Probabil știți deja cu toții despre ce s-a întâmplat cu bietul urs din Harghita, n-am să mai vorbesc și eu despre asta. Oricum, nici măcar n-am văzut imaginile pentru că nu pot, fizic nu pot. Când îmi apăreau în feed, scrolam peste.
Altceva vreau să vă zic. Știți care e de fapt problema? Problema e că bietul animal pe lângă c-a avut ghinonul să fie lovit de o mașină, i s-a mai întâmplat și duminica.
Or numai cine n-a avut de-a face cu aparatul birocratic nu știe că funcționarii publici nu pot să tragă nici măcar o bașină fără ca flatulența să nu le fie aprobată, regulamentar, pe scară ierarhică. Să ne înțelegem, chiar dacă ar fi avut o procedură intitulată exact „Ce măsuri trebuie luate în caz de urs care agonizează pe un drum public din România” tot n-ar fi făcut nimeni nimic. Pentru că nu aplici tu procedura așa de capul tău, fără aprobarea superiorului ierarhic.
Iar superiorul ierarhic are și el superiorul lui și tot așa până în vârful lanțului trofic numit „aparat birocratic al statului român”. Și ăștia toți se odihnesc duminica, nu stau să ia decizii legate nici de vreun urs, nici de nimic altceva. Se ghidează după principiul „orice ar fi poate să aștepte până luni, că nu moare”.
Degeaba l-au demis pe prefectul ăla, că nu acolo e problema, problema e la sistem în sine, la tot aparatul birocratic de stat, plin de funcționari angajați pe niște criterii care nu au nimic de-a face cu competența sau profesionalismul. Oameni care nu vor lua niciodată vreo decizie de capul lor, de frică să nu-și piardă locul de muncă, chestie care pentru ei ar fi echivalentă cu finalul. Cam câți credeți că ar supraviețui la un angajator privat, după o viață întreagă de cărat hârtii și frecat menta?
Singura soluție care ar da rezultate reale ar fi să-i dai pe toți afară, băi, dar pe toți, și să angajezi alții în locul lor, dar doar prin concurs. Până nu se va întâmpla asta, vom mai asista la povești triste precum cea de duminică. Uneori cu animale, alteori cu oameni, după cum ne-o fi norocul.
Am facut și eu greșeala să sun la niște autorități din astea de-ale minunatului stat român într-o vineri pe la ora 15.00. Știți care a fost primul lucru pe care l-a întrebat cucoana aia care mi-a răspuns? „Dumneavoastră știți cât e ceasul?” No fucking joke, îi am martori pe toți colegii mei care asistau la discuție.
Vă zic, dacă cineva ar vrea să atace România ar trebui s-o facă într-o vineri seară, după ora 16.00. Până luni dimineață, când se întorc la muncă bugetarii din aparatul funcționăresc, am fi gata cuceriți. Iar dacă ăia au inspirația să ne atace de un 1 Mai, cu punte peste vreun weekend, ar avea timp căcălău să ne schimbe și numele țării și moneda națională.
Râdem-glumim, dar trăim în țara în care dacă un polițist asistă la un jaf, la o tâlhărie, la ceva nasol, la o situație care ar impune folosirea armei din dotare, în loc să scoată pistolul și să-i ciuruiască lejer p-ăia, o să se cam gândească de cinșpe ori dacă are chef să completeze zeci de declarații sau să stea pe bară câteva luni până se lămuresc superiorii lui dacă avea sau nu dreptul să folosească arma.
Nfine, ca să încheiem, poate ca bietul urs ar mai fi avut o șansă dacă nu era weekend, dar așa, să zicem merci că nu l-a lovit mașina vineri.
P.S. Știu că și medicii, și pompierii, și profesorii, și alții care chiar fac treabă sunt tot funcționari publici. Textul de mai sus nu se referă la ei, ci strict la cărăușii de hârțoage de prin ministere, administrații financiare și alte instituții ale statului în care se nasc adevărați campioni mondiali la solitaire.
Acu întreb şi io: dacă ai o urgenţă suni la Anaf?
Nu. Că suni degeaba.
Sa nu ai urgenta sambata: stai 4 ore ca nu e chiar asa urgent…
Vorbesc din experienta, la spital.
@GabiI, știu că te-a atins textul, parcă ești în categoria vizată, nu? Dar bănuiesc că n-ai avea nicio problemă să participi la un concurs pentru postul tău și să-l câștigi. Dacă concursul este pe bune, desigur.
Am dat concurs pe post când s-a înfiinţat direcţia unde lucrez. Şi aş mai da concurs dacă ar fi nevoie. Şi am lucrat şi la privat. Pe mine mă deranjează mai tare că nu funcţionează exact acele instituţii care a trebui să te apere şi să te salveze. De aia am pus întrebarea de mai sus. Că m-am obişnuit să mi se spună bugetar la modul depreciativ.
Comentariu beton!29
Știu, te cred, dar din păcate ești și tu în situația florii cu care nu se face primăvară.
Eu aștept un telefon sau semn de la ANAF de 30 de zile. Ramăsese că se duce să vb cu șefa și că mă sună ptr rezolvarea problemei.
Comentariu beton!18
@Leonard, bă, am grohăit de râs. Poate n-a găsit-o pe șefa sau ceva.
@GabiI:
Depinde ce urgenta ai 🙂
In 20.10.2019 un copil de doar trei ani s-a pierdut in Arad. O femeie il gaseste si pt ca nu stie ce sa faca il duce acasa ii da sa manance si suna la 112. Vine un echipaj si conform legii au dus copilul la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Arad. Pana aci e limpede….buuun dar cei de la D.G.A.S.P.C. le-au spus politistilor ca: „Nu primim minori sub trei ani sau care nu au un document asupra lor” !?!?!?!?!
Saracii politisti fiind refuzati de proastele alea au luat copilul înapoi și l-au plimbat cu patrula de Poliție.
Intreaga telenovela este aici : https://specialarad.ro/dgaspc-revine-cu-precizari-legate-de-copilul-de-trei-ani-disparut-de-acasa-si-care-ulterior-a-fost-reunit-cu-mama-lui/
…si atunci e miram ca nu stiau aia ce sa faca cu-n urs ?
Suntem vai de mama noastra! Asta este tristul adevar.
