Anton Pann s-ar rasuci in mormant daca ti-ar citi epistola. Nu ti-ar prinde rau putina recapitulare a gramaticii limbii romane…
Daca ai card BRD si pachetul aferent, scoti de la atm alte banci fără comision, asa ca poti sa faci 2-3 ,cate retrageri vrei tu,bani sa ai pe card.
Măcar băncile astea ca oferă șansă de a retrage bani.pe când băncile voastre nu pun la dispoziție ATM-uri peste tot sa va puteți folosi banii. Deci cine este nenorocitul?
Povestea e de fapt asa. Intre bancile emitente de carduri si cele acceptatoare (care dau POs-ul fizic, cel virtual de pe site-urile de net sau ATM-ul) intr-o tranzactie exista un schimb de bani la fiecare tranzactie, schimb facilitat de Visa/Mastercard, numit comision interchange. Comisionul asta e menit sa convinga bancile sa emita carduri si sa investeasca in inovatia in carduri. Interchange se plateste dr catre banca acceptatoare catre cea emitenta a cardului atunci cand tranzactia se face la POS sau pe Internet si, interesant in situatia de mai sus, de la banca emitenta la cea acceptatoate in cazul tranzactiilor la ATM. Pana acum doi ani comisionul. Interchange la ATM era un procent din tranzactie, in general 1%. Astfel, daca un card ING era folosit la un ATM BRD pt a scoate 350 ron (valoarea medie a unei tranzactii la ATM in Romania) , ING platea catre BRD 1 RON. Dar valoarea interchange a fost redusa ca urmare a unor reglementari UE, devenind o valoare fixa, parca 1 RON. Asa ca acum aceeasi tranzactie genereaza un cost de 1 RON pt ING. Pe de alta parte, bancile care au ATM-uri au costuri mari de alimentare cu numerar, intretinere si inlocuire ATM-uri care nu mai sunt sustinute nici din interchange, nici din comisioanele aplicate clientilor (orice banca are acum 0 la retragerea cu cardurile emise de la ATM-urile proprii, si multe au 0 de la orice ATM). Asa ca schema de retragere de mai sus genereaza pt banca cu ATM-ul mai multe comisioane interchange de 1 RON. Care comisioane nu se transfera la detinatorul cardului, acesta avand, in general, comision 0 de la banca sa.
Dar de ce nu va vaitati la banca emitenta a cardului?! Eventual sa mareasca rețeaua de bancomate astfel încât sa nu mai fiți nevoit sa goliți bancomatele altor bănci?! Sau v-a fost lene sa mergeți pana la bancomatul băncii dvs?! Înainte sa faceți astfel de articole, ar trebuie sa va informați CORECT! Iar aceasta informare începe chiar de la banca dvs!
Spor!
Dar de ce nu va vaitati la banca emitenta a cardului?! Eventual sa mareasca rețeaua de bancomate astfel încât sa nu mai fiți nevoit sa goliți bancomatele altor bănci?! Sau v-a fost lene sa mergeți pana la bancomatul băncii dvs?! Înainte sa faceți astfel de articole, ar trebuie sa va informați CORECT! Iar aceasta informare începe chiar de la banca dvs!
Spor!
Sau mai bine sa se vaite ca nu au mai mult creier incat sa isi dea seama ca un card este facut sa faci plati, nicidecum sa scoti bani cu el
Din 2009, nu mai am card, nici măcar de fidelitate. In 2013 in Germania i-am simțit lipsa pentru o cazare noaptea, am plătit 5 euro in plus la alt hotel cu recepționer. Dar nu mai îmi apar și dispar banii aleator, presupun ca am economisit mai mult, nu numai din comisioane ci și din alergatul după un bancomat acceptabil.
Încercați cu carduri de la ING și Raiffeisen . Aceste bănci nu iau comisioane pentru ridicări numerar de la alte bănci.
0 0
Exista în piață card de debit Orange Money, care oferă comision zero la retragere bani la orice bancomat din Ro și străinătate! Nu trebuie sa pierzi timpul cu cautatul unui anumit bancomat… Fără comision lunar de administrare. Deci variante sunt, trebuie sa avem informația corecta.