Comentariu beton!38
Hai s-o periem pe Gabila, ea e bugetarul model.Fugiți bai de aici, bugetarul constiincios e la fel de real precum unicornul roz. Imi place si ca ai bagat-o pe aia cu pompierii, medicii, profesorii, că na, ăștia mai citesc pe aici, nu se cade să să le zicem de la obraz. Doar de aia avem un învătământ de calitate, că sunt doar profesori eminenti, au examenul de titularizare luat cu 6, medici care sunt monumente de moralitate, nu iau un leu de la bolnavi și sunt profesioniști desăvârsiti, mai pun ei un diagnostic gresit și o mai mierlește câte unul dar na, e de unde, suntem 7 miliarde.Tot sistemul de stat e căpușat, să vă intre bine în cap, la conducere sunt 95% lepre,numite politic sau pe pile care si-au adus alte lepre în subordine. Iar cei care sunt profesionisti (există și asa ceva) sunt ținuti la nivelul de jos, nu promovați.
Să fie circ zic !
Comentariu beton!49
Marius, pe tine te aşteptam. De aceea am şi pus comentariul. Normal că e căpuşat tot sistemul, că doar e căpuşată toată societatea.
Să îţi zic că ştiu HR-işti de la firme private care iau şpagă pentru angajări?
Şi firme care angajează pile de-ale primarilor ca să nu aibă controale şi amenzi?
Magazine care aduc marfă la negru şi nu dau bon niciodată?
Personal angajat la privat care are în contract salariul minim pe economie şi primeşte „ăn mână” mult mai mult?
Dar faptul că cei din privat sunt împotriva bugetarilor serveşte interesele celor care ne conduc. DIVIDE ET IMPERA. Ca să nu vedem că toată societatea e putredă până în măduva oaselor.
Comentariu beton!41
Păi madame, nu te supăra, tot bugetarii trebuie rași. Vrei să spui că doar tu știi firmele private care au oameni angajati cu minim si le dau in mana mai mult ? doar tu stii magazinele care nu dau bon? Doar tu știi ca nu sunt controale la firmele care angajeaza pilosi?
Să fim seriosi, stiu toti, de la Anaf, Itm sau cum naiba le zice până la ultima femeie de servici din primărie dar nu se ia nici o măsură. Dacă cei de la ITM ar arde niste amenzi să le sară palaria patronilor din cap , sa vezi cum n-ar mai umbla cu mânareli. Dar na, post călduț, salariu bun, mai pica si de la patroni malai căcalau, dă-i la pwla de salariați la privat, nouă să ne fie bine.
Fi-mi ar scârba de bugetari!
Ahahaha! good point. Şi cine o să îi radă? Bugetarii de la guvern, cărora le convine toată situaţia? Eventual o să mai înfiinţeze nişte comisii unde vor angaja alţi bugetari FOARTE bine plătiţi.
Comentariu beton!14
@Domnu’ Marius M,
dar ce încrâncenat sunteți și câtă scârbă aveți.
Să nu uităm totuși că peștele de la cap se împute iar GabiI spune chiar foarte bine, că tehnica asta de învrăjbire abate atenția fraierilor, care suntem.
Sunt atât de multe aspecte care se pot aduce în discuție, de la suprataxare, prețuri umflate, consorții de tip mafiot, până la incompetență, șpagă, și evident această scârbă de care pomeniți. Dar ce sens ar avea să le aducem aiurea în discuție? Când am devenit toți niște … triști și ce ne mai scoate din amorțeală este un subiect în care ne putem înjura reciproc.
Comentariu beton!13
Vicisitudinile veții mau adus ân halul ăsta, duamna Mona.Nu știu iegzat ces alea dar sună academic.șam terminat si cafeaua.
Ia, sa ma transform ân calugăr budist, linistimiaș creerii.
Mmmmmmmmm, hai cu toți, ân cor:
https://www.youtube.com/watch?v=1rmo3fKeveo
Părerea mea despre sistemul bugetar, așa cum se prezintă la noi, am mai spus-o, este una extraordinar de negativă. Indiferent că vorbim de apărare, educație, sănătate, sistem de pensii, sau asistență socială. Atât de negativă încât opțiunea de a evolua profesional acolo am dat-o vehement la o parte atunci când s-a pus problema. Nu zic că nu poți fi comptetent, profesionist și crește sănătos porfesional în aparatul de stat și, vrând nevrând, în mediul toxic (ca mentalitate și practici) înfiltrat la mai toate nivelurile, dar cred că astea sunt excepții. La fel se întâmplă și în mediul privat, desigur, dar măcar acolo poți schimba și diversifica tipurile de toxicitate și poți avea chiar șansa să ajungi într-o firmă cu o cultură organizațională bazată pe principii de integritate și dezvoltare/evaluare continuă a competențelor și nu pe ignorarea la nesfârșit a elementelor corupte și neperformante. Nu aș rade sau împușca pe nimeni, asta mi se pare, de asemenea, o mentalitate toxică ce o descurajez de câte ori pot și nici nu mi se pare deloc situație de pește care se împute de la cap. Că peștele se naște cu acel cap, dar la capul țării au ajuns acei oameni, pentru că noi (bugetari+privați dimpreună) i-am lăsat. Iar pentru asta suntem toți vinovați, unii mai mult, alții mai puțin, nu că asta ar putea fi vreo consolare. Deși de-aici cred că vine uneori încrâncenarea celor două ”tabere”, care în cel mai bun caz ajung la concluzia să nu mai discute despre asta. Eu, dimpotrivă, vreau să discut, vreau să înțeleg cu adevărat ce se întâmplă în aparatul bugetar, cu bune și cu rele și nu doar din media sau din povești scrise pe net de oameni pe care-i citesc o dată și atât. Penttu că cei din irl, ce să vezi, nu prea vor nici ei să vorbească. Chiar nu văd de ce n-am discuta, eu una (și mulți alții de-aici, am observat) sunt oricând dispusă să împărtășesc lucruri bune și rele din sectorul privat, așa cum l-am trăit și îl văd eu, desigur. De ce n-ați face-o și voi? Exceptându-l pe Toni, chiar nu țin minte să fi scris cineva dintre comentatorii fideli pe blog povești, întâmplări, pățanii, chestii din sistemul bugetar. Pozitive, de preferat, că de negative nu ducem lipsă.
Eu sunt a doua floare, dar tot nu se face primăvară. Când, la scurt timp dupa ce am intrat in sistemul bugetar, am sunat un cetatean sa il anunt ca i s-a rezolvat solicitarea, am fost suspectata ca am anumite interese personale si chiar mi s-a spus foarte clar ca acest gest nu trebuie sa devina un obicei 🙁 S-ar pierde din inaltimea piedestalului pe care ne-am cocoțat.
Comentariu beton!17
Ioana, ai fost suspectată că ai anumite interese personale angajată fiind într-un sistem în care ar trebui recrutați oameni pentru care interesul public, interesul cetățeanului să primeze cu adevărat (chestie de înclinație și personalitate, nimic greu de evaluat), nu doar din vorbe? Hmmm, oare mă înșel dacă suspectez că persoana suspicioasă și care te-a atenționat e o greșeală serioasă de recrutare?
Amin!
Nu bine zicea Cheloo: Bai, as impusca tot ce inseamna functionar din categoria enumerata mai sus, de la carator de hartie, pana la somnambulii din parlament. Apoi as da invitatie: „posturi libere la stat! Daca va descurcati, foarte bine, daca nu, avem pusti”
Stii care e cea mai mare problema? Dar cea mai mare: inclusiv noi (poate nu noi cati suntem aici pe blog, dar exceptia confirma regula) nu am sta 2 secunde peste program fara un interes afisat. Eu unul asa vad: stau peste program sa ma vada seful ca lucrez ca fac ca dreg ca mama mama, si cand colo, ma joc pe telefon peste program. Dar dau la ore. Daca mai iau si bani suplimentari, tulai domne’ ce bine ii.
Nu e problema doar la stat. Era bine daca era doar acolo. Toti suntem infectati cu boala asta de a trage pisica de coada…
Se dezbate încă. Ce zici?16
Hmmm… eu am clienți, la job, pentru care muncesc și în weekend. Și nu-mi plătește nimeni ore suplimentare.
@Alexandru, nu prea ai dreptate. Am în jurul meu o grămadă de oameni pe care îi prinde noaptea prin firme sau la telefon cu clienții, au fost destule cazuri de oameni epuizați de muncă (la propriu)…
Eu nu am rupt ușa la fix decât în momentul în care patronului nu i-a mai păsat de mine, de salariul și de condițiile pe care mi le oferea. Până atunci însă….Am avut un job la care, în 3 ani de zile, numărul orelor suplimentare depășea numărul orelor muncite normal. Când am plecat, cu banii pe care mi i-au dat pe zilele de concediu neluate (pe atunci se reportau de la an la an) și pe orele suplimentare neplătite la timp, am putut să stau o lună întreagă la mare, la hotel, să mănânc doar la restaurant de minim 3 ori pe zi și să-mi fac cam toate poftele. La noi, la Marea Neagră, în Mamaia, nu pe undeva p-afară mai ieftin. Și le-a părut rău că plec, deci nu m-am jucat pe telefon în orele alea în plus. Dimpotrivă, nici n-am știut ce e aia sărbătoare legală sau weekend.
Am avut alt job care depindea atât de multde termene de livrare strânse și de toanele clienților încât, dacă „ardea”, mă trezeam în miez de noapte și mergeam la firmă.
Și nu doar eu făceam chestiile astea, ci zeci de oameni în jurul meu. Motivația? Nu știu, banii, siguranța locului de muncă, dorința de avansare sau de perfecționare, pasiune…fiecare avea altă motivație.
Sunt de acord cu ce zici că „.. suntem infectați cu boala asta de a trage pisica de coadă..”. Dar nu îți permiți așa ușor să faci asta în privat. Crede-mă, m-am născut cu o lene incredibilă 🤣 și încă n-am reușit până acum, după atâția ani de muncă în privat, să o cultiv cum trebuie. Nu mi s-a permis și nu mi-am permis, deși chiar am încercat. 🤣🤣
Comentariu beton!18
Lasă boss, am văzut noi cum te lupți cu cotletele de berbecuț…
Comentariu beton!13
@Alexandru,
Mare filozof și Cheloo ăsta, ce să zic. E atât de ușor să dai din gură și să găsești soluții tâmpite, că aș zice că e și ăsta un sport național.
Ups, doamna Mona, de dvs am uitat.
Mă scuzaț’, vă porcăiesc si pe domnia dvs imediat, să iau o gură de cafea.
Ușurel, domnule Marius M, să nu vă ardeți. Cu cafeaua, zic.
Poți să-i împuști sau să-i dai afară pe toți, asta nu e greu. Problema cea mai mai mare apare după aia. Cine organizează concursul pentru ocuparea locurilor rămase vacante? Și cine hotărăște numărul de locuri?
De vreme ce pedeapsa cu moartea este ilegală și așa ar fi bine să rămână, eu mai degrabă aș întreba dacă vreo soluție cu adevărat în regulă cunoaște cineva. Sau de bune practici din sistemul bugetar ce pot fi extinse la nivel național. Eventual și cu exemple de succes, să ne putem inspira în pătrățelele noastre.
Cât despre angajatul la stat, sau privat, subscriu la ideea de concurs pe bune. Plus testare psihologică, tot pe bune. Am o mare teamă că am avea niște foarte neplăcute surprize, așa, ca nație.
@Ionuț – a meritat luna aia la mare tot timpul fwtut în ăia 3 ani? Dacă după 3 ani, șefului începe să i se rupă de tine și eforturile tale, părerea mea e ca undeva ai greșit. Și, în final, strict din punctul meu de vedere, tu și cei ca tine (ore suplimentare, sărbători lucrate și altele) sunteți cei mai toxici angajați/colegi pe care îi poate cineva avea. Să fie clar că mă refer strict la ce ai scris aici, nimic altceva, nu presupun nimic și nu îmi imaginez altceva.
@Dr.Acula, cum naiba să merite? Eu n-am zis-o ca și cum aș fi primit un premiu, ci pentru a realiza cam cât lucrasem în plus și fără concediu de mi-au dat o asemenea sumă destul de mare de bani. De ce am acceptat (și nu doar eu) e o poveste mult prea lungă.
Zici de „angajați toxici”. Am auzit treaba asta de multe ori. „Băi, dacă n-ar mai sta un tâmpit peste program să ia ochii șefilor, nu ar mai trebui să stea nimeni și nici ei nu și-ar mai permite să ceară asta.” Aiurea! Patronul român are multiple metode de a determina pe cineva să facă asta. Din păcate, statul român și organele abilitate nu au chef să-l determine pe patron să NU facă așa ceva. Și atunci rămâne totul la nivel de angajat: ai cwaie să reclami sau să pleci când ești „exploatat” în modul ăsta de patron sau nu? Te „riști” știind că trăiești și muncești într-un mediu economic incert cum e la noi, că, dacă „faci gură” nu te apără nici un organism sau nici o instituție care ar trebui să o facă? Și ce faci cu cariera? Poate vrei să avansezi undeva și nu poți rupe lanțul de nepotisme și favoritisme decât dacă „te rupi” tu mai întâi.