Dintr-o greseala, am descoperit ca se pot scoate si alte sume decat cele prestabilite. Cu un card (mastercard) de la Garanti am scos de la un bancomat BRD sumele de 2000 si 1500 lei in zile diferite, astfel:
– in momentul cand apar sumele prestabilite, se da enter fara a alege vreo suma
– in fereastra urmatoare veti avea suma 0000 si se va tasta suma dorita, enter si mai departe decurge fara probleme.
Sper sa fie de ajutor. Succes
Dacs tu ai card la o banca de c***t si iti ia comision e pb ta. Muta-ti conturile la o banca din sec 21. Habar nu ai cati bani se cheltuie cu bancomatele ca sa vina un …. cu un card de la o banca uitata de lume sa isi scoata el salariu…
Da ce te faci daca vrei sa scoti 800 ron de la bcr?
Oameni buni, imi este greu sa inteleg cum în anul 2020 discutați despre problema retragerilor cash de la atm-uri. Dragilor….Un card, prin natura lui, este conceput pt A EFECTUA PLATI, nicidecum pt a scoate bani. Putem plati cu el oriunde, oricand, mai puțin la piata ce-i drept. Dar aici cei 100 ron care iti apar tie la atm iti sunt suficienți cu siguranta.
Eu am card la Raiffeisen. Am avut nevoie aseară de 1.500 de lei, cel mai apropiat bancomat era BCR. Existau doar opțiuni predefinite cu sume pe care poți să le scoți. Pentru că niciuna dintre variante nu dădea în total 1.500, am scos de 2 ori câte 900. Am verificat acum în aplicația online Raiffeisen și nu mi-au reținut niciun comision pentru tranzacții. Deci, se poate și fără comision.
Nu ti ia niciun comision…nu mai vb prostii nu stiu ce card ai,dar e de rahat
Când mi-a spus, acum vreo doi ani, soțul meu, nu l-am crezut. I-am răspuns ca nu s-a uitat bine🤭 Femeile astea…
Buna ziua.
Un lucru foarte bun. Nu mi-ar conveni sa merg la un ATM al unei bănci sa retrag numerar si sa constat faptul că nu are bani deoarece au fost retrași de clienții altor banci.
Din punctul meu de vedere băncile respective procedează corect, respectandu-si clienții in detrimentul unui potențial câștig din comisioane.
Zi buna !
Chestia e că, la ING dacă nu ai încasări de 700 de lei lunar, la 10 lei extrași de la bancomat comisionul este de 30%, chiar dacă ai cont. La Banca Transilvania la 10 lei comisionul e de doar 25%. Cred că la clanul Cămătaru “comisionul” e mai mic
Salutare,
Inteleg frustrarea cu sumele predefinite si eu ma confrunt cu ea, insa comisionul pe tranzactie este luat de catre banca ta, la care ai contul deschis. Nu se percepe comision de catre banca de la care retragi bani prin ATM, este si o directiva europeana in acest sens.
Trebuie totusi furnizate informatiile corecte.
Partea cu sumele predefinite poate fi rezolvata usor, retragand de la alt bancomat al altei banci, mai mergi putin. 🙂
Buna Mihai,
Punem și aici mesajul pe care ți l-am trimis pe mail în legătură cu subiectul postării tale.
Fiecare bancă definește parametrii propriilor automate bancare astfel încât acestea să ofere un grad de disponibilitate cât mai ridicat în primul rând pentru clienții proprii, pe baza unor studii care urmăresc, fără a se limita la aceste lucruri, volumul mediu al retragerii și cupiura preferată de aceștia.
În cazul clienților altor bănci, care doresc să retragă cash din automate BRD, gama de opțiuni privind cupiurile este limitată.
De ce? Pentru că întreținerea unei rețele extinse de automate bancare mobilizează resurse importante, costurile cu numerarul sunt, de asemenea, semnificative, iar clienții proprii, cei care plătesc pentru produse și servicii, trebuie serviți cu prioritate.
Pe de altă parte, așa cum ți-au răspuns și colegii din celelalte două bănci pomenite în postul tău, comisionarea operațiunilor de retragere de numerar la ATM o face banca emitentă a cardului, și nu cea de la ATM-ul căreia se retrag banii efectiv. Pentru clienții ei, de exemplu, BRD oferă pachete de cont curent care permit retrageri de numerar fără comision de la ATM-urile altor bănci.
Sperăm că răspunsul e de ajutor.
Cu bine,
Echipa BRD
Hmmm, mie astăzi mi s-a întâmplat ceva straniu la ING: aveam de scos 1020 lei de pe un card BCR și am nimerit la un sediu ING unde mi-a apărut un mesaj care spunea să introduc o sumă de max 900 lei. Am crezut că nu mai are bancomatul bani, m-am mutat la altul… aceeași eroare. Am scos 900 și apoi am încercat să mai scot 120… ghiciți ce! A mers, deci nici vorbă să nu aibă bancomatul bani.
Ținând cont că suma e aceeași ca la BRD, BCR (900 lei) tind să cred că e aceeași șmecherie ca cea descrisă în articol… Shame.
Da este adevarat la Banca Transilvania am patit si eu😣
Nu bancomatul e de vina. De vina e cardul bancii emitente, banca ce are nu da voie sa scoti decat sumele alea predefinite (n ai buton de alta suma).
Daca incerci cu un alt card bancar, o sa apara si butonul cu pricina
Urmeaza un comunicat important pentru bula de internet in care ne miscam.
Probabil majoritatea celor revoltati de povestea cu comisioanele nu au habar de ce vreau sa va spun si nici nu vor sa stie, ca nu se aplica acest lucru, e o chestiune antica.
In anul de gratie 1992, eram pe atunci studinte, ma plimbam pe Magheru si cascam gura si eu pe acolo, aparea marfa noua, nemaivazuta pe atunci, erau si consignatii, diverse magazine, eu aveam bani de o merdenea si o cola. Ei bine, intr-un magazin am vazut pentru prima data acest anunt important, pe care tin mortis sa-l stiti si voi, dupa 28 de ani, anunt la care am belit ochii un minut si am reusit sa inteleg cand am ajuns in camin:
– Atentie, plata cu cardul de credit se comisioneaza cu 5%.
Acum 2-3 ani iti dădeam dreptate, dar vezi ca unele banci ofera carduri de debit cu comision de retragere numerar 0, indiferent de banca de unde retragi
Chiar nu am nici o grijă cu asta. Cardul meu nu e comisionat indiferent de bancomat.
Informație greșită, pe care necunoscătorii o share-uiesc, fără sa o verifice. Exista și varianta „alta suma” decât cele predefinite. Iar comisionul este % din suma retrasa, nu pe operațiune, iar cu un minim de bagaj de cunoștințe matematice, costul total al sumei retrase este același, indiferent în cate părți (operațiuni) divizam suma dorita de retragere. Dar…. dacă e o info care denigrează, de ce sa nu o promovovam, ca doar asa e mentalitatea romanului….
La bcr daca scoti de la alt atm e 15 lei comionil la 200 de lei. Succes
0 0
Salut , am si eu ceva de spus in legatura cu Raiffeisen Bank…
Limita de retragere de la bancomat e de 4000 Ron sau daca suni la ei iti maresc limita la 15000 dar acest lucru il poti face doar de 4 ori pe an. Pentru a te jegmani e pusa aceasta limita. Daca ai nevoie de o suma mai mare cash trebuie sa te prezinti la ghiseu unde comisionul este de 2% .
Spre exemplu am vrut sa scot 24000 ron din cont ca imi trebuiau neaparat cash si urgent… nu am avut de ales si am scos diferenta de 9000 de la ghiseu lasandule 180 ron cadou sau plata deranjului ca mi-au numarat bani. ALOO Raiffesen BANK !!! Pentru 180 ron un om merge 2 zile la munca. E corect asa ceva ?