I-aș propune lui @Mihai să facă un studiu aici pe blog: stai liniștit la ora 21:38 seara, te uiți la Tv sau te joci cu copiii, te pregătești de odihnă după o zi obositoare de muncă. Și sună șeful (privat, că la stat nu știu cum e) și te roagă să te întorci la firmă că trebuie terminat ceva, orice, fiindcă clientul are nevoie urgent la prima oră dimineața. Îți plătește el taxi, comandă pizza, îți face și o felație dacă e cazul, doar să vii pentru vreo 2 ore. Mai vin și alți colegi să ajute. Vreau să aflu modalitatea prin care se poate refuza așa ceva? Și nu, să n-o băgați p-aia cu „hai, o dată, de două ori, merge” că tot la „toxicitate” intră. Și dacă merge o dată, patronul, șeful, va găsi un mod prin care să facă să meargă și altădată, altfel. Sau, mai pe scurt: nici unul de pe blogul ăsta nu muncește și n-a muncit în afara programului? Niciodată?
@Ionuț – să faci carieră într-un astfel de mediu? De ce ți-ai dori asta? Nu zic că nu am stat peste program, dar îți spun că am lăsat 3500 euro în mână (plus chirie plătită), pentru 1800 euro și liniște (ore suplimentare plătite, dar niciodată obligatorii, sărbători/weekenduri fără stress). Eu m-am lecuit. Am refuzat acum o avansare care ar fi presupus program de 10-12 ore pe zi, timp de 6-8 luni (după ar fi revenit programul la normal (așa mi s-a spus, cel puțin). Eu am vrut să zic că poți face „carieră ” și fără sânge pe pereți. Asta era ideea. În ceea ce privește „așa face toată lumea”, orice ai zice, neamul (șeful) prost așa gândește. Ăștia stau și tac, ăla e mai deosebit? M-am lungit de m-am rupt. Ideea e că normalitatea e (sau ar trebui să fie) FOARTE personalizată. Eu unul nu voi mai accepta căcaturi ever. Se împute treaba? Sunt primul care pa pa ( avea @Mihai ceva post cu statuia – ceva cu megaimaj).
PS am pus cifrele acolo ca să îți faci o idee, nu să mă dau zglobiu.
@Dr. Acula, de acord cu ce zici. De altfel, și eu am plecat de unde am plecat din motive de acest gen. Dar sunt convins că au găsit altul pe care să îl frece în locul meu. Trebuie ținut cont, însă, și de faptul că unii nu își permit să dea suma mare și bătaia de cap pe suma mică și liniște. Depinde de persoană.
Dar, având în vedere și discuțiile de mai jos, un fel de „bugetari” vs. „privat”, să ne întoarcem la cazul discutat azi. Eu înțeleg că ăia nu au luat nici o măsură fiindcă trebuiau să urmeze niște proceduri și niște ordine, și persoanele care ar fi trebuit să le dea aceste ordine erau în timpul liber, corect?
Păi, cum facem? Dacă bugetarul stă peste program sau vine la muncă în timpul liber ca să rezolve acest gen de probleme, nu e și el „angajat/coleg toxic” pentru restul? De ce m-aș oftica eu că sunt dat afară la fix dintr-o instituție de stat, dacă și eu, privat fiind, fac fix la fel cu clientul care are nevoie urgent de ceva de la mine în timpul meu liber?
Oricum, comentariul meu inițial era despre trasul mâței de coadă la privat și la stat. Și încercam să zic că nu este chiar așa.
Si decizia ca ursul nu mai poate fi salvat, ci doar omorat, mi se pare luata in graba. Daca era om, la fel se proceda???
In rest, ca nu asta era fondul postarii, ai perfecta dreptate! Din pacate!
Am, am. 🙁
Mihai, separa-mi te rog cuvintele scrise legat. Meci mult.
Dacă îl chemau pe Nea Spaimă se rezolva problema ursului mult mai elegant…oricum, zice Nea Spaimă că tinerii din ziua de azi nu mai sunt interesați de lucruri din astea, ei sunt cu likuri si cu share…
Ia să văd ce e cu Nea Spaimă ăsta.
Nea Spaimă ar zice ca tinerii se poarta in ziua de azi ca si cum ar purta tot timpul o floare înfiptă in tur. In primul tur.
Bine ca n-au venit hoții să fure fier vechi. Apărea poliția locală și erai bun de plată.
Ahahahahahaaaaa. Corect.
Ca paznicul ala de la muzeul din Iasi?
ursul a avut ghinion, asta e clar. a avut ghinionul sa se confrunte cu aparatul birocratic si in mod firesc a pierdut. Daca vroia sa fie accidentat si cu sanse sa fie impuscat pe loc atunci desigur trebuia sa iasa in fata masinii in fata unei institutii publice in timpul orelor de program, preferabil dimineata.
as as angaja functionari publici pe o perioada determinata , sa zicem 3 ani, dupa care le-as cere o perioada de angajare la o firma privata tot de 3 ani. Si doar apoi sa aiba posibilitatea sa se reangajeze la stat strict prin concurs. uite asa sa invete ce inseamna resposabilitate pentru lucrul facut, kpi ( key performance indicators pentru cine nu a lucrat la multinationala), orar de munca pe baza de cartela , un sef care chiar vrea sa vada ce ai facut pentru banii care ii primesti, sarcini de servici clare si multe, etc. Adica exact opusul de la stat.
Amin
Ursul a avut ghinion ca e urs. E un animal mare si greu de ucis asa ca daca nu e vanat sau eutanasiat de om are sanse mici sa fie ucis dintr-o data. Il asteapta moartea prin agonie indelungata timp de zile, saptamani sau luni dupa cum are norocul sau ghinionul. Singurul motiv pentru care discutam acum e faptul ca si-a ridicat poalelele in cap in mijlocul drumului si ne-a deranjat cu zbieratele lui. Daca o facea decent, un km mai incolo, nu ar fi deranjat pe nimeni. Problema e de fapt asta: nu s-a gasit nimeni sa il lege cu o funie si sa il taraie cateva sute de metri intr-un loc unde putea sa moara linistit. Nu era nevoie de tranchilizante ci de un tractor.
@ventidius, dacă acest comentariu este ironic e o bijuterie. Dacă e pe bune, nu pot decât să mă cutremur.