Ma gandesc la altul care are mai mult de scos…daca a economisit omul bani pentru o masina sau poate casa si plata o poate face doar cash iti dai seama ca pe bani lui asteapta zile intregi sa scoata cate 4000 pe zi. BAAAA SUNT BANI MEI II SCOT CAND AM NEVOIE NU CAND IMI PERMITETI VOI . # RAIFFEISEN BANK
Imi cer scuze, pare ca nu sunteti foarte bine informat, ceea ce imi vine greu sa cred. Comisioanele sunt agreate cu banca dvs, nu au legatura cu alte banci de unde vreti sa retrageti dvs cash, cand si cand. Ca alte banci nu va mai lasa sa retrageti ce suma doriti, asta tine probabil de politica bancilor respective, nu este facuta ca sa platiti dvs mai multe comisioane catre banca dvs! Pe de o parte. Pe de alta parte, sunt banci care au in oferta zero total la orice fel de tranzactie! Asa ca, eu nu prea inteleg supararea dvs si etichetarea lor cu epitetul de gainari!
Am patit si eu acelasi lucru si tot cu BRD-ul. Am fost si sunt la fel de indignat. Numai ca vedeti, fbk-ul o fi simpatic si uneori chiar util, dar nu rezolva nimic. Doar like-uri si bascalie ieftina. Exista Autoritatea Nationala de Supraveghere Bancara(Financiara). Acolo trebuie sa trimitem aceste….indignari, cu nume si prenume. Sau poate undeva la un organism al UE. Altfel ne ,,racorim” doar cu postarea!
Aduc numai ce practici le convin din afara. In afara este de ceva timp treaba asta, bine ca au adus asta si in romania, dar dobanzile mici din afara nu vor sa le aduca.
poti sa îți faci card la ING si faci cate tranzati vrei ca nu platesti nimic, eu am si este verificat asta
Foarte bine fac că nu permit retrageri mai mari. Cazul oraselului meu: Foarte mulți angajați cu card ING, dar nu există bancomat al lor, așa că apelează la BCR, iar eu client BCR deseori am fost in imposibilitate de a ridica bani bancomatul fiind „golit” de clienții altor bănci.
Prin acest „artificiu” băncile încearcă sa își protejeze proprii clienți. ING-ul nu suporta nici un fel de cost cu mentenanță, alimentarea și transportul banilor pentru bancomate;este mai simplu sa folosești atm-urile altor bănci
De exemplu in strainatate(Anglia) nu conteaza la ce banca ai card dacă pe bancomat scrie free cash redraw poti scoate fara comision de cate ori vrei tu. Si 90% din bancomate sunt fara comisioane la retragere. Dar la noi trebuie sa tragem pielea de pe om ca doar suntem in Românica.
Asta nu-i nimic sunt bănci inafara care ia comision mult mai mare fata de ai noștri
Ce ne mai place nouă românilor să ne victimizăm.. ntz ntz ntz… Deci, ambele bănci care sunt în proximitatea comodității tale au avut tupeul să implementeze ceva fără să-ți ceară sfatul.. știm deja că nu-ți pasă de comision, oricât ar fi el, dar nici nu faci ceva ca să-l ocolești. Mă mir că banca ta principală nu a deschis încă o sucursală 24/7 la parterul blocului unde stai…
Eu am card de la Alpha și alaltăieri am scos 650 lei de la un bancomat BCR. Într-adevăr, pe ecran nu apare „altă sumă” din prima, dar apare dacă aștepți câteva secunde. Mi i-a dat pe toți într-o singură tranzacție. Mesajul cum că se aplică un comision apăruse din prima pe ecran, de cum am ales opțiunea de retragere. Dar mi-a dat fix 650, iar din contul de la Alpha tot 650 mi-au ieșit. Deci nu știu care-i faza…
Cine are virament lunar de peste 2000 lei pe card, are cominision 0 daca scoate bani de la alta bancă. Condiția este sa mergi banca ta, sa vorbesti cu un consultant sa intre pe contul tău. Acesta e un caz fericit, altfel sunt niste hoti…
Card la ing, venit minim 700 lei=> 0 comisioane de la orice banca.
În primul rând, comisionul îl percepe banca emitentă a cardului și nu atm-ul de unde se ridică banii.
Ar fi indicat să vă informați înainte să scrieți astfel de informații.
Și în al doilea rând?
Inncraiova e si mai frumos, daca te duci la BT cu alt card, cand ajungi la selectare suma iti inegreste ecranul si nu mai merge nicio tasta de la ecran, am testat vreo 3 atm-uri si e la fel.