Mie mi se pare înspăimântoare lipsa de compasiune care ajunge să fie considerată normalitate, durerea în c*r, cu care ne-am obișnuit treptat și care devine un firesc, bine împachetat în folii de proceduri, reguli și alte asemenea.
Sunt absolut convins câ nu există cineva căruia să nu-i fi fost milă de urs. Dar de la milă până la asumat responsabilitatea e cale lungă.
Exact, Mihai, asta este o mare problemă, că simțim doar milă și am uitat că stă în puterea noastră, să ajutăm. Trecând peste orice proceduri sterpe, să acționăm rațional și să facem efectiv ceva pentru orice ființă care suferă, fizic sau psihic.
Paznic amendat de Poliţia Locală fiindcă a ţipat prea tare la hoţii cu care se lupta. Întâmplarea ireală s-a petrecut la Iaşi
https://adevarul.ro/locale/iasi/paznic-amendat-politia-locala-fiindca-tipat-tare-hotii-lupta-Intamplarea-ireala-s-a-petrecut-iasi-1_5dd27f885163ec4271244c8e/index.html
Cre’că paznicu’ era neam cu ursu’ din poveste.
Comentariu beton!18
Doamne ferește!!!
stie cineva de pe aici ce rol are pe lumea asta Politia locala ???? ca tot veni vorba???
Da.Să asigure un loc călduț și plătit bine unor politisti ieșiti la pensie anticipat , ca erau stresati rau, sau unor cunostințe ale primarilor, viceprimarilor, etc.
@ioana p: politia locala are rolul de a aduce bani la bugetul local, in felul urmator: da amenzi pentru lipsa acordului primarului (adica neplata unei taxe pentru care trebuie sa faci un brat de hârțoage), fugareste babele care vand patrunjel si alte treburi importante de genul asta.
Eu nu stiu ce rol are politia locala dar stiu ce salarii au ( in cj cel putin) . De multe ori ma gandesc ca m-as angaja la ei ( raportul responsabilitati vs salar este aproape imbatabil) dar imi e frica ca ma ingras si ma tampesc.
Undeva în josul paginii este mentionat că agentul nu face parte din Politia Locala ci în cadrul I.P.J Iasi. Cumva are legatură, cred, cu diversele combinatii între infractori și oamenii legii, că altfel, atâta zel, mai rar!
@Alina I. eu nu sunt de acord cu tine cu babele de pătrunjel.
După ce că ți-l vând la colț de strada nici nu dau… bon fiscal. Evaziune fiscală! Înșală statul! Păi de unde să facă statul bani de pensii?
😁
Întâmplare de la anaf, de anul acesta. Mă duc să depun formularul 230, acela prin care redirecționezi 2% din impozitul pe venit unui ONG. Și, suspicioasă până la cer și înapoi în ceea ce privește buna funcționare a statului român, întreb: cum mă pot asigura că banii au și ajuns la destinatar. Menționez imediat și că ONG-ul vede banii ca venind din partea administrației financiare, nu a contribuabilului donator, ceea ce văd că este o surpriză pentru funcționar, o tipă tânără, plăcută și probabil mai nouă. Recunoaște sincer că nu știe răspunsul, mă îndrumă amabil la o colegă. Colega, mai în vârstă și mult mai neplăcută, mă îndrumă acru la alte două colege. Acestea se vede cu ochiul liber că au experiență. În special în a fi ciufute, după cum vorbesc cu persoanele din fața mea. Noroc că sunt eu neciufută pentru toate trei la un loc. Reiau frumos și politicos întrebarea, cum și când pot verifica dacă banii au ajuns. Se crispează, e neplăcut să fii tratat cu lipsă de încredere, știu, dar nu e ca și cum nu ne-ar da zilnic motive s-o facem, de la vârf în jos. Inițial se oțărăsc binișor, mai ales după ce arunc naiv și un potențial deadline pentru virament ”o săptămână, două?”. Pfoai, unde mă cred, nu se trimit banii atât de repede, poate fi chiar peste câteva luni. Îmi mușc limba să nu comentez legat de lejeritatea termenului pentru plata taxelor pentru persoanele fizice sau juridice private, că nu vreau totuși să ajung să văd niște capete explodând. În regulă, înțeleg, totuși, vă rog să priviți problema astfel – sunt un cetățean care vrea să se asigure că banii lui ajung acolo unde trebuie și că nu rămân în visteria statului, din vreo regretabilă eroare. Ochi dați peste cap, dar și răspuns: ”Păi, nu știu exact, probabil trebuie să veniți să faceți o cerere.” Probabil, da? Așa grozavă situație probabil că e pentru prima dată când se întâmplă, că procedură e evident că nu există încă.
Ăștia au proceduri doar pentru asigurarea propriilor interese și buzunare, pentru orice altceva sunt în derivă.
Comentariu beton!23
Sunt la coadă la buletine. Că deh, mi l-am rătăcit chiar inainte de prima votare si i-am dat 7 zile, poate strigă cineva după mine, da’ nimic. Asa că musai iau/vreau unul nou pentru turul 2. Nu vreau sa stiti cum e atunci când nu ai programare on.line. Că era ” luată” până in decembrie. Nu asta e ideea ci faptul că ” bugetarii” fac cu schimbul la locurile de fumat. Zic la plural pentru că tot aici sunt si cei de la serviciile sociale. Minimum de oameni/loc este de 3. Sunt deja de 40 min si au început să se repete. Cam 7 la fiecare 4 min, aproximativ 50 bucăți fumătoare instituționale. A se calcula timpul pierdut intr-o zi normală.
nu e mai usor daca socotesti timpul lucrat???
Ghinionul ursului a fost ca nu s-a întâmplat accidentul într-o zona populată predominanat cu cetățeni care în limbaj popular pe aici sunt numiți sași maro. Scăpa de chinuri rapid , cică odata ce esti pus în tigaie nu mai simți durerea.
Hai cu mânuțeleeeee.
Comentariu beton!19
Ghinionul ursului a fost lipsa de decizie. In lipsa de tranchilizante sau de injecții letale, cat dura sa transporte ursul pana in prima scara de bloc din Timișoara in care se făcea dezinsecție? Pariu ca mai putin de 17 ore?
Mânuțe roșii măi.
Paradoxal, când cade câte-o oaie în fântână (se adăpa și ea)…căte o vacă, mai un cal…vin frumos pompierii și le salvează…ca apoi să le facă pastramă…
Pe urs îl lași o săptămână pe asfalt (bine ca era asfalt acolo), să vină turiștii să facă poze cu ursu’, că e obicei la noi. Un urs suferind…Să îi faci cizmulițe din gips, poate se întâmplă prin alte state evoluate…eventual dus la un centru de recuperare, să meargă cu cadrul primele 6 luni…
E brutal să împușcăm ursul în chinuri…de parcă porcul, curcanul și vițelul mor întâi de moarte bună, apoi ajung prin galantare…
Lipsă totală de inițiativă…
Răutăți gratuite. Vineri seara, după ora 16, auzi la el. De parcă în restul timpului le-ar sta în gât. 😂😂😂
M-a sunat un prieten zilele trecute și-mi povestea, plin de nervi, că trebuie să o ducă cumva pe maică-sa (bolnavă, netransportabilă) în fața unei comisii care să constate că e bolnavă și netransportabilă. Comisie care e netransportabilă la domiciliul pacientului, dar nu din motive de boală. Și care comisie se întrunește doar în anumite zile, pentru câteva ore.
Comentariu beton!22
Hai bre că nu e chiar așa, cu un pat, ceva, o puteau duce. Doar il chemau anual la comisie pe ala care avea o mana taiată, să vadă dacă nu cumva i-a crescut mâna la loc si ia pensie de handicap aiurea.
Comentariu beton!20
Să zicem că e firesc să scoți bolnavul din casă cu pat, perfuzii și aparatele la care este conectat, să-mi spuneți și mie, vă rog, domnu’ Marius, cum urcați cu toate cele pe scări, rampă nu există.
De ce să-l urce, nu pot să-l teleporteze? Sau nu gasesc si ei un elicopter sa-l duca direct la geam?
Comentariu beton!14
Didina, cred că Marius a vrut să evidențieze tocmai absurdul situației și al anumitor proceduri birocratice. Plusez și eu cu cazul omului din Vaslui declarat mort și care a trebuit (sau poate încă trebuie, că nu mai știu ce s-a întâmplat) să dovedească în instanță că trăiește. În persoană, viu și nevătămat fiind.
Later edit- hai c-a evidențiat și mai bine.
@Anduța, normal că asta dorea să evidențieze. De conu’ @Marius zic. 😂 Da’ tigaie peste degete tot își ia, că e nesuferit.
Hooo, necredincioșilor!!! Onorata sfânta comisie vrea doar sa evalueze adevarul biblic „Scoală-te, ia-ţi patul tău şi umblă. Şi îndată omul s-a făcut sănătos, şi-a luat patul şi umbla”.
Nesuferit sau nu, prietenul poate culege idei de relaționare cu membrii acelei comisii (și ai oricăror alte comisii de gen), care probabil se află în stare de comă cerebrală de nu-și pun problema că indolența lor poate omorî un om, obligat să devină transportabil, deși nu e. Să le solicite chiar recomandări de modalități de transport în siguranță (teleportare, elicopter, barză etc), așa, ca unor oameni experimentați și implicați în acest proces.
La modul cel mai serios, sunt foarte curioasă cum ar proceda o astfel de comisie, dacă în situația descrisă s-ar afla fiul/fiica/mama/tatăl unuia dintre ei.
Nu aparatu’ birocratic e de vină , ci suedeji ! Ei ne „cumpara ” pădurile , nea Ursu rămâne fără casă ! Întrebare : de unde au suedeji bani, sa ne ” cumpere” pădurile ?
Comercializează plăcuțe de înmatriculare cu mesaj
Recent am avut o experienta care trebuia sa dureze 5 min. Am avut de platit o taxa la trezorerie. Buuuun, imi zic ca fac transfer din cont si am rezolvat problema. Gresit. Mi s-a recomandat foarte calduros sa utilizez cu incredere serviciile Postei Romane sau depunere in cont de la banca. Dat fiind ca nu-mi permiteam luxul de a avea probleme sa nu ajunga banii la timp, m-am conformat si am pierdut 3 ore pe drumuri si la coada ca sa rezolv problema. Niste colegi care au zis ca „hai ca nu suntem in evul mediu, sigur putem plati de acasa” s-au trezit cu banii intorsi in cont cu o zi inainte de termenul limita. Ulterior, m-am dus sa depun actele si ce mi-a zis doamna de acolo? „Va trebuie dosar cu sina”
Comentariu beton!13
am citit comentariile de mai sus și vin cu completări:
DA, TOȚI BUGETARII, absolut toți trebuie DAȚI AFARĂ
dar în locu lor trebuie angajați occidentali din europa de vest (țările scandinave, țările de jos, țările germane, anglo-saxone, exclus țările latine), sua sau japonezi
cetățenii rromâni să lucreze numai în privat, pentru că o să revină rapid țepele, șmenurile, șmecherii, lucru făcut de mântuială, prostia, lenea, frecatu de mentă
deși rromânii au schimbat sistemu capitalist cu sistemu comunist bolșevic, începând cu anii ’90 au reînceput scenele tragi – comice în societatea rromânească, descrise atât de bine de caragiale cu 100 o sută de ani mai devreme
nici măcar cetățenii rromâni care au lucrat zeci de ani în ue n’o să schimbe mare lucru, având țeapa și șmenu în vene
cât despre ce se întâmplă în harghita, pot să îmi dau cu părerea despre ce se întâmplă pe acolo
în 2013 am lucrat vreo 4 luni la jandarmeria harghita și pot să spun că sunt la fel de ahtiați după șpagă ca sărăciile de la bacău, peste 90% din personal fiind prostalăi de rromâni din toată țara, care dau șpagă la doi și un sfert și munca mi s’a părut mai lejeră decât la bacău
păi voi vreți ca ăia care dau mită ca să aibă locuri călduțe de muncă CHIAR SĂ’ȘI FACĂ TREABA? 😅
mie mi’au mâncat ficații și au încercat să mă fraierească că mă angajează la doi și un sfert, în ziua de interviu mi’am depus demisia din jandarmerie și bine am făcut
cât despre unguri, câtă vreme îi respecți, ai bun simț și nu te atingi de femeile lor, sunt super de treabă, iar miercurea ciuc e cel mai curat și liniștit oraș din rromânia, după 8 seara se face liniște totală, atât că e foarte frig
@MV, oare pe aici citesc și bugetari ? Adică…unii dintre ei s-ar regăsi în situațiile create de birocația românească ?
Bugetarii votează cu WD ?
Ar fi interesant de aflat povești chiar de la cei ce le…creează.