La UniCredit e ok, la BCR doar la bancomatele noi merge sa alegi suma, la 🏧 vechi ai doar predefinit…
Revolut merge la oricare, te considera cumva strain si nu pot sa jecmaneasca strainii ca se supara aia si poate ii dau in primire la UE…
Eu am ING fara comision, dar tot ma dispera si evit predefinitele.
Am avut de scos 4000 de la bcr. 6 tranzactii. 4×900 + 2×200. O mizerie
Ce porcărie de articolaș! Se vede că alergi după senzațional, băi, băiatule! Tranzacțiile cash prin ATM sunt reglementate interbancar iar mesajele apar în funcție de cele stabilite între banca emitentă a cardului și proprietarul ATM, inclusiv Euronet, care nu e bancă. Așa că fă bine și te documentează înainte să mai scrii prostii. Butonul despre care vorbești este opțional iar comisioanele sunt percepute de banca emitentă a cardului.
Exita banci care ofera 0 comision pentru retragere de la orice ATM. Nu mai fiti suparat, domnule… E adevarat ca a disparut optiunea cu “alta suma”, dar… probabil ar fi iesit in pierdere multe banci daca lasau un client al concurentei sa se bucure de toate beneficiile de care are parte clientul bancii careia ii apartie ATM-ul.
Daca este ceva de invatat din asta este ca trebuie sa iti alegi cu atentie banca, gen sa aiba multe bancomate in retea ca sa nu fi nevoit sa scoti de la bancomatele altor banci😂😂😂
De ce ar trebui banca la care am eu card sa serviseze clientii altor banci?! ca atunci cand eu vreau sa ridic bani, banii aia sa fi fost scosi de clientii altora?! Nu,nu! Acum ii astept pe aia care au carduri la banci fara bancomate sa sara in sus💃💃💃
0 0
Daca este ceva de invatat din asta este ca sistemul bancar romanesc este un sistem de muisti.
Abia astept sa le explicati actionarilor cum ati facut voi economii la costuri cu ideea asta de cacat si cum a v-a crescut profitabilitatea (din cur pana in gat) ca ati introdus masura asta. Si apoi, o sa ma cac pe voi de ras, cand o sa intrebati clientii *bancilor alea cu bancomate mai multe* cat de recunoscatori va sunt ei pentru plusul de fericire si confort pe care li l-a adus aceasta masura retarda.
Si cel mai tare o sa ma tavalesc pe jos de ras cand o sa va vad pe toti inlocuiti de roboti, ca deja mi-e clar ca „inteligenta” umana si-a atins limitele cu voi.
Dar abia astept.
Stai… mai exista comisioane la retragere de la bancomat?!
Am dat share la acest articol, stiind ca am in lista cateva persoane din sistem. Si ia uite ce imi spune:
„Comisionul aferent tranzacției de ridicare de numerar nu il ia banca de unde ai scos banii, ci banca emitenta a cardului. Nu mai dati share la toate aberațiile.”
Nu imi spune de ce nu pot alege sa xe suma vreau eu, insa…Dar iti da de ales, sa te muti la o banca fara astfel de comisioane…
Faza patita in 2018 prin Mai. Caut eu o masina pe net, pana la urma gasesc ce imi place tocmai la Iasi. Ca un om normal, nu te duci cu 25 000 lei cash prin rusac si pe tren. Totul pe card.
Ajung eu in gara, dupa 7 ore cu tren-ul cel mai rapid 😀 posibil, ma intalnesc cu omu, imi place masina zic – gata frate, o iau ! Dar mi-a fi mult mai simplu sa iti platesc prin banca. Fac tranzactia in fata ta pe laptop. Ai cont la ING ? Ca iti intra instat banii. Nu e nici o teapa nimic. Nuuu, ca nu am. Nu e problema zic, iti fac astia cont pe loc! Nu si nu, ca eu vreau cash. Zic bine…deja stiind ce ma astepta.
Ma duc la banca la ING. Coada peste coada. Zi de salariu, retrageau aia tot ce se poate. Vedeam pustoaice de 18-19 ani, care se duceau la bancomat sa scoata 50 de lei. Bah- pe bune ?!
Si da-i si scoate: Nu poateam scoate mai mult de 2500 de lei odata. Si da-o odata, da-i de 2 ori, da-i de 3 ori. Tot ma incurcam de amarasteni care scoteau maxim 200-300 de lei. Scot vreo 7500 de lei dupa 30 de minute. Ma apuca spumele si ma duc direct in sediu si ma iau de ei la modul grav. Bah ce dracu asta ?! POT sa ma folosesc de banii din cont sau NU ?! Ca stiti ca e nu stiu ce limitat…ca. Zic nu e problema, sun la ING Bucuresti si le explic situatia hilara de aici. In fine sun, le explic ce si cum… ii intreb daca pot sa imi dea bani din sucursala. Nu ca nu se poate, o sa indrum personalul de acolo sa va indrume catre un ATM unde am ridicat limita de numerar. Zic bine.
In fine dupa inca 30-40 de minute in telefoane, vine cineva din sucursala si imi spune ca uitati la ATM-ul ala, am ridicat limita. Dinou coada, dinou amarasteni care scot maxim 200-300 de lei. Zici ca erau disperati ! Ma pun eu sa scot dinou cu limita ridicata la 6000 de lei. Scot odata, dau sa mai scot inca odata 6000 de lei…pauza ! Am reusit sa scot maxim 4000.
Iara du-te in sucursala, spume – draci. Le zic si de la obraz: Bah, vreau si pe cineva de la paza langa mine, ca deja e posibil sa fi pus cineva ochii pe mine cu atata cash si tot frecandu-ma pe aici !
Deja pierdusem 2 ore si mai aveam nevoie de 5000 de lei. Proprietarul era afara in masina, ma sunase sa ma intrebe ce se intampla. Credea ca nu am banii la mine sau ceva de genul.
ZIc stai linistit, NU e vorba ca NU am bani: problema e ca nu mi dau !
Ma duc dinou in sucursala, ii intreb ce se intampla si daca au acces la fondurile care mai sunt in ATM-uri. Iar telefoane la Bucuresti, mi se spune ca atunci cand suma dintr-un ATM scade sub un anumit prag (ex 10 000 de lei) scade si valoarea maxima la retragere. De la 5000 de lei, coboara automat la 500 sau 1000 de lei. Zic bine, mai stau mult pe aici ? Mai am nevoie de 5000 de lei si v-am lasat !
Pana la urma ma indeamna catre un bancomat cu ajuturul paznicului, unde ridicasera limita de la centru, desi nu mai erau multi bani in el.
Bag card-ul, reusesc sa scot 4000 de lei.
Mai aveam nevoie de inca 1000. Reusesc sa scot si restul de la alte 2 bancomante.
Timp pierdut: Vreo 3 ore si ceva, pentru ceva ce NU trebuia sa dureze mai mult de 5 minute ! NU mai zic ca deja imi era tarsa, ca ma frecasem ceva timp pe acolo cu cash-ul la mine.
Si acum intrebarea: Bah unii sunteti chiar tampiti ?! Chiar trebuie sa platiti orice cacat cu cash ?! Ca mai inteleg si bancile ! Ca inafara de piata la zarzavaturi, peste tot se poate platii cu cardul !
Daca tu crezi ca poti scoate 25000 lei de la orice bancomat, te vei lovi de limita zilnica :))
Daca citeai, vedeai ca tocmai ce dadusem cateva telefoane inainte ! Cu toata limita ridicata nu puteam sa scot.
@mihai „Tot ma incurcam de amarasteni care scoteau maxim 200-300 de lei. Scot vreo 7500 de lei dupa 30 de minute”
Boss, realizezi ce bazat ești? Asistat dă badigarzi… Ai rupt orașul ăla-n bucăți și vreo 2 bancomate 🤪 Hai suptces!
„Articol” scris pe genunchi, fara a cerceta de fapt care e realitatea. Cred ca asta e diferenta dintre jurnalisti si „bloggeri”… nu Mihai?
Iti dai seama cat de muisti sunt astia cu bancomatele cand vii in Romania si te bazezi pe cardul tau de la o banca din strainatate.