Bugetarii au votat Mircea Diaconu.Logica pt acest lucru mi-a fost explicata de unul care a beneficiat de o marire babana a salariului: Bă, asta e prea proastă sa o votez, totusi ei mi-au dat banii,asa ca votez cu ai lui Ponta, ca e tot psd.
Asta în primul tur si la europarlamentare in primavara. Acum înclin să cred ca o să mearga pe burta si o voteaza pă Vasilica.
@Ananas, da, pe aici citesc şi bugetari, chiar dacă nu comentează. Ne regăsim în multe situaţii, şi crede-mă că este frustrant să vrei să faci ceva să funcţioneze, să fluidizezi activitatea şi să uşurezi procedurile, şi să nu ţi se permită.
Salariile alea nesimţit de mari despre care se vorbeşte sunt numai la nivel central, în ministere şi la nivel de administraţie publică centrală, nu şi la unităţile din teritoriu, adică în provincie.
În privinţa votului, mi se pare un pic dus la extrem să zicem că o persoană voteaza V.D. sau Mircea Diaconu cum zice Marius M, doar pentru că este bugetar. Sunt bugetari care votează Iohannis, Dăncilă, Barna, Diaconu, Paleologu, Cumpănaşu sau mai ştiu eu cine, la fel ca în orice altă categorie.
Şi crede-mă că sunt foarte mulţi oameni în instuţiile publice care chiar fac treabă. Dar este mult mai uşor să generalizăm, şi să aruncăm cu pietre în toţi. Sunt oameni care la sfârşitul programului realizează că nu au avut timp nici la baie să meargă, nu mai zicem de mâncat ceva. Şi da, din păcate, oamenii ăştia trag tare pentru că trebuie sa acopere şi munca plimbătorilor de hârtii şi specialiştilor în frecat menta, care există peste tot.
Tanana na na na. Primul bugetar care zice că e bugetar. dar o da cotita ca e nasol .Hmmm. Oare apare astăzi unul cu cwoaie care sa spuna: Băi fraierilor, sunt bugetar si iau banii aiurea, fac cumparaturile în timpul programului, merg la munca cand am chef, in general ma trag pe cwr toata ziulica. Da ba, si votez si cu Dancilă, ea e mamuca noastra.
Hai , curaj.
@Marius M, nu o dă nimeni cotită. În orice pădure sunt uscături. Dar hai să nu generalizăm. Eu personal am încheiat luna octombrie cu 42 de ore peste program. Ore pe care nu le plăteşte nimeni, şi chiar dacă legea mi-ar permite compensarea cu timp liber, nu pot beneficia nici de asta pentru că aş rămâne în urmă cu sarcinile pe care le am. De banii ăia pe care îi iau, chiar muncesc. De cumpărături în timpul programului nici nu poate fi vorba, nici măcar de cumpărături online, în cel mai bun caz, într-o zi mai lejeră am timp să ma duc la magazinul din colţ să îmi iau repede ceva să manânc sau apă… De mers la muncă doar când am chef…. iar o dăm în bălării. Pot doar să îţi spun că anul acesta, eu am avut doar 5 zile de concediu. Si nici nu se vad altele la orizont prea curand.
eu vă zic mai peste vreo lună cum e.
că m-am angajat, încep luni. bugetar. în altă localitate.
știți ceva de închiriat în Slobozia?
@Marius M, pentru bugetarii ăia care își fac cumpărăturile în timpul programului și se trag pe cur există alții ca Daisy care n-au timp nici să mănânce sau să meargă la baie, cel mai probabil cu un salariu pe jumătate, în cel mai bun caz.
pt că dacă n-ar fi unii care au ajuns acolo pe bune și muncesc pe foarte bune nicio instituție publică n-ar funcționa nici măcar atât cât funcționează acum.
Încă un lucru de menţionat: să nu facem confuzie între bugetari şi funcţionari publici. Mai concret, eu intru în a doua categorie. Diferenţele sunt mari, din punct de vedere al salariilor, beneficiilor etc.
@Ady, la mine primul impact a fost şocant. Eu când m-am angajat aveam multe preconcepţii. Unele s-au dovedit a fi întemeiate, altele nu. Sincer îţi spun, eu în momentul ăsta sunt în cautarea unui alt loc de muncă, de preferat undeva la privat. Aici simt că mă plafonez, nu mi se lasă niciun pic de spaţiu de iniţiativă, trebuie să te încadrezi strict în procedurile alea pe care pe bună dreptate le înjură toată lumea. Sistemul este gândit prost, este învechit, lipseşte tehnologia cu desăvârşire. Şi din punct de vedere salarial, ai punctat bine. Este frustrant să văd că unul care are treabă 2-3 zile pe lună şi în rest se trage pe cur, are salariul de 2,5 ori mai mare. Şi ca să elucidez misterul, salariul meu în momentul acesta, după 6 ani de vechime în sistem, cu studii superioare, este de puţin peste 2100 lei net.
Asa bre, dati din casa, privatii va asteapta cu bratele larg deschise.:))))
@Daisy, nu văd generalizarea de care spui. Eu am pus doar niște întrebari…
În ceea ce privește muncitul ca să acoperi golurile lăsate de alți colegi, ghici ce: la fel fac cei din privat! Muncesc pentru a acoperi golurile produse de sistemul bugetar. Muncesc pentru a plăti, în primul rând, aparatul bugetar (care, la rândul lui, le dă în cap cu taxe, impozite, legi de kkt…e sindromul Miorița, am eu o fixație cu el…).
E irelevant că o mână de oameni gospodari acceptă (și pe salariu mic) toate compromisurile din zona bugetară/funcționarilor. Dacă oamenii competenți ar migra spre privat, cei care o ard degeaba ar rămâne descoperiți. Discuția e mult prea amplă…
Știu, viața e grea, unii au copii (i-or fi câștigat la loto și i-au luat pe nepregătite), se întâmplă și neprevăzute (boli, accidente etc), sunt o mie de factori, dar complicitatea ne afectează pe toți ! Și…da…generalizez aici !
Nu-ș cum se face mai nou că de fiecare dată când ajung în România, musai să vizitez spitale. În iulie am fost în cel județean din Oradea, acum sunt în Cluj-Napoca.
Personalul medical se comportă exemplar, lenjeria de pat e schimbată zilnic, mâncarea e OK, doar că eu n-am voie să mănânc nimic deocamdată până-mi fac o procedură numită ERCP (Colangio Pancreatografie Retrogradă Endoscopică), deoarece se pare că mai am un calcul pe căile biliare intrahepatice.