Ah, si da, am plins cu lacrimi de mila bancherilor romani si costul intretinerii bancomatelor cu cash. Bai, muistilor, in orice alta tara din UE (in afara de Romania), ati mai vazut asa cacanareala? Evident, nu. Ba, pina si in tarile din Balcanii de Vest, poti sa scoti suma de care ai nevoie, intr-o singura tranzactie. Ba cred ca pina si prin Moldova…
Si inca ceva, muistilor: daca faceti asta, ce obtineti? Nu o sa mai scoata omul care are nevoie de 1000 de lei, banii? O sa scoata mai putin? Nu, muistilor. Doar o sa faca acelasi lucru de mai multe ori, pierzand timp (si nu doar bani!), cacanarilor ce sunteti! Muriti, cu PR-ul vostru cu tot.
Buna ziua. Am card emis de ING. Scot fără comision la orice bancomat a oricărei bănci. Am verificat la BRD. Am scos 400. Nu am întâlnit situația expusa
E clar dupa limbajul folosit in ce directie merge asta… dar totusi :
De ce nu ai card din tara ?
De ce nu ai retras din tarile alea minunate de care zici ?
De ce compari Tara ta cu altele si totusi esti aici ?
Acestea sunt optiunile tale personale .. inainte sa dai vina in alte parti uita.te la ce ai ales initial
Mie la ING imi ia comision si daca scot de la bancomatul lor … 5lei.. asa ca de jmecherie .. 5 lei ca am trimis 30 lei catre un alt cont bancar, 8 lei pentru ca am scos 4000 lei … Din pacate oferta lor pentru carduri bussiness este cea mai „blanda” din ce am cautat. Cineva imi spunea ca trebuie sa rulez bani .. am rulat si bani .. tot aceleasi comisioane …
Bună ziua
Eu am scos vineri 24.01.2020 de pe card BCR suma de 900lei din bancomat Banca Transilvania și mi-au luat comision 15 lei la tranzacție 😓
Chestia asta clar nu e legala, dar nu-i trage nici naiba la raspundere.
0 0
Ai dreptate in ceea ce spui. Chiar ieri a trebuit sa scot 300 ron de la BT si a trebuit sa fac 2 tranzactii. Norocul meu este ca pot face cate tranzactii doresc deoarece am comision zero la orice atm de pe teritoriul tarii. Dar cu toate astea tot i’am muit deoarece nu baga acolo ” alta suma”
Serios? sa presupunem ca tu lucrezi in vanzari si ai de vandut un produs, de ce nu faci publicitate si nu vinzi si produsul concurentei ?
Daca preferi sa retragi de la BT fa.ti cont acolo si nu mai esti constrans .
Din ce țin minte și cec are aceeași poveste. Voi investiga dar sunt ferm convins ca e așa.
Totuși sunt curios cum face ING, la care sunt, când merge unul de la băncile astea la bancomatele lor?
nu stiu cum este la alte banci..dar Raiffeisen iti ia 10 lei comision cand retragi banii de la bancomatul lor..
ce pretentii sa mai ai?!
Eu zic sa nu te mai plângi, pt că măcar din 2 manevre ți-ai scos banii.
Eu m-am dus ieri in mall la Băneasa sa fac cumpărături, și am vrut sa scot de la BT de pe firma 190 lei, că mai aveam doar 195 și îți ia și comision. Și ce să vezi, mergea doar 1 singur ATM care nu avea numai bancnote de 200 lei. Eram la limita, dar nu am putut sa scot nimic.
daca ai pachet pe societate, nu ai comisioane . asa daca n-ai pachet .. platesti deja mai mult pt card cont si retragere decat pachetul in sine … informati-va
degeaba vorbesti tu de aceste retrageri si cat de naspa sunt sistemele, daca tot vreo sa retragi fara numar, ori retragi de la banca ta ori fa.ti card la una din acele banci si ai posibilitatea sa retragi si fara comision, nu stii cate ore de munca sunt in spatele acelor bancomate, ca sa vina clientii altor banci, care au renuntat la cash, sa retraga de acolo. Daca ai ales alta banca presupun ca ai ales.o pentru avantajele ei ( fara comisioane etc ) – asta nu se aplica si cardurilor din strainatate, iar in cazul asta, dupa cum am spus mai sus, poti retrage direct de la atm-urile bancii tale fara atatea probleme 🙂
zi frumoasa !