Deci se poate și-n România.
@John T,
Confirm cu ce spui despre Cluj. Dar să știi că e o excepție, departe de regula mizerabilă.
Ursul să zică merci că n-a primit amendă pentru tulburarea ordinii publice!
si sa plateasca si bani pentru repararea masinii aluia, daca n-o fi avut asigurare… 🙁
@Anouk bine că nu l-au amendat pentru staționare interzisă pe un drum national conform ordonanței 195/12.12.2002 art 108 alin. 1.a.8
Acum 2 ani tata a avut probleme de sanatate mari.
Ajungem la un mare spital din tara, iar doctora ii zice: stiti ca azi e sambata? De ce ati venit tocmai azi?
Da’ banii au fost buni, n a mai contat in ce zi i-a primit.
Macar atunci aveau salarii mici (daca asta ar fi o scuza).
Azi se intampla la fel, cand au venituri obscene …
În toate instituţiile bugetare tot ce pleacă de la şef de birou, serviciu…etc în sus sunt pe pile şi relaţii si sunt controlaţi de partidul aflat la putere. Cine nu este înregimentat politic, dispare în maxim 6 luni pentru că ori renunţă de bună voie la post ori este forţat să plece. Concursul pentru posturile alea au fost, sunt şi vor fi o glumă proastă.
Am auzit o poveste tristă despre o multinaţională care a avut la început manager străin în timpul căruia mergea totul brici, a plecat şi i-a luat locul un român şi ăla fiind ceva pocăit cu ceva biserică, a reuşit în 2-3 ani să-şi bage „fraţii” în toate posturile de conducere formând un fel de clan. Rezultatul ? acum este haos pentru că cei cu experienţă si care lucrau de mult timp aşteptând o promovare şi-au băgat picioarele şi au plecat la altă firmă pentru că s-au săturat să răspundă pentru toate belele făcute de pile incompetente care nu-şi asumau niciodată vina pentru că ştiau că sunt acoperiţi şi nu vor fi daţi afară niciodată.
Păi zi și numele multinaționalei.
Multinaţională din industria automotive. Apropo, am înţeles că ai reno’ … să ai grijă de farurile actuale că dacă trebiuie să le schimbi poate o să ai surprize că unu o să bată cea şi celălalt hăis, depinde de nororcul pe care-l ai 🙂
Serios acuma, când mai auziţi că multinaţionalele duc lipsă de lucrători şi în special de lucrători calificaţi să ştiţi că sunt foarte serioşi. E jale mare în România din pct ăsta de vedere.
Dacă stau amândouă aprinse în același timpn e ok. 😀
Firma unde „dau cu sapa” deține un imobil și ceva teren în sectorul 5, o dată la 3 ani trebuie depus un raport de evaluare pentru stabilirea impozitului ( daca nu vrei să plătești de 4 ori mai mult decât ar trebui).
Merg cu raportul primit de la evaluator, imputernicire ( deh doar nu sunt administratorul firmei), copii după vreo 5 acte: CI….si mă apuc de completat un formular tipizat în care se solicită de toate: număr de telefon fix, mobil, fax….numărul la papuci….si adresa de e-mail. Evident că nu completez adresa de e-mail și mi se atrage atenția: doamnă daca apare acolo de ce nu ați completat, am răspuns că atâta timp cât nu se utilizează acest mijloc de comunicare nu il completez, în final notez adresa de e-mail, primesc un mesaj pe e-mail : puteti veni să ridicați decizia de impunere, raspund: aceasta decizie de impunere nu este posibil să fie transmisa scanata? Nu….doar personal ( respectiv imputernicitului societății).
Ce credeti ca scrie pe decizia de impunere: acest document nu este un act oficial, este doar o informare….bla bla bla…asta după ce am așteptat vreo 30 minute plus n…minute pe drum până la faimosul sediu ( sediul respectiv unde acum vreo 4 ani a picat o parte din tavan peste contribuabilii care așteptau să plătească taxele și impozitele locale)
Deși nu sunt 100% bugetar, sunt o stuțo-cămilă, personal contractual cu statut de funcționar, mă doare când suntem băgați toți în aceeași oală. Cât am lucrat în privat am ajuns să urăsc, instituții precum ONRC, ANAF, ITM, GM și ar mai fi cateva cu care am avut de luptat. Am lucrat 10 ani în privat, am ajuns până la poziția maximă în grupul de firme pentru care lucram, chiar și asociat în ultimul an, și am plecat din cauza unor decizii ale asociaților cu care nu am fost de acord și nu am vrut să mi le asum.
Am ajuns să lucrez unde sunt acum prin concurs, munceam ziua și învățam noaptea, am ajuns să plâng de epuizare, am vrut să reunț, dar mi-am dorit să încerc să fac diferența.
Și am avut și aici zile de muncă de la 7 dimineața la 12 noaptea și sâmbăta, uneori și duminica, (inclusiv în perioada sarcinii, până la 8 luni), nu doar eu am facut asta, ci mulți alți colegi. Făra ore suplimentare plătite. Cu posibiltate de recuperare, pierdute evident, ca și concediul de odihnă pe 2015.
Am zis să mă abțin să nu scriu nimic, că nici eu nu oi fi vre-o rândunică, dar mă disperă atitudinea asta de „toți sunt la fel”, nu e așa, nu sunt toți la fel.
Nu am avut concediu medical nici măcar o zi, până la prenatal.
Acum am copil, și concediul meu de odihnă se duce pe vizitele la medic cu fetița, deși aș avea dreptul la medical, nu o fac, doar în cazuri extreme când nu mai apuc să-mi fac cerere de odihnă că mă sună grădinița sau mama că e urgență.
Și sunt mulți ca mine, doar că nu sunt suficienți ca să vină primăvara, eu fac tot ce pot, până la urmă va veni, poate eu nu prind dar fetița mea are ceva șanse.
Clasicul bugetarii stau. Culmea e atunci când eram la privat rupeam ușa la program. Acum, la stat, rar rup ușa la ora 17….sa mai zic ca am stat pana la ora 02?Și nu doar eu… Tot biroul. Sistem prea plin? Știți de ce stam peste program? Ca suntem prea putini… Suntem 5oameni… Sunt de acord cu eficientizarea pt ca tocmai din cauza sutelor de dosare cu șină trebuie sa ne mutam la munca ca acasă suntem în vizita! Și pt ca următoarea întrebare este de ce stau la stat dacă ma vait, am lucrat numai la privat iar când m am mutat urgent în București aici era scos post la concurs.