Posesorii de card ING nu platesc niciun comision indfiferent de banca.
Nu am comisioane cad retrag de la atm-ul altei bănci. Daca rulez 2000 Ron pe cardul de salar de la Raiffeisen nu am nici un comision la retrageri sau transferuri bancare, oricare ar fi ele, chiar și Revolut.
Intre timp nici la BRD nu mai sunt comisioane daca retragi de la bancomatele altor banci si multe chestii fara comision, singura chestie e sa-ti iei salariul lunar in contul tau de la BRD
…si sa nu mai vorbim de comisionul de incasare, pe care-l are BT :). Practic daca ai de primit 30 lei de la cineva, alta banca, la tine in cont vor intra 25 lei 🙂
Lasă că a dispărut butonul…”pe vremuri”, aveai si opțiunea de face o alta oepratiuen, chit ca era tot scos retragere numerar. Acuma tre sa bagi cardul ala de fiecare data si sa bagi pin-ul de fiecare data si… Deja ma enervez când ma gândesc. Soluția ar fi sa chill out, ca să te enervezi n-are rost, faci riduri și îmbătrânești prematur, ca mine.
caz concret,aveam de scos 2500 ron,cardul il am la transilvania,nevoie urgenta de bani la spital,singurul bancomat fiind un raiffeisen,dau sa scot,29 ron comision, faceti voi calcul cat am platit in comisioane 😉
Cash-ul e scump și sa-l produci și sa-l manipulezi. Alta banca decit a ta îți face serviciul sa iti dea la bancomatul ei dar te plafonează la suma ca sa te descurajeze pentru ca ea își ia comision de la tine sau de la banca ta dar are și o grija în plus sa alimenteze bancomatul. În cazul lor, al băncilor, banii sint o marfa și ca orice marfa, costă. Chiar și contra comisioane, nu prea merită deranjul.
Aveam nevoie sa scot bani, 400 Lei, merg la Raiffeisen, cardul meu de salariu de la Garanti are comision zero la orice ATM.. însă din greșeală am bagat cardul de Credit…și ma miram ca deodată au apărut foarte multe sume opționale ba chiar puteam sa tastez eu ce suma doream…Acasă m am dumirit, fiind card de credit mi au luat 8 lei taxa de retragere plus dobânda, în funcție de când am pus inapoi banii…m a costat vreo 18 lei neatenția..
Laughs in retrageri fara comision de la bancomatul oricarei banci. Totusi sumele predefinite sunt o marlanie.
Va cred ca e asa cum spuneti..dar poate e vorba si de tipul cardului ,mie nu mi s-a intamplat sa platesc comisioane su sa nu pot alege suma la diverse atm-uri (ce-i drept cu brd,bcr si ing nu am incercat ,nu imi plac deloc 🙂 )
Bancomatele băncilor și punctele de plată paypoint – spui că sunt în cărăușie. In zona mea, punctele asistate uman de paypoint au fost scoase din uz, și înlocuite de mașinării.
Care nu acceptă card, nu dau restul și nici nu cumulează facturi. Astea, luate împreună cu bancomatele menționate de tine; că prin zonă ori mai tot timpul nu au bani, ori îți eliberează sumă fix in cele mai mari bancnote posibile, sunt o rețetă sigură pt eșec. Și cum nici măcar magazinele nu îți schimbă banii mari – pt că de cele mai multe ori se plâng de lipsa măruntului… Mult succes in plata facturilor, fie ele și aproximate la următoarea sumă rotundă.( Gen 146,80 in 150)
La BCR este cardul George care îți permite sa retragi bani de la orice bancomat fără comision. Rămâne oricum neplăcerea de a introduce de n ori datele pentru a scoate suma de care ai nevoie.
la ING, daca iti faci card de salariu, iti intra pe el minim 700 de lei lunar si ai facuta o plata cu cardul, nu ai comision de extragere la nici un bancomat. Asa ca schimba banca.
0 0